Shaqiri po půl roce znovu mění ligu, v Anglii posílil Stoke

11.08.2015, 18:12
Aktuality
Švýcarský záložník Xherdan Shaqiri se v Interu ani nestihl pořádně zabydlet a už opět mění zaměstnavatele. Ačkoliv se napoprvé obě strany nedomluvily, tentokrát již 23letý fotbalista na přesun na Britannia Stadium kývl a podepsal tam rovnou pětiletou smlouvu. Jeho cenovka odpovídá 12 milionům liber, čímž Potters zlomili klubový rekord...

Stoke City má takto v kádru již pět vítězů Ligy mistrů; kromě Shaqiriho, který se zčásti podílel na triumfu Bayernu roku 2013, jde ještě o exbarcelonské Bojana, Muniesu a Afellaye (2011), ale i Arnautoviće, který byl na soupisce Interu pro jaro 2010.

Konkrétně o Xherdana Shaqiriho přitom Potters museli pořádně bojovat. Ještě koncem července to vypadalo tak, že je celá věc u ledu a švýcarský internacionál se místo regionu Midlands bude stěhovat do liverpoolského Evertonu.

"Vedli jsme pár dobrých konverzací, ale ve finále to nedopadlo. Bylo pro nás důležité cítit z hráče a jeho zástupců jisté nadšení. A my jsme se dostali do bodu, kde ho již cítit nebylo," prohlašoval před pár týdny manažer Mark Hughes.

Nyní už si někdejší lodivod Manchesteru City může libovat. "Je to dynamický a výbušný hráč, který do tohoto kolektivu přinese něco odlišného," slibuje si od Shaqiriho Mark Hughes.

Kosovský rodák mění zaměstnavatele zhruba po sedmi měsících. V lednu zavítal na San Siro a za tamější Inter si následně odkroutil 15 ligových startů, během nichž se podle databáze Squawky v průměru podílel na dvou vytvořených šancích na zápas.

Ve Stoke-on-Trent bude Xherdan Shaqiri oblékat dres s číslem 22 a chybět by neměl již ve víkendové nominaci na Tottenham.

Autor: Tomáš Daníček / stokecityfc.com, espn.co.uk

Komentáře (631)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele