Carragher podpořil zavedení platového stropu

09.10.2008, 15:40
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já jsem jednoznačně pro

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem jednoznačně pro NE

Reagovat
Radin

já sem jednoznačně pro to,aby mi každej z fotbalistů na světě odváděl aspoń desetinu svojeho platu,byl bych nejbohatší muž světa :-D

Reagovat
smazaný uživatel

To je srandovní no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jednoznačně PRO . Pak by se nestávalo že by hráči jako Robinho přestupovali do průměrných klubu . Zavedením tohoto stropu by se zvýšila jakási koncepce ....

Reagovat
smazaný uživatel

ano, koncepce, ktera by neumoznila ,,mene" znamym klubum privest svetoveho hrace... i kdyz jen pro penize... porad by jsi mel stejne nejsilnejsi tymy...stale stejne

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš? Vždyt napsal úplnou blbost

Nyní může mít Chelsea,Real,MU a spol koho chtějí,protože jsou schopní jim nabídnout plat >100 000. Kterej nováček je toho schopný? Když omezíš platy na 50mil lb ročně,nebudou moct nejbohatší týmy kupovat všechno,co je na trhu - logicky se jim do toho vejde 10 hráčů s platy kolem 80 000,5 s platy kolem 60 000 a zbylých 10 bude mít třeba 30 000... Pokud to takhle tým bude mít,tak aby si pořídil superhvězdu,musel by pustit více hráčů,čímž by se zase zvedla kvalita u ostatních

Reagovat
smazaný uživatel

jj,souhlasím!Hráči taky nebudou odcházet do velkoklubů za převelikým platem..

Reagovat
stiba

tak myslím, že kluby jsou natolik chytrý, že by to nějak vymyslely, a hráči by od nich odcházet nemuseli, kdyby koupili superhvězdu (vyřešit se to dá podle mě mnoha způsoby - různé prémie, benefity, atd. co by se nezahrnovalo do výše platu, ale bylo bráno spíše jako dary sponzorů či výdaje z reklam)

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tohle bude nějak ošetřený Těžko se udělají stropy a nechají to platit z vedlejší organizace To bys měl třeba u City tak,že by hráč přestoupil do jednoho z jejich arabských klubů a poslali by ho do Anglie na hostování s tím,že jeho plat by byl 1000 euro týdně pro City a 150 000 pro tamní tým. Tohle bude vymakaný,to se neboj. Stejně jako sponzorské dary a premie,nejsou takoví idioti,aby omezili platy a nechali třeba Romana,aby dával každému hráči 100 000 premie za odehraný zápas

Reagovat
stiba

tak to je mi jasný, že to bude nějak pořešený - jen sem chtěl říct, že nějak se to obojít bude dát určitě a ty kluby na to přijdou (ty příklady mě jen tak rychle napadly jak by se na to dalo, ale je mi jasný, že se to budou snažit ohlídat co nejvíc, ale kdo chce, cestu si vždy najde )

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě,cesta se najde...Jenže ty pravidla se budou doplnovat tak,aby ty týmy prostě ty pravidla obejít nemohly.. A i kdyby to někdo obcházel,tak v nějaké minimální míře a i tak by to pomohlo,když se sníží náklady některých týmů na platech o polovinu

Reagovat
stiba

tak jasny, nešlo by to asi nejak ve velkym, ale je to vsechno jen kdyby. Já hlavně nevěřím, že vůbec nejaky takový pravidlo bude schváleno.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba "bolestné" pro jejich manželky, že ten jejich běhá o víkendu po hřišti, místo toho aby hlídal děcka na pískovišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě,podvádět někdo bude vždy... Ale kdyby se to dělalo ve větší míře,tým se potrestá. Tohle bude ošéfované prostě.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby to obcházely ve větší míře,tak prostě dostanou pokutu,bude následovat trest atd... Ono to prostě fungovat časem bude,ty nejsilnější týmy budou stále nejsilnější,ale budou si muset pečlivě vybírat posily. Zároveň až budou platové stropy,tak to vidím na častější výměnu hráč - hráč,protože přeplatit někoho jiného nebude možné a když bude chtít někdo s plným limitem nového hráče,bude se muset někoho jiného muset zbavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, pomocí benefitů se to dá vyřešit určitě. Např. mohou dostávat k platu navíc stravenky, různé poukázky do kina či na fitness apod.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem to v podstate myslel, jen hur formuloval, me vzdycky sla spis mluvena forma, ale dik za lepsi vysvetleni

Reagovat
stiba

Máš pravdu Platini, rozhodně nejsi expert přes ekonomiku, tak se do toho radši vůbec nepleť. Jinak platovej strop je zbytečnej, časem se ty platy ustálý a půjdou dolů. Nemá cenu do toho nějak zasahovat.

Reagovat
hawk

no to je ten zakladni problem, ty platy stale stoupaj a budou stoupat dal, musis brat v potaz klesajici hodnotu libry dolaru atd.

Reagovat
stiba

musíš brát v potaz, že i těm nejbohatším se za chvíli přestane líbit dávat čím dál tím víc, už teď jsou podle mě platy téměř na vrcholu a o moc výše už nepůjdou, a následovně musí přijít pád(sice asi ne nějak extremní, ale dolů to půjde)

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní, tohle každý tvrdil i v roce 2001, když podepsal Zidane v Realu.

Reagovat
stiba

tak ono to po roce 2001 šlo taky dolů(ted nevim jak platy, ale přestupní částky určitě) a tak cca od 2006 se to začalo zase zvedat, a ted uz se to opět blíží vrcholu(řekl bych že tak 3-5let se to u toho vrcholu bude držet), takže zákonitě musí přijít zase období recese (tak to chodí všude)

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupní částky jsem nemyslel, i když o těch se to tehdy taky říkalo a skutečně pak šly dolů. Ale platy ne, ty rostou neustále.

Reagovat
stiba

tak ty přestupní částky ti můžou být jako důkaz, že prostě vždycky musí přijít období recese, a to se podle mě blíží v oblasti platů(říkám cca3-5let a bude to klesat-ale zase nesmíme čekat, že nějak extrémně, ale mírný pokles tam určitě bude)

Reagovat
smazaný uživatel

Platy nešly nahoru o moc,to přišlo zase s příchodem Románka do fotbalu...

Reagovat
Tomik111

dobrej nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem pro NE

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je důležitější než peníze,"

vo velkej vacsine krajin europy to uz davno neplati

Reagovat
smazaný uživatel

to je něco podobnýho jako s tím stropem pro počet cizinců

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal uz je davno ma,a pokud se to nezavede i v ostatnich tak je to nas handicap.Napr. Flamini a Hleb odesli jen proto ze jim nabidli vetsi platy.Myslim ze zavedeni tohodle pravidla by pomohlo fotbalu vic nez 6+5 nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo odešli za svým srdcem?

Reagovat
smazaný uživatel

Hleb šel možná tak trochu i proto aby získal nějakou trofej a kvůli novým ambicím. Flam z 80% kvůli penězům.

Reagovat
smazaný uživatel

Platový strop by určitou finanční stabilitu mohl přinést, ale ve fotbale nemáš kluby v lligách tak finančně vyrovnané jako to bylo v NHL (což je logické, když se tři týmy každý rok mění oproti NHL).

Kupní sílu týmů by to mohlo trochu srovnat, ale asi jen těch nejbohatších.

Hlavně by to mohlo pomoci ke konci zadlužování. Některé týmy to opravdu potřebují a dokud se něco razantního nezmění, tak finanční kolotoč, který se už několik let rozjíždí a zvětšuje některé týmy odnesou.

To že přijde taťka z ruska nebo strýček z arábie s miliardou galonů ropy, koupí si klub a začne rozhazovat prachy nutí ostatní k podobným krokům. I když si to některé nemůžou dovolit. To je však pracháčům uplně u pr*ele, hlavně že si to oni užívaj.

Tento krok za zamyšlení stojí a Platini konečně uznal že v něčem neni odborník přes ekonomiku (i když by se to člověku na jeho postu hodilo)

Reagovat
fantomas

V NHL už zas stropy nejsou?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou. Něco jsem špatně formuloval?

Reagovat
fantomas

Nene, trochu mě zmátlo to "bylo"...já jen ale abych teda chápal, jestli mi něco neuniklo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, myslel jsem "jako to bylo, když se to zavádělo v NHL".

Reagovat
fantomas

Jojo, už sem to plně pochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

zrejme su, ale len na papieri. a tolko hunbuku bolo preto

Reagovat
smazaný uživatel

Platové stropy jsou dle mě úplná hloupost a je jedno jestli je to myšleno s dobrým záměrem..když jsem majitel, v tomto případě fotablového klubu, tak mi přece nemůže nikdo přikazovat, kolik můžu zaplatit svým zaměstnancům, to je nesmysl..když na to onen majitel má, tak at si s penězma dělá co chce..naprosto protiprávní omezení, ať už by to bylo pro dobro fotbalu či nebylo..by chtěli pořád něco omezovat, prvně počet cizinců v týmu, teď platové stropy, co dál? Nakonec to skončí tak, že nikdo nebude smět nic, všechno bude patřit všem, kdo bude vybočovat z řady, bude mít problém, to už tady bylo...né děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Přehnané omazování a regulování sice taky nemám rád. ALE.

Pokud se nepletu, tak když to proběhlo v NHL, tak tam s tím takové problémy jako naznačuješ ty nebyly a nejsou.

Navíc toto pravidlo by vlastně ve skutečnosti nebylo proti opravdovým podnikatelům. Ale spíš proti majitelům Chelsea a ManCity, protože oni nejdou do fotbalu s tim, že chtěj podnikat, oni tam jdou utrácet prachy a utrácí je takovým způsobem až to není dobré. Přitom se dají utrácet takovým způsobem aby to fotbalu jen prospívalo. To jsem řekl pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze se dají utrácet mnoha způsoby..ale je jen na majiteli či vlastníkovi, jaký způsob zvolí..jakákoli manipulace či omezování v tomhle případě je prostě nepřípustné, ač to bohužel fotbalu zřejmě škodí, viz. momentálně už tolikrát propíraný případ Man CIty..ale já jsem toho názoru, že to nebude zase tak horké, jak o tom každý mluví, jsem holt od přírody naladěn spíše pozitivně

Reagovat
smazaný uživatel

zajeď si o tom popovídat do New Yorku s "borcema" z Wall Streetu.......

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že práve od nich bral inšpiráciu. Totálne bez obmedzení a kontroly a potom sa nato má skladať celý svet.

Reagovat
smazaný uživatel

Podporůměrné kluby PL a kluby, které se tam čerstvě dostanou musí investovat (a půjčovat si) spoustu peněz jen proto aby mohly konkurovat. A když to holt někomu nevyjde, tak můžou být následky fatální - velké finanční potíže, krach. Přitom "trestem" by pro ně měl být samotný sestup.

Prostě ta finanční hladina na které je třeba operovat je zbytečně vysoká. Stejný fotbal by diváci mohli vidět i za použití menších prostředků od všech klubů a přitom by kluby nemuseli s penězma balancovat nad propastí.

Reagovat
Tomanatura

Ať to zavedou, vyrovná se nám fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

To bych neřekl navíc myslím,že se fotbal pomalu ale jistě vyrovnává sám od sebe, není třeba nějakých dalších zásahů

Reagovat
Tomanatura

Jo, třeba v Anglii je strašně vyrovnaná špička a ostatní

Reagovat
vodka

tak to zas pozor. Ty týmy, co následují za B4 jsou velice vyrovnané. Navíc se od nich stále sypu další peníze, takže ono je otázka času kdy tam nějaký z nich pronikne, třeba AV na to má už tento rok. A to, že v anglii jsou nejvyšší platy taky dělá právě to, že celá horní polovina tabulky bojující o poháry si může dovolit kupovat a platit stále lepší hráče.

Reagovat
Tomanatura

AV má dobrý tým, ale nemá větší kvalitu, než týmy z B4. Může se tam dostat jen v případě, že jeden z týmů bude mít extrémě pokaženou sezonu.

Navíc to bylo myšleno tak, že by se vyrovnala celá liga a titul by mohl vyhrát v podstatě každý.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavím o fotbale v globále, jasně že se najdou vyjímky, kde špička je stále o kus v předu peřd ostatními..

Reagovat
smazaný uživatel

platini nech radsej pozrie do vlastneho taniera a nech rozmysla ako odstranit korupciu z futbalu a nie zaoberat sa somarinami....len tak si viem vysvetlit udelenie euro sampionatu polsku a ukrajine

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele