V Liverpoolu po pohárovém triumfu věří v lepší zítřky

27.02.2012, 10:24
Aktuality
Šestileté čekání na trofej včera ukončil Liverpool, který po penaltovém dramatu porazil ve finále Carling Cupu outsidera z Cardiffu. Reds ale rozhodně nehodlají usnout na vavřínech, tento triumf by je naopak měl odrazit k lepší budoucnosti plné dalších vítězství...

Reds včera ve Wembley brzy prohrávali po brance Masona, Škrtelův gól ale poslal utkání do prodloužení, v němž na trefu Kuijta dokázal odpovědět Turner a o vítězi tak rozhodovaly až pokutové kopy. Během nichž měli o něco pevnější nervy favorité a po špatném pokusu Anthonyho Gerrarda se mohli radovat.

"Důležité teď je si všechno užít, pak na tom musíme začít stavět. Bylo by od nás hloupé, kdyby nám tohle stačilo. Potřebujeme víc, chceme víc," prohlásil po utkání liverpoolský kapitán Steven Gerrard.

Ve stejném duchu mluvil také manažer Kenny Dalglish. ”Ačkoliv jsme dnes zvítězili, tak naše cesta není u konce. Nechceme se zde zastavit, chceme jít dál,” prohlásil šedesátiletý matador. ”Máme trofej ve svých rukou a já věřím, že nás to bude do budoucna inspirovat. Každý, komu se něco takového poštěstí, si to užívá a chce to zažít znovu,” dodal Dalglish, který se stal teprve sedmým manažerem, který má ve sbírce vítězství v lize, FA Cupu i Carling Cupu.

Čerstvý triumf by mohl Liverpoolu pomoci i na přestupovém poli, o čemž je přesvědčen Damien Comolli. ”Víme, že hráči nejvyšší úrovně k nám budou v létě chtít přestoupit, protože věří v náš projekt. Každý v Evropě může vidět, o co se v Liverpoolu pokoušíme. Jsme zpět v evropských pohárech a vyhráli jsme trofej, což je jen a jen pozitivní,” nechal se slyšet sportovní ředitel klubu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk, sportinglife.com

Komentáře (509)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele