Šéf Liverpoolu slíbil Kloppovi peníze na posily. Můžeme dokázat velké věci, řekl

26.05.2018, 12:01
Aktuality
Šéf Liverpoolu Tom Werner v Kyjevě před finále Ligy mistrů prohlásil, že manažer Jürgen Klopp dostane v létě dostatečné finanční prostředky pro nákup posil. "Věřím, že můžeme v budoucnu pod Jürgenovým vedením dokázat opravdu velké věci," řekl v rozhovoru.

Liverpool bude hrát v sobotu večer své první finále Ligy mistrů po 11 letech. Nicméně podle Wernera to neznamená, že by to měl být pro současný tým vrchol. Naopak, klub by rád i v příštích letech posiloval kádr, aby se po slabších letech tentokrát mezi špičkou udržel.

"Fanouškům můžu slíbit, že ať už to v sobotu večer dopadne jakkoliv, chceme zajistit i pro příští roky co nejsilnější kádr, který se bude prát o cenné trofeje. Je jasné, že kádr musíme ještě rozšířit a získat nové hráče, abychom mohli být ještě úspěšnější," řekl Werner v rozhovoru pro Liverpool Echo.

"Jsem velmi optimistický, co se budoucnosti týče, protože Jürgen (Klopp) dovede přivést ty nejlepší hráče. Často čteme, jak ten nebo ten hráč mluví o svých snech hrát za velké kluby ve Španělsku. Pod Jürgenovým vedením ale top hráči znovu chtějí hrát i za Liverpool," dodal Werner.

V posledních sezónách se Liverpoolu na přestupovém trhu skutečně dařilo. Ať už šlo o Mohameda Salaha, Andrew Robertsona, Virgila van Dijka nebo Alexe Oxlade-Chamberlaina. Všem vyšla premiérová sezóna na Anfieldu na výbornou.

"Vzpomínám si na Jürgenovu první tiskovou konferenci, kde sám sebe popsal jako ‚The Normal One - ten normální‘. Ale skutečnost je taková, že je ‚The Exceptional One - ten výjimečný‘," prohlásil Werner.

Pro příští přestupní termín, už je Liverpool s předstihem dohodnutý s Lipskem na příchodu Nabyho Keity. Podle informací ESPN je pak na spadnutí i přestup Nabila Fekira z Lyonu.

"Myslím, že můžeme v budoucnu dokázat opravdu velké věci. Styl fotbalu, který jsme viděli v této sezóně byl úžasný. Myslím, že pokud zahrajeme tak, jak umíme, pak jsme jedním z nejlepších týmů světa. Zasloužili jsme si být ve finále. Celá cesta do Kyjeva byla fantastická, plná skvělých momentů, které jsme si užili. Tak snad přijde ještě jeden další v sobotu," zadoufal Werner.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (345)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele