Premier League - souhrn 20. kola: Liverpool zůstává v čele

30.12.2023, 15:37, aktualizováno 02.01., 22:23
Komentáře a souhrny
Wataru Endo v souboji s Anthonym Gordonem (© AFP)

Arsenal nezvládl další londýnské derby, tentokráte podlehl Fulhamu, a rok 2023 tak na prvním místě zakončí Liverpool. Ten mimochodem na Nový rok v šestigólové přestřelce přetlačil Newcastle. Manchester City si poradil se Sheffieldem United, West Ham se záložníkem Tomášem Součkem remizoval s Brightonem bez gólů...

West Ham United - Brighton & Hove Albion 0:0

02.01.2024 20:30

Góly: -

Brighton získal ve 20. kole anglické nejvyšší soutěže na stadionu West Hamu bod za remízu 0:0. V sestavě hostů naskočil již do svého 632. ligového klání James Milner, čímž vyrovnal Ryana Giggse na druhé příčce v historických tabulkách Premier League.

Jeho spoluhráči mu však k tomuto milníku gólem nepopřáli, ke čtvrtému domácímu čistému kontu napříč soutěžemi v řadě pomohl Kladivářům i novou smlouvou oceněný Tomáš Souček. Prodloužení kontraktu se týkalo také Vladimíra Coufala, ten se ale vyjádřil nelichotivě o jeho podobě a v zápasové nominaci se neobjevil. Na sociálních sítích ovšem bryskně informoval o důvodu absence, kterým měla být chřipka.

Kladiváři prožili povedený ligový závěr roku, když dokázali vyzrát na Manchester United i Arsenal. Na triumfu proti Gunners měl výrazný podíl i Souček, jenž vstřelil úvodní branku duelu. I díky pravidelným gólovým příspěvkům si tak bývalý slávista na Nový rok vysloužil vylepšenou smlouvu do roku 2027. Sladký konec prosince prožil rovněž Brighton, který i díky dvěma penaltovým trefám Joaa Pedra porazil na domácím hřišti Tottenham 4:2.

Od začátku utkání se hrálo především mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů se nebyl schopný dostat do výraznější šance. Na první střelu si museli diváci počkat do 23. minuty, kdy vypálil Milner, jeho pokus byl však tečovaný a nepředstavoval pro Alphonse Areolu větší hrozbu. O několik minut později se dostal do mnohem nebezpečnější situace na druhé straně hřiště James Ward-Prowse, jenž pálil levačkou z voleje, hostující gólman se však blýskl pěkným zákrokem. Několik chvil poté měl také dost práce Areola, který musel řešit několik zakončení Albionu, všechna ale dokázal zlikvidovat.

Po změně stran byli aktivnější svěřenci Roberta De Zerbiho. V první větší šanci druhého dějství se objevil Danny Welbeck, svůj pokus z 55. minuty však poslal pouze doprostřed brány. O několik minut později pálil z hranice penaltového puntíku Joao Pedro, zamířil ovšem do stejných míst jako jeho spoluhráč, a proto neměl Areola problém ani při řešení této situace. The Seagulls ve zbytku druhé půle zamkli svého soupeře ve vlastní šestnáctce a marně se snažili dostat skrz obranu Kladivářů. V závěru utkání se nakonec ocitl v obrovské šanci Jakub Moder, z hranice malého vápna však vysoko přestřelil.

West Ham tak dovedl duel s Racky do nerozhodného konce. Další zápas sehrají Kladiváři 21. ledna na půdě Sheffieldu United. Brighton přivítá o den později Wolves.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Newcastle United 4:2

01.01.2024 21:00

Góly: 49. Mohamed Salah, 74. Curtis Jones, 78. Cody Gakpo, 86. Mohamed Salah (pen.) - 54. Alexander Isak, 81. Sven Botman

Hráči Liverpoolu zvítězili ve 20. kole Premier League na vlastním hřišti nad Newcastlem 4:2. Ústřední postavou jediného novoročního duelu nejvyšší anglické soutěže se stal ve svém posledním utkání před odletem na Pohár afrických národů Mohamed Salah.

V první půli sice neproměnil pokutový kop, krátce po změně stran se však již prosadil a gólový druhý poločas zároveň i uzavřel v 86. minutě, tentokrát již přesnou trefou z penaltového puntíku. V bráně hostů sice čaroval Martin Dúbravka, výsledkový propad Strak se mu však přibrzdit nepodařilo. Newcastle tak z posledních osmi soutěžních duelů odešel vítězně jen jednou.

Svěřenci Jürgena Kloppa propluli podzimní částí soutěže s jedinou porážkou a vládli anglické fotbalové elitě. V dosavadním průběhu sezony se Reds mohli spolehnout na Salaha, druhého nejlepšího střelce soutěže. Magpies, kteří z posledních osmi zápasů poznali chuť vítězství jenom jednou, zjevně tížily absence důležitých hráčů, Eddie Howe se musel vypořádat s devítičlennou marodkou.

Výrazně lepší vstup do zápasu měl nepřekvapivě lídr ligy. Již před odehráním první čtvrthodinky si po nahrávce Salaha mohl úvodní trefu připsat Darwin Núňez. Dúbravka si však s jeho doprostřed branky mířeným pokusem dokázal poradit. O pět minut později slovenský brankář poprvé kapituloval, branka Luise Díaze byla ale zneplatněna pro těsné postavení mimo hru. Radost Strak z odvolané branky netrvala dlouho, po dalším parádním průniku Díaze Sven Botman nedobře načasoval skluz a byla nařízena penalta. Tahoun týmu Salah však bídnou ranou do středu branky pouze nechal vyniknout Dúbravku. S přibývajícími minutami se osměloval také Newcastle, ve 36. minutě dokonce po brejku rozvlnil síť Dan Burn, ani tato branka ovšem kvůli ofsajdu neplatila.

Fanoušci Reds se zasloužených gólových oslav dočkali nedlouho po změně stran, perfektní kombinace Díaze a Núňeze rezultovala v pohodlnou pozici pro Salaha, který doklepl míč do odkryté branky, a podepsal se tak pod 20. ligovou trefu v ročníku. V 53. minutě precizně načasoval náběh za obranu Núňez a jen díky brilantnímu zákroku slovenského gólmana nešli červení do dvoubrankového vedení. Hodnota akcií Toons krátce nato rapidně stoupla, zásluhou výborné rány Alexandera Isaka na vzdálenější tyč se jim podařilo vyrovnat. V 70. minutě opět čaroval Dúbravka, reflexivním zákrokem na brankové čáře vyrazil výborný pokus Codyho Gakpa.

Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby nicméně Liverpoolští podruhé předvedli nádhernou ofenzivní kombinaci zakončenou tentokráte klidným doklepnutím Curtise Jonese. Ani Gakpo nezůstal nakonec gólově na suchu, v 78. minutě zvýšil se štěstím náskok Reds poté, co se zcela nebráněn dostal k centru Salaha. O tři minuty později korigoval výsledek hlavičkou po rohovém kopu Botman, poslední slovo měli ovšem Reds, Salah po faulu Dúbravky dokázal z pokutového kopu odčinit minelu z první půle.

Liverpool tak po dvou ligových domácích remízách konečně zvítězil a připsal si důležité tři body. Po pohárových povinnostech Reds v dalším kole zavítají 21. ledna na hřiště Bournemouthu, Newcastle o osm dní dříve přivítá Manchester City.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth 3:1

31.12.2023 15:00

Góly: 9. Pape Matar Sarr, 72. Heung-min Son, 80. Richarlison - 84. Alex Scott

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v silvestrovském zápase 20. kola Premier League nad ve velké formě hrajícím Bournemouthem 3:1. Gólový účet otevřel už v deváté minutě Pape Matar Sarr. Talentovaný záložník však nedohrál ani první poločas, jelikož musel vinou zranění střídat, kvůli čemuž pravděpodobně neodcestuje na Pohár afrických národů, kde měl reprezentovat Senegal. Domácí pak ve druhém poločase své vedení navýšili a upevnili si pozici mezi nejlepšími pěti týmy soutěže. Nic na tom nezměnilo ani závěrečné snížení Alexe Scotta, kterého navíc v dlouhém nastavení obral o druhý zásah ofsajd.

Ange Postecoglou měl plnou hlavu starostí s postavením základní sestavy, jelikož na marodce Tottenhamu se nacházelo několik klíčových hráčů. Spurs pocítili absence ve čtvrtek, kdy padli s Brightonem 2:4. Tentokrát se jim do cesty postavil Bournemouth, který nepřestával svými výkony překvapovat. The Cherries totiž neprohráli sedmkrát po sobě, přičemž hned šest duelů dotáhli do vítězného konce.

Sestava domácích ale přece jen přivítala jednoho navrátilce a byl to právě Rodrigo Bentancur, kdo rozjel úvodní gólovou akci. V deváté minutě vystihl špatnou rozehrávku domácího brankáře a k míči se dostal Sarr, jenž přízemní ranou z hranice vápna otevřel skóre. Kohouti se nadále dostávali do šancí zejména po levé straně hřiště, ve 26. minutě upaloval na bránu Heung-Min Son, koncovku však nezvládl. Blízko ke vstřelení gólu byli i hosté, když Marcus Tavernier zakroutil přímý kop jen těsně vedle levé tyče. Tečovaný pokus Dominica Solankeho z nastavení první půle se zase otřel o břevno.

Po změně stran už musel do akce i gólman Guglielmo Vicario, když pohotově vyrazil Solankeho hlavičku. Po následné sérii neúspěšných rohových kopů Bournemouthu se vydal Son do rychlého protiútoku a skvělou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Richarlisona, ten ovšem celou akci zazdil nepovedeným zakončením. Uklidňující druhá branka přišla pro Spurs v 72. minutě, kdy si opět po levé straně hřiště naběhl za obranu Son, který už tentokát nic nevymýšlel a ranou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť. Po několika neproměněných šancích se nakonec radoval z gólu i Richarlison, když 10 minut před koncem zblízka prostřelil Neta. Za svůj výkon si zasloužili branku i hosté, a ta také přišla po pěkné kombinaci zakončené přesnou střelou po zemi z kopačky Scotta. Skotský mladík byl blízko druhé trefě v závěru nastavení, čárový rozhodčí ale okamžitě odmával ofsajd.

Tottenham tak vyzrál na rozjeté Třešně a připsal si tři body. Bournemouth bude další ligové kolo čekat až 21. ledna, kdy se střetne s Liverpoolem, Spurs vyzvou už 14. ledna Manchester United.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Arsenal FC 2:1

31.12.2023 15:00

Góly: 29. Raúl Jiménez, 60. Bobby Reid - 5. Bukayo Saka

Fulham ještě vylepšil výsledek z úvodního vzájemného klání sezony a ve 20. kole Premier League porazil Arsenal 2:1. V základní sestavě hostů se objevili i Jakub Kiwior a Eddie Nketiah, o jejichž budoucnosti v klubu se začalo hojně spekulovat. Druhý jmenovaný se ale na hrotu útoku trápil a svého prvního venkovního ligového gólu přesně po roce se nedočkal. Lépe se dařilo na opačné straně hřiště Raúlovi Jiménezovi, jenž navlékl dres Chalupářů po třízápasovém distancu a těsně před odehranou půlhodinou srovnal skóre. Po změně stran navíc rozhodl o triumfu outsidera Bobby De Cordova-Reid.

Nabitý vánoční program Fulhamu příliš nevoněl, jelikož ze tří posledních ligových duelů všechny prohrál, přičemž ani jednou nevstřelil gól. Tentokrát se mu ale do sestavy vrátil střelec Jiménez, jehož měli podporovat zejména Willian a Alex Iwobi, dva bývalí hráči Arsenalu. Ten Chalupáři naposledy porazili v roce 2012. Svěřenci Mikela Artety se ovšem na silvestrovský duel nenaladili zrovna ideálně, když ve čtvrtek padli 0:2 s West Hamem.

Od úvodního hvizdu se ale snažili své nedávné zaváhání odčinit a již v páté minutě se dostali do vedení. Gabriel Martinelli si navedl balon na střed hřiště a vypálil ke vzdálenější tyči, gólman sice tento pokus zneškodnil, ale na dorážku Bukaya Saky už byl krátký. Po přímočaré akci měl na kopačce vyrovnání Jiménez, jeho střelu doprostřed brány ovšem pokryl David Raya. Mexický forvard dostal šanci na reparát ve 29. minutě, kdy si naběhl na zadní tyč a přízemní centr Toma Cairneyho neomylně uklidil do sítě. Před koncem poločasu se snažil převážit misky vah zpět na stranu Gunners Martinelli, z hranice penaltového puntíku však zamířil těsně vedle.

Otočku ve skóre ve prospěch domácích dokonal De Cordova-Reid, který se dokázal nejlépe zorientovat na malém vápně a odražený balon pověsil za bezmocného Rayu. Bleskovou odpověď měl na kopačce Saka, když vyplaval osamocený na zadní tyči, střela mu ale vůbec nesedla. Do dalších šancí se Artetovi svěřenci dostávali jen stěží, naopak mohli sami inkasovat po dalekonosné ráně Cairneyho, kterou Raya vytáhl konečky prstů mimo tři tyče. Přímý volný kop Andrease Pereiry pak vytlačil španělský brankář očima na břevno. V závěru sice hosté drželi míč častěji na kopačkách, kýženého vyrovnání se však nedočkali.

Fulham tak dokázal zaskočit Gunners a doma získat velmi cenné tři body. V následujícím kole se 13. ledna střetne s Chelsea, Arsenal změří o sedm dní později síly s Crystal Palace.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Manchester United 2:1

30.12.2023 18:30

Góly: 64. Nicolás Domínguez, 82. Morgan Gibbs-White - 78. Marcus Rashford

Nottingham předvedl po změně manažera další výborný výkon, když ve 20. kole Premier League porazil doma Manchester United 2:1. The Tricky Trees byli na hřišti po téměř celý zápas lepším týmem, což přetavil po hodině hry ve vedoucí gól Nicolás Domínguez. "Rudí ďáblové" sice dokázali po obrovské chybě brankáře Matta Turnera srovnat, v závěru duelu se však domácím hrdinou stal Morgan Gibbs-White, jenž technickým obstřelem k pravé tyči rozjásal tribuny na City Ground. Pro Forest to tak byla druhá výhra v řadě, která je opět posunula dále od sestupového pásma.

Hráči The Garibaldi vstupovali do zápasu s pozitivní náladou, neboť naposledy triumfovali na hřišti silného Newcastlu. Defenziva United si musela dávat pozor především na Chrise Wooda, jenž v St. James’ Parku nasázel hattrick. Ani Rudí ďáblové však neměli o motivaci nouzi, když v posledním hektickém duelu otočili nepříznivě se vyvíjející utkání s Aston Villou. Ve prospěch hostů ovšem jednoznačně hovořila historie vzájemných střetnutí, jelikož v nejvyšší anglické soutěži drželi sérii osmi výher v řadě.

Za dalším kýženým úspěchem však hosté vykročili velmi vlažně a po celé první dějství jim neúnavný presink fotbalistů Forest činil velké potíže. V úvodní půlhodině proto klub z Manchesteru nezapsal do statistik ani jednu střelu. Naopak sympaticky hrající domácí si vytvořili řadu nadějných příležitostí, jenže většinu jejich pokusů dokázali obránci United zblokovat. Ve 33. minutě se přece jen svěřenci Erika ten Haga k zakončení odhodlali, pomalou ránu Aarona Wan-Bissaky ovšem pohodlně ukryl do rukavic Turner.

O poznání nebezpečnější projektil vyslal v 55. minutě Diogo Dalot, který zpoza šestnáctky rozezvonil brankovou konstrukci. Po hodině hry rozjel Nottingham parádní akci ozdobenou úvodním gólem. Na jejím konci předložil Gonzalo Montiel míč nehlídanému Domínguezovi, a ten zaváhání defenzivy Manchesteru potrestal nechytatelnou ranou k tyči.

Nadále tápající United musela až v 78. minutě vysvobodit Turnerova nepřesnost. Přihrávku amerického gólmana totiž zachytil Alejandro Garnacho, jenž ještě balon posunul na skórujícího Marcuse Rashforda. Krátce nato mohl obrat Red Devils dokonat Christian Eriksen, Turner ale předchozí minelu skvělým zákrokem napravil, čímž zároveň rozjel smrtící protiútok domácích. Ten zakončil krásnou střelou k pravé tyči Gibbs-White.

Nottingham si tak vyšlápl na dalšího silného soka a vybojoval cenné tři body. Na výhru se pokusí navázat 20. ledna na hřišti Brentfordu. Manchester United pohostí už 14. ledna Tottenham.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Everton FC 3:0

30.12.2023 16:00

Góly: 25. Max Kilman, 53. Matheus Cunha, 61. Craig Dawson

Wolverhampton porazil v utkání 20. kola Premier League Everton 3:0 a připsal si třetí ligovou výhru v řadě. Vítězný gól vstřelil překvapivě Max Kilman, jenž se v nejvyšší anglické soutěži prosadil teprve podruhé v kariéře. Pojistku přidal Matheus Cunha, který se v posledních osmi zápasech přímo podílel již na šesté brance. Výsledek rovněž potvrdil, že se Toffees proti Vlkům nedaří, neboť si proti nim zapsali již pátou porážku z posledních šesti ligových střetnutí, a ve vzájemných konfrontacích tak čekají na výhru již od května 2021.

Everton zareagoval na výrazný bodový odpočet famózně a výhrou nad Burnley z poloviny prosince se vymanil ze sestupového pásma. Poté však navzdory sympatickému výkonu nestačil na Tottenham a následně přenechal všechny body i Manchesteru City. Zpět na vítěznou vlnu toužil naskočit ve Wolverhamptonu, kde na něj ale čekali po třetím vítězství v řadě bažící Vlci. Na jejich úspěšné minisérii měl lví podíl Mario Lemina, jenž ke své tradičně solidní defenzivní práci přidal i góly do sítě Chelsea a Brentfordu.

Gabonský záložník nakonec do utkání z osobních důvodů nezasáhl. Na útočném snažení jeho spoluhráčů to však nebylo v úvodu střetnutí vůbec patrné. Hee-Chan Hwang se skvělou zasekávačkou zbavil svého strážce a následně vybídl ke skórování Cunhu, ten se ale k zakončení z nebezpečné pozice nepropracoval.

U další akce byl opět Hwang, nicméně tentokrát se střelou nepochopitelně otálel, a zmařil tak rychlý protiútok domácího týmu. Ve 25. minutě byli Vlci za svou aktivitu konečně odměněni. V chaotické situaci před Jordanem Pickfordem se nejlépe zorientoval neobvyklý střelec Kilman, který z bezprostřední blízkosti propasíroval míč do sítě.

"Vlci" nepolevovali v ofenzivním snažení ani po změně stran. Pablo Sarabia vyslal dobře načasovanou kolmicí na zteč Hwanga, ten našel na zadní tyči osamoceného Cunhu, který už měl situaci jednoduchou a uklidil balon do prázdné brány. Následně si na přízemní centr ideálních parametrů z dílny Cunhy naběhl Craig Dawson a špičkou kopačky dopravil balon za záda bezmocného Pickforda. Na druhé straně mohl přidat zápletku Dwight McNeil, nicméně jeho tvrdá pumelice orazítkovala pouze břevno.

Wolves tak ovládli už pátý z posledních šesti vzájemných duelů. V příštím kole vyzvou 22. ledna Brighton, Everton už 14. ledna přivítá Aston Villu.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Burnley FC 3:2

30.12.2023 16:00

Góly: 28. Leon Bailey, 42. Moussa Diaby, 89. Douglas Luiz (pen.) - 30. Zeki Amdouni, 71. Lyle Foster

Aston Villa porazila ve 20. kole Premier League na vlastním hřišti Burnley 3:2. Velký podíl na vítězství The Lions měl narozeninový oslavenec Ollie Watkins, jenž asistoval u dvou gólů svého celku. Rozhodující trefu si na své konto ale nakonec připsal Douglas Luiz, který v 89. minutě proměnil nařízenou penaltu. Villans tak opět potvrdili skvělou formu na domácí půdě, kde za celý kalendářní rok 2023 prohráli v lize pouze dvakrát. Do toho následujícího tak vstoupí nejhůře na třetí příčce se stejným počtem bodů jako prozatím vedoucí Liverpool.

"Lvi" se nenacházeli v ideálním rozpoložení, jelikož překvapivě ztratili body po remíze se Sheffieldem, naposledy navíc neustrážili dvougólové vedení a padli s Manchesterem United. V tabulce se ovšem na rozdíl od předposledních The Clarets stále pohybovali na příčkách zaručujících Ligu mistrů. Ani to však trenéra Unaie Emeryho nepřimělo přehodnotit své původní tvrzení, že se Aston Villa letos neřadí mezi uchazeče o titul. Na Burnley se v minulém kole přiživil Liverpool, jenž se po výhře vyhoupl do čela.

První výraznější příležitost si domácí celek vytvořil ve 13. minutě, kdy dostal příliš prostoru mezi obránci Watkins, jeho pohotovou přízemní ránu ale vychytal gólman James Trafford. Jinak ale útočníci Aston Villy v závěrečné fázi tápali, nakonec se však zasloužené branky dočkali krátce před půlhodinou hry, kdy ránu Leona Baileyho přizvedl nechytatelně pro gólmana střídající Hannes Delcroix.

Záhy přišla ojedinělá šance hostů a také srovnání. Ve 30. minutě vracel Dara O'Shea přetažený přímý kop na bližší tyč, kde čekal Zeki Amdouni, který z první uklidil míč do sítě. Ve 42. minutě si však dobře pohlídal ofsajdovou linii Watkins, jenž z křídla naservíroval míč Moussovi Diabymu, jenž naprosto nehlídaný poslal jednoduše míč do brány.

Gól do šatny ovšem povzbudil hosty při vstupu do druhé půle. Ti zejména v úvodní pětiminutovce hýřili aktivitou, avšak nedokázali ji zužitkovat. Zdánlivé vale šancím na vyrovnání dal v 56. minutě Sander Berge, který za zatažení soupeře za dres viděl druhou žlutou kartu. V reakci na to poslal manažer hostů na hřiště Aarona Ramseyho, který se tak na hřišti potkal s bratrem Jacobem, jenž hájil barvy Aston Villy.

Po vyloučení začala nepříliš úspěšná kanonáda The Lions. A tak si vzal na starosti únik Lyle Foster a povedeným obstřelem vyrovnal. V závěru utkání však přišel po faulu Aarona Ramseyho pokutový kop a ten s velkým štěstím proměnil po dlouhém rozběhu ranou o břevno Douglas Luiz.

Aston Villa tak odčinila poslední zaváhání a doma si uchránila všechny body. Po pohárové štaci se v lize představí 14. ledna na hřišti Evertonu, Burnley den nato přivítá Luton.

Více informací k zápasu

Manchester City - Sheffield United 2:0

30.12.2023 16:00

Góly: 14. Rodri, 61. Julián Álvarez

Manchester City zvítězil ve 20. kole Premier League na svém hřišti nad Sheffieldem 2:0, a po třech domácích remízách v řadě tak dokázal na Etihad Stadium konečně naplno bodovat. Vítězství klubového mistra světa okořenil Julián Álvarez, jenž šestou trefou v letošním ročníku oslavil svůj jubilejní 50. start v nejvyšší anglické soutěži. Citizens se tedy druhou výhrou v řadě přiblížili prvnímu místu v tabulce. Naopak nováčkovi soutěže se proti týmu z Manchesteru dlouhodobě nedaří a kalendářní rok zakončí na poslední příčce.

Úřadující mistr odjel na mistrovství světa klubů s pro něj nevídanou bilancí jediné výhry z posledních šesti ligových duelů. Dominantní úspěch ze Saúdské Arábie úřadujícího mistra probudil a na stadionu Evertonu zvítězil, byť musel ve druhé půli otáčet skóre. Sheffield naopak prožil další z řady zklamání, když na svém hřišti odevzdal všechny body jinému nováčkovi z Lutonu. Výsledek byl o to bolestivější, že k němu vedly hned dva vlastní góly.

Favorit se hned od úvodního hvizdu ujal míče a trpělivě hledal skulinu v obranných řadách hostí. Tu našel ve 14. minutě Rodri, před kterým se otevřel volný prostor až k hranici pokutového území, odkud vypálil milimetrově přesně ke vzdálenější tyči. O chvíli později si na skvěle načasovanou kolmici z kopačky Phila Fodena naběhl Bernardo Silva, nicméně jeho pokusu vystavil stopku reflexivním zákrokem Wes Foderingham. Na druhé straně se v ojedinělé šanci zjevil William Osula, jeho křižnou ránu však dokázal zavčas zablokovat Manuel Akanji.

Po změně stran si za defenzivní řadu hostí naběhl aktivní Foden, ale Foderingham dokázal anglického univerzála skvělým výběhem vytlačit ze střelecké pozice. V 61. minutě odvedl geniální práci střídající talent Oscar Bobb, jenž uvolnil v pokutovém území Fodena, ten křižným pasem našel nabíhajícího Álvareze a argentinský reprezentant už nemusel nad ničím přemýšlet a pohodlně dopravil míč na místo určení. O chvíli později Álvarez vystihl odkop Foderinghama a od druhého zápisu do střelecké listiny jej dělilo jen pár centimetrů.

Sheffield tak ze stadionu nejúspěšnějšího anglického celku posledních let odjel bez bodů. V příštím kole přivítá 21. ledna West Ham, Manchester City již 13. ledna vyzve Newcastle.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Brentford FC 3:1

30.12.2023 16:00

Góly: 14. Michael Olise, 39. Eberechi Eze, 58. Michael Olise - 2. Keane Lewis-Potter

Crystal Palace porazil ve 20. kole Premier League Brentford 3:1. "Včely" se sice bleskově dostaly do vedení zásluhou Keana Lewis-Pottera, avšak "Orli" ještě do poločasu skóre díky trefám Michaela Oliseho a Eberechiho Ezeho otočili. Po pauze se pak znovu prosadil první jmenovaný, který vsítil již čtvrtý gól ve stejném počtu posledních ligových duelů. Domácí tak konečně ukončili osmizápasové čekání na triumf v anglické nejvyšší soutěži a poprvé od 3. září vyhráli před vlastním publikem. Vzájemné klání v Premier League navíc poprvé v historii skončilo jinak než remízou.

Výsledkové trable Brentfordu dokonale demonstroval předchozí domácí duel s Wolves. Pod ostudnou porážku 1:4 se jistě podepsaly citelné absence, když dlouhodobě distancovaného Ivana Toneyho doplnili Ben Mee pykající za červenou kartu a zraněný střelec Bryan Mbeumo. Na žádnou z těchto opor se nemohl Thomas Frank spolehnout ani v Selhurst Parku, kde domácí Crystal Palace naposledy zvítězilo na začátku září.

Šanci na ukončení této nelichotivé série Orlům zkomplikoval už po necelých 90 vteřinách hry Lewis-Potter. Mladý útočník si naběhl na skvěle načasovanou přihrávku od Madse Roersleva a ve skluzu propálil Deana Hendersona. Vedení však hostům vydrželo jen do 14. minuty, kdy po centru Jordana Ayewa složitým kopem z voleje vyrovnal ve vynikající formě hrající Olise.

Krátce nato se pokusil vrátit jednobrankový náskok zpět na stranu Brentfordu Lewis-Potter, jenže přízemní ranou tentokrát na odchovance Manchesteru United nevyzrál. Další velkou příležitost si až v závěru úvodního dějství vypracovali domácí. Eze se ocitl na konci rychlé akce a uklidil balon přesně ke vzdálenější tyči.

Před hodinou hry využil nekoncentrované obrany Včel podruhé v utkání Olise, který velice snadno prošel až do pokutového území a vymetl dolní roh brány Marka Flekkena. Další ránu se hostům pokusil v 72. minutě zasadit Eze, jenže jeho pumelici z otočky nizozemský gólman zneškodnil. Na druhé straně měl následně dvakrát pořádnou porci štěstí Henderson. Nejprve totiž povedený projektil Neala Maupaye zpoza šestnáctky orazítkoval břevno a jen o pár okamžiků později z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul Yoane Wissa.

Souboj utrápených londýnských celků tak skončil výhrou Crystal Palace. To se v příštím kole představí 20. ledna na půdě Arsenalu, Brentford tentýž den přivítá Nottingham.

Více informací k zápasu

Luton Town - Chelsea FC 2:3

30.12.2023 13:30

Góly: 80. Ross Barkley, 87. Elijah Adebayo - 12. Cole Palmer, 37. Noni Madueke, 70. Cole Palmer

Chelsea prolomila sérii čtyř venkovních proher v řadě, když ve 20. kole Premier League porazila domácí Luton 3:2. Londýňanům zajistil tři body ve skvělé formě hrající Cole Palmer, jenž vsítil dvě branky a na další nahrál. Mladý Angličan zaznamenal gól a asistenci již ve čtvrtém duelu od startu tohoto ročníku, což se žádnému jinému hráči v letošní sezoně nejvyšší anglické soutěže nepovedlo. The Hatters se i přes skvělý závěr utkání museli po dvou výhrách v řadě smířit s porážkou, kvůli které zakončí kalendářní rok v sestupovém pásmu.

Poslední vzájemné ligové střetnutí konané na Kenilworth Road se datovalo do roku 1991, kdy zvítězil domácí Luton. Podobný výsledek by nebyl zcela šokujícím ani tentokrát, Kloboučníci se totiž navzdory ztrátě kapitána Toma Lockyera rozehráli do slušné formy a Chelsea naopak venku ztrácela jeden zápas za druhým. Rostoucí nespokojenost s některými hráči dal před několika dny Mauricio Pochettino najevo nasazením nejmladší sestavy v klubové historii a Blues porazili Crystal Palace díky pozdní penaltě Noniho Maduekeho.

Nadějný křídelník byl vidět také na startu tohoto střetnutí. Madueke se rychlostí jemu vlastní prodral do vápna, kde posunul míč na Conora Gallaghera, jeho pokus ale reflexivně vykopl Thomas Kaminski. Ve 12. minutě rozehrál Issa Kaboré trestuhodně pouze na kopačku Palmera, který se dlouho nerozpakoval a z prvního doteku tvrdou ranou na zadní tyč rozvlnil síť.

Ve 37. minutě zrychlil hru nádhernou kolmicí Moisés Caicedo. Na konci rychlého protiútoku se na pravé straně zjevil aktivní Madueke, jenž si počkal na pohyb obránců a pohotovou střelou do šibenice navýšil vedení Blues.

Po hodině hry pronikl do otevřené obrany Nicolas Jackson, jeho slabý pokus doprostřed branky však skryl pohodlně do rukavic Kaminski. Skomírající hru Kloboučníků oživil střídající Tahith Chong, který se uvolnil na levé straně a křižným pasem napříč pokutovým územím hledal Elijaha Adebaya. Ten ovšem ve svém náběhu zaspal a k balonu se vůbec nepropracoval.

A tak se dostali ke slovu opět Londýňané. Jackson na polovině hřiště nejprve ustál těžký souboj a posléze vyslal na zteč Palmera. Nejlepší střelec Blues dostál své skvělé formě, pohrál si s defenzivou domácích a pohodlně rozvlnil síť. V 80. minutě se nováček ligy přece jen dočkal kýženého gólu. Na centr z rohového kopu si naskočil Ross Barkley a hlavou usměrnil míč na místo určení. Zápletku ještě v samotném závěru utkání nabídl Adebayo, jenž prokázal nejlepší orientaci v šestnáctce a doklepl odražený balon do prázdné brány.

Venkovní mizérie hostů tak skončila na malebném stadionu Kenilworth Road. V příštím kole přivítají 13. ledna Fulham, Luton se o dva dny později představí v Burnley.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
20
13
6
1
43 : 18
45
2
Aston Villa
20
13
3
4
43 : 27
42
3
Manchester City
19
12
4
3
45 : 21
40
4
Arsenal FC
20
12
4
4
37 : 20
40
5
Tottenham Hotspur
20
12
3
5
42 : 29
39
6
West Ham United
20
10
4
6
33 : 30
34
7
Brighton & Hove Albion
20
8
7
5
38 : 33
31
8
Manchester United
20
10
1
9
22 : 27
31
9
Newcastle United
20
9
2
9
39 : 29
29
10
Chelsea FC
20
8
4
8
34 : 31
28
11
Wolverhampton Wanderers
20
8
4
8
30 : 31
28
12
AFC Bournemouth
19
7
4
8
28 : 35
25
13
Fulham FC
20
7
3
10
28 : 35
24
14
Crystal Palace
20
5
6
9
22 : 29
21
15
Nottingham Forest
20
5
5
10
24 : 35
20
16
Brentford FC
19
5
4
10
26 : 31
19
17
Everton FC
20
8
2
10
24 : 28
16
18
Luton Town
19
4
3
12
23 : 37
15
19
Burnley FC
20
3
2
15
20 : 41
11
20
Sheffield United
20
2
3
15
15 : 49
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (806)

Přidat komentář
Whitemedia

Disasi není fotbalista.

Reagovat
PanAu

Reagovat
PanAu

*

Reagovat
SunFells

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Svatej

Jen my se dovedeme perfektně ztrapnit i výhrou, kde dáme 3 góly

Budu se opakovat, ale mělo by to zaznít. Caicedo je zatím fakt zklamáním hlavně kvůli jeho hlavě. Na míči dělá rozhodnutí buď alibistický a nebo úplně opačný, který mu ale nevychází. V soubojích si z něho na prdel člověk taky nesedne, obecně mi přijde, že sice chce, ale přistupuje k tomu nějak blbě. Pár desítek hodin u videa jiných hráčů s nějakým poradcem by mu prospělo.

Reagovat
vitasrp

A přes to všechno je namočenej v těch nejlepších akcích, co Chelsea přeevede. Minule průniková přihrávka středem na Gallaghera, který pak mohl vysunout Jacksona.

Dneska perfektní narážečka na Colwilla, která prolomila presink soupeře a rozběhla akci před druhým gólem.

Reagovat
Svatej

To je fajn, jenže silnější tym by zas potrestal tu stupidni klicku pred vapnem, kterou mu vystihl soupeř a zas by byl na nule,. přičemž jsem se ani nedostal ke zbytku toho, co mohl v situacích udělat líp..

Už jsem to psal jinde. Podle statu jsem doufal v krizence Jorginha a Kanteho, přičemž v obou případech a prednostech tech hráčů je zatím jak kopie z wishe.. pro míče pro obranu si chodi míň, rozdává je nepřesně nebo pozdě, to mě sere skoro kazdej zápas..

Reagovat
vitasrp

Tak dočkej času no, to nebude hned. V Brightonu mu třeba dvacet procent výkonu přidával perfektní systém, ten u nás zatím není, protože se to teprve buduje - nehledě na to, že ten střed zálohy se teď neustále kvůli absencím mění.

Reagovat
vitasrp

Dneska byl relativně v pohodě, proti Crystal Palace byl daleko horší a měl tam mnohem víc ztracených balónů a špatných přihrávek, nicméně furt rozumím tomu, že hráč, co měl před týdnem horečky a pak odehrál 2 zápasy ve 4 dnech na tom nebude úplně ideálně.

Reagovat
Svatej

Přesně kvůli tomu zatim úplně nejancim a doufam, ze to s tymem a věkem půjde nahoru, ale zas by mi přišlo blby to nezmínit vůbec a dělat, že jsem s nim spokojenej

Snad bude dobrej a nebyla to jen nějaká skvostná sezóna v Brightonu, nemůžeme si úplně dovolit flopnout každej větší nákup..

Reagovat
Whitemedia

Moises Caicedo today: 11 duels won, 36/37 passes, 2/2 long balls, 5 tackles, 0 times dribbled past

Reagovat
Svatej

To se s mym pohledem uplne nevylucuje, sere me nejvic jeho hra s míčem.

Jinak ale uprostřed hřiště mu hráč utekl do brejku, byt teda nezačínal blíž k bráně, furt si s nim a Papmerem typek vytrel prdel

Reagovat
icka

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Docela slušný, na to jak si tam s ním Lokonga s Barkleym hráli.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
icemike

33 přihrávek bylo do špeku

Reagovat
Talker

Od Palmera jsem moc nečekal, když přicházel - bral jsem ho spíš jako stopgap za Nkunkua, než se dá dokupy. Necelých 1000 minut ve 21 letech, byť u Citizens.

Ale je z něj hráč s vlivem, který jsem očekával od zkušené posily za velké prachy - Wernera, Ziyecha, Havertze, Puliho atd. Jeden z TOP5 nejlepších přestupů do ofenzivy od nás co pamatuju.

Jinak prostě průser posledních 20 minut +-. Vůbec jsme netušili, co a jak. Místo abychom podrželi míč, kombinovali nebo alespoň vlákali Luton do presingu a pak to nakopli dopředu do brejku tak jsme to jen zoufale odkopávali.

Díky bohu, že to dopadlo jak to dopadlo.

Reagovat
PanAu

On bude dobrý, zrovna jemu věřím, ale ta cena bude pruser i za 5 let.

Reagovat
Talker

O kom teď mluvíš?

Reagovat
John Obi Mikel

To bude reakce na Caiceda a Svatého.

Reagovat
PanAu

Sorry mělo být výše

Reagovat
Snatus

V suchém triku výhra konečně tuto sezonu.

Reagovat
O.Giroud

Tak Vitasovi sa konečne splnilo, že Chelsea prehrala na xg a berie 3 body. Cg

Reagovat
vitasrp

Dvacátý zápas a konečně na šance nezasloužená výhra, díky bohu.

Reagovat
J0EL

Reagovat
O.Giroud

veril som, že raz to príde

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Miguel19

Fakt jsem nevěřil, že z toho zápasu dokážeme udělat takové hovno. Z velké části i díky Pochemu. Reakce žádná od něj.

A ten, kdo má na starosti standardky a centry do vápna už by mohl jít do prdele ne? To je totální zoufalost, co proti naší obraně stačí. Skoro co centr, to závar.

Palmer

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mike Litoris

No, on právě Anthony Barry v létě odešel za Tuchelem

Zrovna dnes jsem na něj myslel, jaký měl při přípravě na standartky přínos.

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

Vždyť vám jde celkem o hovno, ne? Tak jaké stresy.

Reagovat
vitasrp

Tak o hovno určitě nejde, klub by rozhodně potřeboval v příští sezóně hrát aspoň nějaký evropský poháry kvůli financím.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Hezky se nám dneska vrátily některé nezasloužené ztráty a vyhráli jsme. Těch posledních dvacet minut byl takový kolotoč, že bych nemohl říct ani ň, kdyby Luton minimálně srovnal. Absolutně přestali hrát po třetím gólu, nechápu to. Chápu, že jsme hráli 3 zápasy po sobě, někteří hráču nejsou 100%, ale Poche to měl za mne víc prostřídat a dát tam z lavičky čerstvé hráče.

Reagovat
Zaschrona

Dnešní zápas ukazuje, že když Dyche nedá plán A, tak plán B tam taky zrovna není. Příšerný výkon.

Reagovat
Zaschrona

Snad Dyche přestane vymýšlet s Keanem, jinde než v útoku už ho za nás nechci vidět.

Hwang je neskutečný hráč, totálně nás ničil. Mohli jsme dostat šestku a od něj hattrick a nikdo by se nedivil... Vypadáme unavení, bez pořádných náhradníků a i tradiční opory Pickford a Garner byli fakt špatní. Snad si za ty dva zápasy v lednu nějak odpočineme a někdo do zálohy dorazí, protože jinak to bude hodně špatný.

Reagovat
Mastný Chobot

Keanea chces iba v utoku?

Reagovat
Zaschrona

Jo, protože je nejlepší zakončovatel v týmu. Na hrotu proti Wolves nám vloni pomohl k záchraně.

Reagovat
John Obi Mikel

Crystal Palace

Reagovat
SunFells

Olise si góly Palmera vzal osobně.

Reagovat
SunFells

Né že by na tom záleželo, ale tohle je jistě simulace z vysílacích kamer. Jak jsme se teď bavili s Chobotem v jiné diskuzi, ani vysokorychlostní kamery používané pro Goal-line technology nedávají exaktní výsledek, ale je tam tolerance.

Reagovat
Nikikrew

Njn mne sa tiez zdalo, ze ta lopta je out, skoda ze Bowen ju zakryl. Tu snad pomoze len kamera zo vtacej perspektivy so zaberom kolmo na zakladnu ciaru ale neviem ako by ju tam nainstalovali

Reagovat
SunFells

Pomůže lepší bránění míč pár mm či cm v zámezí je dost malichernost na ukončení akce či přezkoumání.

Ovšem pro semi-automated offside systém je nutné nainstalovat další kvalitní kamery jako pro goal-line, s kterými je možné se soustředit na celý herní prostor, takže možná i tohle vyhodnocování míče v zámezí by třeba mohla být vedlejší výhoda, jak to určit rychle počítačem s nějakou rozumně malou tolerancí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
SunFells

Wow

Reagovat
Unai

Good ebening

Reagovat
VTID94

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Whitemedia

Jestli zločinec dá nazpět do brány Sancheze, tak okamžitě zaslouží vyhazov.

Reagovat
Greny

Koukám na tabulku a vidím že Arsenal se konečně vrátil tam kam patri

Reagovat
J0EL

Naozaj originalne, to tu uz dlho nebolo.

Reagovat
Salfovic

Tak v posledních letech jste na 4. místě moc často nebyli.

Reagovat
J0EL

Ved vravim, ze to tu uz dlho nebolo. Ale zase nech si to uzije na tych par kratkych chvil no

Reagovat
jk

Loňská přeháňka…

Reagovat
J0EL

Nacase si znova zvykat, ze sa nam budete pozerat na chrbat no

Reagovat
jk

Ted po mě chceš konkrétní články, kde nekomu z vas mrdlo a chovali jste se jak kdyby vám patřil svět?

Reagovat
J0EL

Toto ma byt akoze dokaz? Ved to bol celkom standard

Reagovat
Salfovic

Ještě vypadnout s Portem a bude to jakoby se člověk vrátil v čase.

Reagovat
Man__United

No nic, dalo se to čekat, jeden krok vpřed, dva dozadu

Reagovat
Man__United

Jestli ETH po zápase neřekne že střídání Mainoa bylo vynucené skrz zranění tak ať si zrovna vyklidí kancl a jde do pice

Reagovat
iamek

Naproste dno. Vydržet ještě cca 19 zápasu a bude konečně klid

I když máme mimo půl kádru, tak na tom hřišti musí nechat všechno a ne, že se to odchodi.

Nejlepší hráč Mainoo a Evans. Amad pár zajímavých momentu měl taky.

Zbytek naprostý nechutný hnůj .

Rozhodčí taky nezklamal

Zasloužena prohra proti dalšímu slabemu soupeři .

Ještě by nás mohl vyřadit Wigan až máme o jedno utrpení méně.

A pokud teda Kobbie nebyl zraněny, tak takové střídání je na vyhazov.

Reagovat
iamek

A btw před pauzou bude mít Chelsea stejne bodu jako my.

Reagovat
Busby babes

jen teda netusim koho misto nej. ale fakt si ted nerika o to, aby ho nove vedeni podrzelo no.

Reagovat
iamek

Rooney bude volný za chvilku . Já už rezignoval. Nechci poháry letos ( Na LM nemáme a zbytek nezájem ) až máme další sezónu méně zápasu a méně utrpení .

Reagovat
Busby babes

Potter je asi jedine volne jmeno co me napada.

Reagovat
iamek

Pottera má navíc rád Jim no. Logiko to dává, ale v Chelsea byl šílený, rak nevím zda by to byl upgrade.

Reagovat
vitasrp

Chelsea bych u něj nebral tolik za bernou minci, tam měl minimum prostoru pořádně se jako trenér projevit.

Jakože neměl přípravu, ta navíc pod jiným trenérem stála za hovno, do toho v klubu totální chaos, 30 hráčů a výsledky úplně na hovno z podstatné části také kvůli tomu, že jeho hráči nebyli schopni trefit ani vrata od stodoly.

Nicméně mi přijde, že mu na vedení velkoklubu mu prostě chybí charisma, pod ním člověk úplně nemá dojem, že ten klub žije.

Reagovat
Talker

K tomu ta situace se zraněními byla taky dost na hovno - nedokážu říct přesně, ale nebylo to nepodobné té současné.

Celkově se s námi vleče ta současná krize vlastně skrz celé jeho angažmá a možná ještě předtím.

Reagovat
TheTopFootbaler

Uff, no já ti nevim... v Chelsea shořel jak neposmrkanej kapesník, já se bojím že v tom našem bordelu to nebude lepší

Reagovat
Busby babes

v Chelsea zatim hori vsichni pod novym vedenim. ale jen tak pisu volne jmeno, co by asi davalo smysl. myslim, ze to ETH jeste ustoji.

Reagovat
TheTopFootbaler

No to jo, no, to je pravda. Já taky doufám, ale dneska mě teda totálně nasral, to byl tak špatnej tah

Reagovat
Busby babes

respektive jedno je jasne. Ole.

Reagovat
Wazza228

Dočasně do konce sezóny, pohádková jízda, nová smlouva a jedeme dál

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
TheTopFootbaler

S tím Kobbiem a vyhazovem souhlasím, ještě místo něho dá McTominaye, kterej následně svým otřesným bráněním zaviní dva góly a prohru, to je fakt joke. Začínám si říkat, že hráči možná měli pravdu, že tam strká zbytečně svoje oblíbence, protože zrovna McTominay mu fakt musí kouřit péro. Jestli to, jak zbytečnej a vlastně spíš zápornej Scott je, Ten Hag nevidí, tak tam taky nemá co dělat, no

Reagovat
fenixLFC

I když máme mimo půl kádru, tak na tom hřišti musí nechat všechno a ne, že se to odchodi.

najma ked si to porovnas na druhej strane s gibbs whiteom ktory sa tam snazi behat ked kulha na obe nohy

Reagovat
iamek

Přesně tohle bych od nich očekával, když to proste nejde jak minulou sezónu. Není tam nic.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Busby babes

i pres ta zraneni musime hrat lip nez ted hrajem. a neni to jen o nasazeni. i kvalitu ten kadr ma vetsi. vsak prakticky stejnej tym hral vyborne proti Ville. ted to vubec nezopakoval no.

Je to letos fakt spatny v tomhle ohledu. nechapu, o co se porad ETH snazi, ale nefunguje to a on se odmita adaptovat... adapt or die... no Erik vypada, ze si zvolil tu druhou moznost.

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

Prokoucovanej zapas od ETH. jinak se to neda nazvat. Jako ok, dopredu to nebylo dobry, ale vzadu jsme v klidu meli prakticky vsechno. pak da dolu naseho nejlepsiho zaloznika, da tam Scotta a totalne prijdem o kontrolu v zaloze a na obranu se to vali, dopredu je to porad stejna bida a navic teda scott neubrani strelce pri obou golech. well done Erik.

Reagovat
O.Giroud

Wolves pekne šlapú, ani Neto sa nemusí vracať.

Reagovat
fenixLFC

praveze sa vracia idealne, hwang ide na srandacup

Reagovat
O.Giroud

pravda, oni tiez maju ten pohar

Reagovat
Man__United

So ends 2023 for Manchester United.

Rok začal hezky, vyhráli jsme pohár, vypadalo to všechno růžově, ale pak se klasicky někde posralo

Reagovat
iamek

Komu dluzim ten litr? Tohle už neustojí.

Reagovat
Man__United

Jsem zvědavý jak vysvětlí toho Mainoa, jediné co od něj chci slyšet že byl zraněny

Reagovat
Salfovic

Na Látala.

Reagovat
Likan7

Nechci litr. Seru na peníze, chci United

Reagovat
Spasitel

Chelsea aj United proste chýba futbalové srdiečko ked si človek porovná Luton aj Nottingham ako dnes bojovali ale tak od nováčikov sa to dá čakať

Reagovat
Aldeano

Reagovat
iamek

O Chelsea strach nemám. Chytnou se. My se nemáme chytit čeho.

Reagovat
TheTopFootbaler

Absolutně šílenej, odpornej zápas. Amad předvedl velký hovno, ale stejně udělal víc než Antony, ten už fakt nastoupit nemůže jinak bojkotuju. Chudák Bruno, toho jsme úplně psychicky zničili. McTominayův příchod absolutně posral všechno co mohl, tahle prohra jde za Ten Hagem, já jsem jeho největší fanoušek na světě ale s tímhle mě teda začíná srát. Ještě párkrát to skotský kopyto postaví a půjde do hajzlu.

Reagovat
Sandstorm

Je to stále to samé do kola. Po povedeném druhém poločase s Villou přijde zase takový odevzdaný zápas proti slabšímu soupeři. Nevidím důvod proč by měl Ten Haga pokračovat. V lednu není tak nabitý program a měl by jít pryč jestli aspoň chceme zabojovat o 4. Místo.

Reagovat
Man__United

Proč jsme kurva to skotské hovado v létě neprodali a byl by klid

Reagovat
Man__United

Na druhou stranu ETH prý má nějakých 20+ mega odstupné tak proč by toho nevyužil

Reagovat
Busby babes

treba proto, ze by si zkurvil povest? takhle to uplne taky nefunguje. vsichni chteji uspet. On dela to, o cem je presvedcenej, ze to bude nejlepsi reseni. jen to vubec nevychazi.

Reagovat
Man__United

Tak já si furt myslím že Mainoo měl prostě nějaký knock jinak nevěřím že by ho sundal když to fungovalo

Reagovat
iamek

https://twitter.com/utdaarron/status/1741169173747667366?s=46&t=TmqeuiGK4RUAYsdfdTb3UQ

Tohle proste bylo na dvě zlute. Dostal žlutou a pak nadával na rozhodčího jak smyslu zbaveny a nic.

Reagovat
Salfovic

Ten to tam pokácel jak v lese

Reagovat
Chittak_LFC

je fakt, že za tohle v součtu klidně mohl ven, možná i za ten druhej skluz rovnou.

Reagovat
iamek

Za druhy faul bych dal žlutou + za nadáváni rozhodčímu. Tam to bylo horší než Dalot, který ty karty dostal dvě

Reagovat
Busby babes

sileny. a pak se jeste vztekal, tam mel dostat 3x kartu

Reagovat
TheTopFootbaler

O to víc bolí ten jeho gól, vůbec neměl dohrát

Reagovat
pingla

nesnáším ho, strašné namyšlený k*k*t

Reagovat
pobody's nerfect

Jak mohli uhrát na Anfieldu bod? Jedna z nejzbytecnejsich ztrát za celou sezónu

Reagovat
Salfovic

Co má teprve říkat Villa.

Reagovat
VTID94

Pre nás prvotriedna hanba

Reagovat
Neutron

Za ten vykon veru ano.

Reagovat
oli9

Jelikož jsme Kokoti a nedokázali jsme vystřelit na bránu....

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
iamek

ETH po zápase ani slovo o tom, ze by byl Mainoo zraněny.

Reagovat
Kixi Syhimour

Neskutečná houpačka ty United fakt

Reagovat
Salfovic

Jo, tohle povstání mělo Prigožinův život.

Reagovat
iamek

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
oli9

Houpačka ? Vždyť jsou v hajzlu od začátku sezóny

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale to neustálé střídání proher a výher je fascinující .

Reagovat
Busby babes

jak bonboniera

Reagovat
aramaki

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Reagovat
Man__United

Strašně mě to kurva do pice sere, tak jsem fandil ETH aby uspěl ale když to pohřbívá takovým rozhodnutím jako je stažení Mainoa když záloha funguje pokud nebyl zraněný tak mě to vytáčí ještě víc, kde je ten fotbal co hrál s Ajaxem, kam se poděl ten trenér co byl při příchodu plný optimismu

Strašně mě to mrzí

Reagovat
neyto

Mám to podobně.

Reagovat
Bandita_Harry

Nebol EtH príliš sebavedomý pri nástupe ? Keď hovoril o konci éry City ?

Reagovat
bandwagoner

Ja mel za to, ze za vsechny problemy v United mohl Ronaldo

Reagovat
bbbauch

Ronaldo by vyresil obranu a zalohu

Reagovat
bandwagoner

Jasny, protoze tech 22 vstrelenejch golu je super Ale spis mi slo o to, ze to tady na zaklade diskusi behem jeho odchodu vypadalo tak, ze brzdi celej tym a s jeho odchodem se vsechno zlepsi.

Reagovat
iamek

Po jeho odchodu třetí místo, finále FA cupu a vítězství v Mickey mouse cupu

Reagovat
Busby babes

a jak presne by to zachranil hrac, co dal 3 goly za 1055 minut? z toho jeden z penalty a 2 goly Sheriffu Tirraspol.

Reagovat
bandwagoner

Moje pointa nebyla, ze se ma Ronaldo vratit. Jen to, ze to tu za Ronalda obcas vypadalo, ze brzdi skvele rozjetej klub a ten Hag je frajer, ze ho vystipal.

Reagovat
Busby babes

nikdy nikdo nerikal, ze je vsechno vina Ronalda.

Reagovat
bandwagoner

Obcas to pusobilo tak, ze si to tu nekteri ctenari mysli. A s tim “nikdy nikdo” bych byl opatrnej, protoze minimalne na Twitteru se nasli lidi, co presne tohle tvrdili A jsem moc linej na projizdeni starejch diskusi tady na EF.

Ale nechci tady slovickarit celej vecer. Jen mi soucasna forma United pripomina obdobi, kdy to minimalne na me z doskusi pusobilo tak, ze Ronaldo je hlavni pricina problemu United, coz ted vypada usmevne.

Reagovat
Busby babes

tvl Ronaldo fanboys, to tu dlouho nebylo.

Reagovat
bandwagoner

Ja zrovna Ronalda uplne nemiluju, ale prislo mi celkem otravny, jak se z neho delal v United uplnej mental. Pritom bylo celkem jasny, ze se z nej udelal obetni beranek a United meli/maj komplexnejsi problemy (stejne jako treba Chelsea).

Reagovat
Busby babes

protoze se jako mental pul roku choval. hele bud si to nesledoval a nevis, co se tam okolo Ronalda delo nebo si fanboy. sorry, Ronaldo si za svuj vyhazov muze sam, protoze se choval jak rozmazleny decko a dement. Mohl odejit, kdyby to rekl v kvetnu pred sezonou. Rekl ze chce pokracovat, tak se naplanovala sezona s nim. prisel prvni den nove sezony a on vzkazal ze na pripravu sere a chce odejit. v srpnu mu pak klub rekl, ze ho pusti... ale nikdo ho nechtel. Takze zustal a choval se dal jako kokot a navic hral tuzku

Reagovat
El Cid z City

Že má spoustu nabídek a United mu v tom brání...

Reagovat
Busby babes

coz nebyla pravda, ze jo. od pulky srpna mohl odejit. jen se nikde nedomluvil.

Reagovat
bandwagoner

PL sleduju celkem aktivne poslednich 18 let… Co se tyka United a tyhle sagy, tak to na me pusobi jako typickej pripad toho, kdy se hlubsi problemy klubu hazej na jednoho hrace. United je v prdeli od odchodu SAFa a zjevne jsou tam problemy nad ramec atmosfery v kabine. O afere ten Hag vs Ronaldo jsem cetl hodne rozporuplnejch komentaru, takze nevim, co presne se delo. Ale to je v zasade jedno, protoze podstata porad zustava takova, ze to v tom obdobi pusobilo tak, ze Ronaldo rozesira naprosto vsechno. Je to uplne stejny, jako by chtel nekdo hazet neschopnost Chelsea na Kepu, Tuchela, sankce, Pottera, atd. Pritom to je u United i Chelsea o dost hlubsi problem.

Reagovat
Busby babes

ano, mame hlubsi problemy. jednim z nich je treba i to, ze se Ronaldo vubec privedl. Spravne fungujici klub by ho neprivedl na prvnim miste.

A Ronaldo pak hral tuzku a jeste se choval jako kokot, proto jsme ho vyhodili. obe ty veci mohou platit najednou

Reagovat
bandwagoner

Jak rikam, tak s tim chovanim to ja tezko posoudim, protoze fakt nevim, jakym zdrojum verit.

Ale se zbytkem vlastne asi souhlas, opravdu jsem ten koment miril primarne na lidi, co videli Ronalda jako hlavni problem United.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

here we go again

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
farwest

sorry ale Mctominay za Mainoa, ještě k tomu McTominay na DM za tak pitomým střídáním už může být jedině to, že ETH chce z toho cirkusu co nejdřív ven..

Reagovat
iamek

When asked if Mainoo's removal was enforced, Ten Hag replied: "No, but he played a third game in a row in this week and that's tough, where he's coming from.

No to snad neeeee

Tohle je na vyhazov

Reagovat
Man__United

Ten Hag confirms Mainoo sub was tactical and he has no regrets about it.

V tom případě si sbal věci a vypadni

Reagovat
pobody's nerfect

Kdyby ho uvařil, on se zrani, tak budete taky picovat. Ale samozřejmě chápu, že i vzhledem k výsledku je tohle do očí bijící prokaucovani.

Reagovat
TheTopFootbaler

Mohl tam dát kohokoli jinýho kromě fakin McTominaye. Týpek má reálně třeba na Spartu, kdo ví jestli

Reagovat
pobody's nerfect

Je tragický, já vím. Ale na druhou stranu mu to letos celkem padá a už několikrát zachránil důležité body.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale to přece nemá být reasoning pro to, nasadit ho kus za kus do zálohy v poločase, ne? V 85. místo Evanse, kde by šel McTominay do útočnýho vápna, ok, proč ne. Mourek měl Felliainiho zase. Ale tohle byla totální disgrace

Reagovat
pobody's nerfect

Však říkám, že tohle by v žádném případě neměl být důvod ho nasadit na defenzivní post. Jen možné vysvětlení myšlenkových pochodů trenéra. Pokud jsem se trefil, tak je brutálně zoufalý.

Reagovat
TheTopFootbaler

No, já se bojím že je, no

Reagovat
O.Giroud

ved je vas najlepsi strelec

Reagovat
Busby babes

no jo, jenze sel hrat DM a ne utocnika. v tom bych videl ten problem.

Reagovat
O.Giroud

tak ja ze ma naviac nez na Spartu na Fellainiho cestu ma este cas

Reagovat
TheTopFootbaler

Já si za tím stojím, jeho pohyb bez míče, s míčem a jeho technika... všechno katastrofa. Champ level. To znamená, že by mohl do Sparty

Reagovat
TheTopFootbaler

To je sice možný, ale přínos pro hru má zápornej

Reagovat
Igner Farnsworth

Chelsea 3 body za united

Reagovat
Salfovic

Tak teď měli lehké soupeře a bez problémů porazili jen Sheffield.

Reagovat
fenixLFC

tazko povedat pre koho to je vacsia hanba

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Busby babes

vsak jsem rikal, ze o to 8. misto bude jeste boj a bohuzel takovyma vykonama jako dneska si to vubec neulehcujeme

Reagovat
Grahf

Ten Hag confirms Mainoo's removal was tactical. Says he has 'no regrets' about the decision.

Reagovat
Busby babes

Antony ends 2023 with the same number of PL goals as Rob Holding

Ten Hag, “I thought the second half was better, you saw the fight in the team, the football in the second half was better. We kept believing in a good result.”

Narrator: it was not.

Ten Hag, “With the injuries It’s gone too far to Explain everything. It doesn’t matter, the fans don’t want to hear it, they want winning and we have to deliver that.”

aspon v necem ma pravdu, fans to nezajima

Reagovat
Miguel19

Antony is without a goal or assist in 21 appearances for Man United in all competitions this season.

Reagovat
J0EL

Reagovat
I am Mancunian

Ale ako brani

Reagovat
TheTopFootbaler

Standa Tecl by tam odvedl úplně stejnou práci

Reagovat
pobody's nerfect

A pustili by ho i za 30.

Reagovat
avicii

Reagovat
SunFells

Erik ten Hag claims @ManUtd ‘over performed’ last season

I v tomhle třeba

Reagovat
Busby babes

well, do jiste miry asi ano. ale taky by bylo fer dat i tu jeho druhou vetu, kdy rekl so far this season we are under-performing. We have to step up

Reagovat
supporter

Asi myslel overachieved. Protoze loni to rozhodne over performance nebylo.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hachim Mastour

Achievement bol League cup to mi príde na úrovni nie over

Reagovat
Man__United

Ten Hag: "Scott [McTominay] brought energy, I think the second half was much better on our side. The first goal, when you analyse it well, has nothing to do with the midfield.... The second goal came from poor communication." [via @MUnitedFR]

Buď ho jen chrání před médií nebo už je definitivně zlomený

Reagovat
iamek

Ok. Tohle je konec

Reagovat
Busby babes

jako u toho druheho se AWB asi taky moc nepredvedl, ze tam na nikoho nekrikne, ze pousti hrace na stredu hriste...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Wazza228

Positivum byly leda tak minuty pro Amada, který se snažil a vypadal fotbalově, snad dostane teď nějaký prostor.

Reagovat
pingla

Omlouvám se všem, se kterými jsem se někde pod článkem hádal, že Antony je (a bude) menší flop než Pepe.

Reagovat
J0EL

Reagovat
pingla

btw. všem nadšencům PL přeji hodně štěstí zdraví do nového roku, ať vám nevylézá cévka při každém zápase jako mně a ať nám plní oblíbené kluby naše mokré sny

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Zdechlina

Mně vylézá cévka když vidím jak to válí United, Wolves, popř Villa. Zvlášť když je mám na lístku. Včera mně to projeli teda jen United no

Reagovat
Manik...

To bych se asi hádal taky

Reagovat
SunFells

To je v pohodě, byli i takoví youtubeři a dokonce fanoušci Ajaxu co chválili jeho elitní 1v1

Reagovat
Tomanatura

A dalsi profici z nej vyhodili 100 mega

Reagovat
J0EL

A dalsi stale ocenuju jeho skvelu defenzivnu cinnost

Reagovat
martin.b

a jak je ještě nesympatickej, full packet flop

Reagovat
Kixi Syhimour

Za sebereflexi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Man__United

EtH asked how he convinces INEOS he is right man to lead club forward. "They know me + know when I have squad that is available results will be there. We were over-performing last year, so far this season we are under-performing. We have to step up. I have to lead process"

Reagovat
Vánoční owník

OT: Konečně jsem opravil efsearch, který od redesignu nefungoval

https://efsearch.owny.cz/

Reagovat
Busby babes

hajzle

Reagovat
SunFells

Reagovat
Svatej

Reagovat
Salfovic

Super

Proč jsou až od roku 2018? Zajímalo by mě, kvůli čemu jsem se zaregistroval.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Svatej

Cenim, ze jsi na truc nechal původní design

Reagovat
johnnie_boy

Hezky Forest

Zvladnout po Newcastlu i United, skvela prace. Nuno zatim prijemny prekvapeni

Reagovat
Salfovic

Nové koště.

Reagovat
O.Giroud

a ten vas Nuno co?

Reagovat
Unai

ManU ETH Maguire Rashford Martial Dalot Onana Antony Mount Hojlund Wout Weghorst Ighalo Lingard

Reagovat
forrest

Za Ighala a Weghorsta

Reagovat
Neutron

do not feed the troll

Reagovat
Ingimir

na Villu to stačilo, ale to ta tu akurát nebolo, ty hnusný pokrytec

Reagovat
havrys99

Wolves klobouček, 9 bodů v šesti dnech

Reagovat
Man__United

https://twitter.com/TenHagEra/status/1741239898890530953?t=teLdTfjPb3QtMHnJ6XgbBg&s=19

Mctominay je hrobař všech trenérů, všichni 3 ho stavěli/staví do pozice která mu není vlastní, opravdu to nechápu

Reagovat
Man__United

I’d view Erik ten Hag as an interim until the summer.

— New ownership correlates w/ managerial change the majority of the time; Erik hasn’t done himself favours to convince, either.

— Any manager worth pursuing is only available in the summer; no better interims available.

Not to mention any new manager walking into this will not be able to buy adequate players for (likely) a radical change in approach in just the January window.

Summer ‘24 represents an opportunity to streamline the squad, build a foundation, perhaps a new tactical model, too.

It is a shame it hasn’t worked out for Erik, here, not to write his obituary prematurely, but a route to success looks bleak.

If he walked into a stable sporting structure, I am certain he would have been the one. Players subpar, but he has not helped himself. https://twitter.com/EthanTaIks/status/1741212005875282066?t=YXb_rC7xgtugM_JoYj0pxw&s=19

Reagovat
Busby babes

tak ono to tak realne bude. nove vedeni bude vyhodnocovat vsechno a pak se rozhodne, jestli ETH je ten manager, ktereho chteji mit ve vedeni dal nebo ne.

zbytek bohuzel souhlasim. Nektere z tech chyb by mu nebyly dovolene udelat, pokud bychom meli poradne vedeni.

Uvidime, co bude ted v lednu, az se nam vrati pomerne dost zranenych hracu. Jestli ani pak se to nezlepsi...

Reagovat
SunFells

Nechcete si s busbym spamovat ve zprávách?

Reagovat
Hlahart
Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

tak ono je to spis jeho pozapasova reakce, ktera byla i jinde. to vysvetleni je porad ta jedna veta. jen to dali do nadpisu.

Reagovat
Man__United

Možná mě naopak jestli by ETH neměl obměnit svůj realizák, se vší úctou proč v roce 2023 je asistentem Steve McLaren? Proč je trenér obranných standartek Eric Ramsay když z nich dostáváme mraky gólů, proč není lepší trenér útočných standartek? Když dáme 2 góly z rohů za rok tak je svátek, práce Benniho McCarthyho taky u útočných hráčů nejde vidět.

Reagovat
Man__United

Mě napadlo*

Reagovat
Salfovic

Když máš hodně dobrých asistentů, tak můžeš být klidně lempl

Reagovat
r.mrazik

vyhazovat ETH je kravina

letosni sezona je uz od leta mimo a nove vedeni stejne zacne pusobit az po novem roce a to jestli vubec

navic nikdo zajimavy krome Pottera ted stejne neni a davat smlouvu na zrovna x let jemu? navic kdyz je kadr zranenimi mimo?

antony, casemiro, mount nas stali 220 mega euro...

navic v lete zustal jak Harry,tak Mctom, hannibal, kteri meli byt taky uz davno v prdeli...

vedeni klubu je taky bozi a ma tom svou velkou vinu, stejne jako ETH

Reagovat
Man__United

Mount je zatím víc zraněný než hraje, u něj věřím že stále může být dobrý, má jen 25 let, ideální věk

U Casemira jsme čekali že dá aspoň dvě top sezóny, dal bohužel jen jednu, teď je zraněný, tak třeba mu třeba pomůže a vrátí se k výkonům minulé sezony, jediný průser je Antony

A pořád je největší problém stejně zranění Lisandra, dojeli jsme na to na konci minulé sezóny a dojíždíme na to celý tento půl rok, rozpadla se osa Onana - Licha - Casemiro a rozdíl v kvalitě mezi nima a náhradníky je hodně velký

Reagovat
r.mrazik

jasny, nic jineho u mounta nez verit nemuzes

prusery jsou vsichni tri

Reagovat
r.mrazik

a teda jaka osa,kdyz spolu nikdy nehrali

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Svatej

Wtf wow,.Mount ma fakt za dva týdny 25 ja myslel, ze je tak o dva roky mladsi

Reagovat
fenixLFC

to si vravim ja u trenta napriklad... ktory je ale realne starsi ako macallister

Reagovat
Svatej

wow!

Reagovat
Svatej

Ta nova generace anglie zacina bejt v tom veku, kde maji tak už jen 2-3 sance něco vyhrát, to je úlet

Reagovat
Maximm9

2-3 je podle me moc. Ja davam Anglii tohle ME posledni sanci. To bude Kane jeste v topu a pak pujde dole.

Reagovat
Amon

To o Kaenovi sa hovorí už od 2013 nie?

Reagovat
Neutron

Aktualne to nedava vobec zmysel presne ako pises, dopadne to ako s Ralfom dva roky dozadu, kde z neho pomaly urobili neschopneho imbecila a ti isti ludia teraz cituju jeho vyjadrenia

Mna celkom fascinuje, ze prisiel ETH, vyhodnotilo sa, ze mame napicu scouting, vyhodili Lawlora a nasledne sa privedu hraci ako Antony, Reguilon (ok iba hostovanie) alebo Mount.

Dalej tam hnije lenivy Sancho, ktory rovnako u nas buducnost nema.

Mimochodom Hannibal sa tu jednu dobu celkom hypoval, potom vzdy, ked dostal sancu tak bol premotivovany a hrozila mu redka kludne pocas 10 minut na ihrisku myslis, ze by mal byt uz odpisany?

Reagovat
r.mrazik

hannibal? rozhodne...ta kvalita tam vubec neni

je od nas chyba predrzovat takove hrace misto toho,abychom je prodali za 20+ mega v ramci PL

Reagovat
iamek

Takhle hraje od dorostu.

Reagovat
Bayern +

Nechcete predať Sancha do Bayernu za dákych 10-15 mega eur?

Reagovat
Front hell

Vy mu dátě takový plat co bere v United?

Reagovat
Bayern +

To mu nedá okrem SA nikdo, s tým sa chlapec musí zmieriť.

Reagovat
Salfovic

K čemu by vám jako byl ?

Reagovat
Bayern +

Hovorí sa o nespokojnosti Gnabryho.

Reagovat
Hlahart

ETH ať zůstane, pokud bude sedět do sportovní koncepce, budeme-li nějakou mít, a opět mu omezí působnost ve vztahu k přestupům.

Reagovat
Man__United

To se mělo udělat hned jak přišel, měl přijít nový sportovní ředitel, nový náborový tým, ale prostě jsme neustále hledali nového SAFa který si všechno dělá sám ve spolupráci s Gillem, ale nikdo takový už prostě není a nebude, ani Guardiola v City, Klopp v Liverpoolu nedělají všechno, v tomhle byl SAF jedinečný

Reagovat
Busby babes

vsak mame, Murtougha, co to ma mit na starosti. jenze on a Arnold pak treba schvalili tu raketu za Antonyho.

Reagovat
Neutron

Murtough je sracka

Reagovat
Busby babes

tak nerikam ze neni, jen rikam, ze tam sportovni reditel byl.

Reagovat
r.mrazik

ja prave taky nevidim smysl ho vyhazovat, vzhledem k tomu,co se deje celou sezonu

Reagovat
Muffi

Jenze i Hag zase nema zivotopis, aby byla zaruka ze to otoci.

Je mu 53 a pred United za sebou mel 2 roky v Utrechtu a 5 v Ajaxu kde vse okolo fungovalo. Nejsme v 90. dnes je to zoufale malo.

A v penezich to taky nebude hracu dostal dost.

Reagovat
r.mrazik

mne se jeho fotbal loni libil

bohuzel prislo leto a slo to s prestupy a zraneni do kelu

penize se utratily...jenze jak pisu, byly to mnohdy kraviny

case a antony prisli jako sileny panic nakupy po spatnem startu a finance u nich byly totalni ulet...glazerovi se klasicky zesrali a sportovni reditel to mel zarazit

ten klub je vedeny uplne mimozne uz dlouhe roky

Reagovat
blaugrana

anto, case a mount za 220 je skoro take dobre ako coutinho a dembele za 260

Reagovat
r.mrazik

z blata do louze no

Reagovat
Busby babes

jj, nema cenu ted menit managera. uvidime s navratem hracu z marodky jestli se to zlepsi nebo ne.

Bohuzel i ETH letos dela hodne chyb a ten tym vypada, jak kdyby vubec nic netrenoval. coz je po lonske sezone docela zklamani.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

Beru to tak, že vlastně hned na začátku se mu rozpadlo, kdy se zranil Lisandro a Casemiro. A vlastně musel hrát i Harry, kterého se chtěl zbavit.

Reagovat
Dawon

Ono potíž je, že úplně stejně blbe hráli i ty první zápasy kdy byli prakticky všichni zdraví...to je to co mě nejvíc děsí

Reagovat
Salfovic

Na to někteří dost zapomínají. I když to mohlo být tím, že se tam rval na sílu Mount.

Reagovat
r.mrazik

To ano. Case z formy jak tělesný tak fotbalový a do toho změna taktiky a nasazení Mounta.

Je fakt, že od začátku to bylo dost špatný.

Reagovat
Busby babes

rozhodne to neni lehky s tema zranenima tuhle sezonu. ale i tak si myslim, ze bychom meli hrat o neco lip no. klidne i stejne bodu, ale ten herni projev by mel vypadat jinak i pres ta vsechna zraneni.

Reagovat
r.mrazik

To jo. Vlastně jen zápas Chelsea a Villa byly pěkné na koukání..jinak to je bída.

Reagovat
iamek

Sezóna je stejne v hajzlu, takže to asi nemá smysl řešit vyhazovem.

Reagovat
r.mrazik

Přesně. Případně ho vyhodí v létě, Až bude domluvený někdo další

Reagovat
r.mrazik

Ajo...ještě doplním...vůbec nechápu zbytečnou kauzu Sancho...

To je úplně úlet, co se tam děje.

I s ohledem na boží výkonnost Antonyho a pak to vyjádření Sancha..

Proste divnost.

Reagovat
mayday

Teď se na toho Antonyho dívám a ten člověk má letošní sezonu za 21 zápasů 0+0?

Však to není ani možné skoro, na co tam takový hráč je.

Reagovat
I am Mancunian

na defenzivnu pracu

Reagovat
Neutron

hej hej, Antony je vysoko produktivny

Reagovat
r.mrazik

momentalne dost na hovno

Reagovat
Front hell

Prý potenciál

Reagovat
VTID94

Dve zbytočné straty zo Sheffieldom a United. Ale celkovo sme na tom ešte dobre. Uvidíme ako to pôjde na prestupovom trhu.

Reagovat
Neutron

Reagovat
VTID94

?

Reagovat
Unai

Monchi nieco vykuzli

Reagovat
VTID94

Dúfajme

Reagovat
Salfovic

Jo, těch zbytečně ztracených 5 bodů může sakra chybět.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/MadnessFc4/status/1741390034127991169

all cutbacks United have conceded this season

Reagovat
iamek

Minula sezóna to stejne …

Reagovat
Dawon

Naprosta silenost...a proste se nemuzu ubranit dojmu, ze kdyby do te zalohy nesahal, tak by tam Mainoo vcera mozna byl. McTominay je proste pozicne uplne neuveritelne mimo a fakt vubec netusi, co ma v te defenzivnejsi roli delat.

Reagovat
Man__United

tohle posral

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/danielstorey85/status/1741400744283025736

Last night has absolutely got under my skin. First home win over United since I was six, extraordinary atmosphere, Dad and brother sat near the press box for post full-time bear hugs. Never take these days for granted - they are all we dreamt of.

10 let jsme v haji a porad je to nejvetsi zapas sezony pro vetsinu fans ostatnich klubu.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
iamek

Reagovat
fenixLFC

lol to netvrdi ze to je najvacsi zapas sezony

Reagovat
Busby babes

Great 5 days dragging the club away from the regulation zone, but the Newcastle result far more impressive no?

Logically yes. But for those of us who grew up in the 90s, United carries a psychological weight

projdi reakce.

Reagovat
fenixLFC

ani z tych reakcii to nie je zapas sezony, ale proste velky zapas proti clenovi big6

Reagovat
Busby babes

whatever. za posledni dve sezony porazili Pool, Chelsea i Arsenal. nikdy to nebrali takhle.

Reagovat
martin.b

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kiss Me Polka!

napsal to jeden fanoušek a dokonce to ani nenapsal, jen sis to vymyslel, aby ses tím asi mohl chlacholit nebo co

Reagovat
Pospovič

Ale to jen proto, že s vámi zažívají nejvíc radosti z výher

Reagovat
Salfovic

To víš, tyhle kluci vyrůstali když byl ManU ještě top, to se zaryje pod kůži.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Man__United

Sir Dave Brailsford is in at Carrington today for his first in an official Manchester United capacity! Light touch start, mainly meet and greets. Tour of facilities with John Murtough and Patrick Stewart. Formal talks with Erik ten Hag and evaluation of the club to come! #MUFC [@lauriewhitwell]

Reagovat
bbbauch

guestikor

26.12.2023 23:09

Wow, wow, wow. Takže příští zapas 2:1 pro Nottingham

Respect

Reagovat
Busby babes

tak jako cekali jsme to vsichni

Reagovat
Man__United

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Od té doby co jsem napsal, že Arsenal je v boji o titul nejmensi zlo, tak ztratil 8 bodu .

Spurs bez půlky kádru jen o bod za Arsenalem, který má marodku hoooodne malou.

Bude teda norsky Zidane zvedat tu trofej nebo ne?

Reagovat
Man__United

Bude zvedat leda tak prkýnko na hajzlu

Reagovat
Higi

No, hrajeme jak hovna musím říct. To jsem zvědavej co budeme předvádět po pauze, ale měli bychom se nad sebou zamyslet, jinak budeme rádi když ještě 5. Flek bude postupový do LM s takovou. Sami se ty zápasy nevyhrají...

Reagovat
Miguel19

Dík Arsenal za pomoc v boji o TOP 10...

Reagovat
iamek

Jsme v tom s vámi

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Busby babes

jsou to smejdi.

Reagovat
SunFells

Mikel je moc ustrašený, bál se vyměnit Jesuse za Nketiaha, když chyběl Havertz; dnes to poločasové střídání Tomiyasa za Kiwiora, když chybí kontrola a tvořivost znova opatrná beze smyslu. Strach nad rozum, který nám nedal nejlepší šanci na výhru.

Reagovat
SunFells

Proti Live a dnes se Ode držel za hrudník v bolestech. Proti Live cca v 60. minutě, tam chápu že mohl být dost utavený ...dnes kolem 30.

Rice je stroj btw, na něm únava ze čvrtku vůbec nebyla znát.

Reagovat
Acquanni

Mě teda přijdou unavení všichni. Ani u Rice a Saliby jsem teď necítil tu jistotu, co u nich normálně člověk má.

Reagovat
El Cid z City

Kuci k woolwiche, to snad ani nemuselo dneska bejt takovej hezkej dáreček, to jste si klidně mohli nechat na pozdějc. Dobře kohouti, to je jiná liga, bez výmluv,brekotu, s marodkou jak po dvou turnusech v zákopech na Ukrajině, makaj,neremcaj, jen tak dále.

Reagovat
SunFells

cringe

Reagovat
iamek

Reagovat
YoungPyo1882

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mönchengladbach

I letos přinesl Ježíšek starý dobrý Arsenal.

Reagovat
iamek

Reagovat
Edgewalker

Jestli ty dvě facky nepomůžou, tak už nic. Výkony strašidelné poslední dobou, snad pauza pomůže. Dnes naprostá hrůza, Fulham naprosto zaslouženě, tam fakt není koho chválit.

Reagovat
Golasso

Fulham zaslouženě.

Nketiaha, Nelsona a podobný matláky poslat do hajzlu ještě v lednu, klidně za pár liber. Takový "esa" z lavičky jsou fakt úplně k hovnu. Ostatní taky nestojí poslední dobou za nic, ale velká část má aspoň nárok na na nějakou shovívavost za to, že na ně dolehl náročný program, když hrají furt. Bez kvality směrem do šířky se nikam nepohneme a ta kvalita tam prostě není.

Arteta dneska s tím střídáním taky komedie.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
SunFells

gooners special

Reagovat
Golasso

Hele, já takto moc často nemluvím, ale fakt mě nebaví dokola sledovat zbytečnost některých hráčů kádru, která se projevuje právě ve chvílích, kdy se obvyklá základní sestava zadrhne.

Reagovat
SunFells

Ti hráči tam nejsou zbyteční, jsou tam nutní - tam nikdo jiný není a ty tímhle nenabízíš žádné řešení. Útok je nejméně akutní problém a hlavně je dost špatný čas na změnu, dobré příležitosti budou v létě, peníze budou v létě a těch peněz bude třeba u těchto pozic výrazně víc.

Reagovat
Golasso

Jako máš samozřejmě pravdu, je mi jasný, že klub je do háje jen tak na truc nepošle, ale už mě to fakt nebaví.

Reagovat
merlick

0% chyby na strane sirsieho kadra. Nestavas hracov, nechytia prax, nepomozu ti ked sa to lomi a potrebujes aj ten sirsi kader. Mal stavat Nelsona, ESR a podobnych v zbytocnych zapasoch nech trocha aj vedia ako to vypada na tom ihrisku. Slusny amaterizmus.

Saka ti garantujem ze nastupi aj v kazdom jednom zapase do konca sezony. Chalan by si mal sadnut na chvilku.

Reagovat
Zdechlina

Jen si tu s dovolením něco odložím: Zkurvený vypičený Arsenal

Děkuji

Reagovat
Vánoční owník

Reagovat
Manik...

BAN

Reagovat
Zdechlina

Svoboda projevu! Mám právo se vyjádřit...

Reagovat
Manik...

.. I svoboda projevu má své hranice.

Reagovat
Zdechlina

Tak mají aspoň hrát. Sere mě výkon, ne výsledek

Reagovat
Manik...

Výkon jsem neviděl, výsledek nepotěšil. Ale rozumím ti

Reagovat
Zdechlina

Já jen první poločas. Pak jsem šel radši se psem ven

Reagovat
Salfovic

Al ne tady

Reagovat
Manik...

Ještě se cpi umělou inteligenci

Reagovat
Nizzie

To, že máš právo se vyjádřit ale neznamená, že za to neponeseš následky. ZMRDE

Reagovat
vladis271

Toto mi pripomenulo. Ze fanusikovia Canadiens hlasovali v ankete o najnenavidenejsi tim.

Vysledky:

1. Toronto

2. Ottawa

3. Montreal

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Salfovic

Na druhé místo to mohli dotáhnout.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Amon

Reagovat
Manik...

Divný, že tam není Boston.. To bude divná anketa

Reagovat
Ligter

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Manik...

Masakr, že mají Slepice stejně bodů jako Arsenal

Reagovat
Manik...

*téměř

Reagovat
iamek

Až po dalším kole

Reagovat
Nikikrew

Hraci mali vcera Silvester ? Ta unava na niektorych hracov je badatelna a kvalita z lavicky nedostacujuca, bohuzial. Dnes Fulham vyhral uplne zasluzene. Dnes Robinson strcil Saku do vacku, solidne prestudovany a v praxi takmer bezchybny vykon. Toto ide aj na Artetu, striedania uplne nedavali zmysel, preco Jesus nesiel skor na ihrisko? Rice prekvapivo vela pokazenych prihravok, Odegard nevymyslel nic, Eddiho som ani nevidel 2 polcas . Ostuda, a velka. Chvalabohu bude ,,dlhsia" prestavka, ktoru potrebujeme ako sol. Takto o titule nemozeme ani snivat.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Salfovic

To bude mít Arsenal ještě hoňku, aby ho nepředběhly slepice, až se jim vrátí Madison.

Reagovat
J0EL

Akokeby nam sa nemali vratit Partey a Timber

Reagovat
jk

Jeden na odchodě, druhý odehrál poločas v PL. To bude gamechanger.

Reagovat
J0EL

Pan sa vyzna ale zase co cakat od slepice

Reagovat
bbbauch

Reagovat
jk

Top humor

Reagovat
J0EL

Snazil som sa prisposobit tvojej mozgovej kapacite

Reagovat
forrest

Ty hele, tyhle argumenty pises kazdymu. Nenapadlo te, ze bude chyba na druhe strane?

Reagovat
J0EL

A nebude to tym, ze ty, jk a ten dalsi ste na rovnakej mentalnej urovni?

Reagovat
jk

Mě by hlavně zajímalo jakou ty máš mentální úroveň, že dokážeš posoudit cizí mentální úroveň jen na základě toho, že si dotyčný o tobě myslí že ses trouba

Reagovat
J0EL

Staci si pozriet forrestove prispevky tu a zistis, ze 95% su zakomplexovane hovadiny na adresu LFC alebo Arsenal. A ty mu v tomto clekom pekne sekundujes takze urcit to nie je ziadna veda.

Reagovat
forrest

Aneb my vytvarime spravny tlak, jsme Arsenal, a ostatni jsou zakomplexovani mentalove…

Reagovat
J0EL

Nie ostatni. Ale ty celkom urcite

Reagovat
forrest

Tak jeste hezkej Novej rok!

Reagovat
jk

Ale třeba se jen snaží přizpůsobit tvoji mozkové kapacitě…

Reagovat
bbbauch

Tady je jakakoli snaha zbytecna

Reagovat
forrest

Reagovat
J0EL

Som rad, ze si sa tu nasiel tiez pekny Silvester

Reagovat
bbbauch

Tobe taky kolovrátku

Reagovat
Busby babes

Reagovat
forrest

Pro mentala kazdej mental… s tim nic nenadelas… Hezkyho Silvestra

Reagovat
iamek

Reagovat
Dortmunder

Problém je bezpochyby v jeho "prijímači".

Reagovat
jk

Ty seš lepší než Silvestr s Menšíkem

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Nikikrew

A Tottenham len 1 bod za nami s takou marodkou

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Mates_Matesović

Strašně důležitý 3 body, jenom škoda dalších zranění. Teď máme aspoň čas na oddych a začnou se vracet hráči z marodky.

Reagovat
Amon

Dneska sme to teda ubojovali. Body za podobné víťazstvá chutia najlepšie. Bournemouth, klobúk dole. Veľmi nebezpečné mužstvo.

Dnes Lo Celso skvelé. V prvom polčase síce nedokázal prilepiť loptu na nohu, ale dve asistencie a MotM výkon za druhý polčas. Emerson tiež išiel hore, i keď ta rozohrávka je pomalá a nepresná. Gil nemá cenu komentovať, to musí byť gól. Inak oživil hru pekne. Super.

Škoda ďalších zranení, to už ani snáď nie je pravda. Jeden sa vráti, traja sa zrania. Udogie sa tam držal za sval, to pri našom šťastí vyzerá najmenej na mesiac. Sarr mimo, neviem čo sa mu stalo. Rovnako Véliz.

Reagovat
Gunner14

Kdy se má vrátit pan skleněnka Partey, vi to někdo?

Reagovat
Coutinho10

tak to vypadá, že Arsenalu dochází dech ještě dříve než minulou sezonu

nicméně ta pauza teď v lednu jim může pomoct, tak uvidíme....Aston Villa už taky není tolik přesvědčivá, ale včera to zvládnula a City jsou bohužel zpět

Reagovat
Manik...

Loni nehráli LM

Reagovat
Coutinho10

je fakt, že tam se víc vydali no

Reagovat
Man__United

Arteta Odegaard Havertz Raya Saliba Rice Martinelli White

Reagovat
Gunner14

Prime United, kde jedinou radost momentálně přináší klopýtnutí Arsenalu nebo Liverpoolu

Reagovat
bbbauch

Reagovat
forrest

Aktualne Arsenal bojujici o titul = Manchester United nejhorsi v historii… 4 body z 5 zapasu, muzeme si podat ruce s aktualni formou

Reagovat
Manik...

Reagovat
Busby babes

you wish

Reagovat
redyyz

Reagovat
iamek

Reagovat
Salfovic

Je to chytlavé, co.

Reagovat
Mato178178

Reagovat
Salfovic

Proč je další kolo roztáhnuto na dva týdny ?

Reagovat
Man__United

Aby měli týmy aspoň dvoutýdenní pauzu, některé týmy třeba jezdí i na krátké soustředění někde do Emirátů, to je taková malá zimní pauza

Reagovat
Amon

Veď sa hrá FA Cup.

Reagovat
Man__United

To je po FA Cupu

Reagovat
Amon

aha

Reagovat
Busby babes

zimni pauza

Reagovat
Salfovic

Ale jo, je to celkem mazaný, aby nemuseli na dva týdny přerušit ligu.

Reagovat
nani92

Gratulujem mestu Manchester k titulu, opäť sa ukázalo ktoré mesto vládne anglickému a svetovému futbalu

Reagovat
Gunner14

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Benzema

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Gareth Bale 11

Dneska tezce ubojovany.

S touhle marodkou bych tech celkovych bodu cekal mnohem min, uz se tesim az se ty hraci zacnou vracet.

Reagovat
Busby babes

Premier League points table for 2023 calendar year:

Man City 93

Aston Villa 85

Liverpool 81

Arsenal 81

Man United 74

Spurs 69

Brighton 68

Newcastle 66

West Ham 59

Wolves 56

Brentford 55

Fulham 51

Chelsea 48

Bournemouth 48

Everton 47 (doesn't include -10)

Forest 45

Palace 44

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1741497192769114132

Reagovat
Salfovic

Emery

Chelsea

Reagovat
Miguel19

Už jsem se lekl, že jsme z té tabulky vypadli...

Reagovat
VTID94

Reagovat
PanAu

A pry ze city má 2x lepší tým než Chelsea, přitom nemají ani 2x víc bodu

Reagovat
ElectrickMann

Emery

Arteta

Reagovat
Neutron

Vypalil si tomu chlapcovi rybnik

Reagovat
Zdeno8

Že by bublina Arsenalu už konečně zplaskla? Kliku mít do nekonečna mít nemohli no :- )

Reagovat
SunFells

Sdeno Sdeno

Reagovat
J0EL

Reagovat
Golasso

Zpátky pod kořen!

Reagovat
Grahf

Potom, čo United odmietli titul sa Arsenal kolegiálne pridal

Reagovat
jk

Znamená to, že woolwich ztratil druhý titul v roce 2023?

Reagovat
kitas

United titul ?

Reagovat
Raff81

Herně je to hodně špatný už od začátku sezóny akorát se to konečně začalo projevovat i do ztrát bodů...Arteta klasicky odvaří základní jedenáctku, akorát letos je to díky lize mistrů ještě o něco dřív jak loni... ofenzivní hráči totálně z formy, hráči z lavičky nerozehraní a bez potřebné kvality. Když se do toho přidá tragický bránění standartek, neproměňování šancí a individuální chyby vzadu...v současné chvíli si nezasloužíme nic jinýho než prohrávat jeden zápas za druhým... budíček absolutně pro všechny počínaje hráčama až po nejvyšší management..

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
mayday

Takže jako trenér je v podstatě tragickej. Stavět furt dokola to nejlepší co mám a v půlce sezony je odvařit + nerozehrát si lavičku + nenachystat lavičku před sezonou.

Reagovat
J0EL

Reagovat
forrest

Forma za poslednich 5 zapasu:

15. Arsenal 4 body

16. Burnley 4 body

17. Sheffield 4 body

18. Manchester United 4 body

19. Newcastle 3 body

20. Brentford 0 bodu

Reagovat
Busby babes

v dobre spolecnosti

Reagovat
Salfovic

Hodně rozmanité

Reagovat
O.Giroud

Brentford vybaveny ked este prisli o Mbeuma

Reagovat
Dan Gubić

Onana opäť výborný výkon špílmachra odzadu. Tie dva góly by nechytil ani Alisson. Ak sa Man United zlepšia herne v poli môže to byť na jar pod Ten Hagom útok na top 4-5.

Reagovat
frezi

not sure if trolling..

Reagovat
Busby babes

Stastnej novej rok.

Reagovat
VTID94

Tom Lockyer has provided an update via Instagram:

I would just like to say that I am doing very well and feeling very much myself after the cardiac arrest I suffered in Bournemouth. The reason I’m doing so well is all down to the heroic actions of the players, staff, doctors and paramedics. I feel thankful that this happened to me surrounded by these heroes. They saved my life. I will never forget what you did for me.

Reagovat
r.mrazik

Tak prý neuplatnime roční opci u Varana a on odejde v létě zadarmo...

Reagovat
Man__United

Ale taky se píše že s ním budeme jednat o nové smlouvě za menší plat, podobná situace jako loni u DDG.

Varane je dobrý stoper, ale často zranění a nemůže mít 340 tisíc týdně, pokud bude souhlasit s polovičním platem nevidím důvod proč by nemohl na rok dva prodloužit

Reagovat
r.mrazik

Bude záležet kolik dostane jinde.

Myslím, že podepíše za ranec v Arábii.

Jen je škoda, že z toho nedostaneme pár milionů ke koupi nového hráče.

Reagovat
Busby babes

neuplatnime opci, ale jedname s nim o nove smlouve na nizsim platu

Reagovat
vitasrp

Mám k dispozici stále tyhle vstupenky na zápasy Manchesteru United

Man United - Tottenham (14.1.) 4 lístky, cena 3000 Kč za kus

Man United - West Ham (4.2.), 6 lístků, cena 2800 Kč za kus.

Kdyby někdo i navzdory té mizérii chtěl vyrazit, napište mi na vitasrp@centrum.cz

Reagovat
Busby babes

lidi jezdi i na Chelsea, on se nekdo najde...

Reagovat
pingla

Dona na hostovačku do Frankfurtu, snad se mu bude dařit

Reagovat
Bandita_Harry

Internet Explorer ?

Reagovat
pingla

očividně ho používáš

Reagovat
masina_LFC

Zbytočne napínavý zápas, ale 3 body a dobrý výkon sa počítajú... teraz to dúfam nebudeme siliť a vypustíme FA Cup

Reagovat
avicii

treba potocit zostavou a zabojovať o postup

Reagovat
masina_LFC

no veď tak som to myslel, že nebude hrať to najlepšie

Reagovat
farwest

Souhlas, zbytečně dramatické, ale taky zábavné. Nechali na trávníku všechno, to se počítá. Taylor dement. xG >7, kdyby Ňuňéz a Diaz nebyli kompletně k hovnu, tak to tak mohlo i dopadnout. A kdyby Saláh zbytečně v závěru nesóloval, i když chápu, že tam byla vidina hetryku

Reagovat
avicii

4 góly a mali a mohli sme dat viac, skvelý Dúbravka naopak 2 góly Newcastlu, to využili totálne maximum k čomu sa dostali.. Druhá penalta nemala byť, dive Jotu no a Joelinton mal byť vyhodený po dvoch žltých, Taylor k nicomu zase

Reagovat
EL Gringo

Nasledujici zápas by som dal Darwina na krídlo a Jotu na hrot

Reagovat
EL Gringo

+ Harveyho namiesto Szoboszlaia

Reagovat
Vinci

Jotu možná po dnešku zkusit v divadle

Reagovat
Benzema

Reagovat
avicii

Ale dnes bol Diaz veľmi dobrý...

Reagovat
EL Gringo

Ako pripomínal mi toho Diaza zo sezóny 21/22, ale ešte stále to nie je ono, ale myslel som že by zahral Darwin namiesto Salaha keďže ide na AFCON

Reagovat
avicii

Hmm to by sa teoreticky mohlo skúsiť

Reagovat
kissak

se všemi názory se dá jednoznačně souhlasit

Reagovat
avicii

Reagovat
r.mrazik

Ta penalta

Var je naprosto opět k hovnu...

Reagovat
iamek
Reagovat
Gareth Bale 11

To se vazne pisklo?

Reagovat
Benzema

Brnkol mu po nohe s lakťom, ale Jota tomu dosť pridal

Reagovat
r.mrazik

Jota spadl až potom, kdy si uvědomil, že se ho ten brankář dotkl...

Reagovat
masly008

Jako ano brnknul, ale viditelně ten kontakt nebyl důvod pádu když udělal ještě 2 kroky a kontakt není faul vždycky.

Reagovat
Benzema

nižšie som písal, že ta penalta je výsmech.

Reagovat
kissak

po včerejšku zase o kus směšnější

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fff

Liverpool (7.53) 4-2 (0.70) Newcastle

Reagovat
JFT97

Reagovat
Kixi Syhimour

[OptaJoe] 1 - With an Expected Goals figure of 7.27 this evening, Liverpool recorded the highest xG total on record (since 2010-11) in a single Premier League game. Bombarded

Reagovat
Kixi Syhimour

[Squawka] Darwin Núñez accumulated 1.61 Expected Goals during his 64 minutes against Newcastle, the most without scoring by a player in a single Premier League game this season.

Reagovat
Coutinho10

Dubravka po Portugalsku měl další top zápas

Reagovat
kissak

však to také moc a moc potřeboval se konečně chytit neboť v dosavadních zápasech mu naše obrana žádnou příležitost zatím nedala

Reagovat
Coutinho10

je fakt, že zatím to většinou ten míč spíš lovil z brány než aby něco předvedl

mimo naše vítězství teda aspoň ukázal kvalitu, ikdyž mu třeba takový Salah při penaltě k tomu hodně pomohl nebo i Darwin, že některý věci vůbec neumístili a šlo to na něj, ale i tak předvedl super výkon a pro něj a vás jedině dobře

Reagovat
SunFells

Naprostá dominance, jsem zvědavý zda Ashworth už bude jednat.

Reagovat
kissak

myslíš s úprkem k mufanům?

Reagovat
SunFells

Ty použije jako páku, aby si namazal kapsy u arabů

Reagovat
oli9

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

Koukam zas ta situace, kdy bezicimu hraci nekdo brnkne do nohy...

Reagovat
Busby babes

he gets fouled, clearly? I'm struggling to see the controversy here. left ankle gets knocked, tries to carry on, can't get his foot back down right, falls over. obvious pen

Reagovat
martin.b

O kterým incidentu je řeč ? reálně tam byly takový tři

Reagovat
r.mrazik

Tyhle posty od lidí, co hráli fotbal leda na Playstationu

Reagovat
Busby babes

jj, to myslis ty, co nechapou, ze i malej dotek staci, vid?

Reagovat
J0EL

Staci, ale Jota si v pohode spravil este dva kroky a potom so sebou hodil. toto nie je ten pripad o ktorom pises.

Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

ano, zkusil to ustat. neustal to. protoze hned naslednej krok ho hodil o jeste vetsi disbalance a pak uz nemel narok. Je to uplne bezny, ze jeste zvladnes nejak udelat krok a pak jdes k zemi. Hrali jste nekdy... jakejkoliv sport?

Reagovat
r.mrazik

ty jsi pohadkar...snad vsichni tam vidi,ze sebou proste hodil a ty pises neco o disbalanci

Reagovat
J0EL

Neskusil to ani ustat

Reagovat
Busby babes

jj a proto udelal jeste ten jeden krok, protoze to nezkousel ustat kdyz sel sam na prazdnou branu...

Reagovat
J0EL

Hral som roky furbal v prvej aj druhej lige.

Reagovat
Busby babes

tak je dost prekvapive, zes tyhle situace nikdy nezazil... anebo proste jen na foru jedes tohle, coz by me neprekvapilpo

Reagovat
J0EL

Skor ako ty tu ides nasilu proti prudu. Ty si hral vobec kolektivny sport? Ten kontakt jeho pad proste za mna nesposobil a znova hovorim, nie je to ten pripad, ktory popisujes.

Reagovat
Busby babes

hokej, fotbal, basket, gaelic fotbal...

Reagovat
J0EL

Amatersky? Lebo fakt mi nepride, ze realne vies co popisujes no offense...

Reagovat
Busby babes

tak hokejem jsem si vydelal asi tak litr, kdyz jsme v krajskem preboru dostavali kilo za vyhru takze ano, amatersky.

Reagovat
kissak

a právě v tom Tvém "galactic" fotbalu jsou takovéto epické pády možné

Reagovat
Busby babes

gaelic vole. maj na to v dublinu takovej malej stadion pro 80K lidi, irskej narodni sport.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vitasrp

Tyvole, když to zkusíš ustát, tak pak nespadneš tak, že vystřelíš ruce nahoru a zhroutíš se na zem. To je jeden z těch nejtypičtějších znaků simulace.

Já naprosto rozumím tomu, co se snažíš říct a v mnoha případech nemůžeš ustát malý kontakt, protože tě to prostě podrazí. V tomhle případě tam ale je malý kontakt, co by hráč ovšem mohl ustát, Jota si pak ale uvědomí, že do něj brankář štrejchnul a sám se rozhodne spadnout, proto i ten pád vypadá takhle komicky.

Reagovat
Busby babes

ok, me to neprislo nejak vyjimecny, zkusil to ustat a pak vzdal jakoukoliv snahu a uz sebou jen placnul. neverim, ze by to ustal i kdyby se snazil ze vsech sil.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
r.mrazik

vsak je to jasne

to same jsem taky udelal...bohuzel tam nebyl VAR,tak se mi rozhodci akorat vysmal

Reagovat
Kiss Me Polka!

mas pravdu, ze to takhle bezne byva, ale zde si fakt nemyslim, ze to sedi. tady jsem zadne viditelne rozhozeni/zpomaleni nevidel jeho pohybu, naopak mi to seknuti sebou natravnik prislo dost umele.

Reagovat
Busby babes

ok

Reagovat
SunFells

Ten gap mezi první došlápnutím a uvědoměním si byl dost vtipný no

Reagovat
J0EL

Reagovat
r.mrazik

nez mu to v hlave docvaklo no

Reagovat
J0EL

Reagovat
r.mrazik

samozrejme mnohdy staci,ale nesmis pak dal bezet, uvedomit si kontakt a šlehnout sebou

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

coz vetsinou nejsou tyhle pripady, ale je to fuk. Presne jak rikas ty, obcas mi prijde, ze tu lidi nikdy nehrali fotbal... nebo nedelali zadnou jinou pohybovou aktivitu.

Reagovat
r.mrazik

golf neni fotbal no

Reagovat
J0EL

Reagovat
iamek

U Rashe se to taky řešilo ne? Tam byl simulant. Teď to tak je či ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Pod preview je nablito od nemála fanoušků LFC

Reagovat
kissak

to snad ani brnknutí nebylo

Reagovat
Busby babes

bylo, je to videt v opakovanych zaberech, ze mu tam o ten kotnik zavadi.

Reagovat
Luc-Luc

Paradni vykon, meli jsme dat ale vic golu. Endo dalsi slusnej vykon pozitivne prekvapil Diaz

Reagovat
kissak

Reagovat
Benzema

3 body doma, skvely zápas ale ta penalta výsmech

Reagovat
kissak

s ničím jiným než třemi body proti nám jste ani nemohli počítat, ne?

Reagovat
Bandita_Harry

Po prvom polčase som si troma bodmi nebol istý a po Isakovom góle už vôbec.

Reagovat
kissak

to bylo jen takové to mrtvolné škubnutí

Reagovat
Bandita_Harry

Cítil som to ako sklbnutie nožíkom rovno do srdca

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Reagovat
KnoxXx

Newcastle horsie vykony nez ta top3 na konci tabulky (a to velmi dobre viem, ako hrame hovno my)

Reagovat
O.Giroud

otras čo predvádzajú od tej výhry s ManUtd, tam ešte hrali dobre ale potom tragédia teda až na ten zápas s Fulhamom.

Reagovat
kissak

psychika dole a základní jedenáctka utavená, nyní hrajeme pouze 2 soutěže a klíčové bude TyneWear derby, jestli ho Howe nezvládne pak to bude mít hodně nahnuté

Reagovat
kissak

těžíme z toho, že máme nahráno

Reagovat
martin.b

Dnes si fakt na rozhodčí stěžovat nemůžem ač Taylor opět místy úřadoval, jak šly poslední zápasy rozhodnutí spíš proti nám, dnes nám pomohly. Gólu na 3:1 předcházel písknutelnej faul na Longstaffa, mohlo bejt 2:2, penalta na Jotu… kontakt byl, kdyby spadl hned, asi to tolik emocí nebudí, ale byla furt strašně přísná, takhle to měl VAR exemplárně otočit a Jotovi dát žlutou.

Reagovat
farwest

No i kdyby to VAR otočil a byla z toho akorát karta pro něj, tak tohle je přesně ta dravost a efektivita, co Diazovi na stejným postu dlouhodobě schází. Šel za tím a vyšlo to, gól, hotovson. Diaz má možná atraktivnější styl hry, ale třetí sezona v PL a čísla nikde.

Reagovat
Ranoth

Diaza hodne zabrzdilo to zranenie co mal minulu sezonu

Reagovat
kissak

píšeš třetí sezona, ale ber v potaz jeho zranění a nyní únos rodičů, který na psychice také moc nepřidá, nehledě na to, že ta loňská sezona se nepovedla celému týmu

Reagovat
kissak

Taylor se zase předvedl v celé kráse. Myslím, že po odchodu Deana mají fanoušci nového favorita.

Reagovat
Coutinho10

Důležitý 3 body k upevnění 1. místa, ale bude to náročný, hlavně Man City se tam dotírají a když dají dohrávku, tak je máme jenom 2 body za sebou

Reagovat
kissak

City mašina se zase začne pomalu rozjíždět jako tomu bylo vloni, kdy vládl Arsenal

Reagovat
Coutinho10

chvilku jsme žili v dojmu, že to bude mezi LFC, Arsenal, případně Aston Villou, ale bohužel jsou zpět, teď nemají ani LM, takže v PL teď pojedou no..nesmíme ztrácet

Reagovat
Bandita_Harry

Mohli by ste sa na nich chytiť

Reagovat
kissak

to jsem si myslel, že už na vás

Reagovat
icemike

Jota je k smíchu

Reagovat
kissak

ale jako komik dobrej, spíš co dělali blbci u VARu?

Reagovat
icemike

Smáli se tak dlouho, až se rozehrála penalta

Reagovat
kissak

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
masly008

Tak simulanta roku máme jasného.

Reagovat
kissak

ale pěknej byl

Reagovat
Maximm9

Ja treba dokazu pochopit, ze to nejaky hrac zkusi i takhle debilne. Ze mu to sezere rozhodci a dalsi 3 borci u Varu je masakr

Reagovat
masly008

Však jasně. Já nemám problém s tím že Jota podvádí, není poslední, ale tak k čemu ten VAR potom jako je?

Reagovat
Maximm9

Cert vi, ale podle me, jak VAR vola rozhodciho, kdyz neco prehledne, tak by ho mel v takove situaci taky zavolat, aby se presvedcil, ze to opravdu byl kontakt na penaltu. Na druhou stranu, co cekat od Taylora

Reagovat
Busby babes

VAR vetsinou odpiskane fauly neopravuje no.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mistr129

Zrovna Havertze proti vám za podobnou věc (akorát nebyl tak blbej a spadnul aspoň hned) správně opravil

Reagovat
Busby babes

Busby babes

03.09.2023

18:50

Ach jo. daleko vic pasivnejsi nez prvni polocas, tohle je dusledek.

tohle je penalta. jasne, je to nesikovnost ale proste mu brnkne do te nohy a posle na zem.

Reagovat
oli9

Jota

Reagovat
GazzaPalo

Trochu štatistiky za posledných päť zápasov Liverpoolu od 17.12. do včerajška .4 v lige 1 v mickeymouse cupe. Počet striel 128-35, strely na bránku 47-7, xG priemer 2.524-0.568 . 3 vyhry 2 remizy skore 12:4.

Reagovat
blaugrana

Ten kolotoč čo včera Liverpool roztočil, to bola nádhera. Jota je mrdka a Mo Salah je fucking legend.

Reagovat
janinho

mozno sa to tu riesilo, ale mna by fakt zaujimali myslienkove pochody cloveka ktory planuje casy zapasov PL. vie mi niekto logicky vysvetlit preco ked sa hraju 2 zapasy za den, navyse oba by mali byt divacky atraktivne tak ich niekto jebne na rovnaky cas? preco nemohli spurs hrat napr. o 17tej? ludia co maju casu dost by si mohli pozriet arsenal aj spurs a ja by som 2.krat po sebe neprisiel o zapas spurs, lebo dpc sportovy balicek od telekomu nema skurvenu canal action a aj ked ma canal sport tusim 7 programov tak oni to jebnu akurat na to action... potesi.

Reagovat
dantetomas

Pretoze bol Silvester. Ak by hral jeden tim klasicky 16.30 uk casu, tak zapas skonci o 18.30 a fandovia by sa domov dostali hodne neskoro. Ako v pripade Spurs by to asi tak extremny problem nebol, kedze oba kluby su z Londyna, na druhej strane nie vsetci fandovia su z Londyna a ani Londyn nie je Bratislava.

Reagovat
janinho

to sa priznam ze som si ani neuvedomil, moja chyba. ale mohli to vymysliet nejak inak, napr. na novy rok 2 zapasy alebo vymenit s takym ako CP-Brentford v sobotu... co uz.

dikes

Reagovat
fenixLFC

Takze konecne cas napisat ku vcerajsiemu zapasu. Chcel by som podakovat Vitovi za listky, naozaj neskutocny zazitok vidiet Liverpool nazivo, zazit atmosferu a to vsetko nakoniec pocas jedneho z najlepsich zapasov s miliardou golov a sanci.

Toto bol naozaj dominantny vykon a valcovanie drvivu vacsinu zapasu a bola radost na to pozerat. Vazne som necakal ze newcastle tak prejedeme a skore malo byt ovela ovela vyssie. Realne sa nehralo proti castleu, ale proti dubravkovi. Byt MOTM so 4 golmi, mat k tomu chytenu penaltu a dalsich 10 zakrokov, to sa fakt nevidi. Ma ten chlap privadzal pomaly do zufalstva. A treba mu len zatlieskat, s golmi toho moc narobit nemohol

Z nasej strany sa chvali salah ked mal podiel v troch goloch ale za mna bol nasim najlepsim hracom Jones. Ten mal velkolepy zapas, to vyzeralo, ze nepokazi prihravku, vsetko mu vychadzalo, vyhraval suboje, skvely kombinacne aj individualne. Salah sa chytil najma v druhom polcase kde doslova valcoval superov kazdou individualnou akciou.

Vnimanie nuneza na mieste a na forach je uplny protiklad. Aj ked v zapase neda x sanxi, tak sa mu stale skanduje a podporuje, nebuci sa nanho atd. Zanadava sa ze co zas nedal ale ta jeho podpora je neuveritelna. Az teraz ked je vidiet cele ihrisko tak clovek rozmysla, nakolko je to jeho vina. On ma spravne nabehy, lenze najma szoboszlai, ale aj dalsi loptu niekedy hrozne predrzuju. Tam sa otvara moznost ovela skor ale dokial sa rozhupu tak nunezovi chyba par centimetrov...

Kto bol samozrejme najviac mimo tak bol taylor alebo ktory traged to piskal. V prvom polcase najskor piskal vsetko pre nas, kde gomez alebo kto mal dostat jasnu zltu. Potom piskal naopak vsetko newcastleu a zavrsil to tym, ze karty zacal tahat uplne nahodne. Vyhoda po joelintonovom faule (ci kto to bol) ked sa k tomu nevratil a nedal kartu, diazovi bohvie za co, trent taktiez absolutne bez zmyslu. Kopec jasne zltych faulov nasledne prechadzal. A to nespominam to, ze toho picusa Tindalla za cely zapas nikto neupozorni ze ma sediet na mieste a nie saskovat vedla howea. Vacsina tych veci sa zda ako detail, ale realne napriklad zlta pre trenta viedla k tomu, ze pri isakovom gole nemohli sundat gordona ked im unikal. Mne tvrda hra newcastleu nevadi, ale ked uz maju zakroky na zastavenie akcie tak nech to piskaju. A na zaver da jotovi penaltu ktora vyzerala pochybne aj z najvyssich poschodi main standu

Tak ako tak by sa newcastle nemal vyhovarat na penaltu alebo zakrok enda (ktory neposudim, kedze som to videl raz v hospode a aj to museli priblizovat lupou aby to bolo vidiet ). Nepredviedli fakt zhola nic a 4:2 je pre nich hodne milosrdny vysledok. My by sme mali byt spokojny nielen s tromi bodmi, ale aj so skvelym uvodom sezony.

Tak ako tak este raz dakujem Vitasrpovi a lepsi zaciatok roka si clovdk ani nemohol priat.

P.S. ked pojde niekto do liverpoolu tak nech sa pripravi ze ho z dopravy (obzvlast na sviatky a novy rok) trafi slak

Reagovat
EL Gringo

Si pamätám keď som bol prvyX v Liverpoole, neskutočný zážitok a atmosféra na Anfielde práve keď je takýto šialený zápas, ja som bol prvýX v roku 2013 Liverpool - Chelsea, ked Suarez pohrýzol Ivanovića.. Som rad že si si to takto užil

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
avicii

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
SunFells

Darwin má sice v sobě dost klaunských momentů a technických nedostatků, ale s ním je Live pravidelně nebezpečnější. Je dost snadné vidět, že z něj bude bude hvězda.

Reagovat
EL Gringo

Málokto ma taký pohyb na ihrisku ako on + vie si vytvoriť a vie sa dostavať do X šancí.. Momentálne by som ho skúsil na kraji keď bude Mo na AFCONE

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
martin.b

Reagovat
norton

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
vladis271

Reagovat
kissak

Reagovat
JFT97

Reagovat
eder

Je fajn, že sis to užil, bro. Vidět vítězství Reds na Anfieldu naživo a zemřít! YNWA

Reagovat
papos182

Vybral sis paradni zapas

Reagovat
Coutinho10

hezký, super...závidím

Reagovat
Bandita_Harry

Bolo to počuť aj z telky že je dobrá atmosféra.

Máte tu niekto kontakt na toho Víta ?

Ď

Reagovat
fenixLFC

ved sam tu ten kontakt daval, dokonca aj v tejto diskusii vitasrp@centrum.cz

Reagovat
Bandita_Harry

Ďakujem ti, chcelo by to vyhľadávač aj do diskusie

Reagovat
fenixLFC

staci ctrl+f ale chapem ze si si neuvedomil ze vita co spominam a uzivatel vitasrp je ta ista osoba

Reagovat
Bandita_Harry

Ja som len na mobile Viem už som tu videl že ponúkal vstupenky len som nevedel pod ktorým článkom to bolo

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
SunFells

The xG Philosophy

Last night, Liverpool generated 25% of Man Utd’s season-long xG total.

Reagovat
avicii

Reagovat
Busby babes

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
JFT97

Reagovat
krisa

Reagovat
dantetomas

Busby je tu jediny, kto obhajuje penaltu pre LFC. Tak ze by koniec sveta prisiel v roku 2024?

Reagovat
avicii

čakám ktorý inteligent potom príde v budúcnosti stým ze keď nám tu penaltu na Jotu pískli tak sme boli ticho alebo sme to obhajovali

Reagovat
Busby babes

vsak to nebyl nijak zasadni moment toho zapasu, navic proti Saudum...

Reagovat
krisa

Kalí vodu

Reagovat
papos182

Ja se Busbyho zastanu. Nebyla to simulace, kde nebyl zadny dotek a on jen skocil. Jasne, Jota tomu pridal.

Prijde mne, ze se tu z toho dela nejake zbytecne halo. Kdyby ho brankar nestrejchl, tak nespadne a da gol do prazdne.

Tady to podle reakci vypada, ze sam skocil v rohu vapna obklopen protihraci, kde mel nulovou sanci ohrozit branu. Vzdyt by byl sam proti sobe v takove sanci simulovat.

Reagovat
Remt

Stve to i nas, fandy LFC, protoze dobry vykon (i kdyz se spoustou promarnenych sanci) je zastineny timto. Jinak ale souhlas - pri te penalte jsem si vzpomnel na Kuchtu loni - ale odpiskatelne to proste je. "Kontakt, ktery ho rozhodil tam byl"

Reagovat
r.mrazik

ten kontakt ho rozhodil jenom v hlave

Reagovat
Front hell

Opravdu by mě zajímalo jestli by psal to samé, být to naopak

Reagovat
r.mrazik

"Vzdyt by byl sam proti sobe v takove sanci simulovat." ehm...vis,ze mluvis o kopackach

Reagovat
Manik...

Reagovat
norton

Reagovat
Remt

Asi dostal rozum. Jednou to muselo nastat.

Reagovat
kolouch

Z tohohle zapasu si moc pozitiv nevezmeme, snad jen, ze mame dalsi ciste konto a taky ze "beckova" stoperska dvojice neni jen do poctu. Absence Paquety a Kuduse nas radi nekam lehce nad uroven Lutonu a Burnley. Naprosto nechapu Moyese, ze tam neposle Corneta a necha se po hristi plahocit naprosto vyrizeneho Fornalse. V nedeli pohar s Bristolem a pak po kratke pauze na Sheffield a Bournemouth. Do te doby se snad vrati opory a treba nekoho koupime, protoze kdybychom meli pokracovat v tehle sestave, cekal by nas hodne rychly sesup.

Reagovat
Bayern +

To nestriedanie Moyesa nechápem už dlhodobo. Fornals ešte horší než Benrahma. Ten si síce neverí, pretože mu chýba herná prax, ale včera sa aspoň snažil, mal pár pekných prihrávok aj tie svoje navedenie na stred a strelu. Ten by ešte na LW dokázal nahradiť opory, no horšie je, že vôbec nemáme 9.

Reagovat
VTID94

Stále druhý v tabuľke. Kraaaaaasa

Reagovat
iamek

"I see Martial leaving in 2024, but we have to establish when in the year."@FabrizioRomano

Wow jaky šok. Klasicky Romano

Reagovat
dantetomas

Citim v tom takove to Michael Owen pyco

Reagovat
Hachim Mastour

Most big chances created in Europe's top five leagues in 2023:

Bruno Fernandes - 31

Trent Alexander-Arnold - 29

Mohamed Salah - 24

Kieran Trippier - 22

Antoine Griezmann / Julian Brandt - 21

Reagovat
kissak

za poslední zápasy ten Tripp působí komicky

Reagovat
8lampard8

mu do toho možná započítali i šance pro soupeře, to by měl za poslední zápasy i několik áček

Reagovat
Busby babes

Bruno toho i nejvic nabehal v PL. coz mi prijde docela neuveritelny. ale zas on hraje porad, tak tim je to asi taky dane.

Reagovat
jk

Jako kapitán musí furt běhat za rozhočím…

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

i tak nabehal vic nez jini kapitani

Reagovat
SunFells

přirozeně

Reagovat
J0EL

Co nie je zrovno v tomto priklade poztivum, ze?

Reagovat
Remt

Protoze si stezuje při naprosto každém rozhodnutí rozhodčího.

Reagovat
Busby babes

to vis ze jo. a je jedinej v cele PL.

Reagovat
Remt

To nikdo neřekl. Jen že to dělá ze všech nejvíc ubrečenec

Reagovat
Busby babes

bavime se o nabehanych kilometrech a vy tu seriozne jedete tohle?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
iamek

Wow. Originální. Mas z Twitteru?

Reagovat
Hlahart

Ano

Reagovat
Busby babes

Reagovat
jk

Z Redditu.

Reagovat
avicii

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Nizzie

Reagovat
niflheim

Už jsme podepsali útočníka?

Reagovat
bbbauch

Zatim jenom odepsali

Reagovat
Ligter

Reagovat
O.Giroud

davno, Holjund

Reagovat
VTID94
Reagovat
Busby babes

ma to jednu chybu no, bez VAR by rozhodci piskali jinak.

Reagovat
O.Giroud

hned mi bolo jasne kto bude prvy

Reagovat
VTID94

Reagovat
Hlahart

Villa největší podvodníci

Reagovat
VTID94

Nottingham Forest could face a points deduction if it is deemed the club have breached the Premier League's FFP rules.

(Source: @TheAthleticFC)

Reagovat
SunFells

Reagovat
Man__United

A City furt nic

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/FIFPRO/status/1742537182999396497

The full 23-player shortlist for the 2023 FIFA FIFPRO Men’s #World11, voted by the players for the players

a oni tam daj Ronalda?

Reagovat
martin.b

no Messi je ještě větší joke teda

Reagovat
Busby babes

proc? mel dobrou sezonu v PSG. coz je porad kvalitnejsi soutez nez v SA

Reagovat
Nizzie

No pokus se dobře dívám, tak hodnotící období prosinec 2022 - srpen 2023, což zahrnuje poslední půlrok Messiho v PSG, kde už byl na své poměry hodně špatný, pokud si dobře vzpomínám (klidně mě oprav), ale stejně potom hrál velmi dobře v MLS, což je kvalitativně zhruba srovnatelná liga jako SA ne? A Ronaldo taky nehrál v hodnoceném období kdo ví jak hrozně.

Ale tedy to hodnocené období je hrozné, prakticky je to jen za půl sezónu. Tedy samozřejmě za předpokladu, že jsem to našel správně.

Reagovat
Hlahart

MLS je myslím výrazně horší než SA myslím, alespoň podle nějakého rankingu, co kdysi koloval

Reagovat
Nizzie

Vážně? Tak to jsem nečekal.

Reagovat
Busby babes

v PSG v tom obdobi v lize 19 zapasu 9+6. coz je spatny jen z pohledu Messiho. u kazdeho ostatniho je to super.

Ronaldo v te dobe uz by v SA, coz je dle Opty 36. nejtezsi liga sveta no. Ja bych Messimu asi hlas nedal, ale ze tam je mi dava vetsi smysl nez ze tam je Ronaldo.

Reagovat
Nizzie

No jako říkám, na své poměry, pořád těžký nadprůměr nad ostatníma v případě Messiho.

Ale jo, je to subjektivní anketa, a i chápu, proč bys tam Roncka nechtěl. Je to těžký, ale tyto ankety jsou i hodně marketingové no.

Reagovat
Talker

Tak oba tam budou než ukončí kariéru. Možná ještě pár dalších let, než si toho všimnou.

Reagovat
O.Giroud

neni no

Reagovat
Man__United

Andre Onana will travel to Africa Cup of Nations after Man Utd v Spurs on Jan 14. Goalkeeper available for Cameroon v Guinea on Jan 15. Amicable agreement reached between all parties to maximise club and country game time @TheAthleticFC #AFCON2023 #MUFC

Reagovat
iamek

Reagovat
dantetomas

Tak snad chyti aspon lietadlo, aby tam bol v cas.

Reagovat
r.mrazik

Tak snad chyti aspon lietadlo

Reagovat
John Obi Mikel

Vy tomu Turkovi hodně nevěříte

Reagovat
Busby babes

jo vid

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/DMAC102/status/1742310204593897791

Majitel Peterborough, odkud Toney prestupoval do Brentfordu reaguje na to, co rikali na Sky:

Fuck me all these people in the media have my email to ask the question . Complete misinformation. That even had me double checking the contract just now & the sell on clause. Nobody pays £10 million for a L1 signing & pays 30% sell on… nobody

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Man__United
Reagovat
Dawon

Tak akorat aby se stihli zranit proti Wiganu na dalsi 2 mesice

Reagovat
redyyz

Nazdar borci. Riesia sa tu niekde sipky, popripade nejaky sream kde to pozerat? Vdaka.

Reagovat
Whitemedia

Arsenal complained to PGMOL over the rough treatment of Bukayo Saka by opponents with their star man the third-most fouled player in the Premier League in 2023

Ostuda.

Reagovat
SunFells

To teda, už by se na to rasisti měli přestat jen dívat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
martin.b

Reagovat
r.mrazik

davej ten mic od nohy,nebo dostanes pres parky

Reagovat
Golasso

Ostuda pro klub by byla neozvat se. Tady tu sebemrskačskou "kulturu", co to podporuje a vysmívá se, asi nikdy nepochopím.

Reagovat
jk

Po přepočtu na minutáž je snad dvacátý, chudáček

Reagovat
Golasso

To je fuk. Ti, co jsou před ním, se můžou ozvat taky .

Navíc by mě zajímalo, jestli se tam počítají jen fauly (tzn. jen to, co je reálně odpískáno). Pokud ano, tak to má v PL minimální výpovědní hodnotu.

Reagovat
jk

Jako, že by se půlka PL zvedla a šla si stěžovat rozhodčím, že se moc fauluje? lol

Reagovat
Golasso

Jo, přesně, půlka PL. Krásně jsi to spočítal, jako vždy.

Reagovat
jk

Reagovat
SunFells

Jasně že jen to. I tam je tak 9. u hráčů s 10+ starty.

Reagovat
SunFells

resp. ani ne starty, ale přepočítanými 90 minutovkami.

Reagovat
Busby babes

porad je to kontaktni sport, tohle je fakt divny

Reagovat
Golasso

I v kontaktním sportu platí nějaká pravidla a ta by se měla za a) vymáhat a za b) být nastavená ve prospěch diváka a sportu samotného. V případě Saky (a podobných případů, abych byl fér) neplatí ani jedno.

Reagovat
Busby babes

no vsak jsou ocividne vymahana, kdyz rozhodci ty fauly piska, ne?

Reagovat
Golasso

Zrovna u Saky se toho pískne nebo adekvátně potrestá zlomek. Pokud Arsenal podává stížnost, tak si zřejmě taky myslí, že postupy rozhodčích k ochraně hráče nestačí. A já s ním souhlasím.

Reagovat
owny✨

Zdroj tvrzení, že se toho píská zlomek?

Reagovat
SunFells

Reaguješ na něj trubko.

Reagovat
jk

Krásně jsi to spočítal, jako vždy.

Reagovat
Golasso

Ono ani to pískání bez dodatečného postihnu třeba v podobě brzké karty totiž není žádná výhra. Obránce fauluje opakovaně v podstatě bez postihu a ještě zvládá kouskovat hru, což zpravidla vyhovuje jeho týmu.

Reagovat
jk

lol

A to jako by měli obránci dostávat preventivně kartu za faul, proto, aby prostě nefaulovali dál? Protože faulovat se nemá a všichni se chceme dívat jak Saka protančí s balónem u nohy od půlky až k penaltovému puntíku? Tvle…

Reagovat
Busby babes

a co presne teda chcete aby se delo? aby dostavali hraci karty za drobne fauly, protoze je sance, ze behem zapasu udelaji mozna jeste dalsi fauly?

Reagovat
Cobra

*pouze hráči proti Sakovi

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/Tactical_Times/status/1742948035548627096

Referees need to judge the foul, not the player who's fouled. By asking for a player to be protected by a referee, Arsenal are asking for the officiating to be favourable to them.

It's ridiculous to think a foul can be worth more or less depending on who's involved.

Reagovat
J0EL

Referees need to judge the foul, not the player who's fouled.

Pamatam si na jeden zapas (ale uz ani za boha si nespomeniem kto proti komu vtedy hral, staroba uz ) ale rozhodca dal zltu kartu tipkovi, co fauloval uplne prvy krat za uplne bezny faul, ktory by za zltu nikdy nebol. Ale nakolko to uz bol asi 5 faul timu v kratkom useku proti tomu istemu hracovi, tak to rozhodca nascital a udelil kartu tomu poslednemu. Toto potom siel vysvetlit este kapitanovi.

Viem, ze to znie divne ale mozno si na to este niekto spomenie no

Reagovat
jk

Reagovat
Nizzie

Konečně něco rozumného. Souhlasím.

Reagovat
Busby babes

a jinak ano, je to pochopitelny. Klub vidi, ze tyhl stiznosti pomahaji, vytvari to na rozhodci tlak a oni pak budou piskat vic, jen aby meli od tohodle klid... Je to stejny jako se stiznostma na VAR a podobny. proste se snazite ziskat vyhodu.

Reagovat
jk

Přesně tak mi ti připadá.

Reagovat
Busby babes

coz fair enough, jen bych nepredstiral, ze to je cokoliv jineho no je tio vyrovnana liga, kazda malickost muze pomoct.

Reagovat
J0EL

Toto je strasna hovadina podla mna. To si akoze vazne myslis, ze ti mamlasi su tak lahko ovplyvnitelni, ze staci takato staznost a zrazu sa vsetko zmeni? mas na to aj nejaky podklad?

Reagovat
bbbauch

Takhle nas Klopp pripravil o penalty

Reagovat
fenixLFC

o penalty vas pripravila neschopnost dostat do vapna hracov, ktorych by povazovali superi za nebezpecenstvo. ved naco budes faulovat antonyho ked aj tak neurobi vobec nic

Reagovat
Busby babes

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Remt

::velký úsměv:: ::palec nahoru::

Reagovat
Remt

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Remt

Pořád sem píšete něco anglicky, tak si to jako neangličtinář překládám a pak se stane takovýhle faux-pas

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

ano, jsou to jen lidi. a je to videt i na tom, jak se pak ty 50 na 50 situace posuzuji

Reagovat
J0EL

Len tvoja domnienka... Je to nezmysel.

Reagovat
Busby babes

jak jinak. neprekvapive od tebe

Reagovat
vodka

Reagovat
J0EL

No naozaj, je niekde nejaky podklad, data alebo cokolvek okrem pocitu, kedy takato alebo ina staznost zmenila rozhodovanie v prospech stazovatela? Ved je to picovina proste

A ak by to tak malo fungovat, tak ti rozhodcovia su este viac neschopni ako sme tu pisali

Reagovat
Busby babes

nejsou neschopni, jen jsou to lidi. Vsichni na ne picujou, z 90 procent proto, ze ti picujici neznaj pravidla a nechapou o cem ti rozhodci rozhodujou, tak je celkem pochopitelny, ze pak u situaci 50:50 si vyberou reseni, kde na ne nebude zas ten posledni kokot z manageru, co si na ne minule stezoval jak jim VAR ublizuje, rvat...

Reagovat
Busby babes

People mistake refereeing for an objective science, practised badly. But football is a physical sport, and judging whether each contact is within its laws will always involve subjectivity. Different referees will judge incidents differently, England said. Until we accept that subjectivity is part of the game, we’re never going to be satisfied. “The thing is,” England added, for many decisions, “there is no ‘correct’.”

https://www.theguardian.com/football/2023/mar/21/inside-world-premier-league-football-referees-pgmol-howard-webb-andre-marriner-darren-england

o tehle situacich je rec. a ano, znova ti to sem dam, protoze si to porad nebyl schopnej precist a pochopit.

Reagovat
J0EL

Not this shit again

Najdi si nasu diskusiu, nechce sa mi to iste pisat znova na tento konkretny clanok.

Reagovat
81Tomas

Dobre, kdyz je to nesmysl, tak co ma byt ten vysledek stiznosti?

Reagovat
EZ

byt Karen proste funguje

Reagovat
jk

Akorát seš pak Karen no

Reagovat
Golasso

Všichni jsou buď nastavovači druhých tváří nebo Karen, jasně. Mezi tím určitě nic není.

Reagovat
Golasso

S tím tlakem máš pravdu, ale tohle není beef na tiskovce nebo řev na rozhodčího při zápase, kde vytváříš tlak bezprostředně na hřišti nebo prostřednictvím médií. Tohle je normální stížnost. Předpokládám, že je to nějaký standardní postup, na který by PGMOL měl být připravený a umět to procesně zvládnout, když očividně dovoluje klubům si stížnosti podávat. Jestli se kvůli tomu dostanou pod tlak, tak je to čistě jejich problém, nikdo jim nic špatného nedělá.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
r.mrazik

ubrecena liga

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Wazza228

Kteří dva mají víc?

Reagovat
jk

Ayew a Guimares

Reagovat
EZ

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ayew je simulant a Guimaraes si o to koleduje

Reagovat
Whitemedia

Saka je simulant, co si o to koleduje.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ano, koleduje si o to tim, jak je dobrej.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
jk

To je fakt ubohý

Reagovat
BenB

Neříkám, že s tím souhlasím ale byla ostuda i tenkrát když se ozval Mourek kvůli Hazzardovi? Nebo nyní Kubo ze Sociedadu? Nebo prostě jen kopneme do Arsenalu když to jde?

Reagovat
Grahf

len kopneme do arsenalu, keď sa dá

Reagovat
Golasso

Tady v tomhle ohledu se často střílí i do vlastních, takže asi jak kdo.

Reagovat
O.Giroud

Podľa mňa tiež dostal výsmech a hovorilo že Hazard dlho drží loptu tak nech sa nečuduje, že mu ju chce niekto zobrať a nedávno to bolo aj pri Filmiciusovi

Reagovat
Vánoční owník

Reagovat
Mastný Chobot

Radsej by sme sa mali stazovat na Martinelliho zakoncovanie

Reagovat
Front hell

To jsou blbci

Reagovat
mr.Silver

Saka by měl v první řadě zkusit zapracovat na tom, aby nějaký ten souboj ustál. To jak v posledních zápasech pravidelně zkouší vybojovat faul i při sebemenším kontaktu je fakt k smíchu.

Taky si nějak nejsem vědom, aby letos nějaký left-back unikl druhé žluté při soubojích se Sakou, protihráči to dělají chytře a mají ten náš postupný útok úplně přečtený. Stačí zdvojit křídlo a jsme v háji, což samozřejmě pramení ve frustraci na křídlech a zkoušení naprosto dětinských skoků a polofaulů.

White letos overlapoval tak 5krát za celou sezónu, na LB neoverlapuje nikdo. Chápu taktické pokyny, ale fakt nás stojí hrozně moc sil si vypracovat jakoukoliv šanci. Pokud to nepůjde, tak bohužel Havertz dolů nebo na hrot a beci musí dostat jiné taktické pokyny.

Stížnost na PGMOL samozřejmě k smíchu, ale chápu proč to zkoušíme, nicméně ten problém je úplně někde jinde.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jděte s tou kritikou na Saku, ale i Martinelliho už do háje. Co mají jako dělat? Každej tým je logicky okamžitě zdvojuje a oni sou pořád osamocený. Jak si sám zmínil, krajní beci nefungujou, Havertz místo Xhaky nefunguje, když hraje Nketiah tak to ani nekomentuju a Jesus se tuhle sezonu taky už tolik nezapojuje do kombinace na křídlech jako to dělával dřív. Sakovi akorát pomáhá občas Odegaard, ale ani tohle už teď nemůže tak fungovat, protože Rice, ač vynikající hráč, není Partey a Odegaard se tak musí stahovat hloubějc do pole a pomáhat tvořit.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Přečet jsem si ten tvuj komentář letmo a hned jsem reagoval...takže dávam ti v podstatě za pravdu, ale jenom ta kritika Saky se mi nelíbí

Reagovat
Nizzie

Ale ta kritika Saky je na místě, nemůžeme ho jen hájit, protože je náš miláček. Hráči jako on mají se s tímto taktickým prvkem (fauly a tvrdá dohrání) vypořádávají vždy a musí se tomu přizpůsobit, musí se naučit být ještě lepší. Teď v tomto ohledu vidím jenom pláč jak jsou na něj soupeři zlý. Ale to je špatně.

Reagovat
Cobra

takový Harry Kane vibes, kdy taky padal až moc ochotně a drtivá většina našich fanoušků s tím byla úplně v pohodě.

Jen si nestěžoval klub u PGMOL. To je trapně směšný.

Reagovat
J0EL

Tak Kane to stazovanie zvladal aj sam a za ovela vacsie picoviny no

Reagovat
Nizzie

Ty nevím, v tomhle to cítím asi jinak. To stěžování na hřišti, jakkoli v tom byl Kane směšnej, tak na mě působí mnohem méně směšně než to, co předvádíme my teď. Toto už mi připadá vyloženě ubohé. Moc pro to pochopení nemám.

Reagovat
J0EL

Bruh, Kane sa stazoval ze nepripocitali gol jemu pri jeho "imaginarnom" teci ked bojoval o krala strelcov

Reagovat
Front hell

to pokrytectví některých našich fans tady mě taky sere.

Je to směšně trapný

Reagovat
Nizzie

Je to tak no.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Co se týče tý stížnosti, tak to je samozřejmě nesmysl. Já jsem to vůbec nemyslel ohledně těch faulů, spíš obecně, že Saka si to opravdu nezaslouží. Už třetí sezonu nás tahá a přestože má teď slabší formu, tak má pořád slušný čísla v porovnání s tou bídou od ostatních tuhle sezonu.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Nizzie

Ty vole, toto je k smíchu.

Reagovat
nani92

Jebat futbal, šípky sú budúcnosť

Reagovat
VTID94

Aston Villa have reportedly beaten Fiorentina to the signing of Hellas Verona forward Cyril Ngonge on a permanent transfer, with a deal said to be on the brink of completion.

The 23-year-old, who is a former Belgium U21 international, has been one of the most exciting young players in Serie A this season with five goals and two assists in 17 league appearances.

Fiorentina have been trying to offer Ngonge a step up in Italy but Unai Emery's side look to have won the race.

Reagovat
iamek

Understand Fulham and Crystal Palace are now following Luton Town’s CB Teden Mengi for the future.

He has become one of PL promising youngsters by leading U-21 players with the highest percentage of defensive duels won in Europe’s top 5 leagues this campaign.

Fajn, že se našim odchovancum daří

Reagovat
Busby babes

Reagovat
niflheim

Reagovat
Wazza228

Reagovat
iamek

A teda snad nám to do budoucna pomůže odchovance prodávat za lepší peníze. Letos jich docela dost má v jiných klubech slušnou sezónu.

Reagovat
Busby babes

prej i tady mame podobne procenta z dalsiho prodeje jako u Igbala, takze nejak 30+ procent.

Reagovat
Mastný Chobot

Ten Choupo-Moting do MU je januarovy april dufam

Reagovat
Busby babes

tak bylo by to asi na pul roku ala Ighalo no.

Reagovat
J0EL

to by bolo skvele

Reagovat
martin.b

ještě by stihl být nejlepším střelcem týmu

Reagovat
iamek

Kezby. Na ten půlrok by se hodil

Reagovat
Nikikrew

stale nechapem ako sa dostal do Bayernu

Reagovat
O.Giroud

tak asi hladali skuseneho utocnika na lavicku, ktory nebude frflat a kedze dlho hraval v Nemecku urcite ho mali nastudovaneho

Reagovat
avicii

Reagovat
SunFells

Fabrizio Romano

Understand Manchester City and River Plate are signing now all contracts for Claudio Echeverri deal!

€14.5m net fixed fee to River.

€9m add-ons performance-related.

Add-ons only related to player, NOT club titles.

Tak, už ani River Plate jim nevěří

Reagovat
owny✨

https://twitter.com/Arsenal/status/1742832039022231845

Už konečně i Woolwichi došlo, že Londýn je bílý

Reagovat
SunFells

Už má tam kampaň 2 roky.

Reagovat
SunFells

*ta

Reagovat
jk

Ta kampaň měla 6 let, až do té loňské přeháňky…

Reagovat
J0EL

Prehanky, ktora predtym trvala 22 rokov len sa vraciame k standardom.

https://pbs.twimg.com/media/CELFaXDUIAAFryF.jpg

Reagovat
jk

To se jen zesrali z Liverpoolu už před zápasem ne?

Reagovat
Mastný Chobot

Mas bielu stolicu?

Reagovat
Nizzie

Nedivil bych se.

Reagovat
Bandita_Harry

Snáď ich vykuchame

Reagovat
guestikor

Tady uz nekteri lítají v oblacích

Reagovat
Bandita_Harry

Nepochopil si vtip, nerád ich vysvetľujem, tak ho necháme nepochopeny . Inak klasika, prajem si víťazstvo, tak som si hneď musel uletiet

Reagovat
SunFells

Už vidím, jak Klopp nasadí 5 hráčů, o kterých sotva víte že u vás kopou a uhraje s nimi optimistickou prohru o 1-2 góly.

Reagovat
Bandita_Harry

Môže byť, zápas o tri dni neskôr s Fullhamom je pre nás dôležitejší. Mame nabitejsi program a viac hráčov mimo.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

PR FC

Reagovat
Nizzie

Tak jasné, při našem vystoupení v FA Cupu je Londýn bílý, jednou, dvakrát do roka.

Reagovat
SunFells

Největší pozér http://tinyurl.com/ywbxwpyp

Reagovat
J0EL

Reagovat
Front hell

Koho chleba jíš,toho píseň zpívej

Reagovat
Cobra

Protože v 15 letech napsal něco na Twitter?

Reagovat
SunFells

Jop, ještě když byl upřímný a nebylo to jeho zaměstnání

Reagovat
jk

Ty ses názorově od patnácti asi moc neposunul, že tě Madders tak triggruje co?

Reagovat
SunFells

Dedukce hodná někoho, kdo se od 15 moc neposunul, když na tebe budu mírný

Reagovat
jk

Koukám že jste byli s j0elem na stejném školení “jak komunikovat na internetu”.

Reagovat
J0EL

*s tupcami

Reagovat
jk

Wow

Reagovat
owny✨

Rivalita mezi Anglií a Walesem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele