Světové talenty: Adam Hloušek

02.12.2009, 21:07
Aktuality
Zaujalo nás
Jméno dnešního hráče určitě netřeba ani nijak výjimečně představovat. Adam Hloušek se především za poslední půlrok ve Slavii dostal do podvědomí širší fotbalové veřejnosti a jeho hvězda stále stoupá nahoru.

Holohlavý mladík je neuvěřitelně všestranný. Na levém kraji hřiště dokáže nastoupit snad na všech možných postech. Ve Slavii v úvodních zápasech letošní sezóny hrál párkrát dokonce v obraně, což řadu fanoušků překvapilo. Hloušek totiž přicházel do Slavie jako hráč, jenž měl především podporovat ofenzívu a střílet góly.

20letý Severočech se narodil v Turnově, a tak do velkého fotbalu z pochopitelných důvodů vstoupil v dresu Jablonce. Svého prvoligového debutu se dočkal poměrně brzy, konkrétně už v roce 2006. Ještě před angažmá ve Slavii absolvoval zkoušku v Portsmouthu, kde měl možnost setkat se s řadou vynikajících fotbalistů. Na život v hlavní města Česka si Hloušek zvykl bez problémů a zcela jistě nikoho nepřekvapily nedávné pozvánky na srazy národního týmu.

Jeho největší přednosti je bezesporu obrovská rychlost. Zaběhnout 100 metrový úsek za méně jak jedenáct sekund? V případě Adama Hlouška žádný problém. Některým obráncům tak nahání pořádný strach. Není to ten typ hráče, který by držel na svých kopačkách příliš dlouho míč, i přesto se ale může pochlubit solidní technikou.

Co říká pozorovatel...

Hloušek je stoprocentní profesionál oddaný jen fotbalu. Tvrdě na sobě pracuje a odměnou mu může být řada chvályhodných hodnocení. Je to skutečná hvězda budoucnosti. Během nadcházejícího léta bude na seznamu vytipovaných posil evropských velkoklubů určitě hodně vysoko. Jak však sám připustil, ve Slavii asi zůstane ještě další rok.

Střela: 7 z 10
Přihrávka: 7 z 10
Bránění: 9 z 10
Rychlost: 10 z 10
Hlavičkování: 7 z 10
Předvídaní hry: 6 z 10
Nynější schopnosti: 6 z 10
Potenciální schopnosti: 10 z 10


Celkové hodnocení pozorovatele: 62/80

41-50 - Zaslouží si pozornost
51-60 - Velká naděje
61-70 - Je na dobré cestě na vrchol
71-80 - Současná extratřída


Vizitka

Jméno: Adam Hloušek.
Datum narození: 20. prosince1988
Místo narození: Turnov, Česká republika.
Výška: 183 cm.
Váha: 71 kg.
Pozice: Záložník, útočník.
Klub: Slavia Praha.
Nynější cena: 2,5 miliónu liber.
Potenciální cena: 15 miliónů liber.

Autor: Tomáš Honajzer / skysports.com

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele