Serie A preview - 7. kolo

06.10.2007, 09:57, aktualizováno 07.10.2007, 10:14
Previews
Vedoucí Inter Milán hostí v sobotu večer nejlepšího nováčka sezóny, SSC Neapol, v neděli pak kolo Serie A pokračuje dalšími zajímavými zápasy. Zatím třetí Fiorentina hostí druhý Juventus, dále je na programu duel dvou italských zástupců v Lize mistrů - Lazio změří síly s AC Milán. Do minulého kola vedoucí tým tabulky, AS Řím, jede do Parmy.
Atalanta Bergamo - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
V sobotním duelu změří síly celky z první desítky, Atalanta a Udinese jsou sousedy v tabulce a na předních příčkách budou chtít figurovat i po vzájemném duelu.

Atalanta v minulém kole poprvé prohrála, recept na celek z Bergama našla Sampdoria a doma zvítězila vysoko 3:0. "Odehráli jsme dobrý zápas a nezasloužili si prohrát. Doufám, že proti Udinese se vrátí několik zraněných hráčů," upozorňuje kouč Luigi Del Neri na početnou marodku. Na ní jsou Costinha, Forsyth, Talamonti, Bellini a Inzaghi, karetní trest navíc nepustí na hřiště klíčového záložníka Doniho.

Hodně bláznivý zápas sehrálo před týdnem Udinese. Proti Parmě se střelecky trápilo a příliš nechybělo, aby nakonec nezískalo ani bod. Spoluhráči Tomáše Zápotočného a Tomáše Sivoka se prosadili až v závěru utkání, nejprve vyrovnal Quagliarella a v poslední minutě učinil spravedlnosti za dost Zapata. V útoku Udinese se neobjeví Di Natale, mimo hru jsou také Sivok, Obodo a Pinzi.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola, Capelli, Carrozzieri, Rivalta, Belleri, Tissone, De Ascentis, Padoin, Ferreira Pinto, Zampagna, Langella.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Zápotočný, Felipe, Zapata, Mesto, D'Agostino, Inler, Dossena, Quagliarella, Floro Flores, Pepe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Neapol SSC  (sobota 20:30)
Inter Milán se zásluhou výhra na hřišti AS Řím posunul do čela tabulky a své postavení bude chtít potvrdit v utkání s Neapolí. Ta je i přes prohru s FC Janov pátá a na San Siro rozhodně nepojede smířená s porážkou.

V sestavě Interu Milán se podle všeho neobjeví Zlatan Ibrahimovič. Švédský útočník nechybí v nominaci pro blížící se kvalifikační duely a trenér Roberto Mancini se zřejmě rozhodne svou klíčovou postavu šetřit. "Ibrahimovič je trochu unavený. Zatím nastoupil ke všem zápasům a určitě bude hrát i za národní tým," naznačil Mancini. Nerazzurri v týdnu zvládli zápas Ligy mistrů s PSV Eindhoven, proti Neapoli budou chybět zranění Materazzi, Vieira, Dacourt a distancovaný Maicon.

Neapol v minulém kole v souboji nováčků nestačila na FC Janov a díky brance Sculliho ze samého závěru podlehla 1:2. Ani tento výsledek však nijak nenaboural sebevědomí pátého celku tabulky. "Na San Siru budeme chtít hrát svoji hru. Porážka s Janovem tým nijak nepoznamenala," říká kouč Edoardo Reja. Ten může znovu počítat s dříve suspendovaným brankářem Iezzem, karetní trest naopak vystavil stop Blasimu.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, Zanetti, Cordoba, Samuel, Burdisso, Figo, Stankovič, Cambiasso, Cesar, Crespo, Adriano.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Iezzo, Contini, Cannavaro, Domizzi, Grava, Hamšík, Bogliacino, Gargano, Savini, Zalayeta, Lavezzi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Parma - AS Řím  (neděle 15:00)
V souboji Parmy s římským AS je favorit jasný. Giallorossi na půdě svého nedělního soupeře vyhráli již dvakrát v řadě při skóre 7:0 a tuto sérii budou chtít prodloužit i nyní.

AS v týdnu neoplatilo Manchesteru United loňskou porážku 1:7 a z Old Trafford odjelo s prázdnou po prohře 0:1, zanechalo však velice dobrý dojem a za svůj výkon si bod určitě zasloužilo. Další nepříjemnou zprávu je zdravotní stav Alberta Aquilaniho, italský záložník si poranil stehenní sval a mimo hru bude možná až dva měsíce. "Je to škoda. I napříč porážce můžeme být s naším výkonem proti Manchesteru United spokojeni. Hráli jsme dobře, měli více šancí a chyběla nám pouze lepší koncovka," zhodnotil duel s anglickým týmem záložník Mancini. Vedle Aquilani jsou na marodce také Taddei Cassetti a Andreoli. Hrát nemůže ani Giuly, který byl vyloučen před týdnem v duelu s Interem Milán (1:4).

Parma byla před týdnem blízko k výhře v Udinese, v závěrečných minutách ale přišla o vedení a v samém závěru také o bod. "Musíme se z našich chyb poučit. V každém případě jsem viděl tým, který je odhodlán bojovat až do konce a to je pro další záasy velice důležité znamení," pochvaluje si záložník Parmy Morrone. Domácí budou postrádat hned šestici hráčů - zranění jsou Cardone, Falcone, Budan, Parravicini, Morfeo, stop na dva zápasy za nesportovní chování pak od disciplinární komise dostal Coly.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci, Zenoni, Couto, Paci, Castellini, Dessena, Cigarini, Morrone, Pisanu, Corradi, Reginaldo.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni, Cicinho, Mexes, Juan, Tonetto, De Rossi, Pizarro, Mancini, Perrota, Vučinič, Totti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.70 - 3.00 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Empoli FC  (neděle 15:00)
Siena stále čeká na první výhru v sezóně, v toskánském derby proti Empoli tak potřebuje uspět. Empoli mělo sice slabý začátek, ale zlepšuje se, před týdnem poprvé vyhrálo.

Trenér Sieny Andrea Mandorlini se od prohraného utkání s Cagliari odmítá vyjádřit tisku. Už teď je ale jasné, že jeho pozice je hodně nejistá, i proto, že ještě nikdy nevyhrál zápas v Serii A. Přednost v jeho týmu opět dostane brankář Eleftheropoulos před Alexem Manningrem, stoperskou dvojici utvoří Simone Loria a Daniele Portanova. Největší problém má Mandorlini na útočných postech, protože Enrico Chiesa a Tomas Locatelli jsou zranění, aby toho nebylo málo, start sienského střelce Massima Maccaroneho je také nejistý.

Empoli v této sezoně uhrálo zatím jen pět bodů, to není moc na tým, který se v minulé sezoně kvalifikoval do Poháru UEFA. Před týdnem poprvé vyhrálo, zdolalo Cagliari, ale pak v týdnu přišel výprask a vyřazení od švýcarského FC Curych.

Trenér Gigi Cagni dobře ví, že tento zápas může být to, co jeho tým nastartuje. Na stoperu nastoupí Daniele Adani vedle Richarda Vanigliho. Kapitán Ighli Vannucchi se bude snažit co nejvíc podporovat útoky Nicola Pozziho a Luca Saudatiho.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Eleftheropoulos, Rossettini, Portanova, Loria, Grimi, Jarolím, Codrea, Vergassola, Maccarone, Bucchi, De Ceglie.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Balli, Raggi, Vanigli, Adani, Tosto, Giacomazzi, Moro, Antonini, Vannucchi, Giovinco, Saudati.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.80 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - AS Livorno  (neděle 15:00)
Catania i Livorno se zatím trápí na spodních příčkách tabulky. Livorno v tomto ročníku ještě nevyhrálo a určitě si bude chtít spravit chuť po nevydařeném zápase doma s Fiorentinou.

Catanii se v minulém kole podařila senzace remizovat na hřišti AC Milán. Potvrdit tento úspěch nyní týmu pomůže i trenér Baldini, který se vrací na lavičku domácích po měsíčním trestu za nakopnutí trenéra Parmy Domenika di Carla. Do týmu se vrátí David Baiocco po odpykání dvouzápasového trestu a Giacomo Tedesco po jednozápasovém distancu.

Livorno se trápí na poslední příčce a nutně potřebuje vyhrát, v minulém kole prohrálo na domácím hříšti s favorizovanou Fiorentinou 0:3. Zbytečně se v minulém kole nechal vyloučit středopolař Loviso, autor dvou gólů Livorna v tomto ročníku a určitě trenéru Orsimu způsobil nejednu vrásku na čele. Ten v tomto utkání nutně musí vyhrát, jinak se s lavičkou Livorna uvidí asi naposled. Navíc, podobně jako jeho protějšek v minulých zápasech, bude zápas sledovat jen z tribuny.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito, Silvestri, Terlizzi, Stovini, Vargas, Izco, Baiocco, Tedesco, Martinez, Spinesi, Mascara.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia, Balleri, Kněževič, Grandoni, Pasquale, E. Filippini, Giannichedda, A. Filippini, Diamanti, Tavano, Bogdani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Turín - Sampdoria Janov  (neděle 15:00)
FC Turín je ještě bez výhry, v sedmém zápase se bude snažit ukončit tuto nelichotivou bilanci, Sampdoria se drží ve středu tabulky a chce si odvést alespoň bod.

V minulém kole Turín i přes velmi dobrý výkon prohrál v derby s Juventusem 0:1, když vítězný gól zaváněl ofsajdem. Trenér domácích Walter Novellino se pro tento zápas bude muset obejít bez Alessandra Rosiniho, který se stále léčí ze zranění. Do branky se jako obvykle postaví Matteo Serini. Cesare Natali a Ivan Dellafiore budou hrát na stoperu, Marco Di Loreto bude protentokrát sedět na lavičce. Paolo Zanetti určitě nastoupí do středu pole. A útočné duo vytvoří Nicola Ventola a uruguayská hvězda Alvaro Recoba.

Do branky Sampdorie se postaví Antonio Mirante, tým má dva vyrovnané gólmany a trenér mu proto po dobrých výkonech z minulých kol dává přednost před Lucou Castellazzim. Jako kapitán nastoupí Sergio Volpi, který v létě nebyl daleko od odchodu. Gennaro Delvecchio, Vincenzo Montella a Claudio Belluci se budou snažit v útoku co nejvíc potrápit brankaře domácích Sereniho.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni, Motta, Dellafiore, Lanna, Rubin, Corini, Grella, Zanetti, Rosina, Recoba, Ventola.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Mirante, Campagnaro, Sala, Lucchini, Zenoni, Palombo, Volpi, Pieri, Montella, Delvecchio, Caracciolo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.80 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Juventus Turín  (neděle 15:00)
Největší tahák sedmého kola italské nejvyšší soutěže uvidí stadion Artemia Franchiho. Třetí Fiorentina zde bude hostit druhý Juventus a jistě se bude chtít posunout právě před turínského rivala.

Viola v této sezoně ještě neprohrála a je jediným italským klubem, který dokázal překonat nástrahy prvního kola Poháru UEFA. Rovněž Fiorentina ale měla namále a Groningen vyřadila až v penaltovém rozstřelu. "Byla to důležitá zkušenost a přesně něco takového jsme potřebovali. Posledně, když Fiorentina došla v Poháru UEFA daleko, tak také postoupila přes první kolo až díky pokutovým kopům," upozorňuje kouč Cesare Prandelli.

Do sestavy Fiorentiny se po karetním trestu vrací Donadel, naopak mimo hru jsou Jorgensen, Santana, Kroldrup a Osvaldo. Otazník visí rovněž nad startem Dainelliho. V kompletní sestavě nenastoupí ani Juventus, jehož trenér Claudio Ranieri bude postrádat čtyřlístek Marchionni, Boumsong, Camoranesi, Andrade. Disciplinární trest již vypršel Zebinovi, kvůli kartám však nemůže hrát Zanetti.

"Staré dámě" se návrat do Serie A vydařil možná až nad očekávání dobře a nebýt překvapivé domácí porážky s Udinese, mohla se vyhřívat i na čele tabulky. Juventusem poslední dobou hýba kauza ohledně nového kontraktu pro Alessandra Del Piera a sportovní ředitel Alessio Secco dokonce již naznačil, že by dlouholetá opora týmu mohla odejít. Právě Del Piero by proti Fiorentině měl nastoupit v pozici podhrotového hráče a maximálně podporovat útočníky Trezegueta s Iaquintou.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Ujfaluši, Dainelli, Gamberini, Balzaretti, Kuzmanovič, Donadel, Montolivo, Semioli, Pazzini, Mutu.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon, Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Criscito, Nocerino, Almiron, Nedvěd, Del Piero, Iaquinta, Trezeguet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Janov - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
FC Janov a Cagliari si v minulém kole připsaly po třech bodech, nyní budou chtít své výhry potvrdit. Domácí jsou zatím na deváté příčce, Cagliari je třinácté.

V Janově se proti sobě postaví dva zatím čtyřbrankoví střelci - v domácí sestavě nebude chybět Borriello, ofenzivu hostujícího týmu povede Foggia. Nováček letošního ročníku začal sezonu vysokou porážkou od AC Milán, poté se ale rozjel a na přemožitele čeká již pět zápasů. "Možná udělám několik změn. Naši soupeři hrají rozdílnými styly a my máme řadu alternativ," naznačil kouč Gian Piero Gasperini možné změny v sestavě. Do té jistě nebudou jmenováni zranění Figueroa, Masiello, Santos a Bega.

Cagliari bojovalo o záchranu loni a podobný osud ho zřejmě potká i letos. Až v minulém kole se tomuto klubu konečně podařilo zvítězit doma - s prázdnou domů odjela Siena. "Pokud tak chceme pokračovat, nesmíme si v Janově dovolit žádné chyby," ví moc dobře trenér Marco Giampaolo. Tomu budou chybět Shala, Lopez a Fini.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho, Bovo, De Rosa, Lucarelli, Rossi, Milanetto, Paro, Danilo, Leon, Borriello, Sculli.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Fortin, Ferri, Canini, Bianco, Del Grosso, Foggia, Conti, Biondini, D'Agostino, Acquafresca, Matri.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.80 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Citta di Palermo - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Na Sicílii budou jasným favoritem domácí, kteří potřebují odčinit senzační vyřazení z Poháru UEFA od Mladé Boleslavi. Reggina ještě nevyhrála a všeobecně se očekává, že své šestizápasové čekání rozšíří na nešťastných sedm.

"Neměli jsme štěstí. Jsme velice zklamaní, protože jsme se v této soutěži chtěli dostat daleko. Nebyli jsme schopní proměnit své šance, gól Tomáše Sedláčka navíc padl z jasného ofsajdu. Všechno se proti nám spiklo," prohlásil po čtvrtečním duelu kouč Stefano Colantuono. Palermu se pomalu rozrůstá marodka. K již dříve zraněným Pisanovi a Miccolim se ve čtvrtek přidal Miccoli, karetní trest napustí na hřiště Casertu.

Reggina jeden do Palerma s vědomím, že nebude mít co ztratit. To se jí naopak povedlo před týdnem, v souboji s Laziem byla lepším týmem, po šťastné střele z dálky v podání Kolarova ale nakonec získala jenom bod. "Měli jsme vyhrát. Vytvořili jsme si spoustu gólových šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Lazio získalo jeden bod díky jedné střele. Do Palerma v každém případě nepojedeme předem poraženi," slibuje záložník Francesco Cozza. Mezi jeho spoluhráči na hřišti nebudou zraněný Garcia a suspendovaný Modesto.
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana, Diana, Barzagli, Rinaudo, Capuano, Guana, Migliaccio, Simplicio, Jankovič, Cavani, Amauri.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo, Lanzaro, Valdez, Cherubin, Aronica, Vigiani, Barreto, Cascione, Hallfredsson, Cozza, Amoruso.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.45 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lazio Řím - AC Milán  (neděle 20:30)
Lazio a Milán jsou hluboko pod očekáváním pro tuto sezónu. Oba zatím nemohou najít ten správný rytmus, a tak se trápí v dolní polovině tabulky Seria A. Na stadio Olimpico v Římě se očekává napínavý zápas o posun do horní poloviny tabulky.

Sedm bodů ze šesti zápasů, tak takhle si vstup do sezóny nepředstavoval asi žádný fanoušek posledního vítěze ligy mistrů AC Milán. Od výhry nad Janovem v prvním kole Milán nedokázal vyhrát jediný zápas. Útočníci AC zatím nebyli v této sezóně schopni dát ani gól, všechny góly musí zajišťovat záložní řada, s výjimkou dalšího nevydařeného zápasu v Sieně, kde se trefil Alessandro Nesta. Žádný z fanoušků rossoneri radši ani nechce slyšet co by bylo, nebýt brazilce Kaká, který si stále drží skvělou formu a je základním pilířem hry AC. Trenér Carlo Ancelotti se opět bude muset obejít bez Ronalda, který si stále léčí nepříjemné zranění stehenního svalu. V defenzivní řadě budou určitě chybět Paolo Maldini, Kakha Kaladze a Serginho.

Samostatná kapitola pak je gólman Dida. Ten si uřízl ostudu v utkání Ligy mistrů na hřišti Celtiku, když se v závěru po lehkém kontaktu s fanouškem, jenž vběhl na hřiště, teatrálně skácel k zemi a dokonce se nechal vystřídat. S jeho "zraněním" to však není tak horké a jak se nechal slyšet i kouč Ancelotii, mezi tyčemi by neměl chybět.

To trenér Lazia Delio Rossi měl problémy se zraněními hlavně na začátku sezony a také díky tomu Lazio v prvních čtyřech zápasech proti slabším soupeřům uhrálo jen tři body. S marodkou už je to lepší, ale přesto se trenér bude muset obejít bez Sebastiana Siviglii, Modibo Diakhita a Fabia Firmaniho a o startu Tommasa Rocchiho a Valona Behramiho se rozhodne až těsně před zápasem. Lazio po zkaženém začátku sezony začalo od zápasu s Cagliari nabírat formu, potvrdila to i domácí remíza s Realem Madrid v základní skupině Ligy mistrů. Lazio tak potřebuje potvrdit dobré výsledky i v domácí Seria A.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Muslera, Behrami, Stendardo, Cribari, Zauri, Mudingayi, Mutarelli, Manfredini, Mauri, Makinwa, Panděv.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida, Oddo, Nesta, Bonera, Favalli, Gattuso, Emerson, Ambrosini, Gourcuff, Kaká, Gilardino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.00 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán642014:414
2.Juventus Turín641115:613
3.ACF Fiorentina633012:612
4.AS Řím632112:811
5.Neapol SSC63129:410
6.Citta di Palermo63129:910
7.Udinese Calcio63128:1010
8.Atalanta Bergamo62318:89
9.FC Janov62316:79
10.Sampdoria Janov62225:68
11.AC Milán61418:67
12.Lazio Řím61417:67
13.Cagliari Calcio62137:87
14.FC Parma61327:86
15.Calcio Catania61324:66
16.Empoli FC61234:75
17.FC Turín60426:94
18.AC Siena60334:93
19.Reggina Calcio60334:123
20.AS Livorno60246:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*borecnakonec

parma-as 2

siena-empoli 0

catania-livorno 1

fc turin-samdoria 0

fiorentina-juve 10

janov-cagliari 1

palermo-reggina 1

lazio-ac 0

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim že v základce nastoupí Julio Cruz

Reagovat
Shevchenko

Není náhodou nejlepší nováček Juve?

Reagovat
HOST*

útok podle mě bude crespo-suazo

Reagovat
satan_666

Neapol neprohraje,budu mu fandit,nesnášim inter

Reagovat
Slejdy

muj clovek

Reagovat
HOST*

Neapol prohrála

Reagovat
HOST*

ste uz trapni s tim didou tak co uz nemusijou to furt pripominat blbci...

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

kdo ho tu pripomina ty trotle?

Reagovat
Slejdy

AS dobre je to zatim corradi red card .. bude tak 4:0 aspon neli vic

Reagovat
Slejdy

AS dobre je to zatim corradi red card .. bude tak 4:0 aspon neli vic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele