Představení účastníků ME 2012 - Chorvatsko

05.06.2012, 06:56
Profily, historie
Zaujalo nás
Přestože dostali do skupiny C dva poslední fotbalové mistry světa, dávají se jim nemalé šance na postup. Chorvaté jedou na Euro plni optimismu a jsou připraveni, právem jsou považováni za černého koně celého turnaje.

Historie

Fotbal se v Chorvatsku začal hrát v roce 1873, kdy ho do města Rijeka přinesli Angličané. Ačkoliv kluby hrály regulérní zápasy již na konci 19. století, samotný chorvatský fotbalový svaz (HNS) byl založen až v roce 1912. Chorvatsko se však vyvíjelo v rámci Jugoslávie, která na tom po fotbalové stránce hodně vydělala. V roce 1930 ale odjel tým na první mistrovství světa bez Chorvatů, kteří účast na turnaji bojkotovali. A Jugoslávci hned získali bronz. První mezinárodní zápas pod vlastním jménem sehrál účastník letošního Eura až v roce 1940, kdy v Budapešti porazil domácí Maďarsko 1:0. V poválečné Jugoslávii ale svou reprezentaci opět ztratil.

Klíčovým rokem pro vývoj chorvatského národního týmu byl rok 1987. Tehdy Jugoslávie uspěla na mistrovství světa mladých hráčů v Chile a spousta tehdejších reprezentantů pocházela z Chorvatska. K takovým fotbalistům patřili například Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Davor Šuker nebo Robert Jarni. Poté následoval mír v Jugoslávii a HNS se téměř 80 let po svém založení konečně stal členem FIFA a UEFA. A národní tým začal sklízet sladké plody své práce. Prvního velkého úspěchu dosáhl v roce 1996 na evropském šampionátu v Anglii, kde se pod vedením trenéra Blaževiče a kanonýra Šukera dostal až do čtvrtfinále, v němž ho zastavili Němci. O dva roky později se ale Chorvatům podařila dokonalá odplata. Na MS ve Francii totiž zostudili Německo ve čtvrtfinále po výsledku 3:0. V cestě do finále pak sice mužstvo zastavila domácí Francie, přesto Chorvaté dotáhli své snažení do úspěšného konce, protože v boji o třetí místo porazili Nizozemsko 2:1. Umístění navíc podtrhl cenou pro nejlepšího střelce šampionátu Davor Šuker.

Na MS 2002 v Jižní Koreji a Japonsku sice nepostoupili Chorvaté ze základní skupiny, přesto o sobě dali hlasitě vědět - dokázali totiž porazit silnou Itálii. Ve skupině skončily chorvatské naděje i na následném evropském šampionátu a stejně dopadla i sešlost nejlepších celků světa o dva roky později. V Portugalsku (2004) a Německu (2006) dokonce nevyhráli ani jeden zápas, před čtyřmi roky se pak na Euru protlačili do čtvrtfinále, tam ale po penaltovém rozstřelu nestačili na Turky. Před dvěma lety v Jižní Africe Chorvatsko chybělo, a tak je po čtyřleté odmlce znovu hladové po úspěchu. Minimálně v podobě dalšího čtvrtfinále.

Trenér: Slaven Bilić

Na svou poslední velkou akci v roli trenéra chorvatské reprezentace se chystá Slaven Bilić. Třiačtyřicetiletý trenér už doma jednu medaili má, byl totiž u toho, když Chorvaté v roce 1998 šokovali třetím místem na mistrovství světa. Bilić se tímto úspěchem prakticky rozloučil se svou aktivní hráčskou kariérou. Teď se s reprezentací loučí coby kouč - bude z toho další nečekaná "placka"?

Rodák ze Splitu vzhledem ke svému talentu nemohl začít hrát jinde než v tamním Hajduku, kde nakonec také celou kariéru ukončil. Ještě než se ale prosadil v A-týmu šestinásobného chorvatského mistra, odbyl si hostování v Primoraci a Šibeniku. Ve druhém jmenovaném týmu se mohl chlubit na stopera velice dobrou střeleckou bilancí, ve třiatřiceti odehraných duelech se trefil sedmkrát.

Na závěr svého prvního působení v Hajduku, které si okořenil ziskem ligového titulu, chorvatského poháru a jugoslávského poháru, také Bilić poprvé nakoukl do národního týmu, to už se ale pomalu stěhoval do německého Karlsruhe. Tam si okamžitě vydobyl pevnou pozici ve středu obrany a velmi brzy se také stal kapitánem. Bez zajímavosti rozhodně není, že Bilić se stal vůbec prvním zahraničním vůdcem mužstva v historii Bundesligy.

V Karlsruhe vydržel tři sezony a následoval přestup do Anglie, kde si zahrál za West Ham a pak i Everton. V té době reprezentoval Chorvatsko na Euru 1996 (čtvrtfinále) a MS 1998, kde Bilić odehrál všechny minuty a podílel se na zisku senzačního bronzu. Na sklonku kariéry se vrátil do Hajduku Split, jenže ho limitovala zranění, odehrál za dvě sezony jen šest duelů a skončil.

V pouhých třiatřiceti letech se Bilić dohodl na spolupráci s Hajdukem, který měl převzít coby kouč do doby, než vedení najde trvalého lodivoda. Tento záskok trval jeden ročník, učenlivý a poctivý trenér se však velice rychle zlepšoval, a to po boku například Wengera nebo Lippiho. Bilić pak dotáhl chorvatskou jednadvacítku na mistrovství Evropy, tam ale neuspěl. Přesto bylo jasné, že posun o patro výš je blízko.

A skutečně byl. Dvacátého pátého července roku 2006 byl, krátce po skončení neúspěšného světového šampionátu, jmenován novým trenérem seniorského národního týmu. Bilić si s tebou do týmu okamžitě přivedl například Modriće, Eduarda či Ćorluku, které předtím vedl v mládežnickém výběru. Nezkušený trenér uspěl okamžitě. S Chorvaty šokoval fotbalovou Evropu, když v rozhodujícím utkání kvalifikace zdolal ve Wembley Anglii a kromě faktu, že byl vůbec první, komu se podařilo na nově otevřeném svatostánku vyhrát, se z prvního místa probojoval na Euro.

A ani na samotném turnaji Chorvaté rozhodně nezklamali. Ve skupině přehráli Německo, Rakousko i Polsko a s přehledem postoupili do čtvrtfinále, v něm ale nezvládli penalty a vypadli. Další kvalifikaci Chorvatsko nezvládlo, tentokrát za Anglií zaostalo a favorizovaný tým byl nakonec předčen také Ukrajinou. Bilić přesto prodloužil smlouvu o další dva roky a tentokrát se mu dostat na velký turnaj povedlo. V létě ale v této funkci končí a ujme se moskevského Lokomotivu.

Hvězda: Luka Modrić

Ve svých šestadvaceti letech je klíčovou postavou předního klubu Premier League, hlavním tahounem reprezentace a v neposlední řadě nadějí celého Chorvatska. Jenže Luka Modrić má před sebou extrémně těžký úkol - pokud se chce definitivně zařadit mezi nejlepší hráče na svém postu, musí se na Euru předvést. Spoléhat na něj bude celá země, to on je největší hvězdou a zároveň mužem, který se má největší měrou podílet na úspěchu.

Modrić má ovšem co napravovat. Už před čtyřmi lety, byť mu bylo jen dvaadvacet, byl považován za obrovský talent a přestože společně s celým týmem nepodával špatné výkony a byl dokonce vybrán do ideální jedenáctky turnaje, v rozhodujícím čtvrtfinálovém penaltovém rozstřelu hned v první sérii selhal a Chorvaté i kvůli tomu nakonec jeli domů. Vlna kritiky se pak na Modriće snesla také o dva roky později, to už byl totiž dávno na dovolené místo toho, aby bojoval na mistrovství světa, kam se Chorvaté nekvalifikovali.

Modrić ani v kvalifikaci nehrál špatně, dal tři góly, jenže právě hlavně jeho úkolem bylo dostat svůj tým do Jižní Afriky. Mise nesplněna - automaticky Luka Modrić pod palbou. A i v současné době platí, že na klubové úrovni podává lepší výkony. V době, kdy se v dresu Tottenhamu prosadil mezi největší hvězdy Premier League, se v další kvalifikaci o Euro 2012 spíše trápil - Chorvatsko může za svou účast na ME děkovat spíše jiným.

Geniálního středopolaře sice jen tak něco nerozhodí, hráč, jehož největším úspěchem je trojnásobný chorvatský titul s Dinamem Záhřeb, už ale jednoduše potřebuje prorazit na mezinárodní scéně. Sám se cítí být ve formě a připraven. Přichází jeho čas?

Předpokládaná sestava

Stipe Pletikosa - Domagoj Vida, Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Danijel Pranjić - Tomislav Dujmović - Darijo Srna, Luka Modrić, Niko Kranjčar - Nikica Jelavić, Mario Mandžukić

Dvě velice silné linie, dvě dosti problematické. Tak by se dala ve zkratce charakterizovat sestava Chorvatska, které má hlavně značné problémy se složením defenzivy. Z té vypadl talentovaný stoper Lovren, na jeho místo se tak nejspíš bude muset přesunout Ćorluka. Pravý okraj obrany zajistí Vida, u levé postranní čáry pak bude pobíhat jeden z dvojice Pranjić - Strinić. Upřímně řečeno, žádné jméno, ze kterého by měli soupeři při přečtení základní jedenáctky dostat strach. Ani obsazení brankáře není ideální, Stipe Pletikosa má sice dostatek zkušeností, ovšem jeho výkonnost každým rokem klesá. To záložní řada je nabitá zvučnými jmény, přičemž prim budou hrát Luka Modrić a kapitán Darijo Srna. Krýt záda jim bude pravděpodobně Dujmović a poslední volné místo by měl zaujmout Kranjčar. Ani v útoku nemají Chorvaté problémy, přestože jim pro zranění vypadl Ivica Olić. Jelavić prokazoval na jaře vynikající formu a společně s Mandžukićem dá dohromady nebezpečné duo. A to na lavičce zůstanou hráči jako Rakitić, Vukojević, Perišić, Kalinić, Eduardo a Iličević.

Kvalifikace a příprava

Jak už bylo řečeno, postup Chorvatska na mistrovství Evropy se neobešel bez značných potíží. Kvalifikační skupina s Řeckem, Izraelem, Lotyšskem, Gruzií a Maltou přitom nevyhlížela na první pohled nikterak nebezpečně a právě Chorvaté byli právem považováni za jasné adepty na první místo. Deset bodů z dvanácti možných, to byl více než slušný start, jenže do konce cyklu Chorvatsko podlehlo Gruzii i Řecku a byla z toho až druhá příčka.

To znamenalo nucenou účast v baráži, proti Turecku se přitom očekával tuhý boj. Ovšem všechno bylo jinak, Chorvaté už na půdě soupeře zvítězili o tři branky a odvetná poklidná remíza je poslala na Euro. Příprava na něj ale neproběhla úplně podle představ, počítáme do ní prohru se Švédskem, vítězství nad Estonskem a nakonec remízu v Norsku.

Program zápasů - skupina C

10.06.2012
20:45
Irsko
1:3
Chorvatsko
Poznań
14.06.2012
18:00
Itálie
1:1
Chorvatsko
Poznań
18.06.2012
20:45
Chorvatsko
0:1
Španělsko
Gdańsk

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Ivan Kelava
20.02.1988
Dinamo Záhřeb
Stipe Pletikosa
08.01.1979
FK Rostov
Danijel Subašić
27.10.1984
AS Monaco
Obránci
Datum nar.
Klub
Jurica Buljat
12.09.1986
Maccabi Haifa
Vedran Ćorluka
05.02.1986
Bayer Leverkusen
Danijel Pranjić
02.12.1981
Bayern Mnichov
Gordon Schildenfeld
18.03.1985
Eintracht Frankfurt
Darijo Srna
01.05.1982
Šachtar Doněck
Ivan Strinić
17.07.1987
Dněpr Dněpropetrovsk
Josip Šimunić
18.02.1978
Dinamo Záhřeb
Domagoj Vida
29.04.1989
Dinamo Záhřeb
Šime Vrsaljko
10.01.1992
Dinamo Záhřeb
Záložníci
Datum nar.
Klub
Milan Badelj
25.02.1989
Dinamo Záhřeb
Tomislav Dujmović
26.02.1981
Real Zaragoza
Niko Kranjčar
13.08.1984
Tottenham Hotspur
Luka Modrić
09.09.1985
Tottenham Hotspur
Ivan Perišić
02.02.1989
Borussia Dortmund
Ivan Rakitić
10.03.1988
Sevilla FC
Ognjen Vukojević
20.12.1983
Dynamo Kyjev
Útočníci
Datum nar.
Klub
Eduardo
25.02.1983
Šachtar Doněck
Nikica Jelavić
27.08.1985
Everton FC
Nikola Kalinić
05.01.1988
Dněpr Dněpropetrovsk
Mario Mandžukić
21.05.1986
VfL Wolfsburg

Autor: Michal Hruška

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Byl by tu někdo tak ochotnej a s chutí mi pomohl s prezentací. Mám udělat prezentaci (Jednoduchou a tak aby zaujala i nefanoušky fotbalu) a potřebuji pomoct s části "Historické Momenty" prosím o 5 velkých fotbalových momentů od počátku fotbalu až po současnost. Klidně přihoďte i video v rozumné kvalitě. Pokud možno aby to bylo nějak vzestupně podle roku ve kterém se daná událost udála. Díky pokud mi někdo pomůže.

Reagovat
kiwwi

mna napadol jeden velky moment v historii anglickeho futbalu

http://digs.by/L4oJve

Reagovat
Kenneth

"Jednoduchou a tak aby zaujala i nefanoušky fotbalu"

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Počky, ty potřebuješ pět velkých fotbalových událostí? Zkus tam dát takové příběhy, které majou význam aji pro obyčejné lidi. Jako třeba smrt fotbalistů AC Turín při havárii Superga, nebo jak Maďaři vyprášili pyšnou Anglii v 1953. Vždycky předtím na pár řádcích napiš úvod do situace - "neporazitelné mužstvo, svět se před ním třásl, tým tvořil kostru celé italské reprezantace, státní smutek a italové jedou do Brazílie lodí, dodneška má AC Turín mrtě fanoušků, blablabla". Jestli tam budou jenom velké zápasy v důležitých turnajích, tak tím nikoho komu fotbal nic neříká nezaujmeš. Spíš hledej velké emocionální příběhy s překvapivým zvratem.

Reagovat
kiwwi

k tomu by sa dal pridat Mnichov 1958 a Busby Babes, to je celkom zaujimavy pribeh aj pre nefanusikov futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

To bych spíš jenom letmo zmínil při tom povídání o AC Turín, a Man United bych tam dal až finále LM s Bayernem. To je perfektní příběh.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby pak ti nefanoušci neměli z fotbalu deprese.

Reagovat
kiwwi

preco depresie...je to sice smutny pribeh, ale v konecnom dosledku so stastnym koncom

Reagovat
smazaný uživatel

a co ušlapání na Liverpoolu?

Reagovat
kiwwi

co s tym?

Reagovat
Darren Fletcher

môže tam byť aj božia ruka a dáni ako víťaz eura

Reagovat
smazaný uživatel

1999 - Finále LM - Manchester United 2:1 Bayern (Nou Camp)

-> Manchester otočil až v nastaveném čase, luxusní zápas.

1934 - ČSR 1:2 Itálie (Itálie)

-> Itálové hráli velmi surově a zákeřně celý turnaj, ale rozhodčí nic proti nim nepískali, bylo to i tim, že B.Mussolini se dostával v Itálli k moci (fašismus). Německo (fašismus) nečekaně na 3. místě.

Reagovat
smazaný uživatel

real vs. barca, gen. Franco

Reagovat
smazaný uživatel

*reakce na hlavicze

Reagovat
valloire

Reagovat
Puskas

Určitě vzájemný dvojzápas Maďarsko - Anglie 53, pak MS 58 a zrod hvězdy jménem Pelé, rok 30 a 1. MS, pak letecké neštěstí . vyber si MU nebo AC Torino a pak, prootže jsi vlastenec, dloubák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Dloubák zná každý, aji můj fotbalově analfabetický kámoš. Spíš to finále Man United - Bayern, tam se dá napsat pár citací a udělat z toho thriller. Mně se třeba líbilo jak říkal šéf UEFA, teďka nevím kdo to byl, že počkal na devadesátou minutu a za stavu 1:0 odešel z tribuny, sjel výtahem dolů pro pohár ozdobený stužkama Bayernu, a když vylezl na hřiště tak mu řekli že vyhrál Man United.

Reagovat
kiwwi

Beckenbauer

Reagovat
kiwwi

teda neviem ci bol sef UEFA, ale toto na sto percent hovoril on

Reagovat
Shevchenko

No tak jestli tohle udělal, tak to musí být totální blbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prezi.com ... zaujmeš

Reagovat
penepi

MS 2002 - pomoc rozhodcov J. Kórei.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pokahontas

Z jednoho zápasu(1/4 finále proti Španělům) dělat historickou událost?Jsou nesrovnatelně horší případy ovlivňování,např.ono již zmíněné finále MS 1934,MS 1966 a mnoho dalších.Chyby se dějí na každém mistrovství,o Koreji se začlo hodně mluvit proto,že tam šlo o chyby v neprospěch některé vlivné evropské země,nikoliv v její prospěch,jak to bývalo do té doby obvyklé,viz předchozí MS 98´...(v zápase Korea-Itálie byl Totti mimochodem vyloučen poprávu,dostal druhou žlutou za protesty,když žádal penaltu,co správně nebyla).

Reagovat
smazaný uživatel

a co 1/8 proti Talianom ?? .... celkovo rozhodcovia boli najslabsim clankom tych majstrovstiev a robili tam len hanbu .. Talianom zobrali vyhru aj v skupine proti Chorvatom napr.

Reagovat
smazaný uživatel

a Zidane vs.Materazzi?

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som tam mozno dal aj MS 66 a Hurstov gol/negol vo finale

Reagovat
valloire

Porážka Anglie na jejich prvním MS 1950 od amatérů z USA, porážka neporazitelných Maďarů ve finále MS 1954 od NSR (ve skupině jim dali 8-3), havárie MU v Mnichově 1958, Pelé a jeho představení na MS 1970 - 3.titul mistra světa, boží ruka Maradony 1986 na pozadí války o Falklandy, vítězství náhradníků z Dánska na ME 1992 na hranolky. Je jich 6,tak si vyber...

Reagovat
smazaný uživatel

Díky všem za pomoc.

Reagovat
smazaný uživatel

finále LM 2005.

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

a glory night for Liverpool

Reagovat
Shevchenko

A odveta za dva roky.

Reagovat
Diego2

Doufám že postoupí ze skupiny, na čtvrfinále budu akorát v Chorvatsku a doufám v opakování skvělé atmosféry z MS 2010. Neskutečně žilo celé město fotbalem

Reagovat
penepi

Myslíš 2008?

Reagovat
Diego2

Nene myslím 2010. Chorvati na tom MS nehráli a přesto ho super proživali. Proto chci zažít co se tam bude dít kdyby hráli vyřazovačku EURA

Reagovat
penepi

Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

já zažil výhru itálie na MS 2006, a moc příjemný to teda nebylo

Reagovat
kiwwi

prajeme postup na ukot spagetakov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já bych chtěl aby postoupili oni a Irsko..ale to je asi je zbožné přání

Reagovat
smazaný uživatel

jasně !!!!

Reagovat
adalbertus

i kvoli madarskej menšine

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo bys mohl morálně podpořit Itálii na oplátku za rok 1956.

http://www.youtube.com/watch?v=JSwUHQnqrfM

Reagovat
Puskas

Když jsme u toho 56. - takhle si ten svůj připomínají polští fans http://www.youtube.com/watch?v=tEonOYqPrrk

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase? Nééééé....čabajka je tu.

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Komplex, no

Reagovat
penepi

Reagovat
fantomas

Reagovat
Melchior

, ale po tom, co vypadlo spousta dost klicovych hracu (Barza, Criscito, Rossi) je to urcite vic nez realny

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Zase Pletikosa?

Reagovat
vetrnik

obrovska chyba: prvni MS 1930 Chorvati bojkotovali a proto pro Jugoslavii hrali pouze srbsti hraci

Reagovat
smazaný uživatel

By bylo super, kdyby postoupili Irové s Chorvatama

Reagovat
smazaný uživatel

100%

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

chorvatům věřím že postoupí spolu ze Španělskem

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Shinij Kagawa oficiálně v MU.

Reagovat
Kongo

Szeszny-Ramos,Pique,J.Olsson,Terry-Ribery,Bastian,Kuba,Shirokov-Van Persie,Ibrahimovič.

Tým snů

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje fanta?

Reagovat
Kongo

No uvidíme,snad jsem jasnovědec a nějaký bodíky příjdou

Reagovat
smazaný uživatel

a kde je Cesc? nebo máš nick za trest?

Reagovat
Kongo

toho použiju na jiný kola

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo co je s Modricem že nehraje, je zraněnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Pletikosa- Srna, Šimunić, Pranjić , Strinič - Dujmović - Rakitič, Modrić, Kranjčar - Eduardo, Mandžukić

Reagovat
smazaný uživatel

Pranjic na stoperu?

Reagovat
smazaný uživatel

ved v Bayerne hral aj stopera , ci nie ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

odpoved na urovni tvojho IQ ... aale neprekvapil si ...

Reagovat
valloire

Porážka Anglie na jejich prvním MS 1950 od amatérů z USA, porážka neporazitelných Maďarů ve finále MS 1954 od NSR (ve skupině jim dali 8-3), havárie MU v Mnichově 1958, Pelé a jeho představení na MS 1970 - 3.titul mistra světa, boží ruka Maradony 1986 na pozadí války o Falklandy, vítězství náhradníků z Dánska na ME 1992 na hranolky. Je jich 6,tak si vyber...

Reagovat
valloire

patří výše...

Reagovat
fantomas

Vůbec jim nevěřim, skončej i za Irama.

Reagovat
prevadec spojitosti

,,Vlna kritiky se pak na Modriće snesla také o dva roky později, to už byl totiž dávno na dovolené místo toho, aby bojoval na mistrovství světa, kam se Chorvaté nekvalifikovali. ,,

tohle moc nechapu. vysvetli mi to nekdo? kdyz se nekvalifikovali tak proc by nemohl byt na dovolene?

Reagovat
fantomas

Samozřejmě nebyl kritizován pro výběr destinace ale pro to, že je jako největší hvězda nedostal na to MS..

Reagovat
fantomas

*proto

Reagovat
prevadec spojitosti

aha.diky

Reagovat
Mr.Mike

mrtě se mi líbili vždycky jejich dresy..

Reagovat
smazaný uživatel

kvoli tym dresom som im aj fandil

Reagovat
Liquid

tým, kterému na Euru budu držet nejvíc palce, postoupí do semifinále

Reagovat
fenixLFC

mozte mi niekto priblizit rakitica, prednosti, chyby a nakolko mu tato sezona vysla a tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Obranu a brankáře mají docela slabou. Ale záloha a útok jsou nadprůměrný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kerič, Pamič, Kelič, Bošančič a Kukec

Reagovat
smazaný uživatel

moc se o nich nemluví,ale pozor na ně!!!!!!

Reagovat
cresposuper

Srna

Reagovat
smazaný uživatel

osobně jsme zvědavý na Jelaviče, v Pl se mu střelecky dařilo tak snad to přenese i do repre

Reagovat
fantomas
Reagovat
fantomas

100. pro Vrsaljka v základu

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Reakce samozřejmě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele