V novém klubu chci znát jeho ambice, je ale klidně možné, že si dám pauzu, přiznal Svědík

16.04., 08:56
Aktuality
Martin Svědík (© AFP)

Od roku 2018 trénoval Martin Svědík Slovácko. Z týmu, který pravidelně bojoval o záchranu, udělal celek, který dokázal porážet nejlepší česká mužstva, triumfoval v domácím poháru a zahrál i skupinu Evropské konferenční ligy. V pondělí ale Svědík společně s klubem oznámili, že jeho angažmá v Uherském hradišti po sezoně skončí. Proč a jaké má další plány? O tom sám Martin Svědík mluví exkluzivně v nové epizodě našeho podcastu Livesport Daily.

Rozhodnutí o konci klubu prý v Martinu Svědíkovi zrálo delší dobu: "Poprvé jsem nad tím začal přemýšlet během zimní přípravy. Teď už jsem to nějakou dobu věděl a považoval jsem za nutné to včas oznámit i v klubu, aby si mohli najít jiného trenéra a připravit se na můj odchod. Hráčům jsem to řekl na posledním tréninku před minulým utkáním s Hradcem a věřím, že by to pro nás všechny mohl být určitý impuls," plánuje.

"Pracuju s týmem šest sezon, to vám ukáže některé věci, které máte jasně dané do své budoucnosti. Myslím si třeba, že šest let je moc, pokud některé věci zůstávají stejné, jste dlouho ve stejném prostředí se stejnými hráči. To je pak velice obtížné, zvlášť když se dostanete do situace, kdy se nedaří, jako se to teď stalo nám," popisuje zkušenost ze Slovácka. "Nechci se pouštět do diagnózy toho, proč se nám teď nedaří. Některé jsou otázkou mojí, některé jsou otázkou interní a o tom nechci mluvit veřejně. Hlavní je, že chcem sezonu zakončit důstojně, zastavit tu sérii porážek,” hecuje své svěřence do posledních duelů ročníku.

Fanoušci začali ihned po Svědíkově oznámení konce ve Slovácku spekulovat, kam by mohly vést jeho další trenérské kroky. "O tom jsem zatím vůbec nepřemýšlel. Vím, že pokud do nějakého klubu, budu chtít znát nejdřív jeho ambice a být s nimi za jedno. Zároveň je ale klidně možné, že si dám pauzu a vynahradím rodině čas, který jsem jim kvůli dlouhému angažmá v Uherském Hradišti nemohl věnovat,” neprozrazuje konkrétní plány trenér Svědík.

V úterní epizodě Livesport Daily jsme také řešili:

Udrží Slovácko stabilní výkonnost i po konci trenéra Svědíka?

V čem se jako trenér změnil a posunul za poslední roky?

Je unavený fotbalem, nebo je pořád hladový?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
7kaka7

Chápu to teda dobře, že 3 měsíce zpátky by za něj svaz musel Slovácku vypláznout 10 mega ale teď se dohodnou na ukončení smlouvy?

Reagovat
Damis

Ano

Reagovat
kecipep

Jak to bude s vaší vysokou výstupní klauzulí? Ta už nebude platit? „To není otázka na mě, o výstupní klauzuli bude případně jednat Slovácko s agenturou SportInvest.“

Reagovat
7kaka7

Nevím pro koho to je vlastně smutnější, že za 3 měsíce ztratil na hodnotě 10 míčů

Reagovat
Sosi

Ne, pred 4

Reagovat
smetos

OT: jde se Vam prihlasit na sport.cz do fantasy?

Reagovat
eibe

Je někde nějaké zákulisní info, kolik berou v Česku trenéři?

Reagovat
kattos

Hele u nás klobásu a pivo za zápas

Reagovat
inferno08

To jste teda Rotčíldové!

Reagovat
Puskas

Moc ne, bez chleba a hořčice.

Reagovat
inferno08

Chleba je pro chudinu, ale hořčice by mi chyběla, to je pravda.

Reagovat
dontcallmeandre

Když naposeld vyšel nějaký článek, tak v lepších klubech byl trenér placený podobně jako nejlepší hráči toho daného klubu. A myslím, že tam nebude nějaká změnarozdíl. takže v klubech na sestup bych čekal 50-100 měsíčně, Trpiš a Priske někde mezi 1M-2M , s bonusy za poháry, titul atp.

Reagovat
Pablos

Za kredit do telefonu

Reagovat
Sosi

A fabii k tomu

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Já ho jako Baníkovec chci, bude to pro Baník výhra, Hapal do Pardubic a Kováč do Liberce , no a na Slovácko Straka. a Kozel ? Kozel do Brna

Reagovat
Mikyruv Knir

Ja bych radsi Kovace do Baniku, Svedika do Pardubek a do Liberce nejakeho zahranicniho trenera.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Cením nick

Reagovat
7kaka7

A nechce se Svědík spíš posunout? Pardubice zase nejsou tak odlišný od Jihlavy, ze které do Slovácka přicházel. Ani pro Pardubice by mi to nedávalo moc smysl.

Reagovat
Greny

On už v Pardubicích byl tak možná proto tě spekulace

Reagovat
7kaka7

Tím hůř...je ve věku kdy by měl zkusit nějakej svůj trenérskej vrchol, a ne jít do klubu, ze kterýho v tom uplně nejlepším případě, může udělat druhý Slovácko.

Reagovat
Sosi

Reagovat
kilobyte

Straka půjde do Slovácka až na konci sezóny, zachránit je v lize. Chudák Kozel.

Reagovat
John Obi Mikel

Chudák Kozel

Reagovat
Witcher

A vodejde vod tama jak cukrář Starej tým, rozklíženej bez ambic nakej expert ala Martin Hašek nebo Jarošík by je mohl poslat do druhý ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele