Schalke vykoupilo z Manchesteru City obránce Nastasiće

11.03.2015, 11:57
Aktuality
Matija Nastasić se ze Schalke do Manchesteru City nevrátí. Jednadvacetiletý stoper odešel do hornického klubu teprve v polovině ledna, rychle ale dokázal svého nového zaměstnavatele přesvědčit o svých kvalitách a ten ho tak nyní natrvalo získal za devět a půl milionu eur...

Königsblauen transfer dnes potvrdili na své webové stránce. Tradičně přitom prozradili pouze délku kontraktu, který srbskému reprezentantovi poběží do června 2019, zatímco přestupová částka zůstává v rovině neoficiálních informací.

"Jsem hrdý a šťastný, že zůstávám hráčem Schalke. Mužstvo mě od prvního dne velmi dobře přijalo, byl jsem okamžitě jeho součástí. V budoucnu bych chtěl pomoci k tomu, abychom jako klub dosahovali svých cílů," prohlásil Nastasić den po vítězství 4:3 v Madridu, které ale vzhledem k domácí porážce na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů nestačilo.

Odchovanec bělehradského Partizanu strávil v Manchesteru City dva a půl roku a loni s ním mohl slavit titul v Premier League, v průběhu této sezóny ale od manažera Manuela Pellegriniho nedostával žádnou šanci. Jednu sezónou strávil technicky zdatný stoper také v italské Fiorentině.

Možnost jeho trvalého přestupu domluvilo Schalke se Citizens hned v zimě a podle informací z médií k aktivování opce stačilo, aby Nastasić nastoupil v bundeslize k sedmi utkáním. Tuto metu splnil v sobotu, kdy S04 doma porazilo Hoffenheim.

Autor: Petr Vaněček / transfermarkt.de, schalke04.de

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele