Představení účastníků ME 2012 - Nizozemsko

02.06.2012, 21:02
Profily, historie
Zaujalo nás
S představováním účastníků mistrovství Evropy jsme se přehoupli do skupiny smrti, po Německu si důkladně rozebereme také dalšího favorita - Nizozemsko.

Historie

Stejně jako do většiny ostatních zemí, i do Nizozemska přinesli fotbal angličtí imigranti. Stalo se tak přesně v roce 1865, o 14 let později pak byl založen nizozemský fotbalový svaz - Královská nizozemská fotbalová asociace (KNVB). K prvnímu mezistátnímu zápasu tulipány nastoupily 30. 4. 1905, kdy v Belgii zvítězily nad domácí reprezentací 4:1 přičemž pod všechny branky se tehdy podepsal Eddy de Neve. Na olympijských hrách v letech 1908 a 1912 získali Nizozemci bronzové medaile, na světových šampionátech se jim však dlouho nedařilo prorazit. V kroku nahoru navíc v následujících letech zabránila zemi 2. světová válka. Celá situace se uvolnila až v 50. letech 20. století - Nizozemsko překonalo následky války, definitivně byla založena tamní nejvyšší fotbalová soutěž a národní tým začal stoupat strmě vzhůru. V 60. a 70. letech začalo budování velmi silného týmu, jemuž šéfovali Johan Cruijff, Johan Neeskens a Ruud Krol. Reprezentaci hodně pomáhal Ajax Amsterdam, který v těchto letech vládl celé Evropě.

Prvního velkého úspěchu dosáhl tým Oranjes v roce 1974, kdy na světovém šampionátu podlehl až ve finále západním Němcům. Celek složený kolem kapitána Cruijffa se v bitvě o zlato rychle dostal do vedení, ještě do poločasu ale dvakrát inkasoval a s odpovědí už přispěchat nedokázal. O dva roky později se Nizozemsko poprvé kvalifikovalo na evropský šampionát a bylo z toho třetí místo. V roce 1978 se opět pokoušelo získat titul mistrů světa a znovu to skončilo jako o čtyři roky dříve - ve finále podlehlo tentokráte Argentině. Ani v tomto případě tulipánům nechybělo mnoho, po devadesáti minutách byl stav nerozhodný, Jihoameričané však dvakrát udeřili v prodloužení a slavili titul.

Za další dva roky nedokázali Nizozemci postoupit ze základní skupiny Eura a trvalo osm let, než se opět kvalifikovali na nějaký závěrečný turnaj. Vrátili se ale v obrovském stylu. Pod vedením Ronalda Koemana, Ruuda Gullita, Franka Rijkaarda a Marka van Bastena tulipány rozkvetly do plné krásy a v roce 1988 dobyly evropský fotbalový trůn. Nizozemsko se tímto triumfem vrátilo zpět mezi uznávané fotbalové země a pohlednou hrou se prokousalo daleko i na turnajích v následujících šesti letech.

Po světovém šampionátu v roce 1994 nastala další generační obměna a v mužstvu začali hrát prim hráči jako Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp nebo Edgar Davids. Úspěchů svých předchůdců však nedosáhli, ačkoliv o příležitosti nouze nebyla. Na světovém šampionátu 1998 se totiž dostali až do semifinále, v němž prohráli na pokutové kopy s Brazílií. Další obrovskou možnost měli o dva roky později na mistrovství Evropy v domácím prostředí. Stop jim ale vystavila v semifinále Itálie a další neúspěšný penaltový rozstřel. Nizozemci pak zklamali své příznivce ještě jednou - nedokázali se kvalifikovat na MS do Japonska a Jižní Koreje.

To však lze považovat za spíše výjimečný výpadek, jelikož od té doby tulipány opět na žádném velkém turnaji nechyběly, navíc bojovaly o medaile. Na evropském šampionátu v roce 2004 slavily zisk bronzu, o který se podělily s českou reprezentací. Poté sice dvakrát v řadě nemělo Nizozemsko šanci bojovat o cenný kov, na MS 2006 mu totiž stopku vystavilo v osmifinále Portugalsko, o dva roky později nestačily tulipány ve čtvrtfinále na Rusko. Ale na doposud posledním šampionátu - mistrovství světa v Jižní Africe - Nizozemci naplno zazářili. Na rozdíl například od úspěšného Eura 2004 se sice neprezentovali nikterak atraktivním stylem hry, zato ale došli až do finále. Jenže přišlo další prodloužení, v něm další branka soupeře - Španělska - a tulipány tak na světové zlato stále čekají. To evropské už na svém kontě mají, přidají letos druhé?

Trenér: Bert Van Marwijk

Na zmíněném úspěchu v podobě stříbra z před dvou let měl obří zásluhu trenér Bert Van Marwijk. Šedesátiletý bývalý ofenzivní univerzál má přitom coby hráč s boji na reprezentační úrovní takřka nicotné zkušenosti, za Nizozemce si zahrál pouze jednou, a to ještě navíc v přátelském utkání. Jinak Van Marwijk působil v domácí Eredivisie, jen na závěr kariéry se na jednu sezonu přesunul kousek na jih do Belgie.

To už měl ale dávno jasno o svých dalších krocích, které vedly na lavičku. Po několika letech osahávání a oťukávání u různých mládežnických výběrů usedl Van Marwijk za fotbalové kormidlo poprvé v roce 1990, kdy přebral Herderen. První velký úspěch zaznamenal o devět let později, s průměrnou Fortunou Sittard totiž došel až do finále národního poháru. To mu vyneslo angažmá ve slavném Feyenoordu a přestože zpět na nizozemský trůn Van Marwijk své ovečky nedotáhl, v Poháru EUFA se svým týmem došel až na vrchol.

Z finálového boje tehdy odešel poražen německý Dortmund, právě Borussia se však stala dalším působištěm stále se zlepšujícího trenéra. Ve Vestfálsku ovšem vydržel jen dva a půl roku, přičemž žádnému úspěchu se ani nepřiblížil. S Dortmundem se pohyboval ve středu tabulky domácí ligy, a tak se s vedením dohodl na ukončení spolupráce. Následoval tedy návrat do Feyenoordu a pro Van Marwijka druhý triumf v nizozemském poháru, to už ale o jeho služby stála také domácí reprezentace.

Oranjes přebíral po ne úplně úspěšném mistrovství Evropy 2008, když ve funkci trenéra nahradil Marca Van Bastena. A od té doby tým šlape. Nejprve se bez ztráty kytičky s přehledem probojoval na světový šampionát do Jižní Afriky, kde, jak už bylo řečeno výše, došel až do finále a smolně bral "jen" stříbro. A i další kvalifikační cyklus zvládli Nizozemci na jedničku, o tom ale pro změnu až později.

Van Marwijk je ve své zemi velmi oblíbený, a to ať už díky svým úspěchům na národní lavičce, nebo díky příjemnému vystupování na veřejnosti a správnému přístupu k hráčům, kteří ho plně respektují. Šedesátiletý odborník je sice občas kritizován za přílišné lpění na poctivé defenzivě (preferuje rozestavení 4-2-3-1, když středová dvojice je složena ze svou destruktivně založených fotbalistů), ovšem na své straně má největší argument - výsledky. A i kdyby si Nizozemci z Polska a Ukrajiny nakonec neodvezli žádný cenný kov, Van Marwijk se o místo bát nemusí. Na konci loňského roku totiž prodloužil smlouvu s domácí federací do roku 2016 a Oranjes tak povede ještě minimálně na dalších třech šampionátech.

Hvězda: Robin van Persie (Arsenal)

Přestože na nizozemské soupisce najdeme větší počet ofenzivních hvězd, přičemž žádná z nich by se na tomto místě neztratila, byla by chyba v tuto chvíli nevybrat Robina van Persieho. Nejlepší střelec letošní sezony Premier League a v současnosti jeden z nejlepších útočníků světa je klíčem k úspěchu Oranjes. Ale pěkně popořádku...

Narodil se v Rotterdamu, odkud se vlastně až do svých jednadvaceti nikam nehnul. Začal v Excelsioru, už od začátku však každému muselo být jasné, že jeho znamenitý talent velmi rychle tento klub přeroste. V patnácti letech tak přešel do jednoho z nejslavnějších celků Nizozemska, Feyenoordu. V něm teprve mohl naplno rozvíjet své umění a neustále se zlepšovat, čehož si už v roce 2001 všimli v A-týmu, kam se van Persie propracoval. I přes zranění a rozpory s koučem Van Marwijkem (ano, jedná se o současného trenéra Oranjes) odehrál ve své první sezoně v profesionálním fotbale osmadvacet utkání a vstřelil osm branek.

Stejné vytížení čekalo na zřejmě až příliš sebevědomého mladíka v dalším ročníku, většinu zápasů ale proseděl kvůli nedobrému vztahu s koučem na lavičce a zaznamenal tak jen šest úspěšných zásahů. A tak když Arsenal hledal náhradu za stárnoucího Dennise Bergkampa a Feyenoord rozhodně nehodlal nespokojeného hráče držet za každou cenu, dohodly se obě strany na odstupném ve výši necelých tří milionů liber.

Hned při svém soutěžním debutu v dresu Kanonýrů se van Persie dočkal trofeje, odehrál druhý poločas zápasu o Community Shield proti Manchesteru United a přihlížel vítězství Gunners v poměru 3:1. Jako střídající hráč absolvoval také většinu utkání v rámci Premier League (než se zranil), přesto stihl nastřílet pět branek. Dvěma góly také dostal svůj tým do finále FA Cupu, ve kterém odehrál i s prodloužením třicet čtyři minuty a nezaváhal při úspěšném penaltovém rozstřelu.

Na začátku další sezony se dostal do solidní formy, což mu vyneslo stále častější nasazování do základní jedenáctky a také cenu pro nejlepšího hráče anglické ligy za listopad 2005. Talentovaného Nizozemce avšak i nadále trápila zranění. Když už to vypadalo, že sezona 2006/2007 bude pro van Persieho průlomovou, opět si z důvodu zdravotních potíží půl roku nezahrál. Ještě předtím sice vstřelil "gól Wengerova života", ale naplno prorazit stále nedokázal.

Po Henryho odchodu do Barcelony se van Persie stal v Arsenalu útočníkem číslo jedna, jenže osud mu i nadále nepřál a vyřadil ho ze hry hned dvakrát na více než dva měsíce. Přestože se Nizozemec stával pro svůj tým stále důležitějším a gólů (pokud zrovna nebyl zraněn) také přibývalo, opravdovou světovou hvězdou se stal až v letošním roce. Stal se kapitánem Arsenalu, v lize poprvé ve své kariéře odehrál všech osmatřicet utkání, ve kterých nastřílel hned třicet gólů a získal Zlatou kopačku pro nejlepšího kanonýra Premier League. S Arsenalem sice opět zůstal bez trofeje, sám se však zařadil mezi největší hvězdy fotbalového světa. Teď je na něm, aby svou extratřídu dokázal i na velké reprezentační akci a dotáhl Oranjes ke zlatu.

Předpokládaná sestava

Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems - van Bommel, de Jong - Robben, Sneijder, Afellay - van Persie

Bert Van Marwijk má příjemné starosti. V kádru má tři vynikající brankáře, z nichž každý letos předváděl velice dobré výkony. Jedničkou pravděpodobně bude Maarten Stekelenburg, strážce svatyně AS Řím, jenž odchytal celé stříbrné mistrovství světa i většinu kvalifikace, přestože šance dostával také Vorm. Obrana se zdá být největší slabinou Oranjes, zvlášť když z nominace pro zranění vypadl levý bek Pieters a nejistý je také start stopera Jorise Mathijsena, jenž musel odstoupit z přípravného duelu proti Bulharsku. Největším favoritem na místo u levé postranní lajny je tak Jetro Willems, teprve osmnáctiletý mladík se dvěma reprezentačními starty na kontě. Za Mathijsena by zřejmě případně zaskakoval Bouma, nebo Vlaar. Na defenzivně laděné záložní dvojici asi není co řešit, kapitán van Bommel a de Jong by neměli v sestavě chybět. Ofenzivní čtveřice zřejmě začne ve složení Robben, Sneijder, Afellay, van Persie, přestože se do základu tlačí nejlepší střelec kvalifikace na Euro Huntelaar a bez šance nejsou ani van der Vaart s Kuijtem.

Kvalifikace a příprava

Nizozemci prolétli kvalifikací bez sebemenších pochyb a kromě pořádajících zemí si účast na šampionátu zajistili jako vůbec první. Tým, který gólově táhl Klaas-Jan Huntelaar, vyhrál všech prvních devět utkání, už s postupem dávno v kapse zaváhal jen na závěr na půdě Švédska. Výprask 11:0, který Oranjes uštědřili San Marinu, se zároveň stal nejjednoznačnějším výsledkem celého cyklu.

Právě tento debakl také nejvíce napomohl tomu, že Nizozemci měli na svém kontě nejvíce branek, konkurovali jim snad jen Němci, i ti však nakonec o tři trefy zaostali. Od konce kvalifikace odehráli svěřenci Van Marwijka pět přípravných duelů, nikterak valně se jim ale nevedlo. Ještě na konci loňského kalendářního roku remizovali se Švýcarskem a podlehli Německu, letos v únoru pak přehráli Anglii. A už v rámci finální přípravy na mistrovství Evropy sehráli Oranjes dva duely, když nejprve překvapivě nestačili na Bulhary, aby pak následně zdolali Slováky. Dnes si ještě pohráli se Severním Irskem a po výsledku 6:0 budou moci odjet na Ukrajinu s vítěznou náladou.

Program zápasů - skupina B

09.06.2012
18:00
Nizozemsko
0:1
Dánsko
Charkov
13.06.2012
20:45
Nizozemsko
1:2
Německo
Charkov
17.06.2012
20:45
Portugalsko
2:1
Nizozemsko
Charkov

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Tim Krul
03.04.1988
Newcastle United
Maarten Stekelenburg
22.09.1982
AS Řím
Michel Vorm
20.10.1983
Swansea City
Obránci
Datum nar.
Klub
Khalid Boulahrouz
28.12.1981
VfB Stuttgart
Wilfred Bouma
15.06.1978
PSV Eindhoven
John Heitinga
15.11.1983
Everton FC
Joris Mathijsen
05.04.1980
Málaga CF
Gregory van der Wiel
03.02.1988
AFC Ajax
Ron Vlaar
16.02.1985
Feyenoord Rotterdam
Jetro Willems
30.03.1994
PSV Eindhoven
Záložníci
Datum nar.
Klub
Ibrahim Afellay
02.04.1986
FC Barcelona
Nigel de Jong
30.11.1984
Manchester City
Arjen Robben
23.01.1984
Bayern Mnichov
Stijn Schaars
11.01.1984
Sporting CP
Wesley Sneijder
09.06.1984
Inter Milán
Kevin Strootman
13.02.1990
PSV Eindhoven
Mark van Bommel
22.04.1977
AC Milán
Rafael van der Vaart
11.02.1983
Tottenham Hotspur
Útočníci
Datum nar.
Klub
Luuk de Jong
27.08.1990
FC Twente
Klaas-Jan Huntelaar
12.08.1983
Schalke 04
Dirk Kuijt
22.07.1980
Liverpool FC
Luciano Narsingh
13.09.1990
SC Heerenveen
Robin van Persie
06.08.1983
Arsenal FC

Autor: Michal Hruška

Komentáře (358)

Přidat komentář
EL Gringo

dnes tomu davaju

Reagovat
smazaný uživatel

MISTŘI

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Az se nauceji penaltovy rozstrely. Na Euro to budou hodne potrebovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Miguel19

RvP 2+2

Reagovat
smazaný uživatel

skončia v skupine, verte mi

Reagovat
smazaný uživatel

vubec, Dansko a Portugalsko jsou o tridu horsi

Reagovat
smazaný uživatel

o třídu? Tak to je hodně odvážné tvrzení.

Reagovat
smazaný uživatel

tak o 2 no

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

a o co se opíráš

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak..

Reagovat
smazaný uživatel

fajn dvě třídy to je tak 6:0 tedy jsem zvědav zda se vaše prognozy potvrdí

Reagovat
havrys99

Těším se na jejich ofenzivní fotbal

A snad se chytne Willems

Reagovat
smazaný uživatel

Mají těžkou skupinu, ale postoupit by měli. Podle mě půjdou do vyřazovacích bojů dokonce z prvního místa. Pak je to hop nebo trop, ale neúčast ve finále by pro ně asi byla zklamáním.

Reagovat
fantomas

Nizozemsko, Německo - jeví se mi to celkem jasně.

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

a Spanielsko nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadim boty, že jeden z nich neodehraje víc, než 3 zápasy.

Reagovat
fantomas

Co já budu mít z tvých bot ale problém je, že přezdívek máš nejspíš dvakrát víc než párů bot, takže ani tam bych si nepomoh..

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fantomas

Jeden z Masopustů?

Reagovat
I am Mancunian

si robis srandu ? nie, ja som Ol!ver-ov brat

Reagovat
nani92

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

co sa smejes ?

Reagovat
smazaný uživatel

Na tý slovenštině ještě zapracuju.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kongo

slovenčina ne?

Reagovat
vladis271

čierna ovca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

souhlasím, že takové bude finále

Reagovat
smazaný uživatel

ANKETA: kdo si dá jako první do držky ?

Hunter - Persie

Robben- Sneijder

De Jong - Robben

Bommel - De Wiel

Robben - Persie

Reagovat
smazaný uživatel

jinak po skupině jedou domů

Reagovat
Minister

Ale namiesto nich jedine Dáni.

Reagovat
fantomas

Robben-Persie o přímák zprava.

Reagovat
Trand

A připlete se do toho ještě Sneijder, protože ten musí být u všech přímáků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Hunter - Presie při předzápasový rozcvičce.

Reagovat
miky10

* Persie

Reagovat
Kluivert9

De Jong - Van Bommel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Krul - Persie při předávání trofeje, Tim si bude dávat na čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
Wat

Reagovat
Darren Fletcher

nech je to hocikto, kto da na drzku robbenovi

Reagovat
olis

jedno je iste, urcite pri tom bude robben

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder - Robben to nebude dál si netroufnu tipovat

Reagovat
smazaný uživatel

...tak ne - přidávám možnost

Huntelaar - van Marwijk

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo

Reagovat
Lorcan

mohli by srazit německu hřebínek

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou nabouchaní a hrozně natěšení. Teď dali bůra Severním Irům bůra za padesát minut. Holt kvalita. :-)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
miky10

Na tohle seš fakt pyšnej?

Reagovat
smazaný uživatel

keby som bol alchymista, namiesam tymto zlato..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

obrana a brankař to jsou bráchově?

Reagovat
smazaný uživatel

sestri..z klastora..a su nahe, preto to xxxx

Reagovat
smazaný uživatel

PZ hrá Prd?

Reagovat
smazaný uživatel

*OZ

Reagovat
havrys99

Jestli by měl někdo překvapit tak Dánové, než Portugalsko. Ale Německo s Nizozemskem jasnej postup

Reagovat
madridcan

Ked bude Portugalsko od*ebavat tolko, ako od*ebava dneska, tak nema proti Holandsku narok...

Reagovat
smazaný uživatel

Na pi.u koncovka

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt Portugalci maj stesti, ze se vubec dostali na EURO je dost mozny, ze skoncej posledni

Reagovat
Darren Fletcher

a takisto je mozne, ze pojdu do finale

Reagovat
smazaný uživatel

jakoby jasny, je to fotbal, stat se muze vsechno, ale kdyz budu vychazet z kvalifiace, tak je Portugalsko nejslabsi tym, co mel stesti, ze vubec mohl hrat baraz. A to jeste meli za soupere Dansko, Norsko, Island a Kypr

Reagovat
Darren Fletcher

to vies, zbierka individualit a technikov... no ale mozno im to vyjde. som zvedavy. cr to moze dokazat aj sam, ak chyti svoje dni

Reagovat
smazaný uživatel

nebo vem si jak ted hrajou s Turkama. 84 minuta Portugalsko 1 - 2 Turecko, proste kvalitni hraci, ale hrajou na *******

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce 1:3

Reagovat
madridcan

Hrali dobre, ale to koncovka.............

Reagovat
madridcan

*tá

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť je to přece lepší než prohrát první zápas na EURO

Reagovat
smazaný uživatel

2.miesto

Reagovat
smazaný uživatel

na ME

Reagovat
smazaný uživatel

jak já se na tuhle skupinu těším, v tomhle složení se snad nemůže hrát špatný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemce tipuji že budou hrát finále Eura 2012 proti Španělům

Reagovat
smazaný uživatel

VdV na lavičce je fakt luxus..kdyby nebylo těch zranění v obraně tak bych se nedivil kdyby přejeli i Němce (ti by mohli být letos s tím jejich týmem přemotivovaní).

Reagovat
Neuro

snad minimálně to čtvrtfnále uhrají

Reagovat
Rarášek

OT: Výměna Bendtner-Lewandowski Je to reálné?

Reagovat
smazaný uživatel

záleží na tom, jestli by Bendtner šel do Sevastopole

Reagovat
Rarášek

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
nenavidimManUTD

skupina B

09.06.2012 18:00 Charkov Nizozemsko - Dánsko 1-0 (73m. van Persie)

09.06.2012 20:45 Lvov Německo - Portugalsko 1-2 (88m. Özil - 13m. Nani, 43m. Ronaldo)

13.06.2012 18:00 Lvov Dánsko - Portugalsko 1-1 (62m. Agger - 49m. Nani)

13.06.2012 20:45 Charkov Nizozemsko - Německo 0-2 (26m. Müller, 68m. Schürrle)

17.06.2012 20:45 Charkov Portugalsko - Nizozemsko 2-1 (88m., 90+3m. Ronaldo - 85m. Robben)

17.06.2012 20:45 Lvov Dánsko - Německo 0-3 (11m. Schweinsteiger, 39. Lahm, 77m. Müller)

1. Portugalsko 3 2 1 0 5:3 7

2. Německo 3 2 0 1 6:2 6

3. Nizozemsko 3 1 0 2 2:4 3

4. Dánsko 3 0 1 2 1:5 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Honza Matoušek

Nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

supr

Reagovat
božský John

a karty?

Reagovat
fantomas

Reagovat
nenavidimManUTD

Tak na to už jsem neměl pomyšlení

Reagovat
Kowe

Chobotnice Paul hadra

Reagovat
smazaný uživatel

Persie je dobrej, kdyby nepálil tolik šancí a měl za sebou lepší zálohu, tak by mohl klidně atakovat 50 gólů za sezonu.

Reagovat
madridcan

Ty kokos Turecko ani nevie ako tie goly dava

Reagovat
GEGE

drsný gol

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá trajektorie: Eduardo - Costa - Pepe - gól.

Reagovat
smazaný uživatel

finále je opět jasné:

Španělsko - Nizozemsko

Reagovat
smazaný uživatel

Herne to nebolo až tak zlé, aj tak na euru budú hrať viac zozadu a nie tento hurá futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu máme dalšího podezřelého. Ono to je už vtipné, že jde tak často o někoho, kdo se točí více či méně kolem Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

Italská policie prohledala sázkovku

Policie prohledala pobočku sázkové kanceláře v Parmě, ve které brankář italské reprezentace a Juventusu Gianluigi Buffon údajně prosázel 1,5 milionu eur (asi 38,6 milionu korun). Čtyřiatřicetiletého gólmana podle listu Gazzetta dello Sport kvůli možnému zapletení do rozsáhlého skandálu s ovlivňováním zápasů také čeká výslech, ten by se však měl uskutečnit až po blížícím se mistrovství Evropy.

btw on se fakt obhajuje tím, že to dal za hodinky?

Reagovat
smazaný uživatel

tieto hovadiny nech sa riesia po Eure.... ted mi je fakt u prdele kto a ci stavkoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže že by potencionálně mohl Calciu chytat podvodník, který kurevsky pošpinil fotbal, je ti jedno?

Reagovat
smazaný uživatel

nebudem Ti klamat, o futbalistoch si nerobim nejake iluzie ..... v podstate mi je to jedno .... chcem vidiet pekny turnaj, fajn zapasy s golmi a kauzy nech sa riesia po ME....

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej přístup.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se tu zítra objeví článek k tomuhle, ať je sranda. Si vem, jak ty diskuze vypadaly a juventini prskali všude kolem. Teď by to bylo x-krát horší

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, ty jsi ten Slovák aka Carl Gustal Jung?

Jo proč ne, já jsem pro, ať je sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Carl se moc snadno pamatuje, hlavně nechci být spojovaný s mou nesympatizací k české hudbě, filmu a literatuře, když někomu dojdou argumenty

Já se těším, Gigiho mám moc rád a snad se mu prokáže nevinna, ale ten článek chci

Reagovat
smazaný uživatel

Pořiď si víc nicků, 2 jsou nuda :-D

Mě Gigi nevadí, ale celá tahle kauza je ostudná, tak si přeju, aby to bylo co nejdřív v cajku s co nejčernějšíma trestama. Když ostuda, tak pořádná!

Reagovat
smazaný uživatel

btw koupit si 20 Rolexek do sejfu, no :)))))

"Za peníze tehdy koupil dvacet hodinek Rolex, které jsou u něj v sejfu. Můžeme dokázat, že ani jeden z šeků nebyl použit k sázení na sport," přidal brankářův právník Marco Valerio Corini.

Reagovat
fantomas

Btw. Sneijderovka...

http://tinyurl.com/cnkhlsl

http://tinyurl.com/cdqfsfy

http://tinyurl.com/c6ovx32

http://tinyurl.com/cn695e9

...prej přebejvá v Americe a usiluje o kariéru hollywoodský herečky; asi jí to budu přát

Reagovat
smazaný uživatel

Lituju Terryho, že se Sneiderem nikdy nehrál v jednom týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc

Reagovat
fantomas

No ne že by se mi jó líbila, ale na některých fotkách jí to fakt sluší.

Reagovat
smazaný uživatel

na te třeti akorat

Reagovat
fantomas

I na čtvrtý. Na prvních dvou má divnou pusu..

Reagovat
smazaný uživatel

Na te čtvrte se mně taky nelibi, tam ma taky divnou pusu

Reagovat
fantomas

Tak ona má celkově předkus očividně, ale na tý čtvrtý mi nepřijde na škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

A ani se mně moc na te ctvrte a prvni nelibi vlasy. Druhou sem přehodnotil, ta se mi libi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

po pár pivech každá princezna

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel :D

Reagovat
smazaný uživatel

btw kvůli tomu zasranýmu photoshopu vypadá na každý fotce jinač

Reagovat
fantomas

Spíš retuši.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno, mě se líbí akorát na tý druhý fotce, tam je dobře mrdatelná. :)))

Reagovat
Kovi81

Ti Holandani maj nejake stesti na zenske Nejdriv VdV, ted toto.

Reagovat
SunFells

Jojo, v tom bude štěstí.

Reagovat
miky10

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Pinturicchio

Tuctová kobyla.

Reagovat
Pinturicchio

WTF, na té poslední fotce to snad ani nemůže být ona.

Reagovat
Pinturicchio

( A na té poslední je fakt KRÁSNÁ, ... ten nevinný kukuč, juuj )

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bral bych takovouhle tuctovku

Reagovat
Pinturicchio

Kdyby vypadala pořád jako na té poslední fotce, tak určitě. O těch ostatních platí to, co jsem napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

tady se v diskusi clovek dozvi i ze ma predkus...

http://www.medianieuwtjes.nl/wp-content/uploads/2011/02/Yolanthe-Sneijder-Cabau-e1297873342268.jpg

jestli je toto predkus, tak to ho ma asi kazdy (a ne, ta holka neni tuctova, akorat fantik vybral fotky, kde se divne tvari, na googlu jich je miliarda lepsich)

Reagovat
Pinturicchio

Má výraznější bradu, neřekl bych, že předkus.

Reagovat
smazaný uživatel

http://beauty.blog.nl/files/2011/05/yolanthe04.jpg

na tehle fotce ma minimalni retus a musim rict, ze rozhodne bych ji v zivote neoznacil jako tuctovou, uz proto, ze takovehle holky v cr temer nejsou (typove) vazne nadherna a skritek wes muze dekovat bohu, ze nesla za nekym jinym

Reagovat
Pinturicchio

Tady vypadá super a blíží se té poslední fotce, co dával Fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

(a bradu ma v poradku, to uz je takove hledani neceho, co neni)

Reagovat
Pinturicchio

Je to možná fotkou, ale na téhle ji má výraznou docela dost.

Reagovat
madridcan

100 proti Holandsku

Reagovat
smazaný uživatel

Rychle zapomínáte na ex kolonii

Reagovat
alcantara

Vzdy som im uznaval, ale tej ich ucelovosti na MS doplnenej o zmesku nesypatickych hracov nedokazem fandit.

Reagovat
fantomas

No jéje, tady někdo žije z MS..

Reagovat
Pinturicchio

"ale tej ich ucelovosti na MS doplnenej o zmesku nesypatickych hracov nedokazem fandit."

Krásně tohle sedí na Španělsko na posledních šampionátech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Zrovnavat Spanielsko, ktore sa snazi o hernu dominanciu nad superom v kazdom stretnuti, je verne filozofii spocivajucej v prehrani supera bez ohladu na jeho herny styl, s holandskou holomajznou, to je docela solidna urazka.

A potesi, ked sa vyjadrujes k sampionatu, ktory si ocividne nesledoval(EURO 08), kedze vtedy hralo Spanielsko pocas celeho turnaja nadherny futbal spojeny so slusnou produktivitou. Ak sa mylim a nahodou si si ostatny europsky sampionat nenechal ujst, tak sa ospravedlnujem, ale zacnem mat o Teba obavy.

Reagovat
Pinturicchio

Starosti si ušetři.

Reagovat
Pinturicchio

"Zrovnavat Spanielsko, ktore sa snazi o hernu dominanciu nad superom v kazdom stretnuti, je verne filozofii spocivajucej v prehrani supera bez ohladu na jeho herny styl, s holandskou holomajznou, to je docela solidna urazka."

To je krásné, jak vy si dokážete všechno okecat, že člověk, který na to nekouká, by vám nakonec i uvěřil.

Reagovat
alcantara

Takze mi veris?Ok.

Reagovat
Pinturicchio

Smutné.

Reagovat
alcantara

Reagovat
Pinturicchio

Tak k tomu, abys shazoval sám sebe jsem tě dohnat nechtěl, no, ale tak budiž.

Reagovat
alcantara

Smutne.

Reagovat
Pinturicchio

Je no, člověk by čekal, že se vzmůžeš na víc než na to, hrát si na opakovacího oslíka.

Reagovat
alcantara

Clovek by cakal, ze narazi na mensie hovadiny, ako si tu pred chvilou prezentoval. A predsa...

Reagovat
Pinturicchio

"Zrovnavat Spanielsko, ktore sa snazi o hernu dominanciu nad superom v kazdom stretnuti, je verne filozofii spocivajucej v prehrani supera bez ohladu na jeho herny styl, s holandskou holomajznou, to je docela solidna urazka."

Tókin' bout boloks?

Reagovat
alcantara

"Je no, člověk by čekal, že se vzmůžeš na víc než na to, hrát si na opakovacího oslíka. "

Reagovat
Pinturicchio

To je trochu víc mimo, ale budiž no.

Reagovat
alcantara

Ja to rozdycham, neboj

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Ale nepredpokladam, ze mas Portugalsko radsej

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že se do sestavy pravděpodobně nevejde Dirk Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

veru škoda pre portugalsko

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Kowe

letos může být rád za nominaci

Reagovat
smazaný uživatel

celkový vítěz: Německo

stříbro: Francie

bronz: Španělsko

brambora: Nizozemsko

nejlepší střelec: Robin van Persie

nejlepší nahravač: Mesut Özil

nejlepším hráčem vyhlášen: Mesut Özil

Nizozemci doplatí na poměrně slabou obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

jak posoudíš kdo je čtvrtý

Reagovat
smazaný uživatel

tak vono cely je to blbos, kdyz je Francie na druhym miste

Reagovat
stas87

nn,finale holandsko-nemecko a vyhra nemecka by potesila viacej francuzsko nie je az taky rival ako holandsko

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Já myslel, že Frantíci s Němcema se nemaj rádi o moc víc, než Němci s Holanďanama.

Reagovat
AjaxFans

Já nevím,si myslím,že je to tak na stejno.Frantíci měli zase dost "protineměckých" filmů

Reagovat
smazaný uživatel

tam to berou silně Francouzi, Němci si z toho jen dělají srandu

Reagovat
madridcan

argentina sa nesere

Reagovat
madridcan

Messi-Higuain paradne spoluprace

Reagovat
smazaný uživatel

taky se mi to docela libi a Angel ty dve prihravky za obranu taky paradicka

Reagovat
smazaný uživatel

Ángel korunuje nádhernym gólem

Reagovat
alcantara

Pozeral si, zase raz vyhorel?

Reagovat
madridcan

Pockaj chvilku-Teraz places na nespravnom hrobe. Ja som asi ani jeden jediny raz nezapi*oval do Messiho ohladom repre

Reagovat
alcantara

Ja som to nemyslel v zlom, seriozne som sa pytal na jeho vykon, ci si to nahodou nepozeral. Pamatam si, skor je to adresovane ostatnym kriklunom, ktory, bohvie preco, zrazu zahadne mlcia

Reagovat
madridcan

Tak to si mohol dat otaznik za ,,Pozeral si" Vies co jednym očkom, mal podiel prakticky na vsetkych styroch goloch Ale dal iba jeden gol, takze opat trapas...mal by sa vykaslat na repre

Reagovat
-Carles-

Argentína luxusne Di María 1+1, Messi 1+1, Higuaín 1+1, Aguero 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci by je rozprášili!!!!!!!!

Reagovat
blaugrana

Tento rok to bude v ich podaní len biedny odvar.

Reagovat
LAM

Argentina včéra fakt supr a krásný zápas.Messi se pod nevim trenérem fakt našel včéra to byl další úžasný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Z té brutální skupiny ani nemusíjou postoupit. Portugalci včera hráli skvěle, ti budou silní. Němci jsou silní snad vždycky, a Nizozemci dokážou hrát účelný fotbal. Pro mě tohle bude asi nejzajímavější skupina.

Reagovat
smazaný uživatel

hrali tak skvele, ze prohrali o 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ty věříš že hra se pozná jenom podle výsledku.

Reagovat
smazaný uživatel

ja verim, ze zalezi jenom na vysledku. Muzou hrat skvele jak chtej, ale kdyz nedokaozou davat goly...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nakonec uznáváš že hráli skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

a na to si prisel jak?

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nepostoupí Němci..

Reagovat
Carrick

Postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře :D

Reagovat
tomasinho

Nezapomínej na Dány, ti s v kvalifikaci s Portugalci vytřeli prdel. Je to neuvěřitelná skupina, až mi je těch Dánů fakt líto. Navíc tři týmy, kterým bych jinak snad přál proti komukoliv. Snad budou Portugalci poslední nebo alespoň nepostoupí. Němci musí a pak si to doufám rozdají Dánové s Nizozemci o 2. místo.

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Co ten Hazard? Neřikali náhodou že po zápase s Anglii oznámí kam přestupuje? (na tiskovce)

A nechci slyšet Chelsea, nechápu že to berete jako jasnou věc :D

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě největší favorit turnaje. Může je porazit jen to, že budou hrát na sebe a ne jako tým, když je trenér dokáže stmelit, tak nový mistři evropy.

Reagovat
Pinturicchio

Finále s Itálií.

Reagovat
Miguel19

A Italové si vsadí proti sobě. Takže se to ME vlastně nemusí hrát.

Reagovat
Pinturicchio

Jdi si založit pár dalších nicků a neotravuj.

Reagovat
Miguel19

Teďka si mi to strašně naložil. Jsi čarovný

Reagovat
Pinturicchio

Ještě něco, magore?

Reagovat
Miguel19

Ale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

"Přestalo mě bavit reagovat sám na sebe."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bude jako ten film se Stallonem KRIMINÁL?

Reagovat
Pinturicchio

Nechceš reagovat na svého jediného kámoše Miguela?

Reagovat
smazaný uživatel

Přestalo mě bavit reagovat sám na sebe.

Reagovat
Pinturicchio

Tak to už si tady moc nepokecáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky tobě jo. :)))

Reagovat
fajdax

Sakra ti Nizozemci jsou hrozně přečenovaný.......Nechápu jak je někdo může tipovat na medaile.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
bakasa

Já je teda taky nefavorizuju tolik jako většina, ale na druhou, kolik je tam silnějších týmů? Moc ne

Reagovat
fajdax

No "pár" by se jich našlo...Španělsko,Anglie a Německo určitě....

Reagovat
Azza

Anglie

Reagovat
fajdax

Jménama mají o půl třídy lepší kádr....

Reagovat
smazaný uživatel

Môj tip na víťazstvo, trochu asi bude haprovať obrana, ale sklamalo by ma, ak by nedali SF.

Reagovat
Pinturicchio

200. pro finále Itálie - Nizozemí

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Pinturicchio

Jediné možné, jediné správné.

Reagovat
tomasinho

Nene, když pominu Česko, které je nereálné, tak pro mě ideální finále Anglie-Německo.

Reagovat
Pinturicchio

To mi přijde už Česká republika reálnější, jako jeden z finalistů.

Reagovat
tomasinho

To zase ne. Anglie není reálná, ale Německo musí.

Reagovat
alcantara

200. pre Messiho

Reagovat
Pinturicchio

Příště musíš být malinko rychlejší.

Reagovat
alcantara

V pohode, Leo ju beztak nepotrebuje

Reagovat
Pinturicchio

Aha, a proto ses o ni tak snažil?

Reagovat
alcantara

Ako sa ta snaha prejavuje?

Reagovat
Pinturicchio

"alcantara

03.06.2012 11:02

200. pre Messiho"

Tak nevim, no

Reagovat
alcantara

Nie kazdy je posadnuty triafanim okruhlych prispevkov, ako mozno niekto iny Vyjde vyjde, nevyjde, nevyjde cert to ber. Ked som Ta videl v diskusii, bolo mi zrejme, ze stovkovy spamer bude pravdepodobne uspesnejsi, ale zbadal som expresku o Messim, tak preco to neskusit, ziadnu prehnanu snahu ale u seba neevidujem.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Pinturicchio

Je to snaha? Je.

Reagovat
alcantara

Vadi mi to "tak", to urcite nie je pravdive

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Rafaela van der Vaarta

Reagovat
Ligter

Reagovat
Pinturicchio

A jeho golf s Ibrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

finále bude Španělsko - Nizozemsko

... tyto týmy nemají momentálně konkurenci

Reagovat
Pinturicchio

Van Persieho žena : «Io preferirei rimanere a Londra, ma Torino mi può andare bene. Manchester no»

No nevím, podle mě je hotovo.

Reagovat
herbage

a to?

Reagovat
Pinturicchio

Předtím to jednoznačně vyloučila, ted už je tomu otevřenější. ( "Preferuji Londýn, ale na Turín bych si zvykla. Na Manchester ne." )

Reagovat
herbage

a podle toho soudíš, že je hotovo? zajímavá dedukce

Reagovat
Pinturicchio

To je jedna z věcí, samozřejmě. Však předtím se vyjádřila dost rezolutně v tom smyslu, že zůstává v Londýně. Za týden máš EURO, Van Persie pořád nepodepsal. Do City nepůjde, to jsem říkal od začátku, na to má dost slušnosti. Z více zdrojů jsem četl, že se lišíme v podstatě v jediné věci, tuším nějaký milion na platu.

Reagovat
herbage

souhlasím, že momentálně jsme to my nebo vy, ale já si počkám na vyjádření Robina a ne na novinářské spekulace a vyjádření všech okolo. Vyčíst ale něco z tohodle prohlášení jeho manželky (pokud je vůbec pravé, což netuším), to vážně nechápu

Reagovat
Pinturicchio

Tak to bylo nadsazené, "je hotovo", ale bohužel si myslím, že Van Persie se vám vzdaluje čím dál víc.

Reagovat
herbage

to si nemyslím, zůstávám klidný

Reagovat
Pinturicchio

Já už moc ne, ale snad budeš mít, alespon tentokrát , pravdu ty.

Reagovat
herbage

to víš, že Velký Vezír bude jako vždy mít pravdu

Reagovat
Pinturicchio

Budeš mu v Turíně fandit / sledovat ho?

Reagovat
herbage

ne, jen by byl o důvod víc, proč vám nepřát

Reagovat
Pinturicchio

Si říkám, jestli by nestálo za to ho podepsat už jen kvůli tvému kyselému obličeji a sražení hřebínku.

Reagovat
Pinturicchio

Btw, ale nepřát nám kvůli tomu, že máte neschopného managera?

Reagovat
herbage

tohle se netýká Wengera, ale jen Robina. Arsenal miluje, ale tohle je jeho poslední možnost přestupu, tak to dobře zvažuje a chce si nechat na rozhodnutí klid, což chápu

Reagovat
Pinturicchio

A to nevíš, že ženské jsou rozhodujícím jazýčkem na vahách ve všem?

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvie nechtěla opustit Hamburg

Reagovat
herbage

rozhodující slovo bude mít Robin. Kdyby bylo na jeho ženě, tak zůstává v Arsenalu

Reagovat
Pinturicchio

Jsi si jistý, že kalhoty doma nosí Robin? To její první vyjádření znělo dost tvrdě ( asi se jí Turín na tom výletě zalíbil víc, než si byla prvně ochotná připustit )

Reagovat
herbage

aha, na výletě. Ach jo, ty toho víš o Robinovi a jeho ženě více než on sám Tuhle debatu končím

Reagovat
Pinturicchio

Byli tam? Byli.

Reagovat
herbage

foto?

Reagovat
Pinturicchio

Stačí prohlášení očitého svědka.

Reagovat
herbage

aha, novináře italské verze blesku, aha

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Italovi bych neveril ani koupene hodinky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

překlad

Reagovat
herbage

preferuji setrvání v Londýně, ale na Turín bych si také zvykla. Na Manchester ne

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, já umím italsky.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Miguel19

Dneska Tomáš musí Potra vyučit

Reagovat
smazaný uživatel

RVP aka Bad luck Brian. Arrives at Torrino, half of Juventus squad arrested.

Reagovat
Pinturicchio

Ty si mě musíš hodně velký komplexík.

Reagovat
miky10

Reagovat
Counter

Nech ho, Pintu, za chvilku se na tebe sesypou nadávky od Wilkinse, Miguela19 a bůhvíkoho ještě, že se nestihneš ohánět...

Reagovat
Pinturicchio

Máš recht.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

http://is.gd/TD16IR

Hezký článek o Robinovi, mluví o Henrym, neobvyklém čísle dresu, konkurenci s Hunterem, klubové budoucnosti... Je to sympaťák

Reagovat
Pinturicchio

Pěkný rozhovor. Snad dostane v útoku před Hunterem přednost.

Reagovat
herbage

Reagovat
fajdax

Sympaták

Reagovat
Azza

Ano je.

Reagovat
Trand

Super rozhovor, snad bude hrát Robin.

Reagovat
fantomas

Zato Hunter by neustále potvrzoval, jakej je to netýmovej zmrdeček. Vztekal se po finále MS, do kterýho nezasáh, vzteká se teď, ještě před začátkem turnaje...šílenej sobec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tor*es

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Okrem Huntera mi to tak torchu sedí aj na Fernanda...

Reagovat
fantomas

Heh..

Reagovat
Pinturicchio

A navíc dřevák.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Môj sen - prvé Dánsko, druhé Holandsko.

Reagovat
tomasinho

Tak Dánsko by bylo úplně nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Kazej jim to akorát ty odporný dresy. Škoda, doteď měli většinou fakt hezký...

Reagovat
tomasinho

Jo, viděl jsem včera, fakt děs. To ale nevadí, těm sympaťákům se dá odpustit všecko. Dokonce i Danny kope penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Nizozemci by si s tím eventuálně těžším soupeřem poradili asi líp než Dánové.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a potom Bendtner najlepší strelec turnaja -> za 25 miliónov do Juventusu alebo zostať v Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

*Arsenale.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oranjes

Reagovat
smazaný uživatel

300

Reagovat
Pinturicchio

Podle SKY jediné, co nás dělí od Van Persieho, je to, že se rozcházíme v představách o platu +- 3 miliony.

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Ty představy se liší o 250 000 měsíčně?

Reagovat
Pinturicchio

Van Persie údajně chce 7 + bonusy, my nabízíme 5 + bonusy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teďka už su z toho úplně mimo. Pro mě to musíš převést do soustavy desítky tisíc liber týdně.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude problém...

Reagovat
Pinturicchio

Tak berme to bez bonusů. Van Persie chce 120 tisíc liber týdně + bonusy, my nabízíme 90 tisíc liber + bonusy. ( Snad to počítám správně )

Reagovat
Kenneth

90 000. To se v Anglii dává Maloudům a podobným. Musíte přidat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké jsou daně v Itálii? Respektive, jsou tam tak vysoké jako v Anglii, nebo menší? Páč v UK mu zmizí dost velká část platu na daních.

Reagovat
smazaný uživatel

určite menšie.

Reagovat
Pinturicchio

Nedávno se to tady rozebíralo, nepamatuju si to . Ale zdá se mi, že menší ( ale fakt nechci kecat )

Reagovat
fantomas

V Anglii je to snad 40%, ne? Nejvyšší daně v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

stale som vo faze, kedy neveri ze by siel k vam...nebol by to vasa prva bomba po kauze?

Reagovat
Pinturicchio

Druhá bych řekl, Pirlo zadarmo, při jeho výkonech je bomba. Ale asi máš pravdu, nejlepší hráč Anglie podle hráčů i trenérů, nejlepší střelec PL, ... "papírově" by to největší ryba byla.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, pirlo je bomba az retrospektivne...myslim ze ak by k vam siel robin, otvorilo by to vase doteraz trochu privrete dvere dokoran aj dalsim vysokoprofilovym hracom, a boli by ste definitivne spat v svetovej elite

Reagovat
Pinturicchio

Úplný souhlas. Jeden takový hráč tam "naučí" chodit i další.

Reagovat
homeles8

stejně jako u ManCity to byl Robinho. Před ním tam chodili hvězdy menších týmů, pak přišel jeden Robinho a pak už to jelo a teď tam mají samý nejlepší hráče :-)

Reagovat
Pinturicchio

A co ty, Home, koho bys do útoku nejradši?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že Robben a Sneider nemaji ani zdaleka takovou formu jako před 2 rokama a tim pádem už to takovej úspěch jako na MS nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tám! Cibula!

Reagovat
Stiksxx

Kdyby hrál v základu Willems, byla by to z jeho pohledu obrovská bomba. Přeju mu, i když ke konci v PSV už byl horší, když se vrátil Pieters. Přeju to i Afellayovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Dost?

Reagovat
smazaný uživatel

u Magatha v obýváku

Reagovat
Stiksxx

co by tam dělal? de Jong, Klaas a RvP jsou lepší a na to že Bert hraje na jednoho klasického hrota je zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam v tom případě dělá Narsingh? Dost je nejlepší střelec Eredivise a nemyslím si, že de Jong je lepší a už vůbec si nemyslím, že je Kuit by by byl lepší než on. Jako samozřejmě ono je to jedno ale zasloužil by si tam bejt i když by nijak moc nehrál.

Reagovat
Stiksxx

Nasringh je zase nejlepší nahrávač Eredivisie. a Kuit je zase obrovský dříč. Dost těžil jen z toho, že mu Nasringh připravoval golovky do prazdný kasy..Tak který z nich je pak pro tým užitečnější?

Reagovat
Stiksxx

To můžu říct to samé i o Wolfswinkelovi a taky se na něj nedostalo, prostě pozice klasického hrota je u Oranjes složitá

Reagovat
smazaný uživatel

Dost tam nema co delat, de Jong je lepsi. Willemse na beku radši nekomentuju

Reagovat
smazaný uživatel

V Itálii jsou daně menší. Při přestupu Zlatana se tohle řešilo - aby mu zůstal čistý plat jako v Interu, musel v Barce dostat hrubého přidáno.

Nechci kecat, ale je tam snad 25 %, což je půlka toho, co si berou přady v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na prospera ohledně daní

Reagovat
smazaný uživatel

. NEMECKO 2. NIZOZEMSKO/Spanelsko

Reagovat
smazaný uživatel

moje predstava ME

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Erik Peters ?

Reagovat
jv

Zraněný. Stačilo by pozorně číst.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele