Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina E
09.10.2015 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovinsko - Litva 1:1

Hráči Slovinska nedokázali porazit v důležitém utkání konkurenční Litvu a po dvou proměněných pokutových kopech se s ní rozešli v poměru 1:1, navíc definitivně přišli o naději na přímý postup. Na druhou stranu si po remízovém výsledku zajistili jistotu baráže, v minitabulce s Estonskem a právě Litvou jsou na tom nejlépe a tříbodový náskok na oba dva soupeře je dostatečný.

I kdyby Slovinci na tom nebyli ve vzájemných zápasech lépe, tak v posledním utkání hrají s jedním z největších trpaslíků celé kvalifikace ze San Marina a rozhodně se nedá očekávat, že by prohráli. Litva se určitě ještě chce poprat alespoň o čtvrtou příčku, na závěr kvalifikace přivítá v domácím prostředí suverénní Anglii, která v dosavadních devíti zápasech neztratila jediný bod.

Páteční utkání nebylo nijak bohaté na vyložené šance, oba týmy dokázaly skórovat pouze po odpískaném pokutovém kopu. Slovinci byli herně lepší a i vícekrát vystřelili, na tříbodový zisk to však nakonec nestačilo. Do první vážnější možnosti se dostali domácí po necelých deseti minutách hry, kdy po padáčku z dobrých pětadvaceti metrů musel hostující gólman Zubas vyrážet balón na rohový kop.

Slovinsku se podařilo rozvlnit síť po půl hodině hry, kdy Berič překonal brankáře Zubase, jenže po předchozí přihrávce Iličiče se nacházel ve velmi těsném ofsajdu a gól tak nemohl být uznán. Domácí výběr se dostal do vedení v první nastavené minutě úvodního poločasu, když ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Marius Žaliūkas a navíc byl jeho zákrok oceněn žlutou kartu. Následně si míč na penaltový puntík postavil Valter Birsa.

Ten zachoval chladnou hlavou a stelou do protipohybu Zubase otevřel skóre utkání. Slovinsko mohlo navýšit své vedení deset minut po přestávce, kdy se na hranici šestnáctky dostal osamocený Iličić, jenže na vyběhnutého litevského strážce si nepřišel a byl z toho pouze rohový kop. Zhruba po hodině hry vypadl na stadionu Stožice v Lublani na pár minut proud a pro domácí výběr to nakonec nebylo dobré znamení, hosté totiž vyrovnali v 79. minutě.

Po pasu z pravé strany zahrál ve vápně rukou velmi nešikovně Ilič a rozhodčí také ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Arvydas Novikovas a stejně jako Birsa v prvním poločase nedal gólmanu Handanovičovi žádnou šanci na úspěch, balón uklidil do jeho protipohybu přesně k tyčce. Ve zbývajícím průběhu se nic dalšího nestalo, Slovinci po závěrečném hvizdu až zase tak smutnit nemuseli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
veikko

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V teto skupine se moc neremizuje...tak zkusim plichtu...tip X...1:1

Reagovat
vanGomm

Jo jo měli by to začít dohánět .Navíc Slovinsko už začíná být s tou remízou tzv. nařadě.Tipnu tedy X.

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Manau

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ťažký zápas na tipovanie.. Litva má tiež ešte ako takú šancu na postup, ale to by musela vyhrať teraz so Slovinskom, ale Slovincom verím viac takže 2:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele