Představení účastníků ME 2012 - Česko

01.06.2012, 18:59
Profily, historie
Zaujalo nás
Představovačku skupiny A, jejíž zápasy budou těmi prvními na 14. mistrovství Evropy, zakončíme pěkně u našich. Bílkova družina bude v hratelné skupině usilovat o postup do čtvrtfinále, kterým by zřejmě naplnila očekávání i těch nejnáročnějších diváků...

Historie:

Československá fotbalová historie je hodně bohatá. Náš tým vtrhl na světovou scénu jako uragán a ve svém prvním mezistátním zápase v roce 1920 na olympijských hrách rozdrtil Jugoslávii 7:0. Na tomto turnaji se tým dostal až do finále, kde nastoupil proti Belgii, ale na protest proti rozhodčím jej ve 35. minutě opustil.

Obrovského úspěchu pak Československo dosáhlo o 14 let později. Na světovém šampionátu se tehdy dostalo až do finále, v němž nakonec za přispění rozhodčích podlehlo domácí Itálii po prodloužení 1:2. Mužstvu tehdy šéfovali brankář František Plánička a nejlepší střelec šampionátu Oldřich Nejedlý. Dalšího obrovského úspěchu na světové scéně dosáhlo Československo v roce 1962, kdy pod vedením Josefa Masopusta podlehlo až ve finále Brazílii 1:3. Ještě o dva roky dříve si z mistrovství Evropy přivezli naši reprezentanti bronz. Zlatým písmem je však zapsán rok 1976. Parta okolo kapitána Ondruše se totiž v Bělehradu stala mistrem Evropy. Ve finále se nám tehdy postavilo Německo a o vítězi rozhodovaly po remíze 2:2 až pokutové kopy. V páté sérii tehdy nedal Uli Hoeness a celé drama definitivně rozhodl svým "vršovickým dloubákem" Antonín Panenka.

A tým sbíral úspěchy i nadále. Z olympiády v Moskvě přivezl zlato a úspěšný rok 1980 završil ziskem bronzové medaile z evropského šampionátu. V následujících letech však českoslovenští reprezentanti nedokázali udržet vysoký standard. Opět se připomněli v roce 1990 na mistrovství světa v Itálii, s nímž se loučili ve čtvrtfinále prohrou s pozdějšími šampióny z Německa. Éra československého fotbalu skončila 1. 1. 1993. Tehdy se totiž Československo rozpadlo na dva celky - Českou republiku a Slovensko. Po neúspěšné kvalifikaci na MS 1994 se do mužstva ČR dostali talentovaní hráči jako Patrik Berger, Karel Poborský nebo Pavel Nedvěd a v kombinaci se zkušeností v podobě Miroslava Kadlece a dalších to byli právě oni, kdo se postaral o největší úspěch v historii české kopané.

Na Euro 1996 odjížděli naši reprezentanti v pozici outsidera. Ve skupině ale dokázali vyřadit sebevědomé Italy a Rusy a svou spanilou jízdu šampionátem zakončili až ve finále, kde je zastavili Němci. Česko sice tehdy brankou Patrika Bergra z pokutového kopu vedlo, jenomže střídající Oliver Bierhoff dokázal vyrovnat a v prodloužení poté strhnout vítězství na německou stranu. Česká republika následně postoupila i na ME do Nizozemska a Belgie (třetí místo ve skupině za Francií a Nizozemskem) a v roce 2004 o sobě dala hodně hlasitě vědět v Portugalsku.

Český tým na Pyrenejském poloostrově jako jediný vyhrál všechny tři úvodní zápasy a již po výhře nad Nizozemskem slavil postup do čtvrtfinále. V tom se mu postavili Dánové, diváci viděli tři branky a všechny v síti severoevropského týmu. Semifinále znamenalo velká očekávání a zároveň obrovské zklamání, Řecko v normální hrací době ubránilo remízu 0:0, v prodloužení pak převzalo otěže zápasu a v poslední minutě prvního nastavení se hlavou trefil Dellas. Pravidlo "stříbrného gólu" našim již nedalo šanci na odpověď, sen se rozplynul a podle mnohých nejsympatičtější tým šampionátu bral jenom bronz.

Rok 2006 znamenal další velký úspěch v podobě historicky první účasti České republiky na mistrovství světa. Ve skupině s Itálií, USA a Ghanou si tým Karla Brücknera měl zajistit postup do osmifinále, o čemž snad nikdo nepochyboval po úvodním galapředstavení proti Spojeným státům. Tento zápas měl jednu velkou kaňku - zranění Jana Kollera. Reprezentace bez svého nejlepšího střelce selhala v duelu s Ghanou a v závěrečném zápase nestačila ani na Itálii. Německo tak opouštěla se sklopenými hlavami. Ještě větší tragédií ale pro českou reprezentaci bylo vyvrcholení minulého evropského šampionátu. Předčasný konec Brücknerově éře tenkrát ironicky přinesla školácká chyba "jeho" Petra Čecha, která mužstvo stála prakticky vyhraný zápas a tedy i postup do čtvrtfinále.

Hvězda: Petr Čech (Chelsea)

Hvězdou mužstva byl před čtyřmi lety a jeho oporou má být i teď; patrně ještě větší. Jestliže tehdy se mu ve finále dávala vina za předčasné vypadnutí, letos - po tak znamenité sezoně - snad můžeme repete smutného příběhu předem vyloučit. Petr Čech poprvé v kariéře vyhrál Ligu mistrů, již počtvrté FA Cup, oslavil 30. narozeniny a také národní výběr držel jak loni, tak letos.

Nejlépe to snad ukázal Kirin Cup, turnaj proslavený nijakou gólovou úrodou. Na něj - přestože šlo v první řadě o příležitost pro nováčky - Čech cestoval možná trochu paradoxně, i když nikomu nepotřeboval nic dokazovat. On se nicméně tak jako tak vybičoval k nesmírně spolehlivým výkonům a za nezkušenými zadáky hasil jednu chybu za druhou. Tím zároveň jako by předznamenal výjimečnou sezonu v londýnské Chelsea. Bezesporu byl totiž strůjcem také jejích úspěchů a bylo by velkým překvapením, kdyby chyběl v ideální jedenáctce ročníku. Minimálně server goal.com jej do ní každopádně zařadil.

Půda, na níž bude Čech dokazovat, že výbuch v klíčové koncovce utkání s Turky byl jen ojedinělou událostí, je tedy pohnojená více než solidně. Teď nezbývá než doufat, že ji plzeňský odchovanec bude orat třeba v duchu přesně 10 let starého zlatého tažení s výběrem do 21 let. Tehdy na velkém turnaji nepřesvědčil naposledy, od Eura 2004 už nicméně uplynula řada let.

Trenér: Michal Bílek

Před čtyřmi lety jsme vám představovali uznávaného filozofa a stratéga, dnes se budeme bavit o muži, jehož kritizují doslova na každém rohu. Michal Bílek si udělal slušné jméno především coby fotbalista, vždyť se koneckonců účastnil mistrovství světa 1990, kde i ve čtvrtfinále dvakrát skóroval, a jako jeden z mála Čechů si vydobyl angažmá na Pyrenejském poloostrově, konkrétně v Betisu. Ani jeho trenérská kariéra ovšem nemůže zůstat zcela stranou respektu, vždyť zlato a stříbro ve dvou sezonách se Spartou, leč zrovna neskutečně silnou a v malé konkurenci - to se počítá. A pozitivně se dá hodnotit i jeho angažmá v Blšanech.

Tak jako tak každopádně převládá všeobecný názor, že kvalit trenéra reprezentace nedosahuje. Česká reprezentace se pod jeho vedením zpravidla prezentuje mdlými, nekreativními výkony, kritizováno bývá i protežování nedostatečně vlivných fotbalistů jako Petržela, Rezek a nakonec také Baroš. Přesto je třeba kvitovat, že Bílek v napjaté atmosféře zvládl splnit cíl vytyčený před kvalifikací - a sice postup na Euro z druhého místa za silně favorizovaným Španělskem. Navíc lze zkonstatovat, že baráží čeští fotbalisté prošli poměrně suverénně, což rovněž jde na Bílkův účet.

Bílek bude stoprocentně i na závěrečném turnaji sázet na defenzivnější, pracovitý středový tandem, před nímž by měl operovat rozjetý, avšak opět marodící Rosický. Na křídlech se jistojistě budou pohybovat běhaví hráči, kteří si jméno udělali zejména v domácí Gambrinus lize - a na hrotu bude patrně číhat osamocený jedinec. Tam zřejmě ani sám Bílek ještě není pevně rozhodnutý mezi Pekhartem a Barošem; podobně jako na stoperu, kde vedle Sivoka může hrát Kadlec i Hubník.

Předpokládaná sestava:
Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec (Hubník), Limberský (Kadlec) - Jiráček, Plašil (Hübschman) - Rezek, Rosický, Pilař - Baroš (Pekhart)

Kvalifikace a příprava

Jako na horské dráze se čeští fotbalisté projeli kvalifikací, proto lze jejich samotnou účast na Euru považovat za splnění cíle. Španělům zvládli řádně vzdorovat v jediném zápase, ani tam nicméně body nevydolovali. Chleba se lámal docela jinde; a zprvu to s Bílkovou partou nevypadalo moc dobře. Kvalifikační cyklus totiž započala šokující porážkou od Litvy. Pak ale zabrala a krom "obligátních" proher s mistry světa už jen jednou remizovala ve Skotsku - s čímž se spíše počítalo. Postup nakonec čeští hráči stvrdili dominantním vyloupením Litvy. Odveta se povedla na jedničku podtrženou (4:1), a tak vyslanci malé země uprostřed Evropy znovu mezi kontinentální smetánkou nechybí. Pomohla mimochodem i "penaltová" forma Michala Kadlece, který na cestě za postupem skóroval hned čtyřikrát (nejlepší střelec týmu!), z toho třikrát z puntíku.

Baráž potom Čechům vyšla nad očekávání: Jovetiće si pohlídali a nakonec od obávané útočné vozby balkánského soupeře ani neinkasovali. V rámci vrcholné přípravy zatím Bílkovi svěřenci odehráli jen jedno složité utkání s Izraelem, které vyhráli pouze díky pozdní trefě žolíka Lafaty. Ještě dnes nicméně v generálce poměří síly s Maďarskem. Už v únoru potom uhráli remízu na irské půdě, tam pro změnu v závěru o vedení přišli.

Program zápasů - skupina A

08.06.2012
20:45
Rusko
4:1
Česko
Wrocław
12.06.2012
18:00
Řecko
1:2
Česko
Wrocław
16.06.2012
20:45
Česko
1:0
Polsko
Wrocław

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Petr Čech
20.05.1982
Chelsea FC
Jaroslav Drobný
18.10.1979
Hamburger SV
Jan Laštůvka
07.07.1982
Dněpr Dněpropetrovsk
Obránci
Datum nar.
Klub
Theodor Gebre Selassie
24.12.1986
Slovan Liberec
Roman Hubník
06.06.1984
Hertha BSC
Michal Kadlec
13.12.1984
Bayer Leverkusen
David Limberský
06.10.1983
Viktoria Plzeň
František Rajtoral
12.03.1986
Viktoria Plzeň
Tomáš Sivok
15.09.1983
Beşiktaş JK
Marek Suchý
29.03.1988
Spartak Moskva
Záložníci
Datum nar.
Klub
Vladimír Darida
08.08.1990
Viktoria Plzeň
Tomáš Hübschman
04.09.1981
Šachtar Doněck
Petr Jiráček
02.03.1986
VfL Wolfsburg
Daniel Kolář
27.10.1985
Viktoria Plzeň
Milan Petržela
19.06.1983
Viktoria Plzeň
Václav Pilař
13.10.1988
Viktoria Plzeň
Jaroslav Plašil
05.01.1982
Girondins Bordeaux
Jan Rezek
05.05.1982
Anorthosis Famagusta
Tomáš Rosický
04.10.1980
Arsenal FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Milan Baroš
28.10.1981
Galatasaray SK
David Lafata
18.09.1981
FK Jablonec
Tomáš Necid
13.08.1989
CSKA Moskva
Tomáš Pekhart
26.05.1989
1. FC Norimberk

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (156)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

tak snad postupite z 2.miesta za polskom

Reagovat
celeb

Realne to vidim tak na 3. miesto za Rusov a Poliakov. S trochou stastia (snad si nieco Cech odniesol z Chelsea) vsak mozte postupit, tak ako sme my postupili na MS (kde som nas tiez videl na 3. mieste za Paraguajom a Talianskom). Grekov by ste mali dat, uz len ako odvetu za to vyradenie v Portugalsku.

Reagovat
F.Torres

Hübschman (Plašil) ? WTF? Nemá to bejt náhodou obráceně?

Reagovat
czech_mira

Reagovat
fantomas

Má.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Hubsmana z tý závorky vyndal uplně. To neni kdovíjakej otazník.

Reagovat
fantomas

Podle mě bude záležet na soupeři no.

Reagovat
fantomas

A na stavu Rosickýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, Jiráček,Plašil je podle mě jistota. Jak na stavu Rosickýho? Jo jasný, já bych taky posunul Plášu místo Koláře na AM, ale tohle Bílek bohužel neudělá.

Reagovat
fantomas

Ježiš, no to snad jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nevim na co narážíš, on to sám řek na tiskovce, s Kolářem za Rosu. Jak už jsem psal, já bych tam v případě absence Rosy šoupnul Daridu a 451 nebo 4321.

Reagovat
fantomas

No narážim na to, že se v tom případě asi poseru.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak bys to dal ty? S Hubschmanem a Plášou vepředu?

Reagovat
fantomas

Asi jo no. Mně se Pláša málokdy líbí spolu s Rosickym, ale jak hraje místo něj, tak snad vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je fakt. Jak Gerrard s Lampsem.

Reagovat
forrest

To jo, akorát tihle dva jsou o trošku horší...

Reagovat
czech_mira

ČEŠI!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Hubschman pred Plasilem?

Reagovat
smazaný uživatel

Čech-Gebre,Sivok,Kadlec,Limberský-Hübschman,Jiráček-Plašil,Rosický,Pilař(Rezek)-Baroš

Reagovat
F.Torres

Plašil na křídle je nesmysl..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
F.Torres

Stačí se koukat na zápasy repre.. Když byl na křídle hrál tragicky, když byl zasunutej na CM(DM) byl náš nejlepší hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, ta pozice mu není cizí, ale hraje tam příšerně

Reagovat
smazaný uživatel

pilař na 100 % !

Reagovat
terry

Snad to Čechovi vyjde, pomůžou mu spoluhráči a trochu těm papalášům zamotá hlavu v hlasování o Zlatej míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Zlatý míč jo ? To snad nemyslíš vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Čistě teoreticky, kdyby nás dotáh k titulu. A vychytal druhý finále na pencle v sezoně, tak by se o něm dost uvažovalo.

Reagovat
Liquid

a Messimu by mělo stačit kolik branek, 100 nebo 200, když je 50 málo...

Reagovat
F.Torres

Cannavaro taky vyhrál zlatej míč..

Reagovat
miky10

Dobrej argument, dal někdo v tý sezoně přes 70 gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

to asi těžko, ale kdo vyhrál Copu a kdo byl nejlepším hráčem LM a dokonce ji i vychytal v rozstřelu? Kdo může uspět na Euru?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Netušim, o jaký Copě je řeč, ale jinak Čech no, a co?

Reagovat
F.Torres

Španělský pohár, to jediný co vyhrál Messi, Čech navíc vyhrál FA Cup a když bychom to dotáhli na Euru na medajle, tak by měl teoretickou šanci na vítězství. Navíc už dříve se ukázalo, že individuální trofeje nevyhrávají Zlatej míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to nevyhraje Messi, tak to vyhraje Ronaldo. Upřímně, nevím co by se na tom EURU muselo stát, aby to vyhrál Čech. To bych spíš věřil že to vyhraje Van Persie.

Reagovat
Liquid

Reagovat
terry

Van Persie nemá žádnou trofej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

ja myslel že zlaty míč je individuální ocenění hráče, je mi jasny že by to modří ropsráči nerozdýchali kdyby to byl V.Persie

Reagovat
F.Torres

Tak jasný, navíc Čech není taková mediální hvězda. O zlatým míči rozhodujou "odborníci" kteří by Čecha nevolili ani kdyby sme to Euro vyhráli a on měl každej zápas 50 zákroků.

Reagovat
smazaný uživatel

Cech je obrovska medialni hvezda. Sice samozrejme nedosahuje takovejch vysin,jako Messi nebo Ronaldo,ale jinak je medialne hodne znamej. To jenom tady v Cechach,kde se na vsechny a vsechno nadava,nema takovy postaveni jaky by si zaslouzil...

Reagovat
miky10

Jo tahle Copa, já přemejšlel o souvislosti s Čechem. Šanci by asi měl (i když si nemyslim, že nějak extra velkou, bojoval by o třetí místo), jen mi nepřijde šťastný to srovnávat s Cannavarem, o to mi šlo.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Counter

Ale tak přece to nebude vyhrávat každý rok :-)

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

už to vypadá pomalu jak naši slavíci, Gott taky pořád vyhrává i když si to nezaslouží, tím neřikám, že bych Messimu vzal všechny Zlatý míče, ale jeden bych mu vzal určitě..

Reagovat
smazaný uživatel

pocet nastrilenych golu je oceneny zlatou kopackou, zlaty mic vzdycky reflektoval tymove uspechy, takze pokud by cech vyhral euro (na 99% nevyhraje, ale just imagine) a jeste se tam predvedl jako v lize mistru, tak ma v kapse 2 nejcenejsi fotbalove trofeje na svete vedle poharu nike, pak ma stejne jak messi i pohar ligy... byl by vysoko, mozna i nejvys (vzpomen si, kolikaty byl buffon v roce 2006)

Reagovat
miky10

Pokud se to stane, proč ne, sám bych byl mezi prvníma, který by mu tu cenu cpal do ruky. Mně jen šlo o to srovnání, že v roce 2006 vyhrála Itálie MS, neměla ve svym středu žádnýho kanonýra, v elitních ligách nikdo nedal přes 30 gólů, takže tam je to trošku jinak. Letos bys měl Čecha dejme tomu na srovnatelný, možná trochu vyšší, úrovni jako byl Buffon, ale proti sobě Messi s Ronaldem a jejich neuvěřitelný lámání rekordů.

Reagovat
smazaný uživatel

taky favorizuju messiho s ronaldem, ale pocitam, ze uspech s repre by cechovi hodne pomohl; a i bych mu to hodne pral, naposledy mel nejaky cesky zastupce takhle dobry rok pred... devity lety

Reagovat
Liquid

však si ho taky zasloužil, ono vyhrát MS a vyhrát Euro je rozdíl, navíc v tu dobu to byl nejlepší obránce světa, Čech není ani nejlepším gólmanem světa a v lize s Chelsea 6.místo, ano v LM se mu dařilo a dá se říct, že letos tam podržel a měl tedy poměrně slušný podíl na vítězství, ale to takový Drogba též

Reagovat
F.Torres

no rozhodně v závěru sezony ukázal, že nejlepším golmanem je! a porovnávat přínos Drogby a Čecha je snad sranda, Čech měl na tom o hodně větší zásluhu než Drogba

Reagovat
terry

Na čem?

Reagovat
F.Torres

na LM

Reagovat
terry

Tam má Drogba poměrně srovnatelnej podíl.

Reagovat
F.Torres

Čech byl každý zápas nejlepším hráčem. Drogba sice dával goly, ale taky zavinil 2 penalty a na to se vůbec nehledí což je chyba. Kdyby to Messi/Robben proměnili, tak je Drogba za debila, jelikož to nedali tak všichni ho maj za krále, i když vlastně 2téměř jasný goly v rozhodujících momentech věnoval soupeřovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, kdyby se sezóna posuzovala podle tří zápasů, tak může mít Zlatý míč každý. Čech nebyl nejlepší gólman ani ve svojí lize, rozhodně nepředvedl excelentní sezónu, nebyl nejvýraznější postava PL, ani Chelsea. Zlatý míč si prostě nezaslouží. Nehledě na to, že tahle debata je akademická, na EURU nejspíš neuspějem a na Čecha se zapomene.

Reagovat
Liquid

Reagovat
F.Torres

no tak nikdy nevíš, po tom co vyhrála letos Chelsea, dřív Řecko... Naděje umírá poslední. No jako v lize nemůžu posoudit jak chytal, ale LM sem koukal na všechny zápasy a chytal naprosto parádně. Byl to rozhodující článek už proti Neapoli, pak proti Benefice, Barceloně i ve finale..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nechápu proč nedostal Zlatý míč Van der Sar za vychytané penalty v LM, když navíc v ten rok stanovil rekord PL v počtu minut bez inkasovaného gólu a získal titul v PL.

Reagovat
F.Torres

kdyby do toho vyhrál Euro ne MS (nevím co se hrálo v tu dobu a hledat se mi to nechce), tak by šanci měl, ale jak řikám. Brankář to jen tak nevyhraje, po tom co to nevyhrál ani třeba takovej Kahn, navíc Čech ani Saar nejsou mediální hvězdy. Prostě zlatej míč vyhrávaj spíš hráči kteří tvoří než boří, což je celkem škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál to Ronaldo, který ten rok na EURU nepředvedl nic. Ale celý rok byl jenom o něm. Stejně jako je celý letošní rok jenom o Messim a Ronaldovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

jj Čech skvěle chytal jenom ve 3 zápasech

Reagovat
Svatej

Zas ho tak nepodceňuj, děláš z něj průměráka

Reagovat
smazaný uživatel

Řek bych že stejnou

Reagovat
smazaný uživatel

Je jedno že jich dal 50 nebo CR9 o něco méně. Tím pádem nemusejí být horkými kandidáty jen oni. Petr je pro Chelsea nepostradatelný jako Messi nebo Xavi pro Barcelonu. On je alfa omega celého jejich letošního úspěchu. A pokud by náhodou uspěl ještě na mezinárodní úrovni, byl by to horkým adeptem na minimálně TOP 5 v boji o Zlatý míč.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

zlatý míč těžko. u zlatého míče strašně záleží na postu. Z gólmanů vyhrál jen Jašin, rok 2001 kdy měl vyhrát Kahn to dostal Owen, 2006 Canna či Buffon, největší osoobnosti Italů a vysvětlení v médiích proč Canna bylo, že gólmani vyhrávají ještě míň, než obránci.

Reagovat
F.Torres

Jinak Češi do toho! Aspon to čtvrtfinále musíme ukopat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jinak to nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

KDO NESKÁČE NENI ČECH HOP HOP HOP !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

už jsem se bál, že největší hvězdou tu bude uváděn Milan Baroš, ani bych se nedivil za zdejší argumenty typu, že to byl nejlepší střelec Eura 2004... na Poláky to stačit bude, ale postup Čechům uteče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když už nic nemám dodat, jen autora pochválím za správně napsané "protežovat" Snad jen ten Hybšman mi tam nějak nepasuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý, Necid, Darida by měli dostat šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

Maďaři prý vedou

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vedou Dzsudzsak v 8.min

Reagovat
valloire

Parta okolo KAPITÁNA ANTONÍNA PANENKY? Nebyl kapitán náhodou Ondruš? Chtělo by to oprášit znalosti a nepsat bludy.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ale Kolář zatím hraje skvěle

Reagovat
Liquid

v Evropě nebo možná i na světě snad neexistuje reprezentace, kde by podíl odpískaných penalt pro nároďák dělal tolik procent jako u ČR v tomto kvalifikačním cyklu včetně přáteláků

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsme si říkali o kolikátou, 4 penaltu? :-D

Reagovat
10

Rezek hraje a jede? To se poseru...

Reagovat
miky10

A kdo by tam měl hrát?

Reagovat
exse

fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

postup Polsko a Rusko... Česko skončí poslední

Bílek VEN

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
miky10

100. pro náš postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Můj nejoblíbenější tým Zabojujeme kluci!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Velmi dobře zatím. Jiráček výborný

Reagovat
FCSL

Tak určitě,jak říkám...

Reagovat
smazaný uživatel

co ted předvádí ČR proti Madarsku tak na ME budu rád za každou střelu na bránu

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

AlexisOzK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
vodka

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Hezká, stručná charakteristika mužstva.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

OT: isport.cz Fantasy tým snů - zaregistroval jste se někdo? Soutěž o IPad, Iphone či oficiální míč Adidas EURO 2012.

Eurofotbal liga - PIN:101353

Zkuste

Reagovat
smazaný uživatel

já sem se teda registroval a udělal tým, ale přijde mi to jako docela směšný pokus o fantu

Reagovat
smazaný uživatel

jo dneska sem tam nekoho nahazel...

Reagovat
smazaný uživatel

tak se můžete přidat do této ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sem to nasel

Reagovat
smazaný uživatel

Když si najedeš na "můj tým" tak dole pod sestavou a nad soupiskou je "Založte svou vlastní soutěž" na to klikni a pak tam je připojit k existující soutěži tak tam zadej pin 101353

Reagovat
smazaný uživatel

Já už su v oficiální uefa fantasy lize a žádné ivěci nechcu.

Reagovat
smazaný uživatel

tam su taky, ale tak todle je česky a o docela lákavé ceny, tak proč to nezkusit

Reagovat
rossoneri89

potvrdte ma ...... meno "Forza Squadra Azzurra" ... dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

potvrzeno

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
Kluivert9

Je nějaká splečná EF liga na Euro ve fantě? Kód? Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

OMG má to cenu vubec jezdit do Polska ??

Hubník okamžitě VEN !!!!!

Reagovat
valloire

Je to pouze příprava. V klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zpamatuj se je to příprava a Poláci jsou sráči stejně jako řekové a postup do čtvrtfinále nás nemine

Reagovat
-Carles-

Maďari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Čechovi zlatý míč ? to by musel chytat jako Hašek v Naganu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme že ještě lépe

Reagovat
widlak

Úžasná věta: "Půda, na níž bude Čech dokazovat, že výbuch v klíčové koncovce utkání s Turky byl jen ojedinělou událostí, je tedy pohnojená více než solidně."

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný dvojsmysl.

Reagovat
fantomas

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že to držej Čech, Plzeňáci a Gebre, jinak bychom se z toho museli asi rozbrečet

Reagovat
smazaný uživatel

Všetky uspechy si zobrali cesi aj ked vo spolocnych tymoch bolo viac Slovakov, fakt velmi zaujimave

Reagovat
goodbay

taky mi to štve, nevím proč se to přidává Čechům a to i v hokeji. ČR má stříbro a bronz, tohle bych si vůbec nepřisuzoval.

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi ceski vy viete hrat velke turnaje, verim Vam a budem vam fandit. zapas s madarmi nemal absolutne ziadny vyznam, mozno este lepsie ze ste zavahali aspon nenaprsi hracom do nosa...s greckom vyhrate, s polskom tiez ved poliaci tam nemaju co robit a rusi to je kapitola sama o sebe vid. kvalifikacia so Svk...prve miesto nie je nerealne, mozte sa smiat ale ja cesku verim,pretoze ako som spominal vedia sa pripravit na velke zapasy ci uz v hokeji alebo vo futbale a nestastie ste si vycerpali proti Turkom..uvidite ostuda to nebude a tesim sa na to ako zas vsetci , ktori tu nadavaju na CZ repre budu mat otvorene papule hah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyla kvalifikace se Slovenskem, ale s Irskem a Armenii, vy ste tam byli jen do poctu. Cau Jinak jeslti te nejak boli postup Ruska. Tak ti muzu rozepstat jednotlivy skupiny, kde byl vzdycky jeden favorit, jeden docela dobrej tym a zbytek do poctu (a bylo to taklhe naprosto ve vsech skupinach)

Reagovat
smazaný uživatel

Čech- Rajtoral, Sivok, Suchý, Kadlec- Hubschman, Jiráček- Plašil, Rosický, Pilař- Necid (Baroš)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Pilař bude překvapením turnaje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele