Shaqiri zatím zůstává v Interu, jednou chce zpět do Německa

23.07.2015, 13:59
Aktuality
Jenom polovinu sezony dost možná stráví v milánském Interu Xherdan Shaqiri. Ofenzivní švýcarský záložník přišel v zimě z Bayernu Mnichov a nedokázal naplnit velká očekávání. Jeho jméno je již několik týdnů spojováno s dalším stěhováním a nejreálněji vypadá angažmá v Schalke...

Nerazzurri si 23letého fotbalistu původně vypůjčili na hostování a součástí dohody byla i opce na přestup, která byla aktivována automaticky. Shaqiri ovšem důvěru splatit nedokázal, v Serii A zasáhl do patnácti duelů a s blížícím se koncem sezony stále častěji vysedával mezi náhradníky.

Shaqiri má v Miláně smlouvu ještě na čtyři roky a v průběhu léta odmítl přestup za dvanáct milionů liber do Stoke City. I díky tomu si naděje na jeho příchod mohou dělat v Schalke, kde s předstihem hledají náhradu za Jeffersona Farfána a Juliana Draxlera. Prvně jmenovaný míří do Al Jaziry, o Draxlera zase stojí Juventus.

"Schalke je skvělý tým. Je to klub s velkými ambicemi jak v Německu, tak i v Evropě. Pro tuto chvíli zůstávám hráčem v Interu, běží mi zde kontrakt. V této fázi mnoho říci nemohu, ale jednou bych si rád znovu zahrál 1. Bundesligu," řekl Shaqiri v rozhovoru pro Sport1.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele