Představení účastníků ME do 21 let - Srbsko

15.06.2015, 17:08
Profily, historie
Na mistrovství Evropy do 21 let triumfovali pouze jako součást Jugoslávie roku 1978 a jakž takž jim to klapalo i ve spojení s Černou Horou, samostatní Srbové se však stále ne a ne etablovat mezi evropskou mládežnickou smetánkou. Dokážou to snad zrovna nyní - v hustém stínu úspěšné dvacítky?

Srbové jedou na Euro jednadvacítek vyloženě zdecimovaní, rozebraní do posledních dílků.

Lazara Markoviće s Matijou Nastasićem do Čech nepustili jejich zaměstnavatelé, Filipa Kostiće si Stuttgart nekompromisně stáhl až se zpožděním, po dosazení nového kouče. Křídlo Partizanu Danilo Pantić je suspendováno vlastním svazem pro cavyky s kontraktem.

Střelec Aleksandar Mitrović se původně vymluvil na zranění, aby nakonec odehrál 89 minut za seniorskou reprezentaci, a sám trenér Mladen Dodić teď dokonce musí o jeho propuštění žebrat přímo u vedení Anderlechtu. To aby pro změnu zalátal díru po zraněném útočníkovi Stojiljkovićovi.

Do toho připočtěte třeba absence štítového záložníka Radoji nebo talentovaného teenagera Crvene zvezdy Luky Joviće, a neomylně vám vyjde učiněné torzo. Sám srbský fanda se potom musí spokojit se slintáním nad tím, co mohlo být.

První dojem z příprav balkánského mužstva na první "malé Euro" po šesti letech zkrátka a dobře odpovídá bohapusté sabotáži; což skutečně není žádná marná domněnka: v prosinci 2014 byl ostatně trenér Radovan Ćurčić převelen od "21" k seniorskému nároďáku.

Důvod? Ten oficiální zněl "za odměnu". Ten neoficiální zhruba tak, že Srbové v daném okamžiku s jedním bodem po třech kvalifikačních zápasech Euro 2016 předčasně odpískali, vyhodili předraženého Advocaata, a aby toho ve zbytku celého cyklu tolik neutratili, uchýlili se k takové to 'líné' volbě.

Přijde vám taková teorie přitažená za vlasy? V takovém případě račte vrchem uvážit, že trenéra srbské osmnáctky dělá syn prezidenta země Tomislava Nikoliće, a nikterak divné by vám to už přijít nemuselo.

Srbské fotbalové asociaci se navíc příliš nepovedla ani volba Ćurčićova nástupce, jak dosvědčuje mnou oslovený komentátor srbské televize Vladimir Novaković. "Dodić tu není moc oblíbený, většina lidí si myslí, že jeho předešlé výsledky nebo preferovaný styl nezasluhují takovou příležitost, zvláště s touto generací, která zvládla vyřadit Španělsko."

Stále teprve 45letý Mladen Dodić tedy sice loni zvládl s provinční Jagodinou přeskočit Vojvodinu, to však nebylo žádné velké zadostiučinění. Jednak na vedoucí bělehradskou dvojku ztrácel propastných 23, respektive 24 bodů; jednak se Jagodina na třetí příčce umístila už dva roky před jeho příchodem, a tak Dodić rozhodně nezačínal od píky.

Ani co se herního stylu týče, nedají se od těchto Srbů čekat nějaké zázraky. Speciálně s ohledem na výše uvedené 'oběti' zaujme Dodić spíše opatrné stanovisko, navíc podepřené silnou tradicí defenzivně orientované kopané napříč celou srbskou ligou, kde někdejší záložník strávil veškerá svá fotbalová léta.

Konečně, Dodićův přístup je obezřetný i v jinačí rovině: pokud jde o ambice, drží se velmi nízko při zemi a před turnajem se dokonce jal nahlas vyslovit alibistické obavy, že by Srbové v případě umístění v elitní čtyřce zřejmě stejně nedostali víza na olympiádu do Ria de Janeira.

Nakolik je přitom tenhle přístup v srbském prostředí ojedinělý, to věru není těžké ověřit. Srbská dvacítka zrovna bojuje na mistrovství světa, a pakliže kouč Veljko Paunović už před zahájením šampionátu vyhlásil útok na zlato, taková naděje stále žije: Balkánce pozítří čeká už semifinále s Mali, kde budou Živković, Veljković, Savić-Milinković a další plnit roli favorita.

Pokud se tedy na nějakou srbskou omladinu v tuhle chvíli zpátky na Balkáně upínají zraky většiny příznivců kopané, jsou to borci ročníků 1995 a 1994, kteří koneckonců před dvěma lety opanovali rovněž ME do 19 let. Jejich zhruba o dva roky starší krajané se už moc nepovedli; přesněji řečeno sem ta vydařenější část vůbec nezajíždí...








Cesta na šampionát

Znáte takovou tu o horké balkánské krvi? Inu, tak přesně tenhle stereotyp Srbům řádně zkomplikoval samotný vstup do kvalifikačního cyklu. Tři červené ve dvou zápasech, vrchem sedm žlutých kartonků a v důsledku i jedna trapná prohra na Kypru.

V příštích střetnutích už Ćurčićovi svěřenci sice vyloučení nesbírali, ovšem výkyvy nálad by se u nich daly vystopovat i později. Venku takhle sice porazili Belgii jasně 3:0, doma s ní ale kvůli inkasované brance ze čtvrté minuty nastavení remizovali. A to samé v bleděmodrém se opakovalo s Itálií - doma heroický defenzivní výkon a čisté konto pod mimořádnou taktovkou Nastasiće; venku ztráta dvoubrankového vedení a nula bodů.

Tak jako tak, průběh skupinové fáze kvalifikace je v tomhle konkrétním srbském případě úplně irelevantní - ten hlavní příběh se totiž psal až v baráži, kdy podceňovaní Srbové stanuli proti nasazeným obhájcům trofeje.

V Jagodině to byla ukázková frustrace favoritů pod vedením kapitána Muniaina, letošní komety Munira El Haddadiho a především madridského Isca. Právě posledně jmenovaného v Srbsku závěrem senzačně vychytal brankář Dmitrović a položil tak základy neméně senzačního postupu celého kolektivu. Venku se posléze Srbové ujali vedení díky vlastnímu gólu a pak už to šlo. Španělé utrpěli první soutěžní porážku po 35 utkáních (!) a Balkánci šli dál jako jediný tým z druhého místa.

Pravda, to poslední není až takové terno - však na Euro 2011 takhle z druhých míst na závěrečný turnaj propluly všechny čtyři mančafty včetně pozdějších šampionů. Na stranu druhou, předloni jsme tu takový exemplář neměli. A hlavně... Srbové prostě porazili vítěze dvou předchozích ročníků. To už jim nikdo nevezme, a oni si tak vesměs předem vyhráli své vlastní malé "malé Euro"...

Domácí základna

Když se podíváte, jak si Srbové v průběhu let v této věkové kategorii vedli, možná budete zaskočeni tak vzornou úpravou na dvě kupičky úspěchů a neúspěchů. První tři postjugoslávská vystoupení paráda, dvě finále; rok 2009 bída a příští dvě vydání pro jistotu úplně přeskočena. Takovému razantnímu pádu z hrušky se z letošních účastníků v nedávných časech nikdo nevyrovná - co je tedy na Srbech tak zvláštního?

Zaprvé je to jejich společná minulost s Černohorci. Do inkriminovaného období zasahují hned dvě takové smíšené výpravy a třeba záložník Simon Vukčević nebo později i Mirko Vučinić (2006) sehráli při daných příležitostech celkem důležité party. Zadruhé by se potom za podstatný faktor dalo označit netradičně zkrácené, pouze roční čekání na onen třetí turnaj v Nizozemí (2007). Proto se kupříkladu Miloš Krasić nebo Braňo Ivanović mohli v klidu zúčastnit hned tří ME "21".

Takhle nějak by asi vypadaly zásadní vlivy na srbský úpadek, kdybychom se pídili po skutečně unikátních, možná irelevantních prvcích. Jak mi totiž pomáhá doložit již citovaný Vladimir Novaković, situace je v reálu mnohem zamotanější a veskrze prozaičtější. V malém světě srbské kopané se vážně změnilo mnohem víc než jen generace.

"Srbské kluby jsou (teď) o hodně slabší, nesmírně chudé a zatížené obrovskými dluhy," načíná depresivní příběh Novaković. "Předtím bylo zvykem, že ti nejlepší domácí hráči zůstávali až do svých 22 či 24 let, než se vydali do zahraničí. Teď odchází v 17 nebo 18," dotýká se srbský odborník neduhu, který je vlastní i české scéně. Tahle konkrétní generace prý přitom celý trend odstartovala. Filip Đuričić šel do Holandska v šestnácti a Uroš Ćosić měl při úprku do Ruska jen o rok víc.

"Oba vzešli z Crveny zvezdy, která si od konce roku 2007 prochází peklem. Partizan je na tom o něco lépe, ale ani oni se neblíží svým zlatým časům (2003-05) a mají velké dluhy. Srbská fotbalová asociace je vedena prezidentem podobným Blatterovi - je pořád dokola volen a všechno se neustále rozpadá," pokračuje frustrovaný Novaković.

Novaković nakonec vše uzavírá nevědomým načrtnutím ještě jedné paralely s českým prostředím: "Dlouhodobý problém s mladými srbskými kluky spočívá v tom, že se už v útlém věku vedou k vyhrávání a fyzická síla má prioritu oproti technické vyzrálosti a taktické vzdělanosti."



Tahoun týmu: Miloš Jojić (Borussia Dortmund)

Tahle role jako by na Milana Jojiće jenom tak zbyla - adeptů by na nepokresleném papíře bylo víc a možná i lepších. Ostatně s jakou pompou na dortmundskou scénu vešel, tak tiše ji taky opustil. Počínaje prosincem platí, že si za áčko Borussie kopl až v posledním ligovém kole. Navíc samotný fakt, že na rozdíl od Markoviće, Nastasiće či Kostiće do Prahy vůbec cestuje, dle mnohých Srbů vypovídá jedině o tom, že se s ním ve Vestfálsku do budoucna nepočítá (resp. že se nepozdává novému kouči Tuchelovi).

Jenže tohle všechno 'zlé' možná bude pro něco dobré. Milan Jojić možná umí lacině přicházet o balony a na dlouhé pasáže se vytrácet ze hřiště, zároveň ale zůstává potenciálně rozdílovým hráčem a hlavně je stavěný pro podobnou roli, kdy se kolem něho všechno točí.

"BVB ani omylem není jeho úroveň. Těsně předtím, než se stěhoval, byl v Srbsku vyhlášen hráčem roku. Jeho statistiky nedávaly smysl - Jojić vévodil tabulkám Partizanu v gólech, asistencích, střelách, přihrávkách, přesnosti přihrávek, přesnosti střelby, vytvořených šancích. Ve všech kategoriích měl masivní náskok. Nic takového jsem předtím ve fotbale neviděl. Jemu je souzeno táhnout tým středu tabulky, ne vybíhat z lavičky mužstva, co hraje o titul," dochází k logickému závěru Novaković.

Na prahu slávy: Filip Đuričić (Benfica)

Slova "na prahu slávy" jsou v případě tohoto dnes již 23letého špílmachra poněkud hořce ironická. Ve svém věku a při všem tom dřívějším povyku totiž nyní Đuričić rozhodně měl být daleko daleko za oním pomyslným prahem. Nicméně přesto zde má co pohledávat. Právě na tomto turnaji se totiž bude dost možná rozhodovat o jeho budoucnosti; a to nikoliv jen s ohledem na Benfiku, odkud letos hostoval rovnou ve dvou klubech, nýbrž tak nějak obecně.

Zdá se to jako věčnost, co byla Đuričićova naplno zářící kometa v dresu Heerenveenu během sezony 2011/12 vynášena dál než do nebes. Šikovný trequartista, který zahraje i na obou křídlech, tehdy ve 34 utkáních zaznamenal bezesporu úctyhodných 10 branek a 12 asistencí, avšak od té doby to s ním jde jenom z kopce.

Loni na podzim se stabilní člen širšího kádru seniorské reprezentace nechytil v Mainzu a na jaře potom předvedl všehovšudy jeden ucházející výkon v dresu Southamptonu; jinak ho server WhoScored tradičně hodnotil spíš jako jednoho z nejhorších hráčů na place. A tím se on může opravdu snadno zdát: čas od času působí velmi líně a sám byl nedávno zachycen srbskými reportéry, jak se doznává ke svému minimálnímu zapálení pro běh.

V Česku je tedy Filipu Đuričićovi důrazně doporučováno zapnout a takříkajíc nechat na hřišti nejedny plíce. O tom, že má talentu na rozdávání, jsme se již mohli přesvědčit; avšak o tom, že ho dokáže vskutku efektivně rozdávat, existují jen nedostatečné záznamy...

Stranou reflektorů: Slavoljub Srnić (FK Čukarički)

Ztráta Filipa Kostiće by pro Srby nemusela být takovou tragédií. Opravdu. Může za to právě tento borec; dle mnohých duše jediného opravdu profesionálně spravovaného srbského klubu, FK Čukarički, který letos dosáhl na historické třetí místo v tabulce nejvyšší soutěže a triumf v národním poháru.

FK Čukarički se roku 2012 stalo vůbec prvním zprivatizovaným srbským celkem v dějinách, a to mu opravdu přináší ovoce. Bělehradské mužstvo je jednak zajištěné zvenku bohatým a rozumným investorem; jednak funguje i zevnitř, když vyznává tu kombinační styl hry, tu raději brejkový projev - jak se to zrovna hodí. Touhle flexibilitou je Čukarički schopné pravidelně přehrávat i porážet dokonce takové suverény jako Partizan nebo Zvezdu, a to právě pod taktovkou Slavoljuba Srniće.

V srbské nominaci figuruje rovnou celá řada S + S + S původem z Čukarički, a jakkoliv je zde na Euru při zranění útočníka Stojiljkoviće a těžké konkurenci Stojkoviće na pravém beku (v nikom menším než kapitánovi) pohromadě operovat neuvidíme, je záhodno připomenout, že mezi sebou letos nastřádali celkem 25 gólů a 23 gólových nahrávek. Pětadvacetkrát se přitom nedokázali prosadit ani čtyři prvoligoví účastníci - jako celky.

Sám Slavoljub Srnić, odchovanec Crvene zvezdy, v onom trojlístku zastává roli kreativního elementu a jeho bezchybná technika se zdá být takřka bezedným zdrojem nějakého toho momentu překvapení. Při svém debutu za "21" udeřil hned dvakrát, takže bacha na něho!




Serbia - Football tactics and formations

Srbové mají v týmu několik potenciálních slabých míst, a tak si je pojďme - z pozice budoucího soupeře - pěkně po pořádku vypíchnout. Začít se sluší kapitánem Markem Petkovićem, který je dozajista kvalitním fotbalistou, již úvodem října si ovšem zpřetrhal vazy v koleni a od té doby sotva posbíral nějakou tu zápasovou zátěž. Jeho kondice je tak pro Srby velmi choulostivou otázkou.

Na stoperu potom vyvstává ještě složitější hádanka: kdo tam vůbec nastoupí a proč? Radovan Ćurčić napříč kvalifikací protočil dohromady sedm (!) různých stoperů, což je docela určitě největší číslo mezi všemi cestujícími výběry, a ustálenou dvojici nenašel ani mezi těmito čtyřmi vyvolenými muži.

V podobném duchu následně v březnu navázal i Dodić, a tak je dvojice Pantić - Spajić pouze mojí a Novakovićovou sázkou na zkušenost; žádný erudovaný odhad na tomto místě podat technicky snad ani nelze. Oba jmenovaní jsou každopádně jakž takž rozehranými legionáři z předních lig, a třebaže spolu v kvalifikaci naposledy kooperovali na podzim 2013, nějakým způsobem by jejich partnerství fungovat mělo.

Když už jsme potom u těch dvojiček, ještě hůře možná na pohled vypadá tandem středopolařů a Dodićových ‘držáků’, Goran Čaušić - Srđan Mijaijlović. Speciálně druhý v pořadí - ačkoliv platí za jednoho ze tří internacionálů se zkušenostmi mezi dospělými - nevěstí vůbec nic dobrého. Ono jak by také ano, když si v podstatě nekopne ani v druhé turecké lize. Zraněný Nemanja Radoja z Celty Vigo zde bude nejspíš citelně scházet.

No, a konečně ještě jedna potenciální Achillova pata tohoto srbského ansámblu: hrotový útočník. Bez Aleksanadra Mitroviće se kouč opírá o svého oblíbence z Jagodiny, Aleksandara Pešiće, a to je prostě špatně. Jeho cit pro hru není nutně na mizerné úrovni, šancí naopak vytvoří poměrně dost, jenže zakončovatel je to absolutně příšerný. Pešićova přesnost střelby, a obecně jakákoliv aktivita v těsné blízkosti soupeřova brankáře, se (alespoň statisticky) řadila k úplné spodině francouzské Ligue 1.

Abychom ale jen nekritizovali, také Srbové disponují pár zajímavými variantami na oživení. Především Mirko Ivanić, který se coby jediný povolaný nijak nezapojil do kvalifikačního cyklu, může zosobňovat skrytou Dodićovu zbraň. Jeho 10 gólů a šest asistencí dnes vzorově reprezentuje tradičně silnou akademii Vojvodiny.

Na stoperu by se pak nemělo vylučovat zapojení Cirkoviće, jenž sice na nejvyšší úrovni působí teprve rok, ovšem ihned se v Partizanu osvědčil jako muž velkých zápasů (viz jeho debut proti Tottenhamu) a vynikající hlavičkář, který se bude hodit hlavně proti vysokým Dánům typu Brocka-Madsena nebo Vestergaarda.



Tip na umístění: Konec ve skupině

Program zápasů - skupina A

17.06.2015
20:45
Německo
1:1
Srbsko
Praha
20.06.2015
18:00
Srbsko
0:4
Česko
Praha
23.06.2015
20:45
Dánsko
2:0
Srbsko
Praha

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Marko Dmitrović
24.01.1992
Charlton Athletic
Nikola Perić
04.02.1992
FK Jagodina
Nemanja Stevanović
08.05.1992
FK Čukarički
Obránci
Datum nar.
Klub
Lazar Ćirković
22.08.1992
FK Partizan
Uroš Ćosić
24.10.1992
Frosinone Calcio
Aleksandar Filipović
20.12.1994
FK Jagodina
Aleksandar Pantić
11.04.1992
Córdoba CF
Marko Petković
03.09.1992
FK Crvena Zvezda
Nemanja Petrović
17.04.1992
FK Partizan
Uroš Spajić
13.02.1993
Toulouse FC
Filip Stojković
22.01.1993
FK Čukarički
Záložníci
Datum nar.
Klub
Darko Brašanac
12.02.1992
FK Partizan
Goran Čaušić
05.05.1992
Eskişehirspor
Filip Đuričić
30.01.1992
Southampton FC
Mirko Ivanić
13.09.1993
Vojvodina Novi Sad
Miloš Jojić
19.03.1992
Borussia Dortmund
Aleksandar Kovačević
09.01.1992
FK Crvena Zvezda
Srđan Mijailović
10.11.1993
Kayserispor
Slavoljub Srnić
12.01.1992
FK Čukarički
Útočníci
Datum nar.
Klub
Aleksandar Čavrić
18.05.1994
KRC Genk
Luka Milunović
21.12.1992
Platanias Chanion
Aleksandar Pešić
21.05.1992
Toulouse FC
Nikola Trujić
14.04.1992
Napredak Kruševac

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liga na fantu

http://en.u21fantasy.uefa.com/

EuroFotbal

1297294-686829

Reagovat
kalla

Reagovat
mistr129

Koukám, že nás tam je celkem dost Snad nebudu poslední s tím co jsem vymyslel

P.S. máš tam dobrej název týmu

Reagovat
mistr129

Pochopil jsem to správně, že do prvního kola můžu dělat transfery jak chci bez odečtu bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

muzes s tim sachovat jak chces nez skonci deadline ( to je myslim par hodin pred zacatkem prvniho zapasu)

Reagovat
mistr129

Aha nevíte teda někdo jestli má první mač chytat MAtS nebo Leno?

Reagovat
mistr129

Už jsem to pochopil když dám jednoho do základu a druhýho na střídačku tak je můžu prohodit

Reagovat
Uwe háže buly

A neni to blbost?

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že zas tam má spousta lidí jiný nicky jak na ef..

Reagovat
wenca01

VyhrajuEurofotbale... tenhle nick si zapamatujte, ať pak nejste na konci překvapený, kdožeto vlastně vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Prví 4 postoupí na OH do Ria nebo do Jížní Koreje ? ...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba budou hrát na sněhu.

Reagovat
mistr129

Nikam, ale ty poslední čtyři do Severní Koreje

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v JK jsou zimni OH

Reagovat
smazaný uživatel

"Konečně, Dodićův přístup je obezřetný i v jinačí rovině: pokud jde o ambice, drží se velmi nízko při zemi a před turnajem se dokonce jal nahlas vyslovit alibistické obavy, že by Srbové v případě umístění v elitní čtyřce zřejmě stejně nedostali víza na olympiádu do Jižní Koreji."

Reagovat
fantomas

Hm... a napsat to do formuláře, kam to patří, opraveno by to bylo po 10 minutách a ne 4 hodinách.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba vela hracov, ale Srbi maju kvalitnu pracu s mladymi, cize maju odkial vyberat, otazne je, ako sa tim zohra a aky bude kolektiv - s týmito zlozkami boli vzdy problemy...

Reagovat
didosh

Na Srby se těším společně s Itálií..

Reagovat
Elliasson

Snad jo, snad se povede aspoň postup ze skupiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajou skupinu....

Reagovat
smazaný uživatel

Idemo Srbija! Dobre, že nejdú Nasta, Lazar... Zbytočné tam posielať hráčov, ktorí už patria do Áčka. Teším sa na Srnića na ktorého idú dobré ohlasy. Ale je škoda, že tí mladíci tak skoro odchádzajú zo Srbska preč.

Reagovat
stas87

Co sa tyka Jojica..tak on ma obrovsky deficit v rychlosti.To bolo Kloppovi jasne uz ked prichadzal.Srbska liga nema tempo,s loptou na nohe sa tam sice pracuje ale nie pod takym tlakom,aby hraci boli pripraeny na kvalitnejsiu ligu.Technicky na tom Jojic nebol najhorsiehe,lenze Klopp sa ho bal postavit proti superom co sa vyzivaju v napadani a agresivite.V Srbsku to ustal a este dokazal rozohrat ci poslat kolmicu..v BL bol strateny.BVB ani nemalo cas to s nim skusat.Ja myslim ze hostovacka v 2.BL by to mohla ciastocne vyriesit ale zrejme ani Tuchel to s nim skusat nebude.

V Srbsku nejde len o dlzoby.Kedysi CZ+P ovladali ligu,hraci z mensich timov mali ambicie sa dostat do Belehradu a ukazat sa svetu.Dneska uz tie male timy vedia,ze cesta von nevedie len cez CZ a Partizan.Radsej predaju hraca za 150 tisic a maju peniaze hned ako keby ho mali predat a cakat na pripadne drobne za dalsi prestup od Zvezdy.

Srbsky futbal je nie len v ekonomicej krize ale aj spolocenskej.Kotol ovladaju ludia co idu v drogach,vo vypalnom,v predaji zbrani..a klubom to nevadi.Su radi ze im niekto vobec pride na stadion a spravit s tym nic nechcu.Cisty alibismus.V ziadnej inej krajine nie je mozne aby fanusici sundali hracovi kapitansku pasku alebo mu dali facku.Kotol tam vychovava hracov..V sucasnosti je srbsky futbal predajna devka.Nic viac a nic menej.Z mentalitou ludi vo vedeniu zväzu,ligy aj samotnych klubov nepohne nic.

Reagovat
smazaný uživatel

No zase stým kotlom to nie je také jednoduché spraviť na poriadok. A nie je to až taký problém ako píšeš. Väčší problém je, že hráčske agentúry si upisujú talentovaných hráčov a vypalujú ich, vyvíjajú na nich veľký tlak, lebo chcú na nich zarábať a robiť prestupy. Je bežná vec, že hráči im posielajú peniaze z výplaty.

Reagovat
stas87

V tomto sa vraj cini Pini Zahavi. Ten ma mat prava na Zivkovica Ono nejde az tak o agentury.Srbske kluby dlhodobo zle hospodari,chcel by som vidiet ich sezonnu bilanciu prijmov a vydavoj. Pozri si aj stadiony..aby v Belehrade nebolo casom to iste s cim malo problemy TP.Partizan ma mat vraj rozpocet 10 mega ale dlzoby ma obrovske.Bavime sa o time co hral 2x v nedavnej minulosti skupiny CL a 6x titul plus skupina EL.Zvezda v CL nebola nikdy a tituly ma za posledne roky len dva.Cize Partizan dominuje srbskemu futbalu ale tu dominanciu nedokaze efektivne pretavit v nieco,co ho udrzi minimalne dve sezony konkurencie schopnym v euope.

Problemy s kotlom su len cast bahna v srbskom klubovom futbale.Ten uplne prvy je korupcia a kseftovanie so vsetkym co ide predat.Prezident Partizana bol v roku 2014 dvakrat zatknuty..lebo mu nevysiel sukromny biznis.A to je proste spatne.Dovera v jeho osobu aj klub su na smiech.O Zvezde nema ani cenu pisat.A hraci Partizana v auguste minuleho roka odmietli jeden den trenovat lebo im klub nevyplatil mzdu za niekolko mesiacov.

Robit futbal transparentne je v Srbsku strasne tazke.Tie mafianske struktury su vlastne vsade.Je to skoda pretoze v buducnu bude futbal v Srbsku uz len upadat.Ja osobne ratam s tym ze dvojicka z Partizana bude posledna,o ktoru sa budu realne bit zapadne kluby a oni po prestupe von zo Srbska okamzite zapadnu.Skor cakam ze probudne viac hracov ako je Jojic-technicky zdatny,no malo prisposobivy na futbal vo vyspelej krajine.

Ty mas nejake väcsie info ohladne Vojvodiny?Ja im asi najviac prajem v Srbsku.Mal som rad Partizan ale to je davno prec.Vojvodina si zvolila cestu vychovavania mladikov sama alebo je k tomu nutena z financnych dovodov?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaké väčšie info nemám, ale určite to bude skrz peňazí a tlaku domácich fans. Majú tam parádne talenty. Tento rok som ich však sledoval len párkrát, ale pamätám si, že skoro celá zostava mladučkí chlapci silní na lopte, ale boli sa schopní neskutočne zosypať a prehrať zápas, kde sa súper dostal 2x na ich polovicu. Ja Vojvodine tiež prajem, ale Partizan je u mňa jednička, mám tam kopec známych, ale keď tam idem futbal ma ažtak netrápi.

Reagovat
Elliasson

Zajímavá diskuze hoši.

Když už jsme u toho Partizanu, tak jsem slyšel, že Zakázaní se s Grobarima usmířili. Je to pravda? A bojovat proti kotli - to si myslím, že v Srbsku už téměř něco nemožného. Jedině zavřít, ale to si nechci představit, jak by tohle rozhodnutí fandové snášeli. A navíc - kotle Partizanu a Zvezdy jsou fantistické a i ostatní týmy mají pěkné kotle (líbí se mi fandové OFK).

Add. Ćukarički - je možné, aby ten tým bojoval v dohledné době o titul? Možná by to byla pro Partizan i Zvezdu dobrá sprcha...

A jinak, jak je na tom Vojvodina, co se týče rivality? Kdo je jejich největší rival? A nesnáší víc Partizan nebo Zvezdu? Ten tým je mi celkem sympatický. Byl jsi někdy v kotli Firma?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele