Serie A preview - 29. kolo

18.03.2008, 21:53, aktualizováno 19.03.2008, 08:06
Previews
Serie A má na programu vložené středeční kolo a jeho největším šlágrem bude bezesporu římské derby, v němž se AS pokusí umazat něco ze šestibodového náskoku vedoucího Interu. Další velké utkání se očekává na horké půdě v Neapoli, kam zavítá Fiorentina, která touží na čtvrté příčce uhájit náskok před dotírajícím AC Milán. Ten hostí na San Siru nebezpečnou Sampdorii Janov.
Empoli FC - Juventus Turín  (středa 20:30)
Na Stadio Carlo Castellani, kde hraje své zápasy sestupem ohrožené Empoli, zavítá v rámci 29. kola Juventus. Stará Dáma bude chtít potvrdit roli favorita, zvítězit a znemožnit tak čtvrté Fiorentině případné přiblížení. Naopak úplně z druhého konce tabulky je domácí Empoli, které je předposlední a jen případné vítězství je může ze sestupového pásma dostat. Navíc svěřenci trenéra Malesaniho prohráli již čtyři utkání v řadě a proti Juventusu bude těžké tuto černou sérii prolomit.

Juventus v posledním kole jen s velkým štěstím porazil Neapol a připsal si důležité tři body. O víkendu Starou Dámu čeká další těžký souboj s vedoucím Interem, který bude v bitvě o titul pravděpodobně rozhodující. Trenér Claudio Ranieri ovšem nabádá své svěřence, aby se soustředili na nadcházející zápas v Empoli. "Nyní se zajímám jen o zápas s Empoli a vím, že to nebude vůbec lehké utkání," uvedl Ranieri pro webové stránky klubu. "Nyní se nemůžeme zastavit a přemýšlet o zápase s Interem. Ještě před tím nás totiž čeká Empoli a to musíme taktéž porazit." Ranieri také poukázal na prohru Juve právě s Empoli v prosincovém utkání Coppa Italia (2:1). "Právě z tohoto utkání by jsme se měli poučit. Oni jsou v pozici, kde musejí co nejvíce vyhrávat, takže budou bojovat o každý míč do poslední minuty."

Ranieri pravděpodobně přichystá v základní sestavě nějaké změny. První by měla být v obraně, kde Stendarda nahradí Legrottaglie. Také záložní řada by měla být obměněna, místo Salihamidžiče nastoupí nejspíš Camoranesi. V útoku by se pak vedle Del Piera mohl objevit autor branky z posledního utkání Iaquinta. Na seznamu zraněných jsou Andrade, Marchionni a C. Zanetti.

Vedení Empoli nebylo spokojeno s posledním výsledkem v Atalantě a manažer Cappellini požaduje nápravu. "Proti Atalantě předvedl tým velice špatný výkon. Nyní musíme celý zápas kompletně zanalyzovat, poučit se z chyb a poté otočit list a přikročit k dalšímu zápasu." Azzurri navíc přidělal starosti klíčový útočník Luca Saudati, jenž udeřil v posledním utkání loktem Talamontiho a vysloužil si třízápasový trest. Mimo hru je také, kvůli zranění, druhý útočník Pozzi a řada přichází na Reye Volpata. Ze zálohy by se měl do obranné linie přesunout Busce, který zde nahradí suspendovaného Prataliho v záloze se objeví Abate. Na domácí listině zraněných jsou vedle Pozziho také Mchedlidze, Raggi, Marianini.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Bassi - Buscé, Marzoratti, Piccolo, Antonini - Abate, Moro, Musacci, Budel, Giacomazzi - Volpato
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Grygera - Camoranesi, Sissoko, Tiago, Nedved - Iaquinta, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.00 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Parma - Citta di Palermo  (středa 20:30)
Domácí Parma přivítá na svém stadionu Ennio Tardini deváté Palermo. Oba týmy nutně potřebují bodovat, jak Parma tak i Palermo totiž čekají tři utkání na vítězství. Domácí jsou ohrožení sestupem, hosté zase chtějí proniknout do pohárové Evropy.

Klub z města šunky v letošní sezoně vyhrál pouze pětkrát, což je spolu s FC Turínem a Regginou Calcio absolutně nejméně ze všech týmů. Parma navíc jedenáctkrát remizovala, víc nerozhodných výsledku už má na svém kontě jen remízový král soutěže FC Turín.

Poslední remíza Parmy byla k vidění na stadionu Armanda Picchiho v Livornu, odkud si odvezla v minulém kole bod po výsledku 1:1. V letošní sezoně, kdysi slavný klub bojuje o přežití. V současnosti okupují svěřenci trenéra Hectora Cúpera sedmnáctou pozici, jen bod od obávané Serie B.

Sicilské Palermo by se rádo propracovalo mezi první šestici klubů a hrálo tak evropské poháry, jenže situace je poněkud jiná. V posledních třech utkání totiž Palermo nevyhrálo. Dva nerozhodné výsledky s Regginou a Udinese, a naposledy porážka 2:1 na San Siru od Interu Milán, způsobily propad na deváté místo a šestibodovou ztrátu na Sampdorii Janov, která na příčce zaručující Pohár UEFA vystřídala Udinese Calcio.

Očekávat se dá velice vyrovnané utkání, oba soupeři se dobře znají, ze sedmi společných utkání si každý z týmů připsal po jednom vítězství. V ostatních zápasech se pokaždé dělili body.

Ke složité situaci v Parmě přispívá i zranění několika klíčových hráčů jakými jsou Ferdinand Coly, Andrea Pisanu, Marco Rossi a Luca Cigarini.

Absence hráčů Palerma je o něco málo příznivější. V karetním trestu je Roberto Guana. Zraněn je Ciro Capuano. Otazník visí i nad startem Fabrizia Miccoliho, který měl opět zdravotní potíže.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci - Zenoni, Paci, Falcone, Dessena - Castellini, Mariga, Morrone, Reginaldo - Budan - Lucarelli
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana - Biava, Barzagli, Rinaudo, Zaccardo - Caserta, Migliaccio, Simplicio, Balzaretti - Cavani, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Livorno - Reggina Calcio  (středa 20:30)
Souboj dvou konkurentů v boji o záchranu bude k vidění na stadionu Armanda Picchiho v toskánském Livornu. Šestnácté AS Livorno Calcio změří své síly s osmnáctou Reginou Calcio. Hostující celek ztrácí na svého soupeře pouhé dva body

Pro oba celky je to zápas, který se nesmí prohrát. Domácí mužstvo v posledním utkání doma pouze remizovalo s Parmou, trenér Giancarlo Camolese však byl s hrou svých svěřenců spokojen. "Zápas jsme začali dobře. Hráli jsme odhodlaně, tým věděl co chce a dobře jsme hráli pozičně. Nakonec však byla remíza spravedlivý výsledek. Musíme myslet na to, že toto je nesmírně těžká liga a je velmi důležité zůstat jednotní, aby pak jakákoliv maličkost nenarušila naši rovnováhu. Nyní se musíme pevně soustředit na utkání s Regginou. Je nesmírně důležité abychom zahráli dobře a získali tři body," zakončil Giancarlo Camolese.

Domácí se budou muset vyrovnat s jednou obrovskou ztrátou. Brankářská jednička Marco Amelia se v utkání proti Parmě zranila a bude svému týmu chybět i tomto utkání. Amelia je jedním z nejsilnějších článků současného Livorna, nicméně jeho náhradník Alfonso De Lucia se bude chtít ukázat v tom nejlepším světle. Na marodce Amaranto jsou kromě Amelii také Giuliano Giannichedda, Fausto Rossini, Nico Pulzetti a Francesco Volpe.

Reggina svůj předchozí zápas zvládla ještě lépe než Livorno. Doma zničila Sienu 4:0 a do Toskánska tak jede velmi nabuzená. Byl teprve druhý zápas Regginy pod novým trenérem Neviem Orlandim, který byl pochopitelně velmi nadšen. "Musím složit kompliment všem mým hráčům, jelikož hráli opravdu skvěle. Měli správný postoj ke hře a hráli agresivně, přesně jak sem po nich vyžadoval," řekl pro www.regginacalcio.com Orlandi.

Nevio Orlandi bude nucen udělat v sestavě pouze jednu změnu oproti zdařilému utkání se Sienou. Suspendovaného Bruna Cirilla nahradí Luca Vigiani. Miguel Garcia, Fabio Ceravolo a Nenad Novakovič jsou stále zranění.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Alfonso De Lucia - Alessandro Grandoni, Dario Kneževič, Fabio Galante - David Balleri, José Luis Vidigal, Daniele De Vezze, Antonio Filippini, Giovanni Pasquale - Francesco Tavano, Diego Tristán
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo - Maurizio Lanzaro, Carlos Adrián Valdez, Salvatore Aronica, Andrea Costa - Edgar Barreto, Emmanuel Cascione, Francesco Modesto - Francesco Cozza, Franco Brienza - Nicola Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.85 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milan - Sampdoria Janov  (středa 20:30)
Na stadion Giuseppe Meazzy proti AC Milán zavítá šestý celek soutěže - janovská Sampdoria. Oba týmy bojují o možnost zahrát si evropské poháry v příští sezoně, domácí AC Milán především o účast v Lize mistrů, na kterou ztrácí čtyři body.

Rossoneri po duelu s Empoli byli od Ligy mistrů pouze bod, jenomže po prohraném utkání s AS Řím se náskok čtvrté Fiorenitny zvýšil už na čtyři body. Pro Milán to bylo velice nešťastné utkání, Milánští vedli ještě čtvrt hodinu před koncem 1:0 a byli lepším týmem, nakonec však odešli poraženi. "AS Řím proměnil dvě největší šance, my ze dvou pouze jednu, a tak se zrodila naše prohra. Nyní se soustředíme na středeční zápas se Sampdorií Janov," prohlásil záložník Massimo Ambrosini. Do konce sezony ještě zbývá deset zápasů, ve kterých se může stát cokoliv. Domácí fanoušci si nepřipouštějí, že by jejich tým chyběl mezi klubovou elitou.

Sampdoria Janov z posledních sedmi zápasů prohrála pouze jednou, a to na hřišti Atalanty Bergamo, naposledy doma porazila sestupem ohroženou Catanii 3:1. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho se derou tabulkou, po víkendu dokonce přeskočili Udinese Calcio v přímém souboji o Pohár UEFA a na milánské AC ztrácí čtyři body. Blucerchiati jedou na San Siro bodovat, a pokud by se jim podařilo zvítězit, byl by bodový rozdíl mezi oběma soupeři už jen jednobodový. Sampdoria má svému soku co oplácet, první zápas v Janově skončil potupnou prohrou domácího celku 0:5.

Domácí trápí početná marodka. Problémy se zraněními mají Brazilci Ronaldo, Cafú, Serginho, útočník Fillipo Inzaghi a francouzský záložník Yoann Gourcuff. Na problémy si stěžovali také Kaká, Clarence Seedorf (oba by nakonec měli hrát) a brankář Zeljko Kalac. Toho v případě absence nahradí Brazilec Dida.

Trenéru Walteru Mazzarrimu budou kvůli zranění chybět Vincenzo Montella a Argentinec Hugo Armando Campagnaro. Ještě jeden zápas si musí počkat Daniele Franceschini, který je v trestu, to platí i pro Antonia Cassana, který musí čekat ještě tři utkání.
AC Milan - pravděpodobná sestava:
Dida - Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Cristian Brocchi - Alberto Gilardino, Alexandre Pato
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Stefano Lucchini, Daniele Gastaldello, Pietro Accardi - Cristian Zenoni, Christian Maggio, Angelo Palombo, Paolo Sammarco, Reto Ziegler - Gennaro Delvecchio, Emiliano Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.40 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo  (středa 20:30)
Zvedající se Cagliari Calcio se připravuje na své sardinské tvrzi skalpovat dalšího soupeře. Nyní se na těžkou ostrovní zkoušku chystá Atalanta Bergamo. Domácí jsou na svém stánku Sant’Elia velmi dobří a už tu neprohráli pět utkání v řadě. Naopak Bergamaschi se venku nedaří. Poslední Cagliari má tak do utkání lepší vyhlídky.

Cagliari ztrácí na první nesestupovou pozici již jen pět bodů. Pokud Rossoblu chtějí ještě pomýšlet na záchranu, tak musí Atalantu porazit. V následujících kolech má totiž Cagliari velmi těžký los. Z utkání proti Sampdorii, AS Řím nebo AC Milán bude pro poslední celek zřejmě velmi těžké "urvat" nějaký ten bod. "Jediná věc, na kterou myslíme, je vyhnout se sestupu. Je to něco, co stále můžeme dokázat a budeme bojovat až do samého konce," řekl trenér Cagliari Davide Ballardini.

Jak již bylo řečeno, Rossoblu na Sardinii jen zřídka rozdávají body. V posledních pěti domácích zápasech nasbírali 15 z 18 možných bodů. Naopak venku ostrované v této sezóně ještě nevyhráli. Klíč k udržení je tak v domácím prostředí. Naposledy si ze stadionu Sant’Elia odvezl tříbrankový příděl FC Turín. "Musíme takto pokračovat. Nesmíme se nechat rozptýlit, obzvláště doma, kde hrajeme velmi dobře," ví trenér Ballardini.

Atalantě se poslední utkání také náramně podařilo. Po dvou prohrách v Udinese a Turíně zaznamenali Bergamaschi tři body díky vítězství 4:1 nad Empoli. Tato výhra bude pro hostující celek zajisté velkou morální vzpruhou. "Konečně jsem viděl svůj tým ukázat pravý charakter a bojovného ducha. Hráli jsme výborně a jsem potěšen výkony všech hráčů," snesl po posledním utkání slova chvály trenér Atalanty Luigi Del Neri.

Atalanta bude muset překonat ztrátu obránce Thomase Manfrediniho, jenž dostal jednozápasovou stopku. Nicméně do sestavy hostí se vrací obránci Maximiliano Pellegrino a Moris Carrozzieri. Luigi Del Neri tak díru po Manfredinim bez problémů zalepí. U domácího mužstva visí otazník nad startem obránců Paola Bianca a Diega Lopeze, oba mají svalové potíže.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marco Storari - Francesco Pisano, Daniele Magliocchetti, Michele Canini, Alessandro Agostini - Michele Fini, Daniele Conti, Andrea Parola - Andrea Cossu, Jeda, Robert Acquafresca
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola - Claudio Rivalta, Moris Carrozzieri, Maximiliano Pellegrino, Manuel Belleri - Adriano Ferreira Pinto, Fernando Tissone, Diego De Ascentis, Antonio Langella - Cristiano Doni - Sergio Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 2.90 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - AC Siena  (středa 20:30)
Ve špatné formě hrající Catania Calcio přivítá na svém stadionu čtrnáctou Sienu. Oba celky hrají o záchranu, hosté ze Sieny mají před sestupovými vodami náskok šesti bodů, domácí Catania dokonce pouze dvou bodů..

Catania Calcio se v současnosti nachází ve špatné formě. Elefantini sice dokázali zvítězit v přímém souboji o záchranu s posledním Cagliari Calcio 2:1, nicméně o víkendu opět prohráli, tentokrát na stadionu Luigi Ferrarise, kde je doma Sampdoria Janov 3:1. Pro svěřence trenéra Silvia Baldiniho je to už šestá porážka z posledních osmi vystoupení. "Zasloužili jsme si bod, nicméně musíme to napravit v utkání se Sienou." Prohlásil po utkání trenér Catanie Silvio Baldini. Poslední tři měření sil obou soupeřů skončilo nerozhodně, konkrétně vždy 1:1.

Sienu potkalo o víkendu velké zklamání. Už se zdálo, že po vítězství nad Fiorentinou a prodloužení pětizápasové série neporazitelnosti se tým vyhne akutním problémům v boji o sestup, jenže porážka 4:0 na hřišti Regginy Calcio zase vrátila věci do starých kolejí. Trenér Mario Beretta po utkání prohlásil "Hráli jsme velmi špatně, nebyli jsme vůbec agresivní. Jedinou dobrou zprávou je, že naši rivalové nezískali žádné body ”

Krom špatné formy trápí domácí celek i početná marodka. V duelu nenastoupí Takayuki Morimoto, Jorges Andres Matinez, Gennaro Sardo, Albano Benjamin Bizzarri všechny sužují nejrůznější zranění. Na straně hostí pro zranění nenastoupí Rumun Paul Costantin Codrea a Ital Simone Vergassola. Kvůli karetnímu trestu si nezahraje také Simone Loria. Od úvodního hvizdu by se měl na hřišti objevit český fotbalista Lukáš Jarolím.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito - Silvestre, Silvestri, Stovini, Vargas - Baiocco, Tedesco, Edusei - Colucci, Spinesi, Mascara
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Manninger - Bertotto, Rossettini, Portanova, De Ceglie - Coppola, Kharja, Galloppa - Jarolím - Frick, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.85 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Neapol SSC - ACF Fiorentina  (středa 20:30)
Fialky přijíždějí na Stadio San Paolo s úmyslem potvrdit dobrou formu, odvést si tři body a udržet si důležitý náskok před dotírajícím AC Milán. Naopak domácí Neapol nemá proti favorizovanému soupeři co ztratit, takže každý bod bude úspěchem.

Fialky si po posledním lehkém vítězství nad Janovem (3:1) zajistili čtyřbodový náskok na pátý AC Milán. Rumunská hvězda Adrian Mutu ovšem své kolegy varuje, že je ještě čeká těžká cesta. V již zmiňovaném utkání proti Janovu se ukázal Mutu na hřišti po více než měsíci a obnovená premiéra po zranění kolene se mu náramně povedla, když přispěl brankou k výhře.

"Nemohu chtít víc. Vyhráli a já se po zranění trefil," řekl radostně Mutu. "Tým ovšem ukázal, že dokáže hrát i beze mě, což znamená, že místo v sestavě nemá nikdo jisté." Mutu chyběl Fialkám od ligového utkání s AS Řím. Od té doby dokázala Fiorentina vyhrát tři ze čtyř zápasů v Serii A a postoupit do další části Poháru UEFA. Rumunský útočník ovšem moc dobře ví, jak bude závěr sezony těžký: "Náskok na AC Milán jsou jen čtyři body, to není nic velkého. Do konce sezony zbývá deset kol a každý může ještě zaváhat."

Mutu také mluvil o posledním zápase s Janovem, kde našel v podstatě pouze pozitiva. Jenomže z tohoto utkání si svěřenci trenéra Prandelliho odvezli i několik zraněných hráčů. Zápas s Janovem nedohráli Gamberini, Santana a Jorgensen. S touto trojicí nebude moc Prandelli počítat a do základní sestavy tak nejspíše nasadí Danielliho se Semiolim. Mimo hru je také suspendovaný Massimo Gobbi, který má na svém kontě čtyři žluté karty. Zastoupit by ho měl Marco Donadel.

Domácí kouč Edoardo Reja je po posledním kole plný zklamání. Jeho tým totiž dlouho v utkání s Juventusem sahal po bodu, ale branka Iaquinty v závěru zajistila Staré Dámě tři body. A právě Iaquintův gól vyvolal v Rejovi vlnu rozhořčení. "Jsem naštvaný, ne jenom kvůli porážce, ale kvůli tomu, jak se to stalo. Nejenom že inkasované brance předcházel faul na Lavezziho, ale hráč Juventusu měl dokonce dostat žlutou kartu," pochyboval o regulérnosti branky Reja. "Neapol hrála stejně dobře jako Juventus a nezasloužila si prohrát. Mohu říct jen to, že my jsme podali dobrý výkon."

Reja už bude moci do základní sestavy zařadit dvojici Mannini, Blasi, kteří se vracejí po trestu. Místo by jim měli uvolnit Garics s Pazienzou. Jediným zraněným je Marco Zalayeta. Neapol má v posledních čtyřech kolech opravdu nabitý program, jelikož všechny zápasy byly s týmy z první čtyřky. Nejprve to bylo senzační vítězství nad Interem Milán a poté dvě porážky s Římem a Juventusem. Nyní tedy čeká Partenopei další a zároveň poslední těžký test.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gianello - Santacroce, Cannavaro, Domizzi - Mannini, Blasi, Gargano, Hamsik, Savini - Calaiò, Lavezzi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Ujfalusi, Dainelli, Kroldrup, Pasqual - Montolivo, Donadel, Kuzmanovic - Papa Waigo, Pazzini, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.90 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Turín - Udinese Calcio  (středa 20:30)
Třináctý FC Turín přivítá na olympijském stadionu v Turíně sedmé Udinese Calcio. Hostující celek přišel v minulém kole o pozici zajišťující Pohár UEFA. Nyní si ji bude chtít vydobýt zpět. Na šestou Sampdorii ztrácí totiž jen bod a janovský celek navíc jede do Milána.

Ani jeden z obou soupeřů nemá nikterak oslnivou formu. FC Turín i Udinese Calcio dokázali v roce 2008 zvítězit pouze třikrát. Obzvláště pro ambiciózní Friuliani je tato bilance velmi pochmurná. V posledních třech zápasech se však zdá, že se tým Pasquala Marina opět pomalinku probouzí k životu. Kapitán Di Natale zavelel do útoku a už je na světě série tří utkání bez porážky. Proti Turínu budou Friuliani zajisté prahnout po třech bodech. Nicméně, bude to těžké. Torino totiž v minulém kole ostudně prohrálo na hřišti posledního Cagliari 0:3 a bude tak chtít porážku před domácím publikem odčinit.

Také trenér Pasquale Marino doufá, že již Udinese překonalo špatné období. "V poslední době jsme vcelku pokročili a nyní se soustředíme pouze na to, abychom skončili na lepším místě, než jsme nyní," řekl kouč Udinese. "Chci vidět stejného týmového ducha jako druhý poločas proti Laziu. V druhém poločase proti Římanům jsme byli mnohem aktivnější a ostřejší v napadání," dodal Pasquale Marino.

To prezident FC Turín nebyl po posledním zápase svého celku tolik spokojený. "Bylo to naše nejhorší utkání v této sezóně. Jsem na hráče naštvaný, protože měli k zápasu špatný přístup. Omlouvám se našim fanouškům, kteří uskutečnili tak dlouhou cestu a nakonec viděli tak strašný zápas. Musíme okamžitě obrátit list a zabrat," řekl Urbano Cairo, president Toro.

Do sestavy domácího celku by se měli navrátit Vincenzo Grella a Marco Pisano, kteří minulý zápas vynechali kvůli zranění. Zranění jsou stále Alvaro Recoba a Paolo Zanetti. Walter Novellino může být s absencí svých hráčů ještě spokojen. Marodka Udinese je totiž mnohem obsáhlejší. Cristian Zapata, Gaetano D’Agostino, Gyan Asamoah, Christian Obodo, Guilherme Siquiera, Morena a Raffele Di Martino stále nejsou trenéru Marinovi k dispozici.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni - Gianluca Comotto, Cesare Natali, Paolo Hernán Dellafiore, Salvatore Lanna - Aimo Diana, Eugenio Corini, Simone Barone, Alessandro Rossina - Roberto Stellone, David Di Michele
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Tomáš Zápotočný, Dias Dalbelo Felipe, Aleksandar Lukovič - Damiano Ferronetti, Mauricio Isla, Gökhan Inler, Andrea Dossena - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.80 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Janov - Inter Milán  (středa 20:30)
Na lídra Serie A Inter Milán nyní čekají tři důležité zápasy a prezident klubu Massimo Moratti vybízí, aby hráči měli pevné nervy. První test čeká na Nerazzurri v Janově, kde se střetnou s desátým celkem tabulky. Interu se v poslední době příliš nedaří, což jasně dokazuje vypadnutí z Ligy mistrů a zúžení náskoku na čele na šest bodů.

Inter si prochází menší krizí, když nejprve dvakrát za sebou remizoval a poté utrpěl první letošní ligovou porážku na hřišti Neapole. Těchto zaváhání naplno využilo konkurenční AS a stáhlo náskok Interu již na šest bodů. Do konce sezony zbývá deset zápasů a na milánského lídra čeká středeční utkání s Janovem a následné těžké zápasy s Juventusem a Laziem. V kabině Interu nepanuje příliš dobrá atmosféra. Před týdnem se totiž na trenéra Manciniho rozzlobil Ibrahimovič, když byl vystřídán a pustil se s koučem do slovní přestřelky. Mancini pak o pár dní později, několik hodin po prohraném zápase s Liverpoolem, řekl, že po sezoně na lavičce Interu končí. Tato zpráva vyvolala velký rozruch, ale přibližně za dalších 24 hodin přispěchal Moratti s informací, že odchod Mancinimu rozmluvil. Také se zmínil o Ibrahimovičově zkratu: "V tu chvíli mu prostě ujely nervy. Je to sice špatně, ale já nevím, jestli to směřovalo k trenérovi, či nikoliv," řekl.

Oba trenéři budou muset udělat v základních sestavách několik změn. Trenér Mancini nemůže počítat se suspendovaným Materazzim a zraněným Stankovičem. Roli podhrotového útočníka by měl převzít, v posledních zápasech skvěle hrající, Luis Jimenez. Útočné duo by měli vytvořit Ibrahimovič s Cruzem.

Kouč Janova Gian Piero Gasperini si je vědom, že jeho tým čeká těžký zápas. Janov prohrál poslední tři zápasy, ale trenér Gasperini svůj tým v boji proti Interu nezatracuje. "Musíme stále hledět dopředu a pozitivně přemýšlet. I když nás nyní čeká Inter Milán." Gasperini nebude moci do utkání nasadit suspendovaného Leona, zraněného Bova, či brankářskou jedničku Rubinha. Do branky se tak opět postaví Scarpi. V útoku nastoupí nejlepší střelec soutěže Marco Boriello.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Scarpi - Konko, Santos, Lucarelli, Criscito - Rossi, Milanetto, Juric, Fabiano, - Figueroa, Boriello
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Burdisso, Chivu, Maxwell - Vieira, Cambiasso, Zanetti - Jimenez - Cruz, Ibrahimovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.40 - 2.90 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lazio Řím - AS Řím  (středa 21:15)
Největším tahákem 29. kola Serie A je bezesporu římské derby. Pro AS Řím je to velmi důležité utkání, jelikož stále stíhá vedoucí Inter a Lazio má z nadcházejících soupeřů největší pravděpodobnost sebrat AS naději. Lazio je jedenácté a o účasti v Lize mistrů jako v letošním ročníku si může nechat jen zdát.

AS Řím má v současné dobře skvělou formu. Již sedm zápasů v řadě nenašlo přemožitele a stále má naději na zisk všech tří trofejí. "Hlavně se nesmíme dostat pod tlak, protože zápas bude pln emocí," řekl Luciano Spalletti, trenér Giallorossi. AS Řím v minulém kole dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející utkání s AC Milán a nakonec vyhrálo 2:1. "Můj tým hraje nyní výborně a jsme ve správném rozpoložení před derby. Avšak očekávám, že Lazio bude dobré. Oba týmy nyní hrají dobře a jdou do toho střetnutí ve skvělé formě. Bude to velmi otevřená hra," zakončil holohlavý trenér.

Velkou oporou AS Řím v letošní sezóně je brankář Alexander Doni. Chytá ve výborné formě a podržel svůj tým senzačními zákroky nejen v Lize mistrů proti Realu Madrid, ale i proti AC Milán tento víkend. A před utkáním s Biancocelesti hýří brazilský gólman sebevědomím. "Uděláme, co bude v našich silách, abychom ten zápas vyhráli. Náš úspěch bude dar pro fanoušky. Derby je velmi důležitý zápas. Nejdůležitější v sezóně, kde jediné, co nás zajímá, je vítězství," řekl Brazilec.

Lazio se po velmi chabém startu do sezóny uvelebilo ve středu tabulky, kde s největší pravděpodobností skončí. V posledním utkání si Biancocelesti přivezli bod s Udine, navíc nechybělo mnoho a mohly být hned tři. Trenér domácích Delio Rossi doufá, že se rumunský obránce Stefan Radu stihne dát do pořádku ještě před derby. Zranil se právě při utkání s Udinese. V případě potřeby je na jeho místo připraven naskočit Aleksandar Kolarov. Zranění jsou stále kapitán Luciano Zauri, Simone Del Nero, Fabio Firmani a Mobido Diakité.

Luciano Spalletti by měl mít všechny své hráče plně k dispozici.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Marco Ballotta - Lorenzo De Silvestri, Sebastiano Siviglia, Emilson Sanchez Cribari, Ştefan Radu - Ousmane Dabo, Cristian Daniel Ledesma, Valon Behrami - Goran Panděv, Rolando Bianchi, Tommaso Rocchi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Cicinho, Philippe Mexes, Juan, Marco Cassetti - Alberto Aquilani, Daniele De Rossi - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Alessandro Mancini - Francesco Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.35 - 3.05 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán28207154:1767
2.AS Řím28187350:2561
3.Juventus Turín28159449:2454
4.ACF Fiorentina28148643:2750
5.AC Milan281210642:2346
6.Sampdoria Janov281261039:3542
7.Udinese Calcio28118936:3841
8.Atalanta Bergamo28910944:4237
9.Citta di Palermo28991036:4336
10.FC Janov28981132:4035
11.Lazio Řím288101033:3534
12.Neapol SSC28961337:4333
13.FC Turín28516730:3531
14.AC Siena287101131:3831
15.Calcio Catania28691324:3627
16.AS Livorno28691328:4227
17.FC Parma285111233:4426
18.Reggina Calcio285101325:4125
19.Empoli FC28671523:4125
20.Cagliari Calcio28661625:4521

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
M11

velice zajimave kolo.. tahak samozrejme derby na ktere se tesim.. jenom me zase stve sport 1 ktery da Bayern-Wolfsburg.. to radsi mel dat AC-Sampdoria.. nicmene tesim se aspon na zaznam Rimanu...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi štve, že to nedají živě. Tohle kolo bych řekl, že vyhrají všichni od 1. do 5. místa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som v Madarsku a tuto to davaju "live".Dufam,ze Inter nevyhra ,Roma to bude mat velmi tazke,ale bude to zaujimave kolo...

Reagovat
satan_666

já věřim leda AC a AS,taky sem na ně vsadil,chtěl sem dát Janov 10 ale jistota je jistota,ty pentle v letošní sezoně... ale Boriello jim tam něco nasype

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, další hattrick jako proti Udinese by nebyl vůbec od věci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak by jsme holt dali 4 góly nó..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Příště radši nic nenapíšu..

Reagovat
M11

dnes je to takove kolo ze muzou vyhrat vsichni ale klidne taky nikdo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava snad bude vypadat jinak. Líbilo by se mi to 3-5-2 s Nedvědem na podhrotu. Jinak každopádně bych dal přednost Nocerinovi před Tiagem.

Reagovat
M11

3-5-2 by bylo super.. nedved by se jeste vic dostaval do zakonceni.. ikdyz s tim Nocerinem si zase tak jisty nejsem.. jeste bych dal sanci Tiagovi kdyz teda u nas jeste zustal..

Reagovat
smazaný uživatel

AC - Juve - Fiorentina - Inter - dejme tomu Lazio - poďme!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele