UEFA zahájila s Mourinhem řízení kvůli slovnímu napadení rozhodčího

02.06.2023, 18:02
Aktuality
Rozčilený José Mourinho (© AFP)

UEFA zahájila disciplinární řízení s trenérem AS Řím Josém Mourinhem, jenž po čtvrteční prohře se Sevillou ve finále Evropské ligy sprostě nadával rozhodčímu. Postih hrozí po vyhroceném duelu v Budapešti i oběma klubům kvůli chování fanoušků.

Mourinho anglického rozhodčího Anthonyho Taylora nejprve ostře kritizoval na pozápasové tiskové konferenci. Následně ho ještě při odjezdu ze stadionu verbálně napadl na VIP parkovišti Puskás Arény, kde jeho výstup zachytily kamery.

Sevilla zvítězila ve finále druhé nejvyšší evropské soutěže nad AS Řím 4:1 v penaltovém rozstřelu, po 120 minutách skončil duel 1:1. Rozhodčí v něm rozdal 14 žlutých karet, což je nejvíc v historii Evropské ligy. Jednu dostal za protesty i Mourinho.

Rozhodčího napadli při odletu z Budapešti i naštvaní fanoušci italského týmu. Arbitra a jeho rodinu musela doprovodit letištní ochranka.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Salfovic

Ta fotka je zhruba z jaké minuty zápasu ?

Reagovat
Alberto Aquilani

1.

Reagovat
Mass

Reagovat
AjaxFans

Vždycky byl pošuk

Reagovat
Jason_

asi sa hneval oprávnene...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Rox

Riziko toho, když nadáváš a pláčeš po každým zápase, pak už tě nikdo nebere vážně, i když můžeš mít výjimečně pravdu.

Reagovat
O.Giroud

tiež si vravím u Kloppa a stále niekomu vadí

Reagovat
smazaný uživatel

José je klenot pro bulvár a meme.

Reagovat
Rizek

Už by měl někdo toho psychopata zastavit. Tohle už byl asi vrchol toho humpoláckého chování.

Reagovat
fenixLFC

jedine co spravil taylor v tom zapase zle bolo ze nedaval od prvej minuty karty vsetkym na lavicke aj na ihrisku ked ho obklopili po KAZDOM zapiskani. by si rychlo rozmysleli ci budu furt fnukat alebo sa hadat

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

Mourek už na to nemá a nezvládá no. Je finished. Na to jaký přestupák AS mělo se jeho tým měl zapojit klidně do boje o titul, nebo alespon skončit na 2 nebo 3. místě, tohle je propadák. Skončit mimo LM v sezoně, kdy jsme viděli tragický Inter i AC, Juve s odečtem bodu je prostě zklamání. Samozřejmě trenér ani jeho hráči za nic nemůžou, prohrálo se tak je lepší vše hodit na rozhodčí. Já ne, rozhodčí špatný. Na to jaké psychopaty rozhodčí pískal to za mě ještě zvládl dobře.

Reagovat
Salfovic

Jo, pamatuji si, jak se tu v létě psalo, že bude bojovat o titul a o top4 se nemá ani cenu bavit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsem rád že si to pamatuje i někdo jiný. Neapol po odchodu Mertense a Insigneho + Lazio. Tam opravdu žádný vyložený favorit na titul nebyl a Romové měli hrát vysoko.

Reagovat
kattos

Takže protože se to tady píše tak na to nemá?

Sezona celkem nic moc, Řím tyhle 2 sezony vypadal lépe než minulé, vyhrála se Konferenční, k Evropské měli fakt blízko

Reagovat
kattos

Reagovat
Maximm9

Jaky melo prestupak ? Odeslo jim par hracu a naopak oni utratili 9mega, protoze financni pravidlo vice nedovolilo

Reagovat
Zark

To je vlastně jen o trošičku méně než dala taková chytrá Chelsea

Reagovat
oli9
Reagovat
Salfovic

Vyvázl z toho ještě dobře.

Zajímalo by mě, co to je za toho plešouna s batohem na zádech, co tam ,,bojoval´´ s Římany.

Reagovat
Kejza

nojo.. protože když si Special One votevře hubu na parkovišti, tak je to pak naprosto legitimní udělat si vlastní představení

Reagovat
Pipo123

Rozhodcovia piskaju strasne sracky v kazdej súťaži, no nezávidím im. Futbal je jediný sport kde sa k rozhodcom mozes spravat ako kokot, v inych športoch je úlohou kapitána komunikovať s rozhodcom, vo futbale je kapitán k hovnu. Osobne sa cudujem rozhodcom ze nedavaju cervene karty, rozhodcovia su pod obrovským tlakom hracov a realizačného týmu. Toto keby sa deje v súťažiach ako NFL ci rugby tak lietaju exemplárne tresty.

Reagovat
Francesco Totti AS

souhlas

Tam kdyby padlo 5 červených, tak nemůže nikdo nic říct

Reagovat
Salfovic

Až na Mourinha.

Reagovat
Francesco Totti AS

Mourinho by byl první na tribuně

Reagovat
Salfovic

Tak tam by k tomu měl teprve co říct.

Reagovat
zurix_new

Hnus je to a 100% souhlas s tím kapitánem/hráčem, co je případně potrestán, zbytku dávat karty za ty kecy a napadání to je šílenost

Reagovat
Grahf

presne kvôli takýmto situáciam, ako teraz nastala, sa rozhodcovia boja príliš zasahovať do zápasu. Červené karty môžu rozhodnuť o celom zápase a bohužial vo futbale sa točia obrovské peniaze, neporovnatelné s inými športami, je najsledovanejší. Ak proste niekoho "zarežeš", tak ťa podobné gumy kľudne navštívia doma. Kým nebude rozhodovať stroj, tak budú rozhodcovia bez rešpektu.

Reagovat
Kejza

Reagovat
vilp

Ale rozhodčí by měli za ty tragický výkony taky trestat. Protože na tolika z nich je vidět to obří ego, že si můžou dovolit pískat, jak se jim to zlíbí, i když dělají chybu za chybou i s videem. Jak jinak se pak mají zlepšit? Každopádně souhlasím, je to děs a nikdo s tím očividně nic dělat nebude.

Reagovat
Csaplárova past

Maminka a Mourinho mají vždycky pravdu!

Reagovat
zasranej malíř
Reagovat
Whitemedia

Taylor po sto letech odpíská solidní utkání a takhle to dopadne. Takže v další sezoně můžeme očekávat ještě větší sračky od téhle plešky, už mu bude úplně všechno jedno.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Johny1993

Naopak ani po sto letech neodpiskal solidní utkání. Tohle finále jen ukázalo jakej to je tragéd. Doživotně by měl pískat nějakej anglickej přebor

Reagovat
Foppy

Mou byl vždycky trošku komediant Já si nemůžu pomoct, ale on i při tom nadávání vypadá, jako že poočku sleduje, co na to říká okolí, že je drsňák

Reagovat
herbage

Reagovat
celeb

Reagovat
C-M@ster

Doteď jsem nevěděl, že se to hrálo.

Od té doby, co se změnil design EF nemám absolutně přehled, co se děje.

Kdy se to upraví na alespoň přijatelnou úroveň? Už to trvá docela dlouho v nepoužitelným stavu,

Reagovat
Johny1993

Kdyby raději zahájili řízení s rozhodčím Taylorem za ovlivnění finále a jeho připískávání Seville

Reagovat
Front hell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele