TOP 5: Nejhloupější červené karty v manchesterském derby

03.11.2014, 14:50
Aktuality
VIDEO. Chris Smalling některé včera pobavil, některé dohnal k nepříčetnosti. Nás však donutil zavzpomínat na ty nejméně pochopitelné červené karty, jež se v novodobé historii manchesterského derby zjevily v rukou rozhodčích...

5. Paul Scholes - 16. duben 2011, FA Cup (neutrální půda): Man City 1:0 Man Utd

Jeden z nejlepších středních záložníků historie Manchesteru United i celé anglické ligy. Paul Scholes je nyní členem realizačního kádru Red Devils a pro jejich fanoušky bude vždy modlou. Ani on se však v derby nevyhnul kontroverzní situaci. V semifinále anglického poháru bez šance zasáhnout míč šlápl do stehna Pabla Zabalety a po právu byl přímo vyloučen. Za stavu 1:0 pro Citizens tak sebral svému celku naději na vyrovnání. Man City nakonec ve finále získal trofej.

Incident s červenou kartou začíná v čase 15:15.



4. Bernardo Corradi - 9. prosinec 2006, Premier League: Man Utd 3:1 Man City

Většině fanoušků Premier League neznámý borec, který se však do historie manchesterských derby rovněž nechvalně zapsal. Italský útočník Bernardo Corradi odehrál za Manchester City všehovšudy 29 utkání a vstřelil tři branky. Nejvíce se však do povědomí pamětníků dostal v jedné z bitev o Manchester, kterou tehdy 30letý forvard nedohrál. Důvod? Druhá žlutá karta za simulování. Servítky si nebral dokonce ani jeho manažer Stuart Pearce. "Nebudu tady stát, jako by to udělalo dalších 19 manažerů v Premiership, a vykládat vám tu sra*ky. Filmoval. S hráči už jsem mluvil, víckrát se to nestane," sepsul svého svěřence, který v roce 2004 reprezentoval Itálii na Euru.

Video bohužel není k dispozici.


3. Cristiano Ronaldo - 30. listopad 2008, Premier League: Man City 0:1 Man Utd

Dnes patrně nejlepší fotbalista světa se do velkého světa fotbalu propracoval v Manchesteru United - na městská derby se City však rozhodně nemá dobré vzpomínky. Proti rivalovi odehrál deset utkání, a přestože v nich vstřelil tři branky, v dobrém se Cristiano Ronaldo k zápasům se Citizens nevrací. Nad góly totiž ční hned dvě červené karty, které stihl nasbírat. První už v roce 2006, kdy vypěnil při faulu na Johnsona a bez předchozího napomenutí byl poslán do kabin. O dva roky později nedohrál po dvou žlutých, přičemž ta druhá byla obzvlášť hloupá. Přímý kop totiž srazil rukama k zemi, snad proto, že předtím zaslechl hvizd sudího Webba...




2. Chris Smalling - 2. listopad 2014, Premier League: Man City 1:0 Man Utd

Běžela jednatřicátá minuta, kdy se Chris Smalling místo bleskového návratu na svoji pozici pokusil zdržet vykopávajícího gólmana Harta. Nepochopitelně mu skočil do cesty, za což si vysloužil první žlutou kartu. Jen osm minut stačilo, aby bylo hloupému počínání 24letého stopera učiněno zadost. Unikajícího Milnera sestřelil Smalling rozevlátým skluzem a po druhé žluté kartě musel pod sprchy. Výrazně se tak podepsal pod další porážku svého týmu v derby s Man City, což si vysloužilo nejen hněv manažera Van Gaala, ale i komickou reakci tvůrců videí 442oons.






1. Roy Keane - 21. duben 2001, Premier League: Man Utd 1:1 Man City

Těžko v tomto všeobecně známém případu hovořit o hlouposti. Rozhodně ne nějakému chvilkovému pomatení smyslů, leda snad celkové narušenosti zdejšího aktéra. Roy Keane přiznal, že se mstil. Alf-Inge Håland tři roky před osudným atakem Keana lidově řečeno seřval, když Ir zraněný ležel na trávníku. Impulsivní záložník to svému sokovi spočítal do puntíku a odporným způsobem šlápl rivalovi do nohy. Ve své biografii Keane napsal, že v kariéře lituje několika věcí. "Skok" do Hålandova kolene k nim však rozhodně nepatří.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (500)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele