Panathinaikos má opět nového trenéra, tým převzal Fabri

08.01.2013, 16:43
Aktuality
Jenom necelé dva měsíce vydržel na lavičce Panathinaikosu Juan Ramón Rocha. Ten se kormidla řeckého klubu ujal v polovině listopadu po Jesualdu Ferreirovi a nedokázal ho navést na vítězný kurz. Včera pak ve funkci skončil, jeho nástupcem byl dnes odpoledne jmenován Fabri...

Slavný aténský klub je už po šestnácti kolech prakticky bez šance na zisk mistrovského titulu. Z posledních tří zápasů získal jenom jeden bod, na sedmém místě pak na vedoucí Olympiakos ztrácí už dvacet bodů. Rocha se proto rozhodl složit funkci a vrátit se k mládežnickému týmu.

"Panathinaikos dnes začíná novou kapitolu. Rádi bychom veřejnosti připomněli fakt, že v květnu loňského roku klubu hrozil bankrot a jeho finanční stabilita byla zajištěna až na poslední chvíli. S novou energií, novými hráči a novými představiteli nyní obracíme list a chceme se znovu stát klubem, na který budou fanoušci pyšní," stojí v prohlášení klubu.

57letý Fabri byl před rokem propuštěn ze španělské prvoligové Granady a následně vedl dva tamní druholigové kluby - Huescu a Racing Santander, v němž skončil před čtyřmi týdny.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
JackDaniels.

Reagovat
Filip12

snad se mu bude dařit

Reagovat
smazaný uživatel

Fabri Fibra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

O Panathinaikosu přijde článek snad jen s tématikou změny trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

A diskuse tomu odpovídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus se občas napíše, že fanoušci dělali čurbes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paomara

redakci Eurofotbalu bych rád poprosil o zaznamenání faktu, že pořád Panathinaikosu ve všech statistikách uvádí o 2 body více, než skutečně mají... před sezonou jim byly odečteny 2 body za výtržnosti s Olympiakosem... myslím, že po 16-ti kolech by to už někdo zaznamenat mohl

Reagovat
ouninpohja

Hrajou pořád na tom velkým stadionu s dráhou nebo se vrátili na Apostola Nikolaidise?

Reagovat
paomara

pořád hrají na velkým Olympijským stadionu s dráhou... Apostolos Nikolaidis je starej stadec, kterej chátrá a nikdo tam nehraje... :-/ (viděl jsem na vlastní oči)

Reagovat
smazaný uživatel

PAOMARA: nevim jaka bude budoucnost toho stadionu, ale kazdopadne Panathinaikos by mel mit uplne jinej stadion. Bude ve ctvrti Votanikos u stanice metra Eleonas, kde take brzy zacnou konstrukcni prace na na autobusovem terminalu, ktery sjednoti ostatni a vsechny autobusy vnitrostatni a zahranicni dopravy budou koncit prave tam. konstrukce terminalu KTEL Eleonas zacne v roce 2013 a kapacitne ma pojmout 480 autobusu. Jak stanice metra, tak autobusovy terminal KTEL je umisten u vypadovky PATHE. PATHE je nejdulezitejsi paterni dalnice Recka, jeji nazev je odvozen od mist, ktera spojuje: Pireas - Athina - Thessaloniki - Evzonoi autokinitodromo National Highway A1. V miste, kde vznikne novy stadion, ma PATHE na kazde strane pet pruhu a zvladne obslouzit dopravni napor.

Konstrukce stadionu zacala jiz v roce 2008 a bude se jednat o druhy nejvetsi stadion v Recku s kapacitou 46 tisic mist k sezeni. Zahrne do sebe plavecke bazeny pro divizi vodniho pola a plavani, basketbalova, volejbalova a tenisova arena - indoor arena a golfove prostranstvi.

Novy stadion Panathinaiku na tomto miste neni nahodny. Jedna se o soucast sirsi urbanisticke myslenky prestavby industrialni ctvrte v zapadnim predmesti na Nove Atheny.

Soucasti koncepce je vyjma stadionu, hlavniho autobusoveho nadrazi a metra i prvni recky mrakodrap. Jeho jmeno Oliva vychazi z nazvu ctvrti Eleonas, coz je v predkladu misto, kde roste olivovy strom. Tomu odpovida i nazev ctvrti Votanikos (psano Botanikos), kde se stadion bude nachazet. Moderni ctvrt by mela byt zalozena na modernich technologiich s prvky environmentalismu. no nechame se prekvapit jak to dopadne...

Par obrazku na zaver:

1) novy stadion Votanikos

http://www.fcp.at/sites/default/files/images/projects/mainimages/09-2001_panathinaikos-stadion_0.jpg

2) Divize pola a indoor Areny

http://prasinanea.gr/sports/article157704.ece/ALTERNATES/w620/votanikos2.jpg

3) PATHE - A1 National Road - v teto casti znama tez jako Leoforos Kiffisou (Kiffisou Avenue)

http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=277&with_photo_id=29871025&order=date_desc&user=3377036

4) Autobusovy terminal KTEL Eleonas

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/ktel-elaionas-metakomisi-660_0.jpg

5) stanice metra Eleonas

http://farm3.staticflickr.com/2372/1859601575_de76db64c3_z.jpg

6) mrakodrap Oliva

http://i25.photobucket.com/albums/c94/gm2263/Athens%20Skyscrapers%20Visual%20Art/WestAthensTowersvision1medium.jpg

Takze ja bych se o budoucnost Panathinaikosu nebal. Doufam, ze tyto zpravy na tebe budou mit pozitivni efekt, dobrych zprav neni nikdy dost.

Reagovat
paomara

thanasis7:

chlape, díky moc za info! Já jsem o projektu Votanikos už slyšel, ale měl jsem za to, že je momentálně pozastavená (kvůli financím...)

Musím říct, že to je po dloooouhé době konečně pozitivní zpráva pro moje bolavé "zelené" srdíčko

Reagovat
smazaný uživatel

priznavam ze sleduju co se v atenach planuje, ale jak si vede novy stadion to jsem doposud nesledoval, protoze mame mnohem horsi problemy :) dokonce bych rekl, ze uroven stadionu vseobecne celkem ujde a ani nenazval spatnym stavem. a nejen fotbalovych, ale ruznych jinych aren. koukl jsem se narychlo, kde psali, ze konstrukce sice zacala, ale nejspis mas pravdu, ze projekt bude bud zbrzdeny nebo odlozeny. urcite neni stornovany, jen holt se musi vyresit dulezitejsi veci, z nichz nektery doslova a do pismene reseni proste nemaj. ja jsem urcite rad, ze se nezastavily zasadni projekty jako je vystavba novych dalnic, zeleznicnich koridoru, prodluzovani metra v atenach a vystavba noveho v thessaloniki a promena pristavu Pireus. urcite to pomuze vsemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosty souhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele