Hlavně, že už je po všem, oddechl si Sterling v prvním rozhovoru

15.07.2015, 18:48
Aktuality
Nejdražší anglický fotbalista Raheem Sterling má za sebou první rozhovor v novém působišti. Pro oficiální web jeho nového zaměstnavatele Manchester City v první řadě přiznal, že nejsilnějším pocitem z přestupu je úleva. Citizens koupili dvacetiletého křídelníka z Liverpoolu za rekordních 49 milionů liber.

Situace okolo Raheema Sterlinga byla vyostřená vlastně čtvrt roku. Na začátku dubna totiž talentovaný fotbalista odmítl v Liverpoolu prodloužit smlouvu. A to i přesto, že mu Reds nabídli velkorysých 100 tisíc liber týdně, tedy téměř třikrát více než pobíral do té doby (35 tisíc).

Mladičký křídelník chtěl zkrátka Anfield Road opustit. Za každou cenu, vždyť dokonce odmítl odletět s Liverpoolem na předsezónní turné. Sterling toužil po boji o trofeje a po zápasech v Lize mistrů, což mu Manchester City nabídne. "Jsem hrozně rád, že je po všem. Nemůžu se dočkat začátku sezóny," oddechl si Sterling v prvním rozhovoru pro oficiální web Manchesteru City.

Ani samotný přestup se však nerodil snadno. První nabídka ve výši 29 milionů liber byla činovníky Liverpoolu smetena ze stolu s posměchem. Man City neuspělo ani s vylepšenou částkou 40 milionů. Až astronomických a do jisté míry obskurních 49 milionů anglické měny Reds obměkčilo a Raheem Sterling konečně změnil působiště.

"Věc, ze které jsem nadšený úplně nejvíc, je prvotřídní kádr, který tady máme a o kterém jsme přesvědčeni, že dokáže rok co rok vyhrávat trofeje," rozplývá se anglický reprezentant, jenž si z přestupu slibuje také individuální progres. "Čím lepší hráči okolo vás jsou, tím vyšší kvality dostanete i ze sebe," vysvětlil Sterling.

Odchovanec Queens Park Rangers tím uštědřil další bolestivou ránu do srdcí fanoušků Liverpoolu. Uchlácholit se je pokusil alespoň vděčnými slovy na adresu jejich bývalých manažerů. "Chci poděkovat Rafaelu Benítezovi, který mě do Liverpoolu přivedl jako patnáctiletého - byl to pro mě obrovský krok a nová výzva."

"Dále bych chtěl vzdát díky Kennymu Dalglishovi, jenž ukázal velkou důvěru v moji osobu a už v tak nízkém věku mě nasadil do zápasu,"
řekl Sterling, který debutoval v 17 letech. "Díky patří i Brendanu Rodgersovi. Ten mi umožnil vybojovat si pevné místo v základní sestavě a ukázat světu mé kvality," dodal Sterling s vděkem.

Podle anglických médií bude sebevědomý ofenzivní fotbalista pobírat v Manchesteru City 180 tisíc liber týdně, a zařadí se tak mezi desítku nejlépe placených hráčů Premier League. V této smetánce mimo jiné doplní i trojici spoluhráčů - Yayu Tourého (240 tisíc), Sergia Agüera (225 tisíc) a Davida Silvu (200 tisíc).

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (543)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele