Ramaj se (ne)prochytal k angažmá v Ajaxu, Frankfurt utrží za náhradníka 8 miliónů eur

03.08.2023, 16:01
Aktuality
Diant Ramaj (© ajax.nl)

Když v lednu Ajax přiváděl do svých řad brankáře Gerónima Rulliho z Villarrealu, fixně do Španělska poslal 8 miliónů eur. Jen o pár měsíců později za stejnou sumu pořídil z Eintrachtu gólmanskou dvojku v podobě Dianta Ramaje. Ten požádal po dvou sezónách strávených na německé nejvyšší scéně o svolení k odchodu, neboť se těžko prosazoval přes Kevina Trappa.

Tenhle transfer obecně patří k těm zvláštním. Ramaj přicházel do Frankfurtu v roce 2021 z Heidenheimu, server transfermarkt.de uvádí, že za 100 tisíc eur. A ačkoli od té doby sehrál za Die Adler jen dvě bundesligová utkání, nebál se po něm amsterdamský velikán sáhnout. Přestup mimochodem může vyjít de Godenzonen až na 10 miliónů eur, 2 milióny totiž můžou zaplatit na případných bonusech.

Nizozemská média tvrdí, že jednadvacetiletý Němec bude dělat Rullimu dvojku. Je ale vlastně otázkou, v jakém postavení aktuálně jednatřicetiletý Argentinec je, teprve před pár dny se totiž objevily spekulace, že kolem něho krouží Sevilla. Pokud by Rulli, a dá se to předpokládat, v týmu přece zůstal, posunul by se Ramaj v pomyslné brankářské hierarchii před zkušeného Remka Pasveera, který si mimo jiné v polovině července zlomil dvě záprstní kůstky na levé ruce.

Je s podivem, že se doposud prakticky nezatěžovaný Ramaj vecpal do top pětky nejdražších německých gólmanů v historii. Eintracht o jeho služby stál, nakonec však vyhověl jeho přání. "Je to velký brankářský talent, kterého se velmi neradi zbavujeme," uvedl Markus Krösche, sportovní ředitel Frankfurtu. "Nakonec jsme se však rozhodli vyhovět Diantovi, chtěl přestoupit do špičkového evropského klubu. Půjde svou cestou, my mu přejeme vše nejlepší.”

Autor: Patrik Sandev / twitter.com/NicoSchira, ajax.nl, vi.nl, kicker.de, transfermarkt.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
AjaxFans

Nějak unešený nejsu. Cena je poměrně vysoká. Teď ještě Borges, Hakim zpět a dva obránce

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé, 8 mega je za neho fakt strašne veľa. Frankfurt zrejme nechcel predať, keďže v ňom videl náhradu za Trappa, ale Ajax ho chcel nevyhnutne, čiže tak nejak to asi vzniklo.

Snáď Mislintat vie, čo robí. V tom vidím celú pointu prestupu, Ajax má nemeckého športového riaditeľa a preto si vytipoval nemeckého mladíka. Ale tak zas keď si bežne predávajú všetkých tých de jongov a van de beekov, tak občas minúť 8 miliónov za nejakeho Ramaja možno až tak nezabolí.

Že by do budúcna dobrá správa i pre Nationalelf? Ak sa uchytí…

Reagovat
Jason_

Nationalelf sa nebuduje podľa kvality , všetci hráči bayernu s nemeckým pasom musia byť povinne na ihrisku.

Reagovat
andrew96

Já bych raději, aby se nějaký mladý gólman zase chytil i v BuLi.

Reagovat
Rudnevs

Možno Nübel (VfB), Atubolu (Freiburg) alebo Dahmen (FCA), ak nenechaju chytať Koubka. Ale aj tak to neni bohviečo.

Reagovat
andrew96

Myslel jsem mladší než Nübel a Dahmen, byť kdyby se prosadili, mohou chytat na vrcholu ještě řadu let. Atubolu by mohl, ale Müller už ukázal, že o pozici jedničky umí zabojovat.

Reagovat
Rudnevs

Müller bol vraj vo VfB celkom tragéd (ale to bol aj Schwolow u nás a aj tak ho vzal Union), takže s Atubolum sa ráta ako s jednotkou, Müllera privádzal Freiburg čiste ako dvojku.

Reagovat
andrew96

Až tak tragický mně teda nepřišel. A při svém prvním angažmá ve Freiburgu taky slušně zastoupil zraněného Flekkena.

Reagovat
Rudnevs

Jakov Medič zo St. Pauli že vraj tiež do Ajaxu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele