Souhrn Premier League 2007/08 (2)

19.05.2008, 19:35, aktualizováno 26.05.2008, 11:01
Komentáře a souhrny
Mistrem Anglie pro rok 2008 se 11. května stal Manchester United. Úspěšně tak obhájil loňský triumf, ale že se na něj tentokráte nadřel. Chelsea naháněla Red Devils až do posledního kola, nakonec však Fergusonově skvadře nestačila. Přehled právě uplynulé sezony u týmů první desítky začínáme u West Hamu, jenž pro letošek "Top Ten" uzavírá...

10. West Ham United

Střed tabulky obsadil celek West Hamu. Po patnáctém místě z minulého roku může být letošní desáté místo bráno jako úspěch – a mohlo být ještě lépe, nebýt slabší formy v závěru sezony. Zajímavý je fakt, že přes solidní umístění má WHU záporné skóre (42:50). Je zajímavé hádat, jak by vypadala hra Kladivářů, pokud by před sezonou nepustili kanonýra Teveze do Manchesteru United.

Pokud se blíže podíváme na výsledky West Hamu, není problém odhalit, že jeho relativní slabinou je obrana – West Ham inkasoval v pěti zápasech Premier League tři a více gólů. Zajímavá je též "hvězdná série" WHU ze začátku března, kdy Hammers prohráli třikrát za sebou v poměru 0:4.

V pohárech jejich působení lze ohodnotit jako slabý průměr. V League Cupu se kladivářům podařilo postoupit až do čtvrtfinále, kde nestačili na Everton. V FA Cupu ale vypadli hned ve třetím kole po dvojzápase s Manchesterem City. Je otázkou, zda WHU dokáže pokračovat ve vzestupném trendu a příští rok bude hrát ještě výš než letos.

9. Manchester City

Tak skvěle to začalo a takovou potupou končí pro Citizens ročník 2007/08. Manchester City před sezonou horlivě nakupoval, thajský mecenáš Šinavatra dosadil superstar i na lavičku, když do role hlavního kouče nominoval Svena-Görana Erikssona a tolik posil najednou trochu paradoxně klubu nikterak neuškodilo. Citizens bojovali takřka do poslední chvíle o poháry, po podzimní části sezony měli dokonce na dosah čtvrtý Liverpool, přesto skončili na trpké deváté příčce. Až v prvním utkání po Štědrém dni poprvé tratilo City na vlastní půdě, posila Elano zářila naplno, no zkrátka idylka.

Pak se však něco stalo, i Elano povadl a Manchester se začal propadat tabulkou hloub a hloub. Pranic platné nebylo mocnému Šinavatrovi všelijaké vyhrožovaní výprodejem a tak podobně. Eriksson sice po sezoně s největší pravděpodobností končí, konec svého působení v podobě debaklu 1:8 na hřišti Middlesbrough si rozhodně nepředstavoval. Ač Citizens tedy skončili až na 9. příčce, poháry v příští sezoně je neminou. Ke konci sezony se totiž vyplatila čistá hra Manchesteru po celou sezonu, která skrze cenu Fair Play dává City možnost zahrát si Pohár UEFA.

Někdo by si tedy řekl, že vlastně City nic neztratilo, není tomu však úplně tak. Prémie za deváté a šesté či páté místo totiž dělí nezanedbatelný počet milionů liber, i to by tak mohlo vedení Citizens mrzet. Dokud však bude mít Manchester City pod patronátem Šinavatra, asi zde chudoba nemá šanci.

Co se týče změn, mělo by se toho v létě dít okolo Citizens mnoho a mnoho. Jenže údajný výrok Šinavatry, že je každý z jeho kádru k mání, je prý kachna a rozprodej se konat nebude. A tak zřejmě Richards, Hart ani Johnson, nejžádanější zboží z City, v Manchesteru zůstane. To o kapitána Dunna vede mnoho klubů Premier League tuhý boj, zatímco dovnitř láká Šinavatra hvězdu Zenitu Petrohrad Aršavina.

8. Portsmouth FC

Portsmouth letos nezklamal, ale ani nenadchnul. Podobně jako minulou sezónu se pohyboval v horních patrech tabulky, v závěru sezony ale přišla krize, která znamenala pád až na konečně osmé místo.

Přesto Pompeys zoufat nemusí. Ligové výkony jim sice Pohár UEFA nezajistily, FA Cup ovšem ano. Ve finále proti Cardiffu City to svěřenci kouče Redknappa zvládli a po gólu Kanua slavili hubené vítězství 1:0.

Za celou sezónu získal Portsmouth celkem 57 bodů, po úvodních šesti zápasech, ve kterých si připsal na konto stejný počet bodů, ale věřil jen málokdo, že by mohl klub z jihu Anglie této mety dosáhnout. Na obranu je však nutno říci, že jeho soupeři nebyli jen průměrné nebo podprůměrné týmy, ba naopak. Své síly poměřil se všemi týmy velké čtyřky, Boltonem a Derby.

Potom však přišla série, za kterou by se nemusel stydět ani mistrovský Manchester United - deset zápasů bez prohry, celkem 23 bodů. Díky této šňůře se Pompeys vrátili zpět do bojů o Pohár UEFA, jenže v zápasech okolo Vánoc přišlo hluché období, které tuto šanci opět vzalo. Během zimního přestupového období klub posílil především útok, a to když přivedl kanonýra Defoea a českého reprezentanta Baroše.

Prvně jmenovaný se v novém působišti ihned chytil a předváděl dobré výkony. V závěru sezóny ale došel také Portsmouthu dech. Z posledních pěti zápasů vytěžil jediný bod a vstřelil pouze jeden gól.

7. Blackburn Rovers

Alespoň z účasti v letním Poháru Intertoto se může těšit po tomto ročníku Blackburn Rovers. Podobně jako Manchesteru City mu tak nějak došel dech, přesto je jedním z největších překvapení sezony.

Příjemným překvapením celé sezony bylo ofenzivní duo z Ewood Parku Bentley – Santa Cruz, když zvláště paraguayský střelec šokoval celou Anglii, neboť nepřicházel jako budoucí tahoun útoku Rovers. To Bentley po příchodu z Arsenalu v Blackburnu jen kvete a touto vydařenou sezonou se, zdá se, dotkl hvězd. Marka Hughese též potěšily letošní výkony levého beka Warnocka, dalšího odloženého hráče velkoklubem (neuchytil se v Liverpoolu), jenž odehrál až na jeden všechny zápasy tohoto ročníku.

Kdo ví, třeba to byly karty, co srazilo Blackburn v této sezoně. Možná měli i Rovers navíc, jenže s šesti červenými kartami a 73 žlutými to zkrátka jde ztuha. Přitom obranná i útočná činnost šla Rovers vcelku vyváženě a solidně. Jen disciplína tak dělá Blackburnu problém, zbytek může pro příště jen zlepšit a to už by se mohl klepat i Liverpool.

Vedení Rovers ovšem v létě čeká těžký úkol, který zní: udržet Santa Cruze a Bentleyho, klíčové postavy mužstva. První jmenovaný sice uvedl, že z Blackburnu neutíká, v případě lukrativní nabídky od velkoklubu však těžko odolá. Křídelník Bentley se zatím nevyjádřil, ale nebezpečně okolo něj slídí především Tottenham. Na druhou stranu Rovers usilují o Zamoru či Sidwella.

6. Aston Villa

Aston Villa se v letošním ročníku projevila schizofrenně – skvěle hrála v Premier League a za své výkony nakonec získala zaslouženou šestou pozici, která jí zajistila účast v Poháru UEFA, v kontrastu k tomu "vynikly" její nijaké výsledky v pohárech. V League Cupu Villa skončila již ve třetím kole, když doma nestačila na slaboučký Leicester City a podlehla mu 0:1, v FA Cupu skončila rovněž ve 3. kole, kdy její vlastně ani nezapočatou pouť soutěží ukončil letošní vítěz Premier League – Manchester United.

Pro letošní Aston Villu byly typické divoké výsledky a velké výkyvy ve formě. Jako příklad skvěle mohou sloužit kola od začátku března do poloviny dubna. Téměř celý březen Villa čekala na výhru a toto čekání korunovala výpraskem 0:4 od Manchesteru United. Do dalších kol ale jakoby nastoupil jiný tým – Villa dokázala ve třech následujících zápasech vyhrát a navíc se skvělým skóre 15:1. Dá se očekávat, že pokud by Aston Villa hrála ve stabilnější formě, mohla dokonce být pátá místo Evertonu. Nejlépe ale Aston Villu prověří příští rok, kdy bude pod tlakem, aby potvrdila své letošní dobré výsledky a zároveň bude válčit v poháru UEFA. Zároveň se ale představenstvu splnil cíl v podobě strmého vzestupu formy, a proto lze očekávat příchod dobrých posil.

5. Everton FC

V Goodison Parku zavládlo po letošní sezóně menší zklamání. Everton si zahraje Pohár UEFA, většina fanoušků se však shoduje na tom, že jejich klub měl i na Ligu mistrů.

Až do závěrečných kol to s Toffees vypadalo nadějně, jenže vinou několika zbytečných remíz a proher se ztráta na čtvrtý Liverpool stále rozrůstala a po 38. kole se zastavila na čísle jedenáct. Nakonec se hráči i příznivci Evertonu museli bát dokonce o svou pátou příčku. Tu ale uhájili.

David Moyes dokázal z liverpoolského klubu vybudovat skutečně silný tým a rád by to v následujících letech potvrdil postupem do Ligy mistrů. Everton po většinu sezóny využíval častých zaváhání Liverpoolu. Ten ale chytil v jarní části skvělou formu, zatímco jeho úhlavní soupeř stále zbytečně ztrácel. Definitivní zlom nastal v 32. kole, kdy Reds vyhráli liverpoolské derby a svému soku se vzdálili.

Everton před sezónou narozdíl od svých hlavní soupeřů nenakupoval ve velkém a v letošním ročníku sázel především na hráče, kteří už byli v týmu nějaký ten pátek. Největší hrozbou mělo být středopolařské duo Cahill – Arteta. O to větší problém nastal se zraněním australského reprezentanta, o kterého Everton přišel na konci března. Bez něj získal pátý tým letošního ročníku v posledních sedmi zápasech pouhých osm bodů.

4. Liverpool FC

Když před sezonou přestupoval do Liverpoolu za více jak miliardu korun Fernando Torres, měl to být právě on, kdo vystřílí nejúspěšnějšímu týmu anglické historie titul. Jenže ani letos se tak nestalo a čekání Reds se prodloužilo o další rok.

Španělský kanonýr sice očekávání splnil, nastřílel 24 branek, ale ani to Liverpoolu nepomohlo. Ztráta na vedoucí tým letos sice nebyla tak vysoká, ale i přesto skončili svěřenci Rafaela Beníteze opět až čtvrtí. Reds sice první zápas prohráli až v 16. kole, ale ani do té doby se nedokázali na první místo dostat. Dopláceli především na svou nemohoucnost dovést zápas do vítězného konce. Hned ve třinácti případech letos brali pouze po bodu, což z nich dělá společně s Blackburnem a Tottenham remízové krále.

Před Vánoci navíc přišel dvojzápas, který hodně z pohledu Liverpoolu změnil. Výjezd do Readingu měl mít vítězný konec, domů se však hráči vraceli s prohrou 1:3. V dalším kole hostili Manchester United a toužili zaváhání z minulého kola napravit. Jenže opět to nedopadlo moc vábně. Carlos Tévez gólem ze 44. minuty rozhodl o třech bodech pro Red Devils.

Liverpoolu se proti zbývajícím členům velké čtyřky letos vůbec nedařilo. Ze šesti zápasů nevyhrál jediný a vstřelil pouhé tři branky. Leden se stal pro hráče z Anfield Road skutečně černým měsícem a také obdobím, kdy přišli o jakékoliv šance na titul. Ze čtyř utkání totiž ani jednou nevyhráli. Nakonec se ale vzchopili a z posledních čtrnácti kol jich vyhráli rovných deset.

Alespoň v Lize mistrů si Liverpool trochu spravil chuť. Ze základní skupiny sice postoupil na poslední chvíli, a to i přesto, že nastříleli celkem osmnáct branek a pouhých pět inkasoval. V osmifinále porazil hned dvakrát milánský Inter, následně vyřadil také londýnský Arsenal, v semifinále už ale narazil. Po prodloužení jej vyřadila Chelsea.

3. Arsenal FC

Vzhledem k předsezonním prognózám mají za sebou mladí Kanonýři úspěšnou sezonu, avšak po podzimu se od nich snad čekal i mistrovský titul. Koneckonců není se čemu divit, vždyť prakticky celý podzim Arsenal opanoval a i bez Henryho udivoval diváky klasicky kombinační hrou, tentokráte okořeněnou i o potřebnou dávku gólů. Jak mnoho odborníků očekávalo, jarní část sezony se už Gunners tolik nepovedla a jejich nezkušenost naplno promluvila do výsledků. Arsenalu docházely síly až moc rychle, a tak z toho nakonec je "jen" třetí místo.

I cenný skalp AC Milán v osmifinále Ligy mistrů, smolné vypadnutí ve čtvrtfinále na Liverpoolu a také vcelku úspěšné tažení náhradníků Carling Cupem, to jsou též slušné úspěchy, které stojí za pozornost. Pro Arsena Wengera bude teď bezpochyby, jak již sám několikrát naznačil, prioritou v létě udržet co nejvíce hráčů. Ovšem je tu jedno velké ale. Flamini už pláchnul, Arsenal opouští i zkušený golman Lehmann a situace v Londýně se nepozdává ani Hlebovi. A tak bude muset Wenger přeci jen letos sáhnout hlouběji do kapsy a pokusit se zlákat nějakého ze zkušenějších borců – právě ti zjevně letos Arsenalu chyběli.

Dá se však očekávat, že se mladí Kanonýři budou jen zlepšovat, a pokud je tak Wenger zvládne udržet pohromadě, měl by být Arsenal příští rok ještě silnější. Už letos se zdál být pevnější v obraně oproti minulým rokům, stejně tak jako byli Gunners znatelně efektivnější. Zkrátka pokrok je zcela patrný, průběh další sezony však těžko odhadnutelný.

2. Chelsea FC

Co dodat k uplynulé sezoně z pohledu Chelsea? Snad jen: Klobouk dolů, Avrame Grante! Tento rok byl výjimečný i z hlediska trenérství, neboť Grant či Keane, ve fotbalovém světě tak neokoukaní kouči, naplno pronikli do podvědomí fotbalové veřejnosti. Keane zachránil Sunderland, Grant do posledního kola bojoval s Chelsea o titul.

Měl to být propadák a později proklínaná sázka na neznámou tvář, Grant však všechny skeptiky, kteří toto tvrdili, odbyl za vše mluvícími činy. Izraelský "no name" nastoupil ke kormidlu Blues hned těsně před duelem s Manchesterem United, který prohrál. Jakmile se ovšem po chvíli rozkoukal, už to jelo. Chelsea si po celou sezonu udržela brilantní sérii bez porážky na Stamford Bridge, krom toho byla defenziva Blues jako obvykle takřka neprostupná a méně často inkasoval akorát mistr z Manchesteru. I tak je výsledných 26 obdržených branek úctyhodná statistika. Chelsea však ani náhodou letos neplatila za nějaký obranářský spolek, za nějž je leckdy širou veřejností mylně považována. 65 vstřelených gólů, průměr 1,71 branky na zápas a celkem šestý nejlepší útok v lize, no kdo by se za to styděl? Jenže co se Chelsea nepovedlo, je určitě disciplína. Londýňané vůbec nejčastěji (spolu s Fulhamem a Blackburnem) faulovali za červenou kartu a i ve statistice inkasovaných žlutých karet si nevedli "špatně".

Jako tradičně je i po tomto ročníku, leč tak úspěšném, spojována s řadou odchodů a příchodů hvězdných hráčů. Pryč ze Stamford Bridge prý utíká útočné duo Drogba – Ševčenko, v Chelsea se neuchytila ani letní posila z Francie Florent Malouda. Roman Abramovič by naopak rád v Londýně přivítal portugalský talent Miguela Velosa, ale i mnohem slavnější borce, jakými jsou Messi s Henrym. Kdo ví, co všechno se ruskému miliardáři povede a co jsou jen další nekonečné fámy. Jisté je jedno - tým už v příští sezoně nepovede Avram Grant.

1. Manchester United

Po infarktovém závěru letošního ročníku Premier League nakonec United dokázali obhájit mistrovský titul před druhou Chelsea, která v konečném součtu na mistrovský tým Ďáblů ztratila pouhé dva body. Manchesterští letos zažili skvělou sezónu – kromě prvního místa v Premier League triumfovali i v Lize mistrů. V té letos United předvedli spanilou jízdu – v základní skupině ztratili pouhé dva body za remízu s AS Řím a v dalších fázích soutěže dokázali vyřadit silné týmy Lyonu, AS Řím a Barcelony a ve finále na penalty udolat Chelsea. Jestliže se vůbec dá říct, že v sezoně měl Manchester slabší chvilky, tak si je bezpochyby vybral v anglických pohárech. V League Cupu ostudně vypadl hned ve 3. Kole po prohře s Coventry a v FA Cupu, kde si vedl o mnoho lépe, se probojoval do čtvrtfinále, kde jeho cestu soutěží ukončil tým Portsmouthu.

Letošní výkony Manchesteru dokonale ilustruje skóre, kterého dosáhl v nejvyšší domácí soutěži, a které zní 80:22. Tato čísla jsou pro United velice lichotivá – Manchester nastřílel v Premier League nejvíce gólu a přitom jich nejméně inkasoval. Na gólové produktivitě má lví podíl Cristiano Ronaldo, který se se svými 31 zásahy stal nejlepším střelcem letošního ročníku Premier League. Zároveň byl tento úžasný záložník pro letošní sezónu vyhlášen Hráčskou asociací nejlepším fotbalistou v Anglii. Do pomyslného All Star týmu byli nominováni další dva Rudí ďáblové, a to stoperské duo Ferdinand, Vidič, což je vzhledem k pouhým 22 obdrženým brankám logické. Poněkud překvapivý je fakt, že do ideální jedenáctky nebyl zahrnut Van Der Sar, který sice nebyl bezchybný, ale na výsledcích Ďáblů měl svůj nezanedbatelný podíl. Otázky vyvolává, jak by byl při případné absenci nahrazen Ronaldo, který je momentálně pro hru Manchesteru nepostradatelný.

Autor: Tomáš Daníček, Tomáš Honajzer, Tomáš Starý

Komentáře (156)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejhezčí fotbal ale předváděl Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

to je stejný nesmysl jako např. "zlaté české ručičky" či "česká ulička".....ale lidi rádi věří nesmyslům.....

Reagovat
fantomas

Reagovat
bakasa

Co jinýho taky čekat od "strašně chytré" slepice

Reagovat
herbage

je to o individuálním vkusu, univerzálně to říct nejde, ale pro mě letos předváděl nejlepší hru Arsenal a můžes s tím leda nesouhlasit, nějaká relevatní diskuse na toto téma zkrátka není možná

Reagovat
Kapřík

Mě osobně se letos mnohem líp dívalo na Manchaster, ale samozejmě kolik lidí, tolik chutí .

Reagovat
herbage

hra Arsenalu je zajímavá i s těžkými soupeři, hra Manchesteru nikoliv, zase můj subjektivní názor

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom něco je. Vzpomínám si na 2 krásný zápasy Manchesteru proti těžkému soupeři: Na Emirates stadium a doma proti Arsenalu

Reagovat
fantomas

Ale k tomu svým dílem přispěl i Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to myslel. Že to asi nebude náhoda.

Reagovat
Marv

taky si vzppominam na 2 hodne kvalitni zapasy manchesteru.. akorat ze to bylo s tottenhamem a manchesterem city

Reagovat
smazaný uživatel

takovy manchester - arsenal - 4:0 to dokazuje ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

spoj se s Ewou Farnou a vytvoř kultovní popovou dvojku Ewa a Wašek

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud žijou Eva a Vašek, tak bysme byli v jejich stínu, musime počkat.

Reagovat
smazaný uživatel

To dlouho trvat nebude.. a Ewa má před sebou ještě spoustu let,je jí nějakých 13? To pujde hele

Reagovat
herbage

Nemusíte, v Polsku zatím Ewu a Waška nemaj

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ale polsky se mi zrovna zpívat nechce Třeba bysme mohli udělat slavnou dvojku v jiné branži, to bych skousl

Reagovat
smazaný uživatel

pornoprůmysl už na wás čeká.....

Reagovat
herbage

myslím že věk obou tomuto odvětví není legislativně nakloněn

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

hehe,nevadi,nakou zemi ktera to schvaluje i ve 13 snad najdete a cajti taky nesou vsude....

Reagovat
smazaný uživatel

Bystrý postřeh, byl jsem zvědavej koho to napadne jako prvního

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Jak pro koho...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že Arsenal s Manchesterem

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se více líbí variabilnější Manchester, Arsenal je pro mě moc jednotvárný.

Reagovat
herbage

dva sporty v jednom, házená a fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

a do toho ještě spousta divadla.......prostě komplexní kultůrní zážitek....

Reagovat
herbage

žádný tým se tohoto nešvaru nevyvaruje, ale letos myslím, že to ze strany Arsenalu nebylo nějak hrozné, až na Eboueho, Van Persii si to taky občas neodpustí ale ten letos víc času strávil v rehabilitačním centru

Reagovat
smazaný uživatel

nejhezčí fotbal předváděl C.Ronaldo :-D

Reagovat
smazaný uživatel

U MU se vyskytuje spíš otázka,jak to bude vypadat bez Rooneyho.. Ten mi přijde mnohem nepostradatelnější než Ronaldo...

U CFC jasné poděkování Grantovi,skvěle se tu prezentoval a já mu přeju hodně štěstí dál. Škoda že nezůstal,ani sebelepší náhrada by nebyla lepší než stabilita na trenerské pozici.

Arsenal měl smolnou sezonu,zranění Eduarda psychikou hodně otřáslo a než se vzpamatovali,titul byl mimo jejich možnosti.

U Liverpoolu bylo už po podzimu jasné,že titul nebude.Opět. Vypadá to,jako by Rafa bral ligu jako prostředek,jak se dostat do LM...

Druhý liverpoolský tým musí být zklamaný,celou sezonu chňapal po LM a nakonec o 11 bodů 5. .

Když vezmu v potaz,že k 4. místu jim stačilo zvrátiit městské derby,která dopadla obě o gol,tak to není moc daleko.Moyes odvedl skvělou práci.

K článku o AV není co dodat,výkyvy ve výkonech je zničili..

V Blackburnu odvádí výbornou práci Hughes,jeden z kandidátů na post trenera Chelsea.. Poskládal skvěle tým,když se kouknem na to,jaké má finanční prostředky a jaké výsledky,klobouk dolů.

Portsmouthu stejně jako AV doplácel na svoje výkyvy,v zimě se mu povedla hlavně koupě Defoea,kterej se pěkně rozstřílel.Doufám,že Barošovi jeho nasazování v PL pomohlo,rozstřílí se na EURO a v týmu zůstane. Pohárová evropa jim naštěstí neunikla,sice v lize ano,ale FA cup je zachránil...Přeju jim to..

Citizens mě zklamali,dlouho jsem s nimi počítal v boji o poháry,v zimě jim došel dech a nějak ho už nenabrali.Vyhráli ale obě derby a to se počítá.

WHU chyběl hodně Tevez,kterého se jim nepodařilo překvapit.. Pokud se jim podaří posílit přes léto,ucpat díru v obraně,klidně to můžou příští rok být poháry..

Reagovat
herbage

Citizens pro mě překvápko sezóny, velmi sympatický tým, WHU hlavně chybělo zdraví. Hughes do Chelsea by byl jistě dobrý, otázkou je, zda by zanechal systém 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

Citizens hlavně se svým potenciálem.. Vždyt mají tuším nejnižší průměrný věk v PL

Reagovat
herbage

tak tlačí je bota hlavně na LB, Ball a Garrido mě nepřesvědčili, na DM, Hamann rychle stárne, ideál Poulsen, no a místo Vassela comeback SWP + vyházet půlku útoku, Mpenza, Corradi, Bianchi, Bojinov šanci nedostal, Caciedo taky moc ne, Bejnani jasná jednička na hrot + ten mladík, Sturridge myslím, toho zkusit poslat na hostovačku

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jejich odchody,jestli se jim podaří udržet základ+trošku posílit,dá se s nima počítat... A protože peněz mají dost,určitě posily budou,teď jen jestli dost kvalitní a dokážou je zapracovat...

Reagovat
herbage

hlavně udržet Erikssona

Reagovat
smazaný uživatel

do poharu uefa sa kvalifikovala aston villa? pokial wiem tak anglicko ma 3 miestenky do EUFY-everton,tottenham,portsmouth..tito traja sa tam prebojovali..a este Man city za slusnost..ale ze by sa tam dostala aj aston villa tak to sa mi nejak nezda ...

Reagovat
herbage

byla šestá, do uefy postupujou první dva z ligy(první dva po big4), dále vítězové pohárů FA Cup a Carling Cup + za slušnost zmiňovaný ManCity, co je na tom podivného?

Reagovat
smazaný uživatel

první 4 do LM,5.-7. UEFA, vítěz FA cupu a Carling cupu+za slušnost City. . vlastně půlka PL

Reagovat
herbage

tak nevím, 7mej jistojistě nepostupuje a jak se teď koukám, jsem skeptik i k tý AV

http://member.transfermarkt.de/de/wettbewerb/GB1/premierleague/uebersicht/tabelle.html

Reagovat
fantomas

Mělo by to být jak řikáš. 1-4 LM, 5-6 UEFA, 7 Interototo, zbytek poháry a Fair Play.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra,5.-6. UEFA,7. Intertoto.. už magořím...

Reagovat
smazaný uživatel

takze aston villa hra intertoto,nie? alebo blackburn? teraz newiem ci aston villa sa do toho intertota prihlasila

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě hrál neljepší fotbal Tottenham!!! Nejhezčí akce, nejkrásnější góly. Měli vyhrát celou Premierleague!!!

Reagovat
herbage

a druhý mělo být Derby, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne až třetí, druhý měl být totiž Liverpool, protože mají nejlepšího a nejúžasnějšího fotbalistu na světě - Torrese. A ani nebyl moc drahej, na tohle má Benítez čuch!!

U Derby obdivuju jak v jejich zápasech padalo hodně gólu a bylo na co dívat!! Proto měli být třetí.

Reagovat
herbage

Suveréně nejdrahží posila Liverpoolu v historii a nebyl moc drahej? 35Mega euro je podle tebe málo?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt přišel za hubičku..

Reagovat
smazaný uživatel

LOL myslel jsem že ti dojde hned jaká to je ironie

Vždyt si přečti všechno co sem napsal v tomhle odkaze a dojde ti že ani slůvko nemohlo být mylseno vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

hezkej pravek tady, Herbe Proc uz neprispivas, prosim te, vic?

Reagovat
fantomas

nebyl drahej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne až třetí, druhý měl být Liverpool, protože mají nejlepšího a nejúžasnějšího fotbalistu na světě - Torrese. A ani nebyl moc drahej, na tohle má Benítez čuch!!

U Derby obdivuju jak v jejich zápasech padalo hodně gólu a bylo na co dívat!!

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě byl tuhle sezonu nejlepši manchester a zaslouženě vyhral a liverpool byl taky skvěly Gerrard a Torres byly nepřekonatelna dvojice ale chtěl bych řict že z těch tymu,ktere nemaji tolik peněz a tudiž nemaji tolik hvězd byl nejlepši EVERTON ktery hral opravdu dobře a malem byl i čtvrty!!

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Ptám se culés, ten Deco, on je pod smlouvou nebo odchází zadarmo? Jen vím, že jste hrozně nadavali, že nechcete aby odešel. Nebo do kdy má tu smlouvu?

Reagovat
daewa

Řekl bych, že by se jména neměla počešťovat. Např. Šinavatra, proč nenapsat Shinawatra?? TO rovnou může být napsáno Vejn Růny nebo Ešly Koul

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší zápas roku byl . Chelsea 4:4 Aston Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Tam možná padlo hodně gólů, ale jinak byl rozhodčím maximálně zkur*ený. Pro mě byl nejlepší Tottenham - Birmingham (2:3)...

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně Tottenham - Woolwich 5:1... a pak Tottenham - Villa 4:4 (v 70 minutě to bylo ještě 1:4)....Tottenham - Reading 6:4 také nebyl marný....a koneckonců i ta remíza 4:4 z Čukotkou byla "výživná" ...

Reagovat
fantomas

a co Reading s Pompeys, nak ste uplne zapomneli (4:7)

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs - Chelsea 4:4, jeden z nejhezčích fotbalů a pro mě jedno z největších utrpení...

Reagovat
fantomas

Pro mě bylo největší pokoukání (překvapivě) Arsenal - Derby. (5:0)

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nevěděl,že jsi takový sadista

Reagovat
smazaný uživatel

a diť soupeř ani nedal gól, to se musí rovnat nudě celozáposová hra na jednu branku to už spíš Derby - Arsenal 2:5

Reagovat
fantomas

No ale to nebylo nic jinýho. Jen dalo Derby dva goly z protiutoku, žádnej jinej rozdil ve hře nebyl. Navíc já hru Arsenalu miluju, takže mě opravdu nevadí, když útočí jen on. Nejlíp mi ale bylo u srdce, když jsme válcovali zkušené ACM (omlouvám se Gattussovi a Shevchenkovi ) a moc pěkný musel být i odvetný zápas s Live, ale to je stejné, jako u tebe a zápasu se Spurs. Moc sem si to neužíval.

Reagovat
smazaný uživatel

tak když už jseš v té LM tak je asi jasný co jsem si užíval ze všeho nejmíň i přes to že to byl pěknej fotbal s mnoha haluzema

Reagovat
fantomas

Njn.

Reagovat
smazaný uživatel

bych ti ty zuby vysklil....

Reagovat
fantomas

Neřikej, že ses škodolibě neusmíval, když přes nás Live postupovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba já bych radši hrál v semifinále s váma,než s Poolem,aspoň by to mělo lepší úroveň...

Reagovat
fantomas

To já bych taky radši hrál s váma, než bejt vyřazenej.

Reagovat
smazaný uživatel

neřikej

Reagovat
smazaný uživatel

usmíval jsem se ale to jenom kvůli rozhodčím poněvadž oba týmy nesnášim zhruba stejně i když asi víc londýnský věčně druhý rivali

Reagovat
fantomas

No vidííííš, tak se nediv.

Reagovat
smazaný uživatel

ale furt byli za mym úsměvem hlavně rozhodčí takže klíííd

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak áno, největší anglická kanonáda

Reagovat
smazaný uživatel

tak utkání Boro se Citizens taky potěšil oko gólůchtivého diváka

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetky timy big four az na Arsenal hrali "hnusny"futbal a o tom je "najlepsia liga sveta" .Arsenal super!!!Liverpool,Chelsea,Manchester nicia futbal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a ty zase ničíš průměrné IQ tohoto webu.....

Reagovat
fantomas

Hm.

Reagovat
stiba

"hnusný fotbal" nehrál ani jeden z big4 - nejlepší liga na světě to je - akorát Arsenal a MU hráli super pohledný fotbal - ale i na Liverpool a Chelsea (a většinu ostatních z PL) se dalo dívat - samozřejmě občas i v PL je zápas kterej o ničem,ale jestli si sledoval PL celousezonu tak nemuzes rict ze top tymy hrajou hnusnej fotbal

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

na live a chelsea sa dá dívať. úžasný hráči hrajúci úžasný futbal. ja aby som si futbal vychutnal nepotrebujem takú útočnú hru ako hrá arsenal a taký live má obrovskú prevahu v počte striel vo vačšine zápasov PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

"ale i na Liverpool a Chelsea (a většinu ostatních z PL) se dalo dívat" - Nemám nic proti tvým názorum.

Reagovat
fantomas

OT:

Záložníci Emerson a Christian Brocchi nemají místo v kádru AC Milán pro příští sezónu. Rossoneri podle italských médií čekají na nabídky, oba hráče chtějí prodat.

Emerson by se mi líbil.

Reagovat
stiba

Doufám že myslíš do Slavie . Do arsenalu by se nehodil, je pravda že potřebujeme zkušenost, ale představoval bych si někoho tak kolem 28-30 a ne 32 nebo 33 nebo kolik mu je - plus nevíš kdy skončí - viděl bych to u něj tak dva roky na vrcholné úrovni a konec - a vzhledem k tomu že ho nechtějí v AC tak nevi co by dělal u nás

Reagovat
fantomas

Já myslim, že by se chytl. Ale pravda, Slavii by prospěl více.

Reagovat
smazaný uživatel

toto nemá byť kritika ale som zvedavý ako často bude zranený nasri, len ma to tak napadlo, čo keby arsenal skúsil berbatova

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase jednou srandy kopec :

Kenny Miller má namířeno do Rangers, fanouškové Rangers si však jeho příchod nepřejí. Jak sdělil jejich mluvčí David Edgar, útočník podle nich není dost dobrý. Nemá to prý nic společného s tím, že Miller dříve hrál za konkurenční Celtic.

Reagovat
fantomas

Prej neni dost dobrej, ten by jim vypálil rybník.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom mi to hrozně připomělo tvrzení Flaminiho, že neodchází kvůli penězům

Reagovat
fantomas

K tomu bych se nerad vracel.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool ked zopakuje zaver sezony tak moze poskulovat po titule

Reagovat
smazaný uživatel

OT : dufam ze ho ziskame Podle zpráv z Anglie obnovil Liverpool zájem o Davida Bentleyho. Za 23letého záložníka údajně Reds Blackburnu nabízejí 12 milionů liber.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bola super posila aj ked ja by som skor chcel vsadil na qaresmu. viem, že cena

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som chcel radsej Bentelyho je to Anlgican a je zvyknuty na ostrovny styl ale uz hral v Arsenale-nevydarene(ale na druhu stranu mu nedal priestor Wenger),Quaresma by sa nemusel presadit na tvrdy anglicky futbal

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, a quaresma je skor do prihrávky a my potrebujeme od tejto posily skor nejaké góly. mám len obavy aby bentley nedopadol ako pennant a musíme získať aspon jedno krídlo aspon približujúce sa úrovni toresa

Reagovat
smazaný uživatel

no najlepsie to vie Rafa chcelo by to kvalitne kridlo ,este by som chcel McGeadyho zo Celticu

Reagovat
smazaný uživatel

to je škoda, že nevem koľko má na nových hráčov, ked za crouch, carson, pennant, leto, l. talec, riise, arbeloa ak by prišiel rafinha,to je možno aj 30 mil. l.

Reagovat
smazaný uživatel

hm rafinhu uz nekupi asi

Reagovat
smazaný uživatel

ani to neviem kto je nepredajný vzhladom na normálnu sumu. mne by stačil príchod aj len 2 posíl ale najvyššej kvality /nie taký drahý ako mesi, ronaldo /. ak nepríde rafinha tak by tam mohol hrať túto sezónu arbeloa

Reagovat
smazaný uživatel

aj mne by stacili tie 2 kvalitne posily

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení Rovers ovšem v létě čeká těžký úkol, který zní: udržet Marka Hudgese neudrží!

Reagovat
fantomas

*Hughese... Ty jo už jsem se lekl, že je tam chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, já to taky psal ze svý hlavy jenom to předtim jsem o skenoval a moje hlava je nějaká vyčerpaná, jako napsat tam D místo G, ani na ukliknutí se nedá vymluvit

Reagovat
fantomas

Tak je to ob pismeno, to se dá omluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna od tebe bych takovou shovívavost nečekal

Reagovat
fantomas

Japato? Jako bych na tebe nebyl dost hodnej.

Reagovat
smazaný uživatel

no zrovna vejš se to dokázalo

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reports in France claim that Arsenal have opened their summer signing campaign with the capture of Laval midfielder Francis Coquelin.

Known for his knack of unearthing talented young stars for the future, the Gunners boss Arsene Wenger had been reportedly impressed by the 17-year-old Frenchman, who spent a few days in training with Arsenal last month on trials.

However, the north-Londoners are yet to make an official announcement over the transfer, which is reported to be for a free.

Reagovat
stiba

no a? co je ti k smíchu? půjde k nám další nadějnej hráč, to je jenom dobře

Reagovat
smazaný uživatel

V Ligue 1 by vám bylo dobře...

Reagovat
stiba

proc v Ligue 1 - my máme na víc - což v PL každoročně dokazujeme, a jestli narážíš na národnost hráčů tak to je podle mě ubohost (když je hráč dobrej tak at je třeba z Ruska,Číny nebo Ázerbajdžánu tak by to snad mělo být jedno - jinak je jasny že každej trener má nejlepe zmapovanou svou rodnou zem, popř.zem kde působil - viz.Benitez)

Reagovat
fantomas

Tak je jasné, že Wenger nejlíp odhadne a zná potenciál ve své rodné zemi. Todle vaše šaškování je opravdu ubohé.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by třeba vadilo, kdyby do Barcy chodili samí 17letí talenti z jiných zemí a na odchovance by se házel bobek.

Reagovat
fantomas

Na odchovance se bobek nechází, což bys sám mohl vědět. Wenger řekl, že příští rok dá dvou dorostencům šanci a jmenovitě by to měl být Randall a Gibbs.

Reagovat
smazaný uživatel

To je od něj pěkné gesto, že jim dá šanci v letní přípravě. Možná jim to zvedne sebevědomí a budou si věřit třeba na Hull...

Reagovat
fantomas

No jasný, to že vám se jednou za x let zjeví megatalent Krkič a hraje velké zápasy už v sedmnácti neznamená, že takové máte a budete mít furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Neznalost neomlouvá.

Reagovat
fantomas

Neznalost neomlouvá? Tak je jmenuj, už čekám jména z dávné minulosti, to bych se ti ale hravě vyrovnal myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus si je najít sám, je to dlouhý seznam...

Reagovat
fantomas

Ale kdy??? V současnosti? Pochybuju. Z tech co se prosadili možná Messi a Giovanni, ale to jsou, nemýlim-li se, cizinci.

Reagovat
stiba

tak bud je sel spanhel hledat nebo si ho dostal

Reagovat
fantomas

On se jen tak nevzdává, spíš si šel pro pomoc, resp. Kyslika. Ten mě setře vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já šel spát.

Reagovat
fantomas

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

radši.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fascinující, jak ty všecho víš.

Reagovat
smazaný uživatel

Todle bylo popíchnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Stibo, a co tak že by ses na ty odchovance podíval sám a zjistil, že fantomas se svými supernízkými znalostmi nemohl nikoho dostat?

Reagovat
fantomas

A už je to tady.

Reagovat
smazaný uživatel

A argument třeba na kapříkův příspěvek bude? Nebo alespoň přiznání chyby?

Reagovat
Kapřík

Ale čoveče, kolik bys jich v tý sestavě chtěl? Barca má Valdese(+náhradní brankáři), Puyola, Oleguera, Xaviho, Iniestu, Bojana a pak ještě z cizinců Messiho a Dos Santose. Z hostovačky se vrací Crosas. Tolik kvalitních odchovanců nemá snad žádný jiný top klub, takže za tohle kritizovat Barcu je opravdu.. . V Arsenalu mě napadá jenom Hoyte.

Reagovat
stiba

a kdy jindy by jim měl dát šanci - aspoň se ukáže jestli na to mají -a určitě jim bude dávat šanci i v PL(i když spíše v CC a FA), ale nemužeš čekat že je da hned do zakladu, třeba dva roky je postupne bude zabudovavat do tymu

Reagovat
stiba

přesně tak, na odchovance se bobek nehází, ale na druhou stranu se taky neprotlačujou,aby za každou cenu hrál odchovanec - což je podle mě rozumná cesta

Reagovat
smazaný uživatel

ten Wenger vás - zdejší gunnery, se těma jeho mantrama totálně vygumoval.......jste takoví wengeroví papoušci......a což takhle mít na věc někdy i vlastní názor?......

Reagovat
fantomas

Ale no tak. Ty víš, že to tak neni.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kapřík

Já už se nad tím vždycky jenom pousměju...ale máš pravdu, kdyby byli v Ligue 1, tak jsou mi snad ještě sympatický. Nicméně fanoušek ze severního Londýna už asi zase poctivě škrábe nehtama do stolu...

Reagovat
smazaný uživatel

ty brdo,dlouhy ale zajmyvy prizpevek od talkers, thx

ja mam jako kazdy spravny fanda chelsea rad mourinha!!! ale podle meho ani on neni nejlepsi trener, nejlepsi trener na teto planete je dle meho nazoru hiddink! co ten dokaze pokazde a kdekoliv,to je neuveritelne! ja ho obdivuju

Reagovat
smazaný uživatel

"ja mam jako kazdy spravny fanda chelsea rad mourinha"......čau scume....

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

te nechapu pico co valis

Reagovat
smazaný uživatel

Jak můžeš mít rád Special Zero? On ten náš klub pěkně zkur..., společně s Romanem. ,ale to pochopíš až vyrosteš.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos po zasluz zvitezili nasi "rudi dablici" a jinak tomu nebude ani v sezone 2008/09.

Nebot Manchester United FC bude jeste silnejsi!

A Sir Alex Ferg.bude opet nesmrtelny!!!!!!!!!!!!!!!

Tituly v PL, LM, FA C. budou nase a zbytek sveta opet utre velkou NUDLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Navzdy MANCHESTER UNITED FC

Reagovat
smazaný uživatel

jinak vzdávám hold Fergusonovi, nikdy jsem ho neměl rád, ale když se díváte na záběry před deseti lety a vidíte jakou dekádou hráčů ten chlapík prošel, tak musíte uznat, že tohle je prostě neuvěřitelné. To běhá mráz po zádech.

Reagovat
smazaný uživatel

a až uvidíš záběry staré 20 let, tak se z toho sesypeš....a pokud ten nervový nápor ustojjíš a uvídíš i 30 let staré záběry z Aberdeenu, když tam válcovali Evropou, tak to bude pro tebe konečná.....

Reagovat
smazaný uživatel

kolik let je Ferguson u kormidla?

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, ale někdy v roce 1978 už trénoval Aberdeen - a prolomil s ním hegemonii klubů z Glasgowa, navic naučil hrát Aberdeen nejlepší fotbal v Británii.....v roce 1983 s ním, vyhrál PVP - finále s Realem a pak vyhráli i Superpohár.....v roce 1986 šel do MU i když se tehdy zdálo že skončí v Tottenhamu....

Reagovat
smazaný uživatel

z nějakého Fergusona se určitě nesesypu.. ale stojí to za projevení úcty.

Reagovat
smazaný uživatel

to bohatě stačí....... , přímo "miluju" ty zdejší tupé puberťácké cancy, kterými se do něj navážejjí místní 13 letí přiblblí scumové

Reagovat
smazaný uživatel

Ferguson je nejlepsi trener moc si vazim toho co pro Manchester udelal

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je opravdu neskutečný jak dokáže udržet Manchester takovou dobu na špici. Díky němu brzo převezme Manchester Liverpoolu titul historicky nejúspěšnějšího Anglickýho mužstva. A to měli solidní ztrátu když MaU přebíral.

Něco takovýho na takové úrovní asi nemá na světě obdoby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano je to neskutečnej trenér a hlavně má u hráčů ohromny respekt......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele