Rasismus nepotvrzen. Nedostatek důkazů? Jsem z toho zklamaný, říkal Juan Jesus

28.03., 18:58
Aktuality
Rozhodčí Federico La Penal v rozpravě s Juanem Jesusem (© AFP)

Před reprezentační přestávkou se v Serii A dost propíral šlágr mezi Interem a Neapolí. Ani ne tak kvůli tomu, že se konala remíza, hlavně se řešila kauza kolem Francesca Acerbiho, který měl během zápasu rasisticky urazit soupeře Juana Jesuse. Nakonec byl však milánský stoper zproštěn všech obvinění. A takový verdikt se hodně nelíbil brazilskému zadákovi Neapole.

Nedostatek důkazů, tak odůvodňovala svůj postup příslušná komise v Itálii, která nevydala v případě Acerbiho žádný trest. Nejen že s něčím takovým nesouhlasil dvaatřicetiletý rodák z Jižní Ameriky, také v Kampánii se stavili proti sportovnímu soudu negativně. A ve městě byly vyvěšeny protestní transparenty. "Bohužel jsem s velkou lítostí několikrát četl, jak bylo rozhodnuto,” vyjádřil se k událostem Juan Jesus v prohlášení pro klubový web.

Ten prostě nechtěl, aby bylo něco zameteno pod koberec. Přestože bezprostředně po skončení utkání projevy rasismu nepotvrdil, dokonce se s Acerbim po závěrečném hvizdu objal a na první dobrou to vlastně nevypadalo na něco vážného. "Prý není doloženo, že jsem čelil urážkám rasistického charakteru. Respektuji to. Snažím se to ale celé pochopit a zanechává to ve mně velkou hořkost,” dodával. "Jsem upřímně zklamaný. Na hřišti jsem se s tím vyrovnal jako gentleman. Nechtěl jsem, aby se zápas přerušoval a došlo k nepříjemnostem. Neměl jsem v plánu ho zkazit divákům, kteří ho sledovali.”

V tom, že byl Acerbi nakonec příslušnými orgány omilostněný, vidí Juan Jesus potenciální nebezpečí také do budoucna. Nemyslí si, že je to krok správným směrem. "Věřil jsem tomu, že můj postoj a to, jak jsem se zachoval v tom utkání, bude možná příkladem pro ostatní. Teď ale budou ti, co se ocitnou v podobné situaci, reagovat pravděpodobně jinak než já. Protože se budou chtít chránit a smýt ze sebe ostudu z rasismu,” dodával.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsitaly.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
sensei25

Ake iq musis mat,ked ta urazi poznamka o tvojej farbe pleti?Ale urcite to je hlboko pod 50.Male decko sa moze schovat.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ty jsi jenom troll, už jsem si všimnul...

Reagovat
sensei25

Takze ked ti poviem,ze si biely debil,tak budes plakat?Nenechaj sa vysmiat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne, někdo jiný třeba ano, a o tom to celé je.

Reagovat
sensei25

A preco si myslis,ze niekto by plakal a niekto nie?V com si myslis,ze to je?Hm?

Reagovat
pistacik11

More preco je niekto introvert, niekto extrovert, niekto flegma, niekto cholerik? Pochop, ze kazdy je iny, nankazdeho tvoje slova vplyvaju inac. Niekto sa po kritike zruti iny sa zatne a bude makat. Nemozes to brat plosne, len preto ze ty to tak vnimas.

Reagovat
sensei25

Netvrdim,ze nemas pravdu.Mozno mas.Ja chcem len povedat,ze podla mojho nazoru inteligentneho cloveka bez ohladu nato ci je cholerik,flegmatik,sangvinik,melancholik “sproste” reci neurazia.

Reagovat
Salfovic

Sněhovejm vločkám by stačilo i něco menšího, a na rase ani moc nezáleží.

Reagovat
Shevchenko

Zato k vyplození téhle sracky je potřeba IQ atakující horní hranici škály. Gratuluji ti k obohacení téhle diskuse.

Reagovat
Benfica

Reagovat
sensei25

Na teba skoda slov inteligent.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
FuckT

Reagovat
snuff24

Reagovat
Salfovic

To je ten, co říkal, že už to nechce řešit ?

Reagovat
10

ano, to říkal po zápase, kdy netušil, že Acerbi všechno zapře a udělá z něj debila...

Reagovat
Salfovic

Co k tomu říct

Reagovat
snuff24

A co jako čekal že řekne ano řekl jsem mu že je opičák šup potrestejte mně prostě takový hovna vůbec nemá Jesus vytahovat jak malý děti ve školce bože. Doba uplakánků...

Reagovat
10

to od mrdky jako Acerbi, který se jako mrdka zachoval několikrát tuhle sezonu, asi čekat nemohl, to je pravda

Reagovat
Jan Horáček

Já nechápu ten výrok, že ti ostatní ze sebe budou chtít smýt ostudu rasismu.

Přece ostuda to musí být pro toho, kdo urážel, ne pro toho, kdo byl uražen.

Reagovat
Salfovic

Tak těžko si představit, že někdo někomu řekne negře a pak na protest odejde ze hřiště.

Reagovat
Jan Horáček

Já to myslel tak, že když ti někdo řekne, že jsi ču..k, tak to přece neznamená, že jsi ču..k a nezhroutíš se z toho.

Mě může urazit pouze inteligent - to přece sedí přesně na tuto situaci.

Reagovat
Mass

Napadá mě jedině, že u nich kdo se nebrání urážce, tak je to pro něj ostuda? No není divu, že to má pan Juan nějaké pomatené.

Reagovat
Nuno čomes

Legenda Juan.

Reagovat
Vinci

Chtít pomalu metál za to, že za nějaký žvást během zápasu nechtěl přerušit zápas? To je dobrej debil

Reagovat
Kily

když si vezmu, že dneska chtějí metál tací, kteří utečou do kabiny a na 30 minut přeruší zápas, nebo po zápase se spoluhráči a fanoušky v útrobách stadionu čekají na hráče soupeře, aby je zmlátili, tak bych mu klidně dal i dva

Reagovat
Mass

Juane, není ostuda mít předky z Negerie pardon Nigerie a už vůbec ne, když tě na to upozorní, že takový jsi. Možná až to pochopíš, nebudeš všude slyšet rasismus.

Hele, já sem třeba Slovan. Spousta mých etnických soukmenovců je docela pičusů (hlavně v Rusku), název Slav v germánských jazycích je ne náhodou skoro stejné jako otrok- slave, der Sklave. Až do začátku 20. století existovali slovanští otroci (v Turecku) a nebylo jich málo. Jistá dost velká banda germánských zmrdů nejhoršího ražení ještě před 80 lety považovala moje etnikum za podřadné a snažila se o jeho likvidaci. V mé zemi byla dlouho pěstovaná méněcennost (aspoň 200 let) a drží se to doteď, už třeba ve formě jak sme malá země (přitom 8. nejlidnatější v EU) a že se musíme k někomu (ať už k Rusovi nebo Američanovi) přidat, nebo nepřežijeme, on nás ochrání, sami neumíme.

A poběžím žalovat za rozhodčím a budu si stěžovat do médií, když se mě někdo pokusí urážet např. fucking slav nebo něco podobného? Ne. Spíš bych se pobaveně koukal, co to trouba zkouší.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
andrew96

Jj Slované zažívají totéž co černoši.

Reagovat
pistacik11

Dost dlho zazivali, co taky luzicky srbi v nemecku, slovanske narody v rakusko uhorsku. Slovaci v cesku - cobol by sa dal vylozit tiez ako rasisticka nadavka

Ved aj vy cesi ste sa museli ponemcit, aby vas brali trochu vazne na zapade.

Reagovat
andrew96

To ale nejsou stejné příběhy.

Reagovat
DelPiero137

To neznamena ze kazdy musi mat pribeh ako cernosi aby si mal dovolene povedat nahlas, aj ja som tercom rasizmu alebo inej diskriminacie.

Reagovat
Čenda

Reagovat
andrew96

Pokud se ale bavíme o tématu "rasismus a černoši", bylo by fajn vědět, co cítí dotčení.

Reagovat
DelPiero137

To iste plati aj pre ostatne skupiny. Nemali by sme rozlisovat kto sa citi dotcenejsie a ktora diskriminacia je zavaznejsia.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Axelrose

Tak na barvu kůže by měli být spíš hrdí, však to je kolébka civilizace.

A ví se vůbec, co mu řekl?

Nějak jsem ten monstr proces až do dneška nezaregistroval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele