Savidan: Uvidím, jak na tom doopravdy jsem

18.11.2008, 13:12
Aktuality
Steve Savidan zažívá po přestupu z Valenciennes do Caen fantastickou sezonu. 30letý útočník dal letos již sedm ligových branek, vysloužil si pozornost předních evropských klubů v čele s Marseille a další odměny se mu dostalo minulý týden, když dostal poprvé v kariéře pozvánku do francouzské reprezentace...

"Poměrně dlouho jsme ho sledovali v lize a chceme vědět, jestli se dokáže prosadit i na mezinárodní scéně. Chceme ho vidět s dalšími reprezentanty, pozorovat budeme jeho chování i pokrok," prohlásil trenér francouzského národního týmu Raymond Domenech.

Savidanovi je již třicet let a první pozvánku do reprezentace řádně oslavil, když o víkendu skóroval proti Nancy. Celkem má letos na svém kontě již sedm zásahů. "Ve třiceti letech stále věříte. Dostat první pozvánku je odměnou za mou snahu a všechny ty roky strávené v různých klubech. Být v nominaci je pěkné, nyní je nejdůležitější, jak se svou šancí naložím," řekl spokojený Savidan.

Savidan je držitelem jednoho primátu, v dresu Valenciennes se stal prvním fotbalistou, který se ve dvou po sobě jdoucích ročnících stal nejlepším střelcem třetí a poté i druhé nejvyšší francouzské soutěže. Pozvánka do národního týmu pro něho má o to větší hodnotu, že Francii nikdy nereprezentoval ani v mládežnických kategoriích. "Je to na mně. Uvidím, jak na tom doopravdy jsem," prohlásil dále Savidan.

Většina fanoušků Caen si již ani pořádně nepamatuje, kdy naposledy některý z hráčů tohoto klubu oblékl francouzský reprezentační dres. Tím posledním byl v sezoně 1992/1993 Xavier Gravelaine. V Caen tedy jistě nelitují vynaložených pěti milionů eur za Savidanův příchod...

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jezis, to bude jak u nas kulic, perspektiva jak vino

Reagovat
smazaný uživatel

měli by si z nich vzít příklad i u nás, třeba Otepka má formu, nebo dřív Trousil či Polách, co že jsou staří, i kdyby jim bylo 35 a byli dobří tak by tam měli být

Reagovat
smazaný uživatel

Otepka má sice formu ale pro repre už není perspektivní

Reagovat
smazaný uživatel

Tady přece vůbec není důležité nakolik je perspektivní, rozhodně je lepší tam dát někoho, který má aktuálně formu..a Otepka ji má dlouhodobě, před tím táhl Příbram, teď je výrazný v Baníku, divil jsem se, že tenhle hráč nehrál aspoň za Spartu. V současném kádru by byl jasně nejlepším. Podle mě je vždycky lepší dát toto zodpovědné místo zodpovědnému hráči a ne nějakému prckovi, který se z toho podělá, pak se zraní, bude mít problémy s životosprávou apod. (Tím prckem pochopitelně nemyslím Necida-ten si šanci zaslouží) ale obecně... Uživatel Maaara má absolutní pravdu.

Reagovat
Lojd

a já sem dycky myslel že v repre mají být ti nejlepší borci své země a vono je to podle potenciálu...

Reagovat
georgeo

tak na něčem se ten tým musí stavět, mladí dobří hráči by měli sbírat zkušenosti vedle těch starších, kteří postupem času odejdou, a pak to po nich potáhnou a zas dokola. Otepka je dobrý, má forma a ligové zkušenosti, ale zase nemá mezinárodní zkušenosti, které jsou neméně důležité. A brát hráče jako je on na lavičku nebo do hlediště je zbytečné a na hřiště celkem riskantní, když nemá mezinárodní zkušenosti. Byl by to risk.

Reagovat
smazaný uživatel

Savidan zatím hraje výborně, doufám, že po něm v blízké budoucnosti nehrábne nějaký lepší klub a tam se nezakope, Caen je pro něj ideální klub po odchodu Gouffrana.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele