Serie A preview - 11. kolo

03.11.2007, 09:59, aktualizováno 04.11.2007, 10:01
Previews
Celá Itálie se tento víkend těší především na jeden zápas. Po roční odmlce je tu opět Derby D'Italia, prestižní souboj Juventusu a Interu Milán. Trochu mimo hlavní zájem pak Lazio hostí Fiorentinu, AC Milán se bude snažit prolomit domácí smůlu proti Turínu, AS Řím hraje na hřišti Empoli.
Lazio Řím - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
V zahajovacím duelu jedenáctého kola Serie A se na Stadio Olympico představí trápící se Lazio a vcelku slušně rozjetá Fiorentina. Laziu se letos nijak zvlášť nedaří a jenom to potvrzuje čtrnácté místo v tabulce, které momentálně Římané obývají. Zato hosté z Florencie se zatím vyhřívají na čtvrté příčce a dýchají na záda třetímu Juventusu, který je lepší jen díky skóre.

V předchozím kole odehrálo Lazio velmi slušnou partii římském derby s domácím AS. Z vítězství 3:2 se nakonec radovalo AS a svěřenci trenéra Dellia Rossiho tak utrpěli třetí porážku v řadě. K prohře v derby se vyjádřil nejlepší střelec Lazia Tommaso Rocchi: "Měli jsme prostě smůlu. Rozhodně jsme doufali v jiný výsledek a vzhledem k našemu výkonu jsme si zasloužili alespoň remízu. Kontrolovali jsme hru, ale AS proměnilo většinu svých šancí."

Chce-li ještě Lazio pomýšlet na boj o evropské poháry, tak musí bezpodmínečně zabrat. Od sestupové zóny je totiž dělí pouhé dva body! "Jsme ve velmi obtížné pozici. Ale chceme se vrátit a v této situaci je nejlepší potkat těžkého soupeře jako je Fiorentina. Víme, že na hřišti necháme všechno, protože to bude nesmírně náročný zápas," myslí si zkušený gólman Lazia Marco Ballotta.

Fiorentina dosud neokusila hořkost porážky v Serii A, stejně jako lídr tabulky Inter, který bude hostit Lazio příští týden. Hosté tedy přijíždí na Stadio Olympico ve slušné formě. Ve středečním utkání doma zdolali nováčka z Neapole 1:0 po gólu veterána Vieriho. "Byl to pro nás důležitý zápas a já jsem rád, že jsme vyhráli. Ovšem potřebujeme se jako tým neustále zlepšovat, ale musíme pokračovat v dobrých výsledcích a já jsem si jistý, že budeme," sdělil médiím Christian Vieri.

Cesare Prandelli, trenér Fiorentiny, se musí obejít bez českého obránce Tomáše Ujfalušiho a záložníka Massima Gobbiho, kteří jsou ještě zranění. V základní sestavě Fiorentiny se neobjeví ani nejlepší střelec Fialek Rumun Adrian Mutu, jehož se rozhodl trenér Prandelli šetřit, kvůli vysoké herní vytíženosti. Laziu bude stále chybět ještě pět zraněných hráčů, včetně nemocného Valona Behramiho.
Lazio Řím - pravděpodobná sestava:
Balotta - Scaloni, Stendardo, Cribari, Zauri - Firmani, Ledesma, Mutarelli - Meghni - Rocchi, Pandev
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Potenza, Dainelli, Gamberini, Pasqual - Kuzmanovic, Donadel, Montolivo - Semioli, Pazzini, Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.05 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Milán - FC Turín  (sobota 20:30)
Na milánském San Siru přivítají v 11. kole domácí Rossoneri FC Turín. AC Milán trpí značnými výkonnostními výkyvy. Na domácí půdě v letošní sezoně Milánští ještě nevyhráli, a tak jim patří až desátá příčka v tabulce. FC Turín je na tom bodově podobně jako AC Milán. Dělí je od sebe pouhé dva body.

Domácí zažívají v úvodu sezony výkonnostní krizi. Svěřenci trenéra Ancelottiho dokáží rozdrtit Lazio Řím na jeho vlastním hřišti 5:1 a v zápětí doma podlehnout v sestupových vodách topícímu se Empoli 0:1. Vždyť AC Milán letos doma ještě ani jednou nevyhrál. A po posledním domácím zápase s AS Řím, jak jinak než prohraném, se snesla vlna kritiky na hlavu sportovního ředitele klubu Adriana Gallianiho. Fanoušci mu vyčítají, že v létě nepřivedl žádného útočníka světové extratřídy. AC Milán byl při tom blízko k získání Thierryho Henryho či Luky Toniho, ovšem oba nakonec zvolili jiný tým.

Odpovědí fanouškům na tuto kritiku bylo vítězství 5:0 v Janově na hřišti Sampdorie. Opět o sobě dal vědět útočník Gilardino, který měl doposud jaksi "zaseklou pušku". Poprvé se trefil až v sedmém kole. V kanonádě na Stadio Olympico si připsal dva zásahy, stejně jako v dalším gólovém představení v Janově. "Gilardino se vrátil do skvělé formy. To bude výhoda pro naše domácí zápasy. Hraje teď skvěle," prohlásil na útočníkovu adresu trenér Rossoneri Carlo Ancelotti.

Aktuálně dvanáctý tým tabulky FC Turín se zaručeně pokusí navázat na úspěchy předchozích týmů, které na San Siru sebraly AC body. Ovšem svěřenci trenéra Waltera Novellina na hřištích soupeře ještě ani jednou nezvítězili. AC Milán tak bude mít skvělou příležitost zlomit prokletí na stadionu Giuseppe Meazza a poprvé tak doma vyhrát. "Musíme skórovat jako první a hlavně to musí být co nejdřív. Pak jsme schopni dirigovat hru a mít zápas pod svojí kontrolou," řekl Ancelotti recept, jak doma konečně uspět.

V minulém kole si FC Turín odvezl prohru 1:2 z Udine. Ale trenér Novellino byl i přes porážku svého týmu šťastný s předvedenou hrou. "Jsem spokojený a musím svým hráčům vzdát poklonu," pochválil své svěřence Novellino. Pokud Turín dá do zápasu všechno a předvede minimálně obdobný výkon jako proti Udine, může Milán hodně potrápit.

Domácím bude stále chybět Marek Jankulovski a Massimo Oddo. Ty by měli nahradit Daniele Bonera se Serginhem. Plně se již uzdravilo brazilské eso Ronaldo, ovšem bude se muset ještě dostat do plného zápasového zatížení, a tak je již jen otázkou času, kdy nastoupí. Hosté se budou muset obejit bez Tommasa Vailattiho, který obržel červenou kartu v předchozím utkání s Udine. Chybět budou také Recoba, Barone, Grella, Rubin a Fraceschini. Nastoupit by už měl útočník David Di Michele.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Bonera, Nesta, Kaladze, Serginho - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kaká, Seedorf - Gilardino
FC Turín - pravděpodobná sestava:
Sereni - Comotto, Loreto, Dellafiore, Lanna - Motta, Corini, P. Zanetti - Rosina, Di Michele - Ventola
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 4.75 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Janov - Citta di Palermo  (neděle 15:00)
Na janovském Stadio Luigi Ferrari uvidí diváci souboj dvou týmů ze středu tabulky. Domácí FC Janov bude hostit sicilské Palermo. Trenér Janova Gian Piero Gasperini bude chtít vedení splatit důvěru, kterou do něj vložilo. Gasperinimu byl totiž minulý týden nabídnut nový kontrakt na pět let.

FC Janov po devíti letech opět hraje italskou nejvyšší soutěž, za což má hlavní zásluhy právě Gasperini. "Jsem potěšen, že prezident na mne myslel a že budeme pokračovat ve společném rozvíjení FC Janov. Oba jsme velmi ambiciózní a v těchto letech chceme klub vynést tak vysoko, jak jen to půjde," řekl Gian Piero Gasperini. První zápas od podepsání nového kontraktu je právě tento, s Palermem. Oba soupeře od sebe dělí pouze jeden bod, lépe je na tom hostující Palermo. Trenér domácích však vyslovil obavy, pár minut před podepsáním svého nového kontraktu: "Palermo je silné, velmi silné, což jenom potvrzuje počet mezinárodních hráčů v jeho kádru."

Tento duel bude sledovat také italský reprezentační trenér Roberto Dondaoni. Přijel sledovat především výkony janovského útočníka Marca Borriella a palermského tria - Aimo Diana, Cristian Zaccardo a Andrea Barzagli.

Posledně zmíněný se nedávno dostal do sporu s vlastními fanoušky. Kritizoval je, protože zesměšňovali svůj tým po dvou domácích remízách s Interem a Parmou. "Nechci nikoho urážet. Hodně sem přemýšlel nad tím co řeknu a mluvil jsem se spoustou fanoušků. Někteří z nich mi dali najevo pochopení pro má slova, naopak jiní mě obvinili z urážení fanoušků a města Palerma. Chtěl jsem jenom bránit tým a ne zranit fanoušky a město. Jsem v tomto klubu již pět let, a i když jsem fanoušek Fiorentiny, tak pro mě znamená nesmírnou čest oblékat dres Palerma," řekl Andrea Barzagli na tiskové konferenci.

Trenéru Palerma Stefanu Colantuonovi budou chybět zranění Fabrizio Miccoli, Mark Bresciano a Giulio Migliaccio. Ovšem Roberto Guana a Fabio Simplicio už zaujmou své místo v záložní řadě. Gasperini má k dispozici všechny své hráče, ale udělá několik změn v sestavě po prohře 1:4 s Interem Milán. Nastoupí Alessandro Lucarelli a Matteo Paro, kteří proti Interu odpočívali.
FC Janov - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Konko, Bovo, Lucarelli - Rossi, Paro, Juric, Danilo - Leon, Borriello, Sculli
Citta di Palermo - pravděpodobná sestava:
Fontana - Zaccardo, Biava, Barzagli, Capuano - Diana, Simplicio, Guana, Caserta - Cavani, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Livorno - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Diváci na stadionu Armanda Picchiho uvidí souboj dvou týmů z opačných konců tabulky. Předposlední AS Livorno hostí rozjeté Udinese Calcio. V minulém kole se Livorno radovalo poprvé v letošní sezóně ze zisku třech bodů, když si poradilo s Regginou na jejím hřišti. Udinese v posledním zápase potvrdilo svojí formu a porazilo doma 2:1 FC Turín.

V posledním vzájemném utkání těchto týmů zničilo Udinese na Stadio Friulli Livorno 4:0, takže domácí budou zajisté chtít soupeři porážku vrátit. Trenér Livorna Giancarlo Camolese byl pochopitelně spokojený po první výhře svého celku. "Jsem spokojený s první výhrou mých svěřenců. Získali jsme tři drahocenné body, které nás posílí a zvednou nám morálku do budoucna. Všichni hráči hráli dobře. Musíme pořád pracovat na jistých věcech, ale vítězství bylo zasloužené," nechal se slyšet Camolese.

Navzdory středeční výhře má trenér Udinese Pasquale Marino ke svému týmu výhradu, konkrétně k ofenzivní činnosti týmu. "Tak jako v zápase proti Laziu na Stadio Olympico jsme si dokázali vytvořit mnoho šancí, ovšem využili jsme pouze dvě. Znovu to opakuji, musíme hrát více jednoduše," není spokojen s gólovou potencí svého týmu Marino. Nicméně je šťastný za vítězství. Prohlásil: "Úspěch je zasloužený. Hráči nastoupili na hřiště s nadšením a užívali si to."

Udinese bude chybět Andrea Dossena, který byl ve středu vyloučen po brutálním faulu. "Andrea je na hřišti k tomu, aby získal balón, a ne aby ublížil protihráči. Jsem zklamaný, že nám bude chybět proti Livornu, ale nic s tím nenadělám," postěžoval si Pasquale Marino. Giampiero Pinzi a Damiano Ferronetti nenastoupí kvůli zraněním. Andrea Coda se zdá již být připraven nastoupit po zranění a Nigeriec Christian Obodo se již plně uzdravil po šestiměsíční absenci, ovšem v sobotu ještě nejspíš nenastoupí.

Giancarlo Camolese se bude muset obejít bez suspendovaného dua Massimo Loviso a Daniele De Vezze. Jose Luis Vidigal je stále mimo hru díky zranění kotníku. Útočník Alessandro Diamante již plně vyléčil chřipku, která mu nedovolila nastoupit proti Reggině. Brankář Marco Amelia by již měl být připraven po vyléčení mírného svalového zranění. Největší otazník visí nad startem záložníka Nika Pulzzetiho, který má stejný problém jako měl Amelia.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Amelia - Grandoni, Galante, Knezevic - Balleri, E. Filippini, Bergvold, A. Filippini, Pasquale - Tavano, Bogdani
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Zapata, Felipe, Lukovic - Mesto, D'Agostino, Inler, Siqueira - Quagliarella, Floro Flores, Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.15 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Sampdoria Janov  (neděle 15:00)
V 11. kole přivítá Cagliari na stadionu San Elia Sampdorii, která by si ráda napravila domácí debakl 0:5 od AC Milán. Sampdoria má na svém kontě o dva body více než její nedělní soupeř, a tak to bude nejspíše vyrovnaný souboj.

Trenér hostů Walter Mazzarri po nepoveden utkání s Rossoneri neskrýval svůj hněv. Není se čemu divit, protože nejenže Sampdoria prohrála, ale také ztratila domácí neporazitelnost. "Byli jsme na dně," říkal Mazzarri po zápase. "Porážka 5:0 zní ošklivě. Hráči to psychicky neunesli." Mazzarri ovšem nebyl jediný, kdo se zlobil. Na dvacet fanoušků se sešlo před čtvrtečním tréninkem Sampdorie, aby proti špatnému výsledku protestovali. Kapitán Sampdorie před tyto lidi předstoupil a řekl: "Jako tým bychom se vám chtěli omluvit za středeční utkání. Naši fanoušci stojí neustále za námi, a tak mohou říkat co chtějí. Zaslouží si mnohem více. Musíme jít do zápasů s větším odhodláním, musíme bojovat o každý míč. Prohra s AC Milán nás vrátila zpět na zem. Když budeme hrát jako tým, budeme psychicky silní a výsledky budou lepší, ale pokud se tak nestane, nemůžeme nic dokázat."

Hosté tedy budou chtít napravit špatný výkon a vyvarovat se porážky. Blucerchiati mají do utkání lepší výchozí pozici. Na svého soupeře má totiž náskok dvou bodů. V Cagliari sice Sampdorii nepovažují za favorita, ale že by se nějak hýřilo optimismem se také říci nedá. Domácí letos vyhráli pouze dvě utkání z deseti a zoufale čekají na další tříbodový zisk. Středeční remíza 2:2 s Atalantou byla pouze malou útěchou. "Nejsem ani šťastný, ani zklamaný," říká kouč domácích Marco Giampaolo. "Nesmíme zapomínat, že nás spousta hráčů chybí. Jedna věc je ale pravda: musíme se naučit lépe chovat při určitých situacích. Nesmíme soupeři dovolit tolik šancí a naše proměňovat. Pokud se v tomto zlepšíme, bude naše odvedená práce odměněna." Ostrované doufají, že se jejich výkony rychle zlepší, a že se již nebudou opakovat výsledky podobné těm s AC Milán a AS Řím.

Domácím se do sestavy vrací střelec Foggia, naopak budou stále chybět obránci Lopez s Pisanem. Hosté budou muset také trocho pozměnit sestavu, když jim budou chybět záložníci Reto Ziegler a Angelo Palombo a obránce Lucchini.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Fortin - Ferri, Bizera, Bianco, Agostini - Foggia, Conti, Parola, Fini - Matri, Acquafresca
Sampdoria Janov - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Zenoni, Sala, Gastaldello - Maggio, Sammarco, Volpi, Franceschini, Pieri - Bellucci, Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Neapol SSC - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Neapol přivítá na domácím stadionu poslední tým Regginu a domácí fanoušci nepřipouští jiný výsledek, než výhru Neapole.

Čtyři body z těžkých zápasů proti Interu, AS Řím, Juventusu a Fiorentině je slušný počet pro nováčka Seria A. Říjen byl pro Neapol opravdu těžký, a tak se všichni těší na relativní odpočinek proti poslední Reggině. Záložník Manuele Blasi je stále zraněný. Naopak se do týmu vrátí Marcelo Zalayeta, po dvouzápasovém trestu od Italského fotbalového svazu.

Reggina se pod novým trenérem Renzem Ulivierim bude snažit vymanit ze špatných výsledků, které tým provázejí od začátku sezony. Do týmu se vrací hvězda Nicola Amoruso, který zde válel v sezoně 2000/2001, kdy nastřílel v třiceti zápasech deset gólů.
Neapol SSC - pravděpodobná sestava:
Iezzo - Contini, Cannavaro, Domizzi - Garics, Hamsik, Gargano, Bogliacino, Rullo - Zalayeta, Lavezzi
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Lanzaro, Valdez, Aronica - Vigiani, Barreto, Cascione, Hallfredsson, Modesto - Cozza - Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.35 - 7.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Catania přivíta v neděli odpoledne na Stadio Angelo Massimino Atalantu. Oba týmy se budou snažit pokračovat ve skvělých výsledcích a dá se předpovídat velmi vyrovnaný zápas.

Catania je v nebývalé formě, v minulém měsíci z patnácti možných získala devět bodů a morálka týmu je velmi dobrá. Hosté v této sezoně zatím prohráli jen jednou a na Catanii mají náskok pouhpouhého bodu. Catania se pro tento zápas bude muset obejít bez klíčového střelce Riccarda Zampagny, který bude zápas sledovat jen z tribuny. Zampagnu nahradí Sergio Floccari, který je za místo v základní sestavě nesmírně vděčný a hodlá ho na maximum využít. Chybět bude také Diego De Ascentis, kterého usvědčily televizní záběry z toho, že při středečním zápase proti Cagliari nakopl protihráče kolenem a bude svému týmu chybět tři zápasy. Atalantě budou chybět zranění Jose Talamonti, Francisco Costinha, Gianpaolo Bellini a Manuel Belleri.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Polito - Silvestri, Stovini, Sottil, Vargas - Izco, Baiocco, Tedesco - Martinez, Spinesi, Mascara
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Coppola - Rivalta, Capelli, Carrozzieri, Belleri - Ferreira Pinto, Bernardini, Tissone, Langella - Doni - S. Inzaghi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Parma - AC Siena  (neděle 15:00)
Parma i Siena se pohybují v poslední čtvrtině tabulky Seria A. Siena, v této sezoně hluboce za očekáváním, už zoufale potřebuje vyhrát. Na stadionu Ennia Tardiniho se dá čekat vyrovnaná bitva trápících se týmů.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se kouč Sieny Andrea Mandorlini už nebude ohřívat na lavičce dlouho. Sienu v této sezoně dotáhl jen ke dvěma výhrám, což je proklatě málo a vedení už ztrácí trpělivost. Navíc po víkendové remíze s Catanií se zvedla nemalá nevole i v táboře fanoušků. Kouč se pro tento zápas bude muset obejít bez Vergassoly, který má zraněné koleno.

Parma je na čtrnácté pozici s náskokem dvou bodů na Sienu. V tomto zápase chtějí hráči uspět, protože v příštích kolech je čekají těžké duely na domácím hřišti, nejdříve Juventus, pak Lazio a v těchto zápasech se toho od nich mnoho nečeká. Parma se bude muset obejít bez potrestaného obránce Fernanda Couta, naopak po jednozápasovém trestu se vrátí záložník Reginaldo. V brance opět nastoupí Nicola Pavarini, protože jednička Luca Bucci má stále svalové problémy.
FC Parma - pravděpodobná sestava:
Bucci - Coly, Rossi, Paci, Castellini - Dessena, Parravicini, Morrone - Reginaldo, Gasbarroni - Corradi
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Eleftheropoulos - Rossettini, Portanova, Loria, Grimi - Jarolim, Codrea, Galloppa - Maccarone, Bucchi, De Ceglie
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - AS Řím  (neděle 15:00)
V 11. kole se střetne slabé Empoli s úřadujícími vicemistry Itálie AS Řím.Římané jsou nabuzeni úspěchy z předchozích dvou kol, kdy na San Siru přehráli AC Milán 1:0 a v prestižním městském derby zdolali Lazio 3:2. A to i bez zraněného kapitána Francesca Tottiho, který bude chybět i v tomto duelu. Empoli sice také zvítezilo v Miláně proti AC, ale jinak výkonnostně tápe.

Po prohře na půdě Juventusu Turín se svěřenci trenéra Gigiho Cagniho propadli na osmnáctou příčku, zajišťující sestup do Serie B. Domácí Empoli se bude muset o hodně zlepšit, a to především před brankou soupeře. Azzurri se mohou "pyšnit" nejhorším útokem v lize, který nastřílel pouhých pět branek v deseti soutěžních utkáních. Navíc situace Empoli není příznivá ani do tohoto duelu. Budou se muset obejít bez sedmi zraněných hráčů, včetně brankáře Luky Balliho, který si odnesl svalové zranění z utkání s Juventusem. Balli bude nahrazen gólmanem Davidem Bassim.

Jak již bylo řečeno, AS Řím se veze na vítězné vlně, o předchozím utkání s Laziem mluvil kapitán Římanů Francesco Totti: "Bylo to velmi důležité vítězství. Ne jen proto, že to bylo derby, ale hlavně proto, že nás to přiblíží v tabulce k Interu." Se sedmi zásahy je Totti nejlepším střelcem AS Řím a jeho tým jej bude postrádat i tentokrát. Nicméně on sám doufá, že AS dokáže znovu zvítězit bez něj. "Bohužel nevím, kdy opět začnu hrát. Ale můj tým hrál velmi dobře proti Laziu a věřím, že budou pokračovat ve skvělých výsledcích i nadále," vyslovil důvěru svému týmu kapitán Totti.

Hosté přijedou do Empoli s cílem vyhrát třetí za sebou jdoucí utkání a opět při tom budou spoléhat na důležité góly srbského kanonýra Mirka Vučiniče, který je ve skvělé formě. Na stadionu Carlo Castellani nenastoupí defenzivní záložník hostí Daniele De Rossi, který dostal stop na jeden zápas za nastřádané žluté karty. Hosté se budou také snažit odčinit prohru z posledního vzájemného zápasu těchto týmů. V jarní části minulé sezóny totiž Empoli dokázalo na domácí půdě zdolat AS Řím 1:0.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Bassi - Raggi, Marzoratti, Adani, Tosto - Marianini, Marchisio, Moro, Vannucchi - Saudati, Pozzi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cicinho, Mexes, Juan, Cassetti - Brighi, Pizarro - Mancini, Perrotta, Tonetto - Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.75 - 3.10 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus Turín - Inter Milán  (neděle 20:30)
Nedělní program 11. kola Serie A nám připravil velký šlágr. Na turínském Olympijském stadionu se totiž střetne dosud vedoucí Inter Milán s domácím Juventusem, který je třetí. Stará Dáma na Inter ztrácí čtyři body a na domácí půdě bude určitě chtít toto manko zmenšit na rozdíl jediného bodu.

Kouč domácích Claudio Ranieri tvrdí, že jeho svěřenci nejsou horším týmem než obhájci Scudetta Inter a věří v úspěch svého týmu. Juventus poté, co postoupil ze Serie B, vlétl do nejvyšší italské soutěže ve velké formě a má velmi smělé plány. Pokud domácí proti Interu zopakují stejný výsledek jako před dvěma lety, kdy jej porazili v obou ligových zápasech, tak se určitě nebudou zlobit.

Pokud Inter v neděli zvítězí, odpoutá se od Juventusu a jediným bližším pronásledovatelem by mohlo zůstat římské AS. Ranieri si tento fakt uvědomuje a své svěřence na důležitý zápas dobře připravil. "Tento zápas přišel ve vhodnou chvíli, jsme v nejlepším složení," pochvaluje si Ranieri. "Z Interu máme respekt, ale nesmíme se vzdát bez boje. Chceme vyhrát a udělat ligu ještě zajímavější. Inter má velmi široký kádr. Klidně by mohl postavit dva týmy, my ale na tom nejsme o moc hůře. Máme k dispozici plno vynikajících hráčů, kteří mají hodně zkušeností. Chceme a pokusíme se vyhrát. Vydáme ze sebe to nejlepší a budeme doufat v pozitivní výsledek."

Pro Cristiana Zanettiho, který hájí barvy domácích, bude mít tento zápas trochu jinou příchuť, protože bude hrát proti svému bývalému klubu. Z Interu odešel minulý rok a zamířil právě do Turína. Zanetti prohlásil, že se bude chtít proti bývalým spoluhráčům vytáhnout a bude chtít získat tři body. "Je to zvláštní souboj. Inter obhajuje titul a současně vede tabulku. My ztrácíme čtyři body a snažíme se je dohonit," řekl Zanetti. "Čekáte ode mě pomstu? Ne, nic takového nečekejte. Byl jsem jedním z těch, kteří Inter chtěli opustit. Odešel jsem dobrovolně," říká o svém ochodu z Interu. "Je teprve listopad a sezona bude ještě dlouhá a proto se o nadcházejícím zápase nedá úplně říci, že by měl rozhodnout o tom, kdo získá titul. Až se opět setkáme na jaře situace bude jasnější a možná opravdu půjde o titul, ale tato situace teď není," dodal Zanetti.

Staré Dámě se do sestavy vrací obránci Nicola Legrottaglie, Giorgo Chiellini a Cristian Molinaro. Po odpykaném trestu se vrací také český záložník Petr Nedvěd. Naopak nebudou moci domácí počítat s dlouhodobě zraněnými obránci Boumsongem a Andradem.

Útočník Interu Julio Cruz přiložil do kotle výrokem, že tento souboj je pravděpodobně prestižnější než městské derby s AC. "Souboj s Juventusem je velice důležitý a jeho výsledek může leccos napovědět. Za ty roky, co jsem v Interu, tak se zápas s Juventusem vždy prožíval více než městké derby s AC," řekl Cruz pro oficiální stránky klubu. "Oni udělají všechno pro to, aby vyhráli, ostatně jako každý tým, který s námi hraje. Vyhrát ale musíme my, protože chceme zopakovat loňský triumf. A výhru Scudetta vám zajistí porážka vašich největších konkurentů v boji o titul," dodal Cruz.

Inter bude v důležité bitvě postrádat brankáře Tolda, obránce Materazziho a záložníky Vieiru, Stankoviče a Jimeneze. Všichni zmiňovaní chybí kvůli zranění. Jedině Adriano nenastoupí z jiného důvodu. Trenér Mancini ho totiž nezařadil na soupisku. Letos to je už potřetí, co se Brazilec nevešel do sestavy a utkání tak bude sledovat z tribuny.
Juventus Turín - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Legrotaglie, Chiellini, Molinaro - Palladino, Zanetti, Nocerino, Nedvěd - Del Piero, Trezeguet
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Chivu - Figo, Dacourt, Cambiasso, Zanetti - Ibrahimovič, Crespo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.05 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán1073021:624
2.AS Řím1063123:1421
3.Juventus Turín1062221:1020
4.ACF Fiorentina1055017:720
5.Udinese Calcio1053212:1218
6.Atalanta Bergamo1036113:1215
7.Neapol SSC1042417:1214
8.Calcio Catania103529:814
9.Citta di Palermo1035212:1214
10.AC Milán1034318:913
11.FC Janov103439:1213
12.FC Turín1025312:1311
13.Sampdoria Janov103258:1411
14.Lazio Řím1024411:1510
15.FC Parma1024411:1710
16.Cagliari Calcio1023510:159
17.AC Siena101548:138
18.Empoli FC102265:148
19.AS Livorno1012711:225
20.Reggina Calcio100556:175

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
-Kopy-

a co tím chtěl basník říci ?

Reagovat
HOST*Inter

Tak už se těšim na zápas Lazio-Fiorentina

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

myslím že to bude 1

Reagovat
HOST*Inter

Já tipuju remízu

Reagovat
HOST*Antijuve

AC a Fiorentina podle mě vyhrají.Nejvíc se těším na zítra , jak přejedeme Juventus a uděláme další krůček k titulu.

Reagovat
Slejdy

si nejak veris

Reagovat
Antijuve

Představ si, že jo a mám k tomu dobrý důvod a to jsou výsledky a kvalita kádru.

Reagovat
Slejdy

toz dobre no ale stejne si nemyslim ze je prejedete..rozhodne tam nevyhrajete to mi ver

Reagovat
HOST*Antijuve

To si říkal i před zápasem s vámi a jak to dopadlo, takže si nebuď tak jistý.Forza Nerazzurri.

Reagovat
M11

nevyhrajete

Reagovat
HOST*Antijuve

Vyhrajeme.

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*AP

mega souhlas

Reagovat
HOST*Nerazzurri

AS remíza na Empoli.Giovinco je bůh.Takhle mladý a jak si je vodí.

Reagovat
Slejdy

si mamrd

Reagovat
smazaný uživatel

to je zase remiz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele