Ruská Premier Liga souhrn - 6. kolo

18.04.2008, 18:02, aktualizováno 20.04.2008, 19:02
Komentáře a souhrny
Těrek Groznyj pokračuje v pravidelném sbírání bodů - o všechny tentokrát obral doma Luč - Energiji. Rubin vyhrál i šestý zápas v řadě a vyrovnal rekord Dinama Moskva. CSKA Moskva doma v derby jenom remizovalo s Lokomotivem.

Šinnik Jaroslavl - FK Chimki 3:2

18.04.2008 16:00

Góly: 45. Anton Chazov, 50. Denis Bojarincev, 72. Maksim Buznikin - 49. Dragan Blatnjak (pen.), 69. Dragan Blatnjak (pen.)

Šinnik porazil v předehrávce 6. kola FK Chimki 3:2 a připsal si první vítězství v novém ročníku, naopak hosté si budou ještě muset počkat.

FK Chimki vedl pro zápas se Šinnikem Igor Juščenko, který dočasně nahradil na lavičce odvolaného Slavoljuba Muslina. Kouč domácích Sergej Juran měl proti posledním Chimkám velkou šanci dovést své mužstvo k prvnímu vítězství po osmadvacetizápasovém půstu v nejvyšší soutěži.

V poloprázdném hledišti jaroslavlského stadionu byl přítomen reprezentační kouč Ruska Guus Hiddink. První půlhodina probíhala v pomalém tempu. FK Chimki mohli otevřít skóre už v samotném úvodu, ale Dragan Blatnjak nemířil přesně. V závěru prvního poločasu otevřel skóre Chazov, branku mu připravil Lazarov, který přišel na hřiště v 36. minutě jako náhrada za zraněného Gorawského. Šinnik mohl vedení navýšit několik chvilek po první brance, ale Bojarincevovi skočil míč nešťastné na hrbolek a proto v jasné příležitosti nerozvlnil síť.

Uplynuly čtyři minuty druhého poločasu a hosté kopali penaltu za zákrok Ricarda Silvy na Antipenka, exekutor Blatnjak se nemýlil a vyrovnal na 1:1. Radost hostů měla jepičí život, Lajzans přihrával z pravé strany a Bojarincev poslal míč z prvního dotyku za záda brankáře Berezovského.

V 70. minutě se Chimkám podařilo podruhé vyrovnat a opět to bylo z penalty, Nizamutdinov byl v pokutovém území faulován v situaci, kdy by byl i vybojovaný rohový kop úspěchem, k pokutovému kopu se opět postavil Blatnjak a Pravkin byl podruhé v zápase na jeho penaltu krátký. Stejně jako předtím následoval opětovný úder Šinniku. Buznikin přelstil v pokutovém území Jovanoviče a krásnou střelou k tyči poslal Šinnik opět do vedení. Buznikin byl při chuti, po jeho patičce však Bojarincev neposlal FK Chimki definitivně do kolen. Hosté působili v obraně nervózním dojmem a svěřenci Sergeje Jurana měli několik dalších příležitostí navýšit vedení 3:2, ale stav už zůstal nezměněn. Šinnik to však nemusí vůbec mrzet, připsal si první vítězství v sezóně 2008 a vzdálil se dnu tabulky, kde zůstává poslední FK Chimki.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Tom Tomsk 3:0

19.04.2008 11:00

Góly: 19. Jevgenij Savin, 38. Andrej Tichonov, 83. Anton Bober

Křídla Sovětů Samara porazila Tom Tomsk 3:0, za domácí si přesnou trefu připsali Savin, Tichonov a Bober.

Proti sobě se postavili dva bývalí trenéři FK Moskva. Lavičku "křídel" vedl Leonid Sluckij, lavičku hostů Valerij Petrakov. Na obou stranách barikády se ocitli i bratři, za Samara hraje Ruslan Ajinjal, za hosty Beslan Ajinjal, oba dva se objevili v zahajovací jedenáctce svého týmu.

Hned od úvodních minut převzali iniciativu domácí, hosté se upínali na zajištěnou defenzívu a rychlé brejky. V 16. minutě musel kvůli zranění odstoupit hostující Širko, kterého nahradil Strelkov. Dvě minuty poté přišla pro Tom Tomsk další rána, po centru Ajinjala se hlavou prosadil Savin a poslal "křídla" do vedení. Domácí měli další příležitosti, střelami ze střední vzdálenosti zahrozili Rodriquéz a Savin. Hostům se dopředu nedařilo, Klimov ve velké šanci nastřelil břevno.

Domácí po krátké odmlce opět zvýšili tlak na branku sibiřského mužstva a odměnou jim byla druhá branka. V 39. minutě zatáhl míč po pravé straně Escobar Rodriquéz a jeho následnou přihrávku zužitkoval Tichonov a se štěstím překonal náhradního brankáře Parejka. Brankář Tomsku se pořádně zapotil v závěru první půle, když neudržel v rukavicích dalekonosný pokus Ruslana Ajinjala, ale následnou dorážku Savina dokázal zlikvidovat.

Po přerušení svěřenci Sluckého kontrolovali hru, hosté kladli malý odpor. V 83. minutě Parejko zaváhal po centru Tichonova z pravé strany a střídající Bober přesnou hlavičkou hostům definitivně zlomil vaz. Křídla Sovětů Samara zvítězila 3:0 a připsala si desátý bod v sezóně. Sibiřský Tomsk si na své první body z venku bude muset počkat.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Dinamo Moskva 1:1

19.04.2008 13:30

Góly: 50. Alexandru Epureanu - 44. Aleksandr Keržakov

Moskevské derby mezi FK a Dinamem skončilo smírně 1:1. Hosté se sice dostali v závěru prvního poločasu do vedení díky trefě Keržakova, na začátku druhého dějství však Epurejanu vyrovnal.

Dinamu poslední výsledky přidaly na sebevědomí a přestože byli na stadionu Eduarda Strelcova hosty, už od počátku hrozili před brankou domácího brankáře Ževnova. Dinamo táhlo útoky přes křídla. První příležitost ke skórování měli hosté, mladičký útočník Smolov však byl vytlačen z úhlu polským obráncem Jopem. S uběhlými minutami se probudili také svěřenci ukrajinského kouče Blochina. Golyšev vtrhl do pokutového území, ale jeho přihrávku na zadní tyč nezachytil nikdo. Epurejanu zase mířil hlavou vedle tyče.

Minutu před koncem prvního poločasu na sebe vzal odpovědnost Keržakov a z dvaceti pěti metrů se trefil přímo do šibenice. Oba týmy tak šly do kabin za stavu 1:0 pro hosty.

V 50. minutě vyrobil brankář Dinama Šunin obrovskou hrubku, hostující gólman sice zachytil standardní situací Čížka, ale míč mu vypadl z rukou a dorážející Epurejanu vyrovnal na 1:1. Oleg Blochin poté poslal do hry dva svěží útočníky Adamova a Kruniče. Kouč Dinama Kobelev zase musel vystřídat zraněného Chochlova, do hry se dostal mladík Dimidko.

Stav zůstal do konce utkání nezměněn a FK Moskva se ani tentokrát nedočkalo prvního vítězství v soutěži, dnes však proti nim stálo rozjeté Dinamo, takže se bod dá považovat za úspěch.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Zenit Petrohrad 1:1

19.04.2008 16:00

Góly: 40. Zelăo - 86. Roman Širokov

FK Saturn remizoval se Zenitem Petrohrad 1:1. Hosté vyrovnali v závěru utkání, ale i přesto nemůžou být s bodem spokojeni, svěřenci Dicka Advocaata totiž už ve čtvrtém utkání v řadě nedokázali naplno bodovat.

Trenér hostů Dick Advocaat šetřil svou oporu Tymoščuka, kterému dopřál odpočinek před semifinálovým duelem s Bayernem Mnichov. První gólový moment si Zenit vytvořil v osmé minutě, Aršavin centroval na vzdálenější tyč, ale Dominiguéz neusměrnil hlavičku do branky. Potom Denisov a Aršavin zkoušeli prověřit Kinského z dálky, v prvním případě měl míč velký rozptyl, v tom druhém letěla střela přímo do náručí Kinského.

Uplynula půlhodina hry a Saturnu trochu převzal iniciativu, v 36. minutě Loskov z pravého křídla hledal Nemova, ten prodloužil na Karjaku a zasahovat musel reprezentační brankář Malafejev. V 40. minutě se Saturn dostal do vedení, centr z pravé strany prodloužil Hubočan nešťastně za sebe (Malafejev si vybíhal pro míč) a Ďurica na zadní tyči stihl míč ve skluzu vrátit do ohně, kde nedůrazně zasáhl Malafejev a pohotový Zelao skóroval.

V druhé půli se hosté tlačili před branku Saturnu, ten však pozorně bránil. V 72. minutě Dick Advocaat vydatně oživil hru, do hry poslal hned trio náhradníků – Fajzulin, Radimov a Tekke. Deset minut před koncem se Tekke objevil sám před Kinským, ale obrovskou šanci spálil, když mířil těsně vedle. V 86. minutě se už Zenit dočkal kýženého vyrovnání, po standardce Aršavina vyrovnal Širokov.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Spartak Moskva 1:2

19.04.2008 17:00

Góly: 39. Kazbek Geterijev - 42. Cristian Maidana, 57. Welliton

V duelu dvou Spartaků zvítězil věhlasnější Spartak Moskva nad Spartakem Nalčik 2:1. Za Nalčik otevřel skóre Geterjev, hosté však brankami Majdany a Whellitona otočili vývoj utkání.

Kouč Spartaku Moskva Stanislav Čerčesov udělal několik změn v sestavě, ať už vynuceně nebo kvůli nespokojenosti s výkonností některých hráčů. Trenér Nalčiku Jurij Krasnožan do sestavy nezasahoval, jen brankář Chomič nemohl nastoupit, protože je na hostování ze Spartaku Moskva, který mu dodal do smlouvy, že ve vzájemných duelech nesmí nastoupit.

První poločas těžko nazvat kvalitním. Zejména hosté působili utrápeným dojmem a vepředu se neprosazovali. Nalčik posilnění překvapivým vítězstvím proti CSKA se snažil o aktivní obléhání branky Spartaku, v první patnáctiminutovce měl velkou šanci Gogita Gogua. Moskevský Spartak zahrozil jen střelou Mozarta z velké dálky.

V 40. minutě se fotbalista Nalčik Geterjev napřáhl daleko za hranicí pokutového území a přesnou střelou k tyči poslal Nalčik do zaslouženého vedení 1:0. Hosté dokázali odpovědět o dvě minuty později, Argentinec Maidana zakroutil přímý kop přesně do růžku bezmocného gólmana Radiče. Oba týmy tak šly do kabin za stavu 1:1.

Do druhého dějství vstoupil Nalčik opět aktivně, branku svého soupeře obléhal hlavně díky standardním situacím, které nebezpečně zahrával Gogua. Byl to však Spartak Moskva, kdo přidal druhou branku, osamocený Brazilec Whelliton v 58. minutě skóroval zblízka hlavou. Svěřenci Čerčesova si poté vedení zodpovědně uhlídali. Hostující Spartak vytěžil z minima maximum, vyhrál 2:1, ale výkonem rozhodně nepřesvědčil.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Amkar Perm 1:0

20.04.2008 12:00

Góly: 67. Sergej Semak

Rubin Kazaň zvítězil již pošesté v řadě a upevnil si vedoucí pozici. Svěřenci kouče Berdijeva v šestém kole zdolali Amkar Perm, rozhodla o tom jediná branka Semaka.

Rubin Kazaň se pokoušel útočit přes strany, kde operovali aktivní Ansaldi a Kvirkevlja. Právě Argentinec Ansaldi svou dalekonosnou dělovkou pořádně vystrašil Gabulova. Celkově první poločas moc fotbalové krásy nepřinesl, oba týmy se otrkávaly a k vidění byly spíše ostré zákroky, které rozhodčí trestal žlutými kartami.

Ani v prvních minutách druhého poločasu nebezpečné momenty nepřicházely. Kouč domácích Berdijev nebyl spokojen s ofenzívou svého týmu a do hry místo Rebrova a Karadenize poslal v 65. minutě Miloševiče a Hasana Kabze. Amkar několikrát zahrozil před brankou Ryžikova, ale také hostům v ofenzívu málo co vycházelo. V 67. minutě se Rubin dočkal úvodní branky, na které měl velkou zásluhu střídající mladíček Baljajkin, ten totiž obral o míč Sirakova a z pravého křídla nacentroval a kapitán domácích Sergej Semak rozvlnil síť bezmocného Gabulova. Kouč Amkaru Božovič reagoval na nepříznivý stav a poslal na hřiště útočníka Sikimiče a Injace, nicméně k úspěchu to nevedlo.

Rubin tak zvítězil 1:0 a je jediným mužstvem v Premier Lize, které neztratilo ani bod.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 0:0

20.04.2008 14:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončilo moskevské derby mezi CSKA a Lokomotivem. Přestože gólu se diváci nedočkali, jednalo se o velice pohledné utkání. Svěřenci Valerije Gazzajeva se potřetí v řadě nedočkali vstřelené góly a přestože se na papíře můžou chlubit skvělou ofenzívou, v tomto ohledu jsou nejhorším mužstvem v soutěži.

Do sestavy CSKA se vrátil brazilský ostrostřelec Vágner Love, který minulý týden nenastoupil kvůli zranění, jiné změny trenér Valerij Gazzajev neudělal. Hlavní trenér Lokomotivu neudělal do sestavy nezasahoval, po předvedeném výkonu a především výhře 2:0 s Těrekem neměl ani důvod.

Zápasy mezi Lokomotivem a CSKA jsou zřídkakdy nudné. Oba týmy si vzpomněly, že v minulé sezóně padaly branky už v úvodních minutách. První příležitost měl Lokomotiv, Torbinskiho ale v dobré palebné pozici neposlechl míč. Domácí odpověděli celou sérií nebezpečných momentů, Jo Alvés a Krasič na sebe upozornili dalekonosnými střelami, brankář Levenec míč v obou případech vyrazil před sebe, což se mu mohlo krutě vymstít, dobíhající Vágner málem poslal míč do sítě, ale Levenec míč těsně před brankovou čarou vyškrábl. Levenec neoplýval zrovna jistotou a protože byl navíc kluzký terén, hráči CSKA to zkoušeli zdálky.

V úvodní patnáctiminutovce obdrželi Syčev (Lokomotiv) a Krasič (CSKA) od sudího Zacharova žlutou kartu za simulování. V té době převzal iniciativu Lokomotiv, střelu Odemwingieho vytěsnil Akinfejev s námahou na roh. Poté se nebezpečně prodíral obranou CSKA Syčev, ale úspěch nesklidil. Nebezpečný Syčev byl málem strůjcem vstřelené branky, z pravého křídla nebezpečně přihrával, ale Odemwingie a poté ani Biljaletdinov na jeho přihrávku ve skluzu nedosáhli.

Druhý poločas začal útokem CSKA. Útočník Jo Alvés střílel nebezpečně, Levenec opět nepůsobil zrovna nejjistěji, ale akce dohru neměla. Další šance armádního mužstva měla gólové parametry, Žirkov obehrál Janbajeva a přihrál osamocenému Jo Alvésovi, ten střílel na vzdálenější tyč, ale ani z této akce branka nepadla, Brazilec totiž mířil těsně vedle. Lokomotiv o sobě dal opět vědět v 57. minutě, Odemwingie na pravém křídle zahájil akci a před Syčevem s problémy hasil Berezuckij. Vývoj událostí však nápadně připomínal první poločas, CSKA do hry aktivně vstoupilo, postupem času však opět převzal iniciativu Lokomotiv.

Před závěrečnou desetiminutovkou oba celky doznaly změn, Gazzajev stáhl nevýrazného Vágnera Love a nahradil ho dalším Brazilcem Danielem Carvalhem, na druhé straně barikády se dostal do hry Traoré.

Oba celky útočily až do závěrečných minut. Problémy obraně Lokomotivu dělal aktivní Žirkov. Na straně hostů se málem ujala krásna střela Syčeva, Akinfejev jen pohledem hypnotizoval letící míč, který k jeho štěstí minul branku.

V samém závěru si chtěl zahrát na Maradonu Glušakov a udeřil míč rukou, nastřelil však jenom tyč a navíc si jeho prohřešku Zacharov všiml a fotbalista Lokomotivu inkasoval žlutou kartu. Diváci v Lužníkách se branky nedočkali, ale k vidění byl skvělý fotbal. Ukončila se tak série dvou proher CSKA a čtyř výher Lokomotivu v domácí soutěži.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Luč-Energija Vladivostok 2:1

20.04.2008 17:00

Góly: 4. Vladislav Kulik (pen.), 45. Vladimir Kuzmičov - 90. Igor Ševčenko

Těrek Groznyj pokračuje ve výborných výsledcích na domácí půdě. V utkání 6. kola si poradil s Luč – Energijí Vladivostok a po výhře 2:1 se posunul na sedmou pozici.

Už ve třetí minutě po faulu Černogajeva na Serdujkova kopali domácí penaltu, tu následně Vladimír Kulik proměnil a poslal Těrek do vedení. V desáté minutě přišla pro Těrek těžká rána, byl totiž vyloučen Serdjukov za loket na Vujoviče. Kdo však čekal, že hosté zapnou na vyšší rychlostní stupeň, byl vyveden z omylu. V nastavení prvního poločasu se Těrek dostal do dvoubrankového vedení, Kuzmičev si zpracoval míč rukou, s pomocí teče jednoho z obránců Vladivostoku poté rozvlnil síť, hosté sice reklamovali ruku, ale píšťalka sudího zůstala němá.

V druhém poločase si hosté vytvořili několik zajímavých momentů, šanci na snížení měl Gvazava a Černogajev, ale Těrek podržel brankář Ilion Lika. Vladivostoku ale s přibývajícími minutami začaly docházet síly a soupeř, ač hrál jen o deseti, několikrát pořádně zavařil českému brankáři Marku Čechovi. Lachijalov z 20 metrů nastřelil břevno, poté vychytal Čech Kamerunce Essameho. Další šanci Těreku vychytal opět Čech, Lachijalov obehrál tři hráče, ale na bývalého gólmana Liberce nevyzrál.

V samém závěru se Vladivostok dočkal alespoň čestného úspěchu. Lika neudržel razantní střelu Gvazavy a dorážející Ševčenko snížil na konečných 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň660012:218
2.Dinamo Moskva642011:514
3.Lokomotiv Moskva64118:313
4.Amkar Perm63128:410
5.Krylja Sovětov Samara63129:610
6.Spartak Moskva623110:99
7.Těrek Groznyj63036:109
8.CSKA Moskva62224:38
9.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
10.Tom Tomsk62135:87
11.Spartak Nalčik62045:86
12.FK Saturn61236:75
13.Šinnik Jaroslavl61238:105
14.Luč-Energija Vladivostok61234:65
15.FK Moskva60335:103
16.FK Chimki60247:172

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně se Šinnik dočkal, po dvou letech...

Reagovat
M11

chimki ted nic moc.. a to skore..

Reagovat
M11

*teda

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák golman, tři góly na zápas, to je na ručník.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, že Kazań vede ligu náhodně, nebo letos zaútočí na titul. většinou končil v klidných vodách středu tabulky, které ho nejspíš již omrzely.

Nevíte, zdali byl tento tým nějak výrazně posílen hráčsky, vstupem silného sponzora...?

Díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

O titulu se v Kazani nemluví, chtějí zaútočit na třetí místo. Přes zimu dost posílili, přišel skvělý tvůrce hry Sergej Semak. Do obrany mladý Argentinec Cristian Ansaldi. Z Trabzonsporu Gekdeniz Karadeniz (zatím nejlepší střelec soutěže) a dva věhlasní hráči Sergej Rebrov a Savo Miloševič. Celkově mají dobrý tým, uvidíme jak jim to půjde, sám jsem nato zvědavý....

Reagovat
smazaný uživatel

to spanhel: díky za informace, taky jsem velmi zvědavý kde se budou nacházet po skončení ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Zase vyhráli.

Reagovat
M11

peklo

Reagovat
smazaný uživatel

Změnili trochu strategii zmizelo dost brazilců (loni v UEFA cupu nezvládli zápas s Rapidem Vídeň a zavládlo zklamání, změny se daly očekávat) klub se postupně přeorientovává na turky (určitě ještě nějáké koupí, Karadeniz se osvědčil), celkově hodně investovali v zimě (nejvíc v celé lize).

Reagovat
Radin

CSKA zase jen bod,na ten kádr .Kazaň je sympatická,Ansaldi brzo do Západní Evropy snad :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda to zase proseděl na lavičce.

Reagovat
M11

ja uz to nechapu ale... 6 kol a ani sanci...a pritom hraji tuzku

Reagovat
fantomas

přesně, kdyby se jim aspon dařilo, tak to lze pochopit, ale takhle

Reagovat
Radin

taky to nechápu a za ty prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Kaloudo Kaloudo...proč si od nás odcházel

Reagovat
smazaný uživatel

Kerzakovuv gol byl fakt paradni:

http://www.youtube.com/watch?v=Wass69pRpOg

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se trefil, už bylo načase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele