Představení účastníků ME 2012 - Německo

02.06.2012, 13:33
Profily, historie
Zaujalo nás
Očekávaný start mistrovství Evropy se nezadržitelně blíží, a tak se železnou pravidelností pokračuje i představování jednotlivých účastníků. Nyní přichází na řadu "nabitá" skupina B, kde se vyjma Nizozemska, Portugalska a Dánska přihlásí o pozornost také Německo - jeden z nejžhavějších kandidátů na celkový triumf!

Historie

Německo je, co se týče úspěchů na velkých fotbalových akcích, nejúspěšnější evropskou zemí. Fotbal se k našim západním sousedům dostal na konci 19. století a v roce 1900 byl založen tamní svaz. První velkou medaili získalo Německo na světovém šampionátu v roce 1934, kdy v boji o třetí místo porazilo Rakousko. Na dalším MS ale přišlo kruté vystřízlivění, protože mužstvo se s ním loučilo již po prvním kole prohrou 2:4 se Švýcarskem. V roce 1954 dosáhlo Německo prvního velkého vítězství. Mistrovství světa se tentokráte konalo ve Švýcarsku a hráči si po jeho finále pověsili na krk zlaté medaile. V závěrečném utkání se střetli s Maďarskem, s nímž v základní skupině prohráli ostudně 3:8. Jenomže finále již bylo o něčem jiném. Němci sice prohrávali 0:2, ale svou buldočí vůlí dokázali otočit na konečných 3:2. Vítězství bylo o to cennější, že země byla v této době po 2. světové válce v těžké ekonomické a hospodářské situaci.

V roce 1963 byla v Kolíně založená fotbalová akademie, jež dále produkovala velké procento reprezentantů. Své postavení ve světě kopané pak Němci potvrdili o tři roky později. Tehdy skončili na MS po prohře s domácími Angličany druzí. O finálovém duelu se však ještě dodnes vedou spory. V normální hrací době totiž skončilo utkání 2:2 a na řadu tak přišlo prodloužení. V něm se trefil Geoff Hurst, jenomže do dnešního dne není nikdo se stoprocentní jistotou schopen říci, zda byl míč za brankovou čarou. Míč se od břevna odrazil dolů a pak zpět do pole. Nicméně branka platila a Angličané své vítězství ještě v poslední minutě pojistili, když Hurst završil hattrick.

Na další schůzce světové elity skončilo Německo v semifinále, ale v následujících letech nastaly medailové žně. V roce 1972 se poprvé zúčastnilo ME a okamžitě se stalo mistrem starého kontinentu. Zlaté medaile pak získalo i o dva roky později, kdy triumfovalo na domácím světovém šampionátu. Zvláště českoslovenští fanoušci si pamatují osud Německa na ME 1976. V Bělehradě tenkrát prohrálo ve finále na pokutové kopy právě s Československem. Němci si ale spravili chuť čtyři roky poté, když v boji o titul mistra Evropy přehráli Belgii 2:1. V následujících letech přišel ústup ze slávy.

Vše se ale změnilo nástupem Franze Beckenbauera na trenérský post. Dnes již pouze čestný prezident Bayernu Mnichov totiž v Itálii dovedl tým k historicky třetímu a zatím poslednímu titulu mistrů světa. V roce 1992 následovalo další prohrané finále, tentokráte se jednalo o ME a katem německých nadějí se stalo Dánsko. Zatím poslední velké zlato přivezla středoevropská velmoc v roce 1996, kdy se v Anglii stala mistrem Evropy. V těchto letech odjížděli Němci na turnaje v roli jednoho z favoritů celé akce. To se však na začátku nového milénia změnilo. Německému týmu to ale příliš nevadilo a na MS 2002 se k velkému překvapení dostal až do finále, kde ho následně pohřbil nezastavitelný Ronaldo.

S Rudim Völlerem na trenérské židli Němci vybouchli na ME v Portugalsku, v základní skupině nedokázali porazit Lotyšsko a v posledním zápase prohráli i s rezervní sestavou české reprezentace. Výsledkem bylo vyřazení již ve skupině a nástup Jürgena Klinsmanna. Toho čekal těžký úkol - na domácím MS vrátit tým mezi světovou elitu. A podařilo se, Německo smolně vypadlo v semifinále s Itálií, o několik dnů později následovala alespoň bronzová náplast. "Návrat krále" měl být dokonán před čtyřmi lety, nad síly nového Löwova výběru ale bylo ve finále ME nezastavitelné Španělsko. Ten samý protivník potom vystavil Nationalelf důraznou stopku i na šampionátu v Jihoafrické republice, odkud si Německo nakonec po zdolání Uruguaye, odvezlo stejně jako z domácího mistrovství světa bronzové placky.

Trenér: Joachim Löw

Prakticky ihned potom, co Německo na domácím světovém šampionátu v roce 2006 dokázalo pod vedením Jürgena Klinsmanna překvapit nejednoho odborníka a nakonec bralo bronzové medaile, přišel pro většinu zainteresovaných šok - bývalý reprezentační kanonýr svoji misi ukončil a na jeho místo přešel dosavadní asistent Joachim Löw. Leckdo nad tímto rozhodnutím kroutil hlavou, sám Löw měl ale to nejlepší možné doporučení: "Vždy pro mě byl více, než jenom pouhý asistent," usnadnil staršímu kolegovi práci ostřílený veterán.

Joachim Löw za sebou jako hráč nemá bůhvíjak úchvatnou kariéru. Začal ve Freiburgu, ten za krátko vyměnil za Stuttgart a později se ukázal také v Eintrachtu Frankfurt, Karlsruher, až se potřetí ve svojí kariéře představil v Bádensku. Následovala také angažmá ve Švýcarsku, na jejichž konci už se pomalu ale jistě Joachim převtěloval do trenérské role. Ta ho hned záhy zanesla opět do osudového města, kde vydržel na klubové scéně nejdéle (2 roky).

Krátce potom odešel hledat štěstí do Turecka, kde se mu stal domovem místní velkoklub Fenerbahce Istanbul, ani tady mu ovšem pšenka příliš nekvetla. Nastalo další stěhování, teď už ale nastal čas na návrat "domů", také v Karlsruher však nezanechal Löw dobrou pověst (dokonce se mu povedlo klub poslat do třetí ligy)! Přes odbočku do Turecka pak přišla nabídka (dost možná osudová) od Innsbrucku, se kterým dokázal takticky skvěle připravený kouč opanovat rakouskou Bundesligu! Toho si všimla Austria, přes kterou poté vedlo laso až k reprezentaci...

Löw ihned po nástupu k německé reprezentaci ukázal, že je tím pravým mužem. Německo se vedle pořádajících států, Rakouska a Švýcarska, stalo první zemí s jistou účastí na šampionátu a dojem si lehce pokazilo v závěru, když přišlo o první místo v tabulce skupiny. Na samotném turnaji Němci zase navázali na prvotní bezproblémovou jízdu kvalifikací, když se dostali až do finále, další boj o světový šampionát, turnaj samotný (bronzové medaile) a kvalifikace na blížící se ME proběhla také úspěšně. Bezejmenný muž na lavičce slovutné Nationalelf tedy nepropadl, naopak velmi příjemně překvapil a dokonce celé Německo přesvědčil o svých schopnostech.

Hvězda: Mesut Özil (Real Madrid)

Předchozí mistrovství Evropy před čtyřmi lety v Rakousku a Švýcarsku ještě strávil jen v roli pouhého diváka, ostatně po nezbytném rozkoukávání v novém působišti (během zimní přestávky přesídlil více na sever a Gelsenkirchen vyměnil za brémský Werder) a v pouhých devatenácti letech snad ani jiné ambice mít nemohl. To se však velmi rychle změnilo...hned následující sezónu Mesut konečně mohl naplno rozvinout svůj potenciál, ovšem ani jeho bohatý příspěvek (tři branky a patnáct asistencí) nic na konečné desáté příčce pro Brémy nezměnil.

Už během sezóny nicméně gelsenkirchenský rodák zaznamenal další výrazný milník - přátelské utkání s Norskem (mimochodem prohrané), se stalo jeho reprezentačním debutem! To snad jenom pro připomenutí, že se s ním do budoucna počítá (jistou roli hrálo dozajista i to, že kreativní záložník má jako valná část německých přistěhovalců předky z Turecka). Jinak ho ale Joachim Löw nechal ještě dokončit sezónu v U21, na jejímž konci stál po vítězném utkání nad Anglií titul ME (ten přidal k DFB-Pokalu), k němuž Mesut "přispěl" krásným gólem ze standardky, navrch ještě přihodil dvě asistence a měl tak lví podíl na konečném debaklu 4:0.

Během dalšího ročníku, po odchodu Diega, už zůstávala veškerá odpovědnost za výkony Werderu na něm a nutno dodat, že Özil si s tím poradil nadmíru dobře. To hlavně díky němu (a střeleckým dovednostem Claudia Pizarra) se přístavní celek prozatím naposledy probojoval do pohárové Evropy. To už však začínalo být šikovnému tvůrci hry na severu Německa těsno, vše ještě vyvrcholilo po mistrovství světa v JAR, kde se Nationalelf, včetně Özila, předvedla ve skvělém světle a nakonec brala bronzové medaile (Mesut na sebe upozornil především výstavní trefou do sítě Ghany).

Přední evropské kluby se tak začaly předhánět s nabídkami, až zvítězila ta madridská, a Mesut Özil se stěhoval do Realu. Zde na sebe hned od počátku upozorňoval přesvědčivými výkony, jež sice měly v úvodu nadcházející sezóny poněkud sestupnou tendenci, nakonec ale právě i díky zlepšení ze strany německého středopolaře mohl Bílý balet slavit po třech letech zisk mistrovského titulu a na poli LM se znovu prodral až do semifinále.

Během té doby se navíc Özil vyprofiloval v nedílnou složku německé reprezentace, bez níž si Joachim Löw již nedokáže svou základní jedenáctku představit. Jeho největší předností je tvorba hry, výtečná levačka, kterou dokáže vysílat na soupeřovu svatyni smrtící projektily nebo spoluhráčům perfektně načasované přihrávky za obranu. Pro svoji kreativitu a schopnost tvořit hru bývá často přirovnáván ke svému předchůdci v Realu Zinédinu Zidanovi.

Předpokládaná sestava

Neuer - Boateng (Höwedes), Mertesacker (Hummels), Badstuber, Lahm - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Podolski - Gómez

Kvalifikace a příprava

Také druhý kvalifikační cyklus (po kvalifikaci na MS 2010) v řadě dokázala Nationalelf naprosto jasně opanovat, oproti již zmíněnému boji o účast v Jihoafrické republice si navíc tentokráte Löwovy ovečky udržely naprosto bezchybnou bilanci! Hned na úvod Německo čekal výlet do Bruselu a tady střet tváří v tvář s nevyzpytatelnou Belgií - těsnou výhru zajistil nakonec Klose. Následovala povinná výhra nad Ázerbájdžánem, překvapivě snadný průběh pak mělo také očekávané utkání s Tureckem, které si po vyhroceném průběhu vezlo z Olympiastadionu tři branky.

Utkání s Kazachstánem (0:3 venku a 4:0 doma), stejně jako zápas s Rakouskem doma, mezi něž se ještě vklínilo druhé střetnutí s Ázerbájdžánem (1:3), přineslo pokaždé tříbodový zisk a nikdo už tak nemohl ani na minutu pochybovat o tom, že se Němci ukáží i na závěrečném dostaveníčku v Polsku a na Ukrajině. Veleúspěšnou kvalifikaci zakončilo vítězství v Istanbulu (3:1). Poslední přátelská utkání před ME se potom nevyvedla úplně podle představ: v únoru přišla těsná porážka s Francií, tu ale dva týdny před Eurem vystřídal vysoký debakl 3:5 v St. Jakob Parku. Alespoň mírné uklidnění tak přinesla výhra nad Izraelci (i tady ale Německo doplácelo na efektivitu).

Program zápasů - skupina B

09.06.2012
20:45
Německo
1:0
Portugalsko
Lvov
13.06.2012
20:45
Nizozemsko
1:2
Německo
Charkov
17.06.2012
20:45
Dánsko
1:2
Německo
Lvov

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Manuel Neuer
27.03.1986
Bayern Mnichov
Tim Wiese
17.12.1981
Werder Brémy
Ron-Robert Zieler
12.02.1989
Hannover 96
Obránci
Datum nar.
Klub
Holger Badstuber
13.03.1989
Bayern Mnichov
Jérôme Boateng
03.09.1988
Bayern Mnichov
Benedikt Höwedes
29.02.1988
Schalke 04
Mats Hummels
16.12.1988
Borussia Dortmund
Philipp Lahm
11.11.1983
Bayern Mnichov
Per Mertesacker
29.09.1984
Arsenal FC
Marcel Schmelzer
22.01.1988
Borussia Dortmund
Záložníci
Datum nar.
Klub
Lars Bender
27.04.1989
Bayer Leverkusen
Mario Götze
03.06.1992
Borussia Dortmund
Ilkay Gündogan
24.10.1990
Borussia Dortmund
Sami Khedira
04.04.1987
Real Madrid
Toni Kroos
04.01.1990
Bayern Mnichov
Mesut Özil
15.10.1988
Real Madrid
Marco Reus
31.05.1989
Mönchengladbach
Bastian Schweinsteiger
01.08.1984
Bayern Mnichov
Útočníci
Datum nar.
Klub
Mario Gómez
10.07.1985
Bayern Mnichov
Miroslav Klose
09.06.1978
SS Lazio
Thomas Müller
13.09.1989
Bayern Mnichov
Lukas Podolski
04.06.1985
1. FC Köln
André Schürrle
06.11.1990
Bayer Leverkusen

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (531)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favorizuji je na vítěztví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

U předpokládané sestavy, nemělo by to být spíš Schweinsteiger (Kroos)?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tak basti v sucasnosti nehra vobec dobre,to khedira ma stabilnu formu a hrat by mali prave ty hraci s naj formou a dufam ze aj tak low uvazuje

Reagovat
smazaný uživatel

tak já myslím, že Schweini má základ jistý, i kdyby hrál se zlomenou nohou

Reagovat
smazaný uživatel

Schweini musí hrát. Vedle Xaviho s Iniestou je to nejlepší střední záložník na světě.

Reagovat
jv

Ne ale rozhodně v současným rozpoložení.

Reagovat
smazaný uživatel

Však on se brzo napoloží na starou vlnu.

Reagovat
jv

To bezpochyby. Třeba už se tam dostane v průběhu turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

turnajový mančaft.. tipuji je na jednoho z účastníků finále

Reagovat
smazaný uživatel

Blbej národ, ale fotbalisty mají parádní.. "Naturalizovaní" Turci jim přidali techniku, kreativitu a radost z fotbalu, to u Německa nikdy moc k vidění nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, Özil to přímo vytrhl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Khediry Schweinsteiger, společně s Kroosem jsou dobře sehraný

Reagovat
smazaný uživatel

přesně takhle bych to viděl taky

Reagovat
smazaný uživatel

právě jen to ne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je za trest sousedit s Německem. Člověk je nemůže mít rád kvůli historii, ale nedá se jim upřít že jsou špička skoro ve všem do čeho se pořádně pustíjou. Letos jsou pro mě největší favorité na vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

oni hráli podle mě nejhezčí a nejlepší fotbal na MS 06 i ME 08, ale nikdy neudělali ten poslední krok.

Reagovat
Kaze

Mě se zase víc líbil na MS 2012 a ME 2008

Reagovat
Neuro

spíš MS 2010 ne?

Reagovat
Kaze

Jo, omyl

Reagovat
cubinho

Myslel na hokej.

Reagovat
frankiefcb

až na ty favority pro mě osobně jsou prostě tři gigafavoriti a nikoho nefavorizuji více (Nizozemí, Španělsko, Německo) a pak klasičtí favoriti, co mohou pomýšlet na titul (Anglie, Francie, Itálie, Portugalsko). Černí koni podle mě jsou Švédi a Chorvati.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie, Francie, Itálie, Portugalsko jsou naprosto prumerny tymy na urovni Ceska, Ruska, Recka a Chorvatska

Reagovat
smazaný uživatel

koho by si mohl mít rád z pohledu historie? pomalu nikoho, Francouzi, Angláni se na náš vysr... Rusáci, Poláci, Bělorusové a Maďaři atd. nás obsadili, Italové byli taky náckové, Rakušáci nás utlačovali.. na každýho něco najdeš

Reagovat
frankiefcb

já mám rád Nory a Švédy. a pak Slováky Jinak mám rád všechno dobré a pohodové lidi ze všech možných národů.

Reagovat
smazaný uživatel

Slováky by si z historie taky neměl mít rád, protože brali ČR peníze

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy?

Reagovat
smazaný uživatel

po vzniku Československa byla slovenská část bez průmyslu atp. z "Čech" přicházeli dotace (a třeba ty "staré komunistické školy" jsou postaveny taky z českých peněz)

...pak jste chtěli být samostatny a po válce jste se Slovensko zase přisralo, protože bylo nejspíš posraný z Ruska, kvůli Tisovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si blb

Reagovat
Joh4nek

Ne, vážně, ty jsi o tom fakt neslyšel? Je mi jasné, že se o tom u vás ve škole neučí, stejně jako se neučí v Německu o Htlerovi nebo u nás se neříká celá pravda o Masarykovi. Ale tohle je normálně podložený fakt, že Slovensko bylo po připojení k Česku spíše zaostalou zemědělskou zemí zbídačenou spousty let pod uherskou nadvládou. Tudíž bylo nutno k vám "napumpovat" určitý obnos peněz na výstavbu cest, škol, železnic a podobně. Tohle jsou, podle mého, historická fakta, která by jste měli znát, ač nejsou příliš lichotivá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S prvým odstavcom súhlasím ale willi to berie dosť jednostarnne, čo je od neho doť blé. Akoby nám dávali zadarmo peniaze...

Inak za toto som Česku samozrejme vďačný, že nám v určitých veciach po 1. svet. pomohli.

Druhý odstavec nekomentujem.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

my sme si pak vzali jejich zlato

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako učitel historie s první odstavcem souhlasím. Jinak co se týče Slovenska a jeho poválečného postavení v rámci "3. republiky" Československo, o tom se rozhodlo díky činnosti Slovenského odboje v rámci Slovenského národního povstání 1944. Dále je důležité zmínit, že spojenecké země nikdy Tisovu vládu neuznali za vládu samostatného Slovenska - proto je chápáno Slovensko v rámci Československa po válce jako vítězný spojenecký stát.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten druhý "odstavec" už je spíš takový osobní názor (nebo fakt, jak se mi to jeví)

Reagovat
smazaný uživatel

v prvom rade už za prvého spoločného štátu bolo s nami vybabrané, naši chceli federáciu, tj. o území slovenska sa malo rokovať na slovenskom sneme, a jediné čo sme mali mať spoločné mal byť prezident... teda aj tá vec so Slovenským štátom bola reakcia na nesplnené sľuby...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Německo nepostoupí ze skupiny

Nizozemsko i Portugalsko skončí před Němci

Reagovat
smazaný uživatel

měl bys nahradit toho ukrajinskýho vepře nebo tu polskou slonici

Reagovat
smazaný uživatel

=D přesně češi budou mít Tipéra Joudu =D

Reagovat
Kluivert9

Je nějaká splečná EF liga na Euro ve fantě? Kód? Díky.

Reagovat
fantomas

H2H: 70168-16725

Classic: 70311-16499

Reagovat
Kluivert9

dík

Reagovat
F.Torres

Hvězda: Mesut Özil Je to parádní hráč, hrozně sem si ho oblíbil

Reagovat
-Carles-

To teda Nemci dopadli, že ich najlepším hráčom je Turek

Reagovat
smazaný uživatel

15. október 1988, Gelsenkirchen, Nemecko

aký turek?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť k takovým laciným provokacím ani nemá cenu se vyjadřovat

Reagovat
-Carles-

Určite vieš ako to myslím On proste nie je Nemec. Môžeš mať nemeckú národnosť, ale to z teba hneď nerobí Nemca.

Reagovat
Kaze

Už žije třetí generací v Německu, to prostě Němec je. A dle tvé argumentace, může mít sice turecké jméno, to z něho ale Turka nedělá.

Reagovat
-Carles-

Keby sa presťahuješ teraz do Číny, porodíš deti a neskôr budeš mať vnúčence, tiež by si ich považoval za Číňanov?

Reagovat
Kaze

Jestli by tam žili, tak ano. Považoval bych je za Číňany. Protože kromě předků a možná jména by je s Vietnamem nic nepojilo.

Reagovat
-Carles-

OK Ty by si ich považoval, ja nie. Je to vec názoru samozrejme.

Reagovat
Kaze

A mimochodem, anglický původ mají i Australané a Američané. Španělský původ mají Mexičané, Kolumbijci atd. – mají hrát tedy za Španělsko/Anglii?

Reagovat
-Carles-

Nemci sú v tomto trocha špecifickí. Naozaj sa mi nechce púšťať do takýchto dlhých debát, máme proste odlišný názor.

Reagovat
domingo
Reagovat
frankiefcb

za koho by se měli považovat. Za čechy, když k té zemi žádný vztah nebudou mít?

Reagovat
Neuro

např když u nás Vietnamci mají naše občanství

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

A co dělá Němce Němce..

Reagovat
-Carles-

Pôvod...

Reagovat
smazaný uživatel

Původem je z Německa.. Přece. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Cigáňov tiež neberiem ako Slovákov, a žijú tu viac ako 3 generácie. Ako vravím, je to vec názoru, nečakal som z takej nevinnej reakcie takéto vlákno

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi divnej holt.. Australani jsou tedy podle tebe jen Aboridžinci..

Reagovat
smazaný uživatel

a anglicania, iri atd. takze by vlastne mali vsetci reprezentovat ENG, IRL, SCO a podobne a teda by mali tieto krajiny reprezentovat... aborigencov je v Australi minimum

Reagovat
frankiefcb

to je kravina toto. Tohle je všechno subjektivní hodně. A určitě nebe Mesutovi, že se cítí jako Němec. Je důležité, jak to cítí on a ne podle toho, jak to vidí trumbelící na netu.

Reagovat
-Carles-

Však aj píšem že je to vec názoru.

Reagovat
Kluivert9

V německu se narodil, v Německu až do přestupu do Madridu žil... co víc má udělat pro to, aby ho všichni brali za normálního němce?!

Reagovat
Neuro

tak jestli je muslim tak už není Němec.. jeho životopis sice nějak neznám ale většina Turků zůstává ve svém náboženství.. a pokud i Mesut tak už tím náboženstvím "geograficky" nepatří do Německa.. vím rozvíjím zase detaily ale o tom ta diskuze je

Reagovat
Kaze

Náboženství teda fakt moc berná mince není, když třeba v jihu Vietnamu po kolonizaci je dost křesťanů.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je muslim, tak není Němec?

Reagovat
Kaze

Jako pochopit se dají třeba kulturní zvyky, ale náboženství?

Reagovat
Neuro

tak taky by se to mezi to dalo řadit.. když to zobecním tak jsou mešity v Německu součástí historie Německa? ne, tudíž to není tradiční německá "záležitost" a je to převzaté z ciziny.. stejně jako to náboženství.. když bydlí v Německu a dodržují islámské zvyky i když ten stát není muslimský tak jsou prakticky "cizí ve svoji zemi" ve Francii zakazují nošení Burek do státních budov muslimům, ne francouzům (tak to zní, tudíž berou muslimy jako "cizince")

Reagovat
Kaze

Viz USA, Austrálie a dalších sto kolonií.

Reagovat
smazaný uživatel

takže když nejsem ateista ani křesťan tak nejsem čech?

Reagovat
patas92

mel by se jmenovat Hans

Reagovat
F.Torres

spíš Adolf

Reagovat
smazaný uživatel

aha člověk který se tam narodí a vyrustá v té kultuře není němec tak to je dobrý vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Němci jsou v tomhle docela striktní. Ti si pořád jednou v těch svých kmenech a nikoho mezi sebe nepřijímají. Aji Sudeťáci a jejich potomci jsou pořád braní jako cizí prvek. Německý koncept národa je takový, že Němcem se musíš narodit, nedá se jím stát. A k tomu aby se jím mohl narodit, musíjou být tvoji rodiče Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci jsou v tomhle docela striktní. Ti si pořád jednou v těch svých kmenech a nikoho mezi sebe nepřijímají. Aji Sudeťáci a jejich potomci jsou pořád braní jako cizí prvek. Německý koncept národa je takový, že Němcem se musíš narodit, nedá se jím stát. A k tomu aby se jím mohl narodit, musíjou být tvoji rodiče Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Němci jsou v tomhle docela striktní. Ti si pořád jednou v těch svých kmenech a nikoho mezi sebe nepřijímají. Aji Sudeťáci a jejich potomci jsou pořád braní jako cizí prvek. Německý koncept národa je takový, že Němcem se musíš narodit, nedá se jím stát. A k tomu aby se jím mohl narodit, musíjou být tvoji rodiče Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Bať ještě desetkrát se to může napsat.

Reagovat
Tomanatura

Tak hlavne i v Nemecku neni Özil ''Deutscher'', ale ''Deutsch-Türke'', coz je mistnim uzivatelum zrejme nezname. Oni te totiz za Nemce neoznaci v Nemecku, ale Cech ti klidne bude tvrdit, ze si Nemec.

Reagovat
Kaze

Počkat, to nechápu, takže zrovna Özil, jehož rodina žije v Německu tři generace, není považován za Němce? Ale za Turkoněmce? A jak se může imigrant stát Němcem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nijak. Němci na to majou prostě zvláštní označení, Češi ne. Proto se taky Němci můžou označit za Čechy, a být Němcama. Česky to nedává smysl, ale německy ano. Oni jsou prostě "Zemští Češi" - bohmischen, a ne tschechischen, nebo jak se to píše.

Reagovat
Tomanatura

Muzes se ''stat Nemcem'' uplne v pohode, viz Khedira. Ale Özil se narodil tureckym rodicum, ma turecke predky, turecke sestrenice a bratrance, vyrustal s turkama, mluvili turecky, jen vse na uzemi Nemecka...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Turci sa nepokladajú za Nemcov. Koľko ich je vkastne v Nemecku?

Inak týmto pomaly u mňa stráca čaro repre... To už je skoro ako kluby + keď tam bol ešte Cacau, to bol humus.

Reagovat
Tomanatura

3 miliony.

Reagovat
Trand

Já se taky narodil českým rodičům v jiné zemi a určitě se považuju víc za občana země, ve který jsem se narodil(ačkoliv jsem tam strávil asi jen dva roky) než čecha a to žiju většinu života v ČR.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnu si, bylo to někde na Západě?

Reagovat
Trand

USA.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to chápu, to je svého druhu machrovina.

Reagovat
Trand

No já s tím rozhodně nemachruju, navíc v ČR je proti amíkům celkem nevídaný hate(vidím to třeba ve škole, těžko se ti sedí na zeměpisu, když tam má učitel fotku WTC a spolužák začne vykřikovat, že si to amíci odpálili sami). České občanství jsem vlastně získal až teď v únoru a to už budu skoro plnoletý a mám v plánu z ČR odjet pryč po vysoký. Já mám ČR samozřejmě hrozně moc rád, líbí se mi to tady, i ve sportu fandím víc ČR než amíkům, kromě fotbalu a tam to mám tak nastejno. Ale prostě jsem se tam narodil a mám pocit, že patřím víc tam než sem.

Reagovat
smazaný uživatel

USA (polticky) je zlo, neviem ako sa môžeš prípadávať k takej lúze, ale je to na tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

*pridávať

Reagovat
Trand

Určitě jsem se rozhodoval, do jaké země patřím kvůli politice no. A navíc, to není tak, že si v 10 letech řekneš, teď budu amík. To prostě nějak cítíš, k jedné zemi máš větší vztah, ke druhé menší.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, dobre... A prečo to vlastne tak cítiš?

Reagovat
Trand

Já ani nevím. Narodil jsem se tam, fandím USA ve sportech, je mi sympatická jejich mentalita, "americký sen" atd. Před rokem jsem tam byl na 14 dní a mě třeba hrozně překvapilo, že když přijdeš do obchodu, prodavač tě pozdraví a zeptá se tě "How are you?", to se mi tady nestává. Jasně je to detail, ale takovýhle detaily mi ten názor jen podporují. Já se tam chci v budoucnu odstěhovat. Jako je možný, že si tu zemi moc idealizuju a že až tam přijedu(jestli vůbec), tak budu hodně zklamán a zjistím, že ta země není taková, jakou jsem si ji přál. Na Americe je spousta špatných věcí, to samozřejmě uznávám a vím. Ale přijde mi, že Česku na ní spousta lidí nadává a já tak nějak cítím povinnost tu zemi bránit. Přijde mi, že se z amíků dělají hloupější lidi, než doopravdy jsou(na netu je video, kde asi tak 10 američanů odpovídá dementně na otázky ze zeměpisu a lidi si pak myslí, že takoví jsou všichni) Prostě to tak cítím no, nevím jak to vysvětlit. Asi jsem se s tím narodil.

Reagovat
miky10

Já tam byl v únoru na týden a byl sem z toho uplně unešenej. Přijdeš do obchodu a místo "No nazdar, co chceš, už jdi", na což jsem zvyklej z Prahy, si tam se mnou úplně cizí lidi pět minut povídali.

Reagovat
Trand

Jj no. Já když jsem šel porpvý do obchodu, tak mě prodavač pozdravil, pak asi tak 5 vteřin koukal na mě a začal"No school today, hm?" A já úplně nechápavě koukal a vůbec jsem nevěděl co mám říct, úplně mě to zaskočilo on si pak se mnou začal povídat. A když jsem mu řekl, že jsem tama na vacation from Czech Republic, tak odpověděl "Why would anyone go for his vacation here?" ,což mě docela dostalo, ono to bylo asi daný tím, že poblíž nebyla žádná velká turistická atrakce, ale stejně. A nebo jsem se taky hrozně divil, že tam mají knihkupectví propojený s kavárnama a můžeš si číst knížku, kterou sis ani nekoupil a u toho pít kafe a jíst nějaké sušenky, co takhle v kavárnách mívaj. Když se u Dobrovskýho jen třeba na pět minut začtu do nějaké knihy, tak se na mě začnou prodavačky dívat tím pohledem "Zaplať nebo přestaň číst."

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no... Však uvidíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa zas nepáči to, že amíci si žijú z násilne zobratých peňazí, pritom ani nevedia z kade toľko majú, lebo ich manipulujú média, žijú v domnienke, ako bojujú proti "terorizmu." Taktiež sa mi nepáči "žitie z dlhu"... Veľa vecí... Ich akože "celebrity", ale na druhú stranu aj Američnan môže byť sympatický a normálny človek, to je jasné... je to individuálne, ale keď mám povedať všeobecne - USA nemám rád, ale v každom území sa nájdu aj tí rroší, aj lepší...

Reagovat
Trand

Já samozřejmě chápu, že ne každý má danou zemi rád, já třeba nevidím důvod proč bych měl přát Polsku(spousta lidí jim zde přeje).. Tak ti vojáci se pokud vím už stahujou zpět. Navíc mají výsledky(Saddám, Osama, tomu Osamovi klidně věřit nemusíš, to mi je jedno, já tomu prostě věřím). Ale v tom v podstatě s tebou souhlasím, taky se mi to nelíbí. Nicméně nemysli si, že s tím všichni souhlasí. Na konci Bushova druhého prezidentského období s ním okol 80% lidí neouhlasilo. Já se taky setkal s blbcem v USA, bylo to v zábavním parku v Orlandu, šel jsem s tátou koupit pivo, mamka seděla na lavičce asi 10 metrů vedle. Ty piva byly myslím tři a tak by je otec neunesl, tak mi řekl, abych to jedno donesl mamce. Maník co nám točil ty piva na mě začal řvát, ať to okamžitě položím nebo zavolá policajty. Já se mu snažil vysvětlit, že to jen přenáším a pít to nebudu. No nicméně nedal si říct a pivo jsem musel položit na zem v půli cesty a mamka si pro něj musela dojít sama. Tohle třeba nikdy nepochopím, ale určitě mi to na tu zemi nezkazí názor. Jak říkáš, může každý národ má dobrý lidi a dementy. Ty celebrity, chápu, že to může být někomu nesympatické, to je subjektivní. Politickou situaci bych ovšem nerad řešil, nejsem dostatečně fundovaný na to, abych tady s někým o tom vedl diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dík za názor.

Reagovat
smazaný uživatel

How are you? je americká fráze která se používá místo pozdravu. Každému je putna jak se doopravdy máš

Reagovat
miky10

To je pravda, ale zní to sympaticky.

Reagovat
Trand

Samozřejmě, že jim je to jedno, protože je to automatický u nich a očekávaj odpověď good, ale vsadím sem, že kdybys jim řekl bad, tak by se zarazili a začali to řešit. Ale prostě to na tebe působí dobře, když ti to řeknou.

Reagovat
Trand

reakce na prospera.

Reagovat
Kenneth

A to se divíš?

Reagovat
Trand

Ano, divím se.

Reagovat
smazaný uživatel

3 000 000 Turkov v Nemecku sa považujú za Nemcov. Masjú inú kultúru, jazyk, mentalitu, zvyky + čerešnička na torte ej to, že ani nespievajú hymnu. Hrajú za Nemecko,len pre peniaze a prestíž, tí čo sa nepresadia v nemeckej repre. idú reprezntovať Turecko. Nemecko ako repa.

Reagovat
smazaný uživatel

*Turecké občianstvo 1688370

* aj s nemeckým občianstvom 3500000

A treba si uvedomiť jednu základú vec, že národnosť a občianstvo sú dva ROZDIELNE pojmy.

Reagovat
JozkokozleJ

Wau, genialne zistenie

Reagovat
Trand

Jen říkám, že to každý může vnímat jinak, v hokeji fandím čechům více než američanům, ale stejně bych raději reprezentoval Ameriku a nemá to samozřejmě nic společnýho s výsledky nároďáku. Oni to mohou mít podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, Turci to tak neberú.

Reagovat
Trand

Každý je ale jiný, nemůžeš říct, že 3 000 000 lidí to vidí jinak protože je to ten samý národ.

Reagovat
smazaný uživatel

To záleží od mentality, kt. majú inú ako my. Ide o to, oni nie sú ako ty Turci sú agresívny národ, kt. je hrdý na svoj pôvod.

Reagovat
frankiefcb

Poláci jsou taky agresivní národ, hrdý na svůj původ a kolik z nich se stalo vyloženě Němci. např. Klose. Prostě nevíš, jak to vnímá ten daný člověk a nesuď. Každý by měl mít právo si říct kým se cítí.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve to kritizujem, robia to pre peniaze, nie preto, lebo sa tak cítia, to je zástierka takých ľudí ako si ty. Je lepšie hrať za Nemecko, ako za Turecko. Nemecko je viac na veľkých akciách, môžeš sa tam lepšie predať, máš tam lepších spoluhráčov - prípad Ozila.

Každopádne veľký rešpekt pre Nuriho Sahina!

Reagovat
Trand

Díky bohu, že nejsou jako já. No já samozřejmě vím, já v Turecku byl, nedávno jsem viděl díl Hooligans zákon ulice, nebo jak se to jmenuje a bylo tam zrovna derby Fenerbahce-Galatasaray, takže jsem to viděl v plné kráse. Ale pochop, že i když máš 3 000 000 lidí se stejnou mentalitou, tak se mezi nimi vyskytujou i tací, kteří s ostatními neosouhlasí, vidí věci jinak atd. Prostě říkám, že to má každá jeden člověk jinak. Věřím, že Sahin by se taky propracoval do sestavy Německa, ale vybral si Turecko podle svého srdce. Stejně tak si mohl Ozil vybrat Německo, protože k němu má větší vztah než k Turecku, neviděl bych to jen tak, že chce hrát za tým, kde má větší šance na úspěch. Samozřejmě, někde je to očividné(Guéde), ale nemůžeš hráče nařknout hned z toho, že reprezentuje tuhle zemi, protože tady má větší šanci, že si zahraje za repre a nebo, že reprezentuje tuhle zemi, protože s ní má vtší šanci na úspěch. Do toho hráče nevidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Však áno, nevidím... To je pravda, ale neverím im, že sa cítia ako Nemci. + nespievajú ani hymnu... V dnešnej dobe sú na prvom peniaze a úspech, nie národná hrdosť...

Reagovat
frankiefcb

tak když se cítí být němcem, tak jaký vztah má k Turecku. Jo to by turecko bralo, nevychovat si hráče a pak sklízet smetanu. Něco podobného teď rozjíždí Poláci, kteří š´tourají snad v každém rodokmenu hráčů v Německu a ve Francii.

Reagovat
jv

Pravda. Berou ale v podstatě jenom odpad.

Reagovat
kiciN

takže 3 generace z5 tvůj dědek byl Maďar tak ti budeme říkat Maďar, like it ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je Nemec. Môžeš napísať, že nie je typický Nemec, ale napísať, že nie je po toľkých generáciach v danej krajine, je proste blbosť.

Reagovat
Tomanatura

tady ta debata me nikdy neprestane bavit, i kdyz je v kazdem clanku.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
jv

Mesut je už třetí generace, která se narodila v Německu, tak klid.

Reagovat
smazaný uživatel

To nič nemení na tom, že je Turek.

Reagovat
smazaný uživatel

praveze to meni vsetko... on sa vidi ako nemec a nie ako turek, inak by nehral za Nemecko a tym to je vyriesene...

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem za hlbokú analýzu.

Reagovat
smazaný uživatel

a to jako cela jeho rodina jsou Turci? Nemaj v rodine zadny nemce? neverim. A co kdyz se ozeni treba se spanelkou a pak se jim narodi dite a budou s nim zit v Italii? Bude to Nemec, Ital, Spanel nebo Turek? no a pak si vemte, ze treba ta spanelka ma ve skutecnosti oba rodice z Bulharska a jejich predci jsou z Recka... Chapete co tim chci rict? Ze resite absoluni picoviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil si, o čo ide.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec o nic, Jeden tvridi, ze je Turek druhej ze je Nemec. A takhle se mezi sebou hadej jak kreteni, uz me stim tady vsichni peksne serou. (nejdebilnejsi smajlik, nemam rad, kdyz ho nekdo pouziva. Naznacujes tim, ze je nekdo DEBIL)

Reagovat
smazaný uživatel

Však to je na nich asi nejsympatičtější..

Reagovat
F.Torres

Reagovat
-Carles-

Tak ja zasa Turkov moc nemusím, ale futbalovú kvalitu tam priniesli obrovskú.

Reagovat
Neuro

a v útoku Polák se Španělem ale u nich je to jen jmény.. sice Gomez je napůl to a napůl to ale ty rysy v obličeji jsou typicky německé

Reagovat
frankiefcb

No zrovna Podolski tím Polákem je a nikdy se tím netajil.

Reagovat
smazaný uživatel

a) co dělá z Kloseho Poláka?

b) co dělá z Özila Turka?

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, už to vidim, jak si to myslel s tim Polákem, tak nic

Reagovat
Kluivert9

Je zajímavý, že se tyhle kraviny řeší vždycky jen u Německa. Tam kde je to v daleko větším měřítku (Portugalso, Holandsko, Francie... ) nikdy.

Reagovat
Neuro

protože díky jejich historii je to paradox

Reagovat
frankiefcb

no to je pravda no

Reagovat
Kluivert9

To sice jo, ale k řešení je "braní si" hotovejch hráčů jako Pepe, Deco a podobně do nároďáků, než jestli Němec narozen a žijicí v Německu je opravdu Němcem

Reagovat
smazaný uživatel

Protože třeba Francouzi to majou tak, že Francouzem se člověk nemusí narodit, ale může se jím stát. Stačí abys přijal jejich kulturu, mluvil Francouzsky a bral Francii jako svůj jediný domov, a budeš Francouzem se vším všudy. U Němců to takhle nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už funguje.. To je na tom to krásný přeci

Reagovat
Neuro

no.. jako když se u nás cikáni hrdě hlásí k romské příslušnosti když se jim to hodí (dávky, výhody) a když něco udělají v zahraničí tak jsou to Češi

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to jsou Češi, ke svý příslušnosti se hlásí v Čechách.. Valach bude v Číně taky říkat, že je Čech.. nebo Evropan

Reagovat
Neuro

ale Valach nebude mít takové výhody v systému když je chce (ať už cigány nebo přistěhovalce) vláda začlenit mezi "domácí" tak ať jim dá stejné podmínky a ne je zvýhodňovat na úkor domácích.. pak jasně že to hodně lidem bude vadit a budou na ně nadávat z čehož začne plynout lehký "rasismus".. v Německu a Francii měli taky muslimové a afričané privilegia než se to tam zvrtlo a teď jich tam mají víc než dokážou zvládnout.. ale nevím jak to co píšu souvisí s touto diskuzí na tohle téma

Reagovat
smazaný uživatel

Oni s nima nejednaj jako s romama, ale jako se sociálně slabšíma, což znamená, že když bude v tom ghettu i Valach, tak bude mít stejný podmínky jako ten cikán..

Reagovat
smazaný uživatel

Právně ano, ale sociologicky moc ne. Když nepřijali ani ty sudeťáky, tak stěží přijmou turky.

Reagovat
frankiefcb

tak jinak. Přichozí Turek si vezmu němku splodí syna s tureckým jménem. Ten syn si vezme Němku a zase splodí syna s tureckým jménem. Takže ten poslední syn není Němec a stále Němco - Turek. Vždyť je to přitažené za vlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale není, to je prostě jejich systém. U židů to funguje tak, že židovství se dědí po matce. Takže klidně můžeš mět židovského otce s rodokmenem až do Římské Judee, ale když je tvoja matka katolička, tak si z hlediska rabínů a židovského práva katolík. Z hlediska Norimberských zákonů jsi samozřejmě poloviční žid určený k likvidaci, ale to už nikoho z náboženských autorit nezajímá. A naopak, klidně můžeš mět matku štětku u které se střídá co hodinu chlap, ale když je ona židovka, tak ty taky.

Reagovat
Kaze

Co Cacau?

Reagovat
smazaný uživatel

..anebo vstoupíš do cizinecké legie a získáš francouzské občanství. Dlouho o tom přemýšlím

Reagovat
smazaný uživatel

a v domovskej krajine môžeš byť súdený za vlastizradu

Reagovat
smazaný uživatel

On je dle tebe Turek. Ty jsi zase Uher a zůstaneš jím. S tím on ani ty nic neuděláš.

Reagovat
F.Torres

Jinak Němci maj obrovskou šanci na medajli, když postoupí ze skupiny tak na 90% už to dotáhnou na finále..

Reagovat
Neuro

přál bych si čtvrtfinále Německo - Španělsko..

Reagovat
miky10

Nemožný.

Reagovat
Stiksxx

A Bastian nebude v základu??

Reagovat
Neuro

na té fotce vypadá ozil jako já po gramu ale jinak ho mám rád

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Aris1914

Mistři Evropy 2012 ..... doufám

Reagovat
valloire

Reagovat
havrys99

Pro mě největší favorit. Jen se často psalo o tom, že by levého beka hrál Schmelzer a napravo Lahm, je to možný?

Reagovat
penepi

Neuer - Lahm, Hummels, Mertesacker, Schmelzer - Schweinsteiger, Khedira - Gotze, Ozil, Schurrle - Gomez

Reagovat
jv

Tak k sestavě. Tady je těch možností fakt hodně... Hlavně v obraně je těch otazníků nejvíc a je hodně pravděpodobný, že se to během turnaje různě prostřídá, nakonec jsem na začátek dal přednost sestavě, která nastoupila proti Izraeli, i když Jogi se snažil všemožně přesvědčovat, že to ještě rozhodně není definitivní sestava.

Osobně bych před Mertem upřednostnil Hummelse, Schweiny potom nejspíš začne na lávce a třeba se tam dostane časem, momentálně je dvojka Khedira - Kroos to nejlepší, co lze postavit.

Vepředu asi dostane napravo přednost Müller, i když Marco by si to taky zasloužil víc (na to se tady ale nehraje), Klose potom bude díky zranění sbírat minuty hlavně z lavičky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně je Schweinsteiger lepší než Kroos. Sice říkáš, že Schweini nemá v současnosti tak famozni formu, a to je pravda, ale u Kroose to je naprosto stejné. Proti Izraeli hrál opět strašně

Reagovat
jv

To jsem neviděl. Sezónu měl ale povedenou.

Reagovat
Liveral

Pokud nebude hrát Bastian, ať už z důvodu nedoléčenýho zranění (pořád snad netrénuje s týmem), či z důvodu toho, že nenabere formu, může to bejt pro Německo proti silnějším soupeřům docela problém. Nějak nevěřím tomu, že Kroos si dokáže poradit s potulujícím se Khedirou, kterej s oblibou bejvá při zakládání protiútoku soupeře ještě kdesi před Ozilem..

Toni přeci jen oproti Bastimu nemá tu taktickou vyspělost na to, aby věděl kde přesně stát, když si Khedira (kterej má podlě me hrát šestku) občas usmyslí, že bude pobíhat, kde se mu zlíbí...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně v repre přebíral především Khedirovo roli, takže to byl takový volný záložník do prostoru mezi Bastim a Mesutem - a v Bayernu hraje CM/AM (ikdyž obvykle stejně stojí hlouběji než Bastian)

Reagovat
Liveral

Tak tak. Jak to dopadá, když Khedira má obstarat sám defenzivu zálohy jsme v praxi viděli proti Švýcarsku, a bylo to dost děsný. On prostě potřebuje někoho, kdo bude hrát ideálně ještě o něco za nim. Takže se domnívám, že pozice tý druhý šestky je klíčová pro celou defenzivní vyváženost Německýho týmu. Myslim, že Basti by si s ní poradil i v neformě, on prostě ví, kde má stát. Otázka je, jak to zvládne Kroos, jestli bude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdy jindy tam dát Bastiana, než proti jeho oblíbeným Portugalcům?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, nová posila Bayernu. http://www.youtube.com/watch?v=MlUSBQK52hU

Reagovat
-Carles-

Finále Nemecko - Španielsko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Nechci zase rejpat,ale jestli je ústup ze slávy finále MS 82 a 86,tak co by za takový ,,ústup,, dali jiní.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak,chcel som to aj ja napisat si ma predbehol

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip na vítěze.

Reagovat
Kaze

V téhle sestavě snad je každý Němec, ale docela mě před rokem nebo dvěma zaujala mládežnická sestava Německa a tam už ale těch turků bylo myslím trochu moc. Nemáte někdo tehdejší sestavu?

Reagovat
miky10

[1] Odisseas VLACHODIMOS (GK)

[2] Mitchell WEISER (-82')

[3] Cimo ROECKER

[5] Nico PERREY

[6] Robin YALCIN (C)

[9] Samed YESIL

[10] Levent AYCICEK (-95')

[11] Okan AYDIN

[14] Kaan AYHAN (-36')

[15] Noah KORZOWSKI

[18] Rani KHEDIRA

Reagovat
miky10

Substitute(s)

[12] Cedric WILMES (GK)

[21] Thomas DAEHNE (GK)

[4] Koray GUENTER (+36')

[7] Mirco BORN

[8] Emre CAN (+95')

[13] Koray KACINOGLU

[16] Sven MENDE

[17] Marvin DUCKSCH

[19] Nils QUASCHNER

[20] Fabian SCHNELLHARDT (+82')

Reagovat
miky10

Je to z loňskýho MS U17.

Reagovat
Kaze

Díky a nevíš, kdo z nich je Němec typu Cacau? Nebo jsou všichni typ Özil?

Reagovat
smazaný uživatel

Většina jsou Ozilové.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono Němec typu Özil a němec typu Cacau, je asi rozdíl jako mezi mým fotbalovým uměním a fotbalovým uměním Özila.

Reagovat
fantomas

Heh, to už je docela extrém no..

Reagovat
Kaze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
-Carles-

Najhoršie je, že tento "proces" sa stále zrýchľuje. Naozaj by som sa nerád dožil toho, že polovica Európy bude islamizovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

A to já zas jo...

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Nebojim se jich jako vy.. Západní svět dělá daleko větší bordel u nich, než oni u nás.

Reagovat
Neuro

chceš se dožít toho až budou muslimové na náměstí řezat hlavy křesťanům za to že jsou "nevěřící psi"?

Reagovat
smazaný uživatel

A pak přijde megažralok, vyletí z moře a zakousne se do letadla.

Reagovat
Neuro

hlavně že poměrně nedávno (skoro rok zpátky) v severní Africe vletěla parta muslimů do kostela s mačetama a rozsekali tam několik desítek křesťanů.. dělají tohle křesťané muslimům? ne.. protože jejich víra není založená na "zabíjení těch kteří nejedou s námi"

Reagovat
smazaný uživatel

A víš jaký náboženství má za sebou největší genocidu v historii lidstva?

Reagovat
Neuro

pochybuji že to bylo v 21. století

Reagovat
Neuro

vlastně teď si docela protiřečíš agresi islámu v 21. století bráníš ale vytahuješ agresi křesťanství kdesi ze 16-17. století..

Reagovat
smazaný uživatel

A s čím že si to protiřečím?

Reagovat
Neuro

tak buď přiznej že ti radikálnější muslimové jsou zaostalá prasata nebo přiznej že křesťanství je humánnější a o mírových hodnotách (desatero např)

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl něco takovýho přiznávat? Ano někteří Muslimové praktikují starší a fanatičtější výklad koránu.. Jenže to samé máš u odnoží Křesťanství..

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby ne.. Víš jakého náboženství byl největší sériový vrah v dějinách? To zas tak dávno není, ne? Prostě píšeš hlouposti i Evropani, Američani a další dělají hrozné věci, akorát se o tom tolik nepíše.. Fanatici jsou na obou stranách.

Reagovat
Neuro

to, že někomu jebne v hlavě a před střílením se pomodlí a udělá otčenáš nemůžeš házet na náboženství.. jen to přerostlo k fanatismu.. zato přímo korán je celý plný agrese.. když muslim uvidí nezahalenou ženskou a znásilní ji a pak ho ani nezatknout protože "toto dovoluje korán" tak ti to přijde normální? nebo že je polívají kyselinou protože neuvařili? jestli tohle podporuješ tak potěš pánbuh.. a jestli ne tak o islámu toho moc nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

korán plný agrese?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš toho dost o Islámu nevíš ty.. Tohle se děje v zaostalejších zemích. Koukni se na Turecko..

Reagovat
Neuro

no já četl dost zpráv o tom jak francouzské muslimské ženy chodí v burkách i přes zákazy do objektů kde je to zakázané a pak se zbytečně tahají s policajtama a nakonec z toho vzejde to že se bojí můžu kteří by je uviděli "odhalené".. ale jo asi to budou jinak hodní chlapíci

Reagovat
smazaný uživatel

Čteš hoaxy...

Reagovat
smazaný uživatel

Korán je asi tak plný agrese jako je plná agrese Bible.

Reagovat
Neuro

Bible má jen agresivní a násilné příběhy.. ne přímo "oslovení".. zkus projít někdy internet a najít projevy muslimských "vůdců" v severní Africe.. kde před stovkou lidí mají projevy a říkají jak musí zabít křesťany protože jsou nevěřící psi a všichni mu tam tleskají apod.. a do médií se to nedostane.. pochybuji že kněz v kostele káže o zabíjení židů a muslimů..

Reagovat
smazaný uživatel

ale vždyť to s Koránem nemá nic společného, to v Koránu nenajdeš...

Reagovat
Neuro

ne nadarmo se ale říká že je to "náboženství šířené mečem".. myslíte si že za několik desítek let až bude v Německu 80% muslimů, ve Francii to samé nebo Anglie že nebudou chtít udělat z "jejich" státu už definitivně muslimský? a co myslíš že udělají těm kteří "neobrátí"? no oni možná nic ale budou neskutečně utlačovaní.. budou je přepadat a mlátit na ulici a policie (v té době už taky muslimská) to ani nebude vyšetřovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

schválně zkus v Afgánistánu nebo tam někde postavit kostel.. jestli se ti vůbec povedou udělat základy tak budeš borec když oni jsou dobytci co vraždí "jiné" tak proč my jim nemůžeme dělat to samé?

Reagovat
smazaný uživatel

V Afghánistánu třeba kostely byly, sice hodně málo (Taky je tam hodně málo Křesťanů, že?) Až po napadení jejich státu Američanama ty kostely zbourali.. To se tady pravoslavným kostelům dělalo taky po příjezdu vojsk Varšavský smlouvy..

Reagovat
Neuro

tak já to nechápu... celou tuto diskuzi co vedeme... několikrát v historii muslimská vojska dobývala Evropu.. chtěli tady prosazovat svoje ale Evropané se vždy bránili a odráželi útoky.. věděli proč to dělají a proč s muslimy nespolupracují a ty bys je teď natahal všechny do Evropy a byl bys ještě rád... myslíš že islám se od středověku změnil? křesťanství ano (už neupalují za to když řekneš že je země kulatá) nebo tak něco.. ale islám mi přijde pořád na stejné úrovni (když kamenují ženu co se očkem podívá na jiného)

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde ti tak, protože na tebe působí propaganda.. Ale i Islám se od středověku změnil, jak říkám, koukni se na Turecko.

Reagovat
frankiefcb

Tak Turecko od Atatyrka nemůžeš považovat vyloženě za islámskou zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen kdybys u nich měl strávit pár tejdnů,to bys rychle obracel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a to je taky v Koránu?

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni na tiskovku Bushe, není to podobný?

Reagovat
Neuro

Bush neválčil kvůli náboženství ale ropě a penězům, to je taky něco jiného

Reagovat
smazaný uživatel

Ti co povídají, že to je kvůli náboženství to také dělají pro peníze a moc.. zas nic jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy nepochopím, ako sa môžu ľudia vyjadrovať do toho, do čoho nevidia... Ale deje sa to často, no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dej příklad v čem je Korán víc agresivní než Bible.. Vždycky přece jde o výklad, kterej fanaticky můžou vzít jak Křesťani, tak Muslimové..

Reagovat
frankiefcb

s tím souhlasím a to jsem křesťan

Reagovat
smazaný uživatel

ja žiadne príklady udávať nebude. Súhlaísm, že agresívnu formu môžu mať obe náboženstvá, ale čítla si ty Bibliu, pochopil si ju, ako si ju vysvetluješ? Vy (niektorí) ateistickí Česi sa zvyknete vyjadorvať do toho, o čom nemáte páru. V tomto prípade kresťanstvo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si četl Korán, že dokážeš srovnávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Neporovnávam.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidíš, já nenapsal, že tam je hodně agrese, napsal sem, že to je podobné jako s Koránem.. Každý si to může vykládat podle svýho, většina to bere mírumilovně, fanatici ne.. A to jak na jedné, tak na druhé straně.

Reagovat
-Carles-

O tom že sú moslimovia radikálnejší ako kresťania predsa nemôže byť pochýb. A nie je to len koránom, ale aj mentalitou národov, ktoré sa vyvíjajú pomalším tempom ako západné krajiny.

Reagovat
Ligter

Šintoismus? (nechtěl jsem, aby to měl tak lehké)

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

asi neznáš muslimy tady žijící.. co sem je zažil já (a nebylo jich tak málo), tak každej byl v pohodě, ať už Albánci, lidi narozený v Kosovu, či Arabové, tak všichni měli respekt (nebo se tak jen chovali) vůči křesťanství.. je to jen o tom aby se lidi nenechali zblbnout ňákym blbcem typu Hitlera, komunistama, radikálníma muslimama atd..

Reagovat
smazaný uživatel

tak pro muslima je tím špatným nevěřící člověk, nikoli člověk, který vyznává jinou víru (aspoň myslim)

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tady žijící muslimové sem přišli za komančů ze spřátelených zemí. Většinou to byli kovaní komunisti, nebo alespoň kovaní levičáci, a místo náboženství měli Marxe, ti pokrokovější Frankfurtskou školu. Což je úplně odlišný případ od Francouzských, či Německých muslimů.

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim, ty co znam já tak sem došli v 90s kvuli valce na Balkáně, a ty Arabové asi někdy po revoluci...

Reagovat
smazaný uživatel

V moslimských krajinách kresťanstvo rešpektujú ako jedinú rozdieonu vieru, majú veľa spoločného, spoločný základ zo Starého zákona (jedine judaizmus z tej odnože odmietajú). Čiže aj v radikálnejších krajinách môže moslim okrem moslimky zobrať za ženu kresťanku, nikoho iného.

Reagovat
-Carles-

Teraz mi prídeš divný ty Z akého dôvodu by si sa niečoho takého chcel dožiť?

Reagovat
frankiefcb

bohužel tomu tak je. Jediná pomoc jsou přísnější zákony, ale na druhou stranu ono to stejně bude jedno, když se Turecko stane členem EU.

Reagovat
F.Torres

západ-islám, střední-asie..

Reagovat
F.Torres

počkej, až za nás začnou hrát vietnamci a mongolové..

Reagovat
Kovi81

Nevadi mi to za normalnich okolnosti (treba tedka jak to je v nemeckem acku), ale toho uz je hodne no.

Reagovat
smazaný uživatel

nevadi mi, mam je i celkem rad, ale vypadnou uz ve skupine

Reagovat
miky10

Kdyby nasadili sedmnáctku, tak asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

spatna reakce..

tady melo byt

Reagovat
miky10

Mi to nedalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Našel jsem tohle: Vlachodimos - Řecko, Yesil - Turecko, Aycicek - Turecko, Aydin - Turecko, Ayhan - Turecko, Khedira - Tunisko, Can - Turecko, Kacinoglu - Turecko, Gunter - Turecko

Reagovat
miky10

Výš.

Reagovat
stas87

levent ten ma zaujual a snad sa poriadne presadi v BL

Reagovat
miky10

Jj, ten hrál dobře, ale ještě o něco lepší byl určitě Yesil, ten si tam s většinou obran dělal, co chtěl.

Reagovat
stas87

je to medialne znamejsie meno no...emre can by mohol odist na hostovacku,uz na jar som si myslel ze nastupi aspon v pokalu,toho bayern nemoze pokazit,dufam

Reagovat
miky10

Já se přiznam, že asi u ani jednoho z nich netušim, kde hrajou. Jen jsem sledoval ten šampionát a zaujali mě teda oba, ale Yesil o něco víc.

Reagovat
jv

Yesil je v Leverkusenu a vkládají tam do něj velký naděje. Už letos nastoupil jednou v BL a byl hvězdou v U19 (23/19), příští sezónu by už měl dostat větší šanci, i když primárně bude asi nastupovat za rezervu (nereálný není ani hostování).

Aycicek je ve Werderu, ale moc toho nenahrál. Každopádně se s ním taky počítá, prodloužili s ním až do roku 2015. Navíc zrovna tenhle post by Brémy potřebovaly urychleně zaplácnout, když se to nedaří v Ekicim.

Reagovat
Ligter

To skoro vypadá jak kdyby zkoušel „cizí“ jedenáctku na úkor té německé.

Reagovat
Wat

Takže Reus nemá na základ?

Reagovat
jv

Jasně, že má a taky by si ho to téhle sezóně zasloužil, ale Müller je Jogiho kůň a podle všeho dostane minimálně na začátku přednost (v repre hraje vždycky výborně).

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Marin nejede?

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam dělal?

Reagovat
jv

Momentálně nemá šanci se tam vecpat.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej tým. Ale stále je největší kvalita na straně španělska. Může si říkat kdo chce, co chce, ale i přes absenci třeba Carlese Puyola v obraně mají španělé jednoznačně, opakuji, jednoznačně nejlepší hráčský materiál. V obraně samej Real madrid + Pique, záloha samá Barcelona + skvělej Xabi Alonso popřípadě David Silva a i přes absenci Villy je utocná řada taktéž kvalitní. Němci jsou skvělí, ale podle mého názoru nedokážou překonat zálohu ve složení: Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, Busquets, Fabregas, Silva (pochopitelně nebudou hrát všichni najednou :-DD)...první 3 jmenovaní jsou nejlepší záložníci na světě a druzí 3 patří do top 10

Reagovat
Infi

Neprojdou přes čtvrtfinále

Reagovat
F.Torres

tak jestli narazí na nás, tak neprojdou v žádným případě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, Baroš a Rezek si tam párkrát ve vápně ustelou a půjdem dál :-D

Reagovat
smazaný uživatel

v semifinále skončí jestli budou druzí tak narazí na španělsko a el niňo je vyřadí

Reagovat
raduinho

EURO 2000 Ve skupině tenkrát byly Anglie, Německo, Portugalsko a Rumunsko. Postup Anglie a Německa byly jasnou záležitostí ale vyhořeli a po skupinách jeli domů.

Doufám že letos se něco podobného bude opakovat a dočkáme se překvapení, právě v této skupině.

Reagovat
hefy

Německo! Německo!

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim věřím na titul více než Španělsku a komukoliv jinému.

Reagovat
smazaný uživatel

španělé nají nejlepší zálohu na světě a němci budou mít neuvěřitelné problémy jí překonat

Reagovat
smazaný uživatel

nevadi mi, mam je i celkem rad, ale vypadnou uz ve skupine

Reagovat
smazaný uživatel

Německo = nejpřecovanější tým současného ME

nepostoupí ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš tyvole?

Reagovat
smazaný uživatel

tak se podívej například na přípravné zápasy... dostali bůra i od Švýcarska... na ME vyhoří jako papír

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát že ty zápasy mají nulovou vypovídající hodnotu. Proti Švýcarům nehrála osa týmu - Neuer, Lahm, Badstuber, Kroos, Schweinsteiger, Muller navíc je to stále jenom přípravný zápas. Si idiot.

Reagovat
F.Torres

nereaguj na něj.. to nemá cenu

Reagovat
smazaný uživatel

je to nejvic vyhypovany tym na ME..

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze nemci vyhraju euro ... uz stacilo talianov, spanielskych uspacov a podobne....

Reagovat
Maresma

Co Gotze, bude hrát?

Reagovat
jv

Tak na pravou stranu má Jogi tři varianty, přičemž asi začne Müller, Reus a Götze se tam můžou později taky protlačit (v závěru může Mario vystřídat i Mesuta).

Reagovat
smazaný uživatel

z tý pravděpodobný sestavy se mi dělá trochu špatně

Reagovat
miky10

Lahm, Höwedes, Hummels, Schmelzer.

Reagovat
smazaný uživatel

místo Höwiho Badstuber

Reagovat
miky10

To bylo spíš přání.

Reagovat
smazaný uživatel

Howedes, Boateng, Badstuber, Lahm

Reagovat
smazaný uživatel

Boateng ne nerozumí si s Neuerem

Reagovat
smazaný uživatel

Miro Klose

Reagovat
Mr.Mike

pan střelec

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nebude hrát Hummels místo Mertesackera tak už to vážně nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juveforever

Mertesucker je skúsenejší

Reagovat
Al Capone

Nejnesympatičtější repre, ale pro mě největší favorit. Na MS hráli nejhezčí fotbal tak snad budou v tom pokračovat.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná diskuze ... k dokonalosti chybí už jen pinturíkčijova stovka pro Torrese v Juventusu

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je nadprůměrně kvalitní diskuze, když si vezmeš, že jde o článek, který se týká německé reprezentace

Reagovat
smazaný uživatel

*bohužel

Reagovat
jv

Tak tak. Bohužel většina nedokáže překousnout úspěch no.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo titul. A Ozil zlatý míč 2012.

Sestava:

Neuer - Lahm, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Khedira, Schweinsteiger (Kroos) - Muller, Ozil, Podolski - Klose

Schweinsteiger, nebo Kroos - Pro Bastiana mluví zkušenosti, pro Kroose forma, težké rozhodování, dohromady bych je taky nedával.

Klose, nebo Gomez - Turnaje jsou Kloseho,takže on.

Reagovat
Al Capone

Ozil a Zlatý míč? To fakt ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil shoří jak papír,stejně jako Khedira,ať hraje radši Gotze a Mesut ať jde do mešity,turek bez okurek

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nevyhrají, tak to bude překvapení

Reagovat
madridcan

Este dobre, ze nie som reprezentant Slovenska, lebo so svojim nie velmi slovenskym priezviskom by som bol na EF odcudzovany

Reagovat
smazaný uživatel

Ja napr. takého Goméza nekritizujem, to sa v Európe stáva, to je normálny prípad....

Reagovat
-Carles-

Nikto tu nie je odcudzovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial sa nevoláš Guede je to v poriadku

Reagovat
j_mrazik

Těm neněmeckým Němcům se najednou díky dobrýmu fotbalu fandí tak nějak jednodušeji než Effenbergovi s Bierhoffem.

Reagovat
Kenneth

U Němců se řeší každý Turek, ale u Francouzů, kteří mají 80 % národáků Afričany, to je všem jedno.

Reagovat
j_mrazik

Tak u Francouzů je to daný koloniema, který k nim historicky patřili. Vždyť v Berlíně je na jednom místě po Istanbulu nejvíc Turků.

Reagovat
j_mrazik

Patřili Afričani a Černoši, ale tak jim patřily ty kolonie.

Reagovat
Kenneth

Ale v německém národaku jsou především Turci, kteří se v Německu taky narodili a jejich rodiče tam třeba žijí už 40 let. Nechápu ten hate.

Reagovat
Liveral

A u Němců je to zase daný jejich ekonomickou silou, která slibuje vidinu zvýšený životní úrovně...

Reagovat
Kenneth

"Vždyť v Berlíně je na jednom místě po Istanbulu nejvíc Turků." A tohle je co za kravinu?

Reagovat
smazaný uživatel

čo na tom nechápeš?

Reagovat
Kenneth

No je to kravina jak Brno. Vůbec nechápu jak na něco takovýho přišel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po Istanbule ich najviac nie je (120 000 tisíc), ak narážaš na počet..

Reagovat
Kenneth

A na co jako naráží on?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to bral tak, že to povedal "nadnesene" ...

Reagovat
smazaný uživatel

To je furt dokola. Ozil je Turecký Němec, speciální kategorie Němce, a jako takový může hrát v repre Německa. Jenom proto, protože čeština pro něho nemá jednoslovné pojmenování, tak to neznamená, že je to Turek. Čeština například nemá pojmenování pro všechny obyvatele České Republiky, takže podle tvojí logiky žádné domovské etnikum neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Multi-kulti ,říkám to furt!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jejich zelený venkovní dresy

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsou parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda: Mesut Özil

No nevim teda,pro mě je mnohem větší hvězda Lahm nebo třeba Gómez

A ještě jedna věc:Jak může být Turek,hvězda Německé repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Vy to musíte dělat schválně. V tom případě nemůže být Gebre hvězda českého národáku v budoucnu?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Gomezova technika

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc jeho táta je španěl...

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc jeho táta je španěl...

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak vykřikovat, že Koller má německé příjmení, tak co vůbec nastupoval za českou repre... inteligence obou takových tvrzení asi není moc vysoká, co?

Reagovat
Miguel19

Gomez si bez hráče jako je Özil ani neuprdne. Naopak Özil Gomeze ani moc nepotřebuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

300. pre Nemecko vo finále

Reagovat
smazaný uživatel

299

Reagovat
-Carles-

chceš dôkaz že to bolo 300?

Reagovat
smazaný uživatel

A jaké máš

Reagovat
-Carles-
Reagovat
smazaný uživatel

To neznamená, že to bol tvoj velmi sa nudíš

Reagovat
fantomas

Lol, poláci zadrbali 2 na nikoho.

Reagovat
fantomas

Fakt by mě zajímalo, co si od toho Smuda slibuje.

Reagovat
miky10

Od promarněný akce 2 na nikoho? Asi nic, hádám...

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

Lewaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to kukáš?

Reagovat
fantomas

http://www.tugalive2.blogspot.cz/p/channel-2.html

Ale nedá se to uplně doporučit, nechtělo se mi hledat nic kvalitnějšího (i když by se asi našlo)

Reagovat
smazaný uživatel

To je v poho

Reagovat
Arne

Hm, úžasná diskuse... Jestli se z těch tří stovek příspěvků týkalo deset fotbalu, tak asi přeháním. Kdyby se člověk aspoň dozvěděl něco novýho, ale ne, furt dokola to samý.

Reagovat
smazaný uživatel

moje řeč

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě favorit turnaje, má mnohem větší motivaci než mají španělé, kteří mají papírově s německem nejsilnější tým

hlavně ta kvalita záložní řady je neskutečná, nechat sedět hráče jako gotze,kroos(schweini),reus, to se jen tak nevidí

Reagovat
Al Capone

OT: na Sportu 1 ve 20:45 Portugalsko-Turecko

Reagovat
Liquid

bude se opakovat situace z Eura 2004 a ve finále se potkají oba postupující ze stejné skupiny a Němci šampionát vyhrají

Reagovat
minoLFC

Ozil je najlepší turecký futbalista súčasnosti

Reagovat
nani92

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

Německo by to bylo takhle : Neuer-Lahm,Hummels,Badstuber,Schmelzer - Schweinsteiger,Kroos - Gotze,Reus,Muller - Schurrle ,ale takhle

Reagovat
Darren Fletcher

koho tipujete na najlepsieho strelca eura? u mna je to medzi gomezom a torresom

Reagovat
miky10

Myslel sem Huntelaar, ale vzhledem k tomu, že asi nebude hrát...Torres.

Reagovat
smazaný uživatel

Di Natale

Reagovat
F.Torres

Persie, Gomez

Reagovat
madridcan

povedal by som, ale nechcem prezradzovat svoje triumfy z fanty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski

Reagovat
-Carles-

Llorente

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema

Reagovat
fantomas

Tipnu si nejproduktivnějšího hráče: Benzema.

Reagovat
Darren Fletcher

nene, to bude ashley young 2+5, to bude stacit :)

Reagovat
miky10

Wow, za tři zápasy 2+5, na to se těšim.

Reagovat
Darren Fletcher

anglicania isli na sampionaty stale ako s bubnom na zajace a toto je podla mna prvy za dlhe roky, ked sa s nimi uz naozaj vobec nerata. a prave teraz prekvapia :)

Reagovat
miky10

Já sem je tipoval na zlato, ale po zranění Lamparda je jasný, že všechno prohrajou.

Reagovat
Darren Fletcher

no tak to treba brat taky nazor s najvacsou vaznostou. nie si trochu extremista? :)

Reagovat
miky10

Samozřejmě přehánim, ale faktor Lampard u mě prostě rozhoduje, takže i když bych jim normálně na postup asi nevěřil, jen jeho přítomností by se to změnilo no, aspoň na to čtvrtfinále.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

a co takhle Baroš toho nikdo netipne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jelavič

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem myslel nějakýho Chorvata, jenže ti mají dost těžkou skupinu..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je to černý kůň turnaje. Možná je to blbost, ale tipuju je na semifinále. Ve skupině před Itálií a pak ve čtvrtfinále už je to o štěstí, navíc když jdou proti Dčku, tak to vůbec není nereálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Baros

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipálku

Reagovat
domingo

spanelsky hrotak, at to bude kdokoliv..

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema nebo Torres a nebo zase Klose, každopádně tuhle trojku mám ve fantě.

Reagovat
Ligter

Gomez.

Reagovat
juveforever

Ronaldo

Reagovat
Kenneth

RvP

Reagovat
smazaný uživatel

1. Gomez, 2. Keržakov, 3. Giroud, 4. Llorente.

Reagovat
minoLFC

Carroll predsa

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil je němec jak poleno

Reagovat
smazaný uživatel

Narodil se tam, tak je Němcem. Co ti na tom vadí?

Reagovat
Darren Fletcher

danny the king

Reagovat
domingo

Ja bych ty trolly normalne banoval. Moc se tesim na Francii, az to vyjde, budu to brat jako signal ze se mam jit nekam na dva dny ozrat, daleko od netu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Vždyť to je každé roky furt to samé. Lidi kteří furt melou ty stejné kraviny bez jakéhokoliv náznaku vývoje názorů nestojí za to brát vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

to neni důvod jim to jen tak tolerovat

Reagovat
smazaný uživatel

A co s tím chceš dělat? Argumenty to nemá, argumentovat to neumí. Akorát vyblije svůj názor, když mu polopatě vysvětlíš jaká je to kravina tak zmizí, a na jeho místo nastoupí další výblitek.

Reagovat
smazaný uživatel

tim pádem máš pravdu vždycky ty jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdu má ten, kdo zastává názor který je soudržný s ostatními názory a souhlasí se skutečností. Takže bys mi to musel vyvrátit na základě racionálních argumentů, a nebo podpořit ty svoje názory racionálními soudržnými argumenty. Dokážeš to?

Reagovat
smazaný uživatel

dokážu,jinak bych ty jak říkáš "výblitky" nepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to sem viděl....

Reagovat
smazaný uživatel

mohl ses zeptat čemu nerozumíš a já bych ti odpověděl,nebude tu psát dlouhý články.

Reagovat
domingo

Dik za empirickou ukazku, takze ted bude nasledovat ten dalsi vyblitek..

Reagovat
domingo

Ja to vim, jenom se pres to nedokazu prenest.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

jaké trolly, nikdo vás nenutí reagovat

Reagovat
domingo

Tak pokud nekdo na 1947294739457359275497x opakovane a vysvetlovane tema furt bluje to same dokola, tak je u me bud troll, nebo vylizany blb. A moje neochvejna vira v budoucnost lidstva me nepusti pres tu prvni moznost..

Reagovat
domingo

A k tomu 'nikdo vas nenuti reagovat' - picovina jak vrata, tim, ze vlezes do diskuse, minimalne davas najevo, ze chces, aby o tvem nazoru nekdo <i>diskutoval</i>, takze ano, vlastne tim lidi reagovat nutis. Svym zpusobem.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty zase dost netolerantní, že nedokážeš akceptovat cizí názor, tebe taky nikdo nepřesvědčuje, abys změnil ten svůj.

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

to je relativní. nikdo tu není víc než ten druhej, aby povyšoval svůj názor nad ostatní

Reagovat
domingo

A jeje, Feyerabend

Reagovat
smazaný uživatel

a vždyť ty meleš taky furt dokola jak tě tady všichni rozčilujou.tak se na každýho vy... a reaguj na ty co ti píšou podle tvejch not.

Reagovat
domingo

Ja to tak normalne delam, ale obcas mam konfliktni naladu

Reagovat
smazaný uživatel

třeba jako teď že?

Reagovat
domingo

Nj, vic stresujici obdobi jsem zazil snad naposledy nekdy na stredni. Jdu se odreagovat do hospody

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší nápad a jdu taky

Reagovat
-Carles-

A čo ak sa niekto tých 1947294739457359275497x opakovaných tém nikdy nezúčastnil a ani si ich tu nevšimol? Nie každý lezie na EF od počiatku jeho vzniku dennodenne, sleduje a prispieva do diskusií. Skús sa na to pozrieť aj z tejto strany mince.

Na druhej strane neviem, či máš touto reakciou na mysli konkrétnych užívateľov, ktorých si si zapamätal že o tejto téme diskutujú dookola bez náznaku nejakého pokroku v názoroch. V takom prípade sa sťažuješ oprávnene

Reagovat
domingo

Libi se mi, zes to cislo zkopiroval .. od kazdyho trochu, no. Proste me to stve, to je vsechno.

Reagovat
-Carles-

bež na to pivo...

Reagovat
Kenneth

To tě jako sere tak že někdo trolluje na diskuzích? Relaxuj.

Reagovat
fantomas

OT: Hráči Španělska si dle výpočtů Grahama Huntera dohromady letos pověsili na krk 40 medailí za triumf v nějaký soutěži/poháru. By mě zajímalo, jestli se tomu nějaká repre aspon přiblíží...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát se vloni, je to tak 70, ne? :)

Reagovat
fantomas

Až tak asi ne. Ubylo by šest medailí vedle Barcy a Realu, pokud dobře počítám, zbytek se mi nechce přehodnocovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Až se budu nudit, tak to spočítám, vsázím, že to bude nad 50 nebo 60, bereš?

Reagovat
fantomas

Nad 50 asi jo...ale ona ta Barca letos měla čtyři, loni měla pět nebo i šest?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nad 60 No ono jde asi o to, co tam počítáš, jestli takový ty srandy jako MS klubů, všemožný superpoháry a tak, což já osobně až tolik nepočítám.

Reagovat
fantomas

No on to tam očividně počítal, jinak by Barca čtyři medaile dokupy nedala.

Reagovat
smazaný uživatel

liga, pohár, LM, super pohár, MS klubů

Reagovat
fantomas

Pohár měl loni Real, proto mu neubývá žádná medaile.

Reagovat
smazaný uživatel

pardon, to je ode mě celkem fail, vzhledem k tomu, že jsem to finále sledoval v baru u stadionu, kde se hrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pecka, že se u Albionu počítá do obrany s kompletní Chelsea trojkou Cole,Cahill,Terry.

Reagovat
smazaný uživatel

400

Reagovat
smazaný uživatel

můj vytipovaný soupeř pro nás na čtvrtfinále, dáme si bratrské derby

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle sráči nikdy nebyli naši bratři...

Reagovat
smazaný uživatel

ale byli, dokonce jsme měli dlouho společný stát

Reagovat
smazaný uživatel

FUCK OFF, srát na ně, nebudu se bratřit s nikým, kdo nás obsadil a 2x rozpoutal světovou válku!

Max tak jsem schopnej tolerovat hezký Němky na dovolený, pivo z Lidlu a auťáky.

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj názor, já mám němce rád, teda ty pravé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože blonďáky s arijskými rysy a dostatečnou dlouholebečností?

Reagovat
smazaný uživatel

no comment

Reagovat
smazaný uživatel

pivo z Lidlu? Tak to máš velkou toleranci

Reagovat
smazaný uživatel

Když se jede někam na vejlet, tak tim naplnit kufr je ta nejlepší věc.

Ještě můžeš dát karton bezdákum venku a jsi king

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem jel na výlet, tak jsem to "pivo" ani nedopil a kupoval si raději drahý G od autobusáků

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť já si dělal humor.

Reagovat
smazaný uživatel

uff

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

S Němcema nikdy, pleteš si to s Habsburskou monarchií -> Rakouským císařstvím -> Rakouskem-Uherskem.

Reagovat
frankiefcb

A teď mi řekni, kdy jsme naposledy měli s Němci společný stát?

Reagovat
smazaný uživatel

"společný stát" pokud se budem držet tohoto pojmu, tak nikdá

Reagovat
smazaný uživatel

a co svatá říše římská, to je taky stát, dokonce Karel IV. byl hlavou toho společného státu

Reagovat
frankiefcb

no stát Svatá říše římská, jak si sám řekl byl spíše svazek. Přirovnal bych to k EU. Jinak, abychom si rozumněli tak Rakušáky neberu vyloženě za Němce.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas jednalo se o volné uskupení, konfederaci říšských knížat a panovníků v dnešním smyslu, váha slova Karla IV. například neměla výraznější váhu, všechny svoje záměry musel prosadit diplomaticky i v rámci Svaté říše římské.

Reagovat
smazaný uživatel

naposledy v letech 1939-1945, ale předtím vlastně už od 12. století po celou dobu taky, záleží na tom, jestli sudetské němce považuješ za němce nebo za čechy mluvící německy. já spíš za to druhé.

Reagovat
frankiefcb

tak v letech 1939 - 1945 to byla vyloženě bratrská spolupráce. Jinak byli jsme protektorát nikoliv součást říše, jediní, kdo byli součástí říše bylo Hlučínsko. Jinak jedině se dá brát těch 20 let za první republiky (sám si viděl, jak to dopadlo), ale já to myslel spíše jako společný stát s Německem.

Reagovat
smazaný uživatel

protektorát byl součást říše, jen o něco samostatnější než ten zbytek, něco jak dnešní autonomní oblasti, tím jsem si celkem jist. to jen pro upřesnění

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Nebylo společné

2) Nebyl stát

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na zorze.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-
Reagovat
fantomas

Hehe, se tam z těch "na hraně" fakt snaží jen Klose no.. ale stejně je to hovno vypovídající, já bych taky nezpíval.

Reagovat
Kenneth

Klose je taky zrádce. Styděl bych se bejt jím.

Reagovat
frankiefcb

Ale u Kloseho se to dá pochopit, bo ten prý už ani neumí pořádně polsky a cítí se více Němcem než Polákem.

když se někdy člověk podívá na naší repre, tak tam většina taky drží hubu, i když včera myslím zpívali (pobrukovali) snad všichni

Reagovat
fantomas

No právě, je to naprosto dobrovolná činnost náký zpívání hymny, ani to nemusí ukazovat na neznalost textu nebo takový věci..

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, kdyby hrál Klose za polskou repre, tak tady všichni remcají, že je to podobný případ jak Perquis, Boenisch či Obraniak, ale když hraje za Německo (cítí se být Němcem), tak je to taky špatně. Má snad hrát za Pitcairn (kdyby měli fotbalovou federaci, což nemají), aby to nikomu nevadilo. Pozn. Pitcairn nemá původní osídlení - mix. Tahiťani a Britové.

Reagovat
smazaný uživatel

navíc Klose je Němec jako Özil Turek...

Reagovat
-Carles-

Ako na ich mieste by si nespieval? Čo je logické, pretože sa ako Nemci necítia.

Reagovat
fantomas

Ale prdlačky, jako rozenej Čech českou hymnu..

Reagovat
-Carles-

Prečo?

Reagovat
fantomas

Si ji prostě líp užiju, líp cítim tu národní hrdost, když se prostě jen zaposlouchám do jejích tónů, nepotřebuju si to kazit vlastnim zpěvem..

Reagovat
miky10

A neni to spíš o tvym (ne)umění?

Reagovat
fantomas

Řek bych, že určitě ne no..

Reagovat
miky10

Reagovat
-Carles-

A myslíš že rovnaké dôvody mali imigranti v drese Nemecka?

Spievanie hymny samozrejme nie je povinnosťou, ale u Nemcov je práve toto paradoxom, že oni ju spievajú, pretože práve tým vyjadrujú tú národnú hrdosť, dokonca aj Klose.

Reagovat
fantomas

Těžko říct právě. Já tim chtěl ukázat na to, že je to čistě dobrovolná činnost.

Reagovat
-Carles-

A o tomto som písal aj hore, ja nehovorím že nesmú hrať za nemecký národný tím, je to úplne legitímne že tam sú, pretože pravidlá sú dané jasne. Išlo skôr o to, že Nemci v tom pravom národnom zmysle slova nikdy nebudú, pretože v nich koluje turecká krv. Na to mi domingo poslal tento odkaz : http://yourmotivational.com/uploads/23512.jpg

Reagovat
fantomas

Njn, já už to tu řešil stokrát a po stoprvní to řešit nehodlám, sorry..

Reagovat
-Carles-

K tomu som ťa ani nechcel naviesť, len som chcel dal veci na pravú mieru, pokiaľ niekto môj názor pochopil špatne.

Reagovat
fantomas

Jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže např. Slovák, co se narodí na Slovensku, jeho otec se narodí na Slovensku, ale jeho větší část předků pochází z Maďarska není Slovákem v pravém "národním" smyslu. To potom musím říci, že většina Čechů i Slováků není Čechy i Slováky v pravém slova smyslu. Zní to od tebe dost nacionalisticky.

Reagovat
-Carles-

Neporovnával by som hrušky s jablkami. Turecko je predsa len krajinou oveľa vzdialenejšou európskym krajinám ako Maďarsko a Slovensko navzájom, to je hádam jasné už na prvý pohľad.

Aj samotní Nemci považujú imigrovaných Turkov za Tureckých Nemcov a nie Nemcov. Tá integrácia obyvateľov medzi krajinami Európy navzájom je podstatne jednoduchšia a menej viditeľná ako integrácia etnicky úplne iného národa s úplne inou mentalitou a náboženstvom. Tak isto keby príde do Nemecka milión Číňanov a za 50 rokov budú ich deti rozprávať že sú hrdí Nemci, tak to vyznie trocha zvláštne.

Reagovat
-Carles-

Toto je zároveň môj posledný koment k tejto téme, idem na pivo.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
madridcan

Real Madrid basketbal a Portugalsku naraz Zatial ma teda viac bavi basketbal...

Reagovat
Darren Fletcher

najnudnejsi sport ever

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne, jeste tenis a F1

Reagovat
fantomas

Jen F1.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

a to nás ještě čeká diskuse u Francie

Reagovat
smazaný uživatel

A máme štěstí, že se nekvalifikovalo Švýcarsko.

Reagovat
madridcan

Postiga

Reagovat
fantomas

Je věčnej.

Reagovat
smazaný uživatel

To bol Almeida, Postiga hral až na konci zápasu

Reagovat
madridcan

Altintop

Reagovat
madridcan

Ci pana, tak to bola chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Umut Bulut

Reagovat
madridcan

Ty kokos sam pred brankarom a este zbytocne nahrava...tak ked to takto vsetko budu komplikovat aj na ME, tak to budu mat zaujimave.

Reagovat
madridcan

Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Tak Portugalci mě zatím baví, Cristiano zatím uspěšně pokračuje v elasticu

Reagovat
goodbay

Doufám v jediné, že tahle země to nevyhraje.

Reagovat
madridcan

Tak...Real Madrid vo finale

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládaná sestava

Bayern + Mertesacker, Özil a Podolski

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Kim Carnes by mohla oprášiť a renovovať svoj starý hit - Mesut Ozils Eyes Mimochodom tá podobnosť s Bette Davis tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele