Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
09.10.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Moldavsko - Rusko 1:2

Nebylo to sice žádné krásné utkání - ve skutečnosti viděli diváci v Kišiněvě spíše nepříliš fotbalovou bitvu - favorizovaní Rusové však svůj úkol přesto zvládli a po výhře 2:1 na moldavské půdě stále drží postupové 'pole position'. V posledním zápase jim tak stačí uspět doma proti Černé Hoře, třetí Švédové už nemají situaci ve svých rukou..

Svěřenci Leonida Sluckého mají na svého severského konkurenta dvoubodový náskok, ovšem Ibrahimovic a spol. přivítají doma právě Moldávii, takže žádný oddych proti Černohorcům určitě nehrozí. Dnes sborná ukázala, že umí vyhrávat, i když se jí zrovna nedaří ideálně podle představ. V nepříjemném duelu se za hosty prosadili Sergej Ignaševič a kanonýr Arťom Dzjuba; pro toho to byla dokonce už osmá trefa v kvalifikaci, čímž vyrovnal skóre Thomase Müllera. Moldavané se nevzdali a v závěru ještě dokázali favoritovi pořádně zavařit, na snižující branku Eugenia Cebotarua však už nikdo nenavázal.

První poločas se dá vlastně celkem v klidu odbýt několika větami: nedělo se totiž prakticky nic zajímavého. Až v sedmnácté minutě na sebe poprvé upozornil Aleksandr Kokorin, jehož hlavička letěla mimo tři tyče; to se nakonec ukázalo jako jediná šance celého úvodního dějství. Teprve po změně stran jako by si Rusové uvědomili, že další blamáž jako při loňské domácí remíze 1:1 si proti Moldavsku nemohou dovolit, a trochu přidali na tempu; Denisovova rána však letěla mimo, proti Kokorinově dělovce z dálky zase dobře zasáhl gólman Alexei Koselev.

Nakonec se Rusové ve stupňujícím tlaku přeci jen prosadili: přímý kop Dmitrije Kombarova našel Dzjubu, který zpracoval míč na prsa a předložil jej Ignaševičovi. Šestatřicetiletý stoper měl dostatek místa i času, takže Koselev nemohl se situací už nic dělat. Zbývalo jen něco málo přes třicet minut hry, ale hostům se nakonec přece jen podařilo prolomit soupeřovu obrannou hráz.

Kanonýr Dzjuba následně spálil dobrou šanci po pobídce střídajícího Kuzmina, nakonec se však i on mohl radovat - veterán Ignaševič tentokrát převzal roli asistenta, když hlavou sklepl Kombarovův roh a Dzjubovi už stačilo jen dorážet do prázdné brány. Do té doby neškodné Moldavsko se v závěru zvedlo a po dalším rohu zkorigovalo skóre na 1:2 - autorem centru byl Vitalie Bordian, gólovou hlavičku si připsal Cebotaru - to bylo ale z jeho strany vše.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
Manau

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
arsavin

Povinná výhra. Tip 0:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele