V táboře Šachtaru panuje po výhře 3:2 velká spokojenost

17.02.2011, 15:53
Aktuality
Šachtar Doněck ovládl poslední ročník Poháru UEFA, v letošní sezoně pak má našlápnuto k velkému úspěchu i v Lize mistrů. Ukrajinský klub v konkurenci Arsenalu a Bragy vyhrál svou základní skupinu a včera si vytvořil skvělou pozici do osmifinálové odvety, když na půdě AS Řím vyhrál 3:2...

"Odehráli jsme dobrý zápas a Ranieriho hráči věděli, že jsme dobrým týmem. Ve druhém poločase byl na hráče Říma vyvíjen velký tlak a hráli dobře. My jsme kontrolovali zápas, poměrně často drželi míč a využili chyb soupeře a negativní atmosféry v jeho táboře," hodnotil kouč Mircea Lucescu.

Pro Šachtar přitom zápas nezačal moc dobře a od 28. minuty prohrával, když si vlastní branku dal Rat. Jenomže odpověď formou vyrovnávací branky Jadsona byla blesková a před odchodem do kabin byl stav již 1:3 poté, co se trefili Douglas Costa a Adriano. AS sice krásným gólem Meneze vyhrálo druhý poločas, konečný výsledek 2:3 ale hraje do karet jednoznačně ukrajinskému týmu.

"Překvapilo mě, jak dobře na tom jsme s fyzickou kondicí. Odehráli jsme hodně přípravných zápasů, abychom se dostali do tempa a jsme nejmladším týmem v Lize mistrů," upozornil Lucescu.

"Mohu říci, že v kabině nepanovala emotivní nálada, věřili jsme v dobrý výsledek. Soutěžní zápas jsme nehráli přes dva měsíce, ale byli jsme dobře připraveni. Do Říma jsme přicestovali o čtyři nebo pět dní dříve a soupeře studovali v jeho dvou nebo třech zápasech. Věděli jsme, že máme velkou šanci udělat velký krok k postupu a když jsme se na hřišti uklidnili, začali jsme hrát fotbal," prohlásil kapitán Darijo Srna.

Velké zklamání naopak zavládlo v Římě a tamní AS má poměrně daleko k tomu, aby si po třech letech zopakovalo účast mezi posledními osmi. "Pro klub je to složitý moment a my chceme poděkovat fanouškům, že nás přišli podpořit. Je správné, že nás vypískali a my se s kritikou musíme vypořádat," sypal si popel na hlavu záložník Daniele De Rossi.

"Řím má potenciál k tomu vše zvrátit, ale budeme potřebovat ještě nějaký čas, abychom se dostali na vyšší úroveň. Soupeř je hodně silný při hře s míčem, v tom ho v odvetě musíme předčit. Nebezpeční pak byli ze všech protiútoků," dodal 27letý fotbalista.

Giallorossi poslední týdny vůbec nevycházejí, v lize nevyhráli už tři zápasy v řadě a hodně se jim vzdálila možnost zahrát si Ligu mistrů i v příští sezoně. V těžké situaci tak je trenér Claudio Ranieri, jehož jméno je zmiňováno v souvislosti s odchodem. "Na něco takového vůbec nemyslí, vy jste viděli tým v krizi? Já ne, já jsem viděl tým, který hrál, bojoval a vytvořil si řadu šancí. Hráli jsme velmi dobře a i když jsme prohráli, tak nemám co hráčům vytknout. Nemůžete hodnotit zápas jenom podle výsledku, je třeba hodnotit i druhý tým. Šachtar vyhrál svou skupinu před Arsenalem, je to skvělý tým se skvělými hráči," upozornil Ranieri.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Brazilci olé

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá jak Márv po pádu pod plechovky s barvami a elektrickým šoku Sachtar Roma

Reagovat
Filip12

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Lucescu je Pan trenér!

Reagovat
Filip12

viděl sem ten zápas a Šachtaru by postup přál už kvůli Hybšovi nevíte kolik musí As dát na Ukrajině gólu aby postoupil

Reagovat
Maresma

to záleží na tom kolik dá gólů Šachtar, ale AS musí dát minimálně 2

Reagovat
Filip12

jj díky ale myslim si že to nedá protože fans Šachtaru sou víteční tip 1:0 pro ukrajince mají formu a As to nejde jinak by určitě patřily k favoritům

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

musi vyhrat o dva goly nebo 3:2 na remízu a prodloužení nebo 4:3, 5:4,... ale šachtar podle mě nezaváhá letos má i na to dojít minimalne do semifinale :]

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Pokud by dostal Tottenham tak i jo

Reagovat
Filip12

Trochu mi to připomína úryvek z jednoho singlu ''Tak sme mysleli že na ně vlítnem a oni vlítli na nás''

Reagovat
Mr.Jindros

Učinil jsem rozhodnutí, že jestli vyřadí AS a nebudou hrát s dalším italských týmem, tak jim budu přát nejvíc ze všech (asi spolu s Marseille).

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Šachtar, přál jsem jim to! Doufám, že všichni taliáni vyletí hned v prvním kole.

Reagovat
Filipow

Bianconero a spol. tě zabijí.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem to čekal, ale ukázal se jenom naivka tranquillou. AC ani AS nepostoupí. Na WHL jsme silnější a měli bysme být v plné sestavě, takže věřím v postup. Ale vždycky se to může posrat jako např. s Fullhamem nebo Interem...

Reagovat
smazaný uživatel

AC postupi

Reagovat
Tsigi

Přeju jim to. Vůbec by mi nevadilo, kdyby došli daleko. Mám takový pocit, že vrchnosti se jejich případný postup do dalších kol moc nebude líbit a na to Doněck dojede.

Reagovat
Arne

Proč by se to vrchnosti nemělo líbit?

Jinak pokud nedostanou jednoho z dvojice Schalke - Valencie, tak v ČF končí... Nepopírám jejich vzestup, ale jak tady z nich někdo dělá špičkový klub s nejlepšími křídly a stopery na světě, to teda ani náhodou.

Reagovat
Godwinson

Blbost, překvapit můžou kohokoliv, kvalitu prostě mají. "Jistá" konečná by pro ně byla tak maximálně dvojice Arsenal-Barcelona.

Reagovat
Arne

Tak samozřejmě, že stát se může všecko, je to fotbal... Ale u všech ostatních soupeřů bude jejich šance tak 20 % a míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Z dvojice AC Tottenham mají šanci tak 50%

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA DONĚCK!

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze Doneck postupi

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dlouho je tam Lucescu?

Reagovat
smazaný uživatel

7 LET!

Reagovat
Filipow

Tranquillou17.02.2011 19:26

dufam ze Doneck postupi

Tranquillou17.02.2011 19:27

AC postupi

Dobré názory, kámo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele