Představení účastníků ME do 21 let - Itálie

14.06.2015, 22:36
Profily, historie
Fanoušci v Olomouci a Uherském Hradišti se možná už za pár dní zbaví některých přetrvávajících stereotypů - konkrétně mantry, že italský fotbal je v první řadě opřen o tuhou defenzivní nudu. Současná jednadvacítka pod vedením Luigi Di Biagiho totiž slibuje hodně zábavnou podívanou..

Italští mladíci jsou statistickými králi krátké historie 'malého Eura'. Titulů ve své věkové kategorii získali hned pět, což je samozřejmě nedostižný rekord; všechny zlaté medaile se jim přitom podařilo nasbírat v relativně krátkém období několika generací v 90. letech a na přelomu tisíciletí. V letech 1992, 1994 a 1996 dovedl 'Azzurini' ke zlatému hattricku slovutný Cesare Maldini, další triumfy pak do vitrínky přibyly na Eurech 2000 a 2004 (kde se mezi opory řadil třeba mladý Daniele De Rossi). Bilancí pěti výher ze sedmi po sobě jdoucích kontinentálních šampionátů se skutečně nemůže pochlubit jen tak někdo.

Před dvěma lety pak tým pod vedením Devise Mangii dokráčel až do finále, kde jej rozebralo Španělsko; pokud sečteme všechny turnajové edice, na nichž se Itálie objevila alespoň mezi nejlepší čtveřicí, dojdeme k ohromujícímu číslu 12. Odepisovat tým s takovou historií by byla hloupost i za předpokladu, že by v současnosti třeba nedisponoval až tak silnou generací.

Naštěstí pro italské fanoušky tomu tak není, naopak - kouč Luigi Di Biagio má k dispozici tým s větším potenciálem, než byl ten postříbřený Mangiův. Borci jako Berardi, Rugani nebo Sturaro patří na svých postech k nejkřiklavějším talentům Evropy, a i zbytek soupisky je tvořen povětšinou fotbalisty s prvoligovými zkušenostmi. Jestliže se Serie A postupně omlazuje a nabývá zpět na (domácí) kvalitě, tento výběr je toho příkladem.

Di Biagio byl v dobách své aktivní kariéry pěkným 'brouskem', coby kouč však má k nějaké účelové destrukci pořádně daleko. Italský svaz jej zaměstnává od roku 2011, kdy nastoupil k reprezentační 'dvacítce', a o dva roky později, po posledním malém Euru, postoupil o kategorii výše. Jde o jeho první pořádné trenérské zkušenosti; ještě v roce 2007 koneckonců aktivně obouval kopačky a všechny potřebné licence si dodělával až poté.

Díky tomu, že tento tým je obdarován vynikající obrannou čtveřicí a spolehlivým gólmanem, může si dovolit hrát útočněji - a Di Biagio to dobře ví. Ať už se rozhodne pro rozestavení 4-4-2, 4-2-3-1 nebo 4-3-3 (za poslední rok vyzkoušel všechny tři varianty), jistotou by měl být aktivní fotbal s důrazem na efektivní ofenzivu. To v Itálii rozhodně nebylo vždy zvykem.






Cesta na šampionát

Potenciál Di Biagiova týmu začal být patrný už v kvalifikaci, a to přesto, že ji Itálie zahájila domácí porážkou s Belgií (1:3); nakonec se Azzurrini podařilo ovládnout šest z osmi zápasů, z toho čtyřikrát s čistým kontem, a obsadit ve skupině první místo. To je poměrně výrazný úspěch, uvážíme-li, že ve skupině číhalo kromě Belgie ještě Srbsko - které, jak známo, následně v baráži udolalo úřadující mistry ze Španělsko a na Euru se představí jakbysmet. Díky závěrečné demolici nebohého Kypru (7:1) měli Italové navíc i nejlepší skóre.

V baráži se výběr zpod Apenin střetl se Slovenskem a nejprve díky Belottiho trefě uhrál venku remízu 1:1. Následující odveta pak představovala hotový chaos - Slováci totiž vedle prohry 1:3 přišli ještě o tři vyloučené hráče a dohrávali bez brankáře i trenéra. Ještě na začátku 90. minuty přitom na tabuli svítil výsledek 2:1, takže stačilo vyrovnat a Itálie by byla z kola ven; místo toho však Longo v samém závěru výhru pojistil. Pro Di Biagia to byl symbolický triumf, jelikož první zápas na lavičce jednadvacítky si odbyl téměř dva roky zpátky právě proti Slovensku - s konečnou výhrou 4:1.

Varovnou známkou může být fakt, že defenziva v poslední době pouští nějak moc gólů - čisté konto neudržela už šest zápasů v řadě, pokud mezi ně počítáme i letošní přípravu (prohra 0:1 se Srby a remíza 2:2 s Němci nejsou vyloženě tragické výsledky, sebevědomí před turnajem ale také nedodají). Klíčovým bodem v kvalifikaci byl domácí triumf nad Srbskem, kde Azzurrini brzy prohrávali už 0:2; nakonec sice dokázali otočit na konečných 3:2, ale takto zpomalený začátek utkání předznamenal, co by mohlo být jejich velkým problémem. I ve zmiňované sedmigólové kanonádě proti Kypru ostatně inkasovali jako první.

Z hlediska psychické síly týmu však může být Di Biagio klidný. V obou těchto zápasech totiž jeho svěřenci kontrovali ve vypjatém nastavení první půle - jednou z penalty, jednou díky vlastnímu gólu soupeře.

Domácí základna

Itálie dala dohromady papírově silný tým bez jediného legionáře, a to si ještě holohlavý kouč mohl dovolit opomenout mladíky nastupující za 'áčko' jako Stephana El Shaarawyho či Marka Verrattiho (který šel z maličké Pescary přímo do základu mocného PSG). Je tedy italská ligová soutěž pro talentovaný 'potěr' dobrým prostředím? Kris Voakes, dopisovatel serveru Goal.com, rozhodně nesouhlasí.

Ve svém článku cituje závěry studie fotbalové observatoře CIES, která zkoumala procentuální zastoupení klubových odchovanců v nejlepších ligách Evropy. Podle očekávání je na čele Ligue 1 (24,6%) před La Ligou (22,4%); Serie A se nachází na samém chvostu, tedy i za Bundesligou a Premier League. Pouze 9,6% fotbalistů italské nejvyšší soutěže v současnosti (studie byla uveřejněna před měsícem) nastupuje za klub, který je vychoval.

Druhá statistika ukazuje zisk z prodeje odchovanců; i tady vedou Francouzi, jejichž akademie od roku 2012 vybrousily hráče za celkem 292 milionů liber. A Italové jsou s 'pouhými' 114 miliony opět na chvostě. "Studie CIES ukazuje, že kluby Serie A nejsou zvyklé ani vychovávat hráče pro vlastní seniorské týmy, ani používat akademie za účelem finančního zisku. (...) Jak je možné, že Juventus, klub s obrovskou fanouškovskou základnou napříč celou zemí, nedokáže vytvořit stejně funkční mládežnickou strukturu jako Mnichov 1860, Celta Vigo, Rayo Vallecano nebo Guinamp?" ptá se Voakes.

Citovaná statistika samozřejmě porovnává pouze jeden aspekt výchovy mládeže, nicméně čísla to pro fotbalovou Itálii skutečně nejsou příliš závratná. Alespoň v tomto ohledu tedy čeká Serii A ještě pořádný kus práce.



Tahoun týmu: Domenico Berardi (Sassuolo / Juventus)

Zkuste najít jakýkoliv seznam hráčů, které se na turnaji určitě vyplatí sledovat - je vysoce pravděpodobné, že někde na čele bude i jméno Domenika Berardiho. Toto rychlonohé, rtuťovité pravé křídlo je v současnosti jedním z nejvýraznějších hráčů celé Serie A. V dresu Sassuola podával Berardi letos výtečné výkony; nakonec se zastavil na bilanci 15 branek a 11 asistencí, přičemž minimálně jeho jarní hattrick do sítě slovutného AC Milán strhl opravdu mimořádnou pozornost.

Stále teprve dvacetiletý forvard už překročil stovku zápasů za Sassuolo a má tedy s vrcholovým fotbalem i v útlém věku bohaté zkušenosti. Potenciálním problémem by však v jeho případě mohla být disciplína - v lize kvůli různým trestům stál celkem pět kol, nasbíral ohromujících 13 žlutých karet a nevyhnul se ani vyloučení (červenou kartou pro něj přitom skončil i nedávný přátelský zápas jednadvacítky se Srbskem). Pokud se na Euru dokáže ovládat, může Itálie z jeho rychlosti a efektivity vytěžit hodně slušný výsledek.

(Mimochodem, sám Di Biagio je na druhém místě v historické tabulce pro hráče s největším počtem červených karet v Serii A. Bude-li se tedy zdát, že mladí Italové mají potíže s disciplínou, může vítr vát právě odsud.)

Na prahu slávy: Andrea Belotti (Palermo)

Hlavním kanonýrem však pro Di Biagia není Berardi - tuto úlohu zastává Andrea Belotti z Palerma. Ačkoliv vzrůstem rozhodně nepřipomíná typickou 'devítku', nasázel v kvalifikaci šest gólů a hlavní měrou se tak podepsal pod italský postup (díky jeho dvěma trefám ostatně Azzurrini zahájili klíčový obrat se Srbskem). Belotti není silovým typem útočníka, má ale čich na góly a pestrou paletu zakončení - jenom v posledních čtyřech kvalifikačních duelech se prosadil hned pětkrát, z toho jednou levačkou, jednou pravačkou, jednou z dorážky a dvakrát z penalty.

Nadcházející turnaj pro něj bude zároveň vítanou příležitostí ukázat funkcionářům Palerma, že má potenciál nahradit odcházející hvězdu Paula Dybalu. Právě Belotti by totiž měl v sicilském klubu zaujmout jeho místo, na což se také v právě skončené sezoně svědomitě připravoval - na hřiště se podíval v každém z 38 odehraných zápasů, ačkoliv většinou pouze z lavičky a na pár minut. I tak ale dokázal nastřádat slušných šest branek. S ligovým ročníkem se rozloučil trefou do sítě římského AS, nyní jej ale čeká ještě těžší úloha. S Berardim a Bernardeschim v zádech se od něj bude očekávat spolehlivý přísun branek.

Stranou reflektorů: Daniele Rugani (Empoli / Juventus)

Italská stoperská škola byla vždy považována za naprostou světovou elitu; Fabio Cannavaro dokonce z této pozice získal v roce 2006 Zlatý míč, což je na obránce vpravdě husarský kousek. Nejnovějším přírůstkem v dlouhé a slavné řadě špičkových maršálů středu defenzivy má být Daniele Rugani, dvacetiletá opora Empoli, která má za sebou vynikající sezonu.

Rugani vyrostl do úctyhodné výšky 190 centimetrů, a na hřišti působí stejně dominantním dojmem. O jeho talentu asi nejlépe vypovídá fakt, že jej trenér Sarri po celou sezonu nestáhl ze hřiště; v období kolem přelomu kalendářního roku a v prvních zimních měsících byla jím řízená defenziva prakticky neprůstřelná. Kapitánskou pásku sice navléká kolega Bianchetti, ale skutečnou esencí zadní řady Azzurrini je právě generál z Empoli. Zdá se být otázkou času, než na sebe talentovaný stoper oblékne i seniorský reprezentační dres; první pozvánku už ostatně dostal.





ita u21 - Football tactics and formations

Co se týká brankářského postu, je Luigi Di Biagio obdivuhodně (či trestuhodně, záleží na úhlu pohledu) zásadový - mezi tři tyče prostě v jednadvacítce patří Francesco Bardi. Gólman Chieva má v této kategorii na kontě už přes třicet (!) startů a kolegy Marka Sportiella s Nicolou Lealim nepustil do klece ani na vteřinu, dokonce ani v přátelských zápasech. A to i přesto, že oba jeho konkurenti mají za sebou vydařené ligové sezony.

Jak bylo výše naznačeno, z hlediska rozestavení je Di Biagio poměrně flexibilní, jeden zásadní prvek však zůstává - na rozdíl od velké části ligového pelotonu hrají Azzurrini klasicky se čtyřmi obránci. Měli by to být Davide Zappacosta, Daniele Rugani, kapitán Matteo Bianchetti a Cristiano Biraghi. V záloze má kouč ještě například pravého beka Bari Stefana Sabelliho či vysoce ceněného Alessia Romagnoliho ze Sampdorie (mimochodem narozeného až v roce 1995).

Stefano Sturaro, střední záložník Juventusu, by měl mít místo v sestavě jisté; totéž platí i pro Cristiana Battocchia, který může hrát uprostřed ve 4-3-3 či na levém kraji ve 4-4-2. Zbývající záložní pozice může náležet Federiku Vivianovi (Latina) či Lorenzu Crisetigovi (Cagliari); v kvalifikaci si zde zahrál i Daniele Baselli z Atalanty.

Největší pozornost však bude upnuta bezesporu na ofenzivní trojlístek hráčů se jmény začínajícími na stejné písmeno: jak má lajna ve složení Domenico Berardi, Andrea Belotti, Federico Bernardeschi ideálně fungovat, ukázala odveta baráže se Slováky, v níž se pod výsledkem podepsali všichni tři (Bernardeschi dal gól, Belotti proměnil penaltu po faulu na Berardiho). Pokud Di Biagio zvolí systém se dvěma útočníky, nejspíš to 'odskáče' Bernardeschi na úkor v přípravě zkoušených Marcella Trotty či Simone Verdiho; nejsilněji ale Itálie vypadá, když jsou všechny tři "béčka" na hřišti pohromadě.

Na druhou stranu se Trotta i Verdi prosadili v generálce s Německem, takže možnosti vepředu nejspíš zůstávají stále otevřené. Berardi a Belotti jsou však neochvějnými jistotami.



Tip na umístění: 2. místo (Zezula) / konec ve skupině (Daníček)

Program zápasů - skupina B

18.06.2015
18:00
Itálie
1:2
Švédsko
Olomouc
21.06.2015
20:45
Itálie
0:0
Portugalsko
Uherské Hradiště
24.06.2015
20:45
Anglie
1:3
Itálie
Olomouc

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Francesco Bardi
18.01.1992
Chievo Verona
Nicola Leali
17.02.1993
AC Cesena
Marco Sportiello
10.05.1992
Atalanta Bergamo
Obránci
Datum nar.
Klub
Federico Barba
01.09.1993
Empoli FC
Matteo Bianchetti
17.03.1993
Spezia Calcio
Cristiano Biraghi
01.09.1992
Chievo Verona
Armando Izzo
02.03.1992
Janov CFC
Alessio Romagnoli
12.01.1995
UC Sampdoria
Daniele Rugani
29.07.1994
Empoli FC
Stefano Sabelli
13.01.1993
SSC Bari
Davide Zappacosta
11.06.1992
Atalanta Bergamo
Záložníci
Datum nar.
Klub
Daniele Baselli
12.03.1992
Atalanta Bergamo
Cristian Battocchio
10.02.1992
Virtus Entella
Marco Benassi
08.09.1994
Turín FC
Danilo Cataldi
06.08.1994
SS Lazio
Lorenzo Crisetig
20.01.1993
Cagliari Calcio
Stefano Sturaro
09.03.1993
Juventus FC
Simone Verdi
12.07.1992
Empoli FC
Federico Viviani
24.03.1992
Latina Calcio 1932
Útočníci
Datum nar.
Klub
Andrea Belotti
20.12.1993
Palermo FC
Domenico Berardi
01.08.1994
US Sassuolo
Federico Bernardeschi
16.02.1994
ACF Fiorentina
Marcello Trotta
29.09.1992
US Avellino

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (82)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Není tam těch hráčů na B nějak málo? Ještě jeden a mohl mít kompletní 11

Reagovat
smazaný uživatel

Já to také počítal. když jsem koukal na tu základní 11

Reagovat
Shevchenko

Taky na to čumím

Reagovat
smazaný uživatel

7 z 11 :D

Reagovat
Heretic
Reagovat
smazaný uživatel

Jasný aspirant na titul

Reagovat
Kang & Kodos

Tenhle článek má velikej potenciál nasranosti u našich bratrů.

Reagovat
fantomas

Zkušeně sem to vyvážil Hamšíkem na fotce souhrnu.

Reagovat
Kang & Kodos

Hm, a dokonce takovou, kde ten jeho dikobraz neni moc vidět.

Reagovat
Milan.B

harmonia zavladne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rooney dá rozhodující gól a je staženej...fuck this world

Reagovat
smazaný uživatel

Kurvicky

Reagovat
Milan.B

squadra

Reagovat
The Krupy

Forza Squadra!

Reagovat
didosh

Reagovat
Kornovec

prohraji az ve finale s Portugalskem. Berardi ziska Zlatou kopacku

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ten tip Daníčkovi vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

btw jakej má nick v diskusi?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Ráno Oblomov, večer Ozzy

Reagovat
smazaný uživatel

a přes oběd Usty?

Reagovat
mojmira

Reagovat
Emmett Brown

A cez obed FCB5:0RM

Inak fantofas tipom nesklamal

Reagovat
fantomas

Ono to takle možná vypadá krutě, ale určitě to vidim hodně těsně. Myslim, že je nakonec zradí ta relativní mezinárodní nezkušenost.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Perrin zraněný? Nebo proč není alespoň v nominaci?

Reagovat
Spalovač šancí

A

Reagovat
smazaný uživatel

Zraněný. Jde na operaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z trojice Německo, Anglie, Portugalsko je v semifinále vypleskne

Reagovat
Spalovač šancí

Nemůže to být pouze Německo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukal jsem na rozpisy, ale někdo z nich určitě

Reagovat
stas87

Svedsko a Taliansko dalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba tam v tej predpokladanej zostave Steven McLean...

Reagovat
olis

snad skoncia uz v skupine

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to zas nee

Reagovat
CubONE

Zlato

Inac v clanku - Baselli je z Atalanty a ked ste pri Berardim napisali Sassuolo/Juve, aj pri Ruganim mozte Empoli/Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska je peskuješ za mě ale Domingo to napsal pěkně

Reagovat
Pettirosso

Myslíš, že Baselli nebude v základu?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ano. Ale pan DB je pořádný frikulín, těžko říct, zda ho postaví. Většinu kvalifikace mu odehráli jiní. Za mě by ale neměl chybět, určitě místo Crisetiga.

Reagovat
Pettirosso

právě

Totéž doufám u Romagnoliho, se vší úctou k Biancchettimu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli DB obětuje kapitána.

Reagovat
domingo

jak jste vedle resili toho Bardiho, ze je Biagio interista.. neni to u Crisetiga podobny? pac on fakt vypada, ze je v ty zaloze snad nejstabilnejsi cast..

Reagovat
domingo

I kdyz to asi zas ne , ale na zaklad to vypada..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to tak. On by stabilním článkem po celou kvalifikaci. Ale zase bych koukal na tu aktuální formu hráčů. A Baselli se rozehrál ke skvělý výkonům. Na druhou stranu, Crisetig nastupoval v Cagliari pravidelněji. Ta záloha je hodně flexibilní.

Reagovat
domingo

Z tohohle jsem mel ucinenou hruzu. Oprav mi to sem cely a ja to zmenim

Reagovat
smazaný uživatel

Stranou reflektorů: Daniele Rugani (Empoli / Juventus)

Stefano Sturaro, střední záložník Juventusu, by měl mít místo v sestavě jisté; totéž platí i pro Cristiana Battocchia, který může hrát uprostřed ve 4-3-3 či na levém kraji ve 4-4-2. Zbývající záložní pozice může náležet Federiku Vivianovi (Latina) či Lorenzu Crisetigovi (Cagliari); v kvalifikaci si zde zahrál i Daniele Baselli z Atalanty.

Reagovat
domingo

Hotovo, dik

Reagovat
Pettirosso

Rugani je od ledna pouze ve vlastnictví Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Ale sezonu hrál v Empoli. Jde o to, jak to pojmeš. Já bych tam to Empoli nechal, protože právě tam si letos vydobyl pozici jednoho z nejlepších obránců letošního ročníku. Jinak pochopitelně mu 30.6. končí hostování.

Reagovat
Pettirosso

v tom případě tam nemá být u doma to lomeno Juve, pokud jde o klub, kde hrál poslední sezónu, pokud se však bere vlastnictví, tak tam musí být správné informace a Rugani je vlastněný pouze Juve. Souhlasím s tím, aby tam byl tým, kde hrál, ale to už je na autorovi

Reagovat
domingo

Ja se bez muceni priznam, ze tem vlastnickejm strukturam v Italii moc nerozumim. Myslim ze je jedno co tam je napsany, protoze stezovat si nekdo bude furt

Reagovat
smazaný uživatel

Však už budeš mít klid, už to končí

Reagovat
Pettirosso

však si klidně mohl jen napsat týmy, kde hráli a vysrat se na nějaký vlastnický otázky

Reagovat
domingo

Jj, tak to beru no. U Guidettiho jsou taky Citizens, kde je ted pod smlouvou, i kdyz za tri tydny uz nebude.

Reagovat
Pettirosso

Rugani je Juventus nikoli Empoli...již od ledna.

Jinak teda si nemyslím, že by Biachetti měl dostat prostor na místo Romagnoliho, který byl nejlepším stoperem týmu, který se probojoval do EL

Reagovat
mojmira

finále určitě

Reagovat
Pettirosso

ale pěkný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, mám dementní otázku, jsou dovoleny foťáky? Já se před každou akcí všude radši ptám, protože s pořadateli je to někdy na palici.

Reagovat
Spalovač šancí

Záleží asi na jakém stadionu. V Edenu to bývá dost těžké protáhnout lepší techniku do hlediště.

Reagovat
smazaný uživatel

O Edenu právě vím, už mám zkušenosti z koncertů, tam naštěstí nejedu. Ptám se kvůli Olomouci.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Pipo123

Škoda že Cataldi bude asi len na lavičke, mal skvelú sezónu, určite lepšiu než Crisetig alebo Battocchio.

Reagovat
Pettirosso

no já bych postavil zálohu právě Cataldi - Sturaro - Baselli, ale ono to záleží na DB a ten snad ví, co dělá

Reagovat
smazaný uživatel

Italský beton skončí ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: jestli se nedávalo Váchovi za přehnanou konstruktivnost

https://twitter.com/FootyLiveVines/status/610199080208334848

Reagovat
fantomas

Hlavněže se ten kašpárek vzteká na Jeffersona pak

Reagovat
smetos

Někdo kdo by měl zajem o 2 listky na Italie anglie? nevyjde mi to dostat se na zapas. Jsem z ovy, listky za branku nekde kolem 18. rady na kraj

Reagovat
Talker

Za kolik? Měl bych zájem.

Reagovat
smetos

jak jsi z ovy, nejlip havirova, tak se nejak domluvime. Za géčko jsou oba tvoje

Reagovat
Talker

Hele z Havířova nejsem, ale mám tam rodinu a pravidelně tam jezdím. Takže to vymyslet můžu. Napíšu ti svoje číslo do zprávy, tak kdyžtak mi napiš sms a dohodneme se po telefonu.

Reagovat
10

Tlačenka Bardiho na úkor Sportiella je směšná, vždyť Bardi proseděl na lavičce posledních 30 kol ligy, na druhý straně Sportiello patřil k nejlepším v lize a chytal neuvěřitelný věci, měl nejvíc zákroků v Serii A a byl celkově 2. mezi top ligama Evropě - http://www.espnfc.com/blog/five-aside/77/post/2476427/top-european-league-player-stats-of-the-2014-15-season.

Reagovat
Zark

ale kdo nezačíná na B není di B. kůň

Reagovat
DelPiero137

Realne kto by bol idealny na post brankara? Luigiho tvrdohlavost sa mi nepaci

Reagovat
Votas

Bardi. Odchytal kvalifikaci, je v repre nejzkušenější a po sezóně nejodpočatější a nejnamotivovanější.

Reagovat
DelPiero137

Viz 10 hore, ja to nemam nasledovane preto sa pytam, Este aj v clanku je podotknute ze je Luigi tvrdohlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Rayito

fakt netuším prečo nás tam ten dopisovateľ napísal, keď väčšina odchovancov končí v nižších súťažiach...

inak ten problém mladých v Serii A je dlhodobo problém, nejaký taliansky novinár prišiel k záveru, že to pramení z častých zmien trénerov, ktorí radšej dajú prednosť "starým tváram" pred mladými hráčmi... pritom talianska 2 je topka vo svojej kategórii

Reagovat
smazaný uživatel

Liga na fantu

http://en.u21fantasy.uefa.com/

EuroFotbal

1297294-686829

Reagovat
andycek1

Určite by sem ten stred postavil Baselli-Cataldi-Sturaro

Reagovat
didosh

Já myslel že jede i Verratti...

Reagovat
smazaný uživatel

odvetny zapas so Slovenskom som pozeral a nikdy predtym a myslim ze ani nikdy po tom uz nebudem viac nasraty ze nas proste zarezal rozhodca...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele