Obránci Kirchhoff a Nastasić by rádi zůstali v Schalke

11.02.2015, 19:58
Aktuality
Schalke zatím v jarní části sezóny inkasovalo jen jediný gól a svůj podíl na tom mají i Matija Nastasić a Jan Kirchhoff. Oba mladí zadáci přitom v hornickém klubu pouze hostují do konce sezóny, rádi by si ale svůj pobyt v Gelsenkirchenu prodloužili...

Zatímco čtyřiadvacetiletého Kirchhoffa mají Königsblauen vypůjčeného již od loňské zimy z mnichovského Bayernu, o tři roky mladší Nastasić přišel do Veltins Arény teprve v polovině tohoto ledna.

V případě Kirchhoffa mělo Schalke do konce prosince šestimilionovou opci na trvalý přestup, tu ale nechalo vypršet a doufá, že nyní vyjedná transfer defenzivního univerzála levněji. "Řekl, že by si dokázal představit zde zůstat. O jeho kvalitách jsme zcela přesvědčeni," uvedl manažer Horst Heldt. "Nyní se obrátíme na FC Bayern. Dovedeme si moc dobře představit, že budeme s Janem dále spolupracovat," dodal Heldt.

Srbský reprezentant Nastasić nedostával v Anglii adekvátní herní příležitosti a za Schalke by rád hrál déle než jen do konce sezóny. "Jsem zde šťastný a těším se na každý zápas. Po sezóně si všichni musíme sednout a uvidíme, co bude nejlepším řešením. Je ale jasné, že bych zde rád zůstal déle. Plánuji hrát za Schalke dlouhodobě," prohlásil bývalý hráč Fiorentiny, na kterého má S04 údajně opci ve výši 9,5 milionu eur.

Autor: Petr Vaněček / transfermarkt.de

Komentáře (28)

Přidat komentář
twl

Jestli schalke neuplatní tak malou opci lepšího stopera než nastašiče nemají navíc by přišla o hráče světových kvalit jako je huntalar.....kvalitu prokáže určitě dříve nebo později

Reagovat
didosh

Nastasice jsem chtel vzdy do AC.Podle me z neho bude kvalitni stoper.

Reagovat
Pipo123

V zápasoch Schalke sa mi Nastasič hodne páčil, určite hral lepšie než Howedes či Matip

Reagovat
smazaný uživatel

No jen abys nekecal.

Reagovat
bayern987

Než Howedes? To musí bejt teda hodně dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Howedes je líder celého Schalke v jari, je aj najlepší v obrane o tom sa nemusíme moc baviť, Matip zahral fantasticky napríklad proti Gladbachu, Nastasič sa s nimi v trojčelnnej obrane skvele dopĺňa a popri tak skúsených borcoch rastie doslova každou minútou, je to vidno že ho usmerňujú a jemu sa hraje v pohode, obranná trojka je zatiaĽ to najlepšie zo Schalke v jari.

Reagovat
db18

Co ještě chtějí? Za míň jak za 6 bych jim ho nepouštěl...

Reagovat
Arne

No vzhledem k tomu, že k vám jako idiot přiklusal zadarmo a taky to není žádný zázrak, tak třeba čtyři miliony by nebyly úplně mimo.

Reagovat
db18

No nevím... a pak hledat 4. stopera? (I když, on to asi stejně přebere Javier )

Reagovat
smazaný uživatel

Kyriakos je na hosťovaní v Leverkusene bez opcie.

A keď si porovnáš 9,5 mega za Nastasiča a 6 za Kirchhoffa, tak je jasné, kde je väčšia value pre Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, určite bude priorita Matija, Kirchhoff síce dokáže zahrať aj DM, ale tam Schalke nemá až tak problémy. Navyše Kyriakos ak sa vráti tak stopérov majú perfektne poriešených jak do trojčlennej tak do štvorčlennej obrany.

Reagovat
Arne

Jaký Javier? Pro Schalke musí být prioritou Nasťa, to je stoper na úrovni a to má teprve 21. Kirchhoffa podle mě na dlouhodobý základ v Schalke nikdy mít nebude a šest mi zkrátka přijde moc, stejně jako Heldtovi.

Reagovat
db18

Martinez

Reagovat
Arne

Aha, já myslel, že toho čtvrtého stopera myslíš na Schalke... Čtyři stopery máte (budete mít) i bez Javiho, ne? Boa, Benatia, Dante a Badstuber (?).

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme myslel, že by bola blbosť pustiť Kirchhoffa skoro zadarmo a potom hľadať štvrtého stopéra.

A ten Javier je zrejme Martinez, ktorého bude Guardiola staviať na stopéra. Tiež ma to najprv zmiatlo, ale inú logiku v tom nevidím

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

A s Dantem ako štvrtou voľbou už nerátaš?

Netuším, kedy mu končí zmlúva...

Reagovat
db18

Do 2017 a radši bych, aby tam byl někdo spolehlivější...

Reagovat
smazaný uživatel

Určite to v lete Bayern doplní kvalitou na tomto poste.

Reagovat
smazaný uživatel

Süle?

Reagovat
db18

Ten by byl ideální (na post 2./3. stopera), ale pochybuju, že přijde hned po zranění...

Reagovat
matZz

za 15 mega 2 skvělí stopeři a měli by to pořešený na spoustu let dopředu!

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí zaplatiť Nastasiča a návrat Papadopoulosa z hosťovania a máš to poriešené lacnejšie, lepšie a na viac rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Nastasiča proste za tú cenu musia kúpiť, to by bol hriech nevyužiť takú opciu. Myslím, že stopérska dvojica Howedes- Nastasič má do budúcna fantastické predpoklady.

Kirchhoff je ideálny hráč širšieho kádra, na základ podľa mňa nemá a 6 miliónov by som za neho určite nedal, maximálne 3-4. Schalke má ale ako 3. voľbu na stopéra Matipa, plus na hosťovaní Papadopoulos a mladý Ayhan by potreboval tiež čo najviac hrávať.

Ak Di Matteo neupustí od toho systému s troma stopérmi, tak zrejme Kirchhoffa kúpia, ale skôr by som sa na ich mieste snažil zohnať kvalitné DM/CM a aspoň jedného fakt kvalitného krajného obrancu, niekoho lepšieho ako Uchida/Fuchs/Aogo.

Ofenzíva je výborná, keď sa dajú do poriadku zranené opory tak to bude celkom sila...

Reagovat
smazaný uživatel

Uchida je kvalitný bek, tam neni problém, skôr tá druhá strana.

Matip ak bude hrať tak ako posledný zápas tak bude priama voľba do základu.

Reagovat
eLJay.91

Opce na 9,5. Furt nechápu, proč po něm Juve nešlo... Asi se holt ještě drží naděje, že z Ogbonny něco bude. Škoda.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

víc defenzivních hráčů prosím............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele