Serie A preview - 14. kolo

01.12.2007, 09:20, aktualizováno 02.12.2007, 09:36
Previews
Celá Evropa se již nemůže dočkat sobotního střetnutí dvou gigantů - AC Milán bude ve šlágru kola hostit Juventus. Hodně těžký úkol čeká na vedoucí Inter, z Fiorentiny se totiž body odvážejí velice těžko. AS Ŕím čeká domácí souboj s Udinese, městský rival Lazio zavítá do Sieny...
Sampdoria Janov - Reggina Calcio  (sobota 18:00)
Sampdoria je stále na 10. příčce, výkony v posledních zápasech však přesvědčují, že forma z počátku sezony je pryč. Na Stadionu Luigise Ferrarise přivítá Regginu. Ta je stále na sestupové příčce, ale poslední zápasy nasvědčovaly, že by se mohlo začít blýskat na lepší časy.

Domácí jsou přesně ve středu tabulky, takže stále mají šanci bojovat o příčky znamenájící Pohár UEFA, nebo mohou během několika zápasů klesnout až na samotné dno tabulky. Právě o tom, kam budou směřovat kroky Janova, by mohl napovědět tento zápas. Trenérovi Mazzarrimu budou pro tento duel chybět jen tři hráči - Vincenza Montellya Antonio Mirante a Gennaro Delvecchio. Antonio Cassano už bude připraven zasáhnout do hry, zápas ale začne jen na lavičce.

Reggina přijíždí do Janova v dobré náladě. Před dvěma týdny zde dokázala porazit městského rivala Sampdorie FC a v posledním zápase doma se jí podařilo remizovat s Fiorentinou. Hosté se budou muset obejít bez zraněných Maurizia Lanzariho, Miguela Garcii a středopolaře Luky Tognozziho. Naopak můžou počítat s Francescem Cozzou, který se do týmu po jednozápasové pauze vrací.
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi; Lucchini, Sala, Campagnaro; Maggio, Palombo, Volpi, Pieri; Bellucci, Sammarco; Caracciolo
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo; Lanzaro, Valdez, Aronica; Vigiani, Cascione, Hallfredsson, Missiroli, Modesto; Joelson, Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Juventus Turín  (sobota 20:30)
Ve šlágru 14. kola se utká úřadující evropský klubový šampión AC Milán a staronový účastník Serie A Juventus Turín. Oba celky se představí v Miláně.

V posledních sedmi letech je vzájemná bilance obou týmů velmi vyrovnaná. Z dvanácti zápasů vyhráli Rossoneri tři, Bianconeri se radovali čtyřikrát a pětkrát se oba soupeři rozešli smírně.

Milánští zatím předvádějí nevyrovnané výkony, což jen podtrhují svou devátou příčkou v tabulce. Hosté z Turína jsou na tom podstatně lépe - vyhřívají se na druhé pozici a po návratu ze Serie B hrají ve velké pohodě. V předchozím kole si doma smlsli na Palermu. Stará dáma naložila svému sicilskému soupeři "bůra", takto jednoznačnou výhru určitě nečekal ani ten největší optimista.

Nevyrovnanost výkonů Rossoneri tkví především v domácích utkáních. Mimo Milán hrají svěřenci Carla Ancelottiho dobře a vítězí, ovšem jakmile nastoupí na půdě svého, letos zakletého, stánku, přestane se dařit a body utíkají pod rukama. Na San Siru v této sezóně AC Milán ještě nevyhrál a stojí před ním velká výzva – zlomit prokletí právě proti Juventusu. Hosté si jsou vědomi nepříznivé série AC a hodlají ji prodloužit. "Milán doma dosud nevyhrál, ovšem dříve nebo později jeho domácí výhra přijde. My však nebudeme obětní beránci," prohlásil italský reprezentační gólman ve službách Juventusu Gigi Buffon. "Milán je současný evropský šampión a již brzy se může stát mistrem světa klubů (MS klubů začíná 7. prosince, AC Milán hraje svůj první zápas 13.12. – pozn. red.), ve svém kádru má skvělé fotbalisty a souboj s ním je vždy obtížný. Rossoneri mají náš maximální respekt, ale věříme si," zakončil Buffon.

Jelikož vedoucí Inter hraje na půdě páté Fiorentiny, tak v případě neúspěchu Nerazzurri se může Stará dáma na obhájce Scudetta dotáhnout. "Jsme nyní velmi silní a jsme si toho vědomi. Ale teď nastal čas, abychom vyhráli klíčový zápas. Proč ne v sobotu večer na San Siru proti Milánu?" řekl pro www.juventus.it David Trezeguet. "Musíme hrát s pokorou, ale zároveň s vědomím, že jsme každému rovni. Hráli jsme skvěle proti Palermu a musíme tak hrát i proti Milánu. Jedeme na San Siro vyhrát," zakončil sebevědomě nejlepší střelec Staré dámy.

Claudio Ranieri, trenér hostí, se bude muset obejít bez Maura Camoranesiho. Italský reprezentant nedávno doléčil šestitýdenní zranění a již odehrál tři utkání. Ovšem nyní se po tréninku cítil vyčerpaný a trenér Ranieri se ho rozhodl šetřit. Jonathan Zebina si opět zahraje na místě levého beka, jelikož Zdeněk Grygera ještě není úplně fit. Do sestavy hlásí návrat Giorgio Chiellini, otázkou je, zda v základí sestavě dostane příležitost Alessandro Del Piero. Mimo hru jsou dlouhodobě zranění obránci Jorge Andrade a Jean-Alain Boumsong.

Útočník Rossoneri Ronaldo se stále potýká se zraněními. Už vše nasvědčovalo tomu, že je zcela vyléčen, po rozběhání v utkání Ligy mistrů proti Benfice však odkulhal ze hřiště. "El Fenomeno" tak bude proti Juventusu Turín definitivně chybět. Zraněný je stále ještě český obránce Marek Jankulovski.

Milán si díky středeční remíze zajistil postup do další fáze Ligy mistrů a Clarence Seedorf věří, že jeho tým bude pokračovat ve skvěle rozjetém týdnu a konečně doma zvítězí. "Hráči Juventusu jsou na tom po fyzické stránce skvěle. Tým je v popředí tabulky a já věřím, že to bude dobrý zápas. My hrajeme také dobře, ale nyní potřebujeme hrát skvěle, abychom dosáhli kýženého prvního domácího vítězství," řekl holandský záložník. "Když srovnám ostatní zápasy na San Siru, tak tento bude jiný, protože malé týmy jsou vždy defenzivní. Myslím si, že proti Juve budeme mít více prostoru, protože je to tým stavěný k vítězství," zakončil Seedorf.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Nelson Dida - Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Kakhaber Kaladze, Paolo Maldini - Genaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini - Ricardo Kaká, Clarence Seedof - Alberto Gilardino
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Gianluigi Buffon - Jonathan Zebina, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro - Antonio Nocerino, Cristiano Zanetti, Pavel Nedvěd - Alessandro Del Piero - Vincenzo Iaquinta, David Trezeguet
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.00 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Parma - Empoli FC  (neděle 15:00)
Osmnácté Empoli zavítá na Stadio Ennio Tardini už pod novým trenérem Albertem Malesanim, který se v novém působišti bude chtít v úvodním zápase předvést v dobrém světle. Zatímco Empoli už trenéra vyměnilo, Parma stále váhá nad odvoláním Domenica Di Carla, pod nímž je židle dosti vrtkavá a v tomto zápase musí vyhrát.

Už bývalý trenér Empoli Gigi Cagni sice v minulé sezoně dotáhl Empoli poprvé v historii klubu do Poháru UEFA, v letošní sezoně však Empoli výsledkově dosti propadl a už jen poslední kapkou bylo, že v posledních čtyřech zápasech získalo Empoli jen bod. Vše napravit se teď bude snažit Alberto Malesa, před nímž je ale dosti těžký úkol. Na tento zápas nebudou moci nastoupit Felice Piccolo a Daniele Adani.

Cagni bude možná moci předat parmskému trenérovi Di Carlovi pár rad, jak si nejlépe a nejrychleji zbalit kufry. Di Carlo je horkým adeptem na odvolání už i proto, že Parma v posledních čtyřech utkáních dokázala vybojovat pouze tři remízy a tým může brzy sklouznout na samotné dno tabulky. Veterán Fernando Couto určitě nenastoupí. Igor Budan, Giuseppe Cardone a Marco Rossi stále léčí zranění.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci; Coly, Falcone, Paci, Castellini; Morrone, Cigarini; Gasbarroni, Pisanu, Reginaldo; Corradi
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Bassi; Raggi, Pratali, Marzoratti; Busce, Marchisio, Moro, Tosto; Vannucchi; Pozzi, Saudati
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Ve 14. kole Serie A se proti sobě postaví dva celky se shodným počtem bodů. Na Stadiu Olimpicu přivítá třetí AS Řím čtvrté Udine. Oba celky sice mají shodně 25 bodů, ale Římané mají ještě zápas k dobru. AS určitě bude chtít minimálně prodloužit svou šestizápasovou sérii bez prohry a pojistit si třetí příčku.

Na domácí lavičce by se již měl objevit kapitán Francesco Totti, který snad již konečně doléčil zranění. Trenér Luciano Spalletti naopak nemůže počítat s Aquilanim a Perrottou. Římané v týdnu zvítězili 4:1 na hřišti Dyama Kyjev a zajistili si postup do osmifinále Ligy mistrů. Vučinič, který plnohodnotně nahradil zraněného Tottiho, byl po utkání pochválen trenérem Spallettim. "Vučinič je vynikající hráč," pochvaloval si trenér AS. "Vučinič potvrzuje, že i když se nám zraní klíčový hráč, tak máme na lavičce schopné hráče, kteří ho dokážou zastoupit," dodal Spalletti. Římané ztrácejí na vedoucí Inter tři body a určitě se budou chtít dostat na druhou příčku před Juventus. Juventus má po remíze s AC Milán o jeden bod více, než AS a Udinese.

Udine cestuje do hlavního města s výbornou bilancí. Z posledních pěti zápasů totiž dokázalo vytěžit 13 bodů z možných 15, a proto je na čtvrté příčce. Bianconeri vstřelili v pěti zápasech 7 branek a inkasovali pouze dvakrát, takže Římané to určitě nebudou mít lehké. Udine navíc venku neprohrálo už více než dva měsíce. Naposledy 26. září podlehlo Janovu. Hostům bude chybět zraněný obránce Andrea Dossena a suspendovaní Ferrari s Felipem. Naopak by se již do sestavy měli vrátit uzdravení Giandomenico Mesto a Gyan Asamoah.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni, Panucci, Mexes, Juan, Tonetto, De Rossi, Pizarro, Taddei, Giuly, Mancini, Vučinič.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Zapata, Coda, Lukovič, Zápotočný, D'Agostino, Inler, Dossena, Pepe, Quagliarella, Di Natale.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.40 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Neapol SSC  (neděle 15:00)
Do Bergama přijede vyzvat tamní Atalantu jedno z největších překvapení letošního ročníku Serie A SSC Neapol. Neapoli patří zatím šestá příčka. Atlanta se nachází o příčku pod ní pouze o skóre. Když na sebe tyto dva týmy v posledních sedmi letech narazily, skončilo jejich měření sil vždy remízou.

Prezident Neapole Aurelio De Laurentiis má s týmem do budoucna velké plány. De Laurentiis převzal klub v roce 2004. Neapol tehdy hrála ještě Serii C a dokázal tým navrátit mezi nejlepších dvacet v Itálii. Pozice týmu v Serii A navíc naznačuje, že by Neapol mohla nakouknout do některého z evropských pohárů. Laurentiis však tvrdí, že ta nejdůležitější práce teprve přijde. "Náš klub je probíhající projekt, který dělá velké pokroky. Řekl jsem našim fanouškům, ať jsou klidní, protože klub půjde stále stejnou cestou. Cestou, kterou si utváříme již od samého začátku. Žádný hráč klub neopustí, protože v budoucnu budeme naše nejdůležitější hráče potřebovat. Abychom měli dobrý tým, je jedenáct skvělých hráčů málo. Dobrý tým jich musí mít minimálně jednou tolik. Pouze takto můžeme čelit výzvě, kterou přestavují evropské poháry," prohlásil Laurentiis. "Pokud chcete vytvořit něco velkého ve fotbale, tak potřebujete čas a trpělivost," zakončil president SSC Neapol. Trenér hostí Edoardo Reja nebude postrádat žádného ze svých svěřenců.

Atalanta v minulém kole velmi potrápila vedoucí tým Serie A Inter Milán. Inter nakonec vyhrál 2:1, ovšem bylo to pro něj opravdu vydřené vítězství. Atalanta bude velmi nabuzená, jelikož případné vítězství by ji nakoplo do následujícího duelu v Turíně, kde se utká s Juventusem. Trenér domácích Gigi Del Neri bude pro tento zápas postrádat obránce Claudia Rivaltu. Simone Inzahgi a Diego De Ascentis navíc nemohou nastoupit pro jednozápasovou stopku za žluté karty. Talamonti, Costinha a Zampagna jsou stále zranění.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola - Manuel Belleri, Moris Carrozzieri, Daniele Capelli, Gianpaolo Bellini - Adriano Ferreira Pinto, Tiberio Guarente, Fernando Damian Tissone, Antonio Langella - Cristiano Doni - Sergio Floccari
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Gennaro Iezzo - Andrea Cupi, Paolo Cannavaro, Maurizio Domizzi - Gyorgy Garics, Marek Hamšík, Walter Alejandro Guevara Gargano, Manuele Blasi, Mirko Savini - Marcelo Zalayeta, Ezequiel Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.80 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Lazio Řím  (neděle 15:00)
Toskánský klub AC Siena svede souboj s Laziem Řím. Diváci na stadionu Artemia Franchiho v Sieně tak uvidí bitvu dvou týmů z dolní poloviny tabulky. Siena se potácí až na předposlední příčce, Lazio je čtrnácté.

Vedení Sieny si uvědomuje, že klub by měl se svou situací něco dělat. President klubu Pier Luigi Fabrizi tak napsal pro fanoušky dopis, kterým je žádá, aby podpořili klub i ve špatných chvílích a pomohli mu tak dostat se ven ze svízelné situace. Fabrizi svůj krok k vytáhnutí týmu ze dna tabulky udělal, když trenéra Andreu Mandroliniho nahradil staronovým koučem Mariem Berettou, který tuto funkci plnil před Mandolinim. Beretta už může počítat se středopolařem Danielem Galloppou, naopak Mirko Guadalupi a Gennaro Esposito se zranili a budou proti Laziu chybět.

Lazio bude chtít navázat na výhru proti Parmě v předešlém kole Serie A, a zapomenout tak na středeční domácí prohru s řeckým Olympiakosem Pireus v rámci Ligy mistrů. Svěřenci Dellia Rossiho mohou při případné prohře se Sienou spadnout až do sestupového pásma, což je pro účastníka Ligy mistrů neobvyklá pozice. V milionářské soutěži však mají Římané stále šanci na postup! Pokud dokáží porazit Real na Santiago Bernabeu, mohou postoupit právě na úkor španělského velkoklubu. Werder však nesmí na Olympiakosu vyhrát.

Rossi udělá pouze jednu změnu v sestavě oproti utkání s Parmou. Argentinec Lionel Scaloni se vrátí na své místo na pravém kraji obrany a mladíček Lorenzo De Silvestri tak poputuje zpět na střídačku. Otazník visí nad startem obránců Luciana Zauriho a Cribariho. Cribari zřejmě již usedne na lavici náhradníků, ovšem kapitán Zauri by ještě neměl být Dellio Rossimu k dispozici. Massimo Mutarelli je stále suspendován a duo Simone Del Nero a Mobido Diakite je mimo pro zranění.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Alexander Manninger - Valerio Bertotto, Daniele Portanova, Simone Loria, Paolo De Ceglie - Do Carmo Neto Alberto, Constantin Paul Codrea, Simone Vergassola, Daniele Galloppa - Tomas Locatelli - Massimo Maccarone
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Marco Ballotta - Lionel Scaloni, Guglielmo Stendardo, Sebastiano Siviglia, Aleksandar Kolarov - Gaby Mundigayi, Cristian Daniel Ledesma, Cristian José Manfredini - Mourad Meghni - Goran Panděv, Tommaso Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.90 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Cagliari Calcio - AS Livorno  (neděle 15:00)
Cagliari ve 14. kole přivítá na svém hřišti Livorno, které bude určitě chtít pokračovat ve své spanilé jízdě. Z posledních čtyřech utkání totiž Livorno vytěžilo z možných dvanácti 10 bodů a vyhouplo se na 16. příčku Serie A. Hostům tedy výrazně prospěla říjnová výměna trenéra, kdy Fernanda Orsiho nahradil Camolese, který týmu dodal ztracenou sebedůvěru a zlepšil střeleckou potenci.

Livorno dalo v posledních čtyřech utkáních 10 branek, což je o tři více, než v předchozích osmi zápasech. Nový trenér opět probudil střeleckého ducha ve Francescovi Tavanovi, který se letos trefil již šestkrát a je nejlepším střelcem hostí. "Nyní máme poměrně kvalitní mužstvo," řekl Tavano. "Zlepšujeme se zápas do zápasu a potřebuje nějaký čas, abychom se dostali zpět do formy. Mojí úlohou je střílet branky a o to se snažím. Doufám, že budu stejně pokračovat i nadále," dodává Tavano.

Poslední Cagliari bude ale určitě bojovat a bude se chtít vyhnout třetí porážce v řadě, která by tým pouze usadila na poslední místo tabulky. Poslední místo zapříčinil zisk pouhopouhých devíti bodů z 12 utkání. Naposledy domácí vyhráli 30. září a to už je hodně dlouhá doba. Trenér Nedo Sonetti je tak pod tlakem a bude potřebovat vyhrát. "Bude to důležitý zápas, ale nebude rozhodující. Livorno je jeden z našich soupeřů v boji o udržení," říká o nadcházejícím zápase Sonetti, jehož klub ztrácí na Livorno tři body.

Domácím se do sestavy vracejí Alessandro Budel, Antonino D'Agostino a Francesco Pisano. Livornu bude chybět duo Jose Luis Vidigal a Antonio Filippini.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marruocco, Ferri, Lopez, Bianco, Agostini, Biondini, Conti, Parola, Foggia, Matri, Acquafresca.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia, Grandoni, Kněževič, Galate, Belleri, E. Filippini, De Vezze, Pulzetti, Pasquale, Tavano, Tristan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Osmé Palermo zavítá na Stadio Angelo Massimino jedenácté Catanie s jasným cílem vyhrát a příblížit se tak už unikajícímu čelu tabulky. Catania je na dosti vrtkavé jedenácté pozici a nic Palermu nebude chtít dát zadarmo. Catanii může nahrávat fakt, že si Palermo minulý týden přivezlo z Juventusu debakl 0:5 a tato porážka vyústila až v odvolání trenéra Stefana Colantuona. Všichni si také jistě vzpomínáme, že před rokem zde při střetech fanoušků s policisty zahynul policista Filippo Raciti.

Nový trenér Palerma Guidolin se bude snažit pozvednout morálku v týmu a také přivést dobré výsledky. Přestože je Palermo na osmé pozici, z posledních osmi zápasů si připsalo jen jedinou výhru. Odvolání trenéra Stefana Colantuona zvedlo dosti nevole u hráčů Palerma. Takřka všichni se za něj postavili a tvrdili že debakl v Juventusu byla jen a jen jejich chyba. Do sestavy týmu se po pauze vracejí útočník Fabrizio Miccoli a obránce Leandro Rinaudo. Hráči se musejí obejít bez Ciro Capuano, který je zraněný a také bez svých fanoušků, kteří i kvůli nedávným incidentům dostali zákaz jezdit na venkovní zápasy Palerma.

Catania zaostává za Palermem o pouhé čtyři body a bude se snažit dostat opět na vítěznou vlnu, která by je vynesla někam do klidných vod ve středu tabulky. Na výhru však čeká už více než čtyři zápasy a vedení klubu už na trenéra Silvia Baldiniho začalo vyvíjet menší tlak. Baldini bude mít pro tento zápas k dispozici všechny hráče.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito; Sardo, Terlizzi, Stovini, Vargas; Baiocco, Edusei, Colucci; Martinez, Spinesi, Mascara
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana; Zaccardo, Barzagli, Biava; Diana, Simplicio, Guana, Caserta, Pisano; Brienza, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.90 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (neděle 15:00)
Nedělní program 14. kola Serie A nám nabídne další šlágr, ve kterém proti sobě nastoupí pátá Fiorentina a vedoucí Inter. Pokud se bude chtít domácí Fiorentina zapojit do bojů o Scudetto, tak by měla vyhrát. Fialky totiž už teď ztrácejí na Inter, který má ještě zápas k dobru, čtyři body. Takže případná porážka by je mohla z boje o titul vyřadit. Fiorentině se v posledních zápasech příliš nedaří, naposledy si přivezla bod z Regginy a předtím doma prohrála s Udine, a tak je nejvyšší čas zabrat a dostat se zpět na vítěznou vlnu.

Utkání by ale mohlo být trochu poznamenáno únavou, protože oba celky hrály během týdne evropské poháry, a tak neměly příliš času na odpočinek. Domácím Fialkám se mimo zraněných a suspendovaných hráčů vrací na lavičku také kouč Cesare Prandelli, který v posledním utkání, kdy Fiorentina remizovala 1:1 s AEK Atény na lavičce chyběl kvůli smrti své ženy. Bod za remízu v již zmiňovaném utkání s AEK Atény zařídil Fialkám dvacetiletý Zdravko Kuzmanovič. "Nebylo lehké hrát v takovém počasí. Bylo to pro nás také těžké z toho důvodu, že jsme neměli hlavního kouče a na lavičce seděl pouze asistent Gabriele Pin," říká mladý Kuzmanovič. "Máme dobrý tým a musíme hrát jako teď. Nevím, jestli dokážeme Inter porazit, ale vím, že máme určitě dostatečně kvalitní tým na to, abychom jsme se s nimi mohli měřit," dodává Kuzmanovič.

Domácí udělají v sestavě oproti předešlým utkáním hned několik změn. Do sestavy se po trestu vrací Manuel Pasqual a spolu s ním dva další klíčový obránci - Alessandro Gamberini s Tomášem Ujfalušim, kteří byli zranění. Naopak nebude moci nastoupit suspendovaný Riccardo Montolivo, kterého by měl zastoupit Kuzmanovič. Kvůli zranění nenastoupí ani Mario Alberto Santana a Per Kroldrup.

Hosté, kteří ještě jako jediní v celé Serii A ještě neprohráli, budou postrádat hned čtveřici hráčů. Trenér Roberto Mancini nemůže do utkání nasadit Patricka Vieiru, Francesca Tolda, Luise Figa a Rodriga Cesara.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey, Ujfaluši, Dainelli, Gamberini, Pasqual, Donadel, Liverani, Kuzmanovič, Semioli, Mutu, Pazzini.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu, Zanetti, Dacourt, Cambiasso, Stankovič, Ibrahimovič, Cruz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.00 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Turín - FC Janov  (neděle 20:30)
Souboj dvou sosedících týmu na nabídne utkání 14. kola na Stadio Olimpico v Turíně. Dá se očekávat vyrovnaný duel a asi ne moc gólů. Oba týmy trápí v posledních zápasech špatná gólová potence. Cílem obou týmu pro tuto sezonu je udržet se v Seria A, což se jim zatím daří.

Oba kluby zažívají smolné období, Turín už čeká na výhru čtyři zápasy, Janov vyhrál naposledy v sedmém kole a prohrál čtyři z šesti posledních utkání. Turínský trenér Walter Novellino se pro tento zápas bude muset bez řady klíčových hráčů. Matteo Rubin, Ivan Franceschini, Francesco Stellone, ti všichni jsou zranění. David Di Michele a Nicola Ventola stále ještě nemohou hrát od začátku, Vincenzo Grella a Simone Barone mají stop. Novellino tak musí dosti improvizovat, do obrany se nejspíše postaví Paolo Dellafiore, Marco Motta bude pro tento zápas namísto v obraně hrát v záloze, Alessandro Rosina a Alvaro Recoba budou podporovat jediného útočníka Sasu Bjelanovice.

Trenér Janova Giampiero Gasperini kráčí po dosti tenkém ledě. Janov v tabulce stále klesá a je možné, že pokud se hra nezlepší, ukáže mu prezident klubu Enrico Preziosi dveře. Hosté se budou muset obejít bez tří klíčových záložníků - Matteo Paro, Ivan Juric a Danilo jsou vykartováni. Manuel Coppola a Omar Milanetto týmu už mohou pomoci a Alessandro Lucarelli bude moci nastopit do defenzívy. Julio Leon, Marco Borriello a Giuseppe Sculli zformují útočný trojzubec. Marco Di Vaio zůstane opět jen na lavičce.
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni; Comotto, Natali, Dellafiore, Lanna; Motta, Corini, P.Zanetti; Rosina, Recoba; Bjelanovic
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho; Bega, Bovo, Lucarelli; Rossi, Coppola, Milanetto, Fabiano; Leon, Borriello, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán1284024:828
2.Juventus Turín1374229:1325
3.AS Řím1274126:1625
4.Udinese Calcio1374216:1325
5.ACF Fiorentina1366119:924
6.Neapol SSC1353521:1518
7.Atalanta Bergamo1246216:1518
8.Citta di Palermo1346317:2118
9.AC Milán1245320:1017
10.Sampdoria Janov1352615:1717
11.Calcio Catania1336411:1315
12.FC Turín1328313:1414
13.FC Janov1335512:1814
14.Lazio Řím1234512:1613
15.FC Parma1326515:2212
16.AS Livorno1333717:2512
17.Reggina Calcio131759:1810
18.Empoli FC132477:1910
19.AC Siena1316612:209
20.Cagliari Calcio1223711:209

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MILAN DO TOHO verim ze vyhrate!!!!!!!!

Reagovat
Slejdy

nevim no vidim to na remizu...snad fiore vyhraje a hlavne teda AS

Reagovat
smazaný uživatel

Já tipuju že AC,AS i Inter budou remizovat.

Reagovat
Slejdy

AS vyhraje jinak asi fakt remizy

Reagovat
Shevchenko

AC, AS i Fiore vyhrajou

Reagovat
Slejdy

to by me tesilo vuci interu

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuže vám Fiorentina nevyhrála a AC taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

verim Juve..

Reagovat
satan_666

tak já fandim a věřim AC,AS i Fiore,pač stejně nemam rád Juventus a nesnášim inter,tak doufam že to vyjde jak má

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele