SAN SEBASTIAN VYHRÁL VE VIGU A STOUPÁ TABULKOU

27.01.2004, 01:20
Aktuality
V zápase Celty Vigo se San Sebastianem padlo 7 branek, z toho 5 do sítě domácích a Celta tím jen potvrdila, že se jí v tomto ročníku ligy na domácím hřišti vůbec nedaří. Doposud vyhráli jen jednou, a to v září nad Valladolidem. V tabulce sestavené jen ze zápasů doma je Vigo úplně poslední.

Real Sociedad San Sebastián pokračuje ve svém znovuzrození. Od výhry nad Realem Madrid nastartovali Baskové úspěšnou sérii, která pokračovala i zápasem ve Vigu, když tamější Celtě nadělili 5 gólů. Ve Vigu se naopak sklání nad trenérem Lotinou Damoklův meč. Po domácím pětigólovém přídělu od La Coruni přišla další pětka od San Sebastianu.

Konečný výsledek je pro domácí ale přece jen poněkud krutý, zvláště po tom, co se dostali do vedení už v 1. minutě zápasu. Sebastianský López Rekarte zahrával malou domů, ale příliš krátkou. K míči se dostal Gustavo López a pohodlně skóroval. Hostům se podařilo po 20 minutách vyrovnat. Xabi Alonso poslal Kovačevičovi dlouhý pas za obranu Viga a bývalý útočník Juventusu chytrou střelou pravačkou oklamal Cavallera. Těsně před přestávkou si svůj smolný okamžik prožil útočník Viga Miloševič, když po rohu San Sebastianských hlavičkoval míč do vlastní sítě.

Celta byla otřesena, ale pět minut po přestávce se dočkala vyrovnání. Schurrer srazil ve vápně Vagnera a Luccin proměnil pokutový kop. Do vedení poslal hosty vysoce ceněný střední záložník Xabi Alonso, když se jako první dostal ke střele vyraženou Cavallerem a dorazil ji do sítě. Naděje Viga na zkorigování stavu zkomplikoval svým vyloučením obránce Berrizzo, když dostal dvě žluté karty během pěti minut. Hosté početní převahy rychle využili a vstřelili další dvě branky. Nejprve dobře zatáhl míč Gabilondo, přihrál Nihatovi a maličký Turek přesvědčil o instinktu zabijáka. Podruhé se Nihat prosadil o dvě minuty později, když vyběhl do brejku ještě na vlastní polovině, utekl obráncům a překonal Cavallera v tomto zápase již popáté. San Sebastian je už jedenáctý, Vigo je na poslední nesestupové sedmnácté příčce.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele