Add to Google
Přidej na Seznam
Přidej na Netvibes
EuroFotbal on Facebook

PODCAST: Preview finálového zápasu

10.07.2016 13:52 - Názory a komentáře
 
Tak je to konečně tady. Velké finále mistrovství Evropy, na nějž se všichni přesně měsíc těšíme a které možná nemá takové složení, jaké si mnozí z nás představovali. Domácí Francie v něm na každý pád vyzve Portugalce, kteří zaprvé nikdy neporazili hostitelský tým na velkých turnajích, a zadruhé už 41 let s Francouzi jen a pouze prohrávají...

Finálový podcast samozřejmě vyžaduje odborné složení moderátorů, kromě obvyklé dvojice Tomáš Daníček - Marek Ustohal se do diskuze zapojil i další člen "analytického týmu" EuroFotbalu Víťa Srp.

Povídali jsme si o roli spasitele Didiera Deschampse a naťukli jsme Víťovu oblíbenou parketu taktických systémů. Velká pozornost se samozřejmě bude upínat k hvězdné dvojici Cristiano Ronaldo - Antoine Griezmann, dvěma nejlepším střelcům Eura a také největším favoritům na pozici nejlepšího hráče turnaje.

Na přetřes samozřejmě přišla předpokládaná sestava obou celků. V té francouzské jedenáctce jsme řešili jednu potenciální změnu a hlavně pozici Paula Pogby, jehož ukotvení na hřišti souvisí s výsledným rozestavením.

PODCAST #23

• Preview: Portugalsko - Francie
- 41 roků portugalských neúspěchů
- Francouzský "Midas" Deschamps
- Euro 2016 aneb Výhra individuální kvality nad systémy?
- Ronaldo vs. Griezmann - boj zlaté medaile i míč
- "Muž okamžiků" Pogba by měl konečně prorazit
- Z nuzných poměrů až do finále Eura
- Kombinační hra Portugalců je zatím zklamání
• Epické epicentrum zápasu: Křídelníci bez křídel a důležitá role krajních beků


Autor: EuroFotbal.cz
Počet zobrazení: 2917
Související články
Komentáře (95 / 0 nových)
Žito 44
10.07.2016 13:59
#
1. pro Portugalsko
Vykartovaný kokot
10.07.2016 14:14
#
fantomasi Barošových 5 gólů z 5 zápasů (50% branek svého týmu ) není velký počet branek a Griezmanových 6 gólů z 6 zápasů (bez finále a zatím 46% branek svého týmu) ano? K tomu ještě ten podton, jak ses Barošovi vysmál a z Griezmana málem udělal...
fantomas
10.07.2016 14:24
#
Já byl vždycky Barošův (často skoro jedinej) zastánce, takže na mě nějaký podtóny nezkoušej. Měl sem prve dojem, že ty góly byly čtyři, ale i tak Griezmannův turnaj jako celek >>> ten Barošův.
Rarášek
10.07.2016 14:27
#
Vykartovaný kokot
10.07.2016 14:28
#
Já na tebe nic nezkouším, ty jsi o něm tak mluvil jako o Mílovi Barošů a nestáčej to teď jinam. Ta diskuze byla o tom kdo dal na turnaji nejvíc branek a tys to snížil konstatováním, že to vyhrál i Baroš a přitom měl uplně stejný průměr branek na zápas jako Griezman. Tak to teď stupidně nestáčej k tomu čí víc je to turnaj. Příště bych si ověřil, kolik golů skutečně dal a z kolika zápasů, než se o něj budeš otírat.
fantomas
10.07.2016 14:34
#
Já myslim, že by ses měl v první řadě zklidnit no. Podcast je z velký části improvizace a ověřených faktů je tam všude kolem iks, že se něco nepovede, by tě možná nemuselo takhle vyvádět z míry.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 14:39
#
Tak vytočil jsi mne, to uznávám. Protože ses Barošovi naprosto zbytečně vysmál. I kdyby sis myslel že ty goly dal třeba 2, tak nevidím důvod to takhle snižovat.
fantomas
10.07.2016 14:42
#
Ok
Usty
10.07.2016 14:34
#
Jaký otírání, vždyť to vůbec nemělo pejorativní podtón. Prostě jen konstatování... měl Baroš víc než 6? Neměl.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 14:38
#
Ten ton tam jasně byl + ten posměch pak. To si myslím, že neokecáte.

No nedal, protože tehdy bylo míň zápasů víš Měli stejný průměr golu na zápas a Baroš měl dokonce větší poměr na golech svého týmu
Usty
10.07.2016 14:45
#
BaggioR10
10.07.2016 17:42
#
Griezmann na nějaké góly i nahrál a ještě může přidat nějaký ten gól ve finále, kam se Francie dostala i díky jeho gólům, kdy se trefil ve všech zápasech play off, Milan Baroš v semifinále gól nedal a to se hrálo i prodloužení. Nehledě na to, že na jeho gólech měli velký podíl Poborský a Koller, zatímco Griezmann několikrát vzbudil spící Francii individuálbím průnikem.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 17:46
#
come on Griezman nahrál na 2, Baroš na 1 obr rozdíl. Strašně vtipná debata todlenc
Usty
10.07.2016 18:05
#
Jo, a ty jsi její strůjce. Baroše nikdo neponizoval, ani jeho výkony. Uznáváme ho, já mám jeho dres. Z Eura 2004. Bylo to spíš familiérní oslovení, jako když Erich Brabec mluvil o Neckovi, Sívovi nebo Hubňovi...
Vykartovaný kokot
10.07.2016 18:20
#
Omlouvám se, že jsem upozornil na vaši chybu, netušil jsem, že na ní umíte tak krásně reagovat. Už to neudělám. jj bylo to familiérní, i ten smích i to jak fantík přiznal, že si myslel jak dal jenom 4 goly, to bylo taky familierní.
Usty
10.07.2016 18:25
#
To nebyla žádná chyba, chyba je, že se s tebou bavíme. A samozřejmě, že to udeláš zas, jinej smysl tvoje přítomnost tady nemá.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 18:26
#
sebereflexe lvl. 0 fakt super
Usty
10.07.2016 19:12
#
díky tobě a tvé diagnóze má podcast největší diskuzi od pátýho dne. díky
fantomas
10.07.2016 18:20
#
Vykartovaný kokot
10.07.2016 18:21
#
+ se kluci domluvte příště na argumentaci, je super, když jeden tvrdí že to tak nebylo myšleno a druhý, že je to pravda
fantomas
10.07.2016 18:22
#
Ale prosim tebe. Já se omluvil za to, že to nějak blbě vyznělo. Že sem ho chtěl ponížit, sem nikde nepřiznal, páč ani nemám proč - takhle to myšleno jednoduše nebylo.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 18:28
#
nebylo a pak ta debata kde se snažíš dokázat opak taky ne viď. Sranda jak nedokážete vzít ani takovou ptákovinu
fantomas
10.07.2016 18:50
#
Spíš sranda, jak ty ji nedokážeš přenést přes srdce, ale to už bych se opakoval.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 19:02
#
O mne ani tak nejde, já tu žádný podcasty nedělám.
BaggioR10
10.07.2016 19:17
#
Debata o ničem, souhlas. Tady je video, ať si to každej připomene. https://youtu.be/D8TP3bzaIJw Baroš tam je výbornej, bez debat. Nejlepší mi stejně přijde Poborský. Jestli se při vzpomínce na Milanovo vítězství mezi střelci někdo pousměje, tak jedině v kontextu dalšího vývoje Barošovi kariéry a tam je to na místě. Já si moc dobře vzpomínám na tu dobu, kdy byl Baroš vynášen do nebes právě kvůli tomuto šampionátu a výkonům v raném mládí, přesto že 2 roky potom už sprintoval pouze když honil spoluhráče, co dal góla, často simuloval a soustředil se na jiné podněty než balon do nohy.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 19:32
#
jj u něj je hrozná škoda, jaký to pak nabralo směr, asi i díky jeho hlavě, ale nemělo by to snižovat jeho formu tehdy, schopnosti a zájem klubů odevšaď z Evropy.
C-M@ster
10.07.2016 14:51
#
12:41, ať si to každej posoudí sám. Já tam ten výsměch taky slyším.
fantomas
10.07.2016 15:05
#
A myslíte, že bude někdy v budoucnu možný se přes to prostě přenést?

Vážně nechápu, jak to někoho může takhle pohoršit... já mám Baryho normálně rád, určitě sem tim nechtěl říct "vyhrál to i takovej absolutní tragéd jako on", a speciálně ty - jako někdo, kdo tu má účet od roku 2006 - bys o mym několikerym Barošově obhajování mohl mít aspon menší povědomí.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 15:09
#
Já bych se přes to přenesl, kdybys to vzal normálně, každý někdy ujede a řekne něco na základě mylné domněnky a tobě evidentně v rychlosti nedošel počet golů a zápasů. Ale ty se tu musíš hádat jak malé děcko a zdůvodňovat si to...
fantomas
10.07.2016 15:12
#
Wtf, dyt sem přesně tohle přiznal... "že se něco nepovede, by tě možná nemuselo takhle vyvádět z míry." Nepovedlo se, vyznělo jinak, než sem chtěl, ale nic se myslim nestalo. Zato tys už tady stihl vyblít minimálně tři zbytečný příspěvky navíc.
C-M@ster
10.07.2016 15:30
#
Řešíte podle mě totální kraviny.
fantomas
10.07.2016 15:35
#
No, to bylo jasný od samýho začátku.
C-M@ster
10.07.2016 15:48
#
Já hlavně nechápu, jak si po tolika letech můžeš pamatovat Barošovy výkony na Euru tak živě, že to můžeš srovnávat s GriezManem. To seš jak Záruba. Já si pamatuju jen střípky.
fantomas
10.07.2016 15:50
#
Ja na to relativne nedavno koukal znova
C-M@ster
10.07.2016 15:59
#
Tak to já v poslední době viděl jen Česko - Nizozemsko, ale stejně tak 5 let zpátky.
Žito 44
10.07.2016 16:31
#
Hezky jen do něj!!
F.Torres
10.07.2016 14:31
#
Tak to vůbec, Baroš měl těžší soupeře a nebyl narozdíl od Griezmanna ani jednou vystřídán pro špatnou hru.
fantomas
10.07.2016 14:47
#
No to snad nemyslíš vážně tyhle argumenty

Těžší soupeři jako měli bejt Řecko, Dánsko, Lotyšsko a tehdejší Německo? Nenech se vysmát. Jedinej top celek, proti kterýmu skóroval, bylo Nizozemsko, což je v pohodě srovnatelný s letošnim Německem, kterýmu Griezmann dal ty góly dva a navíc ve fázi turnaje, kdy Baroš neudělal skoro nic a jim vedená ofenzíva nedala ani branku.

Celkově se mu po herní stránce jako celek opravdu vydařil jen zápas s Dánskem a možná Nizozemskem, zatimco Griezmann naplno zářil ve všech třech vyřazovacích soubojích, resp. pokaždý když hrál na svý ideální pozici (což mimo jiné diskredituje i tu tvou poznámku o střídání "pro špatnou hru").

Barošovi ten turnaj po střelecký stránce určitě vyšel, je obdivuhodný se trefit ve čtyřech zápasech po sobě, ale proboha nepředstírejme, že po herní stránce nějak válel.
stas87
10.07.2016 14:55
#
Plus hlavne to, ze Griezmann si zahra finale a moze ho aj vyhrat. V pripade prehry bude druhy, to Baros je len porazeny semifinalista a to nikoho nezaujima. Salenko taktiez nikoho nezaujima, zaujima kazdeho len vitaz ci vysledok finale.
Super Bayern
10.07.2016 14:58
#
Jezis to je zase debata Bary byl po zasluze nejlepsi strelec a jeden z mnoha vytecnejch hracu toho tymu (v podstate krome nejakejch nesrovnalosti v obrane ze zacatku ,kdy to neslo Grygerovi atd hrali vsichni vytecne, od Cecha az po utocniky). Griezmann je jednoznacnej tahoun a rozdilovej muz letos z myho pohledu (treba se mnou nebudete souhlasit) ne moc suverenni Francie. Z ceskyho tymu tenkrat zcela stejne jako Bary vynikali Cech, Nedved a mnozi dalsi
BaggioR10
10.07.2016 17:46
#
Poborsky
Vykartovaný kokot
10.07.2016 15:04
#
Boha jeho, i kdyby se tam jenom vezl a stál 90% času ve vápně, tak si ten tvůj výsměch nezaslouží. Jestli ty týmy byly horší nebo lepší dejme tomu, ale fakt mi chceš tvrdit, že letošní Island byl výrazně lepší jak tehdejší Dánsko jo?
fantomas
10.07.2016 15:07
#
Ty seš fakt expert přes únavně dlouhý rozebírání nicotností, že jo? Tohle je totéž jako Renato v bleděmodrym. Ne, nechci to tvrdit, a ani sem to probůh nikde netvrdil - jediný směšný hodnocení, co tu zaznělo, bylo z klávesnice F.Torrese, to on začal psát o nějakých těžších soupeřích, ačkoliv je to uplně v pohodě srovnatelný a určitě ne argumentu hodný.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 15:10
#
Tak prostě uznej, že ses tím výsměchem trochu ujel a můžeme se rozejít.
fantomas
10.07.2016 15:12
#
F.Torres
10.07.2016 15:52
#
ty napíšeš hovadinu a kopeš kolem sebe jak malý děcko, to je tak roztomilý
ClancyWiggum
10.07.2016 16:10
#
icka
10.07.2016 18:41
#
Vykartovaný kokot
10.07.2016 19:02
#
Bobřík
10.07.2016 20:52
#
Vykartovaný kokot
10.07.2016 15:07
#
Nechci jít do debaty, jestli byl lepší Baroš nebo teď Griezman, opravdu ne, protože je tam mraky okolností, které už dnes neposoudíme s rozmyslem. Ale rozumím tomu, že se to do té roviny snažíš otočit, aby sis ten výsměch obhájil. Co je ale podle mne fakt, že i kdyby to všechno byla pravda a někdo by to objektivně srovnal a vyhodnotil, že Barošovy goly byly z nějakého důvodu podřadné, pořád nemáš právo se mu takhle vysmívat.
fantomas
10.07.2016 15:08
#
Ach bože už to fakt nějak skousni a běž ven, je tam krásně.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 15:13
#
Ne! Požaduju opakování podcastu bez výsměchu! http://www.youtube.com/watch?v=eFi1B6B1nH0
fantomas
10.07.2016 15:15
#
Ejzy
10.07.2016 16:30
#
toto je posahane, taketo zvelicovanie
Hokaido
10.07.2016 16:35
#
Masopust pls...
Manny
10.07.2016 18:27
#
F.Torres
10.07.2016 15:50
#
no rozhodně těžší je Lotyšsko, Nizozemsko, Německo, vítěz Řecko a Dánsko. Než Albánie, Švýcarsko, Rumunsko, Irsko, Island a jedinej slušnej soupeř Německo, který navíc přišel o oba stopery a Griezmann dal gola z penalty.
Mel ovšem ty svoje hovadiny dál, nikdo ti to stejně nežere a sám ze sebe děláš to, co asi dělat chceš
fantomas
10.07.2016 15:52
#
To sou mi žblepty. Nic "rozhodnýho" na tom neni.
F.Torres
10.07.2016 15:55
#
nauč se snášet kritiku prosimtě
Vykartovaný kokot
10.07.2016 15:56
#
fantomas
10.07.2016 15:57
#
Ty se nejprv nauč kritizovat
F.Torres
10.07.2016 16:01
#
a zase, jak malý děcko
Ejzy
10.07.2016 16:29
#
Palike
10.07.2016 17:04
#
Reaguje na teba Masopust pod roznymi nickmi, to snad nemas potrebu reagovat na neho..
fantomas
10.07.2016 17:07
#
Já si nebyl jistej a podle PJe má jinačí IP než Masopust. Ale chování na to ukazuje no
Vykartovaný kokot
10.07.2016 17:47
#
joshua
10.07.2016 18:00
#
Ja vubec nechapu, ze na nej vubec nekdo jeste reaguje. Evidentne ho zase pustili z lecebny, tak se tu zase zacal realizovat, aby vyplnil svuj zbytecny zivot.
DieFohlenBMG
10.07.2016 15:22
#
ty seš jinde
David4
10.07.2016 15:06
#
Proc fandite vice portugalcum? Co vam na francii vadi
Spalovač šancí
10.07.2016 15:33
#
Francie je málo promultikulti.
Žito 44
10.07.2016 16:33
#
Kdyby tu byl černej smajlík tak ti ho pošlu. Bohužel už jsou asi na eurofotbal.fr
Le Gunner
10.07.2016 15:41
#
Ohledně toho ,,sluníčkářství" - spíš, než nějaká debata o původu hráčů z obou týmů (kdy je vzhledem ke kolonizaci v historii logické, že právě Portugalci či Francouzi v týmech nějaké ty černoušky mít budou), spíš myslím, že se to ve veřejném mínění bere ,,rasisticky" - podle pleti. Přece jen Portugalci (a celkově obyvatelé Pyrenejského poloostrova) jsou přičmoudlí od přírody a správný Francouz by měl být bílý, maximálně též trošku spálený.

Pro zajímavost, poměr bílých/černých ve francouzské reprezentaci za posledních pět turnajů:

ME 16: 11/12
MS 14: 13/10
ME 12: 15/8
MS 10: 10/13
ME 08: 9/14
Žito 44
10.07.2016 16:34
#
No a co
pivnidoga
10.07.2016 18:04
#
developer
10.07.2016 18:35
#
prajem to francuzom,,,ale scenar bude nalsedovny,,,portugalci budu betonovat celych 90min a v predlzeni,,a potom to uhaluzia na penalty,, Penaldo da rozhodujuci gol a ziska zlatu kopacku pre tento rok,,sice ju asi ziska aj tak tak to je jedno..
icka
10.07.2016 18:42
#
fantomasovi asi nemuzeme nic kritizovat, protoze pak stejne neuzna nic
fantomas
10.07.2016 18:50
#
Riviera Kid
10.07.2016 18:56
#
Má pravdu, předsedo
fantomas
10.07.2016 19:04
#
Ale nemá. Nejdůležitější je totiž charakter kritiky, ne její samotná existence.
Vykartovaný kokot
10.07.2016 19:33
#
Co je charakterově špatné na tom prvním příspěvku? Vždyť jsem tam jasně napsal co mi vadí, i to vyargumentoval číslama...
fantomas
10.07.2016 19:43
#
Vykartovaný kokot
10.07.2016 19:44
#
Vykartovaný kokot
10.07.2016 19:02
#
ClancyWiggum
10.07.2016 19:43
#
justcall
10.07.2016 20:16
#
Bola
10.07.2016 20:30
#
V téhle diskuzi je v tom celkem i nevinně, jinak jeden obří
Bobřík
10.07.2016 20:54
#
Happylight
10.07.2016 19:10
#
LFC údajne ponúklo Barcelone svojho pravého obrancu Nathaniela Clynea, ktorý je vraj nešťastný pod Jürgenom Kloppom ako náhradu za Daniho Alvesa. Barca však odmietla získať anglického reprezentanta. (Express)

Kto by taku drevotriesku zo smiesnej Premier League chcel.
Bola
10.07.2016 20:31
#
Ty vole, to už radší nechat hrát Douglase
Bobřík
10.07.2016 20:56
#
Nestříkali někteří fans z Kloppa, jak si se všema fotbalistama rozumí, jakej je s nima kamarád atd.? Už minimálně druhej fotbalista Liverpoolu, kterej ho nemusí.
Melda
10.07.2016 21:00
#
Já tomu nějak nevěřím
Kowe
10.07.2016 21:44
#
tak tomuhle fakt nevěřim
Nikikrew
11.07.2016 00:03
#
Diki za vsetky podcasty, pekna praca

Ak si matne spominam, fantomas tvrdil ze Portugalci pojdu daleko, pekny tip
Mada
11.07.2016 09:23
#
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.