Ruská Premier Liga preview - 6. kolo

17.04.2008, 22:17, aktualizováno 19.04.2008, 21:19
Previews
Nedělní program ruské Premier Ligy otevře souboj Rubinu Kazaň se čtvrtým Amkarem Perm. V moskevském derby pak hostí CSKA třetí Lokomotiv. Šesté kolo uzavře zápas Těreku Groznyj s Vladivostokem.
Šinnik Jaroslavl - FK Chimki  (pátek 16:00)
6. kolo ruské nejvyšší soutěže otevře souboj týmů z dolních pater tabulky. Šinnik Jaroslavl hostí v páteční předehrávce FK Chimki.

Černá série Šinniku nadále pokračuje, už 28 zápasů v řadě svěřenci Sergeje Jurana v Premier Lize nevyhráli a kdy jindy ji přerušit, než proti poslednímu FK Chimki. Tým z gumárenského města se však musí vyvarovat dětinských chyb, kterých se dopustil v minulém kole na půdě Tom Tomsk a za něž nakonec zaplatil prohrou 1:2. Zatím Šinnik uhrál dva body a je čtrnáctý. Domácí mužstvo se v cestě za prvním vítězstvím v tomto ročníku bude muset bez obránce Igora Stepanova a záložníka Maxima Burčenka, oba stále rehabilitují.

FK Chimki uzavírají tabulku s dvěmi uhranými body. Minulý týden došla klubovému vedení trpělivost a z funkce trenéra odvolalo mezi hráči populárního Slavoljuba Muslina, který FK Chimki dovedl v minulém ročníku na solidní devátou příčku.. Poslední kapkou byla drtivá prohra s Rubinem Kazaň 0:4. Hosté hoří především v defenzívě, inkasovali už čtrnáct branek, což je suverénně nejvíc ze všech týmů v soutěži. Kapitán a zároveň brankář FK Chimki Berezovskij má průměr takřka tří inkasovaných branek na zápas. Ofenzívě klubu z moskevské oblasti vládne Eldar Nizamutdinov se třemi vstřelenými brankami.

Oběma týmům jde o hodně, vítězství by totiž Šinniku i FK Chimki zaručilo aspoň malý klid do nejbližších kol, remíza by neřešila prakticky nic. Dá se tak očekávat bitva o každý centimetr na hřišti a nahrává tomu i nevalná kvalita trávníku na jaroslavlském stadionu. Páteční předehrávka začíná v 16:00 CET, řídit ji bude rozhodčí Vladimír Pettaj.
Šinnik Jaroslavl - pravděpodobná sestava:
Pravkin - Čerkes, Djordjevič, Ricardo da Silva, Semočko - Goravski, Laizans, Bočkov, D. Kudrjašov, Bojarincev - Monarev.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij – Drozdov, Golovatěnko, Trivunovič, Mihajlovič – Blatnjak, Eromoigbe, Kneževič, N.Čeh – Antipenko, Nizamutdinov .
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Krylja Sovětov Samara - Tom Tomsk  (sobota 11:00)
Sobotní zápasy ruské ligy odstartují utkáním Křídla Sovětů Samara – Tom Tomsk.
Křídlům Sovětů Samara po pěti odehraných kolech patří šestá příčka se sedmi uhranými body. Minulý týden se tým lodivoda Leonida Sluckého prezentoval výborným výkonem na půdě Zenitu a přestože sahal po vítězství, nakonec si odvezl z Petrovskij stadionu bod za remízu 2:2. Domácí se stále musí obejít bez zraněného Jiřího Jarošíka, který od svého přestupu z Celticu zatím neodehrál ani minutu. Na marodce je dále Skvernjuk, Budylin a Kalačev.

Výhrou nad Šinnikem Jaroslavl se Tom Tomsk vyšvihl na sedmou pozici, svému soupeři v 6. kole takříkajíc dýchá na záda. Nicméně sibiřské mužstvo má v nohách těžké semifinálové utkání domácího poháru proti CSKA Moskva, které navíc prohrálo 1:2. Trenér Valerij Petrakov kvůli zranění nenominoval Mičkova a Kiseleva, za červenou kartu s Kazaní stále stojí Mladenov.

Hosté si jedou do Samary pro své první body z hřišť soupeřů. Domácí však chtějí udržet kontakt s čelem tabulky a proto neberou nic jiného, než tři body. Zápas začíná v 11:00 CET pod taktovkou sudího Alexeje Kovaleva.
Krylja S. - pravděpodobná sestava:
Lobos – o Bom soc, But, Belozerov, Leilton – Bober, Taranov, r.Adžindžal, O.Ivanov, Tichonov – Savin.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Mandrykin – Katynsus, Vejič, Radosavlevič, Jokič, – Klimov, Skobljakov, Tarasov, V.Volkov – Širko, Maznov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Moskva - Dinamo Moskva  (sobota 13:30)
V moskevském derby se proti sobě postaví FK a Dinamo. Obě mužstva vstoupila do nového ročníku s pohárovými ambicemi, ale plnit se je daří zatím jen hostujícímu celku, který se pyšní druhou příčkou. FK Moskva se zatím herně i výsledkově trápí.

FK Moskva zažívá katastrofální vstup do soutěže, dva body a patnácté místo v tabulce nečekal nikdo. Fanoušci klubu si přejí odchod ukrajinského kouče Olega Blochina, který mužstvo vede teprve od zimy, a čím dál častěji vyvolávají jméno Leonida Sluckého, ten se totiž napříč nejlepšímu umístění v historii klubu (čtvrté místo) musel pakovat, protože nedostal moskevské do evropských pohárů. Nedávno se v médiích objevily informace, že Blochina by mohl nahradit kouč tureckého národního mužstva Fatih Terim.

Nutno zmínit, že Blochin doposud musel kvůli velké marodce v sestavě improvizovat a na výsledcích klubu se musí absence hned několika klíčových hráčů najednou projevit. Před zápasem s Dinamem Moskva se začíná blýskat na lepší časy, marodka domácích se trochu ztenčila, zranění však stále trápí P. Bystrova, St. Ivanova a Okoronkwa, Varakina, Kruniče, Barientose a natažený sval do hry nevpustí ani Hubníka. Dobrou zprávou je návrat Čížka a střelce Adamova. Hostující Dinamo přijede bez Kovalčika, Granatha, Sisery, Berdyševa a.Lobkova.

Hosté v tomto ročníku Premier Ligy zatím nepoznali hořkost porážky. V minulém kole Dinamo přestřílelo Spartak 4:3 a zaslouženě si upevnilo druhé místo v tabulce. Modrobílí zatím šlapou jako švýcarské hodinky, o čemž svědčí bilance čtyř výher a jedné remízy. Nicméně FK Moskva není zrovna oblíbeným soupeřem pro Dinamo, svěřenci kouče Kobeleva doteď těžce nesou porážku 1:4 ve 24. kole minulého ročníku. Na výhru proti "měšťanům" čekají fanoušci Dinama už čtyři roky. V sobotu od 13:30 CET chtějí komplex z FK Moskva prolomit, stejně jako se jim to povedlo proti Spartaku v minulém kole.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov – Nababkin, Jop, Godunok, Stoica – Kalešin, Rebeža, Čížek, Kuzmin – Adamov, Bracamonte
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin – Kolodin, Fernandes, Tanasievič – K.Kombarov, Chochlov, Semšov, Danni, D.Kombarov – Genkov, Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 2.90 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Saturn - Zenit Sankt-Petěrburg  (sobota 16:00)
Nastartuje se Zenit na půdě Saturnu? V minulém ročníku si na jeho hřišti zajistil titul, když výhru 1:0 vystřelil český fotbalista Radek Šírl.

Nevalnými výsledky odstartoval Saturn sezónu 2008. S bilancí 1-1-3 mu patří třinácté místo. V minulém kole Saturn vybojoval remízu v dalekém Vladivostoku. Trenér Gadži Gadžiev si mohl v tisku přečíst zprávy, že se jeho éra na lavičce Saturnu chýlí ke konci, proti Zenitu má dokonalou možnost fámy zahnat do kouta.

Úřadující mistr je totiž stále myšlenkami v Poháru UEFA, kde se v semifinále střetne s Bayernem Mnichov. V domácí soutěži tak ztrácí jeden bod za druhým, zatím jich uhrál jen šest z patnácti možných. Svěřenci Dicka Advocaata jedinkrát zvítězili, jednou prohráli a hned třikrát remizovali, naposledy s Křídly Sovětů Samara 2:2. Na marodce petrohradského mužstva je Kim Dong Jin, Anjukov (zlomený prst na noze) a Lombaerts, který má pochroumané koleno a na trávníky se nepodívá šest měsíců.

Zápasy mezi Zenitem a Saturnem končí v drtivé většině případů remízou nebo vítězstvím petrohradských. Vítězstvím 1:0 nad Saturnem v posledním kole minulého ročníku si Zenit zajistil ligový titul. Zajistí si v sobotu klid před semifinálovým duelem s Bayernem? Uvidí se od 16:00 CET.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský – Angbva, Ďurica, Zelao, Nachušev –Česnauskis, Al.Ivanov, Igonin, Loskov, Karjaka – Topič.
Zenit - pravděpodobná sestava:
Malafejev – Ricksen, Širokov, Hubočan, Širl – Zyrjanov, Denisov, Timoščuk – Fajzulin, Aršavin – Pogrebnjak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 2.75 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Nalčik - Spartak Moskva  (sobota 17:00)
Spartak Nalčik hostí Spartak Moskva. Který ze Spartaků se bude po zápase radovat?

Spartak Nalčik minulý týden doslova šokoval vítězstvím v Lužnikách nad CSKA Moskva. Hrdina Kažarov zajistil Nalčiku tři body přesnou trefou ve druhé minutě nastaveného času. Nalčik se katapultoval na desátou příčku se čtyřbodovým náskokem na sestupové pozice, právě těch se chce vedení klubu v tomto roce vyvarovat. "Se Spartakem se nám hraje vždycky těžce, ale předvedli jsme, čeho jsme schopni. Vždyť letos neodstartovali sezónu příliš zdařile a my nemáme co ztratit. Pokud budeme plnit všechny pokyny trenéra, můžeme je porazit," řekl před utkáním útočník Nalčiku Nazir Kažarov. V cestě za dalšími body se trenér Spartaku Nalčik Juri Krasnožan bude muset obejít bez Filatova a jednička Chomiče, který je v Nalčiku na hostování právě ze Spartaku a ve smlouvě je zahrnuta klauzule, že proti svému zaměstnavateli nemůže nastoupit.

Stanislav Čerčesov nemá poslední týdny klidné spaní, právě na jeho hlavu se snáší kritika médií kvůli špatným výkonům Spartaku v úvodu sezóny. Červená křídla uhrála šest bodů a především po herní stránce zatím hledají svou tvář. Výsledková krize vyvrcholila porážkou v moskevském derby na půdě Dinama Moskva 3:4, Spartak klesl na osmou příčku a momentálně ztrácí propastných devět bodů na čelo. Navíc nemůže počítat s nejlepším střelcem týmu Pavljučenkem, který se proti Dinamu nechal hloupě vyloučit. Český reprezentant Radoslav Kováč se po zranění ramena vrátil k tréninkům, ale o víkendu ještě nenastoupí, zranění dále nepustí do hry Kaliničenka a Šiškina.

Poslední čtyři duely mezi oběma celky vyznívají lépe pro slavnější Spartak Moskva, který dvakrát vyhrál a dvakrát remizoval. V minulém roce si Spartak odvezl z Nalčiku tři body za vítězství 2:1. Porazí David po CSKA i druhého Goliáše?
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič – JAtčenko, Džudovič, Amisulašvili, Kisenkov – Geteriev, Gogua, Mašukov, Kažarov – Dzachmišev, Siradze.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pletikosa – Paršivljuk, Jiranek, Dedura, Stranzl – Bystrov, Mozart, Pavlenko, Titov, Majdana – Whelliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.00 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Amkar Perm  (neděle 12:00)
O rekordní šesté vítězství v řadě bude bojovat Rubin Kazaň, proti lídrovi se postaví v sobotu od 12:00 CET Amkar Perm.

Rubin Kazaň zažívá pohádkový vstup do sezóny, všech pět zápasů totiž Rubin vyhrál a zasloužené vedení v soutěži podtrhl drtivým vítězstvím 4:0 proti FK Chimki. Vedoucí mužstvo soutěže střelecky táhne především Gekdeniz Karadeniz, který už rozvlnil síť soupeře celkem čtyřikrát a je nejlepším střelcem Premier Ligy. Pokud Rubin porazí Amkar, trenér Berdijev vyrovná rekord Konstantina Beskova z roku 1995, v té době totiž Dinamo Moskva vyhrálo prvních šest zahajovacích utkání v řadě a stanovilo dosud nepřekonaný rekord samostatné ruské nejvyšší soutěže.

Amkar Perm se taktéž řadí mezi největší překvapení dosavadního průběhu ligy. Sympatickými výkony a o nic horšími výsledky se Perm vyšvihl na slušnou čtvrtou pozici. Hlavně na hřištích soupeřů Amkar umí, uhrál na nich sedm bodů z devíti možných. Navíc si v týdnu zajistil výhrou nad Uralem postup do finále Ruského poháru, kde se postaví proti CSKA Moskva. "Na oslavy teď není čas, čeká nás těžké utkání s Rubinem," nechal se po utkání slyšet zadák Amkaru Dmitrij Belorukov.

Jak Kazani, tak Amkaru se nevyvarovala zranění. Na straně domácích jsou mimo hru Bucharov, Vasiljev a Revišvili, na straně hostů Volkov.

V posledních letech mají vzájemné zápasy scénář "můj dům, můj hrad", už čtyři roky se nestalo, aby v zápasech mezi Rubinem Kazaň a Amkarem Perm zvítězilo hostující mužstvo. Poruší se tradice?
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov – Ansaldi, Thomas, Šaronov, Kvirkvelija – Kobenko, Sibajja, Rjazancev, Semak, Karadeniz – Rebrov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Gabulov – Sirakov, Belorukov, Popov, Gaal – Pejev, Drinčič, Dujmovič, v.Grišin – Žiljaev, Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.35 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:00)
Moskevské derby zkrášlí 6. kolo ruské Premier Ligy. Na stadionu Lužniki se proti sobě postaví věhlasné domácí celky CSKA a Lokomotiv. Domácí musí, hosté můžou.

Remíza s Šinnikem a prohry s Těrekem a Nalčikem – není toho moc? Pro CSKA určitě ano. Nejúspěšnější ruský klub posledních let se trápí, proti trpaslíkům ztratil osm bodů a krčí se na pátém místě. Armádním mužům na hřišti chybí nápad a jiskra, na každou příležitost se hodně nadřou, o čemž svědčí pouhé čtyři vstřelené branky - v tomto směru patří CSKA vůbec k nejhorším týmům v soutěži. Nedávno se v médiích objevily informace, že trenér Gazzajev nemá na lavičce armádního klubu zrovna nejlepší pozici. Částečně uklidnit fanoušky se mu podařilo uprostřed týdne postupem do finále domácího poháru přes Tom Tomsk.

Lokomotiv je však tvrdý oříšek. Tým kouče Rachimova sice zaváhal hned v prvním kole doma proti Rubinu Kazaň, ale v následujících čtyřech ligových kláních se naladil na vítěznou vlnu a přidal k tomu i pohlednou hru. Minulý týden působil doslova jako lokomotiva, bezmocný Těrek suverénně přejel a konečný výsledek 0:2 byl pro kavkazské mužstvo ještě milosrdný. Lokomotivu momentálně patří s dvanácti uhranými body třetí příčka. Nejlepším střelcem týmu je Odemwingie s třemi brankami, na hrotu se s ním skvěle doplňuje rebel Syčev. Mladý útočník vidí výhodu v tom, že CSKA bude chtít převzít iniciativu. "V zápasech s CSKA tak máme více prostoru pro útočení," řekl.

Trenér domácího celku Valerij Gazzajev musí řešit lapálie v defenzivní linii, Alexej Berezuckij si totiž poranil třísla a několik týdnu se na trávníky nepodívá. Zraněný je také talentovaný Polák Janczyk a Brazilec Ramón. Otazník visí nad startem Vágnera Love, který v minulém kole absentoval. Jeho start v zápase by CSKA přišel vhod už z toho důvodu, že minulou sezónu rozvlnil síť Lokomotivu hned třikrát. Hosté přijedou na Lužniki bez Pereiry (zimní posila z Realu Mallorca) a N.Denisova.

Lokomotiv má s CSKA nevyřízené účty z minulé sezony, v ročníku 2007 se totiž pokaždé radovalo armádní mužstvo 2:0 a 2:1, tři ze čtyř branek CSKA vsítil Vágner Love. Jinak je vzájemná bilance vyrovnaná. V posledních deseti vzájemných zápas se čtyřikrát radovalo CSKA, pětkrát Lokomotiv a jednou se oba týmy rozešly smírně.

CSKA se nachází pod velkým tlakem, nevalné výsledky v úvodních kolech prohlubují ztrátu na čelo, nespokojenost fanoušků sílí každým uběhlým dnem a teď před nimi stojí ostře sledované derby a tím i příležitost, jak si udobřit fanoušky a umlčet média. Lokomotiv však do sezóny vstoupil nadmíru dobře a sérii výher touží prodloužit i proti svému úhlavnímu rivalovi. Derby začíná 14:00 CET.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev – V.Berezuckij, Ignaševič, Šemberas, Grigorev – Odiah, Dudu, Krasič, Žirkov – Rikardo Jesus, Jo.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Levenec – Janbaev, Sennikov, Rodolfo, Spahič – Kocsiš, Gurenko, Torbinskij, Biljaletdinov – Odemvingie, Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Luč-Energija Vladivostok  (neděle 17:00)
6. kolo uzavře nedělní souboj celků z druhé poloviny tabulky. Těrek Groznyj přivítá Luč Energiji Vladivostok.

Všech svých šest bodů uhrál Těrek Groznyj na domácím stadionu, jako by temperamentní kavkazští fanoušci byli pro Těrek tím pomyslným dvanáctým hráčem. Venku je totiž nováček bezradný, což potvrdilo utkání na Lokomotivu (0:2), po celý zápas se Těrek na polovinu soupeře dostával jen sporadicky – jaká změna oproti domácímu utkání s CSKA. Zdravotní potíže pronásledují Dudkina a Voronkina, proti Vladivostoku proto nebudou trenéru Leonidu Nazarenkovi k dispozici.

Z dalekého Vladivostoku přiletí Luč – Energija do Grozného. Do hlavního města Čečenska přicestuje Vladivostok s vědomím, že body z venku vozí jen výjimečně, v této sezóně se to Luči dokonce ještě nepovedlo. Hosté sousedí s Těrekem v tabulce, patří jim 12. příčka, domácí jsou jedenáctí. Duel dvou outsiderů soutěže odstartuje v 17:00 CET.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Lika – Zabavnik, Džabrailov, Romanovič, Iliev – Dolgov, Essame, D.Lopéz, Lachijalov, Kuzmičev – Serdjukov.
Luč-Energ. - pravděpodobná sestava:
M.Čech – Novkovič, D.N.Smirnov, Šešukov, Černogajev – Bulyga, Damjanovič, Begovič, Vujovič, Ševčenko – Tichonoveckij .
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň550011:215
2.Dinamo Moskva541010:413
3.Lokomotiv Moskva54018:312
4.Amkar Perm53118:310
5.CSKA Moskva52124:37
6.Krylja Sovětov Samara52126:67
7.Tom Tomsk52125:57
8.Spartak Moskva51318:86
9.Zenit Sankt-Petěrburg51316:66
10.Spartak Nalčik52034:66
11.Těrek Groznyj52034:96
12.Luč-Energija Vladivostok51223:45
13.FK Saturn51135:64
14.Šinnik Jaroslavl50235:82
15.FK Moskva50234:92
16.FK Chimki50235:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
M11

zajimave kolo

Reagovat
smazaný uživatel

sleduješ Rusko , nebo si teď děláš prdel ?

Reagovat
M11

prdel si nedelam

Reagovat
smazaný uživatel

Ruská Premier league je hodně zajímavá soutěž

Reagovat
Radin

Vsadil sem na CSKA tak doufám ,že se s Lokomotivem chytne,zatím se jim moc nedaří,ale myslím si,že si už nemůžou dovolit prohrát,navíc v derby,uvidíme no...

Reagovat
Radin

jinak Jaroslavl 1 Samara 1 Fk Moskva 0 se chytí myslím,Spartak Moskva 2,zenit2

Reagovat
One-Real

Některé zápasy budou zajímavé

20.04. 12:00 Rubin Kazaň - Amkar Perm

20.04. 14:00 CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva

Reagovat
smazaný uživatel

V Lokomotivu Moskva by měl být brankář Ivan Pelizzoli, ale na ofic. stránkách klubu jsem ho nenašel. Nevíte, jak to s ním je?

Reagovat
smazaný uživatel

Je v Lokomotivu, byl (je) zraněný, teď nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info.

Reagovat
-Kopy-

Pěkný kurz na Kazaň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele