Sterling oficiálně posilou Manchesteru City

14.07.2015, 19:17
Aktuality
Manchester City dotáhl příchod Raheema Sterlinga. Ten odchází z Liverpoolu za astronomických 49 milionů liber, čímž ze sebe dělá nejdražšího anglického hráče. Ve svém novém působišti by měl Sterling setrvat minimálně pět let...

Rodák z jamajského Kingstonu začal svoji kariéru na londýnské půdě. Během mládežnických let prošel Sterling West Hamem United a Queen's Park Rangers, odkud si ho vytáhl Liverpool.

Za ten se postupně anglický reprezentant probojoval do prvního týmu, kde během posledního období patřil k nejvýraznějším hráčům. Sám 20letý křídelník se přesto netajil s tím, že by rád z města Beatles odešel, otázkou pak už jen zůstávalo, jestli odejde před nebo až po konci smlouvy.

Liverpool nabídkám Manchesteru City dlouho odolával, nakonec se však nechal zlákat vidinou astronomických 62 milionů eur a s přestupem Sterlinga k Citizens souhlasil.

Nyní druhý nejdražší ostrovní hráč (před ním je už pouze Gareth Bale, jenž do Realu Madrid přestupoval za 85,3 milionu liber - pozn. red.) ve svém novém působišti podepsal smlouvu do roku 2020. "Raheem je skvělý mladý hráč s obrovským potenciálem. Fanoušci Manchesteru City budou nadšení, až ho uvidí na hřišti," prohlásil manažer Manuel Pellegrini.

Sterling má už ve svém mladém věku na kontě šestnáct zápasů za anglickou reprezentaci, přičemž si do statistik stihl zapsat premiérovou branku z kvalifikačního utkání o postup na ME 2016 proti Litvě.

Autor: Jiří Vojík / bbc.com

Komentáře (1026)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele