Valdés se připojí k Manchesteru United do léta 2016

07.01.2015, 17:20
Aktuality
Španělský brankář Víctor Valdés kývl na nabídku Manchesteru United a připojil se ke kádru Louise van Gaala i oficiálně. Bývalá jednička Barcelony, která je od léta volným hráčem, podepíše v aktuálně třetím celku probíhající sezóny v Premier League smlouvu do léta 2016.

32letý gólman byl členem tréninkového týmu United už od října, kdy se zotavil po operaci přetrženého křížového vazu v pravém koleni. Zraněný byl od března - přesto se rozhodl neprodloužit smlouvu s Barcelonou a stal se v létě volným hráčem. Pod svá křídla jej vzal Louis van Gaal, se kterým se zná ze společného působení právě v katalánském celku v sezóně 2002/03.

Valdés se tak připojí k doposud neotřesitelné jedničce a krajanovi Davidu de Geovi a mladému náhradníkovi Benu Amosovi. Dosavadní dvojka Anders Lindegaard pravděpodobně dostane příležitost najít si nové angažmá.

Mistr světa i Evropy se s Manchesterem United dohodl na 18měsíčním kontraktu, který jej v týmu vítěze Premier League 2013 udrží až do konce sezóny 2015/16.

Víctor Valdés, který drží rekord mezi brankáři Barcelony v počtu odehraných utkání (535), patří k nejzkušenějším gólmanům na celé evropské scéně. V Lize mistrů odchytal už 110 klání a jediný Iker Casillas jich má na kontě víc - o 36. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším brankářem Primera Divísion, což je absolutní maximum.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (648)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele