Souhrn kvalifikace o ME 2016 - pátek 9.10.

09.10.2015, 22:46
Komentáře a souhrny
Španělsko si pohodlně poradilo s Lucemburskem a postupuje, situaci si naopak zkomplikovali Slováci - doma podlehli Bělorusku a Ukrajina navíc veze body z Makedonie. Hotel ve Francii si mohou rezervovat Švýcaři, suverenitu potvrdily Rakousko a Anglie...
Skupina C

Makedonie - Ukrajina 0:2

09.10.2015 20:45

Góly: 59. Jevhen Selezňov (pen.), 87. Artem Kravec

Makedonie nestačila na lepší Ukrajinu a prohrála s ní o dvě branky. Mezi šťastné střelce se zařadili pánové Jevhen Selezňov a Artem Kravec, který korunoval dobrý výkon gólem v závěru zápasu.

Makedonci neměli šanci postoupit, zatímco Ukrajina se stále touží dostat do elitní společnosti přímo. A to se jí díky dnešnímu výkonu daří zase o něco lépe, protože v souvislosti s prohrou Slovenska je nyní Ukrajina na druhém místě tabulky o skóre. Domácí Makedonci si ale nechtěli nic nechat líbit a nastoupili se zajímavou sestavou. Před brankářem Pačovskim se objevili Brdarovski, Šikov, Ristevski a Zuta, útočení měli na starosti pánové Ibraimi, Iljoski a Askovski.

Ukrajincům šlo o hodně, takže tomu odpovídala také jejich sestava. Do ní se vměstnali Sydorčuk a Rotaň jako štítoví záložníci, ofenzivně ladění Jarmolenko, Selezňov Konopljanka pak působili před nimi. Brankáře Pjatova pak strážili Fedeckij, Chačeridi, Rakyckyj a Ševčuk. O první zajímavý pokus se postaral Andrij Jarmolenko, který dostal míč do volného prostoru, navedl si jej ke střele u vápna a brankář Pačovski měl co dělat, aby jej vyrazil do bezpečí.

Jarmolenko si s obránci svého soka dělal prakticky to, co chtěl a mohl. Nestíhali jeho tempo ani myšlení, což se několikrát projevilo. Pokaždé ale zasáhl pozorný brankář Pačovski. Po kombinaci mezi Jarmolenkem a Sydorčukem dostal druhý jmenovaný možnost vypálit, jenže ze skvělé pozice mířil naprosto mimo! Po třiceti minutách začali hrozit také domácí. Ke střele z hranice pokutového území se dostal Ibraimi, ale zamířil jen do středu branky, kde stál Pjatov.

Ke konci nepříliš zajímavé první půle se k centru dostal Sydorčuk a nalezl Selezňova, ostatně stejně jako mnohokrát před ním Konopljanka. Selezňov ale dnes zřejmě nenazul ty správné kopačky. Deset minut po změně stran se Jarmolenko zmocnil míče, který předložil Rybalkovi, jenže ani on Pačovskiho nepřekonal. Rozhodnutí nastalo krátce poté, když Zuta zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a sudím tento prohřešek neušel. K penaltě se postavil Jevhen Selezňov a nemýlil se!

Po hodině hry začala aktivita Ukrajiny opět narůstat. Fedeckij kombinoval s Konopljankou a dokonce si udělal prostor ke střele, avšak mířil jen doprostřed brány. Ukrajinci jasně dominovali a jejich kombinační hra dělala soupeři velké potíže. Po pasu od Konopljanky si na míč naběhl Ševčuk, jenže mířil jen těsně vedle. Unaveného střelce první branky Ukrajiny pak nahradil Artem Kravec a také jeho jméno jsme mohli nalézt na tabulce se skóre.

Deset minut před koncem se do skvělé šance dostal Jevhen Konopljanka, který však neprostřelil skvělého Pačovskiho! To se povedlo až Artemu Kravecovi, který si lehce poradil se stínujícím Petrovićem a následně našel i skulinu mezi nohama Pačovskiho! Ukrajina tak zcela zaslouženě porazila svého soupeře a slaví postup na druhou příčku. Poslední kolo ještě bude hodně zajímavé!

Více informací k zápasu

Slovensko - Bělorusko 0:1

09.10.2015 20:45

Góly: 34. Stanislaw Drahun

Oslavy historického postupu ne evropský šampionát se odkládají. Slovensko na stadionu v Žilině překvapivě podlehlo Bělorusku 0:1 a v tabulce se na něj dotáhla Ukrajina. Poslední mečbol tak musí parta trenéra Jána Kozáka proměnit v pondělí v Lucembursku.

Jednou z nejdůležitějších postav dnešního zápasu byl Stanislaw Drahun. Po půlhodině hry se ve velké příležitosti po Hamšíkově přihrávce objevil Róbert Mak, jenž v tísní dokázal překonat brankáře, jenomže míč směřující do sítě na brankové čáře právě zmiňovaný středopolař ruské Samary odkopl do bezpečí. O čtyři minuty později si navíc Drahun naskočil na vynikající centr Bressana od rohového praporku a přes marnou snahu Šventa vstřelil jediný gól zápasu.

Hosté z východu jinak Kozáčika příliš neohrožovali, naposledy v utkání jedničku plzeňské Viktorie vystrašili v 56. minutě, když kousek vedle pálil Ihar Stasevič. Slováci po změně stran zabrali a Andrej Gorbunov se mezi třemi tyčemi musel ohánět. První vynikající zákrok vytáhl 56. minutě proti dobře umístěnému projektilu Vladimíra Weisse z přímého kopu a činil se i nadále.

Tlak domácího týmu se zvýšil od 64. minuty, kdy kapitán Aljaksandr Martynovič ostře atakoval Martina Ďuriše a po druhé žluté kartě byl po zásluze vyloučen. Přesilovku mohl záhy využít Juraj Kucka, jehož pokus z dvaceti metrů orazítkoval pravou tyč hostující svatyně.

Slovensku nepomohlo ani zjednodušení hry na dlouhé nakopávané míče směrem k střídajícímu Andreji Němcovi, který měl svými fyzickými parametry pomoct rozbít skálopevnou defenzivu Běloruska. Většině zajímavých akcí chyběla větší kvalita v závěrečné fázi a nejnebezpečnější zakončení vždy zlikvidoval pozorný Gorbunov, který si tak při svém čtvrtém kvalifikačním startu připsal první vítězství a zároveň i čisté konto.

Více informací k zápasu

Španělsko - Lucembursko 4:0

09.10.2015 20:45

Góly: 42. Santi Cazorla, 67. Paco Alcácer, 80. Paco Alcácer, 85. Santi Cazorla

Španělsko si na domácí půdě poradilo s Lucemburskem jednoznačně a po výsledku 4:0 definitivně postupuje na francouzské EURO. Dvě branky vstřelil Santi Cazorla, o stejný počet rozšířil skóre také Paco Alcacer.

V bráně španělské reprezentace se opět objevil zkušený brankář Iker Casillas, před ním se postavili borci jako Piqué, Bartra, Alba nebo Busquets plnící obranné povinnosti. O ofenzívu se starali především Silva, Cazorla, Morata nebo Pedro. Lucembursko bylo jasným outsiderem a snad ani ve snu jeho hráče nenapadalo, že by mohli se španělským sokem hrát otevřenou partii. V pětičlenné obraně jsme viděli hráče jako Delgado, Malget, Chanot, Gerson nebo Jans, zatímco v útoku se objevili Martins, Bensi nebo Joachim.

Jasným terčem pískotu fanoušků se opět stal obránce španělského výběru a katalánské Barcelony Gerard Piqué, který je poslední dobou pod palbou fanoušků. Pravda, domácí mu příliš nepomáhali, protože si velmi často vyměňovali míč právě v obranné linii bez snahy něco kloudného vymyslet. Po šesti minutách si na Pedrovu nahrávku naběhl klenot Juventusu Turín Alvaro Morata, který však neusměrnil míč do sítě.

Po jedenácti minutách se čelo trenéra Del Bosqueho poprvé výrazně svraštilo, protože se zranil David Silva a musel být právě v 11. minutě vystřídán. Na trávníku jej nahradilo eso z Manchesteru United Juan Mata. O minutu později však málem domácí vedli, když se po Cazorlově snaze dostal míč k volnějšímu beku Albovi, který však placírkou poslal balon hodně vysoko nad bránu!

První dvacetiminutovku uzavřela víceméně propagační střela Sergia Busquetse, který se opravdu jen neškodně zastřeloval. Hosté urputně bránili bezbrankový výsledek a sami se do nějakých akcí nepouštěli. Domácí sice měli jasnou kontrolu nad utkáním a procentuálně jejich kombinace neustále rostla, ale vyjádřit snahu vstřelenou brankou se domácím zatím nedařilo. Velmi blízko byl Santi Cazorla, který dostal míč díky skvělé nahrávce od Moraty, jenže jeho pokus zastavila tyč!

Domácím se první jedenáctka začala poněkud sypat jako domeček z karet a především v Turíně nebudou za tuto zprávu rádi. Po třiceti minutách byl totiž na nosítkách odnesen Alvaro Morata, pilíř ofenzívy Juventusu Turín. Jeho místo zaujal mladík Paco Alcacer. O první branku v utkání se pokoušel křídelník Pedro, který však napálil jen těsně prostor vedle pravé tyče.

Pět minut před koncem první půle se do zajímavé šance dostali i hostující hráči. Lucembursko málem překvapilo svého soka, když se ke střele dostal Stefano Bensi. Brankář Casillas jen sledoval, jak se míč těsně otírá o tyč. A právě tehdy domácí udeřili. Pedrovu ránu vyrazil brankář Joubert jen před sebe, kam si naběhl Santi Cazorla a celkem bez potíží dostal míč do brány!

Do druhého poločasu nastoupili domácí stejně odhodlaní, protože vstřelit Lucembursku jen jednu branku a ještě k tomu na vlastní půdě, to se nedá považovat za úspěch. Druhých 45 minut však bylo podobně náročných jako těch prvních 45. Hosté urputně bojovali o každý centimetr na hřišti a dlouho se španělský celek ani přes své známé kombinace nemohl dostat k zakončení. Až dvacet minut před koncem se síť rozvlnila podruhé. Fábregas vyslal mezi beky útočníka Paca Alcacera, který si už se zbytkem akce poradil a domácí vedli o dvě branky.

Souboj s Pacem Alcacerem se opakoval ještě jednou, ale tentokrát Joubert nekapituloval. Mladý útočník Valencie mířil totiž vysoko nad. Paco Alcacer se však radoval o chvíli později, když vstřelil třetí branku svého celku. Po závaru v pokutovém území se k němu odrazil míč a Alcacer jej pohodlně dorazil do sítě!

A ještě jedno nepříjemné překvapení si nachystali domácí hráči pro svého soupeře. Nolito skvělým pasem našel volného Santiho Cazorlu, který se dnes nemýlil a pálil přesně k tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko980122:324
2.Ukrajina961214:319
3.Slovensko961213:619
4.Bělorusko93158:1410
5.Lucembursko91174:234
6.Makedonie91086:183
Skupina E

Anglie - Estonsko 2:0

09.10.2015 20:45

Góly: 45. Theo Walcott, 85. Raheem Sterling

Stoprocentní zápis zachován! Angličtí reprezentanti po zpackaném mistrovství světa pojali kvalifikaci na evropský šampionát do Francie ve velkolepém stylu. V dnešním zápase porazili Estonsko góly Walcotta a Sterlinga 2:0, a zvládli tak i deváté utkání ve své skupině E. Svěřenci Roye Hodgsona měli postup jistý už dříve, naopak Estonci o jakoukoli naději dneškem ztratili.

Posvátné Wembley sice (možná i vinou probíhajícího světového šampionátu v rugby) nebylo úplně vyprodané, ale atmosféra byla vynikající. Albion toho s vděčností využíval a byl jasně lepší a nebezpečnější už od první minuty. Hned po startu vytvořil zajímavou střelu Theo Walcott, ale brankář Estonska Mikhel Aksalu ji skvěle kryl.

Gólman hostí musel být celý první poločas v nepřetržitém pozoru - Angličané na něj vypustili do přestávky 13 střel! Na branku však mířily jen tři, první z nich ve dvanácté minutě z kopačky Barkleyho, který zřejmě i vinou faulu střílel po zemi a doprostřed branky. Hned vzápětí měl záložník Evertonu další příležitost, když Aksalu jen vyrazil Bertrandův centr a Barkley jej obratem prověřil dorážkou v krkolomné pozici.

Soupeř z Pobaltí se však nechtěl dát lacino a po půlhodině hry rovněž ukázal drápky. Poprvé zahrozili po ose Teniste - Purje, kdy první jmenovaný pálil do blokujícího Milnera. Nápor však pokračoval a vyvrcholil centrem Vassiljeva, jenž si div nesrazil do vlastní branky Chris Smalling. Míč nakonec putoval za branku a hosté si ve zbývající hodině hry lidově řečeno "nečuchli".

Anglie se dostala do zaslouženého vedení na samém sklonku poločasu. Pět minut před přestávkou ještě ztečoval Teniste Walcottův pokus na roh, ale druhá rána útočníka Arsenalu už byla přesná. Barkley si všiml Walcottova náběhu, na tenké hranici ofsajdu mu mezi nohama Metse poslal krásný časovaný míč a jmenovaný forvard si sám před Aksaluem věděl rady.

Druhá polovina utkání už nebyla tak strhující; Estonsko jako by se po gólu do šatny spokojili s rolí poraženého. Angličané měli až do Sterlingova přesného zásahu vlastně jen dvě příležitosti. Zkraje druhé půle pálil do Aksalua zpoza vápna Adam Lallana - ještě lepší zákrok předvedl Mikhel Aksalu čtvrt hodiny před koncem, kdy se Barkley prokličkoval do šestnáctky a tvrdě se opřel do balónu.

Druhý gól přidala Anglie až pět minut před závěrečným hvizdem, a to po velmi jednoduché akci. Hartův výkop prodloužil hlavou Kane, střídající Jamie Vardy vychýlil z rovnováhy Tenisteho a s míčem na kopačce uháněl na bránu. Už po dvou minutách na hřišti tak mohl na stříbrném podnose připravit jasný gól pro Raheema Sterlinga, jenž do protipohybu Aksalua definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Litva 1:1

09.10.2015 20:45

Góly: 45+1. Valter Birsa (pen.) - 79. Arvydas Novikovas (pen.)

Hráči Slovinska nedokázali porazit v důležitém utkání konkurenční Litvu a po dvou proměněných pokutových kopech se s ní rozešli v poměru 1:1, navíc definitivně přišli o naději na přímý postup. Na druhou stranu si po remízovém výsledku zajistili jistotu baráže, v minitabulce s Estonskem a právě Litvou jsou na tom nejlépe a tříbodový náskok na oba dva soupeře je dostatečný.

I kdyby Slovinci na tom nebyli ve vzájemných zápasech lépe, tak v posledním utkání hrají s jedním z největších trpaslíků celé kvalifikace ze San Marina a rozhodně se nedá očekávat, že by prohráli. Litva se určitě ještě chce poprat alespoň o čtvrtou příčku, na závěr kvalifikace přivítá v domácím prostředí suverénní Anglii, která v dosavadních devíti zápasech neztratila jediný bod.

Páteční utkání nebylo nijak bohaté na vyložené šance, oba týmy dokázaly skórovat pouze po odpískaném pokutovém kopu. Slovinci byli herně lepší a i vícekrát vystřelili, na tříbodový zisk to však nakonec nestačilo. Do první vážnější možnosti se dostali domácí po necelých deseti minutách hry, kdy po padáčku z dobrých pětadvaceti metrů musel hostující gólman Zubas vyrážet balón na rohový kop.

Slovinsku se podařilo rozvlnit síť po půl hodině hry, kdy Berič překonal brankáře Zubase, jenže po předchozí přihrávce Iličiče se nacházel ve velmi těsném ofsajdu a gól tak nemohl být uznán. Domácí výběr se dostal do vedení v první nastavené minutě úvodního poločasu, když ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Marius Žaliūkas a navíc byl jeho zákrok oceněn žlutou kartu. Následně si míč na penaltový puntík postavil Valter Birsa.

Ten zachoval chladnou hlavou a stelou do protipohybu Zubase otevřel skóre utkání. Slovinsko mohlo navýšit své vedení deset minut po přestávce, kdy se na hranici šestnáctky dostal osamocený Iličić, jenže na vyběhnutého litevského strážce si nepřišel a byl z toho pouze rohový kop. Zhruba po hodině hry vypadl na stadionu Stožice v Lublani na pár minut proud a pro domácí výběr to nakonec nebylo dobré znamení, hosté totiž vyrovnali v 79. minutě.

Po pasu z pravé strany zahrál ve vápně rukou velmi nešikovně Ilič a rozhodčí také ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Arvydas Novikovas a stejně jako Birsa v prvním poločase nedal gólmanu Handanovičovi žádnou šanci na úspěch, balón uklidil do jeho protipohybu přesně k tyčce. Ve zbývajícím průběhu se nic dalšího nestalo, Slovinci po závěrečném hvizdu až zase tak smutnit nemuseli.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - San Marino 7:0

09.10.2015 20:45

Góly: 17. Michael Lang, 55. Gökhan Inler (pen.), 65. Admir Mehmedi, 72. Johan Djourou (pen.), 75. Pajtim Kasami, 80. Breel Embolo (pen.), 89. Eren Derdiyok

Švýcarsko splnilo roli jednoznačného favorita a díky drtivému vítězství nad trpaslíkem ze San Marina si zároveň zajistilo účast na evropském šampionátu, neboť třetí Slovinsko nedokázalo doma skolit Litvu. Domácí měli zápas plně pod kontrolou a i díky třem proměněným penaltám neměli absolutně žádný problém.

Poslední utkání kvalifikace v Estonsku svěřenci Vladimira Petkoviče budou dohrávat v naprosté pohodě. Cíl v podobě přímého postupu totiž splnili s předstihem. Museli sice spoléhat na klopýtnutí třetího Slovinska, to se jim ovšem vyplnilo. Se San Marinem před vlastními fanoušky pak získali potřebné tři body.

Jen sedmnáct minut trvalo Švýcarům, aby prolomili soupeřovu obranu. Rodríguezův centr z rohového kopu posunul Embolo hlavou na volného Langa, který se z blízkosti nemohl v koncovce mýlit. Ačkoli do konce poločasu hosté prohrávali jen o branku, po přestávce se švýcarský gólostroj rozjel naplno.

Cesarini v 55. minutě v pokutovém území zahrál rukou a sudí Gestranius nařídil pokutový kop. Kapitán Inler ho pak střelou do protipohybu brankáře Simonciniho proměnil. O deset minut později Švýcarsko ještě navýšilo náskok. Schärův pokus totiž Simoncini vyrazil jen před Mehmediho, který pohodlně dorazil do prázdné branky.

Další trefy na sebe nenechaly dlouho čekat. Z druhé nařízené penalty se dokázal prosadit Djourou, zpoza vápna poté přesným pokusem ke vzdálenější tyčce po přihrávce Moubandjeho skóroval Kasami. Šestý gól pak přidal znovu z bílého puntíku Embolo, který náležitě potrestal faul Delly Valleho na Derdiyoka.

Zdrcené San Marino nakonec muselo překousnout ještě jedno inkasování, a to pouhou minutu před vypršením základní hrací doby. Derdiyok, který na hřiště přišel jako náhradník teprve v 68. minutě, si na zadní tyči naběhl na centr svého parťáka z lavičky Steffena a hlavou usměrnil míč za brankovou čáru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie990028:327
2.Švýcarsko960323:818
3.Slovinsko941416:1113
4.Estonsko93154:810
5.Litva93157:1510
6.San Marino90181:341
Skupina G

Lichtenštejnsko - Švédsko 0:2

09.10.2015 20:45

Góly: 18. Marcus Berg, 55. Zlatan Ibrahimović

Švédští hráči dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě trpaslíka z Lichtenštejnska a po výhře 2:0 si zajistili minimálně baráž, ovšem jejich šance na přímý postup se výrazně snížila. Švédové musejí na závěr kvalifikace porazit poslední Moldavsko a to by neměl být těžký úkol. Jenže na druhou stranu musejí doufat, že Černá Hora, které po porážce s Rakouskem již o nic nejde, vyhraje na půdě Ruska a to se reálně předpokládat nedá.

Švédsko je v tuto chvíli na třetí pozici s patnácti body a na druhé Rusko ztrácí body dva, navíc s ním má horší bilanci vzájemných zápasů. Hosté měli velký tlak hlavně v úvodním poločase a do vedení se dostali už v 18. minutě zásluhou Marcuse Berga, svůj náskok pojistili deset minut po přestávce díky Zlatanu Ibrahimovičovi. Lichtenštejnsko zůstává v tabulce na pátém místě s pěti body a už je nadmíru jasné, že o předposlední příčku nepřijde.

Hosté se mohli dostat do vedení v 8. minutě, kdy po přihrávce Ibrahimoviče pálil z první na vzdálenější tyč Berg a svým krouceným přízemním pokusem ji minul o pár decimetrů. Stejný hráč otevřel gólový účet utkání přesně o deset minut později. Po přihrávce Durmaze se krásně uvolnil na hranici pokutového území, ustál přistrčení jednoho z domácích hráčů a chladnokrevně zakončil k bližší tyči, gólman Jehle byl naprosto bezmocný.

Za další tři minuty mohl Berg přidat svůj druhý gól v zápase, po nádherném přízemním centru Zengina z křídla ale tentokráte mezi tři tyče nezamířil. Zhruba pět minut před koncem nakopl Wieser v pokutovém území Ibrahimoviče a izraelský rozhodčí Liany neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. Míč si postavil právě tradiční exekutor francouzského PSG, jenže tentokráte po delší době selhal, jeho přízemní pokus famózně vyrazil brankář Jehle.

Švédové rozhodně nebyli s jednogólovým náskokem spokojeni a po přestávce měli znovu jasnou herní převahu. V 53. minutě se před Jehlem ocitl zcela osamocený Berg, avšak na domácího strážce si nepřišel a trefil pouze jeho nohu. O dvě minuty později si spravil chuť Ibrahimovič, který vsítil svou sedmou trefu v kvalifikačním cyklu. Ten po nádherném pasu Källströma za obranu pronikl až do pokutového území a nekompromisní střelou mezi nohama Jehleho uzavřel gólový účet tohoto střetnutí.

Ve zbývajícím průběhu se hosté nikam netlačili a kontrolovali průběh, soupeře nepustili blíže k brankáři Isakssonovi ani jednou. Lichtenštejnsko uzavře tuto kvalifikaci na půdě suverénního Rakouska.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Rusko 1:2

09.10.2015 20:45

Góly: 85. Eugeniu Cebotaru - 58. Sergej Ignaševič, 78. Artjom Dzjuba

Nebylo to sice žádné krásné utkání - ve skutečnosti viděli diváci v Kišiněvě spíše nepříliš fotbalovou bitvu - favorizovaní Rusové však svůj úkol přesto zvládli a po výhře 2:1 na moldavské půdě stále drží postupové 'pole position'. V posledním zápase jim tak stačí uspět doma proti Černé Hoře, třetí Švédové už nemají situaci ve svých rukou..

Svěřenci Leonida Sluckého mají na svého severského konkurenta dvoubodový náskok, ovšem Ibrahimovic a spol. přivítají doma právě Moldávii, takže žádný oddych proti Černohorcům určitě nehrozí. Dnes sborná ukázala, že umí vyhrávat, i když se jí zrovna nedaří ideálně podle představ. V nepříjemném duelu se za hosty prosadili Sergej Ignaševič a kanonýr Arťom Dzjuba; pro toho to byla dokonce už osmá trefa v kvalifikaci, čímž vyrovnal skóre Thomase Müllera. Moldavané se nevzdali a v závěru ještě dokázali favoritovi pořádně zavařit, na snižující branku Eugenia Cebotarua však už nikdo nenavázal.

První poločas se dá vlastně celkem v klidu odbýt několika větami: nedělo se totiž prakticky nic zajímavého. Až v sedmnácté minutě na sebe poprvé upozornil Aleksandr Kokorin, jehož hlavička letěla mimo tři tyče; to se nakonec ukázalo jako jediná šance celého úvodního dějství. Teprve po změně stran jako by si Rusové uvědomili, že další blamáž jako při loňské domácí remíze 1:1 si proti Moldavsku nemohou dovolit, a trochu přidali na tempu; Denisovova rána však letěla mimo, proti Kokorinově dělovce z dálky zase dobře zasáhl gólman Alexei Koselev.

Nakonec se Rusové ve stupňujícím tlaku přeci jen prosadili: přímý kop Dmitrije Kombarova našel Dzjubu, který zpracoval míč na prsa a předložil jej Ignaševičovi. Šestatřicetiletý stoper měl dostatek místa i času, takže Koselev nemohl se situací už nic dělat. Zbývalo jen něco málo přes třicet minut hry, ale hostům se nakonec přece jen podařilo prolomit soupeřovu obrannou hráz.

Kanonýr Dzjuba následně spálil dobrou šanci po pobídce střídajícího Kuzmina, nakonec se však i on mohl radovat - veterán Ignaševič tentokrát převzal roli asistenta, když hlavou sklepl Kombarovův roh a Dzjubovi už stačilo jen dorážet do prázdné brány. Do té doby neškodné Moldavsko se v závěru zvedlo a po dalším rohu zkorigovalo skóre na 1:2 - autorem centru byl Vitalie Bordian, gólovou hlavičku si připsal Cebotaru - to bylo ale z jeho strany vše.

Více informací k zápasu

Černá Hora - Rakousko 2:3

09.10.2015 20:45

Góly: 32. Mirko Vučinić, 68. Fatos Bećiraj - 55. Marc Janko, 81. Marko Arnautović, 90+2. Marcel Sabitzer

Divoký zápas se odehrál v Černé Hoře, kde hostující Rakousko nakonec potvrdilo roli papírového favorita, přestože již šlo do utkání s jistotou postupu na Euro a hned dvakrát muselo dotahovat nepříznivý stav. V druhé minutě nastavení pak rozhodl střídající Marcel Sabitzer a krutě tak ukončil černohorské naděje na možný postup do baráže.

Domácí vedli po brance kapitána Mirka Vučiniče a znovu i po trefě Fatose Beciraje, jenže Rakušané doposud v kvalifikační skupině G nepoznali přemožitele a zásluhou gólů Marca Janka s Markem Arnautovičem stáhli skóre devět minut před koncem na remízových 2:2. Dvě minuty nato naskočil do hry Sabitzer, jenž posléze v nastavení využil přesilovky po Vučiničově vyloučení a znemožnil soupeři ukořistit třetí místo ve skupině. Rozdíl mezi čtvrtou Černou Horou a třetím Švédskem totiž jeden zápas před koncem činí čtyři body.

Před zápasem sice byli hosté jasným favoritem, vždyť dokázali ovládnout všech nedávných sedm zápasů, jenže zároveň již hráli pouze o čest. To Černé Hoře šlo o všechno. Přesto to byli Rakušané, kdo v úvodních minutách herně dominoval a brankář Vukasin Polekšič se měl co ohánět, aby nepustil Prödlovu hlavičku. Přesto průlom skóre přišel na opačné straně: ve dvaatřicáté minutě Nikola Vukčevič poslal do ohně skvostný centr a pro kapitána Vučiniče nebyl žádný problém usměrnit jej do sítě.

Rakousko však vyrovnalo hned deset minut po změně stran, když se Janko na zadní tyči zmocnil míče po Harnikově centru a zblízka skóroval. Černohorci poté znovu převážili misky vah na svou stranu zásluhou Beciraje a jeho prudké rány z odraženého míče po rohovém kopu, jenže i na tento úder našli Rakušané odpověď. Záložník anglického Stoke City Marko Arnautovič v jednaosmdesáté minutě pohlednou individuální akcí znovu srovnal, když prokličkoval do pokutového území a přízemní ranou překonal Polekšiče.

Ani to však nebylo z Podgorice všechno - nejprve uviděl červenou kartu rozjívený Vučinič a následně zarmoutil všechny domácí příznivce Sabitzer, jenž z hranice pokutového území napřáhl a přesně trefil na konečných 3:2 pro Rakousko.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rakousko981019:525
2.Rusko952219:517
3.Švédsko943213:915
4.Černá Hora932410:1111
5.Lichtenštejnsko91262:235
6.Moldavsko90274:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (272)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A když jsem tu nedávno psal, že postup není na 99% jistý, tak to bylo Masopust pls.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hurrikane

Slovensko

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
oli9

Podcenili to no

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti je vtipne???

Reagovat
smazaný uživatel

To je v prdeli toto, Aguero sa zrani aj Silva .... niekto z PL trosku zatiahol za nitky

Reagovat
REPLIKATOR

Náhoda? Nemyslím si...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Agüero se zranil v kvaldě o ME? náhoda? nemyslím si!

Reagovat
smazaný uživatel

haha?

Reagovat
smazaný uživatel

jeb jeb na gebulu?

Reagovat
fenixLFC

to co hrali prvy polcas bielorusi to som nechapal pochvala pre nich, hrali vyborne

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci mohou děkovat bohu za remízu s Ukrajinou. Baráž by je asi neminula. Asi.

Reagovat
Pedro10

Slovensko

Reagovat
kalla

Slováci se nám smáli a nakonec jdou jenom do baráže

Reagovat
Deywid

do žiadnej baráže nejdeme zatial

Reagovat
arsavin

Myslíš, že si neporadí s Lucemburskem..?

Reagovat
smazaný uživatel

Vloni remizovali s Itálií, předem prohraný to není.

Reagovat
Greny

Nikdy nevíš co se může stát

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Bude to remka, takže ....

Reagovat
arsavin

A Ukrajina pravděpodobně 3 body mít nebude

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Nikdy nevieš

Reagovat
kalla

Možné je vše, míč je kulatý

Reagovat
Blasphemer

Hraje se devadesát minut

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Sústredíme sa na seba a na svoj výkon

Reagovat
smazaný uživatel

začíná se od nuly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
Blasphemer

Tak hlavně nezopakovat prohru s Lucemburskem.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Dobre my Zase bez ME, sme v piči...... Ďuriš je strašný chuj, aj ja by som zahral lepšie.... Ak nepostupime priamo=nepostupime, takže fandime ďalej a nech tam aspoň 1 gol Luxemburom fúkneme a Španieli nech nerobia pikačuoviny a vyhrajú

Reagovat
mimi_united

Kozák

Reagovat
Greny

Pro Svk komplikace, hráči neukázali charakter

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na Rakusaky su na Euru zvedavej, kvaldou prolitli dost sebevedome

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna ze 2 nejlehčích skupin.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo? Po rozlosovani si to ale netvrdil nebo se pletu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdil,sice jsou tam 4 týmy které mají šanci na EURO,ale žádný z nich není úplně TOP. Samozřejmě to lehké neměli,ale vyloženou překážkuu taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

o.k.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
eliskafan

Smutné, dívat se na zápasy Slovenska nebo Chelsea

Reagovat
F.Torres

No viděl jsem to od 60. minuty a celkem dobrá komedie a zoufalost. Jako dokáže mi někdo ze slováků vysvětlit proč vám stačila prohra? Proč nebyl vysunut Škrtěl na hrot? Proč se hrálo na 3-4 obránce vzadu i v 80. minutě? Jako neskutečnej prokauč a ten Duda??

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

to si zkoušej v PL sekci

Reagovat
taws

co udělal Duda? a jak se mu vlastne dari v tom Interu, hrava?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
taws

co je k smíchu?

Reagovat
smazaný uživatel

Radši to necháme,bačove by mě utloukli.

Reagovat
taws

tak me by to zajimalo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já teď taky absolutně nechápu za co hraje a tak, úplně ti rozumím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíte bratia akých máme retardovaných futbalistov? Chcem vás poprosiť o trochu súcitu a o to, aby ste sa nám toľko nesmiali, dosť, že sa tu musíme hanbiť my

Reagovat
smazaný uživatel

Tí nech sa hanbia za to, že najlepším strelcom ich ligy je Ďuriš... Inak Česi (alebo ktokoľvek iný) by Bielorusov v našej pozícii zostrelili do poločasu, to len my sme trúby.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.

Reagovat
Acrocephalus

My na druhou stranu jsme taky dostávali sodu od Kazachů a už to zavánělo podobným průserem... takže si z toho nič nerobte. Lucembursko porazíte, o tom nepochybuji.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
janinho

ty sa laskavo uz nikdy nebi do prs aky si fanusik...

jediny retard si tu ty a do lopty si si zjavne nekopol ani len na telesnej vychove.

Reagovat
JIMMY-PO

teoreticky..neboli by sme 1. v tabulke 3. tímov?

Reagovat
F.Torres

pokud Uk vyhrajou a vy budete remizovat, tak jasná baráž

Reagovat
JIMMY-PO

našťastie sa nestane ani jedno

Reagovat
F.Torres

ptal jsi se teoreticky, jinak s tebou souhlasím, že to je dost nepravděpodobný...

Reagovat
smazaný uživatel

Lucemburčani se vyhypujou a Španělsko to hrotit nebude. Navíc bude Ukrajina protěžovaná. Uvidíme no. Španělákům o nic nepůjde. Lucemburčanum taky ne,ale když to zavřou,slováci budou mít problém,jelikož jim ten styl hry moc nevyhovuje.

Reagovat
Greny

Ale rád bych koukl na baráž SVK - Turecko/Nizozemsko aby nám ukázali jak mame slabou skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem vidinu,že když pujdou do baraze,dostanou Švédy.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by byl tedy nejlepší z 3. Za takové situace skoro jistě Slováci. Albánci by museli vyhrát více jak o gol. A Norsko vyhrát v Itálii. Anebo ještě obskurnější výsledky.

Reagovat
JIMMY-PO

tam sa rozhodne medzi madarmi, irmi, svedmi a ukrajincami

Reagovat
JIMMY-PO

* irmi uz nie

Reagovat
smazaný uživatel

Já zapomněl kdo je v Madarský skupině poslední a s kým se jim tedy nebudou počítat body. Tak nebo tak jich tedy budou mít 15 do tabulky 3. týmů. To by Ukrajina musela vyhrát a Tre kronor bez šance.

Reagovat
F.Torres

asi Madaři, odečítají se zápasy s nejhorším celkem a Madaři i když prohrají tak to pro ně nic neznamená, jelikož s Řeckem se jim stejně odečte ta prohra...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak navíc s ním remizovali i doma tak mají do té tabulky 15 bodů.

Reagovat
Uwe háže buly

V týhle tabulce už šanci nemáte, buď Maďaři nebo Ukrajina, nikdo jiný už šanci asi nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nas výsledok - raj pre sovinistov, konfidentov a oikofobov...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

a maďarov

Reagovat
Blasphemer

Sejde se takhle Čech, Maďar a Cikán... a hodí si kostkou kdo může za posraný životy Slováků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bačové a ovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
bobis21

Reagovat
Kily

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sovinisti sa zasmeju, ja viem...

Reagovat
smazaný uživatel

ja se nesmeju - je to REALITA!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako primitivní šovinista se tu prezetuješ především ty, takže bych pomlčel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem vulgární materialista a taky jsem se tomu zasmál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
oli9

Reagovat
cervo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

A kokotov

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Prdlajz, vysledok ktory odzrkadluje realitu. Kecov plna huba ale ked treba nieco dokazat skutek utek.

Reagovat
cervo

Reagovat
vladis271

oikofobov

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mada

Reagovat
cervo

aspon raz drz picu

Reagovat
Counter

Theo

Reagovat
Rarášek

Takže fandění Černý hoře v závěrečném zápase, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimave ako sa nam češkari smejú, no pochopte, že neni dôležite, kedy postupime na Euro, či o mesiac neskor ako vy ..jeden zápas sa stane, samozrejme.. Bielorusi hrali ako.o život, češi môžu zase ďakovať bohu, že Holandsko je out uplne mimo formy a Turci už dlhe roky predvádzajú slabé výkony,inač by češi hrali určite baraž, nikomu neprajem neúspech na Euru, ale troška objektivnosti by z vašej strany nezaškodilo, lebo aj hlupak si všimne, že hráme momentalne lepši futbal ako CZE i keď nam posledne 3 zapasy nevyšli podla predstav.. dovolim si tvrdiť, že Euro si zaslúžime, po tejto kvalifikacii, PS; ak prehráme aj v pondelok, tento názor berem späť a vyhlasim, že ozaj na Euro nepatrime, ale po jednom zapase nejdem vyhlasovať nič, lebo stane sa to každemu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kalla

Kdyby jste byli normální a soudný do teď a nedělali ramena, tak se vám nikdo neposmívá.

Reagovat
PBLead

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
checitto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mít Ukrajina a Španělsko o trochu více štěstí při zakončování, tak budete rádi i za tu baráž. Když už teda chceš argumentovat tímhle stylem.

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je přesně váš problém, že si nedokážete přiznat něco, co je vám proti srsti.

Reagovat
Emmett Brown

To vy sa pri každej príležiosti oháňate tým, že na keby (kdyby) sa nehrá, tak neviem čo teraz skúšaš.

Ale môžeme si zahrať vašu hru, keby si Island nedal u vás vlastenca, alebo vám nedarovali Holanďania výhru v poslednej minúte, tak budete radi aj za baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Já reagoval na jeho retardovanej komentář. Ale gratuluji, právě jsi ho překonal.

Reagovat
Emmett Brown

je to možné, pretože som použil tvoju rétoriku

Reagovat
smazaný uživatel

on právě použil jeho rétoriku, aby ukázal, jak debilní je...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

ale máme EURO jistý za to vy musíte mít stahlý zadky do posledního zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toto tu ide hovorit cech

Reagovat
F.Torres

a je to tady

Reagovat
nani92

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Mindrákář. Každý slovák je prostě mindrákář.

Reagovat
checitto

Reagovat
vladis271

nj české století, tiež som to videl. Až také terno to neni.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tezko se jim muzem divit.. bohuzel vetsina z nich si to neni schopna priznat

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Že ma to neprekvapuje, že sa do mňa pušťate :-D už ste na Euru, tak zas Vam stupli hrebienky a potrebujete sa vyvyšovať nad SVK vo všetkom najllepšie by bolo keby nikdy nebolo žiadne Československo a mali by sme odlišne jazyky

Reagovat
Spalovač šancí

Však odlišné jazyky máme. A vy jste byli součástí Československa, jenom když se vám to hodilo. Vždycky, když jste cítili, že z toho něco kápne, tak jste se trhali

Reagovat
oli9

Bože to že jedete na euro je jasné při tomto novém způsobu kvalifikace kdy se tam dostane skoro půlka Evropy to byste musely být vážně na ůrovni MAlty aby ste tam nejeli nebo být v prdeli jako Řecko Měli jste tu kvaldu rozjetou super, spíš jde o to jak jste tu vypisovali jak máte pomalu nejlepší zálohu v Evropě , jak byste sfoukli i Itálii v momentální formě atd a mašina se zasekla....Ted to dáte v suchém triku ale jde spíš o to co jsem psal

Reagovat
cervo

Reagovat
smazaný uživatel

objektivnost ve sporech mezi cz a svk? zblaznil ses?

Reagovat
Spalovač šancí

Si nějak odporuješ. Poslední 3 zápasy nevyšly podle představ, ale hrajete momentálně lépe ...

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ja som zvedavy koho na ME dostaneme

Reagovat
F.Torres

no zatím to vypadá, že na to euro chcete dostat Ukrajinu

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte uz davno sme tam, hento je len formalitka jak matura

Reagovat
Marv

Snad k tomu takhle přistoupí v Lucembursku.. rozhodně lepší vidět na EURU Ukrajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, že na vašich sa da kukať a hrate pohledny futbal

Reagovat
oli9

ty máš mindrák z toho že jsme nechyběli na žádném Euru co

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si. Tehdy za to mohla ta mlha.

Reagovat
smazaný uživatel

Albion

Ako je to so Slovenskom? Máme to vo vlastných rukách či už nie?

Reagovat
Uwe háže buly

V Anglických ty kokot.

Reagovat
vladis271

By sme nesmeli vyhrať v Luxembursku, Ukrajinci by museli vyhrať so Španielmi a ešte nejaké výsledky aby nám ušlo najlepšie 3. miesto. Ja som si ten futbal ani neužil, nebol som tak správne napätý a športovo naladený, lebo som vedel, že postup nám už nijako utiecť nemôže, a 1. miesto je viac menej stratené.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak u mna tiez

Reagovat
Kily

to jsem doufal, že Slováci z toho už vyrostli. Na jednu stranu žádné zase tak velké drama vzhledem k tomu, jak vypadá program posledního kola jejich skupiny, na druhou stranu může Ukrajina dát rychlý gól (tím spíše, že Del Bosque vzhledem k předpokládané výhře nad Lucemburskem avizoval, že udělá spoustu změn), slovenští hráči se to rychle dozvědí a to podkopané sebevědomí umocněné tím, že už mohli mít klid, půjde ještě dolů

Reagovat
F.Torres

že by i slováci měli svýho Koháka, kterej tam bude rozkřikovat výsledky?

Reagovat
Kily

takového šaška přímo asi netřeba, zápas s Běloruskem jsem neviděl, ale hráčům případně bude všechno jasné ve chvíli, kdy jejich fanoušci začnou najednou bučet, pískat a nadávat

Reagovat
Blasphemer

Já vůbec nechápu, co vůbec ten idiot dělal na lavičce reprezentace.

Reagovat
Puskas

Dělal ty reklamy, tak ho vzali jako maskota. kdo bude příště? Náhlovský? Sobota?

Reagovat
smazaný uživatel

duo Petr a Pavel Novotní

Reagovat
Puskas

No právě že furt musí ze všeho dělat drama...

Ale doufám, že Lucembursko rubnou a půjdou na ME.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomi si to uz maluje

Reagovat
smazaný uživatel

A vy uplakanci sa hned preberte prefackajte a teste na ME so Slovenskom

Reagovat
Kokesh

Jeste na nej nepostoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte

Reagovat
Puskas

My se na ME těšíme, my jo.

Reagovat
Shevchenko

Čoboli to zase nezvládli?

Reagovat
smazaný uživatel

Delle Alli Neskutečný objev. Mitchell

Reagovat
smazaný uživatel

V Bělorusku se zítra volí prezident, kluci měli o motivaci postaráno. Výhra nad AS Řím všem dodala sebevědomí

Reagovat
minoLFC

to sú tragédi

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci se snaží být nad věcí, jak je to už jen formalita atd.snaží se nás o tom zde přesvědčit.Jasný zdá se to být jako formalita, ale i tak je to fotbal a cvaká jim prdelka.Byla by to ve fotbale největší ostuda kterou kdy ve fotbale udělali.

Reagovat
smazaný uživatel

ano jedna nestastna prehra s Bieloruskom, neocakavana prehra so Spanielskom co? :D a remiza s Ukrajina to je hanba na 3 zimy

Reagovat
Robochelsea

No obávam sa, že Ukrajina vyhrá so Španielskom a my len remizujeme...Tá eufória s kvalifikácie dosť rýchlo opadla a teraz je baráž a nepostup pomerne reálna možnosť

Reagovat
vladis271

Reagovat
Puskas

Zbytečně se třepeš, v Lucembursku to uhrajete, jen prostě nedostat strach už na letišti.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kardous

Ty Rakušani celkem válcujou,když se podívám na jejich skupinu

Reagovat
Puskas

zřejmě slušnej oddíl

Reagovat
oli9

Slováci mají štěstí že má poslední kolo takový los oni a Ukrajina

Reagovat
Puskas

Ukrajina měla štěstí, že ty lehčí soupeře měla předtím.

Reagovat
minoLFC

ako keby každý nehral s každým

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko klobouček

Reagovat
Nikikrew

Ahjaj to fakt nevieme zvladnut ten posledny krok? Kvalifikaciu mame nastastie stale vyborne rozohranu a staci vyhrat v Luxembursku co by nemal byt velky problem avsak nikdy nevies. Je to velka skoda, uz sa malo oslavovat, ist do Luxemburska uplne v pohodovej nalade a nie v krci. Neznasam tie prehlasenia ako sme tam, ako sa tesia na oslavy v Ziline atd. Mali do toho dat vsetko, prvy polcas na nich vyletiet a nie hrat tak priposrano. Skoda ale verim ze v Pondelok to uz potvrdime.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, to "tešíme sa na oslavy" v športových novinách pred zápasom, to bičovanie emócií v predzápasovom štúdiu, kedy sa na hráčov zbytočne vytváral tlak, ma hrozne štvalo.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

media mame jebnute, velmi jebnute

Reagovat
Emmett Brown

Naša tradíicia, nezváladame ten posledný krok, už tretí zápas sme zahrali proste zle. Tá absencia útočníka sa už prejavuje, doteraz sme to nahradili tými ostatnými ofenzívnymi hráčmi, ale tí včera nezahrali a Ďuriš je slabý, Nemec nie je zakončovateľ, gól by sme nedali ani do rána.

Stále to máme vo svojich rukách a aj keď nás opustila forma, kvalita v poslednom zápase je výrazne na našej strane, tak verím, že to zvládneme.

A pre tých čo sa smejú alebo nadávajú by som rád pripomenul zopár zaujímavých výsledkov tejto kvalifikácie:

Portugalsko - Albánsko 0:1

Bosna - Cyprus 1:2

Rusko - Moldavsko 1:1

Bulharsko - Malta 1:1

všetky výsledky Grécka

je to futbal, to sa stáva, ja verím našim, že to v pondelok zvládnu

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Ak vyhráme v Luxembursku, a Ukrajina dokáže poraziť Španielov, pôjde ako priamo na ME ako najlepší tím z tretích miest. Ak len remizuje, tak postupuje ako najlepší tretí tím Maďarsko.So good luck,teraz sme už spojenci,Fico+Orbán proti EU a Nemecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Riť Paľovu, v prípade rovnosti bodov stále postupuje priamo Slovensko. A neťahaj sem politiku, drísty si nechaj pre seba.

Reagovat
CubONE

Reagovat
Emmett Brown

Čo je toto za spojenie "aj keby hráme"? To nie je po slovensky. V poslednej dobe takéto skomoleniny počúvam veľmi často, možno mi ušla nejaká úprava slovenského jazyka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kefalín, ako je podla vás spisovne? Ako hovorí Jožko Golonka "aj keby hrajeme"?

Reagovat
Emmett Brown

aj keby sme hrali

keby nemám -> keby som nemal

keby nie som -> keby som nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Takže minulý čas je jediný spisovný?

Reagovat
Emmett Brown

Robíš si srandu? Podmieňovací spôsob sa vždy spája so slovesom v minulom čase, učivo pre 3. ročník ZŠ, panebože.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto pripade ano, lebo zapas sa hral v minulosti a nie pritommosti..

Reagovat
smazaný uživatel

*pritomnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Stur sa prave prebral

Reagovat
Free_player

Slováci

Reagovat
smazaný uživatel

Nedostatok sebavedomia, povahová črta hlboko zakorenená v Slovákoch a v celej slovenskej spoločnosti. To sme proste my. Viem, že by sa nemalo frfľať a v prvom rade veriť do ďalšieho zápasu, a ja aj verím, no nedá mi nepovedať, že na rozdiel od Čechov, čo sa pozerali na seba, potvrdili svoju kvalitu a postup zvládli, naši futbalisti znova mali v hlave to "čo by bolo a čo bude" a nesústredili sa na to, čo majú robiť. Učebnicový psychický blok, nervozita z nich skoro striekala. Škrteľ s Weissom sa viac venovali hádanie s rozhodcom než hre. Tímové poňatie hry sa rozpadlo. Kombinácia v prechode zo zálohy do útoku, čo bola jedna zo slovenských zbraní v prvej polovici kvalifikácie, v podstate neexistovala. A tá grambľavosť v šestnástke, ten strach ísť do súbojov a do zakončenia, boli proste čerešničkou na torte. Nemec so súbojov vyslovene odskakoval. Mišovi Ďurišovi by som nič veľmi nezazlieval, bol vypojený z hry, no jeho kontakty s loptou mohli byť istejšie. Za chybu považujem nenasadenie Ďuricu, v podstate jediného vodcovského typu v reprezentácii, čo v nepriaznivých chvíľach vždy vedel potiahnuť celý mančaft. Ak bol v nominácii, určite mohol vybehnúť na trávnik. Verím, že sa skonsolidujú a v ďalšom zápase zvíťazia. Nehrajú predsa za seba, reprezentujú národ a jeho vlastnosti navonok. Teraz prezentovali jednu z tých zlých, no vieme, že v poslednej chvíli vedeli v minulosti zabrať, tak nech sa to i teraz podarí. Do toho, chalani Zostavu by som si predstavoval : Kozáčik - Švento, Ďurica, Škrteľ,Hubočan - Kucka, Pečovský (jeden z mála, čo si zaslúži poklonu) - Weiss, Hamšík, Šesták - Ďuriš.

Reagovat
smazaný uživatel

az na tu zostavu, dal by som Stocha na mieste Weissa a Maka za Durisa..

Reagovat
smazaný uživatel

Vite v jakem znameni jsou narozeni vsichni Slovaci? Ublizenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eliskafan

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

To je top tvl

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt kvalitní zářez.

Reagovat
smazaný uživatel

nuff said

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Konfident skurveny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

nojo, k vam za Ural jeste nedorazilo sazeni bez manipulaku

Reagovat
smazaný uživatel

Zadrhni sa tými sedemdesiatimi eurami, ty sedlák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nemindži

Reagovat
smazaný uživatel

co ty tu robis zo seba za debila posledne dni

Reagovat
smazaný uživatel

slabo neveris ked len 1 € to je teda

Reagovat
smazaný uživatel

Taky utrapeny sedliacky tip, ze...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nemáte někdo první rozhovor Guardioly s hráči, když nastoupil k áčku Barcy? Kdysi to bylo na stránce fcbarcelona.cz, ale teď to nemůžu přes google najít

Reagovat
CubONE

Oni fakt prehrali?

Reagovat
smazaný uživatel

ale len tesne

Reagovat
smazaný uživatel

co je slovenskooo? :D :D když jste tehdy porazili Španělsko a neprohráli žádný zápas ve skupině, tak jste se už viděli na EURU co? a posmívali jste se...a ejhle my,Češi, jsme na EURU dřív než vy a vy se budete ještě bát, aby jste nešli do baráže karma

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé mají těch talentů opravdu přehršel. Včera se dle ČT dvakrát gólově prosadil Pedro Alcácer.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele