Portugalské okénko (3.) - souhrn

29.08.2015, 21:50, aktualizováno 31.08.2015, 23:57
Komentáře a souhrny
V pondělních dohrávkách portugalské ligy jsme vítěze neviděli: Belenenses s Marítimem i Uniao Madeira s Guimaraesí se rozešly smírně. O víkendu Sporting udolal trápící se Coimbru na její půdě 3:1, nováček z Tondely přetlačil Nacional, dosud stoprocentní Arouca pouze remizovala 1:1 na půdě Pacosu Ferreira, Braga rozstřílela Boavistu 4:0, a už v sobotu slavili úspěch také hráči Porta a Benfiky..

União Madeira - Vitória SC Guimarães 0:0

31.08.2015 22:00

Góly: -

Nováček Uniao Madeira si zatím mezi elitou nevede vůbec špatně - dnes na jeho hřišti narazila loni pátá Vitória Guimaraes, která nedokázala zužitkovat svou herní převahu a bere pouze bod za remízu 0:0. Přestože branka ve Funchalu nepadla, fotbal viděli diváci solidní, zejména v prvním poločase..

Hosté totiž - na rozdíl od svého soupeře - ještě letos nevyhráli, a od začátku jako by chtěli dát najevo, že něco takového považují za nepřípustné. Už ve 13. minutě se dost možná měla pískat penalta po faulu Diega Gala na pronikajícího Bruna, píšťalka sudího však zůstala němá. O deset minut později pak Cafú chytře rozehraným přímým kopem našel Boubu Sarého, který pohotovou ránou donutil domácího gólmana Andrého Moreiru ke skvělému zákroku.

V následující šanci našel Tozé od rohového praporku na zadní tyči nebezpečně hlavičkujícího Josuého Sá; v ten okamžik se zdálo, že domácí pouze čekají na gól ve své síti. Bruno sice málem hostům jejich dominanci pokazil hloupou rukou ve vlastním vápně, leč sudí měl dnes vyloženě benevolentní náladu, takže se hrálo dál a opora Guimaraese Tozé mohl vystřihnout parádní sólíčko. Bohužel pro Vitórii bez úspěchu - Moreira byl dnes zkrátka neprůstřelný (vychytal i Brunovu následnou dorážku).

Teprve v samém závěru první půle se ke slovu dostali i domácí, konkrétně Gian Martins, který však po Breitnerově pasu napálil míč pouze do bránícího Josuého Sá. Po změně stran tak mohlo pokračovat dobývání Moreirovy klece; kapitán hostí Cafú sice dokázal vyslat Limu do šance, ten však po zemi pálil vedle. Na druhé straně se ještě fanoušci dožadovali další penalty po sporné ruce Joaa Afonsa - neúspěšně. Bohužel to bylo z obou stran prakticky vše; závěrečná čtvrthodina už další vzrušení nenabídla a publikum tak na gól čekalo nakonec marně.

Více informací k zápasu

CF Os Belenenses - CS Marítimo 1:1

31.08.2015 20:00

Góly: 73. Miguel Rosa - 33. Fransérgio

Třetí zápas, třetí remíza - hráči Belenenses během srpna v portugalské lize nepoznali radost z výhry ani smutek z porážky. Dnes se před vlastním publikem rozešli s ambiciózním Marítimem smírně 1:1. Hosté v Lisabonu vedli po brance Fransérgia, zlepšený výkon domácích ve druhé půli a vyrovnávací trefa Miguela Rosy však nakonec rozhodly. V samém závěru byl navíc vyloučen záložník Marítima Tiago Rodrigues..

Hosté si ostatně o početní oslabení celý zápas koledovali - předvedli totiž výkon vyloženě na hraně, či občas až za hranou agresivity, a jen v prvním poločase inkasovali čtyři žluté karty. Na druhou stranu však jejich bojovnost soupeře zaskočila a po většinu první půle měli i herně navrch. Hned zkraje sice domácí Rúben Pinto dalekonosnou ránou málem zaskočil brankáře Romaina Salina, ten se ale stačil včas vrátit a situaci vyřešit; poté už se hrálo až do poločasu podle not hostů.

Do dvou dobrých šancí se dočkal hlavičkující Raúl, ani jednou však nedokázal trefit prostor Venturovy klece; ve 33. minutě se však už skóre měnilo. Postaral se o to Fransérgio, který na rozdíl od svého spoluhráče hlavou nezaváhal. S vedením v kapse se návštěvníci z Madeiry stáhli trochu dozadu a do konce prvního dějství žádné drama nepřipustili.

O přestávce však jako by někdo polil Belenenses živou vodou: svěřenci Sá Pinta byli najednou mnohem agilnější, ofenzivnější, srovnali se s ostrým stylem hostujícího týmu a brzy si vytvořili i náznaky prvních šancí. Průlom ale přišel až 17 minut před koncem, kdy si Miguel Rosa naběhl ve vápně na zpětný pas z pravé strany a lehkou hlavičkou pohodlně vyrovnal na 1:1.

Místo aby však domácí využili psychické výhody a skóre otočili, stal se přesný opak: Sá Pinto zavelel v první řadě hlídat výsledek, a náhlá pasivita se musela nějak projevit. Po zbytek utkání tak diváci neviděli už nic zvláštního, kromě několika ostrých zákroků a velmi nebezpečného hostujícího centru, který hrdina Ventura už ve čtvrté minutě nastavení akrobaticky vyrážel do břevna. Jen o pár vteřin později inkasoval druhou žlutou kartu Rodrigues, to už však na konečném výsledku nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Académica Coimbra - Sporting CP 1:3

30.08.2015 20:15

Góly: 33. Rabiola (pen.) - 6. Carlos Mané, 24. Islam Slimani, 83. Alberto Aquilani (pen.)

Sporting rázně odpověděl na dvě nepříjemné ztráty (v lize proti Pacosu Ferreira a v předkole LM proti CSKA Moskva) a na půdě Coimbry triumfoval jasně 3:1. Hosté se o body prakticky nemuseli obávat, vedli od 6. minuty, dohrávali v přesilovce a ještě si dovolili zahodit penaltu. Naopak Académica zatím vypadá, že bude mít se záchranou ještě spoustu práce..

Skutečně, pokud bychom měli vypíchnout jednu věc, kterou domácí dnes na hřišti zaujali, bude to jejich agresivita: šest žlutých a jedna červená karta mluví za své. Naopak co se fotbalové stránky týče, hrálo se prakticky na jednu bránu. Lisabonští drželi míč na svých kopačkách celých 66% času a komentátor serveru Portugoal.net Tom Kundert dokonce na svém twitteru prohlásil, že Coimbra je doposud jednoznačně nejslabší tým, který v této sezoně Primeiry zatím viděl.

Hosté potřebovali kvůli svému pochroumanému sebevědomí co nejrychlejší vedoucí branku, a té se jim také brzy dostalo - po pěti minutách hry načechral Adrien Silva z pravého křídla pas do vápna, kde si nabíhal volný Carlos Mané. Tomu už stačilo jen pohodlně zpracovat míč a křížnou střelou poprvé propálit gólmana Oliveiru.

Na 2:0 pro Sporting mohl po čtvrthodině hry zvyšovat Jefferson, jeho technická rána zpoza vápna však prolétla těsně vedle tyče; fanoušci Lvů tak museli čekat do 24. minuty, kdy jejich oblíbenci prakticky zopakovali první gólovou akci. Tentokrát zprava centroval Carrillo a zakončující Slimani se prosadil efektním lobem. Defenziva Coimbry působila při těchto situacích skutečně strašidelným dojmem.

Jediný gól domácích přišel ze sporné penaltové situace ještě v první půli: ve 32. minutě se Adrien Silva střetl ve vlastním vápně s Nascimentem a sudí Bruno Esteves ukázal na značku pokutového kopu, odkud se spolehlivě prosadil Rabiola. Jinak se však hrálo podle hostujících not; definitivní klid mohl svěřencům Jorge Jesúse přihrát krátce před pauzou Teo Gutiérrez, v tisíciprocentní šanci však úplně sám před bránou nepochopitelně napálil pouze stojícího Oliveiru.

Druhou půli otevřela krásná dělovka Joaa Mária, která se mezi tyče nevešla; to se psala 62. minuta, a o šest minut později dostal výhodu penalty také Sporting. Fernando zahrál ve vápně rukou, kapitán Silva však z bílého puntíku poslal míč mimo tři tyče. Další (a poslední) penaltu však už hosté využili, když Ricardův faul potrestal Alberto Aquilani. Červená karta pro Alexandreho (83') pak už pouze doplnila scénář depresivního večera pro domácí tým.

Více informací k zápasu

Paços Ferreira - FC Arouca 1:1

30.08.2015 18:00

Góly: 3. Bruno Moreira - 34. Nuno Valente

V utkání dvou rozdílných poločasů se dosud stoprocentní Arouca musela nakonec spokojit s jediným bodem ze hřiště Pacos Ferreira; nutno však dodat, že i remíza 1:1 je pro svěřence Lita Vidigala dobrým výsledkem. Oba týmy tak prodloužily svoji neporazitelnost o další kolo. Vše podstatné se stalo už v prvním dějství..

Zatímco totiž před změnou stran předváděli oba týmy živelný, atraktivní fotbal, závěrečných 45 minut se neslo spíše ve znamení tvrdé fyzické hry, faulů a nepřesností. Bylo zkrátka znát, že nikdo nechce poprvé v sezoně prohrát. S konečnou remízou bude v důsledku spokojenější Arouca, i proto, že prohrávala už od čtvrté minuty - rohový kop Pelého našel hlavičku Bruna Moreiry, který suverénně propálil Bracaliho. Hostující gólman tak inkasoval v novém ročníku vůbec poprvé.

Domácí měli mnohem živější nástup a hned v 8. minutě mohli vést už o dvě branky: parádní dlouhý pas Andrézinha si dokázal zpracovat Diogo Jota, srovnal si míč na střelu, ale pálil těsně nad břevno Bracaliho klece. Teprve poté se hra konečně vyrovnala a Arouca se začala dostávat do zápasu. Ve 35. minutě pak její zvýšená snaha vyústila ve vyrovnání: Bastosův krásný centr našel v ideální pozici Nuna Valenteho, který se příliš nerozpakoval a napálil míč za gólmana Marafonu.

Pacos Ferreira mohl uzmout zpět své vedení ještě v první půli; Bracali si však s nepříliš povedenou ránou Christiana z hranice vápna bez potíží poradil. Po změně stran na sebe ještě stihl upozornit hostující Simao, jehož projektil z uctivé vzdálenosti olízl tyč Marafonovy brány; domácímu strážci se hodně ulevilo, kdyby totiž střela mířila o pár centimetrů vedle, nemohl by s ní udělat vůbec nic.

Potom, zhruba kolem 60. minuty, už začalo být napětí na hřišti až příliš viditelné; na kopačky obou týmů se vkradla nervozita a hráči to začali přehánět s agresivitou a nasazením. Poslední šanci na změnu skóre zahodil v 74. minutě domácí Jota, Bracali však jeho tečovanou střelu famózně vychytal - a to bylo až do závěrečného hvizdu vlastně všechno. Výsledná remíza je tak nakonec zasloužená.

Více informací k zápasu

SC Braga - Boavista FC 4:0

30.08.2015 18:00

Góly: 16. Nikola Vukčević, 58. Nikola Vukčević, 67. Crislan, 84. Alan (pen.)

Pro Boavistu jde možná o zbytečně krutý výsledek, jenže na to se historie ptát nebude - Braga zkrátka dnes před vlastním publikem vyučovala z efektivity a vzpurného soka porazila jasně 4:0. Stačilo jí k tomu pouhých pět střel na bránu. Hrdinou zápasu se stal autor dvou gólů Nikola Vukčević..

Arsenalistas toužili napravit zaváhání z minulého kola, kdy těsně prohráli 0:1 na půdě Pacos Ferreira, a úvodní minuty tomu napovídaly: Fonsekův tým byl na hřišti viditelně aktivnější, takže vedoucí trefa z 16. minuty přišla zaslouženě. Po šťastném odrazu ve skrumáži před hostujícím gólmanem se k míči dostal Vukčević, který nekompromisní ránou zblízka zavěsil poprvé.

Zbytek první půle toho příliš nenabídl; domácí Rodrigo Pinho sice ve 39. minutě pálil z dobré pozice těsně mimo, ale fanoušci Bragy si na další výraznější aktivitu museli počkat až do druhého dějství. Deset minut po změně stran zahodil slušnou šanci Pedro Santos, krátce po něm pak zkoušel štěstí i Vukčević. Srbský legionář se však nakonec druhé trefy přece jen dočkal: po centru Pedra Santose si v 58. minutě počkal na zadní tyči a hlavou usměrnil míč do sítě.

Boavista se sice na Estádio Municipal převážně bránila, i ona však měla své šance - a to zejména díky aktivnímu Luisinhovi. Ten zkoušel poprvé štěstí už ve 22. minutě, leč neuspěl, stejně jako později po hodině hry. Domácí gólman Kricjuk zůstal neprůstřelný, a to i po nebezpečné hlavičce Michaela Ucheba ze 76. minuty.

V té době už přitom Arsenalistas vedli 3:0: stoper Willy Boly vyslal přízemním pasem do samostatného úniku Crislana, který svoje bleskové sólo zakončil pohotovou střelou po zemi. Sedm minut před koncem pak přišel finální úder. Sampaio fauloval ve vápně, obdržel žlutou kartu, a střídající Alan z nařízené penalty ležérní střelou uzavřel skóre na konečných 4:0. Braga si tak před rozehráním Evropské ligy notně zvýšila sebevědomí, zatímco hostující kouč Petit se po slibném začátku sezony vrací zpět na zem..

Více informací k zápasu

CD Tondela - CD Nacional 1:0

30.08.2015 17:00

Góly: 48. Kaká

Nováček z Tondely se ve třetím kole dočkal premiérového triumfu, připsal si první body do tabulky a parádním způsobem odpověděl na dvě smolné prohry z předchozích zápasů. Proti matnému Nacionalu stačila jediná trefa Kaká, který se prosadil ve 48. minutě. Oba týmy tak mají na kontě nyní shodně po třech bodech.

Vzhledem k tomu, že úvodní 'domácí' zápas se Sportingem sehrála Tondela z kapacitních důvodů na větším stadionu v sousedním Aveiru, byl dnešní duel zároveň skutečnou premiérou před vlastními fanoušky - a hráči byli od začátku odhodláni postarat se o to, aby šlo o premiéru jaksepatří pozitivní. Už v deváté minutě prověřil hostujícího strážce Gottardiho prvním pokusem Nathan, o chvíli později pak Murillo pálil z dobré pozice mimo.

Svižné úvodní tempo vydrželo zhruba čtvrt hodiny; poté se hra začala rychle kouskovat a na další šance si diváci museli počkat delší dobu. Wandersonovo efektní sólo přes tři protihráče sice vypadalo pěkně, domácí gólman Matt Jones jej však celkem bez problémů zlikvidoval. Jinak byla Tondela opticky lepším týmem, vybojovala několik nebezpečných rohů, ale to bylo zhruba vše.

Gólový průlom nakonec přišel krátce po změně stran: krátce poté, co hostující Sequeira vystrašil Jonese, se do míče opřel Kaká a nedal Gottardimu šanci. Hosté zareagovali zvýšenou aktivitou a Jones se musel činit proti pokusu Joaa Aurélia, tato vlna však brzy opadla a Tondela od nějaké šedesáté minuty opět prakticky bez problémů kontrolovala těsný náskok. A protože ve zbývající půlhodině už hosté z Madeiry nenašli efektivní recept na disciplinovanou, pečlivě zorganizovanou obranu nováčka, musejí zkousnout druhou prohru ze tří dosavadních zápasů. V malém středoportugalském městečku naopak propukají zasloužené oslavy..

Více informací k zápasu

SL Benfica - Moreirense FC 3:2

29.08.2015 21:45

Góly: 75. Raúl Jiménez, 76. Andreas Samaris, 86. Jonas - 29. Rafael Martins, 84. Ramón Cardozo

Tři body jsou nakonec doma - ale byly to velké nervy. Moreirense, po dvou kolech otloukánek soutěže s nulou na kontě bodů i vstřelených gólů, si do hlavního města rozhodně nepřijelo pro hladkou porážku, nad Benfikou dokonce po velkou část zápasu vedlo a nakonec jej popravila až Jonásova trefa na 3:2 ze samého závěru..

Více než čtyřicet tisíc diváků v ochozech Estádia da Luz chtělo tentokrát od svých favoritů přesvědčivější výkon než v prvním kole proti Estorilu; Benfica sice v letošní domácí premiéře vyhrála 4:0, góly si však schovávala až na konec utkání. Dnes se nicméně žádná náprava nekonala, i tentokrát svěřenci Ruie Vitórii pořádně zabrali až po přestávce. Důležité nicméně je, že po týden starém fiasku v Arouce mají alespoň všechny tři body.

Domácí favorit hrál v první půli dost špatně. Hned v úvodu sice jeho hráči drželi míč a diktovali tempo hry, ale první šanci si připsali hosté - konkrétně Rafael Martins, jehož ránu dobře vychytal veterán Júlio César. Na druhé straně nechybělo mnoho přízemní střele Víctora Andradeho. I přes územní převahu bylo znát, že Benfica není zkraje sezony dostatečně sehraná a zůstává náchylná k nepřesnostem.

Gaitán sice akrobatickými nůžkami vystrašil hostujícího gólmana Stefanoviće, průlom ale nakonec přišel z opačné strany - skvělý protiútok Moreirense zakončoval Rafael Martins chytrou střelou z úhlu. Autorem gólové přihrávky byl ghanský driblér Ernest Ohameng, jehož dnešní výkon byl celkově ozdobou celého utkání.

Že se Moreirense dočká prvního gólu v sezoně právě na Estádio da Luz, to nečekal asi nikdo; tím méně domácí, kteří ještě do poločasu zesílili tlak a Jonás dokonce zahodil po Pizziho pasu jasnou gólovku. Po změně stran už se pak hosté prakticky pouze bránili a Stefanović musel parádním zásahem likvidovat velkou šanci Mitrogloua.

Vyrovnat mohl v dalším okamžiku Jonás, i napodruhé ale ve stoprocentní příležitosti selhal; s následnou Mitroglouova hlavičkou si opět poradil Stefanović. Dvacet minut před koncem už se hrálo pouze na polovině Moreirense, jehož obrana nakonec nemohla sílící favoritův tlak vydržet a inkasovala dvakrát během několika vteřin: nejprve Jiménez krásnou hlavičkou po ještě hezčím Gaitánově pasu srovnal na 1:1, poté Samaris opřel svoji dělovku přímo do vinglu, pár centimetrů mimo dosah Stefanovićovy rukavice. 2:1.

Benfica se tak během chviličky dostala na koně a zdálo se, že je hotovo. Jenže hosté se odmítli vzdát, a přestože nakonec neberou ani bod, dokázali se ještě postarat o hodně hektický závěr. Román Cardozo vyrovnal z hraničního ofsajdového postavení na 2:2 (výtečný Ernest byl opět u zrodu celé akce) a domácí tak musel spasit až Jonás, který po zahození dvou velkých šancí konečně zabral a krásným volejem rozhodl.

Více informací k zápasu

FC Porto - Estoril Praia 2:0

29.08.2015 19:30

Góly: 6. Vincent Aboubakar, 62. Maicon

Estoril na půdě favorizovaného Porta herně nepropadl, to je však v takovýchto zápasech většinou málo. Domácí zkušeně dokráčeli k pohodové výhře 2:0, kterou "naťuknul" už po šesti minutách hry kamerunský útočník Vincent Aboubakar, a po nepříjemné ztrátě na Madeiře se vracejí zpět do vítězných kolejí..

Domácí kouč Julen Lopetegui před výkopem varoval fanoušky, že bezbřehý optimismus není na místě: jistě, Estoril zahájil sezonu drtivou prohrou 0:4 na Estádio da Luz, jenže tento zápas se definitivně zlomil až v závěru. Španělský stratég připomněl, že první hodinu hráli hosté s obhájcem titulu vyrovnanou partii, a vyzýval k opatrnosti. Na hřišti však byly veškeré obavy zažehnány hned v 7. minutě, kdy si Aboubakar naběhl ve vápně na Brahimiho přesný pas z pravé strany a suverénní střelou otevřel skóre.

To byl pro hosty nepříjemný začátek, protože teď už nemohli pouze spoléhat na to, že co nejdéle udrží čisté konto a donutí soupeře k nervozitě; naopak, museli aktivně útočit a postupovat na branku, což se na Dragau rozhodně nedělá lehko. Estoril se však rychle oklepal a ještě v první půli si připsal několik slibných šancí. Diego Carlos dvakrát hlavičkoval těsně mimo, Léa Bonatiniho zase vychytal Iker Casillas.

Při odchodu na přestávkovou pauzu mělo Porto držení míče celých 63%, nebezpečnějším dojmem však působili paradoxně hosté. Bylo vidět, že Lopeteguiův nový tým - po odchodu Alexe Sandra do Juventusu oslabený už na šesti důležitých místech - stále hledá optimální formu. Pokusy jako ten Brahimiho z 58. minuty nikam nevedly, a protože ani hostům se příliš nedařilo vyvinout skutečný souvislý tlak, vládla na trávníku povětšinou nuda. Bruno César se ji sice pokoušel rozbít, zasáhl ale Casillas.

Když potom v 62. minutě zvýšil Maicon nádherně zahraným přímým kopem už na 2:0, bylo prakticky rozhodnuto. Drzost hostujících fotbalistů se v závěrečné půlhodině rychle vytrácela a uklidnění Draci také neměli důvod příliš se na hřišti honit. Až v nastaveném čase si diváci užili další šance, skóre se však už nezměnilo. I když střídající Osvaldo mohl během několika desítek vteřin zvyšovat hned dvakrát.

Více informací k zápasu

Vitória FC Setúbal - Rio Ave FC 2:2

29.08.2015 17:15

Góly: 80. Claro (pen.), 86. Hyun-jun Suk - 70. Yazalde, 90. André Vilas Boas

Vitória Setúbal a Rio Ave potvrdily, že mají v úvodu nové sezony dobrou formu, a divákům na Estádio do Bonfim předvedly skvělý zápas. Po 70 minut měli herně navrch domácí, jenže potom otevřel skóre hostující Yazalde; v hektickém závěru utkání padly ještě další tři branky a výsledná remíza 2:2 tak znamená, že oba týmy stále čekají na svého prvního přemožitele.

Fanoušci Setúbalu po zpackané loňské sezoně svůj tým zatím nepoznávají. První poločas se totiž nesl výhradně v jejich režii - a gólman Cássio, který Riu Ave posledně heroicky vychytal domácí triumf nad Bragou, se opět musel činit. V první šanci ještě Venancio hlavou z malého vápna přestřelil, proti další hlavičce Ruky však už úřadoval hostující strážce.

Hostující obrana měla velké problémy ukočírovat hladovou ofenzivu borců v zeleném, pomáhalo jí však i štěstí. Claro mohl po Pintově krásném vybídnutí zakončovat prakticky do odkryté klece, jenže selhal, zatímco Semedo na zadní tyči nepochopitelně napálil míč pouze do břevna. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0, což jednoznačně vyhovovalo více hostům.

Po změně stran tlak Setúbalu rychle uvadal. Cássio sice ještě musel ve 49. minutě předvést výtečný reflexivní zásah proti hlavičkujícímu Costinhovi, poté však už hráči Rio Ave (konečně) našli své tempo a herní obraz se vyrovnal. První varování domácímu brankáři Lukasi Raederovi vyslal v 71. minutě střídající Kayembé, a o pár vteřin později už se skóre poprvé měnilo - Yazalde si počkal na zadní tyči a pohodlně usměrnil centrovaný míč za Němcova záda.

To byla pro Setúbal velká rána - leč domácí se nevzdali a dokázali skóre rychle otočit. O vyrovnání se postaral dosavadní hrdina Cássio, jehož faul v pokutovém území potrestal proměněnou penaltou André Claro. Tři minuty před koncem pak šla Vitória do vedení - Venancio sice po rohovém kopu hlavičkoval pouze do břevna, odražený míč však usměrnil do sítě Hyun-Jun Suk.

Korejský forvard tak navázal na své skvělé představení z druhého kola, kdy v dohrávce dvěma góly popravil Académiku; zdálo se, že i dnes si připíše další cennou vítěznou branku. Dramatický závěr však obstarali opět bojovní hosté. Běžela už poslední minuta, když si Vilas Boas naběhl do vápna na centr a skvěle umístěnou hlavičkou propálil Raedera podruhé.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Porto32106:17
2.Sporting CP32106:37
3.FC Arouca32104:17
4.SL Benfica32017:36
5.SC Braga32016:26
6.Vitória FC Setúbal31208:45
7.Rio Ave FC31206:55
8.Paços Ferreira31203:25
9.União Madeira31112:24
10.Boavista FC31113:64
11.CF Os Belenenses30305:53
12.CD Nacional31022:33
 CD Tondela31022:33
14.Estoril Praia31022:63
15.CS Marítimo30213:42
16.Vitória SC Guimarães30211:42
17.Moreirense FC30032:70
18.Académica Coimbra30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že tuto sezónu by pro nás - Benfiku třetí titul v řadě neměl být velkým problémem, dokonce očekávám podobně hladký průběh jako v sezóně 2013/2014. Máme kvalitní kádr - všechny posty v podstatě zdvojené, produktivní zálohu, útok je také v suchu, Jonas se rozstřílel již od začátku sezóny, Taliscove okamžiky v záloze ještě jistě přijdou, Salvio se musí dát zdravotně dohromady a bude to klapat. Hodně si slibuji od Mitrogloua - když se adaptuje na Primeiru, tak by mohl nastřílet dost branek + ten Mexičan Jiménez by také nemusel být zcela marný, alespoň jako střídající žolík i když Limu v první sezóně nenahradí ani jeden z nich. Nezatracuji ani Taarabta, výkonnost toho Marokánce je sice stabilní asi tak jako nálada mé přítelkyně, když ale hrál pár sezón dozadu za QPR ukázal nesporný talent a občas dokázal předvést přímo hvězdné okamžiky, které ale bohužel střídal s průměrnými výkony. Rui Vitória je ale přesně ten typ trenéra, který to s problémovými hráči umí a pokud se Taarab neprosadí pod ním, tak se už v evropském fotbalu neuchytí nikde.

Reagovat
FC Porto FC

tohle říct po prohře se Sportingem Aroucoum a po výhře doma 3:2 nad Moreirense chce sebevědomí...

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím do jaké míry sleduješ portugalský fotbal, ale Arouca může být letos úplně jiným týmem než v minulé sezóně. Přes léto celkem sympaticky obměnili hráčský kádr, ze dvou zápasů získali plný počet bodů bez inkasované branky což o něčem svědčí. My jsme vyhráli oba domácí zápasy, Estorilu jsme naložili čtyřku, vy jste s průměrným Maritimem venku pouze remizovali a máte před námi náskok jediného bodu, takže být vámi, tak bych v této fázi soutěže moc nedělal ramena.

Reagovat
FC Porto FC

Jo ještě mi tu řekni že prohrát nad Aroucou vlastně není nic šokujicího...A že jste vyhráli domáci zapasy wooow tak to je teda výkon doma se vyhráva strašně těžko... na Madeiře nám to už nejde už 5 zápasů tak že od nich nevezeme 3 body už nikoho moc nezaskočí. Já pravě nedělám žádný ramena ale ty tady ze 4 zápasů, 2 prohraných, 1 ne moc přesvědčivě vyhranej píšeš jak titul je jasnej proto se divím

Reagovat
FC Porto

Přesně, SLB je slaba zatím SLB, FCP a SCP nepodavají zatím 100% výkony ale Boavista hraje dobře kdyby dnes vyhrala tak by to žadné překvapení nebylo.Letos budou do TOP 5

Reagovat
Benfica

no ja si nemyslím, že v tejto sezóne bude liga jasná.. z veľkej trojky nikto nehraje úplne top.. Benfica ma zaskočila v s Aroucou a tak isto aj včera.. Sporting tiež pre mňa sklamanie.. ešte môže podľa mňa prekvapiť Braga ktorá cez leto posilnila.. no a s Aroucou je to zaujímavé a to ešte keď dnes vyhrajú..

Reagovat
smazaný uživatel

letos to vidím na titul do Porta

Reagovat
FC Porto FC

No to se uvidí jestli Braga posílila. Známí a dobřá hráči jsou pryč ale přišla hromada neznámých tak sem zvědavej jestli se chytnou a prosadí

Reagovat
smazaný uživatel

Po třech kolech, z toho dvou poměrně bídných je tohle hodně odvážné psát..

Reagovat
smazaný uživatel

Olympique Lyon joueur Alexandre Lacazette hier aurait assisté à des pourparlers secrets avec des représentants de l'équipe anglaise Manchester United. Club français pour l'attaquant d'élite exige un montant de 37 millions €

(www.vanuafoot.vu)

Reagovat
smazaný uživatel

škoda té Benfiky, tohle mohla být docela i klíčová ztráta

Reagovat
FC Porto FC

Neví někdo proč nehraje poslední dobou Carlos Martins za Belenenses a neni ani na lávce ?

Reagovat
fantomas

KDE SOU KOZY?!

Reagovat
Hiko

Reagovat
smazaný uživatel

taky mě to hned napadlo

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Usty

Reagovat
jany kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Belenenses

Reagovat
fantomas

Moc rozptylu asi, no.

Reagovat
db18

fotka

Reagovat
ZB 07

Takový zklamání, když pod článkem, kde se řeší zápasy, který se teprve budou hrát, je skoro 250 komentářů a pod článkem, kde by se měly dané, již odehrané zápasy probírat, je jen něco kolem 20.

Fotka

Reagovat
db18

Belenenses se probíralo v průběhu utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Guimares zatím teda pořádně jaloví

Reagovat
fantomas

Rui Vitória chybí no. Stejný jako "Marco Silva efekt" u Estorilu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady už tolik komentů nebude

Reagovat
Benfica

aspoň tu nie je toľko spamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele