PODCAST: Preview finálového zápasu

10.07.2016, 13:52
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Tak je to konečně tady. Velké finále mistrovství Evropy, na nějž se všichni přesně měsíc těšíme a které možná nemá takové složení, jaké si mnozí z nás představovali. Domácí Francie v něm na každý pád vyzve Portugalce, kteří zaprvé nikdy neporazili hostitelský tým na velkých turnajích, a zadruhé už 41 let s Francouzi jen a pouze prohrávají...

Finálový podcast samozřejmě vyžaduje odborné složení moderátorů, kromě obvyklé dvojice Tomáš Daníček - Marek Ustohal se do diskuze zapojil i další člen "analytického týmu" EuroFotbalu Víťa Srp.

Povídali jsme si o roli spasitele Didiera Deschampse a naťukli jsme Víťovu oblíbenou parketu taktických systémů. Velká pozornost se samozřejmě bude upínat k hvězdné dvojici Cristiano Ronaldo - Antoine Griezmann, dvěma nejlepším střelcům Eura a také největším favoritům na pozici nejlepšího hráče turnaje.

Na přetřes samozřejmě přišla předpokládaná sestava obou celků. V té francouzské jedenáctce jsme řešili jednu potenciální změnu a hlavně pozici Paula Pogby, jehož ukotvení na hřišti souvisí s výsledným rozestavením.

PODCAST #23

• Preview: Portugalsko - Francie
- 41 roků portugalských neúspěchů
- Francouzský "Midas" Deschamps
- Euro 2016 aneb Výhra individuální kvality nad systémy?
- Ronaldo vs. Griezmann - boj zlaté medaile i míč
- "Muž okamžiků" Pogba by měl konečně prorazit
- Z nuzných poměrů až do finále Eura
- Kombinační hra Portugalců je zatím zklamání
• Epické epicentrum zápasu: Křídelníci bez křídel a důležitá role krajních beků


Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
Žito 44

1. pro Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

fantomasi Barošových 5 gólů z 5 zápasů (50% branek svého týmu ) není velký počet branek a Griezmanových 6 gólů z 6 zápasů (bez finále a zatím 46% branek svého týmu) ano? K tomu ještě ten podton, jak ses Barošovi vysmál a z Griezmana málem udělal...

Reagovat
fantomas

Já byl vždycky Barošův (často skoro jedinej) zastánce, takže na mě nějaký podtóny nezkoušej. Měl sem prve dojem, že ty góly byly čtyři, ale i tak Griezmannův turnaj jako celek >>> ten Barošův.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Já na tebe nic nezkouším, ty jsi o něm tak mluvil jako o Mílovi Barošů a nestáčej to teď jinam. Ta diskuze byla o tom kdo dal na turnaji nejvíc branek a tys to snížil konstatováním, že to vyhrál i Baroš a přitom měl uplně stejný průměr branek na zápas jako Griezman. Tak to teď stupidně nestáčej k tomu čí víc je to turnaj. Příště bych si ověřil, kolik golů skutečně dal a z kolika zápasů, než se o něj budeš otírat.

Reagovat
fantomas

Já myslim, že by ses měl v první řadě zklidnit no. Podcast je z velký části improvizace a ověřených faktů je tam všude kolem iks, že se něco nepovede, by tě možná nemuselo takhle vyvádět z míry.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vytočil jsi mne, to uznávám. Protože ses Barošovi naprosto zbytečně vysmál. I kdyby sis myslel že ty goly dal třeba 2, tak nevidím důvod to takhle snižovat.

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
Usty

Jaký otírání, vždyť to vůbec nemělo pejorativní podtón. Prostě jen konstatování... měl Baroš víc než 6? Neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten ton tam jasně byl + ten posměch pak. To si myslím, že neokecáte.

No nedal, protože tehdy bylo míň zápasů víš Měli stejný průměr golu na zápas a Baroš měl dokonce větší poměr na golech svého týmu

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann na nějaké góly i nahrál a ještě může přidat nějaký ten gól ve finále, kam se Francie dostala i díky jeho gólům, kdy se trefil ve všech zápasech play off, Milan Baroš v semifinále gól nedal a to se hrálo i prodloužení. Nehledě na to, že na jeho gólech měli velký podíl Poborský a Koller, zatímco Griezmann několikrát vzbudil spící Francii individuálbím průnikem.

Reagovat
smazaný uživatel

come on Griezman nahrál na 2, Baroš na 1 obr rozdíl. Strašně vtipná debata todlenc

Reagovat
Usty

Jo, a ty jsi její strůjce. Baroše nikdo neponizoval, ani jeho výkony. Uznáváme ho, já mám jeho dres. Z Eura 2004. Bylo to spíš familiérní oslovení, jako když Erich Brabec mluvil o Neckovi, Sívovi nebo Hubňovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, že jsem upozornil na vaši chybu, netušil jsem, že na ní umíte tak krásně reagovat. Už to neudělám. jj bylo to familiérní, i ten smích i to jak fantík přiznal, že si myslel jak dal jenom 4 goly, to bylo taky familierní.

Reagovat
Usty

To nebyla žádná chyba, chyba je, že se s tebou bavíme. A samozřejmě, že to udeláš zas, jinej smysl tvoje přítomnost tady nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

sebereflexe lvl. 0 fakt super

Reagovat
Usty

díky tobě a tvé diagnóze má podcast největší diskuzi od pátýho dne. díky

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

+ se kluci domluvte příště na argumentaci, je super, když jeden tvrdí že to tak nebylo myšleno a druhý, že je to pravda

Reagovat
fantomas

Ale prosim tebe. Já se omluvil za to, že to nějak blbě vyznělo. Že sem ho chtěl ponížit, sem nikde nepřiznal, páč ani nemám proč - takhle to myšleno jednoduše nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo a pak ta debata kde se snažíš dokázat opak taky ne viď. Sranda jak nedokážete vzít ani takovou ptákovinu

Reagovat
fantomas

Spíš sranda, jak ty ji nedokážeš přenést přes srdce, ale to už bych se opakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

O mne ani tak nejde, já tu žádný podcasty nedělám.

Reagovat
smazaný uživatel

Debata o ničem, souhlas. Tady je video, ať si to každej připomene. https://youtu.be/D8TP3bzaIJw Baroš tam je výbornej, bez debat. Nejlepší mi stejně přijde Poborský. Jestli se při vzpomínce na Milanovo vítězství mezi střelci někdo pousměje, tak jedině v kontextu dalšího vývoje Barošovi kariéry a tam je to na místě. Já si moc dobře vzpomínám na tu dobu, kdy byl Baroš vynášen do nebes právě kvůli tomuto šampionátu a výkonům v raném mládí, přesto že 2 roky potom už sprintoval pouze když honil spoluhráče, co dal góla, často simuloval a soustředil se na jiné podněty než balon do nohy.

Reagovat
smazaný uživatel

jj u něj je hrozná škoda, jaký to pak nabralo směr, asi i díky jeho hlavě, ale nemělo by to snižovat jeho formu tehdy, schopnosti a zájem klubů odevšaď z Evropy.

Reagovat
C-M@ster

12:41, ať si to každej posoudí sám. Já tam ten výsměch taky slyším.

Reagovat
fantomas

A myslíte, že bude někdy v budoucnu možný se přes to prostě přenést?

Vážně nechápu, jak to někoho může takhle pohoršit... já mám Baryho normálně rád, určitě sem tim nechtěl říct "vyhrál to i takovej absolutní tragéd jako on", a speciálně ty - jako někdo, kdo tu má účet od roku 2006 - bys o mym několikerym Barošově obhajování mohl mít aspon menší povědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se přes to přenesl, kdybys to vzal normálně, každý někdy ujede a řekne něco na základě mylné domněnky a tobě evidentně v rychlosti nedošel počet golů a zápasů. Ale ty se tu musíš hádat jak malé děcko a zdůvodňovat si to...

Reagovat
fantomas

Wtf, dyt sem přesně tohle přiznal... "že se něco nepovede, by tě možná nemuselo takhle vyvádět z míry." Nepovedlo se, vyznělo jinak, než sem chtěl, ale nic se myslim nestalo. Zato tys už tady stihl vyblít minimálně tři zbytečný příspěvky navíc.

Reagovat
C-M@ster

Řešíte podle mě totální kraviny.

Reagovat
fantomas

No, to bylo jasný od samýho začátku.

Reagovat
C-M@ster

Já hlavně nechápu, jak si po tolika letech můžeš pamatovat Barošovy výkony na Euru tak živě, že to můžeš srovnávat s GriezManem. To seš jak Záruba. Já si pamatuju jen střípky.

Reagovat
fantomas

Ja na to relativne nedavno koukal znova

Reagovat
C-M@ster

Tak to já v poslední době viděl jen Česko - Nizozemsko, ale stejně tak 5 let zpátky.

Reagovat
Žito 44

Hezky jen do něj!!

Reagovat
F.Torres

Tak to vůbec, Baroš měl těžší soupeře a nebyl narozdíl od Griezmanna ani jednou vystřídán pro špatnou hru.

Reagovat
fantomas

No to snad nemyslíš vážně tyhle argumenty

Těžší soupeři jako měli bejt Řecko, Dánsko, Lotyšsko a tehdejší Německo? Nenech se vysmát. Jedinej top celek, proti kterýmu skóroval, bylo Nizozemsko, což je v pohodě srovnatelný s letošnim Německem, kterýmu Griezmann dal ty góly dva a navíc ve fázi turnaje, kdy Baroš neudělal skoro nic a jim vedená ofenzíva nedala ani branku.

Celkově se mu po herní stránce jako celek opravdu vydařil jen zápas s Dánskem a možná Nizozemskem, zatimco Griezmann naplno zářil ve všech třech vyřazovacích soubojích, resp. pokaždý když hrál na svý ideální pozici (což mimo jiné diskredituje i tu tvou poznámku o střídání "pro špatnou hru").

Barošovi ten turnaj po střelecký stránce určitě vyšel, je obdivuhodný se trefit ve čtyřech zápasech po sobě, ale proboha nepředstírejme, že po herní stránce nějak válel.

Reagovat
stas87

Plus hlavne to, ze Griezmann si zahra finale a moze ho aj vyhrat. V pripade prehry bude druhy, to Baros je len porazeny semifinalista a to nikoho nezaujima. Salenko taktiez nikoho nezaujima, zaujima kazdeho len vitaz ci vysledok finale.

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis to je zase debata Bary byl po zasluze nejlepsi strelec a jeden z mnoha vytecnejch hracu toho tymu (v podstate krome nejakejch nesrovnalosti v obrane ze zacatku ,kdy to neslo Grygerovi atd hrali vsichni vytecne, od Cecha az po utocniky). Griezmann je jednoznacnej tahoun a rozdilovej muz letos z myho pohledu (treba se mnou nebudete souhlasit) ne moc suverenni Francie. Z ceskyho tymu tenkrat zcela stejne jako Bary vynikali Cech, Nedved a mnozi dalsi

Reagovat
smazaný uživatel

Poborsky

Reagovat
smazaný uživatel

Boha jeho, i kdyby se tam jenom vezl a stál 90% času ve vápně, tak si ten tvůj výsměch nezaslouží. Jestli ty týmy byly horší nebo lepší dejme tomu, ale fakt mi chceš tvrdit, že letošní Island byl výrazně lepší jak tehdejší Dánsko jo?

Reagovat
fantomas

Ty seš fakt expert přes únavně dlouhý rozebírání nicotností, že jo? Tohle je totéž jako Renato v bleděmodrym. Ne, nechci to tvrdit, a ani sem to probůh nikde netvrdil - jediný směšný hodnocení, co tu zaznělo, bylo z klávesnice F.Torrese, to on začal psát o nějakých těžších soupeřích, ačkoliv je to uplně v pohodě srovnatelný a určitě ne argumentu hodný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prostě uznej, že ses tím výsměchem trochu ujel a můžeme se rozejít.

Reagovat
fantomas

Reagovat
F.Torres

ty napíšeš hovadinu a kopeš kolem sebe jak malý děcko, to je tak roztomilý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci jít do debaty, jestli byl lepší Baroš nebo teď Griezman, opravdu ne, protože je tam mraky okolností, které už dnes neposoudíme s rozmyslem. Ale rozumím tomu, že se to do té roviny snažíš otočit, aby sis ten výsměch obhájil. Co je ale podle mne fakt, že i kdyby to všechno byla pravda a někdo by to objektivně srovnal a vyhodnotil, že Barošovy goly byly z nějakého důvodu podřadné, pořád nemáš právo se mu takhle vysmívat.

Reagovat
fantomas

Ach bože už to fakt nějak skousni a běž ven, je tam krásně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne! Požaduju opakování podcastu bez výsměchu! http://www.youtube.com/watch?v=eFi1B6B1nH0

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

toto je posahane, taketo zvelicovanie

Reagovat
Hokaido

Masopust pls...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

no rozhodně těžší je Lotyšsko, Nizozemsko, Německo, vítěz Řecko a Dánsko. Než Albánie, Švýcarsko, Rumunsko, Irsko, Island a jedinej slušnej soupeř Německo, který navíc přišel o oba stopery a Griezmann dal gola z penalty.

Mel ovšem ty svoje hovadiny dál, nikdo ti to stejně nežere a sám ze sebe děláš to, co asi dělat chceš

Reagovat
fantomas

To sou mi žblepty. Nic "rozhodnýho" na tom neni.

Reagovat
F.Torres

nauč se snášet kritiku prosimtě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ty se nejprv nauč kritizovat

Reagovat
F.Torres

a zase, jak malý děcko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reaguje na teba Masopust pod roznymi nickmi, to snad nemas potrebu reagovat na neho..

Reagovat
fantomas

Já si nebyl jistej a podle PJe má jinačí IP než Masopust. Ale chování na to ukazuje no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
joshua

Ja vubec nechapu, ze na nej vubec nekdo jeste reaguje. Evidentne ho zase pustili z lecebny, tak se tu zase zacal realizovat, aby vyplnil svuj zbytecny zivot.

Reagovat
DieFohlenBMG

ty seš jinde

Reagovat
David4

Proc fandite vice portugalcum? Co vam na francii vadi

Reagovat
Spalovač šancí

Francie je málo promultikulti.

Reagovat
Žito 44

Kdyby tu byl černej smajlík tak ti ho pošlu. Bohužel už jsou asi na eurofotbal.fr

Reagovat
Le Gunner

Ohledně toho ,,sluníčkářství" - spíš, než nějaká debata o původu hráčů z obou týmů (kdy je vzhledem ke kolonizaci v historii logické, že právě Portugalci či Francouzi v týmech nějaké ty černoušky mít budou), spíš myslím, že se to ve veřejném mínění bere ,,rasisticky" - podle pleti. Přece jen Portugalci (a celkově obyvatelé Pyrenejského poloostrova) jsou přičmoudlí od přírody a správný Francouz by měl být bílý, maximálně též trošku spálený.

Pro zajímavost, poměr bílých/černých ve francouzské reprezentaci za posledních pět turnajů:

ME 16: 11/12

MS 14: 13/10

ME 12: 15/8

MS 10: 10/13

ME 08: 9/14

Reagovat
Žito 44

No a co

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

prajem to francuzom,,,ale scenar bude nalsedovny,,,portugalci budu betonovat celych 90min a v predlzeni,,a potom to uhaluzia na penalty,, Penaldo da rozhodujuci gol a ziska zlatu kopacku pre tento rok,,sice ju asi ziska aj tak tak to je jedno..

Reagovat
icka

fantomasovi asi nemuzeme nic kritizovat, protoze pak stejne neuzna nic

Reagovat
fantomas

Reagovat
Riviera Kid

Má pravdu, předsedo

Reagovat
fantomas

Ale nemá. Nejdůležitější je totiž charakter kritiky, ne její samotná existence.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je charakterově špatné na tom prvním příspěvku? Vždyť jsem tam jasně napsal co mi vadí, i to vyargumentoval číslama...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

V téhle diskuzi je v tom celkem i nevinně, jinak jeden obří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LFC údajne ponúklo Barcelone svojho pravého obrancu Nathaniela Clynea, ktorý je vraj nešťastný pod Jürgenom Kloppom ako náhradu za Daniho Alvesa. Barca však odmietla získať anglického reprezentanta. (Express)

Kto by taku drevotriesku zo smiesnej Premier League chcel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, to už radší nechat hrát Douglase

Reagovat
smazaný uživatel

Nestříkali někteří fans z Kloppa, jak si se všema fotbalistama rozumí, jakej je s nima kamarád atd.? Už minimálně druhej fotbalista Liverpoolu, kterej ho nemusí.

Reagovat
Melda

Já tomu nějak nevěřím

Reagovat
Kowe

tak tomuhle fakt nevěřim

Reagovat
Nikikrew

Diki za vsetky podcasty, pekna praca

Ak si matne spominam, fantomas tvrdil ze Portugalci pojdu daleko, pekny tip

Reagovat
Mada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele