Tottenham má políčeno na Diarru

01.09.2008, 08:56
Aktuality
Deník The People přinesl zprávu, že Tottenham připravuje nabídku dvanácti milionů liber za záložníka Portsmouthu Lassana Diarru. Bývalý hráč Arsenalu by mohl klub opustit obzvláště poté, co kouč Portsmouthu Harry Redknapp oznámil, že potřebuje prodat hráče ke zmírnění finančních problémů klubu.

Juande Ramos se zatím zoufale snaží vyztužit záložní řadu a Diarra přesně zapadá do jeho plánů. Ruský majitel Portsmouthu Alexandre Gaydamak poskytl kouči Redknappovi na léto velmi malý rozpočet i přesto, že klub v minulé sezoně vyhrál anglický FA Cup.

Třiadvacetiletý Diarra je jedním z hlavních cílů kouče Spurs před uzavřením přestupového období, které končí v dnes o půlnoci. Bylo by ostudné, kdyby francouzský reprezentant odešel tak brzy z Portsmouthu, ke kterému se připojil v lednu tohoto roku. Právě tento záložník byl považován ze jeden z klíčů k úspěchu a pokud stane novou posilou Tottenhamu, určitě to pobouří a zklame spoustu fanoušků Pompeys.

Francouz Diarra však není jedinou variantou pro posílení záložní řady londýnského klubu. Kouč Ramos má další variantu, kterou je nabídka patnácti milionů liber za Miguela Velosa ze Sportingu Lisabon. V boji o tohoto hráče má však Tottenham konkurenci. O Velosa projevil zájem i Manchester United a Arsenal.

Autor: Vojtěch Kúr / caughtoffside.com

Komentáře (84)

Přidat komentář
ajurik

Reagovat
smazaný uživatel

Heh...Lassara si prohlídne celej Londýn,co bych já dal za takovou exkurzi

Jinak pro Pompeys jeden z důležitých hráčů,snad zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych bral takovou exkurzi

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy ked pocujem jeho meno,priopomenie mi to toto video

http://www.eurofotbal.cz/video/lassana-diarra-631/

Reagovat
smazaný uživatel

moc pěkné

Reagovat
minoLFC

čo za totalitné praktiky vládnu na tejto stránke?

za to, že som ManU označil ich pravým menom(a ani to nebola poriadna nadávka) som dostal ban na celý mesiac a musel si vytvoriť nový nick...

asi to tu vedie nejaký pubertálný fanúšik manchestru a cití sa silný keď môže niekoho zabanovať

Reagovat
smazaný uživatel

Bashing clubs for no reason = BAN ..To máš na kazdom fore na urovni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Krom toho nám to tu vede Ďábel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn,kdyby to bylo na adresu LFC,tak by to bylo určitě posouzeno tolerantnějším měřítkem.

Reagovat
fantomas

Reagovat
PJ

Jen bych podotknul, že ode mě ten ban nedostal

Reagovat
smazaný uživatel

nene PJ je slávista

Reagovat
PJ

Hele já ti taky nenadávam

Reagovat
smazaný uživatel

ban.

Reagovat
Marv

Doufam ze ho Pompeys nepusti.. byla by to velka skoda

Reagovat
smazaný uživatel

No,kolik hráčů si může říct,že ve dvou letech hráli za Arsenal,Chelsea a Spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

A k tomu je fanoušci nijak neproklínali Normálně by to byl nepřítel číslo jedna pro 2 zúčastněné fancluby

Reagovat
smazaný uživatel

No,on si to svými prohlašením proti klubu,v kterém mometnálně hrál,u těch fandů jiných klubů vyžehlil.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to som uz takmer aj zabudol,diky za pripomenutie

Reagovat
smazaný uživatel

To víš,fantomas když může,tak si vždy rád udělá reklamu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teď získali Čorluku, pokud přijde i Diarra, musí Ramos obsadit nejhůře páté místo, jinak je špatný trenér...

Reagovat
herbage

Diarra nepřijde, maj přetlak ve středu zálohy.

Reagovat
fantomas

To neni pravda.

Reagovat
herbage

Jenas, Modrič, Huddlestone, Zokora, Boateng? V Portsmouthu má jistej zákla,d tady by se do základu těžko dostával. Určitě nepřijde.

Reagovat
fantomas

Boateng je absolutně mimo hru a hledá si angažmá. Huddlestone má díky své univerzálnosti jasné první střídání zápasu dá se říct. Muže zaskočit za pravého beka, stopera a Zokoru. No a při současnym rozestavení pak máš trojici středových záložníku Modrič-Jenas-Zokora. Kde je náhradník?

Reagovat
fantomas

*Respektive ne náhradník, ale alternativa. Neni vyloučeno, že by Diarra Zokoru nebo Jenase vytlačil.

Reagovat
herbage

Zapomínáš ale na jednu podstanou věc, že Ramso hraje 4-5-1 jen kvůli tomu, že Berbatov stávkuje a Pavljushenko ještě není připraven. Pak bude hrát kalisku 4-4-2 a to máš 5 hráčů na 2 posty, přitom Boateng neodejde, protože ho nikdo nechce, Huddlestone bude hrát v záloze, na na beku a Zokora rovněž, ten maximálně na stoperu. Příchod Diarry je nesmysl, nepůjde leštit lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Boateg už odešel

Reagovat
herbage

Kam?

Reagovat
fantomas

Jak víš, že bude hrát klasiku? To nikdo neví, stejně jako že Huddlestone nebude hrát beka. Boateng sice možná neodejde, ale do základu nemá šanci se dostat. Krom toho Diarra už šel leštit lávku do Chelsea i Arsenalu, proč ne ted?

Reagovat
smazaný uživatel

Poyet rikal, ze chteji hrat 4-4-2... S osamocenym Bentem na hrotu nam to moc neslape..

Reagovat
fantomas

Porotže si hráči zvykaj. Jinak je to pro ty vaše fotbalisty, co tam máte, rozestavení šitý na míru.

Reagovat
herbage

Diarra pře Zokoru, Jenase a Modriče taky nemá možnost se dostat do základu, proč dalšího leštiče lávky, případně tribuny?

Reagovat
fantomas

Modrič muže klidně nalevo a přes Jenase s Zokorou se do základu klidně dostat muže. Letos hraje líp jak oni.

Reagovat
herbage

Jenas absolutně jinej hráč a Zokora je jistej dispečer, hraje snad nejlíp z celýho Tottenhamu, ten sedět nebude. A Modrič jedině ve středu.

Reagovat
fantomas

Jedině ve středu, stejně jako Zokora jedině ve středu, Dos Santos jedině podhrot a Lennon jedině pravý křídlo vid? Myslim, že Ramos je schopnej všeho.

Reagovat
herbage

Tohle nemá cenu, vím kde ty hráči všude můžou nastoupit, ale vzhledem k okolnostem vím, že tam nenastoupí. Latka taky dokáže nastoupit všude a hraje stopera a s tím se taky počítá. Zkrátka Diarra nřpijde, se klidně vsadím.

Reagovat
smazaný uživatel

Oč?

Reagovat
fantomas

Jenže to je právě ono, oni už nastoupili. Zokora vpravo na beku, Lennon nalevo na křídle a Dos Santos jakbysmet.

Reagovat
smazaný uživatel

Dos Santos hrál křídlo i v Barce,ne?

Reagovat
fantomas

To si nejsem jistej, každopádně někdo mi tady tvrdil, že s nim jedině na podhrot.

Reagovat
herbage

Proč mi to píšeš, já to vím, kde nastoupili a kde můžou nastoupit. Zokora hrál RB, protože Guntwer je slabej, teď je čorluka, tak se vrací do zálohy, viz zápas s Chelsea, Dos Santos je jak podhrot, tak obě křídla, tvrdím něco jiného? Lenno je křídlo, to ví každé malé dítě a hrát přes nohu zcela normální. Modrič by mohl hrát nalevo třeba v Arsenalu, v Tottenhamu bych řekl, že má jistej střed a nemá tam konkurenci v pdoobě Fabrehase, takže ho má jistej, Diarra by ho vážně nevytlačil. Takže zcela nechápu smysl tvého příspěvku.

Reagovat
fantomas

"vím kde ty hráči všude můžou nastoupit, ale vzhledem k okolnostem vím, že tam nenastoupí." - reagoval sem na toto konkrétně...zde to vypadá, jako bys nevěděl, že ti mnou jmenovaní hráči hráli i na postech pro ně zrovna ne moc obvyklých.

Reagovat
herbage

Tak to je jen tvůj dojem, tito hráči hráli na svých obvyklých postech, snad až na Zokoru, ale to už vím snad měsíc že hraje z nouze na RB a šlo mu to tam dobře.

Reagovat
fantomas

Neni to muj dojem, ale nejsou to posty na kterých sou nejsilnější, to je snad jasné, tudiž nejsou až tak obvyklé. Co pak měl ten citát ale znamenat, když víš přes měsíc, že Zokora zaskakuje na RB??

Reagovat
herbage

No to není jasné. Dos Santos hrál no tomto postu už v Barce, spíš ten podhrot je pro něj nezvyk, ale u takto ofenzivních hráčů je to úplně jedno. Lennon jako křídlo že dokáže hrát na obou stranách, to si snad děláš prdel, že by to byl nezvyk, ne? Dneska je hrát přes nohu naprostej základ a aplikujem to i v amatérské lize. Ještě v diskusi při příchodu Bentlyho jsem ti psal, že Lenno bude hrát nalevo. No a Zokoru znam tak zběžně, hlavně z MS06, kde byl velmi dobrý dispečer hry, v Tottenhamu hrával i na stoperu, v přípravě na RB z nouze a šlo mu to, v podstatě ani jeden z tebou jmenovaných nehrál na žádném atypickém postu. Atypický post je třeba Lennon ve středu zálohy, Modrič v útoku nebo na křídle a podobné blbosti. Jasně že to tam kldině odehrajou, ale jak. Musíš brát v potaz okolnosti, že každý tým hraje jiný systém a když by Modrič hrál v Arsenalu nalevo, tak že tady bude hárt jen ze středu, protože ho nikdo z thoo středu nevytlačuje a diarra už vůbec ne. Stejně jako nevíš, že budou hrát na 2 útočníky, jako první kolo a až nebude trucovat Berbatov a bude připraven Pavljusheko, tak někdo z trojice Zokora, Modrič, Jenas půjde sedět. Hráli spolu Jenas s Modričem, takže asi Zokora. Na šanci navíc čeká Boateng(který prý odešel, ale Gareth16 někam zmizel, nejspíš myslel Boatenga z Middlesbrough) a Huddlestone. V obou případech (Čorluka, Diarra) šlo příchod/nepříchod docela jasně určit, u obou jsme se nemýlil.

Reagovat
fantomas

Modrič atypický na křídle. Jinak pro Lennona nemusí být potíž přes nohu, ale jde mi o to, že doted v Tottenhamu hrával výhradně vpravo, než přišel Bentley.

Reagovat
herbage

A? Sionko hrál taky ve Spartě napravo, než přišel Poborský a jak mu to přes nohu šlo. Křídelníci jsou v tomhle velmi přizpůsobiví a je blbost se domnívat, že dokážou hrát jen na jedné straně.

Reagovat
fantomas

Někteří samozřejmě nemusí umět na obou.

Reagovat
herbage

To samozřejmě ne, ale když si vezmeš praváky, tak absolutní většina ano. U obránců je to ještě markatnější, protože levého beka na RB jsem ještě neviděl, naopak často, ale křídelníci, kteří mají silnější pravou nohu hrají často nalevo, zatímco leváci napravo už méně často. Takový Capel, Švento, Pudil, Malouda, ty si těžko představím napravo, ale Robben či Duff to v Chelsea zvládli. Lennon by neměl mít nalevo žádný porblém, má to blíž na střelu i takovej Steed byl pravák, i když uměl oběma a hrál nalevo, takže žádný překvápko. Snad jen u těch leváků, ale ot je dáno tím, že je jich procentuelně míň a mají na svém postu menší konkurenci, takže se nesmuí vytlačovat na druhou stranu.

Reagovat
fantomas

Jenže Lennon právě neni takový střelec, ale to už jsme si dříve řikali. Neni to ten typ fotbalisty, co by si postrčil balon dostředu a vystřelil z 25 metrů, to mi na něj prostě nesedí. On je brousek lajny a proto potřebuje centrovat silnější nohou, neni čas na zasekávačku. Proč taky nehraje nalevo? Radši tam Ramos vyzkouší Dos Santose.

Reagovat
herbage

Od gólů jsou tam jiní, on je nalevo taky dost platnej a nemusí jen centrovat.

Reagovat
fantomas

Nezdál se mi.

Reagovat
fantomas

Mimochodem...jasně že tam je od střílení golu, když hrajou na jednoho utočnika. Od křidel se pak očekává střelba, které on neni zrovna schopen.

Reagovat
herbage

Ale tak zase ber to v mezích, střelu má obstojnou. Jasně že ne z 25metrů, jak bys chtěl ty, ale po nějaké narážečce ti to podél gólmana pošle, stejně tak při nějakém úniku. To samé Walcott dal taky několik gólů zleva. Já ten jejich zápas viděl a Lennon si taky s Bentleym měnil strany. Tottenham to nemá postavený na Ronaldovi, jako Manchster, kde Ronaldo dá i toho góla z 25metrů oběma nohama z jakékoliv strany, oni hrajou spíš na rychlý breaky, po zemi a narážečky. Až budou hrát zase na dva útočníky, nejspíš už příští kolo, tak nebude nutné, aby byl tak gólový, důležitá je práce pro tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra proste ma na zaklad Tottenhamu a pokud o nej Ramos tak stoji, jiste s nim nepocita na lavicku

Reagovat
fantomas

No tak nám to nakonec pokazil Redknapp, kterej Diarru nepustí. Takže sázet není nač.

Reagovat
herbage

Ani to kazit nemusel, bylo to předem jasné.

Reagovat
fantomas

To víš odkud. Diarra by zavětřil ve vzduchu penize a bylo by. To si piš.

Reagovat
herbage

Diarra není klasickej penězohonič, on chce hrát jen v základu v dobrém klubu, takže Tottenham je taky out.

Reagovat
fantomas

A co výzva nebo tak něco. Máš tu ukázkový příklad Hleba. V Arsenalu byl spokojený (ty trapné omluvy, jako že je Londýn moc rušný, přehlížím), hýčkaný, měl základ, přesto šel za většími ambicemi do Barcy, i když tam ted víceméně leští lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

a proc odesel z Arsenalu? to asi moc dobre vis

Reagovat
fantomas

Je to snad duležitý?

Reagovat
smazaný uživatel

jo je to dulezity, taky si myslim (stejne jako Herbage) ze neprijde a radsi zustane v Portsmouthu

Reagovat
smazaný uživatel

protoze nechtel lestit lavku - stejne jako v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Velosa nechte pro AC, to ho chce po sezone koupit

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej fór

Reagovat
smazaný uživatel

To není fór, ale čistá pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Jn a Essien,Mascherano a De Rossi by se taky šikli.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi povidej Ale az rok, ted mame ve stredu zalohy plno... pak by mohl konecne odejit ten dezolat Emerson, Gattuso uz dost mozna na zaklad mit nebude, takze se posadi na lavku misto nej a mohl by prijit Veloso... anebo nekdo z te tebou zminene trojky, ale pochybuji - stali by cele jmeni a navic nejsem si jist, ze by k nam chteli jit... De Rossi je rimsky vlastenec, neco jako Totti. Sz ten odejde, prevezme po nem dle meho kapitanskou pasku... Essien by mozna chtel prijit, ale stal by strasne moc a to neni Gallianiho styl... Mascherano je v Liverpoolu spokojen a jeho cena by take byla nehorazna... Veloso take nei prave levnym zbozim, ale ma chut k nam prestoupit, coz nekolikrat verejne proklamoval a je z tech tri nejlevnejsi a hraje v nejmensim klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

No,já jsem je zmínil jako další špičková DM,to,že přijdou by byl nesmysl. Už teď máte narváno,jinak Veloso je dle mě nereálný,pže Sporting za něj chce šílené love a Galliani není zrovna ten,který by horentně kupoval za velké peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

stačí, když si hráč postaví hlavu a půjde to jako po másle... jak znám Gallianiho, koupí ho nakonec ještě za polovinu toho, co ted Sporting požaduje... jako tomu bylo u R80

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm,fakt pozitivní,lámat fotbalisty aby se postavili proti svému klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takovej Galliani je, ale většinou jen v případě kdy ten hráč není až tak potřebný v klubu. Veloso je pořád základní stavební kámen. A AC navíc dalšího DM nepotřebuje

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitních DM není nikdy dost.

Reagovat
smazaný uživatel

takovej mladší brácha maky

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Makelele byl jeho ucitelem v Chelsea a vidi se v nem

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát Maka byl vždycky velký elegán s úsměvem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele