Pohár UEFA - velký český úspěch

04.10.2002, 13:05
Aktuality
Český fotbal byl v prvním kole poháru UEFA stoprocentně úspěšný, všichni čtyři čeští zástupci totiž postoupili do druhého kola. O největší překvapení se postarala Viktorka Žižkov, která vyřadila slavný skotský Glasgow Rangers.

Viktorka před dvěma týdny doma překvapivě vyhrála 2:0 a před odvedou na slušně zaplněném stadiónu Ibrox nebyla bez šancí. Byli to ale domácí, kdyo byl favoritem. Viktoriáni ale opět zahráli skvěle a i když se hodně báli o výsledek, se štěstím nakonec po prodloužení udrželi výsledek 3:1, který jim díky gólu vstřelenému na hřišti soupeře zajistil postup. Komentář a statistiky zápasu najdete zde.

Slavia měla po Viktorce druhého nejtěžšího soupěře, los jí přisoudil belgický Excelsior Mouscron. Slávisté si z prvního utkání v Belgii přivezli nadějný výsledek 2:2 a v odvetě na Strahově ukázali, kdo je lepší. Už po osmi minutách totiž pražané vedli 2:0 a byli na nejlepší cestě za postupem. Slávisté nakonec soupeři nasázeli další tři góly a vyhráli 5:1. S celkovým skóre 7:3 tak postoupili do druhého kola. Statistiky zápasu najdete zde.

Slovan Liberec měl před odvetou poměrně těžkou pozici. V domácím utkání totiž gruzínské Dinamo Tbilisi porazil jen 3:2 a odvetné utkání na horké gruzínské půdě bylo hodně těžké. Slovan ho ale zvládl na výbornou a zásluhou Zbončáka vyhrál 1:0 a podle očekávání tak postoupil do druhého kola. Statistiky zápasu najdete zde.

Pražská Sparta měla před odvetným zápasem pozici nejlehčí. Bosenský klub Širokij Brijed totiž doma porazila 3:0 a odveta měla být víceméně formalitou. Sparťané ani tentokrát nedostali gól a zásluhou Jiřího jarošíka vyhráli 1:0. Celková výhra 4:0 je tak s jistotou posunula do dalších bojů. Statistiky zápasu najdete zde.

V prvním kole poháru UEFA došlo hned k několika překvapením na úkor favoritů. Tám největším je asi vyřazení Glasgow Rangers od Viktorky Žižkov. Dalším vyřazeným velikánem je anglická Chelsea která ve dvojutkání nestačila na norský Viking Stavanger a vypadla s celkovým skóre 4:5. S pohárovou Evropou se rozloučil také Sporting Lisabon, který nestačil na Partizan Bělehrad. Už před 14 dny doma prohrál 1:3 a zdálo se být vše jasné. Ale i v odvetě byl po 90 minutách stav 1:3, tentokrát vydl Sporting, a tak se prodlužovalo. V nastaveném čase dal Partizan další dva góly a postoupil do dalšího kola.

Los druhého kola poháru UEFA se koná v úterý 8.10.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele