Platini označil výroky politiků za absurdní

17.10.2008, 14:02
Aktuality
Prezident UEFA Michel Platini označil výroky francouzských politiků ohledně pískotu při národní hymně za absurdní. Čelní francouzští představitelé si přejí, aby byl zápas v takovém případě zrušen.

"Pokud zastavíme zápas v případě, že někdo píská při národní hymně, můžeme pak zastavovat také proto, že publikum píská na hráče, nebo na gólmana, protože zakopl míč pryč. Celé je to absurdní," řekl prezident UEFA, který se s politickými představiteli své země neshodl.

Francouzští politici v čele s prezidentem Nicolasem Sarkozym si přejí, aby byl zápas v případě, že fanoušci vypískají národní hymnu, přerušen. Diskuzi rozvířilo chování tuniských fanoušků během úterního utkání ve Francii. V Paříži žije silná tuniská komunita a tak přistěhovalci z bývalé francouzské kolonie měli v hledišti převahu.

"Před třiceti lety, když jsem hrával za Francii já, byla Marseillaisa vypískána na každém stadionu, ale politici se o fotbal nezajímali a nikdo šokován nebyl," uvedl dále Platini. "Mnohem lepší než zastavovat zápasy bude zvýšit osvětu v některých zemích, protože ne ve všech státech se při cizí hymně píská," dodal.

Šéf Francouzské fotbalové federace Jean-Pierre Escalettes s politickou reprezentací souhlasí. Zároveň ale přiznává, že aplikovat pravidlo, tak jak si ho Sarkozy a spol. představují by bylo přinejmenším složité.

"Je to úplně nová situace. Nemůžeme jen tak vyklidit celý stadion. Dovedete si určitě představit, co by se pak dělo v ulicích," řekl Escalettes.

Autor: Jiří Fišara / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak tak ...........aspon z necim s nim suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Prerusovat zapas je smiesne, politici by mali radsej pristahovalecku situaciu vo Francuzsku riesit, oni sami si mozu za taky pocet pristahovalcov a to, ze vypiskaju hymnu je len ich dementnost a nic podobne ako prerusenie zapasu to nevyriesi, skor naopak, vyvola to len dalsiu este silnejsiu reakciu...

Reagovat
smazaný uživatel

Přerušovat zápas je blbost. Když jim to vadí, tak ať raději odvedou diváky a hrají před prázdnými tribunami - to by bylo alespoň pikantní, sledovat při začátku utkání jak jsou pískající diváci vyváděni těžkooděnci.

Reagovat
smazaný uživatel

mam otazku a preco teda piskali???

Reagovat
One-Real

Fanoušci Tuniska pískali při hymně, jeden z důvodů je, že Tunisko bylo kolonií Francie, a jelikož Tunisanů je ve Francii hodně, byli hodně slyšet.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to som potom za len nech piskaju ved si to zasluzia

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se s Platinim jednou shodnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

jako vždy s Platinimim opět souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

místo vždy u svého názoru dávám tentokrát

Reagovat
smazaný uživatel

Tak konečně, alespoň něco, s čím souhlasím. Nabubřelý frantíci.

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto pripade je dobre, ze se platini na nikoho neohlizi, tedy ani na ty nejvyssi ze sve vlastni zeme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele