Govou zraněn, Fred možná odejde. Získá Lyon do útoku Savidana?

16.01.2009, 17:09
Aktuality
Fanoušci Lyonu se v zimě s velkou pravděpodobností dočkají jedné posily do útoku. Až do konce sezony bude chybět Sidney Govou, z klubu by navíc mohl odejít Brazilec Fred. Jedním z těch, kteří by mohli vznikající mezeru zalepit, je Steve Savidan z Caen...

"Bylo by špatné napsat, že útočník Caen je pro OL prioritou. Každopádně vzhledem ke zranění Sidneyho Govoua a nejisté budoucnosti Freda se Claude Puel a jeho tým rozhodli pro možný příchod nějakého útočníka. Steve Savidan může figurovat mezi kontantovanými hráči, ale na to je brzy. Může jít o Francouze stejně tak jako o zahraničního hráče. Může hrát na křídle nebo taky ve středu útoku. Na závěr chce OL ujistit, že prioritou je posílit zadní řady," stojí v oficiálním prohlášení sedminásobného francouzského mistra.

V obraně má Lyon velké problémy, kvůli přetrženým vazům v koleni chybí již od úvodu sezony Francois Clerc, kvůli stejnému zranění vynechá zbytek letošního ligového ročníku Anthony Reveillere. Kvůli stehennímu svalu navíc bude zhruba měsíc chybět i defenzivně laděný Mensah.

Sidney Govou přijde rovněž o zbytek sezony, na vině je přetržená achilovka. A k dispozici dost možná nebude ani Fred, ten se příliš netají zájmem odejít a do Lyonu jistě dorazí nějaká nabídka již v zimě. Zájem o něho má i brazilské Fluminese, v tomto případě by ale ke stěhování mohlo dojít až po sezoně.

"Fluminese zaslalo do Lyonu dopis informující o našem zájmu o tohoto hráče poté, co mu v létě vyprší smlouva. Do té doby je přestup nereálný, museli bychom zaplatit pět milionů eur. Manažer Alexandre Faria a Fred se již předčasně dohodli na spolupráci," prozradil prezident Fluminese Roberto Horcades.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, sportinglife.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

savidan je dobrej,ale nevim jestli se v Lyonu prosadi,bude tam vetsi tlak vetsi konkurence

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně by měl konkurenci jen v Benzemovi.

Reagovat
smazaný uživatel

jo ale jsou tam jeste Delgado ten neni spatnej,Keita a Piquoinne

v jeho pripade by bylo super pul rocni hostovani s opci na prestup

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, že jo určitě má zapotřebí v jeho věku chodit někam na zkoušku. Podle mně by tam šel jen v případě, že bude cítit velkou důvěru trenéra..

Reagovat
smazaný uživatel

zas to neni zadnej Henry

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale těžko půjde někam, aby ve 30 seděl na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zase myslím, že půjde moc rád, protože to je možná jeho poslední šance zahrát si Ligu Mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že by teď, když se v Caen dostal poprvý do reprezentace riskoval, že nebude hrát? Jak říkám podle mě by tam šel jen pokud by cítil důvěru trenéra, kterou by ale těžko cítil pokud by šel na hostovačku..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jo, protože musí vidět, že momentálně je v útoku lepší jen Karim a že se podobná šance prostě nebude opakovat (i když kdo ví, třeba ho ve 33 kontaktuje Barca nebo Inter, ale na to bych nespoléhal). Sice má šanci "zahrát" si v repre, ale stejně asi sám vidí, že ta konkurence tam je moc velká, než aby tomu obětoval klubovou kariéru, naopak jak říkám, je to pro něj jedna z posledních šancí zahrát si LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Marty taky bych rek ze jo,jestli ma touhu se jeste posunout vys tak to asi riskne ale nevim jak vy ale ja bych radsi videl v Lyonu Jimmyho Brianda co vy na to?

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, kdo hraje za Lyon, ale opakuji, momentálně by měl opravdovou konkurenci jen v Benzemovi.

Piquionne hraje jak kdyby rok nekopnul do míče, Keita má furt zdravotní lapálie a Delgado je nerozehraný, Pjanic je zase moc mladý, jedině Ederson by mu možná byl konkurencí na křídle, ale toho počítám spíše do středu a Mounier je sice prima, ale je pořád moc mladý, aby to sám odkopal.

Ta myšlenka s hostovačkou je dost úsměvná, jak pro Caen, tak pro Savidana.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rad ze ses zasmal

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá volba, talentů je v týmu dost, ale chybí nějaký kvalitní veterán, takže savidan by byl super volba, navíc on by si určitě ještě rád zahrál na stará kolena pohár, takže by nebyl proti. Škoda, že Fred půjde až po sezóně, takhle bude další rok jen trpět místo aby si pořádně zahrál.

A jsem rád, že si vedení uvědomuje, že posílit obranu je vícce, než nutné, ideální by bylo zkusit získat Jokice na hostovačku s nějakou chytrou opcí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

N¨Zogbia a Fanni by se hodili

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale Fanni chce zůstat v Rennes.

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim ale na novou sezonu by se taky hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale je úplně zbytečný se o něm bavit, když z vlastní vůle nepřijde.

Naopak N'Zogbia by se hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam rád OL, jsem rád že se konečně ukazují naděje, kt jsem vkládal do Girondins. Ta výhra s PSG mě potěšila. Konečně mají možnost sesadit Olympique.

Reagovat
smazaný uživatel

Fredovi bych daval vic prilezitosti...v Lyonu je jak na houpacce nejdrive je nepostradatelny pak je zas na odchodu,loni v zime se ho snazili udrzet...

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, že absolutně nesleduješ Lyon.

Reagovat
božský John

Pokud Lyon máš rád jako já,tak tvůj postřeh chápu..pokud se tady snažíš rozumovat,tak ti to moc nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

ja se nesnazim rozumovat

Reagovat
smazaný uživatel

JAký systém hraje v domácí soutěži nejčastěji Lyon? díky za každé nové ráno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele