6. kolo
19.04.2008 11:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Krylja Sovětov Samara - Tom Tomsk 3:0

Křídla Sovětů Samara porazila Tom Tomsk 3:0, za domácí si přesnou trefu připsali Savin, Tichonov a Bober.

Proti sobě se postavili dva bývalí trenéři FK Moskva. Lavičku "křídel" vedl Leonid Sluckij, lavičku hostů Valerij Petrakov. Na obou stranách barikády se ocitli i bratři, za Samara hraje Ruslan Ajinjal, za hosty Beslan Ajinjal, oba dva se objevili v zahajovací jedenáctce svého týmu.

Hned od úvodních minut převzali iniciativu domácí, hosté se upínali na zajištěnou defenzívu a rychlé brejky. V 16. minutě musel kvůli zranění odstoupit hostující Širko, kterého nahradil Strelkov. Dvě minuty poté přišla pro Tom Tomsk další rána, po centru Ajinjala se hlavou prosadil Savin a poslal "křídla" do vedení. Domácí měli další příležitosti, střelami ze střední vzdálenosti zahrozili Rodriquéz a Savin. Hostům se dopředu nedařilo, Klimov ve velké šanci nastřelil břevno.

Domácí po krátké odmlce opět zvýšili tlak na branku sibiřského mužstva a odměnou jim byla druhá branka. V 39. minutě zatáhl míč po pravé straně Escobar Rodriquéz a jeho následnou přihrávku zužitkoval Tichonov a se štěstím překonal náhradního brankáře Parejka. Brankář Tomsku se pořádně zapotil v závěru první půle, když neudržel v rukavicích dalekonosný pokus Ruslana Ajinjala, ale následnou dorážku Savina dokázal zlikvidovat.

Po přerušení svěřenci Sluckého kontrolovali hru, hosté kladli malý odpor. V 83. minutě Parejko zaváhal po centru Tichonova z pravé strany a střídající Bober přesnou hlavičkou hostům definitivně zlomil vaz. Křídla Sovětů Samara zvítězila 3:0 a připsala si desátý bod v sezóně. Sibiřský Tomsk si na své první body z venku bude muset počkat.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele