Těžké loučení v Métách, Mikautadze míří pryč. Našli v Ajaxu nového Arveladzeho?

30.08.2023, 11:06
Aktuality
Georges Mikautadze (© twitter.com/AFCAjax)

Vydřel postup s Métami do Ligue 1. A na začátku nové sezóny to vůbec nevypadalo, že by se s nejvyšší úrovní srovnával nějak těžko, Georges Mikautadze totiž zapisoval v úvodních třech ligových kolech hned dvě branky. Teď každopádně jeho kariérní kroky směřují do Eredivisie, gruzínský reprezentant se totiž upsal Ajaxu. Ten může zaplatit za přestup až 19 miliónů eur.

Bylo velmi těžké nejen pro Mikautadzeho, ale i pro samotný klub z Lotrinska odolat vábení z Nizozemska. Přece mu na stůl nepřistávají mnohamilionové nabídky každé přestupové období. A že ta z Amsterdamu byla zajisté štědrá. Les Grenats si už teď přijdou na 16 miliónů eur, další 3 milióny pak můžou inkasovat ve formě bonusů. Celek z hlavní nizozemské metropole transferové podmínky netajil a uvedl je při představování nové posily na svém webu.

Mikautadze reprezentuje Gruzii, tamní nároďák mimochodem postupně začíná čím dál více prorážet na mezinárodní scéně. Dvaadvacetiletý útočník se ovšem narodil v Lyonu. V Métách se stal profesionálem na konci roku 2019, kdy také v dresu Mét debutoval. Dva roky pak strávil na hostování v druholigovém belgickém Seraingu, po návratu se každopádně stal stabilní součástí sestavy francouzského výběru. Loni v Ligue 2 nastřílel 23 gólů a stal se nejen nejlepším střelcem týmu, ale i celé soutěže.

Ajax doufá, že by v Mikautadzem mohl mít nového Šotu Arveladzeho, historicky nejlepšího střelce gruzínské reprezentace. Ten u de Godenzonen působil mezi lety 1997 až 2001, za toto období nasázel ve všech soutěžních zápasech 72 branek a zaznamenal 15 asistencí. "Končí šest let spolupráce, Mikautadze nás opouští a zanechává po sobě nezapomenutelné vzpomínky,” stálo v prohlášení francouzského klubu, který se jen obtížně loučil se svou oporou. "Byl vždy nesmírně obětavý, u fanoušků byl vždy velmi oblíbený. Hlavně díky jeho výkonům jsme se mohli hned vrátit do Ligue 1.”

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, fcmetz.com, ajax.nl

Komentáře (13)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

Reagovat
afc ajax

Tak vitaj a daj veľa gólov

Reagovat
AjaxFans

Přesně tak

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
M.Vaza

Ten bude dělo

Reagovat
772jozef

O rok v PL

Reagovat
M.Vaza

Já si říkal, že by mohl jít jako náhrada za Osimhena a doplnit Kvaru ale když už Victor zůstal, tak Ajax taky bezva..

Reagovat
Seydou Doumbia

Mikautadze Akpom dobrá náhrada za Tadice

Reagovat
avicii

Gruzínsku sa tam skladá silná generácia na nejakom Euru si zahrajú

Reagovat
772jozef

Slovensko si dajú na raňajky

Reagovat
avicii

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
DidusIneptus

Pro mě velké zklamání a šok. Mikautadze bude Métám v Ligue1 hodně chybět. Adekvátní náhrada za něj nepřišla. A celá sezóna před námi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele