Pedro dokonal obrat a místo Man Utd posílil Chelsea

20.08.2015, 14:09
Aktuality
Tak dlouho španělský křídelník Pedro přestupoval do Manchesteru United, až nakonec zakotvil u jeho anglického rivala. Zatímco s Red Devils se 28letý reprezentant dohodl na podmínkách smlouvy, ale samotné kluby již společnou řeč nenašly, v případě Chelsea vše klaplo na obou frontách...

Pedro tak nyní v Londýně podepsal čtyřletý kontrakt. Obhájce anglického titulu vyjde minimálně na 27 milionů eur; v případě započtení výkonnostních bonusů by Barcelona inkasovala ještě o tři miliony více.

Pedro Rodríguez v katalánské metropoli strávil celou svou dosavadní kariéru.

Do základu Barcelony naplno pronikl v sezoně 2009/10 a nakonec si v jejím dresu stihl odkroutit více než 200 ligových startů, okořeněných 58 góly.

Postupně se stal historicky prvním hráčem, který se prosadil ve španělské lize, Copa del Rey, Lize mistrů, španělském i evropském superpoháru a na mistrovství světa klubů.

Na světovém šampionátu 2010 nechyběl v základní sestavě Španělska jak pro semifinále, tak u příležitosti samotného vrcholu turnaje, kdy se podílel na celkovém triumfu La Roji.

Pedro se dříve vyjádřil, že by Barcelonu nejraději vůbec neopouštěl, ale že ho k takovému rozhodnutí dohnal tenčící se herní prostor. Luis Enrique prý dle slov samotného fotbalisty preferuje jiné hráče.

V Chelsea, která po dvou kolech registruje jediný bod, nyní bude obounohý španělský forvard o místo v zahajovací jedenáctce bojovat s Brazilcem Willianem.

Autor: Tomáš Daníček / chelseafc.com, fcbarcelona.com

Komentáře (1230)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele