Představení účastníků ME 2012 - Anglie

06.06.2012, 09:27
Profily, historie
Zaujalo nás
Ve skupině D by teoreticky měly být karty rozdány jasně. Podobně jako Francie, také Anglie za sebou po léta vláčí nálepku favorizované země. Rovněž letos se jí ale tak úplně nevěří. A právě profilem hrdého Albionu načínáme závěrečnou etapu našeho předturnajového seriálu...

Historie:

"Hrdý Albion" - tohle slovní spojení se ve fotbalových lexikonech zabydlelo s jistotou tvrdého y ve vyjmenovaných slovech. Přesto je často, a zejména v nedávné době, užíváno s poněkud ironickým tónem hlasu. Problém totiž tkví v tom, že Angličané doopravdy nemají příliš na co být hrdí. Jestliže se dřív o krajině španělské vykládalo v rovině silná liga - slabá reprezentace, dnes tohle žezlo neomylně třímá v rukou centrum Commonwealthu. Přitom nejznámější obyvatelé Britských ostrovů vskutku neoslňovali ani v minulém století.

V Brazílii roku 1950 (na svém prvním MS) Albion pohořel a pakoval se domů už po třech zápasech. Za čtyři roky už Angličané alespoň nakoukli do vyřazovacích bojů, kde se ale příliš neohřáli a hned ve čtvrtfinále je jasně vyřadila Uruguay. Ve stejném gardu se potom vyslanci Královny Alžběty prezentovali i na dalších dvou šampionátech - ve Švédsku dohráli okamžitě po skupinové fázi, v Chile pak pro změnu jen dorovnali své dosavadní maximum. Ve čtvrtfinále jim stopku vystavila hvězdná Brazílie. Celé mizérii tedy mělo učinit za dost až zpravidla nedobytné domácí prostředí, kde Angličané veškerou světovou smetánku uvítali právě o čtyři roky později.

První prohra s nebritským celkem na vlastním hřišti - 21. září 1949. První takový neúspěch přímo na Wembley, londýnském svatostánku - ještě o čtyři roky později. Více než osmdesát let uběhlo od zformování anglické reprezentace, než se někomu z pevniny, konkrétně Maďarsku, konečně podařilo vyloupit slovutné Wembley. Není tedy divu, že jakmile tu Angličané měli sehrát své dosud nejdůležitější reprezentační klání, nepochybili. Jakoby náhodou v Londýně domácí "nároďák" sehrál každé z vyřazovacích střetnutí - poradil si s Argentinou, nepustil dál Eusébiovo Portugalsko a nezaváhal ani ve finále. Třebaže je Němci donutili hrát přesčas; a třebaže museli rozhodnout až dlouho a stále ještě diskutovaným gólem.

Dalo se čekat, že domácí triumf Angličané budou jen těžko napodobovat. Ale že se mu v příštích 40 letech ani nepřiblíží, to asi přesto čekal jen málokdo. Tedy nepřiblíží - semifinále z roku 1990 (a dále dvě evropská) by se možná s přivřením obou očí dala vzít, ale stejně. Žádné další finále a hned pět zakletých čtvrtfinále. Právě druhý vyřazovací duel se stal Albionu osudným jak naposledy v Německu, tak ještě o něco dřív v Japonsku a Asii; mezi zástupci starého kontinentu pro změnu v Portugalsku. Zpropadenou první dekádu nového tisíciletí pak Angličané zase završili po svém: na minulé Euro radši nepostoupili a v Jižní Africe padli rukama ambiciózních Němců, sotva opustili základní skupinu; nakonec zcela jasně, ale bůhví, jak by se nakonec věci měly být na stadionu branková technika.

Nicméně na "kdyby" se v kopané, stejně jako kdekoliv jinde, pochopitelně nehraje, a nějaká "kdyby" zároveň Angličanům nedopomůžou k úspěchu ani tentokrát. Bezprostředně po oslavách jubilea Jejího veličenstva "hrdý Albion" kráčí do druhého desetiletí stále ještě relativně čerstvého milénia. Naváže v duchu toho minulého, nebo začne konečně psát zlaté dějiny kolébky fotbalu?

Trenér: Roy Hodgson

Když v únoru Anglie prakticky naráz přišla o dlouhodobého kapitána i manažera, byl to pro všechny kolem šok. Když byl coby nástupce a lodivod pro Euro 2012 jmenován Roy Hodgson, okolí v šoku zůstalo. Úspěšný kormidelník West Bromwiche, který pod rodákem z Croydonu, města nedaleko Londýna, vyrostl nejmíň o jednu hlavu, se takto v 64 letech stal nejstarším manažerem hrdého Albionu. A leží před ním výzva dost možná největší, jaké za poslední dekády kouč tradičně zklamávající reprezentace čelil.

Mužstvo totiž povede na evropském šampionátu, který bude jistě tím posledním pro generaci vystavěnou kolem Terryho, Colea a Gerrarda (leč ochuzenou o další členy jako Ferdinand, Lampard nebo Barry). A ta vešla do dějin coby pozoruhodně neověnčená parta. Naopak Hodgsona předchází pověst trenéra pragmatického a spíše úspěšného. V první řadě má zkušenosti se zahraničím (nadvakrát vedl i slovutný Inter, leč v dobách nepříliš slavných) i nároďáky: se Švýcarskem se účastnil MS 1994, kam jej dostal po 28 letech (a postoupil s ním ze skupiny), z Finska udělal chválený defenzivní stroj. A to, stejně jako znalost švédské klubové scény, se nyní bude hodit i proto, že zrovna seveřanům bude Albion čelit již ve skupině.

V řadě druhé je pak zvyklý sázet na ostrovní hráče, takže jim dokonale rozumí (což lidé postrádali u Capella) a zvládá jim ordinovat pasující rozestavení - to je zároveň součástí třetí doporučenky. Hodgsonův styl fotbalu totiž nápadně připomíná ten Capellův. Znovu se bude pendlovat mezi systémy 4-4-2 (4-4-1-1) a 4-2-3-1, přičemž ten první - odzkoušený generálkou - je při absenci Barryho zřejmě pravděpodobnější. Angličané pod Hodgsonem budou čistě defenzivním uskupením, s tím je potřeba na každý pád počítat.

Přesto je na Hodgsona klasicky vyvíjen nelidský tlak. Za vše hovoří třeba nemilé uvítání bulvárním deníkem The Sun, který se v úvodním článku k jeho jmenování odhodlal netaktně parodovat jeho ráčkování. Okamžitě po zveřejnění předběžné nominace mu navíc kdekdo "omlátil o hlavu" kontroverzní rozhodnutí jako například vynechání záložníka Carricka s obránci Ferdinandem a Richardsem. K tomu připočtěte Rooneyho dvouzápasovou stopku, na poslední chvíli rozpadnutou stoperskou dvojici a zbude vám v rukou leda takzvaný "salát". I s ním Hodgson nicméně musí přesvědčit, nejlépe postoupit ze skupiny; jinak toho na něj odborníci mají tolik, že odvážný čtyřletý kontrakt ani nemusí dodržet.

Hvězda: Steven Gerrard (Liverpool)

Populární "Stevie G" se konečně dočkal. Po dvanácti letech a téměř stovce zápasů v národním týmu byl jmenován permanentním, prvním kapitánem, leč mu k tomu muselo dopomoci násilné vysvlečení Johna Terryho (podobně jako před MS 2010 absence Ferdinanda). Jako jeden z posledních tří mohykánů takzvané "zlaté generace" bude tedy tím spíš chtít dokázat, že ono první slovo v tomto přízvisku nemusí být nutně doprovázeno ironickým pošklebkem.

Coby solo fotbalista je Steven Gerrard, dlouholetý kapitán Liverpoolu jako jeho jediného klubu, prototypem úspěšného muže - o tom těžko můžeme vést spory. Je nositelem Řádu Britského impéria; po Kennym Dalglishovi byl fanoušky označen za druhého největšího hráče liverpoolské historie; v anketě Zlatý míč 2005 došplhal až na třetí příčku, neboť v témže roce prožil s Reds památné istanbulské finále. Po skončení sezony následující pak navíc jakožto první zaměstnanec LFC od roku 1988 převzal od hráčské asociace cenu pro fotbalistu skončivšího ročníku Premier League. Tehdy byl na vrchol sil.

Ovšem od té doby v řece Mersey uplynulo mnoho hektolitrů spíše kalné vody; Gerrarda začala častěji srážet zranění (loni stihl v lize odehrát už jen 21 zápasů, letos dokonce 18) a také celému týmu jako by došla šťáva. Až v této sezoně nastal menší zlom - prvně od roku 2006 si Gerrard opět potěžkal nějakou cennou trofej, v tomto případě tu pro vítěze Carling Cupu. A i když následně Liverpool nezvládl finále druhého domácího poháru, kdekdo mohl nabýt dojmu, že právě teď se čerstvě 32letý středopolař znovu nadechuje.

Což by vskutku mohlo platit i pro Albion. K Royi Hodgsonovi prý rodák z Whistonu chová velký respekt, při jeho epizodním působení v městě Beatles ostatně pravidelně "bodoval", byl produktivní a na rozdíl od většiny týmu nijak nestrádal. Bylo proto nabíledni, aby se zrovna pod Hodgsonem stal kapitánem. Zároveň by mu také mohla vyhovovat absence Franka Lamparda, s nímž se na place často "bil" a jejich vzájemná spolupráce byla velmi kritizována. Takto má Gerrard pevné místo uprostřed pole, možná se dostane i pod útočníky (alespoň do Rooneyho návratu) - a potom už stačí "jen", aby mu sedla forma...

Předpokládaná sestava:
Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (Walcott), Parker, Gerrard, Downing - Young - Welbeck (Rooney)

Kvalifikace a příprava:

V podstatě by se dalo říct, že nemá smysl tuhle sekci rozpitvávat, když je Anglie jediným účastníkem Eura, který byl v tomto poměrně krátkém období veden hned třemi trenéry. Přesto je třeba alespoň zkonstatovat, že si Angličané podruhé ve třech po sobě jdoucích případech poradili s protivníkem z Balkánu, jakožto nejbližším pronásledovatelem, a na rozdíl od chorvatské potupy spojené s absencí na minulém ME tentokrát finišovali s drtivým náskokem šesti bodů na Černou Horu. Skupinu dokonce uzavřeli bez porážky, s jedinou ztrátou na cizích hřištích (což se teď může hodit) a úctyhodným skóre 17:5.

Jenže hned dvojí zkouška bezprostředně před šampionátem, již pod Royem Hodgsonem, ukázala, jak moc by tahle vizitka mohla být bezpředmětná. Jednak Albion na turnaj vyráží v dosti pozměněné, částečně i nedobrovolně vybrakované sestavě; jednak oba výsledky 1:0 napovídají, že zkrátka v první řadě půjde o pevnou defenzívu, nemotornou zálohu a mnohdy odříznutou, nepočetnou ofenzivní vozbu. V zápasech tohoto mužstva patrně bude padat jen minimum branek.

Program zápasů - skupina D

11.06.2012
18:00
Francie
1:1
Anglie
Doněck
15.06.2012
21:00
Švédsko
2:3
Anglie
Kyjev
19.06.2012
20:45
Anglie
1:0
Ukrajina
Doněck

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Jack Butland
10.03.1993
Birmingham City
Robert Green
18.01.1980
West Ham United
Joe Hart
19.04.1987
Manchester City
Obránci
Datum nar.
Klub
Leighton Baines
11.12.1984
Everton FC
Ashley Cole
20.12.1980
Chelsea FC
Phil Jagielka
17.08.1982
Everton FC
Glen Johnson
23.08.1984
Liverpool FC
Phil Jones
21.02.1992
Manchester United
Martin Kelly
27.04.1990
Liverpool FC
Joleon Lescott
16.08.1982
Manchester City
John Terry
07.12.1980
Chelsea FC
Záložníci
Datum nar.
Klub
Stewart Downing
22.07.1984
Liverpool FC
Steven Gerrard
30.05.1980
Liverpool FC
Jordan Henderson
17.06.1990
Liverpool FC
James Milner
04.01.1986
Manchester City
Alex Oxlade-Chamberlain
15.08.1993
Arsenal FC
Scott Parker
13.10.1980
Tottenham Hotspur
Ashley Young
09.07.1985
Manchester United
Útočníci
Datum nar.
Klub
Andrew Carroll
06.01.1989
Liverpool FC
Jermain Defoe
07.10.1982
Tottenham Hotspur
Wayne Rooney
24.10.1985
Manchester United
Theo Walcott
16.03.1989
Arsenal FC
Danny Welbeck
26.11.1990
Manchester United

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (483)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj druhý nejoblíbenější tým.

Reagovat
Puskas

Můj třetí - po Skotech

Reagovat
smazaný uživatel

první je doufám ČR!

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Mozambik.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj Komory.

Reagovat
smazaný uživatel

Komoru jsem teď uklízel

Reagovat
smazaný uživatel

já je mám nastejno s ČR..doufám, že na vzájemný zápas nedojde

Reagovat
Ligter

Reagovat
Puskas
Reagovat
xfox88

hadam postup a zeby rooney nieco zahral

Reagovat
smazaný uživatel

Teď má ten tým šanci i uspět. Já jim věřím tak, jako nikdy jindy.

Reagovat
stas87

male OT:

podla rozhodnutia europkskej unie nesmie ziadne jedlo obsahovat v nazve hanlivy vyraz k etnickej rase.

preto sa u nas rusi nazov ciganska pecienka.

novy nazov je neprisposobivy rezen.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost.

Reagovat
stas87

viem ze to nesuhlasi ale v prvej chvili ma to pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

to je hrozná demence... evropská unie zase vymýšlí sra*ky

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejná kravina jako když se rozšířila ta zpráva, že podle nařízení EU musí mít každý kdo podnikne výstup na horu vysokou nad jednu míli kyslíkový přístroj, čili aji na Sněžku. Takových falešných zpráv je tisíc a lidi jim věříjou jenom proto, že je baví nadávat na kohokoliv, a na EU je nadávat módní.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde, že je dneska hrozně cool, in a kdo ví co ještě říkat, že je něco "modní" To je taky šílená sračka Ale EU je jedna velká směšná organizace, která spíš žene všechny do pekel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož možu to taky napsat tak, že lidi jsou idioti kteří jdou z davem, aji když je ten názor sebevětší kravina. Ale "módní" je kratší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A EU nikoho nikam nežene, za prvé ju tam ženou státy které jsou v EU, a za druhé, být v EU je pořád o parník lepší, než tam nebýt.

Reagovat
Arbiter

záleží na úhlu pohledu V konečném důsledku to může vyjít nastejno...

Reagovat
smazaný uživatel

To si až tak nemyslím. Třeba je obrovský rozdíl mezi monetární unií, která funguje protože ju má zcela v kompetenci EU a Evropská centrální banka, a hospodařením států s eurem které žalostně nefunguje, protože to je v kompetenci jednotlivých států. Zatím všecko co se dokázalo centralizovat pod jednu střechu funguje líp, než když se o tom musí dohadovat klubko rozhádaných států, z nichž některé hlasujou proti už jenom z principu, nebo je to v kompetenci jednotlivých vlád, které pochopitelně myslíjou hlavně na sebe.

Reagovat
Arbiter

se sovětským svazem na věčné časy

Reagovat
stas87

mno,rusku ide o ukrajinu a bielorusko,ze s nimi chcu mat spolecne obchody ci co a ze ta myslienka znovu oziva

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o to šlo ale Rusku vždycky

Reagovat
stas87

jj,ale to sa malo riesit uz na zaciatku ked zacali problemy,dalsia chyba zrejme bola maastrichtska zmluva kde si nikto nepripustal taketo problemy co su dnes,grecko nevystupi z unie lebo by ju nasledovalo spanielsko ci taliansko a na to uz unia pripravena vobec nie je a viedlo by to k daleko vacsej katastrofe nez je teraz problem grecka,ale aj tak grecko zbankrotuje

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko zbankrotuje tak jako tak. Za těch nyní nastavených podmínek by se dalo zachránit, ale volby nevyhraje žádná strana která prosazuje šetření. Takže konec. A pak to záleží na Francii a Německu jak EU dopadne.

Reagovat
stas87

tak ja sa grekom ani necudujem,oni fakt brutalne setrili a uz toho maju po krk,najvacsi problem s tym budu mat nemci a francuzi a mozu si za to sami,keby do problemov grecka vtiahli viac krajin a nastavili ten system riesenia treba tak ze by urobili z fiancnich trhov spolocnu pozicku pre grecko s tym ze by sa za tie peniaze zarucili a tie peniaze by potom poslali konkretne k jednotlivym vladam na riesenie ich problemov za ovela mensich urokov nez dnes tak by to tie ekonomiky ktore musi platit dnes vysoke uroky nehnalo do bankrotu ako je to teraz v grecku

Reagovat
smazaný uživatel

No, asi jo. Ale do toho nikdo nepude, páč solidarita nefunguje tak jako by měla. A moc se těm státům nedivím. Takhle nastavená EU je prostě polovičaté řešení.

Reagovat
stas87

nj,nikomu sa nechce platit grecku dlzoby a taka merkelova to ma alebo bude mat dost nahnute...prehrala uz v 11 zemskych volbach po sebe a levicove strany ziskali dve tretiny hlasov...

preco si osobne ty?pre uspory alebo pre rast ekonomiky?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl klidně aji pro dočasné zadlužení, Český dluh není nijak velký. Ale muselo by to jít do infrastruktury a do vzdělávacích programů. Jestli to zase půjde do spotřeby a nebo na sociální projekty, tak to radši ať se šetří.

Reagovat
smazaný uživatel

To si dělás srandu, ne? Kdes přišel na to, že monetární unie funguje? Právě naopak - btw. zkus si pořádně prostudovat literatutu ohledne teorie optimální měnové oblasti. Vem si třeba hypoteční bublinu ve Španělsku - nevím, jestli o ní něco víš, moc se o ní nemluvilo, ale dosahovala ještě větších rozměrů než ta v USA (vzhledem k velikosti státu samozřejmě). Zkrátka mít jednu úrokovou sazbu pro všechny státy je hloupost, tedy alespoň za předpokladu, že jejich HC nejsou dostatečně korelovány. To je právě případ toho Španělska - některé státy potřebovaly restriktivní, jiné zase expanzivní monetární politiku. Další věcí je ta neodvolatelná "fixace" kurzu resp. splynutí měn do měny jedné. Pak hrozí to, co se stalo např. Řecku (mj.) - reálná kurz apreciuje - snižuje se konkurenceschopnost a dochází k deficitům v rámci platební (obchodní) bilance. Za normalních okolností by se řecká měna znehodnotila, a PB by se vyrovnívala, tenhle vyrovnávací mechanismus tu zkrátka nefunguje. Navíc ECB se vydala cestou inflační politiky, nakupováním dluhopisů apod. Ztráta marky je a ještě bude citelná - Bundesbanka byl takový maják v těch evropských měnových vodách - důsledná antiiflační politika - dneska se už musíš spolehát jen na tu ECB.

A ani v samotné EU nejsou prakticky žádné výhody - hromada technických, hygienických norem, které v konečném důsledku akorát ubíjí konkurenci. Absolutně neefektivní dotační systém. Podpora obnovitelných zdrojů atd. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Monetární unie pochopitelně funguje, ale díky politickému rozhodnutí že konvergenční kritéria budou nastavená taková jaká byly je odsouzena k zániku. V ideálním světě kde by konečné slovo při schvalování členů EMU měla ECB, nebo někdo rozumný, by se Španělsko a Řecko do EMU nikdy nedostalo, prostě proto, že jejich ekonomiky to nemůžou unést. Což se taky stalo. Tyhle dvě věci by se neměly plést.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě ne, těch faktorů, které by museli jednotlivé země splňovat je daleko více než, kolik jich je v konvergenčních kritériích - mobilita pracovních sil, flexibilita mezd a cen, korelace hospodářských cyklů, struktura vzájemného obchodu mezi jednotlivými státy. V konečném důsledků bys tak měl měnovou unii max. o 5 státech.

Reagovat
smazaný uživatel

Šak jo, tak to nakonec dopadne. Francie, Německo, Benelux, dost možná Finsko, Rakousko Estonsko, hodně velké možná Itálie. To je tak všecko. Slovensko, Irsko a Slovinsko nejspíš nebude mět politickou vůli, zbytek nebude splňovat přísnější kritéria.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že pokud přijde takový krach, resp. odchod tolika států, že bude ještě vůle a vůbec důvěra lidí v něco takového jako je měnová unie? Já o tom docela pochybuji. Btw. zrovna Estonsko je jedním z mých nej. států, okolo krize měli propad HDP snad o 10 procnet (myslím, že nejvíc v Evropě) a přesto vyrovnaný rozpočet - tam se např. šetřilo tak, že se ve městech v noci nerožínala pouliční světla, byl tam dohodnut masivní propad ve mzdách, s tím, že s lepšími časy jim to zase vrátí. Jen tam zkrátka existuje nějaký společná konsensus ohledne těchto věcí. U nás by každý šetřil, ale jen na úkor jiného, jak se to někoho dotkne přímo, tak je rázem proti šetření.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že by ta důvěra byla. Peníze fungujou na tom principu, že když je máš, tak je tvůj eminentní zájem aby měly nějakou hodnotu. Proto při meziválečné inflaci lidi neopustili marku aji když museli do obchodů vozit peníze trakařem. Když se užší skupinka států dohodne, nastaví funkční pravidla a zaručí se za jejich fungování, tak to trhy vezmou víc než polovičaté řešení které je nevyhovujícím kompromisem rozhádaného společenství.

Reagovat
smazaný uživatel

za tu poslední větu

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké argumenty proč EU všechny žene do pekel?

Reagovat
valloire

V tom případě jsem to už párkrát porušil.

Reagovat
Tomanatura

jenze toto neni fake, ale realita, jelikoz uz to probiha.

Reagovat
raduinho

nechápu jak někdo může věřit těmto fakeům

Reagovat
stas87

ja viem ze je to blbost a preto to neriesim,len ma to sdelenie pobavilo

Reagovat
Arbiter

no když se něco takového stalo v Rakousku, tak do EU je to jen kousek...

Reagovat
smazaný uživatel

Tož je rozdíl když se pro něco rozhodne ultrakorektní spolek který se živí tím, že láká zákazníky do svojich provozoven a nechce naštvat nikoho, a když se pro to rozhodne evropský parlament a vydá to jako zákon. Ve skutečnosti je to kravina, ten název jídla je tradiční a nemá s cigánama co dělat. Něco jako španělský ptáček.

Reagovat
Arbiter

ale já vím, prosím tě

Reagovat
Puskas

To mi připomnělo - uherský salám se vyrábí z vymačkaných uhrů

Reagovat
adalbertus

polský též

Reagovat
Puskas

Ale polských, což je podstatný rozdíl než uherských

Reagovat
Arbiter

tohle je blbost, na druhou stranu se rakouští restaurateři pro tohle vážně rozhodli a jejích nějaký svaz řekl, že se tohle u nich nesmí v restauracích objevit...

Reagovat
Arbiter
Reagovat
M0rb1D4S

Za chvíli se jim nebude líbit název Černá Hora a tak přejmenují celý stát

Reagovat
Tomanatura

Jj, u nas uz se nesmi prodavat ''Neger'' (Weißbier smichany s colou), tedka prodavas ''Colapivo''. Jsou to naprosti uchylove, ti z EU.

Reagovat
Arbiter

jenže tohle není příkaz z EU, nýbrž iniciativa rakouských restauratérů...

Reagovat
Tomanatura

Nemci s tim zacali uz pred tremi lety...

Reagovat
Arbiter

nic to nemění na tom, že to není direktiva EU

Reagovat
smazaný uživatel

Hoax

Reagovat
forrest

No, já měl ve Football Manageru trochu jinou nominaci, ale nakonec to dopadlo takhle

http://fmseries.cz/viewtopic.php?f=105&t=2529

Takže doufám, že to Roy povede podobně.

Reagovat
fantomas

Seš docela čaroděj ne? (jako grafickej myslim hlavně)

Reagovat
forrest

No je to jeden z oborů, kterým se živím, tak snad něco zvládám

Jinak to ale byla strašná piplačka... Chtěl jsem pokračovat ještě na MS 2014, ale už jsem se k tomu nedostal. Nejvíc mě potěšilo, že jsem z Beckhama dostal snad maximum. Každej zápas sice dohrával v 50procentní kondici, ale na turnaji dal 3 góly a nakonec ho i hra vygenerovala do nejlepší 11tky turnaje. Jen je škoda, že mu během sezóny skončí smlouva a i když prostě reprezentuje, tak nepodepíše žádnou smlouvu...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc je nemusím,ale už by si nějaký úspěch zasloužili.

Reagovat
stas87

tak dam este jeden:

Sedí Arab, Maďar, Slovák a cigán v bare a popíjajú.

Arab vypije a vyhodí pohár do vzduchu, vytiahne kalach a zostrelí ho a hovorí:

"My sme takí bohatí, že nikdy nemusíme piť z toho istého pohára dvakrát."

V tom vypije Maďar, vyhodí pohár do vzduchu, vytiahne pištoľ zostrelí ho a hovorí:

"U nás sú poháre také lacné, že nikdy nemusíme piť z toho istého pohára dvakrát."

Slovák si kľudne dopije, v tom vyhodí pohár do vzduchu, vytiahne pištoľ a zastrelí Maďara aj cigána. Na smrť vydesený Arab sa od strachu posral, keď v tom Slovák hovorí:

U nás je toľko cigánov a Maďarov, že nikdy nemusíme piť s tými istými dvakrát!"

Reagovat
Arbiter

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

To bolo zo slabšieho súdku

Reagovat
stas87

ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale snaha bola

Reagovat
stas87

ja to nevymyslam,len kopirujem a proti madarom a ciganom nic nemam

Reagovat
Puskas

pro mne je černoch jako cigán

Reagovat
smazaný uživatel

co???? Tak to jsi vedle synku. To je kurva rozdíl.!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je hroznej omyl....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
partaS

Reagovat
smazaný uživatel

asi nám to nemůžeš nějak odůvodnit.. krom toho že jsou zdánlivě podobní odstínem pleti

Reagovat
kiwwi

to tu nikto nevide hurvahosigutntag?

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem že to myslí vážně

Reagovat
Puskas

Byl to odkaz an film, jinak to samozřejmě myslím vážně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

já na filmy koukám jenom jednou a to pak člověku v paměti neutkví každá věta, hláška

vážně?... nebo další prdelka

Reagovat
Puskas

Dívej - budeme-li to brát jako nemakačenka, tak v našich poměrech známe jen Cikány, černochy známe jen z televize jako manažéry, fotbalisty nebo herce. Je tam plno lemplů, i když asi ne v takové míře jakou u těch Cikánů. Ale beru všechny jakolidi, resp. každého jednotlivě jako člověka a tady je beru jako rovnocenné, beru je stejně a nikdo mě nepřesvědčí o opaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tož v teorii je to super, ale třeba v naší repre je zrovna černoch, aji když jich je u nás kolik kteří by mohli reprezentovat? Desítky, možná stovka, když budu hodně optimista. Ale cigána sem v repre snad ještě neviděl. Teda myslím skutečně takového který by vzešel z těch jejich rodin a vypracoval se. Spíš to vypadá, že černoši majou snahu se vypracovat, ale cigáni na to víceméně kašlou.

Reagovat
kiwwi

my sme mali jedneho...Hlinka...ale toho nikto nemohol vystat okrem Galisa

Reagovat
smazaný uživatel

jsou s nima místy podobné problémy to ano, ale ti černoši mají oproti "našim" sykorkám horší podmínky a chovají se tak jak jsou nuceni se chovat... cigáni to je jiný případ, ty máš samozřejmně víc zkušeností a moudřejší pohled na celou věc, o tom žádná... slušných černochů je ale určitě víc jak slušných sykorek

Reagovat
Puskas

Zbytečná ironie. já se tu zastávám člověka jako takového, ne zlodějů a nefachčenků.

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie? Kde? Že máš vyzrálejší názor? Ano, máš. Jinak já také hodnotím člověka jako takového. Zloděj a nefachčenko může být v tvých očích výš, než poctivec a pracant? Když hodnotím člověka, nebo skupinu jako takovou tak k tomu určitě přihlédnu. Abychom řekli kdo z tmavoskinných lidí je horší, museli bychom mít neskutečné množství údajů o trestných činnech a dalších, psychotesty... nemůžeme se tady hádat kdo je horší jestli cigáni, nebo černoší. To je asi subjektivní, ale neházel bych je do jednoho pytle.

Reagovat
soukup

kdo je "horší" ale přece vůbec nevychází z jejich etnicity, jak už sem napsal níž

Reagovat
smazaný uživatel

hezký

Reagovat
soukup

nějaká představa, že cikáni jsou nějak přirozeně neslušní a černoši přirozeně pracovití je totální nesmysl V ČR neexistuje žádný černošský ghetto, kde by byla silná koncentrace černochů bez vzdělání nebo pouze se základním vzděláním, mimo sociální systém a nějakou kontrolu. Černoši v ČR jsou v drtivé většině vysoce vzdělaní a kvalifikovaní lidé, kteří sem přišli z pracovních důvodů a neemigrovali sem aby se nějak protloukli životem v Evropě...

Romů je tu mnohonásobně víc a velká část z nich žije v uzavřených komunitách, kde jsou víceméně odloučeni od většinové společnosti a tak se do ní prostě nezařadí. Nejsou pak schopni v ní normálně fungovat. Z toho vznikají pak ty problémy, který známe...

Ale nějaká představa, že ti jsou od přírody slušní a ti jsou od přírody zmrdi je dost směšná a totálně mimo

Reagovat
Puskas

Přesně. My známe černochy jen z am. filmů, kde jsou policajty, učiteli, direktory atd. Podobný pohled na ně byl v USA kdysi, tou kampaní se jim odařilo ten pohled změnit. Je tam plno těch, co se flákají a rabují, ale ty my od našeho PC neznáme, známe jen Cikány, kteří tu kradou a válejí si šunky - což je v řadě případů pravda. Princip kolektivní viny...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím se dá souhlasit. Až na jeden velký rozdíl mezi těma dvěma etnikama. Černoši se toužíjou vypracovat, a snažíjou se ze svojí situace dostat, cigáni moc ne. Bavil sem se s pár cigánama kteří se dokázali vzdělat, najít si prácu, naučit se česky bez přízvuku a vychovat aji děcka. A každý říkal, že to nejtěžší co musel udělat, je prosadit si svůj postoj v rámci cigánské komunity. A ve většině ňou byl definitivně zavržený. Cigán který chce jít do školy a vyšvihnout se, to dostává víc sežrat od těch svých, než od většinové společnosti. A jakmile se mu podaří vyšvinout a začlenit se, tak ho většina přestane počítat mezi cigány. Což je taky docela zajímavé - že být cigán je spíš záležitost kultury a způsobu života, než rasy a původu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak existují i bilí cigáni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

To je pravda, známý kněz k nim chodí a přesně toto slyší - oni nás odvrhnou, jakmile začneme měnit styl života a přizpůspobovat se. Takže je to problém vyvržení z komunity, což není sranda, vzheldem k tomu, že oni toto ještě dost cítí jako velmi silné pouto.

Reagovat
soukup

ale to pořád není o etnicitě... Černošský ghetta v zahraničí mají úplně stejný problémy jako romský u nás a jejich obyvatelé mají stejně složitý se z toho dostat. Tam i tady se většina obyvatel z toho uniknout nakonec už ani nesnaží, nevidí motivaci a je zvyklá, že se nějak protluče v rámci té uzavřené komunity. Tomu co je venku nerozumí a je to cizí prostředí, kde mají jen malou šanci uspět...

Tohle není o etnicitě, je to o prostředí, kde vyrostou, kde žijí, to ovlivní jejich hodnoty, cíle, názory a tyto uzavřený komunity jsou jako přes kopírák, nehledě na to jakou barvu kůže nebo původ mají. Dokonce to je problém i v rámci etnicky homogeního obyvatelstva, kdy například obyvatelé brazilských favel jsou etnicky úplně ti samí Brazilci jako ve vilové čtvrti vedle, ale to o čem se tu bavíme je u nich úplně stejný jako tady u Romů, nebo v zahraničí u černošských ghett

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně že z ghetta se dostává těžko, ale existuje dost programů které se dajou alespoň využít, určitě pomůže vzdělání, a snaha. Stačilo by třeba se naučit spisovně česky, což je něco co se dá naučit aji při životě v ghettu - prostým čuměním na televizu. Ale ten úzus, že většinová společnost snahy o začlenění spíš podporuje pořád platí. Kdo se z ghetta dostane a vyšvihne se, tak už problémy kvůli svojí pleti prostě nemá. Podiv se třeba na Lucku Bílou, to je cigánka jak víno, a nikomu to ani nepřijde. A to ne jenom kvůli tomu že je populární, ale prostým faktem že je normálně fungující část společnosti.

Reagovat
soukup

však to nepopírám. Já se do té diskuze zapojil jen protože se tu zmínilo, že by snad slušnost, snaha pracovat, vzdělávat se a podobně mělo co dočinění s etnicitou jedince, což není pravda a chtěl jsem to uvést na pravou míru

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, etnicita vôbec nemá nič spoločné s predispozíciou človeka, či je zlý alebo dobrý (ono je to v niektorých prípadoch relatívne čo je správne a čo nie). Nie sú mi blízki cigáni s ich prílišnou otvorenosťou ale ten hate voči nim je neskutočný, i keď sa dá chápať. Nik však nepozerá aj na príčiny, každý len na dôsledky. V UK je etnicít neskutočné množstvo, príkladom dám Pakistancov či Indov, každý má inú vieru, iné hodnoty, pritom je to jedno etnikum. Indovia sú v UK v niektorých prípadoch nechutne bohatí, majú vysoké pozície (riaditelia bánk, lekári, IT manažeri), majú mnoho vysokých škôl, kdežto Pakistanci sú väčšinou kebabníci, často sa živiaci čiernymi obchodmi a väčšinou sa im kdekdo vyhýba.

Reagovat
j_mrazik

Šance jak se dostat z ghetta je pro černochy basket, americký fotbal a hiphop. A možná komedie, ale to už teď moc ne.

Reagovat
vodka

hlavně, oni v tom ghettu mají vůči sobě do určité míry vzájemný respekt. vyjdeš z ghetta a nejsi nikdo, většinová společnost se na tebe dívá skrz prsty a zpátky se můžeš mezi své vrátit vždycky a budeš víc respektovaný a uznávaný...

Reagovat
vodka

blbost, spousta lidí, co žije v USA napak říká, že ty ghetta černošské jsou podstatně horší, než u nás ty cigánské... My naopak postupně spějeme k tomu, aby se vytvořil u nás podobný stav, jako v USA. Ti mladí cigoši se u nás začínají "militarizovat" když to řeknu tak blbě. Společnost jim dává ostentativně najevo, že jsou něco míň a jim už pomalu začíná docházet trpělivost, začínají být agresivnější a proto přibývá i těch různých napadení apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Černý a černejší? Nebo asociál a príživník?

Reagovat
smazaný uživatel

Černoši jsou v klidu,teda ti co žijí tady v EU,ale cigoši jsou Zlo. A proto Vyhubit! tak a teď se to tu smaže

Reagovat
smazaný uživatel

přesně černoši mě nevadí, ale cikány budu klidně strkat všechny to jednoho pytle se cedulkou paraziti

Reagovat
smazaný uživatel

hm, chtel bych te videt po 2-tydennim pobytu v marseillske suburbii...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak....zas to netlač do extrému. Všude se najdou pro a proti. Beru to všeobecně. 94% cigošů jsou

Reagovat
smazaný uživatel

jak netlac do extremu, jako my a slovaci napr. mame problemovou skupinu cigani, tak francouzi maji araby a cernochy, to, ze u nas vetsina cernochu ma solidni praci a nedelaji bordel, neznamena, ze tomu tak je vsude, a jde to takhle smesne zobecnit

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže mě je úplně jedno co si dělají někde ve Francii, která si za to může sama multikulti sračka politikou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak. Žiju v ČR. Ne ve Francii.

Reagovat
smazaný uživatel

a proto jsi nahore psal o cele EU

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně. Chyba. Ale i tak v poměru cigánů a černochů je to markantní rozdíl v chování a stylu života. Ty jsi jen vyzdvihl to nejhorší co v EU je. Zrovna tam v Marseille. Byl sem ve Francii,Holandsku,Německu atd a viděl sem jak černochy tak cigoše a dycky sem viděl rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

já vidim maximálně v tom, že cikáni sou v průměru světlejší

Reagovat
smazaný uživatel

No abysme to zkrátili. Mám špatné zkušenosti s cikánama a nadprůměrné s černochy. A přiznám se,že sem rasista JEN na cigoše. Bohužel.

Reagovat
soukup

To už je její problém, ona k nim vlezla první při kolonizaci, rabovala jejich přírodní zdroje, nechala tam bordel, tak teď se jí to vrací

Reagovat
kiwwi

kamosi jak boli v Parizi, tak reku ze idu kuknut stadion Stade de France (?) len tak, nic sa tam nedialo, len sa odfotit a omrknut ho zvonku a ze je to uplne mimo centra mesta, konecna metra...vystupili na tej konecnej a hned sa na pate otocili a nastupili na metro iduce spat

ze same skupinky cernochov, gangy, hasisaci atd...povedal ze mal pocit, ze sa nedostanu ani zo stanice von, nie to este dojst ku stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat
soukup

a to je ještě pohoda, jsou tam i kousek za městem regulérní slumy

Reagovat
smazaný uživatel

ve francii jsou oznacovany jako banlieue... a je lepsi se jim zdaleka vyhnout

Reagovat
soukup

já kolem nich jen jel vlakem, jít tam by mě fakt nenapadlo

Reagovat
j_mrazik

S černochama je aspoň sranda a nejsou takoví lemplové jako cikáni.

Reagovat
hefy

Lidi su lidi. :)

Reagovat
homeles8

Reagovat
Marosh16

ked si cigan

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si etnológ?

Reagovat
raduinho

Tak to budeš bud cikán nebo Madar. I když počkej to vyjde vlastně nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

stary ale dobry

Reagovat
valloire

Reagovat
Benesse

OT: Ako je na tom Barzagli je skutočne pravda, že vynechá euro?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tou předpokládanou sestavou. V základu určitě nebude Welbeck ale Andy Carroll.

Reagovat
homeles8

44. pro 6.6.1944

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

D-DAY

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad znovu vyhoří.

Reagovat
homeles8

proč snad? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

hádal bych, že je nemusí

Reagovat
smazaný uživatel

vyhoří jak papír

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johan14

Reagovat
F.Torres

takže taková jejich klasika

Reagovat
smazaný uživatel

už ta sestava je taková "maková" + dost zranění a jejich klasika, už jsem to psal kdysi, Anglie není Německo a ani současné Španělsko, až se dají dohromady a bude to tým jako to udělali Španělé, tak by fungovat mohli, jinak to bude to klasické skupina nebo první vyřazovací kolo a konec...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě sem neviděl vyhořelý papír.

Reagovat
Puskas

Taky mě to napadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tam mělo být shoří, ale díky za rýpnutí

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Prometheus zhliadnutý, pecka to nie je, ale vidieť to treba

Reagovat
minoLFC

Cam Rip?

Reagovat
smazaný uživatel

Bedford UK

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Já musím čekat až do 14.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je tam premiéra zajtra?

Reagovat
minoLFC

ale čo sledujem reakcie tak skor také rozčarovanie

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pri vysokých očakávaniach môže dôjsť k miernemu sklamaniu určite. Ja čakám DVD, kde to bude minimálne o pol hodinu dlhšie, ale podľa Scotta vraj ani tá verzia nebude obshovať nejak výrazné zmeny či vysvetlenia v deji. Scenár je moc povrchný, ktorý kladie len otázky, avšak sotva niektoré z nich odpovie (Lindeloff z Lostu, takže žiadne prekvapenie).

Reagovat
Ligter

To jsem zvědav. Každopádně těším se na to víc, protože u toho není hype.

Reagovat
kiwwi

Milner nemoze byt na kridle, to je neuveritelna bieda co tam hra, dufam ze to vidi aj Hodgson a nebude robit pri zostave rovnake kraviny ako pri nominacii

moj tim #1, dufam ze to nebude velka hanba a v kutiku duse verim aj v nejaky uspech

Reagovat
cristiano.K.

ten střed musí být Milner,Parker,Gerard,ale klidně bych Milnera posadil a dal tam Jonese

Reagovat
kiwwi

ja by som to na tie prve dva zapasy kludne nechal so stredom Parker Gerrard a pred nimi Young Welbeck...nedaval by som trojclennu zalohu

niesom si isty, ci by Gerrard zahral toho podhrota momentalne lepsie ako Young

Reagovat
cristiano.K.

já si jistý jsem,ale tahle možná je taky správná

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Neverim jim a nefandim jim

Reagovat
kiwwi

este ze si nas s tym oboznamil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Od detskych let muj nejoblibenejsi tym po nasi reprezentaci . Strasne jim preju uspech a kez by to zlomili ,1/3 muzstva uz v Albionu neuvidime :/.

Reagovat
kiwwi

co je len a len dobre

Reagovat
icka

Vim ,ze to nerad uslysis,ale me hraci jako Terry,Cole,Gerrard,Lampard chybet budou ,ale na druhou stranu jak pises,to bude i dobre. Vsechno ma sve +a -.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybel by mi jen Gerrard.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

no z té teoreticky končící třetiny už v tomto výběru moc jmen ani není

Reagovat
Darren Fletcher

kiezby to bola ta liverpoolska tretina

Reagovat
Darren Fletcher

100. ak som stihol pre Albion

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre LA Kings

Reagovat
penepi

Reagovat
kiwwi
Reagovat
soukup

rozumím tomu dobře, že kvůli tomu hřišti se teď bude chtít protihluková zábrana na tom mostě? takže kvůli hřišti se bude muset za několik milionů opravovat most? To bude unikát očividně ve víc směrech

Reagovat
kiwwi

jj, protihlukova a urcite aj zabrana aby na cestu nepadla lopta...to by mohlo mat nepekne nasledky

Reagovat
soukup

to je potom dobrá kravina to hřiště, když se kvůli němu musí investovat mnohonásobně větší prostředky, než na to hřiště samotný

Reagovat
smazaný uživatel

netreba zabranu, aby nepadala lopta na cestu, ved to je cela pointa toho, tam budu vychovavat novu generaciu hracov na Slovensku, technickych, budu hrat jak Barcelona, ziade nakopavanie, o to im vlastne islo

Reagovat
kiwwi

cez ten most je hlavny tah do Ceska a na druhu stranu do Madarska, takze tam je to plne neustale

Reagovat
smazaný uživatel

to hřiště na ukrajině :D

Reagovat
Diego2

Tam se odnaučí nakopávat balony Pěkně po zemi

Reagovat
j_mrazik

Demencia.

Reagovat
kiwwi

ani nie...oni ten areal maju genialny, maju tam vsetko, uz im chybalo len velke futbalove ihrisko a studenti chodili na treningy cez celu Bratislavu...a ine miesto uz proste nebolo - ma to sluzit cisto len na pedagogicke ucely

Reagovat
smazaný uživatel

A jak se budou učit odkopy na tribunu.

Reagovat
r.mrazik

co to je za vymluvu? len na pedagogicke ucely...bohajeho... "Takže aj preto univerzita pripúšťa, že ak sa bude hrať na ich ihrisku futbal, tak jedine podľa špeciálnych pravidiel: napríklad, že brankár nebude môcť loptu vykopávať, ale zahrávať iba rukami" ...

Reagovat
kiwwi

jak co je to za vyhovorku? sak normalna...proste nemali velke ihrisko a inde sa postavit uz nedalo

Reagovat
r.mrazik

takze dostali dotace a chteli to nekde utratit,postavili tedy toho poradne nevyuzitelneho kockopsa...hele...nic proti,u nas se to deje taky...ale tohle je zverstvo...dyt to mohli postavit jinde,nemuseli preci jen v tom arealu

Reagovat
kiwwi

posledny krat...nebolo kde inde

Reagovat
j_mrazik

Děláš, jako byste byli v Japonsku, kde není volný místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Blava je Hong Kong středovýchodní Evropy.

Reagovat
kiwwi

betonova dzungla kamo

Reagovat
kiwwi

tam v okoli ziadne volne miesto nie je...a prave to bolo ucelom toho ihriska, aby studenti nemuseli za tym ihriskom dochadzat - inac by to ihrisko vobec stavat nemuseli

Reagovat
j_mrazik

Ty voe, v Praze dojíždíš za sportem a nikoho by ani nenapadlo postavit hřiště pod Jižní spojkou nebo Magistrálou. Ale u nás by se aspoň hřiště pod Nuselák vešlo. Ale zase by tam mohly vznikat díry do trávníku od těch skokanů.

Reagovat
r.mrazik

obcas tam hazou i psy z toho mostu....

Reagovat
kiwwi

pockaj, ty si to asi nepochopil...toto nie je dochadzanie za sportom, toto je dochadzanie za vyucovanim!!!

vezmi si, ze mas rano o 8 trening v ramci vyucovania a o 11 ti zacina dalsia hodina...musis vstavat hodinu skor ako by si musel a na dalsiu hodinu dorazis len tak tak

Reagovat
j_mrazik

No bóže, volej linku bezpečí, že nemáš všechno na jednom místě a musíš mezi školama dojíždět.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
j_mrazik

No na to, že je Bratislava jedna ulice vedoucí nikam, jste docela rozmazlený.

Reagovat
soukup

to je pro tebe vážně takovej problém, že někde postavili fotbalové hřiště, aby zvýšili komfort studentů? udělat hřiště s umělkou není zas tak nákladná investice

Reagovat
r.mrazik

rekl bych,ze kolem 15 mega

Reagovat
kiwwi

to urcite nie...tak polovicu uber

Reagovat
kiwwi

umělý povrch, osvětlení, pochozí komunikace okolo hřiště

tu ti druha a tretia polozka odpada...navyse je to treningove ihrisko, ta cena sa mohla pohybovat fakt okolo tych 6-7 mega

Reagovat
soukup

to mi přijde nějak moc

Reagovat
j_mrazik

Libor to za tolik tehdy postavil (možná i za víc), ale teď to bude asi levnější... teď když to tu roste jako houby po dešti. Jemu to stavěli nějací Nizozemci.

Reagovat
r.mrazik

ono zalezi kus od kusu no...ve skalny se taky mluvilo o takovych prachach...

zalezi jaky mas podlozi a co vse k tomu...

Reagovat
r.mrazik

je zajimavy,ze na stredni i na vejsce jsme na hriste jezdili a nikomu to nikdy nevadilo...

a jo,zemni prace jsou drahy,to ano...ale stejne se nejake provadely...

ale to je fuk...evidentne to budes omlouvat porad...i kdyz to je jasny pripad zbytecnych penez

Reagovat
j_mrazik

Kdybyste byli co k čemu, tak to podkopete, aby ten most byl výš nad hřištěm.

Reagovat
kiwwi

no to by bolo asi este drahsie ako tie zabrany

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle tým vyhrá Euro..

Reagovat
smazaný uživatel

Na Xboxe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

prostě tip. uvidíš.. Hart - jistota!!! Obrana bude držet jako nikdy. Nebude to oku lahodící fotbal, ale fotbal kterej má výsledky. Záloha: Stevie a Frank spolu podají životní výkony na velkém turnaji. Walcott je ideální ostrej křídelník. Wellbeck se stanou hvězdou. Prostě takhle to bude..

Reagovat
minoLFC

Frank?

Reagovat
smazaný uživatel

Frank tam není, zranění, to bys asi měl vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Frank ne. S ním by to bylo až moc dokonalý .

Reagovat
Kaze

Ostrý křídlo, co neumí centrovat? Frank? Kromě toho, že je zraněný, tak v reprezentaci nehraje dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

tiež si to myslím...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba právě letos Anglie překvapí, když se nepovedlo udělat úspěch našlapané generaci Shearera, Sheringema, Gascoinea atd. Ale byl by to zázrak. Tahle Anglie konečně má gólmanskou oporu, ale jinak sorry kromě Terryho, Gerarda a vykartovaného Rooneyho, kteří navíc nejsou v top formě je to soubor nevýrazných hráčů. Teda s jednou výjimkou - Wellbeck, ten by mohl vylétnout. Ti kdo Anglii sledujete bude Dany hrát? Chci na něj vsadit jako nej střelce týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaze

Nejspíš jo, možná se bude střídat s Carrollem. Až bude hrát Rooney, tak stopro.

Reagovat
Kaze

Třetí nejoblíbenější reprezentace ale stejně si myslím, že medaile nezvládnou. Jsou tam silnější týmy

Reagovat
penepi

3. ak nie 4. miesto v skupine.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenage

preju jim hned po nasich, ale ta nominace - nevim jestli je to komedie nebo tragedie

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Brno postupuje do 1. ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

našel sem to na idnesu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

to dostanou moje nervy zabrat až se budu probírat tou diskuzí...

Reagovat
j_mrazik

Ústí nemá licenci, Sokolov tam ještě nechce, tak jste další na řadě. Nic víc, nic míň.

Reagovat
soukup

to většinu těch lidí vůbec nebude zajímat

Reagovat
Ligter

Paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Česko - Rusko píská Webb

Reagovat
smazaný uživatel

Btw, počítá se Webb jako zástupce Man United na euru?

Reagovat
smazaný uživatel

to poznáme podle toho, jak bude pískat Čechovi

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tu byl včera článek

Reagovat
kiwwi

aha, to som si nevsimol

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu co tam dělá 6 hráčů z Liverpoolu, jsem zvědav kolik jich bude v základu.

Reagovat
minoLFC

4

Reagovat
kiwwi

Reagovat
minoLFC

Na 100% tam bude Gerrard, na 90% Johnson, na 80% Downing a na 70% Carroll

Reagovat
kiwwi

Gerrard a Glen...Downingovi davam tak 50% a Carroll by bol fakt vysmech

Reagovat
minoLFC

výsmech nevýsmech, proste to tak bude

Reagovat
kiwwi

nebude

Reagovat
Wat

To asi ne, no.

Reagovat
soukup

jestli ho Anglie nezkusí využít během absence Rooneyho, tak to bych považoval za výsměch. Na jeho přednostech jde postavit hra a má v těch herních činnostech takovou kvalitu, že může být klíčovým hráčem. I kdyby netrefil vrata od stodoly, tak pořád při správném použití může pro Anglii zajistit územní převahu, držení míče, dostat zálohu do hry. To je právě velmi zajímavý hráč a když už je v nominaci, tak by tam neměl být jako přicmrndávač na posledních 10 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Welbeck je lepsi - rychlejsi, technickejsi, golovejsi, kombinacnejsi

jedinou vyhodou Carrolla je vyhravanie vzdusnych subojov a to je v dnesnom futbale tak zufalo malo, ze s tymto nemoze pred Welbeckom dostat prednost...jedine ze by si Roy myslel nieco ine no

Reagovat
soukup

Tak samozřejmě neumí jen tohle. Skvěle drží balón a minimálně u strak uměl velmi dobře dostávat míče k záložníkům

a proč by Welbeck nemohl hrát second strikera pod Carrollom, defakto takovou upgradovanou verzi Walterse? Křídlo by uvolňoval pro Johnsona, kterej tam stejně bude častěji než v obraně a těžil z Carrollovy práce

Reagovat
kiwwi

no myslim si, ze na podhrot su 3 alternativy dost jasne - Young, Gerrard a ked sa vrati, tak Rooney

musis brat do uvahy aj to, ze Young s Welbeckom si rozumeju, takisto Rooney s Welbeckom - Gerrard s Carrollom spolu odohrali dost malo, a nebola to ziadna hitparada aby sa to dalo povedat aj o nich

ja neviem, ale tych plusov ma Welbeck o dost viac

keby hrali Anglicania natlakovu hru, kde by dominovali, tak by bol lepsi Carroll, ale toto Anglicko bohuzial hrat nebude (nedokaze)

Reagovat
soukup

však až bude připraven Rooney, tak by jeho spolupráce s Welbeckem měla být jedinou možností, ale do té doby mi přijde nevyužití Carrolla jako promarněná příležitost a jestli dostane šanci dvakrát na 15 minut když albionu poteče do bot, tak s tím stejně prd udělá a je tam defakto zbytečně

Reagovat
kiwwi

neni tam zbytocne...je ako alternativa na striedanie

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
vodka

já bych to momentálně stejně složil takto:

golman, obrana

Milner (protože Walcott i Ox jsou do obrany na hovno), Parker, Gerrard, Young

Carroll-Welbz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by sa možno podobalo aj na diamant.... Hmm...

Reagovat
Tomanatura

to uz bych radsi zatim Welbecka posadil a napravo strcil Walcotta, pokud tam teda toho Carrolla chces. Kdo by hral u tebe praveho beka? Ten by musel byt schopny udelat neco vepredu. Mne to prijde jako zbytecny, hrat na dva utocniky, kdyz mas na AM Gerrarda.

Reagovat
vodka

Johnson je stejně spíš křídlo, než bek, takže on by tam tu lajnu obstaral...

Reagovat
vodka

*oběhal, obstaral by ju tak Bednář...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

si zobral smenu za SLOSYho?

Reagovat
cristiano.K.

jsem v práci a nemám moc času a pokud souhlasím s nakým názorem,tak proč bych mu nedal palec. A s tou tvojí alternativou na střídání nesouhlasím.

Reagovat
stiflerovamama

vysmech bude ked tam bude pobehovat ten baletak Welbeck ,,,, A neviem co furt picujete do Andyho , aky vysmech ? videl si ako ten chlapec hral v poslednych zapasoch ? a videl si ako ten chlapec hral v Newcastli ? vypadok formy mal len po zraneni

Reagovat
vodka

viděls hrát Welbecka? podle mě by měli hrát oba. Welbeck rychlý pobíhající kolem Carrolla, případně nabíhající za obranu. Rozhodně ho tam uvidím radši, než na střed staženého Younga...

Reagovat
stiflerovamama

Tak ako keby sa hralo na 2 utocnikov tak ano , ale pochybujem , ze Anglicko bude hrat na 2 utocnikov a pre mna je utocnik cislo 1 Andy

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrarda chápu, ale zbytek moc ne. Snad tam něco předvedou.

Reagovat
minoLFC

ja nevravím, že to je správna zostava

Reagovat
smazaný uživatel

a já myslel že budou chtít uspět ne to jen odehrát

Reagovat
kiwwi
Reagovat
minoLFC

a Harry

Reagovat
j_mrazik

Rio se prý nemá rád s Lampardem a Terrym. Prostě jsou tam určitý skupinky v tom nároďáku, který nedělají dobrotu.

Reagovat
kiwwi

Pritom Rio sám povedal, že nemá absolútne žiadny problém hrať s Terrym v obrance Anglicka,” povedal Fowler.

Reagovat
j_mrazik

Věř scouserovi.

Reagovat
kiwwi

verim Riovi

Reagovat
smazaný uživatel

...a přitom za to může Anton

Reagovat
kiwwi

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
vodka

1. může za to Terry.

2. Anton nic na fízly nenahlašoval, takže do otho byl v podstatě zatažený, aspoň znat fakta, když už se do něčeho tak kontroverzního seru...

Reagovat
Arbiter

Za co může Terry?

Reagovat
miky10

Za to, že nejede Rio.

Reagovat
kiwwi

zato, ze uz vyhodil z repre dvoch futbalistov...

Reagovat
Arbiter

Bridge ale nikdo nevyhazoval

Reagovat
Arbiter

A může za to Anton, on totiž hned po zápase říkal, že vůbec o ničem takovém neví a že nic neslyšel, ale pak začne prohlašovat, jak nepodá Terrymu ruku před zápasem...

Reagovat
vodka

1. Terry si vůbec neměl dovolit něco takové vypustit z huby.

2. Anton za to těžko může, když už, tak ten, kdo to na policajty nahlásil. A poté, co bych viděl to video, tak bych Terrymu na tu ruku taky akorát tak plivl...

Reagovat
Arbiter

A co je na tom videu jako vidět? jak začne říkat jedno slovo, pak kolem jeho obličeje projde Cole a na konci vidíš, jak Terry něco dokončuje. Vážně hrozně vtipné

Reagovat
vodka

video je mi docela u prdele, tam mu to do té huby sedí. Očividně to ale velmi dobře slyšel ten, kdo to nahlásil...

Reagovat
vodka

*přesto mu to tam do té huby sedí.

Reagovat
Arbiter

Jenže Anton se rozhodl k tomu postavit tak, jak se postavil, na základě toho videa a na základě toho videa QPR dalo podnět k prošetření. Ne na základě toho, že by někdo něco slyšel. Jediný, kdo by mohl něco slyšet, byl Cole...

Reagovat
kiwwi

ty este budes za blbca, ked prebehne ten sud

Reagovat
Arbiter

až proběhne soud a bude Terry shledán vinným na základě něčeho jiného než je jeden záběr, tak se o něčem takovém můžem bavit. Teď ale stojíme před otázkou, jak adekvátní je reakce Antona na jedno neprůkazné video...

Reagovat
vodka

http://redflagflyinghigh.com/2011/10/blogs/video-john-terrys-comment-to-anton-ferdinand-you-decide

já teda nevim, co je na tom videu neprůkazné, mikel přejde a terry jednoznačně říká fucking black cunt...

Reagovat
Arbiter

Jenže Terry tvrdí, že říká "I did't call you fucking black cunt", protože odpovídal Antonovi, na jeho otázku, zdá ho tak počastoval. Vždyť tam prostě kus věty chybí kvůli hlavě Colea...

Reagovat
vodka

takže Anton si napřed ničeho nevšiml, ale Terry se mu omlouval? makes sense

Reagovat
Arbiter

Je to Cole, Terry nikdy nezpochybňoval, že frázi "fucking black cunt" vyřkl, to říkal hned od začátku, aniž by viděl video...

Reagovat
vodka

mimochodem, proč ten soud Terryho právníci odložili? jenom aby moh jet na euro...

Reagovat
kiwwi

aha, ty uz si dopredu vystruhavas barlicky?

Reagovat
Arbiter

Jaké berličky proboha? Jestli bys byl schopný někoho odsoudit na základě něčeho tak neprůkazného, jako je to video, tak bravo...

Reagovat
kiwwi

nie, bravo tebe uz teraz, ze budes spochybnovat riadny sud

Reagovat
Arbiter

pobavíme se o tom, až ten soud proběhne...

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

kiwwi

06.06.2012 15:00

ty este budes za blbca, ked prebehne ten sud

tam to mohlo skoncit, keby si si nezacal vystruhavat barlicky dopredu

Reagovat
Arbiter

tak to vy ho tady už máte za odsouzeného...

Reagovat
fantomas

Pokud nejde o hráče MU, proč by ne?

Reagovat
kiwwi

co to zasa tliachas

Reagovat
forrest

No je to bída. Nejlepší obránce Anglie nejede na EURO. Je to prostě výsměch. Neomluvitelné. I tak ale doufám, že Albion něco uhraje.

Na druhou stranu, to všechno, co jde momentálně proti Albionu by se mohlo na šampionátu obrátit. A třeba ještě všechny překvapí.

Reagovat
Arbiter

Terry tam je, takže nejlepší Anglický obránce také

Reagovat
Bayern +

* anglický

Reagovat
Arbiter

ne, Anglický, páč se jedná o Terryho

Reagovat
smazaný uživatel

...a ten gramatice nerozumi

Reagovat
Arbiter

české nejspíš ne, no

Reagovat
forrest

Pro mě je Ferdinand lepší, než Terry. Jako stoperská dvojice výborná. Nechápu, proč toho nevyužít...

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

Anglii stále hrozí, že by jí v úvodním utkání ME proti Francii mohl chybět John Terry. Obránce Chelsea stále nedoléčil poraněný stehenní sval a vynechal dnešní trénink....je z Poolu jeste nekdo dostupny?

Reagovat
smazaný uživatel

Jamie

Reagovat
r.mrazik

berem

Reagovat
Arbiter

tak je to jen na ten první zápas, že jo

Reagovat
r.mrazik

vsak jo

Reagovat
minoLFC

skoda

Reagovat
Arbiter

ty nefandíš Anglii?

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie konci ve skupine to je jasna vec.Dal pujde Francie a Svedsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Mike Ashley’s Sports Direct business has emerged as the frontrunner to buy up sportswear firm Umbro.

Ten se asi nema spatne

Reagovat
Arbiter

England need to learn lessons from Chelsea, insists Southgate

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mají koupit do Messimů občanství za peníze z ropy nebo jak?

Reagovat
smazaný uživatel

opat vyhoria

Reagovat
smazaný uživatel

StevieG ale co ten Parker jede???

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na blamáž, ale fandiť budem ako o život :) Albion a Česko

Reagovat
kiwwi

Alan Hansen reckons Spain, Germany, Holland and Portugal will be the last four standing in Poland and Ukraine.

But there's just one small problem...

a za toto berie 40 tisic tyzdenne ako vedator v BBC!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Alan Hansen's not as daft as some of you were hoping. They were his top 4 contenders, not his 4 semi-finalists.

Reagovat
tomasinho

Pěkný popis u Gerrarda.

Reagovat
smazaný uživatel

Prál bych jim po delší době nějaký opravdový úspěch, ale myslím si, že ani nepostoupí ze skupiny.

Reagovat
pavel.fotbal

I já bych jí přál konečně nějaký úspěch, ale nevím , velkou chybou bylo, nechat odejí Fabia Capella, ten její hře vtiskl ,,evropštější" styl. Jsem na ně zvědav, Francie je výborná, Švédsko jim nikdy moc nesedělo, a jak bude hrát Ukrajina to si netroufám vůbec odhadovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrarg to je chlap jak poleno, za ty roky se celkem změnil. Hold věk nezastavíš. Je mě ho tročku líto, že nemohl získat víc trofejí, hlavně PL.

Reagovat
minoLFC

jak zmenil?

Reagovat
minoLFC

tak získal všetky okrem PL

Reagovat
-Carles-

Momentálne asi najkomickejšia reprezentácia, verím že naplnia prognózu a skončia pred bránami štvrťfinále a ďalej pôjde Francúzko a Švédsko.

Reagovat
smazaný uživatel

v patek nas protu Rusum bude piskat Webb, tak doufam, ze si pamatuje, ze za United hraval Poborsky

Reagovat
smazaný uživatel

Určite to bolo prvé, čo ho napadlo, keď dostal ten zápas.

Reagovat
minoLFC

no ale na ihrisku možno bude Baroš, ktorý hral za Liverpool

Reagovat
vladis271

no a nakoľko je to viac hater LFC ako fanúšik MU, tak sú bratia nahraný

Reagovat
j_mrazik

Spíš Rosický a Čech + možná Šmicer.

Reagovat
smazaný uživatel

to je v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

nevite jakto ze za nizozemce nejde Erik Peters ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bol v tom širšom zozname hráčov, ale zranil sa.

Reagovat
Tomanatura

Tady nastava dilema. Jako repre jim proste fandit nemuzu, ale zase kdo by nechtel mit spravne naladeneho Rooneyho v tymu?

Reagovat
Rssa

Španělé, Nizozemci a možná i Francouzi.

Reagovat
Rssa

Koko koko EURO spoko...na to každý háže bobek.

Pro mě je nejlepší song k nějakému mistrovství ve fotbale toto:

http://www.youtube.com/watch?v=kl9T9LtANHs&feature=related

Reagovat
fantomas

http://www.youtube.com/watch?v=bzvfqZGrMf0 (pokud to myslíš vážně )

Reagovat
Rssa

Však to je to samé

Reagovat
fantomas

Ježiši, já myslel, že to je to Koko koko tak to sorry.

Reagovat
Rssa

Že ty ses ani nepodíval na to video?

Reagovat
fantomas

No nepodíval, jen sem v hodně velký rychlosti prolít ten text. Kaji se.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim mas posledni dobou nejake problemy, fantiku...

Reagovat
fantomas

O ničem nevim.

Reagovat
forrest

Waka Waka se Shakirou je taky fajn, hezky tancuje

Reagovat
smazaný uživatel

Její zadek hezky tancuje...

Reagovat
miky10

Boky.

Reagovat
fantomas

Všechno.

Reagovat
miky10

To taky.

Reagovat
r.mrazik

waka waka...loko loko...bohajeho,kdo to muze poslouchat?

Reagovat
miky10

Jej, tu sem měl rád.

Reagovat
fantomas

To bylo k ME 04 asi co?

Reagovat
miky10

Myslim.

Reagovat
cristiano.K.

nejlepší Nellynka

Reagovat
miky10

Ale nejlepší stejně byla hymna k MS10 - Wavin´ flag.

Reagovat
Rssa

Ta byla hodně dobrá, ale Carneval de Paris byl prostě geniální...

Reagovat
Wat

Reagovat
Arbiter

bohužel to nebyla hymna

Reagovat
miky10

Tak písnička k MS10, vodevr.

Reagovat
Rssa

Byla. Neoficiální hymna.

Reagovat
Arbiter

byl to song k reklamě na colu

Reagovat
Rssa

Byla to neoficiální hymna MS 2010

Reagovat
Arbiter

pro tebe asi jo, no

Reagovat
miky10

Jako by to nebylo jedno, prostě byla supr.

Reagovat
Rssa

Neoficiální značí, že nebyla vybrána oficiálním pořadatelem akce či oficiálními zástupci akce. V tomto případě může být tedy tento song za neoficiální hymnu prohlášen, neboť si jej každý spojí s MS2010.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arbiter

stejným způsobem pak můžu prohlásit za neoficiální hymnu ČR nějakou Gottovku

Reagovat
Rssa

Můžeš, ale nebudeš mít pravdu. U žádného jeho songu se ti na 99 % nevybaví státní útvar ČR. Naopka když ti někdo řekne Waving Flags, 99 % lidí ti odpoví MS 2010 (teda z těch, co tu píseň znají. To jedno procento jsi možná tak ty (protože většinou nesmyslně odporuješ) a možná K´naan samotný.

Reagovat
Arbiter

a nenapadli tě také lidé, kteří se o fotbal vůbec nezajímají a kteří na song nenarazili v souvislosti s MS, ale v souvislosti s reklamou na Colu?

Reagovat
fantomas

S reklamou orientovanou k MS 10 snad, ne?

Reagovat
Arbiter

třeba pro moji přitulkyni je to písnička z reklamy na Colu A to ji fotbal není cizí

Reagovat
fantomas

Bůhví, jak moc byla k tomu přiznání tebou přinucena.

Reagovat
Rssa

Jenže ta reklama byla orientována na MS 2010 v JARu, byla tzv. propagační hymnou Coca Coly pro MS 2010. Takže opět to splňuje podmínky mnou vyřčené výše.

Reagovat
Arbiter

klidně si ji za tu neoficiální hymnu mějte, pro mě není

Reagovat
fantomas

To je jistě klíčový.

Reagovat
Rssa

Však výše jsem tě započítal do toho 1 % ignorantů

Reagovat
Arbiter

jsem zvědav, kde jsi těch 99 % vzal Tipuju, že vycucal z prstu

Reagovat
Rssa

Provedl reálný odhad skutečného stavu. Že to je neoficiální hymna MS 2010, to už nezměníš.

Reagovat
Arbiter

pro tebe možná, no

Reagovat
miky10

Boha...

Reagovat
miky10

Takovejch sem taky pár našel, ale na jeho stránkách, na wiki a podobně nic takovýho neni. Takže pro Čechy je to hymna MS 2010.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Rssa

A pro skoro všechny ostatní. Je to prostě status quo, daný stav věci. Ale ok, měj si to za reklamu na Coca Colu.

Reagovat
miky10

Ta reklama je mimochodem s čistě fotbalovou tématikou a na konci je i i symbol MS10.

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto nesmyslny priklad, neznam nikoho (krome tebe nyni), kdo by oznacil jakoukoliv gottovu pecku za "neoficialni hymnu" cr, naopak vcelka maja je treba slavnejsi v nemecku nez u nas...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě není špatná hymna k MS 2002 od Vangelise.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Rssa

Pěkná.

Kurňa, to už je 10 let, kdy jsem na školním výletě žasl nad tlačením pořádajících Korejců rozhodčími, zkaženou penaltu Joaquina, debilní účes Ronalda a debilní chování Rivalda, prohlášením Victorie Beckhamové, že se musí David stříhat co 3 dny, bo jinak by měl dlouhé vlasy...

Reagovat
smazaný uživatel

U mě tenhle turnaj už nikdy nic nepřekoná, protože byl první, který si pamatuju a úplně mě tam uchvátili Brazilci. Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos a spousta dalších. Od doby, kdy se po turnaji ke Carlosovi do Madridu stěhoval Ronaldo fandím Realu. Navíc se mi tam strašně líbili Belgičani v čele s Wilmotsem, Mbo Mpenzou, Sonckem (bylo mi jich trochu líto, když je Brazilci vyřadili), Turci hlavně kvůli Sükürovi a sympatičtí mi byli i Korejci (i když jim neoddiskutovatelně pomohli sudí). Zkrátka, jsem toho plný i po deseti letech...

Reagovat
Rssa

Jj, útočné duo Hakan Sükür s tím druhým mamelukem s copem, to bylo vražedné, viz jejich branka po pár sekundách. Pak šílenství jménem Ang-Jun Hwan (či tak nějak) pro Jižní Koreu a hlavně Juniči Inamoto, ten předváděl super věci (zajímavé je, že byl stejně odbarvený na blond jako Honda na MS 2010...asi tradice u Japonců ). Nejlepší hráč turnaje jednoznačně Oli Kahn, ten tam čaroval jak blázen, škoda toho zaváhání proti Ronaldovi ve finále.

Jinak já osobně pamatuju naplno už ME 1996 a pak MS 1998, poté každé mistrovství jsem viděl každý zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl úplně každý zápas (až na několik málo výjimek) od zápasu Německo - Saudská Arábie 8:0 a Kloseho hattricku. Ten Korejec se jmenoval Ahn Jung-Hwan a z Japonců nebyl vůbec špatný taky Hidetoshi Nakata, akorát se pak stal "nedotknutelným" a nějak mu to stouplo do hlavy. P.S. Největší hvězdy šampionátu byla 3R (Ronaldo, Ronaldinho Rivaldo). S čímž budeš jako fanoušek Barcy hlavně v případě Ronalda jistě souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

sukur hrál s holohlavým Hasanem Sasem (Gala), dlouhé vlasy po ramena, vypoadal jak místní, měl první náhradník do útoku Ilhan Manzis (Besiktas), široký pruh a vyholené strany zas Umit Davala.

hlavně si pamatuja zářez španělů. Dali korejcům 3 regulérní góly a sudí neuznal ani jeden (Hierro pro faul ve vápně, jeden vymyšlenej ofsajd, poslední se Joaqin prošel skoro po lajně a sudí pískl odkop) Bez toho by Esp mělo velkou šanci turnaj vyhrát. Díky přítomnosti Hierra s Nadalem vzadu odpadly války Real Barča, z Hierra klid a vůdčí schopnosti jen zářily, proti takové osobnosti si nikdo nic nedovolil. Asi hrálo roli i velké zastoupení hráčů mimo Real a Barču, např Joaqin, de Pedro, Xabi, Vale.

Reagovat
Rssa

Ilhan to byl, neskutečný zabiják

Jinak co se týče Nakaty, tak ten byl známý už předtím, i když hlavně kvůli marketingovým kvalitám (byl dobrý, ale žádný zázrak). TohoHwana nakonec taky z italského klubu vyhodili, potom, co je sestřelil v Play Off.

A největší hvězda šampionátu byl Ronaldo, ale pro mě více Kahn, nebýt finálové hrubky, tak jednoznačný vítěz.

Reagovat
fenixLFC

ja si z toho tureckeho timu pamatam pomalovaneho rusteho a hlavne ilhana po tom jeho prvom gole v zapase o 3.miesto kde si doteraz pamatam ze ked bezal za tym druhym tak vyzeral ako teply

Reagovat
smazaný uživatel

jsou proste turnaje, ktery se zapisou do pameti a pak ty, na ktery se rychle zapomene, ja si treba z EURA08 pamatuju jenom nas zapas s Turkama, jinak nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Já za pár let pozapomenu na poslední MS v JAR. Divná destinace, nudný vítěz...

Reagovat
smazaný uživatel

hele mam spatnou pamet, ale ted bych si snad nevzpomnel ani na jeden zajimavej zapas z MS v JAR

Mozna tak Francie - Mexiko me bavilo, vic nedam

Reagovat
smazaný uživatel

nemecko - anglie, nemecko - argentina

Reagovat
fantomas

Hlavně Joaquína mám pořád za talenta pomalu.

Reagovat
Rssa

Njn, už je to dědek, ale jeho tvář potom pamatuju dodnes, bylo to nefér jak Korejcům odpustili snad 2 regulérní obdržené góly...

Reagovat
Swarley

jednoznačně

Reagovat
stiflerovamama

Pre Andyho Carrolla v zakladnej zostave Anglicka !!!

Reagovat
vodka

radši se na diskusi vyser, než to tady tapetovat furt

Reagovat
stiflerovamama

strasne tapetovanie

Reagovat
smazaný uživatel

vyhoria ako vzdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi budou rádi za 3 body do tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

400.pro NEpostup ze skupiny

Reagovat
Arbiter

400 pro Johna Terryho, jediného správného kapitána Anglie

Reagovat
EL Gringo

1. miesto v tabulke

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrávat Baines nebo Cole?

Reagovat
Arbiter

Cole...

Reagovat
Maresma

Snad Baines

Reagovat
stiflerovamama

Reina

Johnson-Skrtel-Agger-Enrique

Aquilani-Lucas-Gerard-Sigurdsson

---------Carroll-Suarez------

a tiky-taka moze zacat

Reagovat
smazaný uživatel

jj Aqua na kridle

Reagovat
stiflerovamama

ako kridlo by bol iba na papieri

Reagovat
smazaný uživatel

dobre, a ve skutecnosti by tam hral kdo?

Reagovat
stiflerovamama

nemuseli by hrat na klasicke kridlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nie.

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

C´mooooooooooon Andy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Reagovat
insane

já si myslim, že anglie nepostoupí ani ze skupin, mam takovej pocit, že švédi na ně nějak umí, dokážou to i letos a postoupí na úkor albionu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pro Arsenal fans... Gazidis ma dneska velkou diskuzi s Arsenal Supporters Trust (AST) a budou se resit otazky ohledne budoucnosti klubu, koho to zajima, tak online je zde:

https://twitter.com/#!/ashburton_grove

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hm, hm, to je nějak často ne? Je to teprv pár měsíců, kdy to bylo naposled...

Reagovat
smazaný uživatel

Naposled to bylo v lednu, ze jo? Jeste vlastne i s Wengerem..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj...

Reagovat
kiwwi

http://www.zonalmarking.net/2012/06/06/euro-2012-preview-england/

preview od panov zo zonalmarkingu...som rad, ze utok vidia tak isto ako ja

Reagovat
soukup

ale taky vidí Milnera na křídle, za to je u tebe trest smrti

Reagovat
Arbiter

pšššš....

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

tak na Riberyho by som ho nasadil asi aj ja...holt z tych kridel je to najlepsie braniaci hrac a velky dric

Reagovat
kiwwi

len ho treba prehodit na pravo samozrejme - kde aj nastupuje, ak nastupuje na kridle

Reagovat
fantomas

A Thea zleva?

Reagovat
kiwwi

nn, Theo na lavicku

bud Downing alebo Ox...som sice velky fanusik Oxa, ale predsa len na Francuzov to chce skusenosti, cize by som cez zatate zuby dal prednost Downingovi

Reagovat
fantomas

Theo toho právě z těch variant odbrání zdaleka nejvíc no...na Frantíky bych teda klidně šel s Milnerem zleva, stejně je obounohej, obecně univerzální, s tim si hravě poradí.

Reagovat
kiwwi

na Riberyho staci nebude, tam je potrebna sila a neunavnost...to presne ponuka Milner...sice to dopredu bude o dost biednejsie ako by to bolo s Theom, ale verim ze Ribery by bol z velkej casti eliminovany

Reagovat
fantomas

Jako by snad Theo nebyl neúnavnej... Podle mě ta pravá strana bude průser hlavně kvůli Johnsonovi, jinak bych se už nebál na RM zařadit kohokoliv z týhle dvojice.

Reagovat
kiwwi

tak na Riberyho sa tam ponuka Jones

Reagovat
Arbiter

tak hlavně Riberyho, pokud neútočil, zvládl i Bosingwa, že jo...

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

proti Francii:Hart-Jones,Jagielka,Lescott,Cole-Milner,Parker,Gerrard,Young-Welbeck-Carroll

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele