Serie A preview - 8. kolo

20.10.2007, 10:24, aktualizováno 21.10.2007, 09:20
Previews
Inter Milán by neměl mít problém s udržením průběžného prvního místa v tabulce, jede na hřiště předposlední Regginy. Na jeho případné zaváhání čekají druhý Juventus, ten se utká s Janovem, a AS Řím, které hned na úvod kola čeká Neapol. Fiorentinu čeká Siena, AC Milán bude chtít pokračovat v cestě vzhůru tabulkou proti Empoli.
AS Řím - Neapol SSC  (sobota 18:00)
Na Olympijském stadionu v Římě bude favorit jasný. Domácí pomýšlejí na titul a proti nováčkovi z Neapole by měli potvrdit papírové předpoklady a získat tři body.

Nováčka z Neapole ovšem není radno podceňovat, po sedmi zápasech se totiž zatím drží na deváté příčce. Mohlo to být dokonce ještě lepší, v posledních dvou kolech ovšem prohrál na půdě Interu Milán a především doma s FC Janov. "Musíme začít tam, kde jsme skončili v Miláně. Víme, jak hrát a víme, jak hrát dobře a proti Římu to chceme ukázat," varuje AS trenér Neapole Edoardo Reja, který má k dispozici kompletní kádr.

Giallorossi jsou zatím třetí a v případě vítězství o čtyři branky se mohou minimálně na několik hodin posunout do čela tabulky. K tomu nepřispějí zranění Taddei, Aquilani, Pit a Andreolli a také fanoušci - do hlediště totiž budou vpuštěni pouze majitelé permanentních vstupenek.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Curci, Cicinho, Mexes, Ferrari, Tonetto, De Rossi, Pizarro, Mancini, Giuly, Vučinič, Totti.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Iezzo, Cupi, Cannavaro, Domizzi, Garics, Hamšík, Gargano, Blasi, Savini, Zalayeta, Lavezzi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Reggina Calcio - Inter Milán  (sobota 20:30)
Inter Milán bude svou vedoucí příčku hájit v Reggině a proti předposlednímu týmu tabulky by to příliš složité mít neměl.

Hlavní hvězdou Nerazzurri v úvodu sezony je Zlatan Ibrahimovič. 26letý fotbalista je nejlepším střelcem svého týmu atrenér Roberto Mancini mu maximálně věří. "Cítím se jako důležitý hráč. Trenér mi dává velkou zodpovědnost, možná větší, než ostatním hráčům," řekl švédský útočník. Na marodce Interu stále zůstává Materazzi, k němuž se po reprezentační přestávce přidali Burdisso a Stankovič. Disciplinární trest naopak již vypršel Maiconovi.

Reggině se v úvodu sezony nedaří především střelecky a stále čeká na první vítězství. Velice blízko k němu měla před dvěma týdny v Palermu, na trefu Amorusa z poslední minuty však ještě stihl odpovědět domácí Amauri a oba týmy se tak rozešly smírně 1:1. "Nesmíme jim dát příliš prostoru," hledá cestu k úspěchu trenér Massimo Ficcadenti. Ten bude postrádat vykartovaného Modesta a zraněné Garciu, Amorusa, Stadsgaarda a Vigianiho.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo, Lanzaro, Valdez, Cherubin, Aronica, Tognozzi, Cascione, Barreto, Hallfredsson, Cozza, Ceravolo.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Chivu, Maxwell, Figo, Vieira, Dacourt, Cesar, Ibrahimovič, Adriano.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 3.80 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Livorno - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Livorno jako první v Serii A odvolalo trenéra, jelikož má za sebou opravdu špatný start do sezóny. V sedmi zápasech zatím získalo jen dva body. Domácí věří, že se chytnou proti podobně se trápícímu Laziu, alespoň nový trenér Camolese je o tom přesvědčen. Livornu bude chybět potrestaný obránce Balleri.

Také Lazio prožilo nedobrý vstup do soutěže. Pouze jednou zatím v dosavadním průběhu Serie A vyhrálo, což je na účastníka Ligy mistrů opravdu málo. Velkým problémem hostí jsou brankáři. Jelikož Uruguayec Ballotta proti AC Milán vyhořel, šanci mezi třemi tyčemi dostane veterán Muslera.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia, Grandoni, Galante, Kněževič, Alvarez, Giannichedda, Loviso, Pulzetti, Pasquale, Tavano, Bogdani.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Ballotta, Behrami, Stendardo, Siviglia, Zauri, Mutarelli, Baronio, Manfredini, Mauri, Rocchi, Panděv.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.90 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Empoli FC  (neděle 15:00)
Domácí se pokusí protrhnout sérii neúspěchů na domácím hřišti, AC na San Siru porazilo naposledy Cagliari 21. srpna. Milánské však určitě nabudila poslední vysoká výhra na hřišti Lazia. Trenér Ancelotti stále nemůže počítat s Ronaldem, proto doufá, že branky bude střílet obrozený Gilardino.

Empoli v posledním kole prohrálo rozdílem třídy v Sieně a propadlo se do sestupové zóny. Na San Siro nejspíš nejede pro tři body, přesto už hosté Milán na jeho hřišti porazili, stalo se tak před třemi roky. Trenéru Cagnimu se do sestavy vracejí Tosto s Vannucchim, naopak Adani kvůli trestu nehraje.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida, Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, Inzaghi, Gilardino.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Balli, Raggi, Vanigli, Piccolo, Tosto, Busce, Giacomazzi, Antonini, Moro, Pozzi, Saudati.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.25 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - FC Turín  (neděle 15:00)
Poslední tři zápasy Atalanta nevyhrála, v domácím prostředí si bude proti Turínu přesto hodně věřit. Na vlastní hřišti je dosud Bergamo bez porážky. Kouč Del Neri bude trochu improvizovat při skládání sestavy proti turínu. Potrestáni jsou De Ascentis s Manfredinim, další tři hráči jsou zranění.

Hosté se hodně psychicky zvedli po výhře nad Sampdorií. Nejen, že konečně získali tři body, ale také poprvé v sezóně udrželi čisté konto. Také trenér Turína Novellino musí hodně míhat se sestavou, nyní se mu zranili čtyři důležití hráči. Na druhou stranu se do sestavy vracejí Comotto, Natali a Di Loreto.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola, Vapelli, Carrozzieri, Pellegrino, Rivalta, Ferrenra Pinto, Tissone, Bernardini, Langella, Doni, Zampagna.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni, Comotto, Natali, Dellafiore, Lanna, P. Zanetti, Grella, Corini, Rosina, Ventola, Bjelanovič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.80 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sampdoria Janov - FC Parma  (neděle 15:00)
Utkání celků z druhé poloviny tabulky se sehraje v Janově, domácí Sampdoria přivítá Parmu. Ta se zatím stejně jako loni potýká se sestupovými starostmi.

Zatímco mezi některými kluby Serie A a jejich fanoušky panují doslova nepřátelské vztahy, mezi Sampdorií a Parmou je to úplně jinak. V neděli se proto očekává boj jen na hřišti, ne na tribunách a na jiných nefotbalových místech. Oba tábory se těší na ryze sportovní soutěžení, které si chtějí užít.

Domácí fanoušci naříkají nad dalším zraněním hvězdného Antonia Cassana, který má problémy se stehenním svalem. Zraněn je také Bonazzoli, přesto má kouč Mazzarrini po kom sáhnout. Trenér Parmy di Carlo už může počítat s Gasbarronim a Morfeem, kteří se během reprezentační pauzy dali zdravotně do pořádku.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Mirante, Campagnaro, Sala, Lucchini, Zenoni, Palombo, Sammarco, Pieri, Bellucci, Montella, Carraciolo.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci, Zenoni, Paci, Couto, Castellini, Dessena, Cigarini, Morrone, Pisanu, Morfeo, Reginaldo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.10 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Cagliari a Catania se zatím podle očekávání pohybují ve spodní polovině tabulky. Před vzájemným duelem jsou na tom lépe hosté, kteří mají na svém kontě o dva body více.

Cagliari se na konci září radovalo ze své premiérové výhry na svém hřišti v letošní sezoně, následně na ní ale nedokázalo navázat a prohrálo na půdě FC Janov. Trenér Giampaolo nebude mít k dispozici dvojici Lopez, Pisano.

Catania je milým překvapením letošní sezony, před jejím startem se jí totiž nedávaly příliš velké šance na setrvání v soutěži. Celek ze Sicílie má zatím špatný útok, vše ale vynahrazuje kvalitní defenzívou a především díky ní získal již devět bodů. Do Cagliari s týmem neodcestovali zranění Babu a Biagianti.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Fortin, Ferri, Bizera, Bianco, Del Grosso, Foggia, Conti, Budel, Fini, Acquafresca, Matri.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito, Sardo, Stovini, Terlizzi, Sabato, Izco, Edusei, Baiocco, Martinez, Spinesi, Mascara.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 2.90 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Souboj dvou týmů, kterým se vstup do sezóny celkem vydařil, to je duel osmého Udinese se sedmým Palermem. Udine například přivezlo bod z hřiště Interu a vyhrálo na Juventusu, Palermo se může pochlubit skalpem AC Milán

Proti Palermu bude mít speciální motivaci útočník Pepe, který se nedávno v sicilském klubu příliš neprosadil. Od střetu sousedů v tabulce se čeká vyrovnaný zápas, Udinese má výhodu domácího prostředí. Ta nefungovala jen v prvním utkání sezóny při drtivé prohře. Domácím chybějí zranění Obodo a Pinzi.

Ambiciózní Palermo se zatím nedostalo do herní pohody, kterou tým chce co nejdřív najít. Otázkou je, zda se to družině kouče Colantuona podaří v neděli. Hosté jistě chtějí navázat na loňský rok, kdy Udinese dvakrát porazili. Palermo nastoupí takřka v nejsilnější sestavě, chybí jen Miccoli.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Zapata, Felipe, Lukovič, Mesto, D'Agostino, Inler, Dossena, Quagliarella, Asamoah, Di Natale.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana, Zaccardo, Barzagli, Rinaudo, Capuano, Diana, Migliaccio, Simplicio, Caserta, Bresciano, Amauri.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AC Siena  (neděle 15:00)
Fiorentina sice doma už třikrát nevyhrála, ale čelila například Juventusu nebo AS Řím. V utkání se Sienou, která z venku zatím přivezla jediný bod, bude určitě favoritem.

Domácí fanoušci budou proti Sieně spoléhat na Riccarda Montoliva. Mladý záložník má za sebou skvělý týden – nejdřív prodloužil ve Fiorentině smlouvu, poté si odbyl premiéru v italské reprezentaci. Domácí neberou nic jiného, než výhru. V případě výhry mají šanci v tabulce předstihnout AS Řím.

Siena si poslední tříbrankovou výhrou nad Empoli hodně zvedla sebevědomí, hosté se jej pokusí udržet i na hřišti Fiorentiny. Brankář Galloppa proti Empoli udržel první čisté konto v sezóně, nyní bude čelit střelcům jako Mutu, Pazzini nebo Vieri. Kouč Mandrolini chystá rozestavení 4-4-1-1.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Potenza, Dainelli, Gamberini, Pasqual, Donadel, Liverani, Montolivo, Semioli, Pazzini, Mutu.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Eleftheropoulos, Bertotto, Portanova, Loria, Grimi, Jarolím, Codrea, Vergassola, Galloppa, Locatelli, Maccarone.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus Turín - FC Janov  (neděle 20:30)
Juventus zvládá návrat do Serie A na jedničku a po sedmi kolech mu patřila druhá příčka. Turínský klub si ji nyní může pojistit, FC Janov by rozhodně neměl být nepřekonatelným soupeřem.

V Juventusu se poslední dobou hodně mluvilo o Alessandru Del Pierovi, zkušený útočník s vedením dlouho jednal o prodloužení kontraktu a v Itálli se pomalu spekulovalo i jeho odchodu, nakonec ale vše dobře dopadlo a Del Piero bude i nadále hájit barvy Juve. "Juventus mi dal mnoho a já chci dál vyhrávat tady. On hrál rozhodující roli v mé kariéře i v životě," řekl Del Piero. Juventus bude v nedělní dohrávce favoritem, chybět mu ale budou zranění Marchionni, Boumsong, Camoranesi, Andrade a Iaquinta.

Nováček soutěže se po úvodních kolech rozkoukal, vyhrál už tři utkání v řadě a posunul se na vynikající pátou příčku. "Tvrdě pracujeme a stále se můžeme zlepšovat," varuje trenér Piero Gasperini. Ten bude v Turíně postrádat Santose a Para.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon, Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro, Nocerino, Zanetti, Nedvěd, Del Piero, Trezeguet, Palladino.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho, Konko, Lucarelli, Bovo, Rossi, Milanetto, Jurič, Danilo, Sculli, Borriello, Di Vaio.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.35 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán752016:517
2.Juventus Turín742116:714
3.AS Řím742115:814
4.ACF Fiorentina734013:713
5.FC Janov73318:712
6.Citta di Palermo732210:1011
7.Udinese Calcio73228:1011
8.AC Milán724113:710
9.Neapol SSC731310:610
10.Atalanta Bergamo72418:810
11.Calcio Catania72325:69
12.Sampdoria Janov72235:78
13.FC Turín71427:97
14.Lazio Řím71428:117
15.Cagliari Calcio72147:107
16.AC Siena71337:96
17.FC Parma71337:116
18.Empoli FC71244:105
19.Reggina Calcio70435:134
20.AS Livorno70256:172

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
HOST*marcocruz

Myslim, že místo Adriana bude hrát spíš Crespo. Což ale nemění nic na faktu že Inter vyhraje.FORZA INTER

Reagovat
HOST*

A je super že už bude hrát Maicon

Reagovat
HOST*klasik

tak super to je, ale zase bude Mancini cpat Zanettiho do zálohy, coz se mi vůbec nelíbí...

Reagovat
HOST*

njn,pravýho obránce hraje dobře jak Maicon tak Zanetti ale Maicona bych do zálohy necpal takže to zbejvá na Zanettiho..

Reagovat
HOST*

Já bych klidně do zálohy Maicona postavil, on je dopředu hodně dobrý a Javier nehraje v záloze moc dobře.

Reagovat
HOST*

mohlo by se to zkusit,Zanettimu to de líp z obrany

Reagovat
HOST*

CHYTREJ DEBIL. JAK JSEM JIŽ PSAL VEM REPRE.

Reagovat
HOST*

Spis nebude hrat Ibra, aby si odpocinul... Nejspis bude v utoku Adri - Crespo

Reagovat
Slejdy

merda intenazionale

Reagovat
HOST*

njn,ste za náma Merda AC!

Reagovat
HOST*

Tenhle pablb fandí AS, ale to je jedno, ty jsou taky za námi jako vždy.

Reagovat
HOST*

Reagovat
Slejdy

ty vole pod ... nenadlouho ale

Reagovat
HOST*

nesni

Reagovat
Slejdy

sak si reknem pozdej

Reagovat
HOST*

jasně

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*

už prohráváte 1:0

Reagovat
Slejdy

hmm ale uz je to 2:1

Reagovat
Slejdy

3:2

Reagovat
HOST*

Hamsik este neskazil prihravku!

Reagovat
Slejdy

no to bych zase nerekl

Reagovat
HOST*

3:3

Reagovat
Slejdy

nj obrana nic moc teda ... akorat proc to musi komentovat slepicka

Reagovat
HOST*

Slepička je tragéd..Prej chytá Curci jo?

Reagovat
Slejdy

jj curci no moc si nezachytal ale teda

Reagovat
Slejdy

4:3

Reagovat
HOST*

4:4

Reagovat
Slejdy

velka skoda toto se musi vyhravat

Reagovat
HOST*

Já jsem spokojen

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*

Škoda že Neapol jenom remizovala, ale i tak ty římské močky ztratili.

Reagovat
Slejdy

a cos cekal ze si tam jedou pro 3 body ?? stejne sem sral z toho jak ten hamsik tam vynervil a pote dostal tu zlutou kartu...

Reagovat
HOST*ital

Jelikož měl pravdu,tak se není co divit...

Reagovat
Slejdy

to si nemyslim...mel by se ale ovladat

Reagovat
HOST*

Přesně tak.Řím je slabý, jak AS, tak Lazio.Forza Inter.

Reagovat
HOST*kapr

zmontuj se nebo te znicim

Reagovat
HOST*

Zalez smrade a neotravuj.

Reagovat
HOST*GATTUSO

Jelikož Uruguayec Ballotta proti AC Milán vyhořel, šanci mezi třemi tyčemi dostane veterán Muslera (?!). jinak věřím, že s Empoli budou 3 body, musí..., ať nám neuteče špička - FORZA MILAN !

Reagovat
HOST*

no, tam jsou jen ty jména prohozené

Reagovat
HOST*Forza Inter

AC prohrává s Empoli.Merda AC.

Reagovat
HOST*

nefandim jim, ale mam 1 na ac takze to musej otocit...

Reagovat
HOST*Forza Inter

Milán.

Reagovat
HOST*

tohle uz je fakt hodne, zase muzu trhat tiket kvuli takovejm curakum , ja si jenpreju aby nebyli v prvni ctyrce a nevyhrali LM aby pristi rok hrali max uefu... tohle je uz moc

Reagovat
HOST*

Na Milán se nevyplácí sázet.

Reagovat
HOST*

to mi povidej

Reagovat
HOST*

Tady máte vy Grande Milán

Reagovat
Slejdy

to je v prdeli zase tiket v hovnech sou take lamy ze to neni mozne opravdu .. neumi dat normalne gol fakt uz ..max z penalty

Reagovat
Slejdy

merda zasrana

Reagovat
HOST*

muj člověk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele