Platini chce zavést platový strop

09.10.2008, 10:36
Aktuality
Michel Platini, předseda UEFA, věří, že v nejbližší době bude potřeba zavést ve fotbale platové stropy. Podle šéfa evropské fotbalové unie to bude jen pro dobro hry.

Debatu okolo otázky platových stropů oživilo vyjádření předsedy anglické FA Davida Triesmana, že kluby tamní nejvyšší soutěže mají dohromady dluhy ve výši tří miliard liber.

Platini ovšem také připustil, že není ekonomickým expertem a proto bude potřeba projednat celou věc s odborníky. "Mluvíme tu o počtu kontraktů v jednotlivých klubech, o výši platů, ale já nejsem obchodní expert, jsem expert na fotbal jako hru," řekl Platini.

Bude to dlouhá cesta, ale pro fotbal podle Platiniho nezbytná. Jak dodává prakticky o každé své navrhované změně. "Je to pro dobro hry!"

Šém exekutivy asociace anglických ligových manažerů Richard Bevan však s Platinim nesouhlasí. "Spousta lidí dnes mluví o platových stropech. Hodně sportů dokázalo tento systém implementovat, ale ve fotbale to fungovat nebude. Navíc je to proti evropskému právu," uvedl Bevan.

Přesto na britských ostrovech fungují dvě soutěže, které fungují v systému platových stropů a to Rugby League a Rugby Union. "Rugby League a Rugby Union jsou dvě výjimky, ale ty neměly jinou možnost. Měly velké finanční problémy, takže lidé byli k politice platových stropů vstřícní. To není případ fotbalu," řekl také Bevan.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Platini semi hodne libi jako predseda UEFY. Konecne nekdo kdo se neboji delat nake revolucni zmeny a posunout fotbal trochu dopredu. A pomoci vsem ne jenom aristokratickym klubum ze zapadu. GJ Michel

Reagovat
smazaný uživatel

A proto je proti videu a chce změnit k horšímu LM...no jo, ten to fakt posunuje

Reagovat
smazaný uživatel

Řekni mi, co video zlepší na fotbale?

Reagovat
smazaný uživatel

Přeči si diskuzi u článku, který tu byl cca před třemi týdny, tam jsem to napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Platini je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ze nikdo nema paru jak zavest video aniz by to nerozkouskovalo hru. Tak jak by to asi melo fungovat ty chytroline? Jak chce zmenit LM k horsimu? Tim ze chce aby vychodni celky taky dostavali sanci v LM. Hochu uvedom si ze za Sovetskeho svazu a studene valky hravali pravidelne PMEZ tymy z vychodniho bloku a urcite nebyli jenom do poctu jak si asi myslis. Takze vubec nevidim duvod proc by meli hrat LM jenom aristokraticke velkokluby ze zapadu.

Reagovat
smazaný uživatel

LM by měli hrát it nejlepší. A s tím videem jde o to, že on to nechce ani zkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ae jak se pozna ten nejlepsi podle jmen v kadru, podle stadionu, podle toho jak je bohaty? No jak poznat ktery tym je nejlepsi se da jenom na hristi. proto nevidim duvod proc by nemohli hrat i financne slabsi tymy bez zvucnych jmen v kadru LM. Podivej se na letosni rocnik, Cluj, Borisov, Anorthosis. Ty vscehny tym ozivili stereotipni LM.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, když se tam letos dostali ti outsiděři, ta proč to měnit? Aby jich tam bylo víc na úkor týmů jako je Atletico Madrid, Liverpool, Fiorentina atd?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos je vyjimecny rocnik a pochybuju ze by se to opakovala pri tomto systemu v budoucnu. Po kolika letech se tam dostalo tolik tzv outsideru? Takze je treba zmenit stereotyp LM, protoze i kluby z vychodu nebo tzv outsideri maji co ukazat aristokratickym tymum ze zapadni evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý rok se tam ti outsiděři dostanou (vždy cca 3), ale jen málokdy něco ukážou. Proto se to může změnit maximálně k horšímu, protože by tam přibyli tými na úkortýmů prokazatelně lepších. Nemůžeš přeci říct, že např. Slávie, která by třeba dík té změně se tam dostala je lepší než třeba čtrvtý tým Anglické ligy, který by se tam třeba nedostal.

Reagovat
eder

V každém ročníku se objevuje několik tzv.outsiderů. Pokud se má kvalita projevit na hřišti - jak sám píšeš - tak ať se tam projeví a tým, který na to má se tam probojuje. Ať to tedy určuje kvalita a netahej do toho "aristokratické" a jiné ideologie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ae jak chces srovnat kvalitu? Podle koeficientu kterej se pocita kdovi od kdy nebo fotbalem na hristi? Kdyz uz taky by meli hrat vscehny tymy kvaldu bez ohleud na umisteni v lize.

Reagovat
eder

Koeficient se každý rok přepočítává podle aktuálních výsledků. To není žádná aristokratická presumpce. Kvalita se časem tedy zákonitě musí projevit.

Reagovat
hawk

no jedna vec, ty tymy se tam dostali kvuli vysledkum. Kluby z anlie, spanelska atd maji porad stejne klubu v CHL. Jen musej absolvovat vice predkol. Proc by mel ctvrtej tym tehlech soutezi mit vyhodu tretiho predkola kdyz skoncil az ctvrtej. Tamto jsou ligovy mistri a musej odehrat pokud chtej do CHL 6 zapasu s tim, ze je muze kdykoliv nekdo vyradit a ctvrtej anglickej klub si naskoci ted vlastne chudak do nejakyho predkola. Kdyz maji tak hvezdny tymy tak by pro ne prece nemel byt problem postoupit. Jmeno ti nedela vysledek.

Reagovat
smazaný uživatel

LM by měli hrát ti nejlepší (nebo alespoň byla do teď ta snaha). Ligový mistři hráli PMEZ.

Reagovat
hawk

tj, ale kdyz to neprokazou v predkole tak tam nemaji co delat a kdyz podceni soupere? Jejich chyba klub na takovy urovni si to nemuze dovolit. Jasne muzou mit smulu v lose, ale kluby z tehlech lig jsou z 90% nasazene takze, by nemeli mit zrovna tezke losy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak je to i teď. Třetí i čtvrtý týmy z nje lig jsou v předkole, tak proč to měnit?

Reagovat
hawk

a ja tady nepsal nic o meneni, jen jsem reagoval na to jak jsou tam tyhle novacci na ukor tzv. vehlasnejsich klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to aby se LM přejmenovala na Evropskou ligu, když v ní bude hrát jen pár mistrů svejch lig.

Reagovat
hawk

tohle jsem nerekl, ja rekl jen, ze ty hlavni ligy maji porad stejnej pocet tymu v CHL a to ze jsou v predkole to je vec druha. Kdyz se tu pise o tej kvalite, tak ty kluby by ji meli ukazat na hristi a ne na papire. Kdyz jsou tak kvalitni, tak by pro ne predkolo nemelo byt problem ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To taky nebylo na tebe. S tebou souhlasím. Ty předkola jsou nastavený tak aby se tam ty kluby z "lepších" lig dostali jednodušejc. Kdyby se třeba vůbec nenasazovali a záleželo jen na losu bylo by to možná zajímavější. Snad by trochu zmizel i stereotyp ptz aspoň pro mě je sledování pořád stejnejch týmů v LM nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč pár? V současnosti je tam tuším 18 či 19 mistrů svých lig. soutěží.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Loni tam byla Slavia.. To máš taky nováčka ne?. Předloni Kodan,Levski Sofia,AEK -ani jeden není pravidelným účastníkem LM... Rok předtím Thun,Artmedia.. Rok předtím Maccabi Tel-Aviv,rok předtím Partizan,rok předtím byl Genk,Maccabi Haifa.

Když k tomu připočteš stálice typu Steaua,Dynamo,Panathinaikos,Šachtar a několik dalších pravidelných účastníků z Balkánu,máš celkem početné zastoupení z východní evropy. A to do toho nepočítám pravidelné účastníky z Turecka a Ruska

Reagovat
eder

Mám přesně opačný pocit. Platini byl skvělý fotbalista a je sympatické, že sám prohlásil:"...ale já nejsem obchodní expert, jsem expert na fotbal jako hru." Právě tak není ani legislativní, ani politický ani žádný jiný expert. Jeho dosavadní kroky v UEFA mi připadají neconcepční, zpátečnické a v důsledku kontraproduktivní. Jakékoli globální pseudozákazy a pseudoregulace jsou jednoznačně krokem zpátky a fotbalu právě jako hře ve své podstatě škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za tu dobu co je v kresle UEFY se urcite dokazal vzdelat a rozsirit obzory, navic je urcite obklopen schopnymy experty, kteri umi delat svou praci. Takze bych nerekl ze jeho kroky vrati fotbal zpatky. Kazdopadne cas ukaze estli to sou dobre kroky nebo naopak.

Reagovat
eder

No nevím, jestli se tímto lze utěšovat. Riskantní experiment může tu či onu soutěž devalvovat na několik sezón, než někomu dojde, že to byl omyl...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi este napis jake myslis ty pseudo regulace a zakazy?

Reagovat
eder

Tak začnu např. pravidlem "6+5". Je to jednoznačně rugulační opatření, na tom se snad shodneme. Čemu nebo komu má být vlastně prospěšné? Jak prospěje fotbalu-hře jako takové?

Reagovat
smazaný uživatel

No tak vsechno ma sve pro a proti. Ja myslim ze to prospeje mladym odchovancum, dale reprezentacim a srovna to pomery v evropske kopane, protoze bohate kluby aspon nebudou moc kupovat pouze zahranicni hrace ae budou muset mit i vlastni schopne hrace, tim se treba snizi kvalita ae zase naopak se srovna konkurence. A fotbal nebudou ovladat puze bohate kluby.

Reagovat
eder

Já si myslím, že argumenty "proti" převažují. Zavřely by se dveře talentům z chudých a rozvojových zemí k velkému fotbalu, například. Nejkvalitnější ligy a kluby by na tom tratily, snad by to mohla být výhoda pro ty méně kvalitní ligy, jako je ta naše. Ale zase - všichni ti Rosičtí, Čechové, Jankulovski, Barošové,... by se vrátili do naší ligy a mladí talenti by to u nás měli o to těžší.... Je to na dlouhou polemiku, už musím, tak někdy příště to můžeme probrat ze široka. Zdar.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je to tezky. Neda se uplne rict ze to je spravny krok ae ani zase ze je to spatny. Hold zalezi jak se to vyvine a jetsli to uskodi nebo neuskodi fotbalu. Uvidime.

cago

Reagovat
smazaný uživatel

1)Zavřely by se dveře talentům? Máš 5 míst pro hráče z ciziny,celkem obsauje soupiska nějakých 22jmen+-. Z toho může být 10 cizinců a bez problemu budou kvotu naplnovat. Mladí talentovaní hráči budou stále v akademiích,ale nebudou dostávat přednost před domácími odchovanci. Je jednodušší talent ukrást z afriky v 15 letech,než si ho vychovávat. Takhle budou talenti v juniorkách v poměru třeba 1:2 ve prospěch domácích.

2) Nejkvalitnější ligy by na tom tratily? Kolik klubů ve větších ligách má v základu méně než 6 hráčů? 10? 15? Není problem to doplnit během krátké doby. V Chelsea jsou 4 hráči v základu a další 2 k němu nemají výkonostně zas tak daleko. MU dá dohromady taky nějakých 5 hráčů,schopných hrát na nejvyšší úrovni. Arsenal holt dá šanci novému Bentleymu,kterého prostě vykopl,protože jim byl k ničemu.

3)Rosický,Čech a spol.. Tihle hráči mají naprosto jisté místo v základu svých klubů a stejně jako u bodu 1),tihle hráči budou hrát tak jako tak. Respektive přestoupí někam,kde budou mít na základ výkonnost. Pro naší ligu to bude jen plus,protože třeba Baroš by se rok neflákal v Lyonu apod,ale vrátil by se do zpátky do GL. Stejně tak ostatní hráči,kterým by se nedařilo.

Navíc když si uvědomíme,že jsou 3 roky,než se začne pravidlo uplatnovat,tak je jasné,že je dost času se připravit. Trenéři budou nuceni dát šanci mladým hráčům a do kádru se konečně dostanou junioři,kteří by jinak seděli do 23-24 let na lavičce a pak přestoupili do 2. ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Pod tohle se můžu podepsat. Vidím to úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo moc neví jestli to pravidlo fungovat bude(kvůli EU, zatím jsem nikde nezískal informaci, že by mělo toto pravidlo získat výjimku, kvůli colnému pohybu osob), proto se na něj zatim nikdo vlastně moc nepřipravuje, to mi jako chyba takto důležitého dokumenty přijde

1) Dveře talentům z horších lig by se trochu zavřely, 10 cizinců v týmu by si asi nikdo noc nedovolil mít, z důvodu případných zranění apod. Ale to nemusí být až takový problém, pokud se zas otevřou jiným (domácím) talentům, že?

2) Kvalitnější ligy by možná trochu ztratily, protože soustředění na vlastní hráče (i když ti by byli horší, než ti zahraniční) by zpočátku muselo být. A trošku by to ty ligy vrátilo o několik let zpět, otázka je jak rychle by se dokázaly dostat na stejnou úroveň.

Hlavně by to dolehlo na PL, tam je těch cizinců jak známo nejvíc, a ztratila by ten odstup od ostatních.

Neslouhlasim s tim, že neni problém doplnit to během krátké doy, docela to problém je. A vem si co jsem řekl na začátku - momentálně se na ten zákon kluby vlastně nijak nepřipravují. Možná se trenéři byli akorát podívat na juniorku jak to tam vypadá.

3) Ty mluvíš o Rosickém a Čechovi - tihle dva by v zahraničí samozřejmě hráli dál, ale velká spousta dalších Čechů už ne. Vraceli by se do GL(dobře pro ligu) ale jejich úroveň by se moc nezvedala (špatně pro ně). Atd. atd.

4) Budou "kšeftování" s pasama - ještě více naturalizovaných brazilců a argentinců bude hrát za nároďáky evropských týmů.

A jsou tu další problematická místa na který si teď nevzpomenu, zas jindy. Prostě je vidět, že se třeba snaží pomoci Platinni fotbalu, ale ve znalosti ostatního fotbalového prostředí má mezery. Kdyby se dalo čas uzrát tomu pravidlu, mohlo by to být možná prospěšné.

Reagovat
smazaný uživatel

1)Řekněme,že máš každý post zdvojený - Tj základní sestava 6+5 a 5 náhradníků ze zahraničí a 6 vlastních...

2)Ano,ne během krátké doby. Ale počítá se,že by se to zavedlo až 3 roky od odsouhlasení. Pokud se tým zaměří během té doby na zahrání vlastních hráčů,nebude problem to udělat. Jak MU tak Chelsea potřebuje do základu 2-3 hotové hráče + náhradníky. Jediný,kdo by na tom ztratil více v anglii,tak Arsenal+ Liverpool,možná lehce Sunderland.

3)Opory týmů by zůstávaly,vraceli by se jen někteří. Třeba v Německu má málokterý kádr v základu více než 5 hráčů z ciziny,stejně tak v ostatních zemích. A ti,kteří střídají by střídali i nadále,těch by se to taky nedotklo.

4)To se ošetří jednoduše - nenarodil ses v Anglii nebo nemáš anglické rodiče - nemáš nárok být označen za Angličana... Tudíž jsi cizinec.

Reagovat
smazaný uživatel

2) Co já jsem četl, tak v tom pravidlu je napsáno, kdy začne platit aniž by bylo jasné jestli bude odsouhlaseno. Akorát, se začne nas 4+7, což ovšem problémy vytvoří taky.

4) Ale v tom zákonu to takto oštřené přece není! Platini vždy v souvislosti s tímto zákonem hovořil takto: Jako domácí hráč se bude počítat hráč, který bude moci reprezentovat danou zemi. A proto hovořím o naturalizování, už dnnes najdeš docela dost hráčů, kteří se do ciziny přestěhovali jako třeba dvacetiletí a za pár let začli danou zem reprezentovat.

Zrovna včera vyšel článek o tom, že Almunia by mohl chytat za Anglii a Capello by o tom přemýšlel.

Takže i zde má zákon mezery a ruku na srdce - pokud by se takti zprznily reprezentace, je to přece daleko horší než když hrajou cizinci za kluby!!!

Další problém o jakym jsem nemluvil by byl velký nárust cen hráčů - a to by nahrávalo jen těm velmi bohatým klubům. Přitom Platini hovoří o tom jak chce dát klubům rovné možnosti.

V Anglii by cena velkého talentu nebyla 10M , ale třeba 17M (vzrostla by poptávka = vzrostla by cena, a poptávka by vzrostla, když by kluby takové hráče v kádru už mít musely). A to už by si mohly dovolit jen MU, CFC a občas LFC. AFC při doplácení stadionu sotva. A vzhledem k tomu, že by tyto kluby mohli dát takové peníze, tak prodej do zahraničí by vlastně moc nepřicházel v úvahu, protože tamní kluby by radši ty peníze zaplatili za domácí hráče a také proto, že prodávajíci kluby by hráče radši prodali klubu, který nabídne víc, samozřejmě.

V průběhu několika let by se snad ceny začaly vracet do normálu, pokud by se týmům podařilo dostat se z problémů vzniklých tímto pravidlem.

Ale i s tímto je třeba počítat. A myslim, že Platiniho to ani nenapadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasim s tím o čem mluvíš, na každém kroku Platiniho je vidět, že kromě fotbalu jako hře takové, prakticky ničemu nerozumí. Krásně jsi vystihl achilovu patu jeho předsednictví!

A podle mě je to pořádná PATA...

Reagovat
smazaný uživatel

Michel byl a je bůh .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Platini mi připadá trochu jak Neumannová, když sportoval byl velmi sympatický, ale těd když je tím předsedou, tak se mi stejně jak Neumannová začína protivit.

Reagovat
terry

Něco na tom bude

Reagovat
eder

Máš recht, předsedo.

Reagovat
smazaný uživatel

platovy strop ve fotbale, je podle mě blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

To rikaly taky lidi nez se to zavedlo v NHL. A podivej dneska proti tomu nikdo nic nema

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo ma vtaka ???

Reagovat
hawk

Platovy stropy ve fotbale jsou blbost, kdyby to byla ohranicena liga, bez konfrontace s ostatnima ligama neco jako NHL tak budiz takhle v evropskym meritku je to nerealny. Dalsi kravina, neco jako rozsireni eura, tam bude za chvili zbytecna kvalifikace, kdyz skoro kazdej druhej tym pujde na euro.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si zas myslim ze platový strop je dobrej napad.. no a to euro s tebou souhlasim-kvalifikace bude zbytečna, ale pak zase samotny euro bude dobry- kdyz tam bude více tymu.. bude to zajimavějsí

Reagovat
hawk

ja nerikam ze to neni dobrej napad, ale je to proste neproveditelny, kdyz zavest tak v cele evrope, jenze tady je ten problem. Navic uz vidim to nadseni hlavne anglickejch klubu a vetsich klubu z italie spanelska atd. Treba chelsea by musela rozprodat pul kadru. Na druhou stranu je to dobre v tom, ze by to omezilo megaprestupy nadhodnocenech hracu a vytvareni novejch tymu ala chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Platini

Jeho nazory sa mi fakt pacia, je dobre ze na tej funkcii je chlap ako on pretoze to este nieje taky skazeny smejd co mysli len na seba ale snazi sa robit to najlepsie pre futbal. A to sa mi na nom paci, len tak dalej platovy strop by futbalu len pomohol

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt si nedovedu představit jak by moh ve fotbale fungovat platovej strop. To by měl bejt strop jen na platy nebo by byla i nějaká maximální částka, která se dá utratit za přestupy?

Reagovat
eder

Je to v každém případě omezení. Proč bych si já jako podnikatel a vlastník klubu nemohl platit a odměňovat hráče podle svých možností a své svobodné vůle, koneckonců jako kterýkoli jiný podnikatel své zaměstnance?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože jseš součástí určité soutěže, která má určitá pravidla. Pokud se ti ta pravidla nelíbí, nikdo tě nenutí v oné soutěži pokračovat, klidně sdi můžeš založit vlastní, která bude mít pravidla jiná - je jen na tvé svobodné vůli, jak se rozhodneš.

Reagovat
eder

Tato argumentace je objektivní a správná z hlediska předem definovaných a fungujících pravidel. Zde se však jedná o zavedení nového - regulačního. Proto je na místě diskuse.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že kluby jsou součástí soutěží dobrovolně, tyto soutěže si logicky můžou určit pravidla hry a dále je upravovat. Pokud to nové bude špatné pravidlo, kluby se můžou dohodnout, založit vlastní soutěž a zde toto pravidlo neaplikovat. Nepovažuji to za žádné omezení svobodné vůle.

Reagovat
hawk

Jj souhlas, nikdo je prece nenuti hrat. Navic, je spousta klubu, ktere by je ochotne nahradily.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako v NHL, jinak si to představit nedokážu. Každý tým by měl např. 50 milionů EURO na platy a nesmí je překročit. Nakupovat bych je nechal dle libosti.

Je to sporný, mám za to, že v tomto ohledu je fotbal schopný se očistit sám. Samozřejmě to bude bolestivé. Pokud Platini nechce krize a krachy některých evropských klubů, je toto pravidlo správným krokem. Já bych je nechal vymáchat se, dřív nebo později to tak dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš,jak je to v NHL s premiemi?? Na tohle se asi myslelo,přece jen nebudou blbí.. Ale napadá mě pár způsobů,jak to obejít.

1)Když hráč přijde do týmu,dostane sponzora - třeba když přestoupí do týmu XY,dostane plat 60 000/týdně+ sponzorskou smlouvu od firmy,kterou založil samotný klub,respektive od sponzora týmu.Ten pak nebude dávat peníze týmu,ale rovnou hráči.

2)Premie - jak je to s nimi? Pokud jsou povolené,tak je platový strop prakticky k ničemu,protože se tým dohodne na každoročních premiích pro hráče a zakotví to ve smlouvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Řešit tyhle věci už bych nechal na právnících. Ti musí najít takový způsob, který bude efektivní. Je to jednoduchá, hezká, ale strašně špatně a složitě proveditelná myšlenka. Nicméně jak říkám, já jsem proti, ale chápu Platiniho, protože jeho úkolem je fotbal stabilizovat, což se bez podobných opatření nikdy nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

Prémie v NHL (pokud hráč splní kritéria) se započítávají do sezony ve který je hráč splní, tzn. když má ve smlouvě, že když nastřílí 40 branek dostane 1 mega navíc tak o to mega se započítá víc do platů na hráče hned v týhle sezoně. Jedinou vyjímkou jsou hráči nad 35 let, jejich prémie se započítávájí do platovýho stropu na příští sezonu. A výsledek je ten že prémie maj ve smlouvách jenom nováčci (u kterejch jsou omezený do max výše 2 milionů) a veteráni nad 35 let.

Reagovat
smazaný uživatel

neviem či mám pravdu ale v anglicku sa hovorí hlavne o dlhoch big4, arsenal sa zadlžil stavbou štadiona a min. sezonu mal čistý zisk 36 m.l., manutd a live tiež podla mna nie su stratový inak by ich američania nekupovali tak prečo ta panika.

Reagovat
alias

Michel Platini-fotbalový komunista. Co se týče inovace poháru UEFA tak s novou verzí souhlasím, ale rozšířit počet týmů z východu v LizeMistrů je hovadina a bude mít pro budoucnost této soutěže fatální následky, odklon sponzorů, menší příjmy za tv práva, menší divácký zájem, ztrátu kvality atd.

Reagovat
smazaný uživatel

toto je hodne dobra myslenka !! NHL to jen prospelo a stejne verim ze to bude i ve fotbale !

Reagovat
smazaný uživatel

To je vážně tragéd...Jestli jsou všemožné regulace tím, co posune fotbal kupředu, tak sním svůj klobouk

Reagovat
smazaný uživatel

Celý fotbal je a vždy byl regulovaný, takže to abys měl ten klobouk už pomalu v sobě.

Reagovat
stiba

Další "super" nápad Platiniho. Akorát nemám ponětí jak ty jeho super zlepšováky pomůžou fotbalu, zatim mě ani jedna jeho myšlenka nepřipadá pro fotbal dobrá a doufám, že se mu nepodaří moc toho prosadit a snad už ho na jeho místě vystřídá někdo rozumnější.

Reagovat
smazaný uživatel

fandim mu,pač je jasný kam se platy ubírají,do světa fotbalu prijde takovy al-fahím(jestli to pišu dobře) do city a začne rozhazovat peníze a přeplácet hrače,je to všude v jiných sportech stejný,vždy platy rostou....a je to až nechutný jaký peníze to berou,dit je to furt jenom sport ne? proc takovej pin-pongář nebere to samý jako treba ibrahimovič??,taky mají ligu mistrů,narodní ligy. tak nevím ale kdyby se tolik penez nedavalo hracům,tak by zase bylo na jiny věci jako třeba vylepšování zazemí v klubech,lepší stadiony atd. NAPROSTO SOUHLASÍM S TEORIÍ REGULACE PLATŮ, další věc: pravidlo 6+5 je dobre řešení, nůžky se začnou trochu zavírat a ne jako tedka.Hráči se začnou vracet do svých lig a tím pádem ji zkvalitní,takže pro fotbal je to VELKE PLUS at mi niko neríka,že ne.Anglicka liga je nejlepší jen díky hračům z ciziny

Reagovat
stiba

Jinak nevíte někdo kdy se bude volit nový předseda UEFA? Platini začíná být nějak aktivní, tak jen, aby se nechtěl zalíbit před volbama těm správným lidem(ale teď nevim jak je to přesně s volbou - kdo volí a jak jsou hlasy rozloženy)

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle směru jsem stejně neinformován. A vzhledem k tomu jak Platini řádí by mě to zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

Platový strop by určitou finanční stabilitu mohl přinést, ale ve fotbale nemáš kluby v lligách tak finančně vyrovnané jako to bylo v NHL (což je logické, když se tři týmy každý rok mění oproti NHL).

Kupní sílu týmů by to mohlo trochu srovnat, ale asi jen těch nejbohatších.

Hlavně by to mohlo pomoci ke konci zadlužování. Některé týmy to opravdu potřebují a dokud se něco razantního nezmění, tak finanční kolotoč, který se už několik let rozjíždí a zvětšuje některé týmy odnesou.

To že přijde taťka z ruska nebo strýček z arábie s miliardou galonů ropy, koupí si klub a začne rozhazovat prachy nutí ostatní k podobným krokům. I když si to některé nemůžou dovolit - a pak se zadlužují. To je však pracháčům uplně u pr*ele, hlavně že si to oni užívaj.

Jen si nedokážu přesně představit jak by ten strop určili...

Tento krok za zamyšlení stojí a Platini konečně uznal že v něčem neni odborník přes ekonomiku (i když by se to člověku na jeho postu hodilo).

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, ale ten Platini mi začíná připomínat Klause - hlavou proti zdi To asi těžko projde. Bohatí se zase budou bouřit a nejsem si jist, zda to bude ku prospěchu produktu jménem fotbal...

Reagovat
Tomanatura

Já jsem jedině pro

Reagovat
smazaný uživatel

Jach ve fotbale spíš udělal maximalní roční vydělek u hraču treneru atd. Už to tu nekdo psal že to jde obejit tym založí firmu a ta dava hrači penize. Ale co bych neomezoval jsou prachy z reklamy pro hráče. Když si chce pepsi najmout 4 svetove hrače proč ne proti tomu nic nemam. Proste maximalni roční vydělek ve fotbale přesně podle smlouvy.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak lidi budou brat ty platy 2 no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele