Útočník Frankfurtu Kolo Muani stávkuje, chce si vynutit přestup do PSG

30.08.2023, 15:15
Aktuality
Randal Kolo Muani (© AFP)

Francouzský fotbalista Randal Kolo Muani si snaží vynutit na poslední chvíli přestup z Eintrachtu Frankfurt do Paris St. Germain. Čtyřiadvacetiletý útočník nedorazil na dnešní závěrečný trénink před čtvrteční odvetou 4. předkola Evropské konferenční ligy proti Levski Sofia. Sportovní ředitel Markus Krösche uvedl, že Kolo Muani v nominaci na zápas nebude.

"Kolo Muani informoval sportovní vedení Eintrachtu, že se dnešního závěrečného tréninku nezúčastní. Jako důvod své absence uvedl záměr odejít před pátečním koncem přestupního období," oznámilo vedení bundesligového celku.

"Takhle Randala neznáme. Víme, jaký je doopravdy. Je toho na něj moc a tohle je jeho reakce, která není dobrá. Dali jsme to jasně najevo jemu i jeho zástupcům i se všemi důsledky," řekl Krösche.

Kolo Muani přišel do Eintrachtu loni z Nantes a v 50 zápasech v jeho dresu dal 26 gólů. Smlouvu má do roku 2027, ale touží po angažmá v PSG. "Je to pro mě mimořádná příležitost. Doufám, že Frankfurt přijme jejich nabídku a umožní mi odejít," řekl v úterý televizní stanici Sky. Podle agentury SID nabízí francouzský mistr za stříbrného medailistu ze světového šampionátu v Kataru až 70 milionů eur (1,7 miliardy korun), Eintracht požaduje 100 milionů eur (2,4 miliardy korun).

Autor: ČTK

Komentáře (115)

Přidat komentář
esmuellert

Do béčka s ním! Co je to za móresy?

Reagovat
Jardman

V poho, když chce odejít, tak a´t jde ne?

Reagovat
kilobyte

Má pořád platnou smlouvu, takže by jí měl plnit. Maximálně si může s klubem promluvit o podmínkách vyplacení ze smlouvy.

Reagovat
esmuellert

Tak já nevím, asi je normální plnit podmínky smlouvy, dokud je platná.

Reagovat
Neutron

tak platnu zmluvu mozu chciet zrusit obe strany, nie? Rovnako ako v praci mozes dostat vypoved ako aj dat...ako vynucovat si prestup je trochu jeble chovanie, ale stale to beriete iba z jednej strany...

Reagovat
Salfovic

Tohlecto srovnávání s normální prácí

Reagovat
Neutron

Neviem co tu predvadzas, ci hrac je otrok, ktoreho ked chceme riadne spenazit tak ho budeme nasilu drzat a ked sa nam nepozdava posleme do riti? To tu tiez vsetci beriete akoby kluby boli svate a jedine mali pravo so situaciou vyjebat ako sa len da.

Reagovat
Salfovic

Tohle se prostě srovnávat nedá. Vem to z druhé strany. Předvádíš v práci hovno, tak letíš. Fotbalista hraje hovno, ale i tak mu klub musí platit, dokud mu neskončí smlouva. Bláboly o otrocích jsou úplně mimo.

Reagovat
Neutron

Ja som to zrovnaval iba v tej casti, ze obe strany maju pravo v podstate chciet prestup inam. A pokial hras hovno vacsinou ides o dum dal ale okej, beriem aj tvoj pohlad.

Reagovat
vladino10

Pacta sunt servanda

Reagovat
mistr129

Je to jako kdybys měl nájem podepsaný na rok a po třech měsících ti majitel odstřihnul vodu/topení, protože tam místo tebe chce nastěhovat někoho jiného.

Reagovat
Neutron

Ano, rovnako ani ti ludia v podnajme nemusia zmluvu dodrzat a po troch mesiacoch ti povedia, ze si nasli nieco blizsie k rodine napriklad.

Reagovat
Axelrose

Nevím jak máš nastavené nájemní smlouvy ty, ale normálně se podepisuje na rok s automatickým prodloužením, pokud např. tři měsíce (atd) dopředu nedáš výpověď. Myslím že se to řídí občanskoprávním zákoníkem.

Pokud to neuděláš a přestaneš platit, je to soudně vymahatelné, ještě jsem neviděl nikoho, kdo pronajme byt cizí osobě s tím ať tam je jak dlouho chce, třeba na dva měsíce, nebo půl roku, jak bude mít náladu.

Reagovat
Neutron

Ja najom neplatim, ale teda co mozes urobit, ked ta proste poziada o skorsie zrusenie zmluvy? Zoberies mu depozit? Neviem komu by to stalo za sudne tahanice. Tu uz ale skor ide o postoj a vztah oboch stran.

Reagovat
Uwe háže buly

Nájemní smlouvu na rok jsem teda zatím neviděl, většinou byla všude na 3 roky. Když jsem byl malý, měli jsme pronajatý být na dobu neurčitou dokonce.

Reagovat
Thelvin

Nájemní smlouvy na rok jsou docela častý. Řekl bych že to tak má polovina mých klientů. Ale je možný, že to je jen specifikum Prahy třeba.

Reagovat
Uwe háže buly

Ja jsem původem z Prahy. Možná je to specifikum malých bytů? Já bych do toho asi nešel s roční smlouvou

Reagovat
Thelvin

A nebo možná nízkopříjmových bytů.

Já ti nevím, mě by taky vadilo že tam není ta jistota, ale většina z těch smluv trvá už třeba deset let, jen si to vždycky prodlouží jen o rok. Z pohledu pronajímatele je to jasná výhoda, z pohledu nájemce to asi nakonec taková nejistota není, jakmile získá důvěru, že platím včas nájem a nedělám bordel = prodloužení smlouvy

Reagovat
Uwe háže buly

No nebo když ti to pronajímá přímo majitel bytu, (myslím jako někdo, kdo má jeden nebo dva byty, ne majitel činžáku ) tak ti může po roce či po dvou říct, že ten byt chce pro dceru nebo synovce.. to se podle mě stává často. Na rok bych si vzal max přechodný být nebo studentský.

Reagovat
kilobyte

V pracovní smlouvě máš výpovědní lhůtu. On má smlouvu na určitou dobu. Ta smlouva se dá zrušit jen při vzájemné shodě a nebo při vážném porušení té smlouvy z jedné strany.

Reagovat
Neutron

Ano mas pravdu.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Ladas321

Když to jinak nejde, tak není zbydu. Pokud chce hráč odejít, tak by se měl klub snažit hledat dohodu.

Reagovat
kilobyte

A stejným způsobem by se měl snažit najít dohodu hráč.

Reagovat
krupa1919

Vždyť ji našel, našel si jiný klub

Reagovat
kilobyte

To ale není dohoda. Má hledat dohodu se svým klubem o ukončení smlouvy.

Reagovat
icka

Reagovat
Tomik111

Však se snaží, dali cenovku 100M.

Reagovat
icka

Reagovat
Pablos

Prej už ho někdo viděl na kole okolo Nancy… zítřejší večer bude v Paříži.

Reagovat
Eichel

No vraj odišiel do Paríža aby ešte viac pritlačil na klub.

Reagovat
Rudnevs

Frankfurtu sa to pekne rozpadne. Lindstrøm a Kolo v priebehu pár dní. Náhrady sa hľadali opäť vo Francúzsku, už prišiel Chaïbi z Toulouse a za Kola Mouaniho má prísť Ekitike z PSG. Nepoznám teda moc ani jedného, ale im títo Francúzi a kadejaki černoši celkom vychádzajú, ten skauting je tam celkom na úrovni.

Reagovat
Eichel

Ekitike bol za dosť veľký talent. Jeho chcel myslím aj Newcastle ako 9tku pred Isakom, len teda v PSG odohral 1400 minút.

Reagovat
Martin9719

Já viděl zatím SG oba zápasy a moc mě nepřesvědčili. S 05 to byl ještě horší výkon než s Darmstadtem, byť Darmstadt celkem dobře bránil. Kolo nejspíš odejde takže jsem zvědav v kombinaci s odchodem Lindströma jak na to zareagují. Ze zápasu s 05 vyšel docela dobře Marmoush, ale Kolo Muani se bude nahrazovat o mnoho hůř, navíc není Rode a Knauff a další zatím nemají moc formu.

Reagovat
andrew96

Marmoush možná ani nečekal, že bude tak důležitou postavou. Klidně ale může SGE táhnout. Knauff nepřesvědčuje už dobrý rok. Nevím no, vyšlo mu loňské jaro, ale jinak nic velkého nepředvedl.

Reagovat
Rudnevs

Knauff je jeden z tých hráčov, čo presvedčia, kým sú na hosťovaní, no akonáhle je z toho trvalý prestup, už to proste neni ono.

Reagovat
andrew96

Jinak Mehmedi ukončil kariéru. Škoda, že poslední dobou trpěl na zranění, jinak to byl zábavný hráč.

Reagovat
Rudnevs

Tiež som to dnes niekde videl. Až som sa musel ísť pozrieť, kde to vlastne naposledy hrával, keďže som ho už vôbec nemal na radare a naposledy si ho pamätám ešte z Wolfsburgu.

Najväčšiu stopu spravil vtedy v SCF, kde mal nahradiť tuším Kruseho alebo koho a začal celkom hrozne, ale jar mal následne parádnu a nakoniec ho vykúpili natrvalo. Len aby o rok neskôr zostúpili…

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hyrax

Já jsem zvědavej, kdo tam bude góly připravovat a dávat. Od zálohy nahoru mi přijde že jim to vůbec nefunguje. Muani byl snad u všech jejich vážnějších akcí. Rode je mimo, Knauff je z formy už dost dlouho, Dina Ebimbe občas vypadá občas nebezpečně ale je to spíš tim totálním chaosem co do hry přináší, minimálně když hrál napravo. Třeba se Marmoush rozjede, proti Mainzu to vypadal dobře

Reagovat
Martin9719

Reagovat
andrew96

Kdyby alespoň zůstal Jobbe. Zrovna od Kolo Muaniho jsem takové chování nečekal.

Reagovat
Rudnevs

Jobbe bol môj osobný obľúbenec. Už od čias, čo Brøndby získalo titul a on spolu s Uhrem (ktorý dneska hráva za Philadelphiu) boli kľúčoví hráči, som vedel, že to bude ďalší zaujímavý dánsky vývozný artikel. Vo Frankfurte spravil EL a teraz je na ceste do Talianska, ku ktoremu mal vždy blízky vzťah (neviem síce konkrétne aký, ale vždycky mal v biu taliansku vlajku a nikdy som nezistil prečo) Rozhodne ma to teší viac než keby šiel do PL.

Tiež by som čakal, že Kolo Muani bude po jednej sezóne trochu trpezlivejší. Frankfurtu sa to celkom rozpadlo, a to ešte takto koncom leta môže byť škrt cez rozpočet do rozbehnutej sezóny. Časom si to asi nahradia, ale aspoň na teraz to určite je problém.

Reagovat
wyqinac

nechal bych ho vysedavat na tribune, smlouvu ma jeste na 4 roky tak fakoff, prijde o premie za goly, starty, atd. Navic by mu zanedlouho doslo, ze se takhle ani nedostane do nominace na Euro a hezky rychle zacouva

Reagovat
Rudnevs

Toto minule skúšal prezident Unterhachingu, moc dobre to nedopadlo. Nedá sa nič robiť, keď niekto chce odísť, nemôžeš ho držať na silu. Niet inej možnosti.

Reagovat
Salfovic

Jak to dopadlo ?

Reagovat
Neutron

Vsak pise, nie dobre.

Reagovat
Rudnevs

Tam to bolo ešte absurdnejšie. Hráč nechcel predlžiť zmluvu, tak ho prezident suspendoval, dokým nepodpíše. Už si to presne nepamätám, ale v skratke to skončilo tak, že tam bolo negatívne narušenie do tímu, nežiadaná mediálna pozornosť a ten hráč nakoniec prestúpil zadarmo do Aue, čiže sa tým nič nedosiahlo ani pre jednu stranu.

Celej situácii ale dosť pomohlo, že tréner Sandro Wagner sa postavil na stranu hráča a pomohol mu s treningom napriek suspendácii. Sandro následne v ďalších sezónach s tímom dokonca postúpil do tretej ligy (následne však musel odstúpiť, nakoľko nemá potrebnú licenciu). Ak z toho niekto vyšiel dobre, tak jedine on, že zvládol takúto situáciu. Do budúcna je to trenerská nádej pre nemecké kluby.

Reagovat
Salfovic

Dík. Ale tohle je ta opačná situace, kdy klub tlačí na hráče.

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že som si najprv myslel, že to bolo tak, ako v prípade Kola Muaniho, (už som si to úplne nepamätal) a až teraz, keď som si o tom spätne niečo prečítal, aby som mohol reagovať s nejakymi podrobnosťami, som si uvedomil, že tam to bolo vlastne trošku ináč

Reagovat
Eichel

Len jeho Frankfurt bude potrebovať. Nemôžu si úplne dovoliť nechať ho sedieť rok na tribúne.

Reagovat
masly008

no jo,ale tím si znehodnocuješ toho hráče.Nakonec se domluví na nějakých 80 + bonusy.Stejně takového hráče v týmu nechceš a do PSG se svým chováním asi hodí.

Reagovat
Salfovic

Jo, ten tam perfektně zapadne.

Reagovat
Moshe Dajan

Tohle je pořád dokola...

Reagovat
srandamač

Docela randál okolo Muaniho...

Reagovat
vceradnesazitra

Se to muani nedivím

Reagovat
technecium

Stoji za ty prachy? Ja ho vidim jako toho Francouze, co zahodil dve tutovky v prodlouzeni finale MS, aby to Lautarovi nebylo lito

Reagovat
VersaceChain

Ve Frankurtu hral vyborne, neni uplne cistokrevny zakoncovatel, ale umi skvele prilezitosti pripravit. Mel snad patnact acek loni.

Reagovat
db18

Reagovat
Eichel

Jop, ćo som ho videl tak bol fajn, ale vôbec vôbec sa mi nehodí do Luchovho futbalu. Ale mne sa celkovo ten káder na to, čo Lucho hráva, vôbec nepozdáva

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
jsemdement

To bych byl jako budouci zamestnavatel hrozne nadsenej, ze nekdo takovy mi prichazi.. .

Reagovat
Vrubozubec

Mám pocit, že v PSG je být bezcharakterní mrdka je výhodou

Reagovat
Mass

Asi jako já, když sem si myslel, že ženská která podváděla svýho partnera se mnou, a nakonec skončila u mě, mi potom bude věrná. Nebyla.

Reagovat
Neutron

Reagovat
vladino10

nevadí, vsunul si to tam a to sa počíta!

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
teenz

Reagovat
Kily

Reagovat
Keboto

Reagovat
krisa

Reagovat
inferno08

Chybí zde obligátní: Jak se chtěl pochlubit, že měl ženskou.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
db18

Reagovat
Jordi Alba

Klasika.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
JohnnyDynamite

ač může vypadat hráčská kompenzace Etikite za K.Muaniho +70M lákavá tak Frankfurt takové přestupy nedělá .Vyjímkou byl Jovič,ale už v tu dobu bylo jasné,že ho ztrojnásubují.Pokud dojde k dohodě tak to bude snad top transfer přišel zdarma a po sezoně za 100M...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Nevím no

Reagovat
inferno08

Reagovat
JackDaniels.

Platy vo futbale zašli priďaleko. Ti hráči su tak za vodou, ze nemaju co stratiť a postavia sa aj samotnému klubu. Je to na hanbu.

Reagovat
VersaceChain

chce to platovy strop a trosku hracum priskrtit volnost, jako napr. v NBA/NHL

Reagovat
noustres

U čutálistů by se platy řešily. Ale papaláš ti plat neukáže. Je to parodie.

Reagovat
JackDaniels.

Asi tak, to uz tu malo byt davno, ale zrejme sa tak nikdy nestane...

Reagovat
Luc-Luc

To je fakt kokot, podepisuje dlouhodobou smlouvu a pak se divi...to samo bude v Chelsea, pokud se tam nekdo chytne a ozve se jim takovej Realek nebo Barcicka za rok za dva, to budou taky stavkovat, protoze prece nebudou cekat do 2030....akorat Boehly nebude mit problem tusim je posadit na tribunu

Reagovat
Kluivert9

Pokud se tam někdo nechytne, tak těžko o něj bude mít zájem Real, nebo Barca

Reagovat
Luc-Luc

to jo

Reagovat
Salfovic

Tahle diskuse by se měla číst společně s tou, kde se řešilo, jestli je správné nechat Mbappého na tribuně.

Reagovat
Mass

Stávkoval by klub, kdyby hráč hrál špatně a klub by nechtěl plnit smlouvu?

Reagovat
kilobyte

V české lize by klub vybral od hráčů pokuty.

Reagovat
Salfovic

Však třeba PSG ,,stávkovalo´´ že Mbappé nechce prodloužit nebo se prodat.

Reagovat
Zemun

Tak nech ho PSG kúpia a pošlú na hosťovanie do Frankfurtu aby sa rozohral ale však má vzor v Kylianovi,to bude partička

Reagovat
772jozef

Peniaze cíti tak ho krúti

Reagovat
RadekVonCZE

Pro Frankfurt toho udělal hodně, ale to neznamená že si musí pak vybulet přestup.....

Reagovat
Salfovic

Vždyť tam byl rok.

Reagovat
vladino10

Nechať sedieť, prestať komunikovať, trvať na svojich podmienkach, rýchlo sa prebudí a bude chcieť hrať. Keby ma rok do konca zmluvy tak nepoviem, ale takto Frankfurt nemá čo stratiť - ten hráč keď bude cítiť, že mu odchádza kariéra, tak sklopí hlavu.

Reagovat
andrew96

Je tam lákadlo velkého výdělku. Frankfurt jej získal zadarmo.

Reagovat
Rudnevs

nakoniec sa dohodnú, len musí psg ešte trošku viacej otvoriť peňaženku

Reagovat
Csaplárova past

Na tohle nemuze mit nikdo nazor. Nikdo nezna detaily. Co kdyz mu klub slibil ten odchod. Urcite je to charakterni hrac s dobrym srdcem, o prachy nejde, ty jsou az na prvnim miste

Reagovat
noustres

To jako, že zveřejní jen to co se jim hodí? To né. To by si nedovolili.

Reagovat
Chittak_LFC

Tak porad se to da osetrit vykupkou

Reagovat
stas87

Keby mu slubili odchod a teraz odmietali ponuky opakovane, isto by sa agent mohol posrat aby to utekal povedat do bildu...nic take sa zrejme nestalo, proste PSG ponuka malo, cernoskovi slubili 3x viac a on sa sprava ako mala cubka. Otravovat s odchodom dva dny pred koncom okna je tiez skvele pre atmosferu v time, potom co pustili Lindstroma teraz tak isto pusti aj jeho. Navyse uteka po roku...tvl po roku a robi ako kebyze bude musiet zostat do konca leta 2027. sasek.

Reagovat
Vinci

Legenda penaltových rozstřelů

Reagovat
Mercury

Hlavne, zes to tehdy nedal Kolo. Za to te budu mit vzdy rad.

Reagovat
Kucka

Reagovat
JM

To je takový ten hráč, který kdyby byl sebelepší do konce kariéry, tak si ho lidi stejně budou pamatovat, že spálil tutovku ve finále MS a Messi se (i) díky němu stal mistrem světa

Reagovat
ACSeRw!n

legenda Argentiny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele